PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Pálmai Zoltán a Bácsalmási Petőfi VSE új elnöke

pvse_kozgyules_2010.12.30._5.jpg

2010. december 30. Noha, az év első felében már volt közgyűlés a Bácsalmási Petőfi VSE berkeiben, 2010. december 30-án ismét összegyűlt a tagság. Ennek apropóját pedig most az adta, hogy előbb Páncsics János, az egyesület elnöke, később majd minden elnökségi tag lemondott és új vezetőséget kellett választani. Nos, ebben, mint a PVSE legfőbb anyagi támogatást jelentő intézménye, a Bácsalmás Város Önkormányzata teljes mellszélességgel vett részt. Első felindulásból úgy foglalhatnám össze törekvéseiket, az új idők szavát, ha Dan Millman gondolatát idézem„A boldogság titkát, nem akkor lehet megtalálni, ha többre törsz, hanem hogyha kifejleszted a képességet, hogy élvezd a kevesebbet."

a_pulpitus.jpg

Persze, ez csak egy szakosztályra áll, a labdarúgásra: azaz nem biztos, hogy Bácsalmás csapatának bajnoki címben kell gondolkodni. Meg talán még az sem biztos, hogy mindenáron megyei I. osztályban kell... Abban meg végkép nem szabad, hogy amikor nem megy helyi játékosokkal, edzőkkel, akkor ezt a problémát mindenáron, a városon kívüli, helyieknél jobbnak vélt játékosokkal, edzővel kell elérni...  A kézilabdára gondolva persze már nem lehet ilyen sarkosan fogalmazni, hisz ennél kevesebb történés már a szakosztály megszűnését jelentené...

pvse_kozgyules_2010.12.30._4.jpg

A fenti gondolatok után a Közgyűlés: Páncsics János leköszönő elnök nyitotta meg, majd átadta a szót Száhl Imre levezető elnöknek, aki elmondta: a plénum határozatképes, hisz a tagság több mint fele jelen volt, majd a napirendre tett javaslatot, amit a tagság ellenszavazat nélkül elfogadott.

Elsőként Zsivanov Ferenc a 2010-es év pénzügyi gazdálkodásáról számolt be. Mint elmondta a PVSE több mint 8 millió forintból gazdálkodhatott az idén és mint kiderült, a költségek legnagyobb részét, az állandóan vitatott utazási költségek tették ki. Majd körvonalazta a 2011-es év várható költségeinek alakulását, majd végül Páncsics Jánoshoz, s mint közben kiderült az alelnök Hajdú Sándorhoz hasonlóan lemondott az elnökségben viselt tisztségéről.

zsivanov_ferenc_tiz_ev_utan_bucsuzott.jpg

 A pénzügyi beszámolót az egyesületi szakosztályok különböző szintű és korosztályú, bajnokságban szereplő csapatok edzőinek a beszámolói követték. A 2010-es bajnoki évben kialakult sormintából, a férfi kézisek illetve a megyei bajnokságban szereplő labdarúgó ifjúsági együttes lóg ki, már pozitív irányba: előbbi az alapszakaszban lejátszott mérkőzések eredménye alapján, a tavaszi rájátszásban, a Felsőházban szerepelhet, a legjobb hat csapat között, s mint Bilinovics Ferenc edző elmondta, az erőviszonyok és a feltételek alapján a csapata, maximum az ötödik helyért küzdhet.

bilinovics_ferenc.jpg

Bögre Károly csapata pedig Kunszállással, azonos pontszámmal, holtversenyben áll, a harmadik-negyedik helyen az ifjúsági mezőnyben. Nem így a serdülő csapat, amely együttes a mezőny második felében található, de nem képzetlenségük miatt. Egyszerűen a megyei serdülő bajnokság déli csoportjának egyik legfiatalabb csapata a PVSE. Ami viszont elszomorító, az a felnőtt együttes kirívóan gyenge szereplése..

bogre_karoly_edzo_-_serdulo_ifi.jpg

A női kézilabda csapat edzője, Prókai Károly nagyon röviden számolt be az elmúlt hónapok történéseiről, ezeket is csak azért, hogy indokolja lemondásának okát, majd írásban nyújtotta át beszámolóját. A sport olyan, mit a szerelem...

prokai_karoly_mindenrol_lemondott....jpg

Ezt követően, Száhl Imre elmondta, miért került le a napirendről az Alapszabály módosítása, majd azt is az érintettek tudomására hozta, hogy a változtatást viszont 2011. február 20-ig összehívásra kerülő újabb Közgyűlésen kell elvégezni.

pertics_istvan_jelol....jpg

Majd ezt követően Pertics István a Jelölőbizottság elnöke kapta meg a szót és elkezdődött a választás. Elsőként az egyesületi elnök személyére tett javaslatot Pálmai Zoltán személyében, akit a tagság egyhangúlag elfogadott az elnöki tisztségre.

palmai_zoltan_elnok.jpg

Az alelnöki tisztségre tett javaslatot, mely szerint Turcsányi Csaba töltse be azt, a jelölés egyezett a tagság akaratával.

turcsanyi_csaba_alelnok.jpg

Ezt követően a hiányzó két elnökségi tag személyére tett javaslatot Pertics István ám ez már a jelöltek akaratát nézve csak ötven százalékban volt eredményes.

schneider_istvan_elnoksegi_tag.jpg

Schneider István miután elfogadta a jelöltséget a tagság az elnökség soraiba választotta, miként az elnökségi tagjelöltségről lemondó Prókai Károly helyett Bailo Amadou került jelölésre és megválasztva.

bailo_amadou_elnoksegi_tag.jpg

A most megválasztott tisztségviselők mandátuma, a helyén maradt Bilinovics Ferenc elnökségi taggal együtt, 2013. júniusáig szól.

pvse_kozgyules_2010.12.30._3.jpg

Ahogy Német Balázs Polgármester az új vezetés, a sporthoz közelálló önkormányzati képviselők koncepcióját bemutatta, azzal a fent említett gondolattal szemben,  Benjamin Franklin nekem speciel jobban tetsző gondolata is felsejlett, mely szerint: „A boldogsághoz két út vezet. Vagy csökkentjük a vágyainkat, vagy növeljük lehetőségeinket. Ha bölcs vagy, mindkettőt megteszed." Ugyanis, mint az egyesület nevében is benne van, az új sportvezetés szeretné az egyesület működését városi szintre emelni, ami annyit tesz, hogy az utánpótlás-nevelésben például nagyobb szerepet szánnak a helyi tanintézményeknek. Jobban bevonják, az általános és középiskolákat, mint eddig ez történt... Nos, adja Isten, hogy ez így legyen, de...

pvse_kozgyules_2010.12.30._2.jpg

A labdarúgásban, már jó ideje, eddig is jól mentek a dolgok... Minő véletlen, hogy labdarúgásban az aprónépséggel eddig is a nép tanítói foglalkoztak... Az iskolában, és szinte az egyesületben is...

A kézilabdasport viszont igen mostoha körülmények között zajlott az iskolákban, már ha zajlott és nem szorítkozott az évi egyszeri alkalomra, amikor egy alapszintű bajnokság előtt egy héttel összeverbuváltak egy csapatra való gyereket, lejátszották a két-három mérkőzésüket, oszt annyi... Ez nem a kézilabdasport, ezzel a gyakorlattal, nem megszeretették a sportágat, hanem elriasztották a gyerekeket a játéktól...

Az, hogy 2010-ben már működött, igaz nem tanárember által, egy folyamatos képzést biztosító rendszer, amely csoportot már csak fel kellett volna tölteni kellő létszámra, hogy csoportbontásban, az egyes korcsoportoknak megfelelően bonyolódjon a képzésük, de ez már nem történhetett meg... De ez, remélhetőleg, a múlt és maximum a jelen állapot, de a jövő már nem így zajlik majd... Az új sportvezetés munkáját segíti, a hamarosan elkészülő városi sportkoncepció, amelyben többek között, a már említett utánpótlás-képzés és a tanintézmények viszonya is megfelelő hangsúlyt kap...

pvse_kozgyules_2010.12.30..jpg

Nincs itt mese! Győz, a PVSE!

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 376
Tegnapi: 517
Heti: 376
Havi: 5 810
Össz.: 1 252 862

Látogatottság növelés
Oldal: Pálmai Zoltán a PVSE új elnöke
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »