PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Megyei Nyílt Serdülő Leány Kézilabda Bajnokság 2010-2011.

Bajnok Bácsbokod, második Nemesnádudvar, harmadik Csávoly

2011. május hetedikén, végetért a megyei serdülő bajnokság, nem éppen úgy, ahogy az a versenykiírásban szerepelt, de az mindenképpen dicséretes, hogy volt. Legalább is a bácskai csapatok körében nagy sikert aratott.

megyei_serdulo_donto_2011.05.07..jpg

A bácskai emberek már csak olyanok: nehezen lehet rávenni valamire őket, de ha valamire azt mondják igen, akkor az úgy van és véletlenül sem azt jelenti, hogy talán, ne adj Isten esetleg, legfőképpen nem azt, ha majd lesz időm., akkor... Mondom ezt annak tudatában, hogy a megyei kézilabda szövetség kezdeményezésére a 2010-2011-es bajnoki évben ismét kiírta megyei serdülő bajnokságot, fiú és leány csapatok részére. Nos, amilyen nagy felbuzdulás övezte a kezdeményezést, itt a Bácskában mindenképpen, ahol egymást érték még a bajnokság előtt a felkészülési mérkőzések, a korosztály részére rendezett tornák, öt-hat csapat részvételével, a nevezési határidőre, a mindenre elszánt csapatok száma különböző okok miatt mindössze háromra zsugorodott, de megyei szinten is csak hat adta le nevezését.

megyei_serdulo_donto_2011.05.07._bajnokcsapat_bacsbokod.jpg

A két csoportban - északi és déli - lezajlott alapszakasz is csak a déli, de mondhatnánk csak a bácskai csoportban zajlott le zökkenő mentesen, itt meglehetősen népes érdeklődés mellett alakult ki, a sorrend. Az, hogy a bajnoki címről dönteni hívatott döntőt is csak a bácskai csapatok vették komolyan, mit sem von le az ugyancsak Bácsbokodon rendezett, háromcsapatosra csökkent döntőn kialakult végső helyezések értékéből.

Már csak azért sem kell a bácskai csapatoknak szégyenkezni, mert mint fentebb már említettem, a bácskai emberek már csak olyanok: ha valami mellett igennel szavaznak, vagy mint most történt beneveznek a serdülő leány bajnokságra, akkor azt végig csinálják, sőt megteremtik a módját, hogy végig tudják vinni elhatározásukat. Az északi csoport csapatai nem tartották fontosnak, hogy május 7-én megjelenjenek Bácsbokodon, hogy a Versenykiírásban rögzített módon dőlhessen el a serdülő leány kategóriában a 2010-2011-es bajnoki évben a végső helyezések sorsa.

megyei_donto_ii._nemesnadudvar_kleinnne_simon_zsuzsanna_edzovel.jpg

Talán az sem véletlen, hogy a bácskai csapatok komolyan vették ezt a követésre méltó kezdeményezést. Ez a bajnokság egyben a néhai Keszi Géza személyének is emléket állító rendezvény volt és a bácskai fiatalokban nagy a tisztelet. Annak a kiváló kézilabda szakembernek, NB I-es játékvezetőnek, a megyei kézilabda szövetség elnökségi tagjának, akinek sokat köszönhet a csávolyi kézilabdázás, de fogalmazhatunk úgy is, az egész bácskai kézilabda élet. A Bácsbokodon rendezett megyei döntőn, tiszteletét tette Keszi Gézáné is, és a Géza barátunk emléke előtt tett főhajtást követően a díjakat, Kun Istvánnal, a szövetség elnökével közösen nyújtották át  a csapatoknak, egy-egy kiváló teljesítményt elérő játékosnak, a jövő nagy reménységeinek, de ez már a döntő záróakkordjaként zajlott.

Nos, a döntő eredeti menetrendje szerint az északi csoport együtteseivel mérték volna össze tudásukat a bácskai csapatok, (A helyosztó párosítása: Nemesnádudvar - Északi csoport 3. helyezett játszik az 5. helyezésért. Elődöntő: Bácsbokod - Északi csoport 2. helyezett. Csávoly - Északi csoport 1. helyezett. Harmadik helyért: a két elődöntő mérkőzés vesztes csapata játszik. A döntőben, a bajnoki címért az elődöntő két győztes együttese lép pályára...) ám mivel „magukra" maradtak, így az előző, az alapszakaszban alkalmazott metodika szerint zajlottak a mérkőzések, azaz a három csapat - Bácsbokod, Csávoly, Nemesnádudvar - körmérkőzéses formában döntötte el immár direktben a dobogós helyezések sorsát.

megyei_donto_iii._csavoly_tamasi_edit_edzovel.jpg

A sorsolásnak megfelelően, az első párban a másodikként döntőbe kerülő Csávoly az alapszakasz harmadik helyezettjével meccselt és ezen, a 'bokodi lányok kiemelkedő játéktudása miatt azonnal el is dőlt az ezüst és bronzmedál sorsa.

2010._december_19._132.jpg

Tóth Kitti (13), Papp Tibor játékvezetőtől, Sándor Cintia (17), és Késmári Kinga (7) edzőiktől várnak egy jó szóra, legfőképpen a hogyan továbbal kapcsolatban, Teleki Dorina (7) és Ádám Rebeka (3) csendesen várnak a folytatásra az időkérés után, még a decemberi első mérkőzés alkamával...

Csávoly - Nemesnádudvar

10-19 (2-7)

Bácsbokod, vezette: Papp Tibor. Csávoly: Bata Elizabet - Lakatos Lotti 2, Petrich Alexandra 3, Teleki Dorina, Bűte Vivien, Ézsi Virágh 2, Simon Michelle, Tóth Kitti 1, Sándor Cintia, Ádám Éva, Dergecz Fanni. Edző: Tamasi Edit. Nemesnádudvar: Faltum Fanni - Késmárki Kinga 2, Szebelédi Annamária 5, Szabó Tímea 10, Boros Kinga, Vinter Márta 1, Husti Hanna, Szauter Orsolya, Fridrich Fruzsina 1, Maráz Odet, Palásti Viola, Vörös Vanda. Edző: Kleinné Simon Zsuzsanna.  Az eredmény alakulása: 0-2, 2-2, 2-7, 4-8, 5-12, 7-14.... Hétméteres/gól: 2/1 illetve 1/1. Kiállítás: 6 illetve 4 perc.

A kétszer húszperces mérkőzés első félidejében még a „tartalékos" csávolyi csapat is vitézkedett. Kereken tíz percig. Ekkor 2-2-es állásnál büntetőt hibáztak a Bara-parti lányok és Szabó Tímea és Szebelédi Annamária gólerős játékával szépítettek a számukra eddig kedvezőtlen egymáselleni mérlegen. A csávolyi csapatból nagyon hiányoztak a Krascsenics testvérek, így az alapszakaszban lejátszott négy egymáselleni mérkőzésen hiába nyertek háromszor - persze nem hiába - a Nádudvar elleni második vereségük nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy Kleinné Simon Zsuzsanna csapata a bajnokság végén megelőzi Tamasi Edit tanítványait.

lovessel_probalkozik_a_naduvari_sanc_folott..._2011.05.07._megyei_donto.jpg

Bennarik Petra a megyei serdülő bajnokság, továbbá az NB II. Dél-Keleti csoport ifjúsági bajnokságának is legeredményesebb góllövője. Itt éppen a Nemesnádudvar elleni mérkőzésen két remek zárás, na meg Maráz Odett (9) és Szabó Tímea (14) fölött, felugrásos átlövéssel próbálja bevenni Faltum Fanni kapuját...

Nemesnádudvar - Bácsbokod

9-23 (4-13)

Bácsbokod, vezette: Papp Tibor. Nemesnádudvar góllövői: Késmárki Kinga 2, Szabó Tímea 4, Boros Kinga 1, Husti Hanna 2. Bácsbokod: Róka Diána - Serfőző Edina 4, Markó Kitti 2, Bennarik Petra 7, Aladics Evelin 4, Csincsák Klaudia 1, Petrity Diána 2, Csipak Enikő 1, Pestality Dominika 1, Polyák Anikó, Kovács Erzsébet, Erdősi Melinda. Edző: Romsics Erzsébet. Az eredmény alakulása: 1-0, 1-3, 2-3, 2-5, 3-5, 3-6, 3-9, 4-9 ... Hétméteres/gól: 4/2 illetve 2/2. Kiállítás: 6 illetve 2 perc. Kizárás: Pestality Dominika piros lap.

A 'nádudvari csapat 15 percig nagyon jól tartotta magát, majd az ekkor kihagyott büntetőt követően alábbhagyott a lendület, meg a 'bokodi csapat is nagyobb tempóra váltott és majd' tízgólos különbséget alakított ki a szünetig... A folytatásban már minden nevezett játékos szóhoz jutott Romsics Erzsébet csapatában, de még így is tovább nőtt a két csapat közötti különbség.

edmenyhirdetes_kun_istvan_es_keszi_gezane_erematadas_csavoly_csapatanak.jpg

Keszi Gézáné és Kun István Csávoly csapatának nyújtják át a bronzérmeket a megyei döntőn... Elsőként Ádám Rebeka veheti át az érmet...

Csávoly - Bácsbokod

6-30 (4-14)

Bácsbokod, 100 néző. Vezette: Papp Tibor. Csávoly góllövői: Petrich Alexandra 3, Ádám Rebeka 2, Sándor Cintia 1. Bácsbokod góllövői: Aladics Evelin 2, Bennarik Petra 8, Petrity Diána 1, Serfőző Edina 3, Molnár Gabriella 10, Csincsák Klaudia 2, Markó Kitti 1, Csincsák Enikő 2, Kovács Erzsébet 1. Az eredmény alakulása: 1-1, 1-3, 1-5, 2-5, 3-13, 4-14, 4-24... Hétméteres/gól: 2/0 illetve 4/2. Kiállítás: 0 illetve 2 perc.

Az előző két mérkőzésen is egy-egy kihagyott büntető volt a jel, a vesztes csapat összeomlására, de nem történt ez másként most sem. Csak ez most, már az ötödik percben 1-3-as állásnál bekövetkezett és szerzett tízgólos előnyt a 'bokodi csapat és ezt csak növelte és aratott újabb győzelmet, a padon ülő gólra éhes cseresornak is köszönhetően. Bácsbokod így a várakozásnak megfelelően pontveszteség nélkül végzett a 2010-2011-es megyei serdülő leány kézilabda bajnokság élen, megelőzve Nemesnádudvar és Csávoly csapatát

2011._bajnokcsapat_bacsbokod_kun_istvan_es_keszi_gezane.jpg

Megyei Serdülő Leány Bajnokság Döntő

Végeredmény 2011. május 7.

H.

Csapat

Gy

D

V

Lg

Kg

Gk

Pont

T%

1.

Bácsbokod

2

0

0

53

15

+38

4

100

2.

Nemesnádudvar

1

0

1

28

33

-5

2

50

3.

Csávoly

0

0

2

16

49

-33

0

0

Az eredményhirdetésre felsorakozott csapatokat, edzőket, na és a játékvezető Papp Tibort a megyei kézilabda szövetség elnöke Kun István és Keszi Gézáné köszöntötte, fejezték ki köszönetüket a sportszerű mérkőzéseken látottakért, amellyel a néhai Keszi Géza munkásságára is, ahhoz méltóan emlékeztek a csapatok. A díjátadáson gazdára találtak az arany, ezüst és bronzérmek mellett különdíjak is. A torna legjobb góllövője címet Bennarik Petra érdemelte ki.

geredmenyesebb_golszerzo_bennarik_petra_a_dijat_keszi_gezane_nyujtja_at.jpg

A Bácsbokodi NKSE női csapatának vezetői ekkor köszöntötték, Bennarik Petrát a női NB II. Dél-Keleti csoport ifjúsági korosztály góllövő rangsorának élen, valamint második helyen végzett Terner Zsanett 'bokodi kiválóságokat is.

A bajnokság végén mi mást is mondhatok összegzésként: a bajnokság elérte célját. A döntőben, a három bácskai csapat képviseletében pályára lépő közel ötven játékos körében egészen biztosan, mi több örömmel vett eseménnyé vált. Sok tehetséges játékos bontogatja szárnyait a csapatokban, az viszont kétségtelen, a legtöbb a bajnok Bácsbokod együttesében található. De ebben, miként a Nemzeti Bajnokságban szereplő felnőtt csapatában, a bácskai kézilabdázás is kidomborodik. Így Hercegszántó és Madarastól, Bácsbokodon és Bácsalmáson át Mélykúttal és Jánoshalmával bezárólag és akkor Csávolyról, Tataházáról még szót sem ejtettünk... A bajnokságnak van jövője, ha mindjárt csak Bácskai Serdülő Bajnokságként is, de ezt az új bajnoki évben is meg kell ismételni, folytatni kell, hagyománnyá kell tenni, miként történik ez Bácsalmáson, a TKT esetében, a korosztály részére az idén már második alkalommal kiírásra kerülő, júniusban Tanévzáró, szeptemberben Tanévnyitó Kézilabda Tornaként meghirdetett, az elmúlt évben nagy sikert aratott rendezvényt.

A serdülő bajnokságon pályára lépett játékosok névsora, az elért gólok száma lapján:

Név

Csapat

ASZ

1-8

D

1

D

2

D

1+2

SB

Ö

Bennarik Petra

Bácsbokod

40

7

8

15

55

Szabó Tímea

Nnádudvar

38

10

4

14

52

Molnár Gabriella

Bácsbokod

30

1

10

11

41

Serfőző Edina

Bácsbokod

31

4

3

7

38

Csipak Viktória

Bácsbokod

27

-

-

0

27

Késmárki Kinga

Nnádudvar

20

2

2

4

24

Markó Kitti

Bácsbokod

20

2

2

4

24

Petrich Alexandra

Csávoly

17

3

3

6

23

Krascsenics Petra

Csávoly

22

-

-

0

22

Ádám Rebeka

Csávoly

18

-

2

2

20

Szebelédi Annamária

Nnádudvar

9

5

0

5

14

Petrity Diána

Bácsbokod

10

2

1

3

13

Krascsenics Csilla

Csávoly

10

-

-

0

10

Teleki Dorina

Csávoly

10

0

0

0

10

Busics Bianka

Csávoly

9

-

-

0

9

Pestality Domi

Bácsbokod

8

1

-

1

9

Csincsák Klaudia

Bácsbokod

6

1

2

3

9

Csipak Enikő

Bácsbokod

5

1

2

3

8

Aladics Evelin

Bácsbokod

0

4

2

6

6

Boros Kinga

Nnádudvar

3

0

1

1

4

Vinter Márta

Nnádudvar

2

1

0

1

3

Kovács Lívia

Bácsbokod

2

-

-

0

2

Szauter Orsolya

Nnádudvar

2

0

0

0

2

Sándor Cintia

Csávoly

1

0

1

1

2

Tóth Kitti

Csávoly

1

1

0

1

2

Lakatos Lotti

Csávoly

0

2

0

2

2

Ézsi Virág

Csávoly

0

2

0

2

2

Husti Hanna

Nnádudvar

0

0

2

2

2

Dalics Bianka

Csávoly

1

-

-

0

1

Friedrich Fruzsina

Nnádudvar

1

1

0

1

1

Maráz Odett

Nnádudvar

1

0

0

0

1

Péli Noémi

Csávoly

1

-

-

0

1

Virizlai Klaudia

Csávoly

1

-

-

0

1

Kovács Erzsébet

Básbokod

0

0

1

1

1

Bőte Vivien

Csávoly

0

0

0

0

0

Simon Michelle

Csávoly

0

0

0

0

0

Ádám Éva

Csávoly

0

0

0

0

0

Bata Elizabet

Csávoly

0

0

0

0

0

Dergecz Fanni

Csávoly

0

0

0

0

0

Palásti Viola

Nnádudvar

0

0

0

0

0

Vörös Vanda

Nnádudvar

0

0

0

0

0

Faltum Fanni

Nnádudvar

0

0

0

0

0

Róka Diána

Bácsbokod

0

0

0

0

0

Polyák Enikő

Bácsbokod

0

0

0

0

0

Erdősi Melinda

Bácsbokod

0

0

0

0

0

pro-sport

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 182
Tegnapi: 546
Heti: 728
Havi: 6 162
Össz.: 1 253 214

Látogatottság növelés
Oldal: Serdülő bajnok Bácsbokod, második Nádudvar, harmadik Csávoly...
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »