PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Bács-Kun SpJrt -3

1999. november 30.

IV. évfolyam, 23. szám

Egypennys történet

Bokod sem középiskolás fokon

Kezdőrúgással indult, bírórúgással zárult

Bácsbokod - Testnevelési Egyetem 33-28

Nulla - kettő? Nem akadály!

Bácsalmás - Jánoshalma 21-17

Tisztelt Szerkesztőség!

Válasz, a sportszerető szurkolónak

Tataházán dobogós helyezés a cél

Kunbajai fordulat, avagy...

A bajnokesélyes biztosan győzött

BKS401.htm

BKS402.htm

BKS403.htm

BKS404.htm

BKS405.htm

BKS406.htm

BKS407.htm

BKS408.htm

BKS409.htm

BKS410.htm

BKS411.htm

BKS412.htm

BKS413.htm

BKS414.htm

BKS415.htm

BKS416.htm

BKS417.htm

BKS418.htm

BKS419.htm

BKS420.htm

BKS421.htm

BKS422.htm

BKS423.htm

BKS424.htm

Bács-Kun Sport -3

Egypennys történet

Kié, a bácsalmási sporttelep?

423.1.jpg

A vihar áldozata...

A helyi önkormányzat döntéséből ítélve, a kérdésre adott válasz nem lehet vitás! A helyi önkormányzaté, de ez már rég tisztázásra került, amikor a városi sportpálya használatára több helyi egyesület is bejelentette igényét.

A kérdés azért merülhetett fel ismét a településen, mert a helyi képviselők a közelmúltban 14:1 arányban meghozott határozattal értékesítették a sporttelep egyhatodát jelentő területet. A képviselők egy kézemeléssel elérték azt, amit negyven év viszontagságai, valamint az idén a településre zúduló özönvíz és orkánerejű szél sem tudott véghez vinni. Lerombolták a PVSE klubházát, és az öltözőket magába foglaló épületet. Egyelőre, csak képletesen. (A képen az 1949. augusztusában felavatott sportpálya átadásával egyidőben telepített nyárfák utolsó, öles tagja látható, 1999. július 13-án, az idei nagy viharok egyike után, amikor több tonnás törzsével és lombkoronájával majdnem porrá zúzta a szóban forgó épületet. De nem tette, hiszen félúton megállt.) A rombolás, arra a cégre vár, amely a harmadik évezred első napjaiban majd egy nagy áruházlánc újabb tagját kivitelezi Bácsalmáson, a klubház déli oldalától a Szent János utcáig terjedő területen. Nem, mintha hely nem lenne a város más részein, de ezért a területért és a rajta fekvő építményért ajánlott a vevő, Pennyben számolva, cirka 3 milliót az önkormányzatnak, plusz egy Pennyt a lakosságnak.

Az a nap (1999. július 13.), a bácsalmási képviselők később hozott döntésének ismeretében, új megvilágítást kapott, amely szerint a fát a képviselők próbálták rádönteni az öltözőre, amivel igazolni tudták volna elhatározásukat. Csakhogy a fadöntés túl nehéz falatnak bizonyult. A derék nyár nem zúzta össze az épületet, és a képviselők nem mondhatták: no lám, úgyis újat kell építeni! Ezt követően jött a szavazás!

Nos, ebből a feltételezésből egy szó sem igaz, a vihar és a kidőlt fa kivételével.

- A lakosság jobb ellátása érdekében határoztunk arról, hogy egy nagy áruházlánc részére a PVSE központi fekvésű területének egy eléggé rendezetlen részét értékesítjük. - tájékoztat Tóth Árpád polgármester - Az áruház mellett több mint hetven parkoló hely is megépül. Ugyanakkor a lebontásra ítélt klubházat, benne az öltözőket, kiszolgáló helyiségeket magába foglaló építmény funkciójában is bővülve, megújulva kerülhet új helyén felépítésre. Ezt indokolja az is, hogy anyagi lehetőségeink nem engedik meg egy sportcsarnok építését. Az alagsorba kondi-terem, szolárium, és szauna, a földszintre a csapatok és játékvezetők részére öltözők, vizesblokk, klubhelyiség továbbá egy presszó kerülne. A későbbiekben az anyagi lehetőségek függvényében az első emeleten további öltözők, míg a tetőtérben a turistaforgalom fellendülésére számítva, vendégszobák kerülnek kiépítésre. Az új létesítmény használatba vételéig a csapatok a városi sportcsarnok öltözőit használhatják majd. Így aztán jövő tavasszal nem kell a hazai mérkőzését egyik csapatunknak sem idegenben játszani. A rendelkezésre álló összeget pályázati pénzből szeretnénk bővíteni, hogy sportolóink, de a település polgárai is, az eddigieknél jobb színvonalon sportolhassanak.

Bács-Kun Sport -3


Bácsbokod - Testnevelési Egyetem 33-28 (17-11)

Bokod sem középiskolás fokon

Női kézilabda NB II. Déli csoport, 2. forduló. Bácsbokod, 100 néző. Vezette: Katzenbach , Tapodi (szegedi hölgyek)

Bácsbokod: Tóth - Patocskai 4, Marián 4, Juhász 2, Banász 6, Fodorné 7, Romsics 8. Csere: Monori (k), Ispánovity, Takács 1, Tettinger, Steiner. Edző: Pálfia Mihály.

A végig sportszerű, jó iramú mérkőzésen a bokodi lányok sem középiskolás fokon játszottak, hiszen 5-0-s hazai vezetés után „indult" a mérkőzés a kiváló játékerőt képviselő budapesti együttes ellen. A mérkőzés 45. percében, már 9 gólra növekedett az előnye, amikor taktikát váltott a TF együttese. Ennek köszönhetően bár csökkentette hátrányát, a hazai győzelmet már nem tudta megakadályozni. A bokodi együttesnek szinte nem volt gyenge pontja, ám a jók közül is kiemelkedett Banász, Fodorné, Romsics illetve a vendégcsapatból Balogh (9), Recska (7), Barta (5).

Bácsbokod - Szigetszentmiklós 24 - 21 (15-11) Női kézilabda NB II. Déli csoport. Bácsbokod, 100 néző. Vezette: Baranyi István, Dudogh László.

Bácsbokod: Tóth - Patocskai 2, Marián 5, Juhász 4, Fodorné 6, Romsics 3, Banász 4. Csere: Salamon (k), Czifra, Ispánovics, Tettinger, Steiner, Takács. Edző: Pálfia Mihály.

Az első félidő közepéig, sok helyzetet elhibázva, fej-fej mellett haladt a két csapat (8-8). Ez után feljavult a Bokod és a szünetig négygólos előnyre tett szert. A szünet után, bár a vendégek kerültek némi fölénybe, de hátrányukat csak csökkenteni tudták. A hazai csapat játékosai egymást multák felül a biztos helyzetek és hétméteresek - kihagyásában. A vendégek csapatából Gazdagné és Murvainé 5-5 góllal hívta fel magára a figyelmet.

Bácsalmás - Jánoshalma 21-17 (11-11) Megyei női bajnokság. Bácsalmás, 100 néző.

Az egykor szebb napokat is megélt csapatok mérkőzésén 45 percig kiegyenlített erők vívtak alacsony színvonalú mérkőzést. A második félidő közepén Árpád Bea és Fenyvesi Éva vezérletével négygólos előnyt harcolt ki a hazai együttes és megérdemelt győzelmet aratott a jánoshalmi csikó csapat ellen. Góldobók: Árpád 9, Fenyvesi 8, illetve Rátai 8, Horváth 4, Simity 3.

Bácsalmás - Dávod 22-21 (13-9) Megyei férfibajnokság. Bácsalmás, 100 néző.

A déli rangadón 4-4-ig folyt kiegyenlített küzdelem, majd a PVSE került fölénybe és négygólos előnnyel tért pihenőre. A szünet után is a PVSE irányította a játékot és tovább növelte előnyét. Az utolsó negyedórát 19-11-es PVSE vezetéssel kezdték a csapatok. Egy perccel a lefújás előtt, azonban a Dávod egyenlített (21-21). Miközben a sírból visszahozott pontnak örültek a vendégek, a PVSE kihasználta utolsó helyzetét és a biztos helyett, szerencsés győzelmet aratott.

Legjobb góllövők: Szalai 8, Róka 6 illetve Zórity 5, Hetyei 4.

Tököl - Bácsbokod 27-21 (11-10) Női kézilabda NB II. Déli csoport, 4. forduló.  Tököl, 100 néző.

Bácsbokod: Tóth - Czifra 4, Patocskai 5, Banász 5, Tettinger 1, Juhász 4, Takács 2. Csere: Monori (k), Ispánovics,  Steiner.

A tartalékos bokodi csapat egy félidőn át jól helyt állt a bajnoki címre pályázó Tököl együttese ellen.

A Bácsbokod eddigi mérlege két győzelem, két vereség. A győzelmek hazai pályán, a vereségek idegenben születtek.

Október 17-én, vasárnap 13 órakor, megyei rangadóra kerül sor Bácsbokodon, melynek keretében a helyi csapat a szintén megerősödött Soltvadkert együttesét látja vendégül.

Bács-Kun Sport -3


Petőfi Népe

Tisztelt Szerkesztőség! Futballszerető vagyok, és néha kijárok a megyei mérkőzésekre, rendszeresen olvasom lapjuk sportrovatát is.

Az elmúlt bajnokságban többször is olvashattam, hogy a kunbajai focisták érdekében a csapatvezetők és az újságírók is védelmükbe vették a Kunbaját, mert a megyei szövetség jogtalanul (?) levont sok-sok pontot tőlük. Ez állítólag nagyon visszavetette a csapatot, majdnem kiestek a megyei I-ből.

Olvasom a lap keddi, szeptember 14-ei számát: 15., utolsó előtti helyen áll a Kunbaja, 6 mérkőzésből 6 vereség, 5-20-as gólarány.

Nem tudom, mit tett a csapattal a megyei szövetség, de azt megkérdezném a Kunbajától, hogy miként készültek fel erre a bajnokságra, és most kit okolnak gyengécske szereplésükért. Már csak azért is megtenném ezt, mert a felkészülési beharangozóban, - erre is jól emlékszem - idézték a múltat a szövetséget szapulva.

Kedves kunbajaiak, elmúlt a tavalyi hó és talán futballozni kellene, megvizsgálva azt, hogy otthon mit rontottak el, mert az idei szereplés nem fogható másra.

Név és cím a Petőfi Népe Szerkesztőségében

Tisztelt Futballszerető Olvasó!

Örömteli, hogy szereti a futballt, miként reméljük, hogy a megyei labdarúgó szövetség is, amelynek védelmére kelt. Én is futball, helyesebben sportszerető vagyok ám önökkel szemben én, nemcsak olvasok, de írok is ezekről. Annak érdekében pedig, hogy „képben" legyek gyakran megjelenek a környező települések sportrendezvényein. Bár, a tárgyszerűségre törekvő írásokkal, mint Ön is, nem mindenki ért egyet, vállalva annak minden „kockázatát" mégis névvel látom el azokat.

Az Ön által említett, többek között az 1998. XII. 28-án megjelent írás sem a Kunbaja és a vétkes játékos védelmében íródott. Sokkal inkább a szövetség ellenőrző munkáját tette szóvá, a Kunbaja esete kapcsán. Azt az ellenőrző munkát, amely a jelenlegi szabályoknak megfelel, de lásd Kunbaja példáját, a gyakorlatban mégsem jó.

Ön, a szövetséget védi, mi közben Sáfár Csaba esetében például hétszer (7) adtak ki játékengedélyt a különböző bajnoki osztályokban, mire egy sárga lap könyvelése (?) kapcsán fény derült a „csalásra". El tudja képzelni, hogy hét idényen át valaki csalárd módon szerepeltessen egy játékost? Hiszen ha tudomása van az egyesületnek a játékos „viselt dolgairól", hétszer tehette volna jogszerűvé a játékos igazolását. Például a Kunbaja II. mielőtt elindult a megyei III. osztályban, Sáfár Csaba „egyesületéből" Csikériáról több játékost is visszaigazoltak Kunbajára. Tehát sem anyagilag, sem munkában nem járt volna nagyobb teherrel, eggyel több játékos visszaigazolása.

Az egyesület egyértelműen hibázott, de nem mindegy, hogy az „ellenőrzés" mikor tárja fel a problémát. Akkor, amikor a megyei III. osztály küzdelmeire benevezett, vagy akkor, amikor az időközben a megyei első osztályba jutott gárda ott, az őszi szezon derekán is túljutott. Szerencséjükre, volt miből levonni.

A kérdés azonban, amelyet fel tett: jó! Mi van veled Kunbaja? 

Prókai Károly

A fenti válasz végül nem látott napvilágot a Petőfi népe sportrovatában, bár igény lett volna rá! Helyette a feltett kérdésre a 4. oldalon található írásban adtak csattanós választ Révész Gabiék.


Kunbaja - Kiskunmajsa 4-1 (1-0)

Kunbajai fordulat, avagy elfogyott a majsai „lendület"

Kunbaja megyei első osztályú labdarúgó csapatára már az elmúlt bajnokság során is jellemző volt, hogy bárki ellen képes volt a győzelemre, de a másik véglet is a sajátja volt. Viszont, a hullámvölgy az idén, hosszabbra sikeredett, amit az egyik olvasónk is szóvá tett. Sőt, kérdést is megfogalmazott. Mi van veled Kunbaja? Hogy stílszerűek maradjunk, a kérdést tovább passzoltuk a Kunbaja illetékeseinek. (1999. X. 10.)

Válasz az Olvasónak! - Egy kérdés kivételével, nincs semmi rendkívüli a csapat berkeiben. - válaszol Nagy István az egyesület elnöke - Problémánk viszont, már az elmúlt bajnokság tavaszi szezonja óta megosztotta a csapat játékosait. Az egyik csoport a megyei első, a másik a megyei második osztályban tudta volna elképzelni a Kunbaja gárdáját. Ez a polémia sajnos még akkor is tartott, amikor más csapatok már az új bajnoki évre készültek, sőt a bajnokság jó néhány mérkőzése is ennek jegyében telt el. Sajnos ez odáig fajult, hogy edzőnk Gálfi Imre is lemondott, hogy talán egy új edző majd meg tudja győzni a rosszul gondolkodó játékosokat, nézetük helytelenségéről. Nos, új edzőt még nem sikerült találni. Ezért Varga Mihály megbízott edzőként látja el ezt a feladatot, aki a nyáron, mint játékos már visszavonult, de a nehézségeket látva ismét csatasorba állt. Az elmúlt hetek edzésmunkáját, a játékosok hozzáállását látva, hamarosan a régi Kunbaja lép majd pályára., a régi erényeket csillogtatva.

A válasz igazolása Nos, az elnöki értékelés és az új szellemű edzésmunka igazolására éppen kapóra jött az újonc Kiskunmajsa elleni hazai rangadó, amelyen nem éppen a hazai csapat volt az esélyes. Bár, a Bácsalmás elleni győzelmük alkalmával úgy nyilatkoztak a majsai vezetők, hogy vérmesebb céljaik úgy, mint bajnoki cím, vagy dobogós helyezés nincsenek. Ellenben amíg a lendület tart, szeretnének minél több pontot begyűjteni. Az viszont már valamit sejtetett a „lendületükről", hogy az előző fordulóban Kiskunmajsán, hazai pályán vesztették el veretlenségüket, a nem éppen villámrajtot vett Bátyával szemben.

A mérkőzésen látottak az elmondottakat igazolták. A Kunbaja csapatán látszott, hogy rendeződtek a dolgok. Bár tartalékosan játszottak, még széllel szemben is ők irányították a játékot, míg a bajnokság elején nyújtott kiváló teljesítményüket nem igazolták a vendégjátékosok. Így szerzett előnyt a Kunbaja még az első félidőben, Csipak János révén. A folytatásban Török szép bal oldali akciója után Feketének már nem okozott nehézséget a kapuba helyezni az egyenlítő gólt. Aztán ez volt az egyetlen mozzanat, ami a Majsa második helyezését igazolta.

Közjáték a szünetben A hazai játékosok most amúgy is magas harci szellemét tovább növelte, hogy az igazolásról elkéső, ám a mérkőzés kezdésére megérkező, a Kunbajában meghatározó játékosnak számító Wettstein és Agócs játékához a Majsa vezetői nem járultak hozzá. Így a Kunbaja legfeljebb Takács cseréjét, Sólyát küldhették volna pályára frissítésként. Az egyenlítés után, tehát tovább támadott a hazai gárda és tíz perc múlva ismét vezettek. Kiss Róbert mesteri módon játszotta át a védőket a jobb oldalon, majd Révész Gáborhoz passzolta a labdát, aki egy ügyes csel után a bal alsóba lőtte: 2-1. A 70. percben Révész ismételt. Ezúttal a baloldalon akciózott, majd éles szögből leadott lövését, a vendégek kapusa csak érinteni tudta és a labda ismét a balalsóban landolt: 3-1. A vendégek hiába próbálkoztak cserékkel frissíteni a csapatot. Akcióik során, ha a hazai védelem már verve volt a kapufa mentett, míg a 85. percben, Hajdú lábáról lepördült lövés is a Majsa kapujában kötött ki: 4-1!

A látottak alapján teljesen megérdemelt hazai győzelem született. A csapatok a helyezéseikkel fordítottan arányos teljesítményt nyújtottak. E sorok szerzője sajnálja, hogy az őszi többi kunbajai mérkőzésen nem lehetett jelen. Több siker ugyanis nem született az őszi idényben.

Bács-Kun Sport -3


Bácsalmás - Kiskunhalas 0-6 (0-4)

A bajnokesélyes biztosan győzött

Bácsalmás, 1999. november 14., 200 néző. Vezette: Berger.

A Kiskunhalas nem mutatott be sziporkázó játékot, ám a zömében az elmúlt évi ifjúsági bajnokcsapatra épülő PVSE hibáit maximálisan kihasználták.

PVSE helyzetek, halasi gólok Negyedórás kiegyenlített mezőnyjáték után a PVSE szerezhetett volna előnyt, ám Szőcs Gábor balösszekötő helyéről a kapu baloldalára csavart lövését, Lengyel ártalmatlanná tette.

A gyors ellentámadás során Ambrus a bal szélen került a védők mögé és az alapvonalról visszagurított labdát Kovács a kapu jobb oldalába helyezte: 0-1.

A 20. Percben ismét Szőcs játszotta magát jó helyzetbe, ám lövését Lengyel ismét bravúrosan öklözte a mezőnybe. A mérkőzés első harmadában jól tartotta magát a fiatal, különböző okok miatt több játékosát nélkülöző PVSE, ám ezt követően beindult a bajnokságra törő Halas. A 35. Percben jobbról szállt a labda a kapu elé, amit Körmöczi rosszul talált el, felszabadítás helyett, Kovácshoz elé került és a léc alá vágta: 0-2.

A 39. Percben szöglet után a kapu elé ívelt labdát az üresen hagyott Herman fejelte a kapuba: 0-3.

Már mindenki az óráját nézte, amikor Bleszák iramodott meg a jobb szélen, majd az alapvonal közeléből beadott labdát, a jó ütemben érkező Ambrus a kapu jobb oldalába fejelte: 0-4!

A második félidőben Ambrus folytatta a halasi gólgyártást (0-5), majd Csermák állította be a végeredményt: 0-6.

A hazai csapatban Száhl, a vendégeknél Ambrus, Kovács és Szénási nyújtott az átlagnál jobb teljesítményt. Az őszi fordulók után a Kiskunhalas biztosan őrzi első helyét a táblázaton, ám összességében, a mai mérkőzést leszámítva a PVSE sem lehet elégedetlen, hiszen a „csikócsapat" kevesebb mérkőzésen, több pontot szerzett, mint az előző évi bácsalmási együttes

Bács-Kun Sport -3

Bácsbokod - Madaras 4-0-s állásnál az 55. percben félbeszakadt

Kezdőrúgással indult, bírórúgással zárult

Labdarúgásban, még a megyei harmadik, azaz a legalsó szinten is, az elfogadott, évtizedek alatt alig változott szabályok szerint bonyolódik egy-egy mérkőzés. Kezdőrúgással kezdődik, majd a játék hevében előforduló kisebb szabálytalanságok után, szabadrúgással folytatódik, vagy helyét nézve súlyosabb esetben, olykor büntetőrúgás is, előfordul. A szögletrúgások számát, valamely csapat fölényének jellemzésére is szokás említeni. A mérkőzés végét, a kilencven perc eltelte után, a hármas sípszó jelzi.

A megyei III. osztály Bajai csoportjában is a fenti néhány kiragadott példa alapján zajlik, illetve itt is így kellene zajlani, egy-egy mérkőzésnek. Ez az osztály az is, ahol a mérkőzések gyakran nem azért érnek véget, mert a másfél óra eltelt, hanem mert valaki például a különböző rúgásformákat nem találja elégségesnek, és önhatalmúlag, a „bírórúgást" is a repertoárba veszi. Ez történt Bácsbokodon, az elmúlt hét végén, a Bácsbokod - Madaras bajnoki mérkőzésen.

A Bokod az első félidőben 4-0-s előnyt szerzett, ám azt, hogy mennyi lett volna a rendes játékidő végén, azt soha nem tudjuk meg, hiszen a mérkőzés az 55. percben félbeszakadt.

Az 55. percben a vendégek 4. számú játékosa, nyakánál fogva lerántotta a 15-ös számú hazai játékost. Ezért a Bokod szabadrúgást, a vétkes játékos sárga lapot kapott. A renitens játékos nem okult az esetből, mert a szabadrúgáshoz letett labdát elrúgta. A szabályok szerint ez is sárgalapos tett. Így villant a második sárga, majd ismét csak a szabályok szerint, a piros, ami a pályaelhagyását jelentette a vétkes játékosnak. Vonakodott levonulni, majd mielőtt ennek eleget tett, búcsúzóul, az őt nyugtatgató társai közül, jókorát a mérkőzés játékvezetőjébe, pontosabban annak combjába rúgott.

Nos, ez a fajta rúgásnem, majd a játékvezető hármas sípszava vetett véget a derbinek. A mérkőzésnek lesz folytatása, de az már a fegyelmi bizottság előtt zajlik.

A bajnoki címért vívott küzdelemben, már inkább kavaroghatnának az indulatok a játékosokban, ám ugyancsak a megyei III. osztály Bajai csoportjában lejátszott Tataháza - Bajaszentistván rangadón sportszerű küzdelemben, bizonyítván, hogy így is lehet, a Tataháza nyert, 0-0-s félidő után, 2-1-re. Ezzel hatpontos előnyre tett szert riválisaival szemben.

Bács-Kun Sport -3


Tataházán dobogós helyezés a cél

Tataháza labdarúgói, bár az őszi teljesítményük szerint listavezetők, a cél továbbra is a dobogós helyezés elérése a megyei harmadik osztály bajai csoportjában. A csapat csak az utolsó őszi mérkőzésén vesztett pontot, akkor viszont mindjárt hármat, az Érsekcsanád együttese ellen. A gólkülönbségük 44-6

- Egy olyan stabil csapat kiépítése volt a célunk a bajnokság előtt, amellyel versenyben lehetünk az első három helyezés valamelyikéért. - tájékoztat Matus József szakosztályvezető. - A célkitűzést elértük, hiszen első helyen várjuk a tavaszi folytatást. Narancsik Máté edző irányította csapat kitűnő teljesítményt ért el. A házi gólkirályunk Doszpod József. Ennek ellenére további erősítést tervezünk a tavaszi folytatás előtt. A felkészülést január 20-án kezdjük, majd Bácsalmáson a Folcz Tóbiás teremtornán veszünk részt, mint a kupa védői. A bajnokság kezdetéig öt edzőmérkőzést játszunk megyei első osztályú együttesek ellen. A felkészülés alatt reményeink szerint tovább javul a játékunk. Különösen a helyzetkihasználás területén várok nagy előretörést. Bízunk abban, hogy megőrizzük az ősszel kivívott első helyezésünket, de az sem lenne katasztrófa, ha nem sikerülne. A bajnoki cím viszont már azért is jó lenne, mert a második osztályban a fiatalok is rendszeres játékhoz, erőfelméréshez jutnának. Mert nem titok, hosszútávon azt szeretnénk elérni, hogy az utánpótlás a helyi fiatalokból kerüljön ki. Végül köszönetet mondok a helyi önkormányzatnak és mindazoknak a vállalkozóknak, magánszemélyeknek, akik támogatták munkánkat. Ezt a tavasszal is jó játékkal szeretnénk meghálálni. Bács-Kun Sport -3

Bácsalmás - Nemesnádudvar 3-2 (1-2)

Nulla - kettő? Nem akadály!

Bácsalmás, október 7. 100 néző. Vezette: dr. Magó. Bácsalmás: Szőke - Száhl, Tóth, Körmöczi, Kiss B. Cs. Barna, Gergely (Berényi), Kővári P., Mándity, Szőcs (Schneider), Balla (Szigeti). Edző: Kiss Baranyi Sándor. Nemesnádudvar: Székely - Jagicza L., Jagicza P., Szűcs, Schindler (Szilágyi), Gazsi (Gruber), Czvetnics, Mezőfi, Nebl, Simon, Aranyos. Edző: Simon László. Gólszerzők: Mándity, Kővári P., Szőcs illetve Jagicza P., Szűcs. Kitűntek: Száhl, Gergely, Mándity illetve Szűcs, Jagicza P., Gazsi.

Rövid puhatolózás után a vendégek szereztek kétgólos előnyt.

10. perc. Baloldali szöglet után Jagicza fejelte a labdát a bal felső sarokba: 0-1.

20. perc. Szűcs kapott remek indítást jobb oldalon, majd 16 méterről, a kapu bal oldalába lőtte a labdát: 0-2!

A PVSE félórai játék után szépített. Szőcs remekül szöktette Mándity Robit, aki 16 méterről a bal alsó sarokba vágta a labdát: 1-2.

A szünet után ismét a PVSE percei következtek, amelynek nyomán az 55. percben egyenlítettek Szőcs Gabiék. Kővári Péter a behátráló védők között jó 25 méterről lőtt bombagólt, a balalsó sarokba: 2-2

A mérkőzés utolsó harmadának végén, a PVSE erőfeszítéseit siker koronázta. A 86. percben Szőcs Gabit hozták remek helyzetbe társai. Szőcs lövését előbb hárította Székely, ám a kipattanó labdát már a balalsó sarokba vágta: 3-2.

A gólokban gazdag mérkőzésen a húszpercnyi játék után eszmélő hazai csapat megérdemelt győzelmet aratott.

Ifjúsági mérkőzés: Bácsalmás - Nemesnádudvar 6-1

Bács-Kun Sport -3

Bács-Kun Sport  1999. november 30.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 421
Tegnapi: 160
Heti: 581
Havi: 6 578
Össz.: 2 067 918

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport IV./23. 1999.11.30.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »