PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

BÁCS-KUN SPORT

V. Évfolyam, 9. szám            2000. November 17.

VI. évfolyam 1. szám                            2001. Március 11.

Nem történt csoda Bácsalmáson

Őszi mérleg

Bácsalmás az őszi első

Pályán kívül

Labdarúgás, megyei I. osztály, 15. forduló

Bácsalmás - Hajós 2-0 (0-0)

Átalakítás után, átalakítás előtt

Két hónap múlva...

XXV. Rákóczi Kupa Bácsalmás:

A rendezők ünnepeltek

Felső-Bácska Kupa

SZÓT KÉRT A PVSE ELNÖKE

Megyei labdarúgó I. osztály 2000-2001-es bajnoki év őszi idény

Bácska-modul ismételt

Megyei döntőben a Vörösmarty

Megyei I. osztály 2001. tavaszi sorsolás

BKS501.htm

BKS502.htm

BKS503.htm

BKS504.htm

BKS505.htm

BKS506.htm

BKS507.htm

BKS508.htm

BKS509.htm

BKS601.htm

BKS602.htm

BKS701.htm

BKS702.htm

BKS703.htm

BKS704.htm

BKS801.htm

BKS802.htm

BKS901.htm

BKS902.htm

BKS903.htm

509-601

Nem történt csoda Bácsalmáson



2000. november 12. A lepel lehullott, az utolsó kérdőjel is kiegyenesedett. Ez a kérdőjel a Hajós elleni hazai mérkőzés végeredményére és arra vonatkozott, hogy Barákovics István edzősége alatt a csapat kiváló szereplése minek köszönhető? A Hajós együttese, bár keményen küzdött, ennek ellenére a PVSE sikert nem tudta megakadályozni. Az őszi remek teljesítmény pedig azt bizonyítja, hogy a bácsalmási játékosállomány nemcsak fiatal, de technikailag és taktikailag is képzett játékosokból állt már az előző idényben is. Egyetlen hibájuk, a rutintalanságuk, de ez múló állapot. Az emlékezetes 1997-1998-as bajnoki év kétpontos őszi szezonja után, tavasszal bravúrosan megszerzett 25 pont a szurkolói körökben jogosan elvárt teljesítményt jelent az óta is minden szezonban. Ez viszont az óta sem valósult meg, egyszer sem, így az idei évadban sem. A játékosállomány, erre már megérett, a rutintalanságukkal együtt is.

1

Izsák 4.

1-7 i/0

35

78

2

Ladánybene 3.

0-0 i/1

32

71

3

Tompa 11.

3-3 h/1

31

69

4

Harta 14.

0-2 i/0

29

64

5

Tiszaalpár 6.

0-2 i/0

24

53

6

Solt 7.

1-5 i/0

22

49

7

Jánoshalma 5.

1-2 h/0

22

49

8

Szakmár 2.

1-1 h/1

21

47

9

Bácsalmás

-

21

47

10

Mélykút 12.

1-0 i/3

18

40

11

Hetényegyháza 8.

0-3 h/0

18

40

12

Kiskunmajsa 10

2-1 i/3

16

36

13

Hajós 15.

2-0 h/3

15

33

14

Soltvadkert 9.

1-0 h/3

15

33

15

Nemesnádudvar 13.

4-0 h/3

9

20

16

Kerekegyháza 1.

2-0 i/3

8

18

A kétszer huszonöt ponttal már valóban a megyei élcsapatok között állhatna a PVSE együttese.

Őszi mérleg

Kiss Baranyi Sándor: Kerekegyháza - Bácsalmás 0-2, Bácsalmás - Szakmár 1-1, Ladánybene - Bácsalmás 0-0, Izsák - Bácsalmás 7-1, Bácsalmás - Jánoshalma 1-2, Tiszaalpár - Bácsalmás 2-0. Barákovics István: Solt - Bácsalmás 5-1, Bácsalmás - Hetényegyháza 0-3, Bácsalmás - Soltvadkert 1-0, Kiskunmajsa - Bácsalmás 1-2, Bácsalmás - Tompa 3-3, Mélykút - Bácsalmás 0-1, Bácsalmás - Nemesnádudvar 4-0, Harta - Bácsalmás 2-0, Bácsalmás - Hajós 2-0.

Talán nem érdektelen megnézni, hogy az első hat mérkőzésen mely csapatok voltak az ellenfeleink és hol állnak ma az utolsó bajnoki forduló után a tabellán. A táblázat 1. oszlopában a csapatok helyezése található a 15. forduló után. A 3. oszlopban a lejátszott mérkőzések eredménye olvasható a PVSE szemszögéből. A 4. és 5. oszlopban az ellenfelek pontszáma és teljesítmény %-a olvasható a 15. forduló után. (45 pont=100 %.)

Második rész, az első Bács-Kun Sport V./9. 2000.11.17.  folytatása

Nincs itt mese! Győz, a PVSE!

Átalakítás után, átalakítás előtt

A változás állandósult Bácsalmás Az NB II. szele még a múlt század ötvenes éveiben érintette meg a PVSE együttesét, amikor az NB III. élcsapatai között vitézkedett. A hatvanas évek elejétől kisebb megszakításokkal a megyei I. osztályban szerepel, ahol az elmúlt évezred utolsó évtizedében többnyire a megyei II. osztály szele csapkodott a csapat körül, ám ebben az évtizedben hiába. A tavalyi évben Bácsalmás a 11. helyen zárta a bajnokságot két évtized múltán először, helyi fiatalokkal.

Nyár Az idei évre szóló célokról a bajnokság előtt még Kiss Baranyi Sándor edzőtől kaphattunk tájékoztatást, mely szerint a védő-, és támadójáték további csiszolásával, az előző évinél jobb teljesítményre számíthatunk. Nos, ez az előrelépés, megvalósult, de már nem vele. A hetedik fordulóban Barákovics István vette át a csapatot.

- Bácsalmáson az a hír járja, hogy már a PVSE tavaly nyári felkészülési mérkőzésein is jelen volt, ráadásul két Hajóson volt játékosa is Bácsalmásra került. A bajnokság előtt miért nem mondott még igent? - Az értesülés jó! Valóban ott voltam, miként Baján és környékén, más mérkőzéseken is, ha az időm engedte. Egyszerűen szeretem a focit és a környék labdarúgása is érdekel. A felkérésre pedig már csak azért sem mondtam akkor igent, mert ilyenről szó sem volt. Tomik és Pintér Bácsalmásra kerülésében viszont valóban segítettem és úgy gondolom nem csinált rossz „vásárt" Bácsalmás.

Ősz - A hetedik fordulóban mégis bemutatkozott PVSE csapatánál.  Erről a megyei napi lap is beszámolt. Ön is sértőnek találta az ott leírtakat? - Nem. Ha a siker méltatását „természetesnek" vesszük, olykor a kudarc kommentálását is vállalni kell.

- Az ominózus cikk után az elnök nyilatkozat helyett hallgatásba burkolózott. Mondván jobb a csend a csapat körül. Ezért volt meglepő, hogy röviddel ezt követően a Petőfi Népe kiváló tollnoka mégis szóra bírta Önt. Ez persze nem baj. Csakhogy abban az írásban eléggé leminősítette a játékosokat. Ezt komolyan gondolta? Mert a véleményéhez mérten, a három-négyheti közös munka után azokkal a „félig képzett" játékosokkal sikert, sikerre halmoztak.- Először is: a kérdésre akkor kell válaszolni, amikor azt felteszik. Különösen olyan témában, mint a sport, amely sok embert érdekel egy településen. Másodszor: a PVSE csapatáról mondott minősítést, komolyan gondoltam, bár ez a harci kedv felszítását is szolgálta. Valóban nem lehet csodákat tenni néhány hét alatt, ám a csapatszerkezet átalakítása megtörtént. Különösen a védelem megerősítését tartottam fontosnak és a technikai és taktikai képzetlenséget is első sorban a védőjátékosoknál tapasztaltam. Mert például az emberfogóknál is alapkövetelmény, hogy a játékuk ne csak a rombolásra korlátozódjon.

- A szerkezeti átalakítás szemmel látható jele volt, hogy Bögre Károly például, az utolsó hat fordulóban hét gólt szerzett, ám az átalakítást Száhl Imre sajnálatos sérülése is „segítette". A helyére került fiatal, Tóth Csaba pedig a védelem tengelyében korszerű, igazi technikás, taktikus játékot nyújtott.- Jók a példák, ám Tóth Csabát mindenképpen szerettem volna kipróbálni a védelemben. Sajnálatos Száhl Imre sérülése, ám örömteli, hogy Tóth a teljesítményével igazolta a döntés helyességét.

Tél - Még a PVSE szárnyalása előtt tett nyilatkozatában kedvezőtlen körülményként említette, hogy akkor már nem lehetett igazolni a csapat megerősítése érdekében. Az őszi huszáros hajrával elért eredmények után is úgy gondolja, hogy erősítésre szorul a PVSE? - Igen, de már más okok miatt. A dolgok jelenlegi állása szerint a tavasszal nem számíthatok már, Szőcs, Bögre, Kálmán, Csipak és Kovács játékára. Megtehetnénk, hogy helyükre további játékosokat hozunk fel az ifiből, ám ez nem járható út.

- Az utánpótlás csapatot tönkre tennénk, ám előfordulhat könnyen, hogy a felnőtteknél sem érnénk el a várt eredményt. Végül az igazolásokkal kellene pótolni a távozókat, ám az egyesület pénzügyi helyzetének mai állása szerint, ennek realitása a nullával egyenlő.

Tavasz? - Amikor az ősszel igent mondott a bácsalmási kérésre, csak az őszi szezon végéig vállalta az edzői munkát. Most, hogy gondolja? - Elkezdtük a felkészülést, tehát a jelenlegi állás szerint maradok. Az érdemi munkát hátráltatják a munkahelyi és tanulmányi okok miatt előforduló hiányzások, de dolgozunk. A márciusi rajtig az edzések mellett január, 27-től, szombat, szerda ütemben 10 mérkőzést játszunk.

- Mire számít a tavaszi idényben? - A jelenlegi játékosállományban meglévő bizonytalanságok miatt felelőtlenség lenne az őszi hajrában elért teljesítményhez hasonlót ígérni, de ezen munkálkodunk. Bácsalmás, 2001. Január. A dokumentum teteje

509-601

Két hónap múlva...

Megfogyva is optimistán Bácsalmás Amint arról már beszámoltunk, a megyei I. osztályban szereplő labdarúgócsapat érzékeny veszteségeket szenvedett a téli szünetben. Öten távoztak és csak két játékost sikerült igazolni.

- A nehézségek ellenére, hogyan sikerült a felkészülés, mire számít a Bácsalmás csapatával a tavaszi folytatásban? - tettük fel a kérdést Barákovics István edzőnek a kéthónapos előkészület végén, egy héttel a bajnoki rajt előtt. - Tíz előkészületi mérkőzést játszottunk hét győzelem és egy döntetlen mellett csak kétszer szenvedtünk vereséget. A mértékadó mérkőzéseinken három győzelem született. A Mélykút ellen kétszer, a Dusnok ellen egyszer. A felkészülésünk tehát sikeres volt, legalábbis a viszonyainkhoz képest. A játékosanyag létszámát tekintve kevés, de a rendelkezésre-állókkal elvégeztük a betervezett munka 70-75 %-át. Az előkészületi mérkőzéseinken tapasztaltakkal és az elért eredményekkel elégedettek lehetnénk a tavaszi fordulókban is.

Összességében gyengültünk, de csak a motiváció hiánya miatt. Megszűnt ugyanis a játékosok között meglévő egészséges rivalizáció a csapatba kerülés terén, azaz sokkal "rövidebb" kispaddal vágunk neki az idénynek. Éppen ezért a játékosoknak is sokkal fegyelmezettebbeknek kell lenniük, hogy gond nélkül végig játszhassuk a bajnokságot. Az első tavaszi mérkőzésünkön természetesen győzelmet várok a csapattól. Ez kellő lökést adhatna a további sikeres szereplésünkhöz is. Ehhez várom, és előre is megköszönöm a szurkolóink támogatását, amellyel meg tudjuk őrizni helyünket a középmezőnyben.

- Mire számít a változások és a felkészülés tükrében az egyesület vezetése? - A játékosállományban nem feltétlen előnyére bekövetkezett változások ellenére, - válaszol Kovács Istvánt a PVSE elnöke, - a csapatot képesnek tartjuk olyan tavaszi szereplésre, amellyel a hetedik hely környékén végez a bajnokság végén.

A dokumentum teteje

509-601

XXV. Rákóczi Kupa

A rendezők ünnepeltek Bácsalmás A helyi Rákóczi úti általános iskola, az idén, immár 25. alkalommal rendezte meg az általános iskolás csapatok részvételével a hagyományos Rákóczi Kupa, labdarúgó-bajnokságot.

A torna végeredménye: Kupa-győztes a rendező Rákóczi úti iskola Szalma, Laczi, Lukács, Sáfár, Cs. Kovács, Szabó, Slezák, Juhász, Neszvecskó, Barcsák összeállítású együttese. 2. Katymár, 3. Jánoshalma Szent Anna iskola, 4. Jánoshalma Hunyadi iskola, 5. Kunbaja, Bácsalmás Vörösmarty iskola,  7. Madaras, Mélykút. A legjobb játékosnak Sáfár Tamás (Rákóczi iskola), legjobb góllövőnek Balázs Bálint (jánoshalmi Hunyadi iskola), a legjobb kapusnak a katymári hálóőrt választották.

 A dokumentum teteje

509-601

Felső-Bácska Kupa

Bácsalmási arany és bronz Baja Felső-Bácska Kupa néven gyermek labdarúgótornát rendeztek két korosztályban, négy-négy csapat részvételével. Az 1988-as korosztályban a Baja I. csapata végzett az élen, megelőzve Jánoshalma, és Bácsalmás: Szalma, Eckert, Gombor, Kulesevics, Goll, Francziskovics, Torma, Bartucz, Juhász, Hutterer összeállítású együttesét. A fiatalabbaknál, az 1990-es korosztályban szép bácsalmási siker született. A Bácsalmás, Lázár, Józsa, Eckert, Varga, Rudics, Barcsák, Mancz, Ráczkopf, Csaut, Szabados, Zemán, Paplógó összeállítású együttese az élen végzett, megelőzve a második Jánoshalma és a harmadik Baja II. csapatát.

A különdíjban részesültek mindkét korosztályban, a bácsalmási kapusok, Szalma Gábor és Lázár Viktor. Az idősebb korosztályban, Rudics Péter bizonyult a legeredményesebb góllövőnek. A csapatok edzője a PVSE felnőtt csapatának kapitánya Kővári Péter.

 509-601

Folcz Kupa 2001

Bácska Modul ismételt Bácsalmás. Tíz csapat részvételével rendezték meg az idei Folcz Tóbiás teremlabdarúgó-tornát, a városi sportcsarnokban. A körmérkőzéses formában lebonyolított bajnokság során az alábbi sorrend alakult ki: A tavalyi kupagyőztes Bácska Modul megvédte bajnoki címét. 2. Mélykúti Öregfiúk, 3. Egyesült Állatok, 4. Kunbaja, 5. Madaras, 6. Cimborák, 7. Vének, 8. Unicum, 9. Partizánok, 10. Kunbaja ifi. A legjobb játékosoknak felajánlott különdíjakat: a legjobb kapus Jaszenovics Zoltán (Egyesült Állatok), a legjobb mezőnyjátékos Papp Róbert (Vének), a legjobb góllövő Tóth Ferenc (Bácska Modul) kapta.

A dokumentum teteje

509-601

Kézilabda Diákolimpia

Megyei döntőben a Vörösmarty iskola Bácsbokod A március 6-án Bácsbokodon megrendezett Diákolimpia körzeti döntőjéből veretlenül jutott tovább a Bácsalmási Vörösmarty Mihály Általános Iskola III. korcsoportos leány kézilabdacsapata. A selejtező mérkőzések során Tataháza és Dávod együttesét legyőzve került a döntőbe, ahol Bácsbokod együttese ellen is sikerrel vette az akadályt. A győztes Vörösmarty iskola együttese, Prókai Anna - Páncsics Anett, Krizsán Adrien, Fehér Anasztázia, Prókai Anett, Kulisics Adél, Malasevics Andrea, - Dvorácskó Dóra, Malasevics Lili, Erdős Kata, Szabó Adrien összeállításban, Lukács Zsuzsanna felkészítő tanár irányításával bejutott a március 23-án, ugyancsak Bácsbokodon lebonyolításra kerülő megyei Dél-területi döntőbe.

A kiváló teljesítményt nyújtó csapat legeredményesebb góllövői: Páncsics Anett és Prókai Anett 9-9 góllal. A dokumentum teteje

509-601

Labdarúgás Megyei I. osztály tavaszi sorsolása

16. forduló, március 11., 14    Bácsalmás - Kerekegyháza,

17. forduló, március 17., 15    Szakmár - Bácsalmás,

18. forduló, március 25., 16    Bácsalmás - Ladánybene,

19. forduló, Április 1., 16,30   Jánoshalma - Bácsalmás

20. forduló, április 8., 16,30    Bácsalmás - Tiszaalpár,

21. forduló, április 15. 16,30   Bácsalmás - Solt,

22. forduló, április 22., 17       Hetényegyháza - Bácsalmás,

23. forduló, április 29., 17       Bácsalmás - Izsák,

24. forduló, május 5., 17         Soltvadkert - Bácsalmás.

25. forduló, május 13., 17       Bácsalmás - Kiskunmajsa,

26. forduló, május 20., 17       Tompa - Bácsalmás,

27. forduló, május 27., 17       Bácsalmás - Mélykút,

28. forduló, június 3. 17.         N. nádudvar - Bácsalmás

29. forduló, június 10., 17       Bácsalmás - Harta,

30. forduló, június 17., 17       Hajós - Bácsalmás

A dokumentum teteje

Szót kért a PVSE elnöke

419.6.png
Beszéljük meg... A PVSE jelenlegi vezetői, közszereplőkhöz méltó módon, tudatában, hogy zömében közpénzből gazdálkodnak mindig készséggel válaszoltak az egyesület életével kapcsolatban megfogalmazott, érdeklődésre számot tartó, kérdésekre, - egészen a tavaly őszi edzőcseréig. A megyei napilapban ekkor megjelent egy rövid híradás, az új edző pályafutásának méltatása mellett, a rideg tényt is közölte: „Barákovics István 1-5-tel mutatkozott be Bácsalmáson." Az elnök nem tetszését fejezte ki a tényszerű írással kapcsolatban, majd a kérdések elől, kitért: „Jobb lenne, ha most csend lenne a csapat körül". Válasz nem érkezett, ám több, a tényeken alapuló cikk látott napvilágot az óta is. Így lapunk, legutóbbi számában Barákovics edző elődje, ma már csak az ifjúsági együttes trénere, Kiss Baranyi Sándor mondta el az őszi szezon értékelését, amelyben annak is hangot adott, hogy az egyesület vezetése nem kezeli értékén az utánpótlás-együttest. Ami e sorok szerzőjének négy hónap alatt sem sikerült, Az alap már kész című írás megjelenése szóra bírta Kovács Istvánt, a PVSE elnökét is.

Önzetlenül adtak

A Petőfi VSE, az elmúlt év végén, 50 ezer forintos kölcsönért folyamodott, a helyi önkormányzathoz, hogy átmeneti pénzzavarán enyhítsen. Mi után a város költségvetése enyhén szólva is elég feszített, a képviselők a kérelmet elutasították, de a kérelem méltányos elbírálását a törvényi előírások sem tették volna lehetővé. A pénzzavar ennek ellenére, megoldódott. Ugyanis a probléma hallatán a Kähny KFT 30 ezer, a Dudás István vezette Közszolgáltató Intézmény, pedig 20 ezer forintot adományozott a sportegyesületnek. Amint a támogatók elmondták, a sport céljára adtak volna máskor is, ám senki nem kereste meg őket ilyen igénnyel.

Ez utóbbi érdekes. Ugyanis a jelenlegi sportvezetésnek, amikor 1997. december 6-án megválasztásra került, elmondásuk szerint, egyik nagy erénye az volt, hogy rendelkeztek a város vállalkozóinak részéről elhangzott ígéretekkel, mely szerint anyagi támogatást biztosítanak az egyesületnek. Nos, a változás megtörtént az egyesület élén, ám a támogatók ígérete, az óta is csak ígéret maradt. Persze, az írás elején említettek okán, felmerül a kérdés: a vállalkozók erről az „általuk" tett felajánlásokról talán nem is tudtak?

- Amint az, többek között e lap (Bácska Press) hasábjain is napvilágot látott, céljaink között egy olyan csapat kialakítása szerepelt, amely a kiváló utánpótlásbázisunknak köszönhetően, a helyi fiatalokra épülhet. Ez azonban egyelőre még várat magára, hiszen a számításba vett fiatalok jelentős része más városokban tanul, edzésre járásuk lehetetlen. Ezért bizony az elmúlt év után ismét igazolásokkal kellett megerősíteni a csapatunkat. A bronzérmes ifjúsági csapat köszöntését többszöri próbálkozásunk ellenére előbb egy kihangosító hiánya, majd a kórházi „bevonulásom" hátráltatta. Egy vacsorával egybekötött ünnepség pedig eddig azért maradt el, mert eddig a szponzorok látták vendégül a felnőtt keret játékosait, így erre már ezért sem kaptak meghívást az ifjúsági csapat játékosai. És, ha már itt tartunk: Kiss Baranyi edző ugyan meg tudná-e mondani, hányszor vezetett edzést az ifjúsági csapatnak az ősszel. Nem sokat, mert miként tanítványait, a tanulás úgy Őt meg a munkája szólítja el Bácsalmásról.

- Az Önzetlenül adtak címmel megjelent írásban, pedig a szavahihetőségem kérdőjeleződött meg, mondván, hogy az a támogatói ígéretek nem is voltak! Voltak, de valóban nem realizálódtak. A számbajöhető szponzorok az idén is meghívást kapnak, ám ebből mi valósul, meg legkevésbé rajtunk múlik. Az év végén pedig a képviselőtestülethez, egy kellően át nem gondolt hitelkérelemmel fordultunk. Ám ami segítséget más forrásból kaptunk, ez úton is köszönjük. Ám a felajánlók egyike részéről elhangzottak kissé sértők. Úgymond, részünkről még senki nem fordult hozzá hasonló kéréssel. Emlékezetem szerint, nem húsz-harminc, hanem kettőszázezer forintos támogatást ígért!

- A helyi önkormányzat által nyújtott támogatás felhasználásának ellenőrzésére kijelölt dr. Gergely Sándor személye sem nyerte el a sportvezetés tetszését, pedig ezt egy Állami Számvevőszék által hozott rendelet írja elő.

- Nem Gergely doktor személye sértő ránk nézve, hanem egyáltalán az önkormányzati támogatás ellenőrzésének a ténye. Emlékezetem szerint, a támogatást egykor úgy is átutalták az egyesületnek, hogy még működési engedélye és szervezeti szabályzata sem volt. Végül szeretném megköszönni azon támogatóink segítségét, akik tavaly a személyi jövedelemadó 1 %-ának felhasználására az egyesületünket jelölték. A dokumentum teteje

509-601

Bácsalmás - Kerekegyháza 1-1 (1-1)

Bögre Károly maradt, érkezett Bakó Bertold és Margit Csaba, de hiányzott Kővári Péter, Török László és Körmöczi Roland

Labdarúgás, megyei I. osztály 16. Forduló, 2001. Március 11. Bácsalmás, 200 néző. Vezette: dr. Magó, Varga, Szűcs. Bácsalmás: Tomik - Tóth Csaba, Száhl, Bodrogi Tamás, Pintér, Barna (Bögre 55. perc), Berényi, Mándity, Bakó (Körmöczi 73. perc), Margit, Kővári Ákos (Páhor 78. perc). Edző: Barákovics István. Kerekegyháza: Malecz - Kulman A. (Szombati 75. perc), Kulman R., Duzmath, Tímár, Kecskeméti, Hugyecz, Csámpás, Egresits (Máté 73. perc), Nagy, Juhász. Edző: Máté István. Gólszerzők: Kővári Ákos illetve Juhász. Kitűntek: Tomik, Tóth, Kővári illetve Malecz, Nagy, Juhász.

Jó idő, kevés néző kevés igazolás A mérkőzésre a tavasz második vasárnapján mindössze 200 néző volt kíváncsi, ám az egyesületi vezetést legkevésbé foglalkoztatta ez a tény. A csapathirdetéskor derült ki, hogy a hosszú ideig tartó sérüléséből felépült Köves Tamásnak nincs meg az igazolása. Így, bár Köves egyre jobb formába van, helyén ezúttal a hónapok óta az edzéseket sem látogató Mándity lépett pályára, hivatalosan! Hiányzott az együttesből továbbá, az elmúlt évek két legtöbbet szereplő emberfogója Török László és Körmöczi Roland is, bár utóbbi néhány percre csereként pályára lépett. E két játékos alig járt a felkészülés idején edzésre. Kővári Péter azonban sérülése miatt nem vállalta a játékot. A mérkőzésen szereplő csapatban helyet kapott viszont, a télen igazolt Bakó Bertold és Margit Csaba mellett Berényi Krisztián és Bodrogi Tamás, akik az ifjúsági együttesből kerültek fel a nagyokhoz. Az öt távozóból egyelőre Bögre Károly is maradt, ám csak egy félóra lehetőséget kapott ugyancsak csereként.

Ismét két gól, de micsoda különbség A mérkőzés amúgy jól indult. Tízperces tapogatózó játék után „Mándity" került jó helyzetbe a vendégek kapuja előtt. Néhány ügyes emelést követően a kapu jobb oldalánál helyezkedő Kővári Ákoshoz játszotta a labdát, aki védhetetlenül bombázta a kapu jobb oldalába: 1-0. Nincs itt probléma, gondoltuk még ekkor. Az őszi idegenben lejátszott mérkőzésen is PVSE siker született. Az eredmény akkor 2-0 volt a PVSE javára. Egy gól tehát már a 10. Percben megszületett. A másik gólra sem kellett sokat várni, azonban ezt a vendégek érték el.

A 37. percben szöglethez jutottak a vendégek. A jobb oldalról beívelt labdára Juhász érkezett jó ütemben és fejjel, a kapu bal alsó sarkába csúsztatta a labdát a csendes szemlélővé vált hazai védők gyűrűjéből: 1-1. A mérkőzés további részében bár voltak ígéretes helyzetek, azt a kapusok ártalmatlanná tették.

A mérkőzéssel kapcsolatban egyetlen örömteli eseményt lehet rögzíteni: a PVSE a harmadik évezredben még veretlen, de ezt elmondhatja magáról a sereghajtó, most pontszerző Kerekegyháza is.

Hét pont előny

Bács-Kun Sport

2001. március 11.

Az V. Évfolyam 9. száma rendhagyó módon, a VI. Évfolyam 1. számát is magába olvasztva búcsúzik Bácsalmás sportjától. A jövőben itt kell keresni a helyi sporthíreket: www.hiros.index.hu De hamarosan olvasható lesz a Bács-Kun Sportwww.bksport.hu honlapja is:

Az ifjúsági csapat, amely listavezetőként lépett pályára, sokáig hiába játszott mezőnyfölényben, nem tudott gólt elérni. Már-már úgy tűnt pontosztozkodás lesz, amikor Kiss Baranyi Sándor edző pályára küldte Csőke Attilát. A csereként a küzdőtérre lépett Csőke aztán néhány perces játék után eldöntötte a három pont sorsát, bevette a jól küzdő Kerekegyháza kapuját. Az ifjúsági együttes győzelmével továbbra is 7 pont előnnyel áll a mezőny élén.

Bácsalmás - Kerekegyháza 1-0 (0-0) Az ifjúsági együttes győzelmével továbbra is 7 pont előnnyel áll a mezőny élén.

Legközelebb Szakmárra látogatnak a PVSE csapatai. A felnőttek az ősszel döntetlent harcoltak ki az újonc ellen hazai pályán, ám ez az eredmény idegenben is nagy eredmény lenne. A szakmári csapat a tavaszi első fordulóban Jánoshalmán aratott győzelmet. Az ifjúsági együttesnek talán nem okoz nehézséget a három pont begyűjtése. A dokumentum teteje

509-601



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 458
Tegnapi: 160
Heti: 618
Havi: 6 615
Össz.: 2 067 955

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport VI./1. 2001.03.11.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »