PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Megyei II. osztály Férfi Csapatbajnokság 2011-2012.

Csütörtökön Kiskunmajsán már bajnoki pontokért pattogott a labda

2010-2011-es bajnoki év

Megyei II. osztály

5. Kunbaja ATSK 18 8 1 9 172 -152 17

A 172 győzelem részesei

Egyéni: 288 m / 138 gy 48 %

1. Berghoffer László 64 m / 57 gy 89%

2. Kern Adrián 68 m /  41 gy 60.3 %

3. Kovács Péter 40 m / 13 gy 32.5 %

4. Figura Tibor 32  m / 10 gy 31.2 %

5. Balla György 20 m / 10 gy 50.0 %

6. Havasi Sándor 36  m / 7 gy 19.4 %

7. Garami József 12  m / 0 gy 0 %

8. Kern István 0 m / 0 gy 0 %

Páros: 36 m / 34 gy 94 %

Asztalitenisz A szokásos nyári felkészüléssel, benne a már még szokásosabb, oda-vissza lejátszott Kunbaja - Kerekegyháza baráti sporttalálkozók hangulatával is feltöltődve, Kunbaja együttese a hétvégén, ami inkább hétközi rajtnak fogható fel, szeptember 22-én, csütörtökön, Kiskunmajsán kezdte a 2011-2012-es bajnoki év őszi idényét, az ősi rivális otthonában, a megyei második osztályban.

a_csapat_legjobbja_berghoffer_laszlo_volt....jpg
Berghoffer László

Nem várt könnyű hétközi ütközet a kunbajai csapatra. Kovács Péter tanítványai igazi rangadóra számíthattak 'Majsán, annak ellenére, hogy az eddig lejátszott egymás elleni tíz mérkőzésből hatot Berghoffer Lászlóék megnyertek és csak négyszer hagyták el vesztesen a küzdőteret.

A tavalyi bajnokságban például oda-vissza kunbajai sikerrel értek véget a mérkőzések. Hazai pályán 13-5-re, míg 'Majsán 14-4-re diadalmaskodott a határmenti együttes.

kiskunmajsa_-_kunbaja_8-10.jpg

Kiskunmajsa együttese 2010. őszén

Az első fordulóban Kiskunmajsa csapatában, egy erős középcsapatra számíthatnak Figura Tiborék, azaz a kedvező statisztikák ellenére sem vehetik félvállról a találkozót! De az félvállról vett mérkőzés nem jellemző a Berghofferék játékára, azaz most is esélyesek a győzelemre, a jó rajtra. Amiről, egybehangzóan, így vélekedik a szakosztályvezető, a főszponzor és az elmúlt év legjobb teljesítményt nyújtó kunbajai játékos is.

Kovács Péter szakosztályvezető: - A nyári felkészülésünk kitűnően sikerült, úgy hogy nagyon bízok a jó szereplésben. Kezdésnek rögtön egy ki-kimérkőzést vívunk a majsaiakkal. Jól ismerjük őket, azt hiszem már kiismertük a játékukat, talán nem tudnak meglepni bennünket nagyon.

kunbaja_2010-2011._oszi_ideny.jpg
Kunbaja csapata 2010. őszén

Kern István, a csapat fő támogatója: - A bajnoki rajton valóban rangadót vívunk, de rögtön hozzáteszem, hogy nekünk minden találkozó az! Nem szabad, nem lehet egyik ellenfelünket sem lebecsülnünk! Természetesen a három pontért utazunk, és remélhetőleg örülhetünk is a végén!

Berghoffer László a csapat legjobb játékosa: - Nehéz mérkőzésre számítunk.  De természetesen ez nem változtat azon, hogy nyerni szeretnénk! Tudom, hogy bárki is kerül a kezdőcsapatba, ha mindent megtesz, akkor ez sikerülni is fog!

Nos az, hogy mennyire igazolódott be a kunbajai várakozás, az hamarosan kiderül...

Kiderült: az előzetes várakozás a gyorsjelentés szerint, nem igazolódott be és nem azért mert a Kunbaja gyengült volna... A Kiskunmajsa erősödött: Kiskunmajsa - Kunbaja 9-9!

Az új bajnoki évben, a pontszámításban új szabály lépett hatályba: a győztes csapat három ponttal gazdagodik, míg döntetlen esetén, a jobb szett-eredményekkel rendelkező csapat kettő, az ebben a műfajban vesztes csapat egy pontban részesül. A fentiek alapján a végig fej-fej mellett haladó csatában kialakult 9-9-es végeredmény után a Kunbaja 2, Kiskunmajsa 1 ponttal kerül fel a 8 csapatot felvonultató mezőny sorrendjét mutató táblázatra.

Kiskunmajsa AC I. - Kunbaja ATSK 9-9

Kiskunmajsa: Molnár András 4, Tanács Imre 3, Gémes Tibor 1 Nagy Béla, Gémes Tibor - Nagy Béla 1. Kunbaja: Berghoffer László 3, Kern Adrián 2, Kovács Péter 2, Figura Tibor 1, Kern Adrián - Berghoffer László 1.

Jól indult a mérkőzés: 0-1 a páros mérkőzések során, először a Kern - Berghoffer páros nagy csatában nyert a majsaiak erősebbnek vélt Tanács - Molnár kettős ellen 3-0-ra.

1-1 A másik mérkőzésen a Kovács - Figura páros ellen 1-1-es szettállásnál, a Gémes - Nagy páros egyre jobb formába lendülve sima győzelmet aratva egyenlített.

Ezek után az egyéni mérkőzések következtek, amelyben mindvégig fej-fej mellett haladtak a csapatok: 3-3, 5-5, 7-7, 9-7,

3-3 Az egyéni küzdelmeket így látta az egyik vendégjátékos, nevezetesen az első egyéni mérkőzést győztesen megvívó Figura Tibor: - Az első mérkőzésemet biztosan nyertem, majd az első szorosan elbukott meccsem után sajnos kedvemet vesztettem, ami nem is csoda, hiszen edzés nélküli viszonylag jó formám ellenére sem tudtam megnyerni a végjátékokat.

5-5 A további egyéni mérkőzések során folytatódott a gigászi csata, melynek során egyik csapat sem tudott elhúzni ellenfelétől. Csapatunk nagyon szoros csatákban veszített meccseket, míg a győzelmeink 3-0-ra végződtek, aminek a végelszámolásnál lett nagy értéke.

9-9 Az utolsó körben  a majsaiak két győzelemmel elhúztak 9-7-re, de a vesztésre álló csapatunk jeles tagjai Kern Adrián és Berghoffer László egyaránt sima 3-0-s győzelmet aratott, amelyeknek köszönhetően 9-9-re végződött az idénynyitó Kiskunmajsa - Kunbaja mérkőzés. A 36-28-as szettarány pedig számunkra kettő, ellenfelünknek egy pontot engedélyezett az első bajnoki mérkőzésen.

 11.09.22._molnar_andras_65_evesen_4_gyozelem.jpg
Molnár András 65 évesen(!) elért 4 győzelme nem volt bekalkulálva....

Az elkövetkező fordulókban fontos összecsapások következnek Kunbaján. Sorrendben, Kalocsa idegenben, Baja hazai pályán. A következő ellenfelek éppen egymásellen meccseltek az első fordulóban: Kalocsa - Baja 10-8... Azaz van remény a sikeres szereplés további folytatására is...

pro-sport

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 361
Tegnapi: 517
Heti: 361
Havi: 5 795
Össz.: 1 252 847

Látogatottság növelés
Oldal: Kunbajai start Kiskunmajsán pontosztozkodással...
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »