PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

BÁCS-KUN SPNyelvöltésRT

XIV. évfolyam, 20. szám

Bácsalmás, Kunbaja Sportlapja

2009. december 12.

Sprint SE: Tanács Attila az új elnök

1290

A Bácsalmási Sprint SE rendkívüli közgyűlést tartott 2009. november 14-én. A közgyűlés egyik legfontosabb napirendi pontja az új tisztségviselők megválasztása volt. Az eddig csak judo és asztalitenisz szakosztályt működtető egyesület tagsága arról is döntött, hogy a jövőben természetbarát-túra szakosztállyal bővíti tevékenységi körét.

koszontes_2009.05.01..jpg

A Bácsalmási Sprint SE Elnökség: Tanács Attila elnök, Piukovics Tamás alelnök, Patocskai Ildikó titkár, Sövény László pénztáros, Kovács József tag, asztalitenisz szakosztályvezető. Pénzügyi és Ellenőrző Bizottság: Páncsics Zoltán elnök, Szkárosi Lajos tag, Sauer Gizella tag. Fegyelmi Bizottság: Sövény Imre elnök, Pásztor Bence tag, Kocsi István tag.

A közgyűlést megelőzően, november 14-én, országos egyéni bajnokságon vettek részt az egyesület képviselői. A Szekszárdon lebonyolított versenyen Páncsics Zoltán tanítványai közül, a serdülő lány, 40 kilógrammos kategóriában Kis-Gombos Alexandra ötödik helyezést ért el, míg a serdülő  fiú A kategória, 45 kilógrammos súlycsoportjában Gregus Albert helyezetlenül végzett, ám sok-sok tapasztalattal lett gazdagabb.

csoportkep_judosok_20090901.jpg

A 2009. december 2-án, Baján lebonyolított regionális övvizsgán, a Dél-magyarországi Regionális Judo Szövetség Dan Kollégiuma előtt Sövény Imre és Sövény László sikeres 2. kyu vizsgát tett. Ezzel Tanács Attila I. danos mester tanítványai jogosulttá váltak a kék öv viselésére.

A Sprint SE új elnöke, Tanács Attila így zárja tájékoztatóját: - Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk az egyesület tagságának, a kedves szülőknek, valamint erkölcsi és anyagi támogatóinknak: BKMÖ Gyermekvédelmi Központ Gyermekotthona, Bácsalmási Kistérségi Többcélú Társulás Rákóczi úti Általános Iskola, Bácsalmás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, Bácsalmási Lapok - Somlói László, Bács TV, Bács Kun Sport - Prókai Károly

Vörösmarty Kupa: az élen Bácsalmás, Tataháza, Katymár a sorrend

Bácsalmáson december 5-én, szombaton rendezték meg a városi sportcsarnokban, a hagyományos Vörösmarty Kupa teremlabdarúgó bajnokságot. Nem a rendezőkön múlott, hogy csak egy korcsoportban. Ugyanis az U7-es korcsoportban csak az 'almási együttes jelent meg a kezdési időpontban, a többi meghívott együttes távol maradt a rendezvénytől... Hogy azért a kicsik se maradjanak játék nélkül, Prikidánovics Antal edző az U9-es korosztályban nevezte őket és vették fel a küzdelmet idősebb társaikkal szemben, de érthetően, itt nem sok sikerrel.

golkiraly_is_a_bacsalmasiak_kozul_kerult_ki_-_figura_akos10_talalattal1.jpg

Az U9-es korosztályban három bácsalmási együttes rajtolt a patinás serleg elhódításáért. A három hazai együttes közül végül Bácsalmás I. (10 pont) csapata - Szénási Bence, Figura Ákos, Szabados Simon, Mátrai Roland, Kőhalmi Áron, Tandari Martin összeállításban,, ha csak jobb gólkülönbsége révén is, de ismét elnyerte a kupát, megelőzve a második helyezett Tataháza (10 pont) és a harmadik helyezett Katymár együttesét.

A legjobb egyéni teljesítményt nyújtó játékosok a rendezők különdíját is átvehették. Örömteli módon, a legeredményesebb góllövőnek, a tízgólos Figura Tibor (Bácsalmás, Vörösmarty Mihály Általános Iskola) bizonyult. Szép volt Fiúk!

További részletek később...

Árpás István, az örökös tiszteletbeli elnök

„A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígérő sportművészet, melyhez egy sakkjátékosi elme és egy koncertzongorista keze szükséges" Albert Einstein

Bácska SE. 2009. november 19-én tisztújító közgyűlésen az egyesület tagsága Agócs Lászlót választotta elnökké - adja hírül a Bácsalmási Városi Hírek I. évfolyamának 1. száma, amelyből az is kiderül, hogy: Árpás Istvánt örökös tiszteletbeli elnöknek választották.

A biliárd és lovas szakosztályt működtető Bácska SE újsütetű elnöke Agócs László, az önkormányzati újságban, az egyesület, leginkább a lovas szakosztály életéről is beszámol. Ebből kiderül: 2009. november 28-án második alakalommal került megrendezésre a Lovasbál, a Sárga Csikó étteremben. December elején a Lovas Világkupa eseményeit követték nyomon, Budapesten, a Papp László Sportarénában. A belépőket Bányai Gábor országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke biztosította a résztvevő gyerekeknek. Pálfi Gábor, az Agráripari Zrt. tulajdonosa pedig a kétbusznyi résztvevő utaztatását ajánlotta fel.

voros_arpas_nagy_biliard.png

December elsején Bácsalmáson készítették el a Duna-Tisza köze régióinak 2010-es C-kategóriás versenynaptárát. Már december végén elkezdték szervezni a Nemzeti Vágta előfutamának számító Bácsalmási Vágta versenyt.

Az írás Ronald Duncan gondolatával ekként zárul: „A ló. Önteltség nélküli nemes jellem, irigység nélküli barátság, hiúság nélküli szépség. Szolgálatra kész, mégsem szolga." Nos, arról a sportágról, amelyről Albert Einstein úgy vélekedik, hogy „A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígérő sportművészet, melyhez egy sakkjátékosi elme és egy koncertzongorista keze szükséges" nem olvashattunk bővebben...

Sikeres a kyokushin karate Bácsalmáson

23.jpg

- Az idei évben számos versenyen mérettettünk meg és a sikerek sem maradtak el - mondja Tettinger Attila 2 danos mester, a Bácsalmási Küzdősport Egyesület elnöke, a Bácsalmási Városi Hírek 2009. december 14-én megjelent 1. számában.

- 2009-ben Magyarországon rendezték meg az All Kyokushin Karate World Tournament-et ahol Paksi Lóránt az előkelő negyedik helyet szerezte meg a több, mint negyven induló közül. Ez igen nagy fegyverténynek számít. Nem rég zajlott le Bácsalmáson az első Összetartás Bácsalmási Kyokushin Kupa, amelyen több mint ötven fő vett részt és büszkén mondhatom, hogy minden súlycsoportban volt érmes helyezettünk. A továbbiakban az elnök még elmondja, hogy a 2009. év végén sem tétlenkednek, sőt már a 2010-es év versenyprogramja is kész: December 5-én még részt vettek Budapesten a Mikulás Kupán és harcoltak az első Kecel Bajnokságon is. A 2010-es évre vonatkozóan szinte minden hónapra esik egy verseny: januárban Siklóson, februárban Baján, áprilisban pedig Szentesen a Diákolimpián fognak bizonyítani az egyesület versenyzői.

Bács-Kun Sport



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 75
Tegnapi: 160
Heti: 235
Havi: 6 232
Össz.: 2 067 572

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport XIV./20. 2009.12.12.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »