PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

BÁCS-KUN SPORT

XIV. évfolyam, 6. szám

Bácsalmás, Kunbaja Sportlapja

2009. június 12.

Öltözőavató Nádudvaron PVSE siker

1095

A bácsalmási U11-es csapat június 6-án, a nemesnádudvari meghívást elfogadva, az Öltözőavató Tornán szerepelt, egy négyes torna keretein belül. A fiataloknak a torna remek felkészülést jelentett a Németországi Nemzetközi futballtornára is. Olyannyira, hogy Prikidánovics Antal tanítványai a tornagyőzelem mellé megszerezték a gólkirálynak járó különdíjat is.
Eredmények: Bácsalmás - Nemesnádudvar 1-1, Bácsalmás - Hajós 3-0, Bácsalmás - Kiskőrös 2-0
A torna gólkirálya : Figura Ákos (Bácsalmás PVSE) 6 góllal. A legjobb mezőnyjátékos, a kiskőrösi, a legjobb kapus, a nemesnádudvari csapatból került ki.
A torna végeredménye: 1. Bácsalmás, 2. Kiskőrös, 3. Nemesnádudvar, 4. Hajós

Óh, Tépé! Thoodoo!

Bács-Kun Sport 2009. május negyedikén reggel, 7 óra 59 perckor igen érdekes bejegyzést írt az egyik kedvesnek nem mondható, sőt vérlázító szokásairól közismert „olvasó", bár olvasónak nevezni túlzás - ő ebből él. Különböző álneveket használ. Nem lennék meglepve, ha máshol Lancelot, Nyári Laci, Lily, vagy az itt használt Thoodoo név ugyanazt a személyt takarná.

Utóbbi, annak ellenére, hogy egy számítógépes „zseni", elfeledkezett arról a tényről, hogy álneve ellenére, személye beazonosítható, de valószínűleg jobbnak látja 10-12 név mögé rejtőzve bejegyezni baromságait. Már az email-címe is találó: tolikapa! De jobban lefedné tudathasadásos személyiségét, a bunko@freemail.hu. Nos, az adatokat, akár közzé is tehetném, hisz ezeket, az adatokat nyilvános helyen szórta el, de nem teszem. De csak azért nem, mert talán még a bácsalmási önkormányzati képviselőt is megilleti a mentelmi jog és a végén, még én járnék pórul. (Egyébként, a bejegyzés írójának adatai a szerkesztőségben megtalálhatók.)

A Thoodoo bejegyzés minden egyes része sorba kerül, most azonban csak a következő gyöngyszemekre térnék ki: „Nagyszerű, hogy ilyen „szép" honlapja van a nagymúltú Csárlinak. ... Kár, hogy nem képes fröcsögésmentesen írni..."Ui.: Még szerencse, hogy csak Csárli papa látogatja ezt az oldalt...J"

Nos, Thoodoo! Lehet hogy a „nagymúltú", meg a „papa" jelzőket sértésnek szántad, de ki kell, ábrándítsalak! Nem haragszom érte, még pontosabban: ezért nem! Viszont, a helyesírásodért igen! Én sem vagyok a nyelvész Lőrincze Lajos professzor unokája, de te, elnézését kérve az érintett korosztálytól, ezen a téren sem vagy okosabb egy ötödikesnél... De mondandód lényegét ne üssük el úgymond nyelvi elemzésekkel, nézzük a lényeget:

1/ A honlap felépítése valóban nem egy szépségversenyre készült műalkotás. De nem is ez a célja, hogy az általad készített, de tartalmatlan szépség legyen. A használati értékét sokkal fontosabbnak tartom és ilyen szempontból, az általad készített, városi „szép" oldalak tartalmával felveszi a versenyt. Azokkal az oldalakkal, amelyek többségét egy helyi, közismert - értsd: bácsalmási - többek között weboldal-építéssel is foglalkozó személy készít, gondolom, nem két fillérért. Ennyit a szépségről. Hogy te is értsd, Thoodoo: a hasznosság és a tartalom - mindenekelőtt!

2/ Továbbá: a Bács-Kun Sport a sporttól fröcsög, már ha fröcsög - meg az azzal kapcsolatba került témáktól, de a fröcsögés jelzőt csak te használod, így aztán, ha nem tetszik, akkor nem kell olvasnod. Bár gondolom téged a tornából felmentettet, a szó szoros értelmében, a sport valójában nem is érdekel, bár az utóbbi időben nagyon beletenyereltél e témába.  Ezért egyáltalán nem okozol azzal letargiát számomra, ha megmaradsz a www.bacsalmas.hu oldalon, a magad megfogalmazott álproblémákra, általad megadott válaszaidnál.

3/ Tehát nem probléma, ha többé nem klikkelsz az oldalra. Van, aki megteszi ezt helyetted is: így például Joó János Stockholm-ból, vagy Mendler Olivér János Pittsburg-ből, vagy mint Temessy László New Jersey-ből. Utóbbi, nem mellékesen az egyesület legidősebb még ma is élő tagja. Temessy László, aki szintén nem mellékesen nyugalmazott jogász, ezért a weboldalért, még más "áldozatra" is képes, bár ez részéről nem áldozat. Ő, a '30-as évek BSC-s sikereinek egyetlen ma is élő tanúja és még mai állapotában is szereti Bácsalmás sportját...

4/ Talán nem kellene a te bejegyzésedre adott válasszal egy oldalon megosztani Temessy Úr „áldozatvállalásának" történetét, de talán nem haszontalan így az írás végére illeszteni:

Temessy László legutóbb két éve volt itthon Bácsalmáson, akkor, amikor a PVSE 7-2-re legyőzte Bácsbokod csapatát egy megyei első osztályú bajnoki labdarúgó mérkőzésen. Akkor ismertem meg személyesen, de kapcsolatunk, Mendler Olivér Jánosnak köszönhetően, már lassan évtizedes lesz. Nos, mint már 2005-ben is megtette egyszer, az idén is hasonlóan cselekedett. Így aztán már azt is mondhatnám, hogy anyagilag rendszeresen támogatja, a Bács-Kun Sport internetes sportmagazint. Mert veled ellentétben Thoodoo, én erre anyagiakat áldozok, szemben veled, aki ebből él...

5/ Tehát június 23-án bementem a Csányi-birodalom helyi fiókjába, hogy beváltsam a csekket. Nos, az alaposan átrendezett helyiségben közölték: ezzel ők bizony nem foglalkoznak - bár gyanítom, csak a dollárokat jelző szám volt kevesebb annál, mint amivel a pénzintézet foglalkozik - majd udvariasan tájékoztattak, hogy ezt csak Baján tudom elintézni. Arról, hogy melyik bankban, már nem. Persze érthető, hisz nem tudakozó ez az intézmény.

6/ Nos, mielőtt Bajára vettem volna az irányt, még betértem az ugyancsak szépen felújított áruház keleti végében kialakított KésH pénzintézet helyi fiókjába is. Mit mondjak: hát itt sem várták a Temessy Úr dollárjait tártkarokkal és bizony egy percet is kellett várni a kérdésemre adott válaszra. De az tetszett: Dollárban vagy forintban kérem? Ráadásul azonnal, és mindenféle költség és jutalék levonása nélkül, napi árfolyamon! A gyors ügyintézést ezúton is megköszönöm Szőke Úrnak. Nem kevésbé, Temessy Lászlónak, az egykori BSC, szélvészgyors balszélsőjének a Bács-Kun Sport működtetéséhez nyújtott segítő támogatását.

Elmaradt a rendkívüli közgyűlés

Bácsalmás BSC 1913 - PVSE 2009. 96 A patinás múlttal rendelkező városi sportegyesület június 19-én tartotta volna közgyűlését, amely helyesebben rendkívüli lett volna, hisz a tagság 2006-ban, négy évre, azaz 2010-ig választotta meg az egyesület vezetését. A most meghirdetett összejövetel azonban elmaradt. A Polgármesteri Hivatal tanácstermében megjelentek száma kevésnek bizonyult a napirendre tűzött témák megtárgyalására, a tervezett döntések meghozatalára... A PVSE tagságának csak töredéke jelent meg az idényvégére, ráadásul a középiskolások érettségijének, főiskolások, egyetemisták vizsgaidőszakának kellős közepén összehívott rendkívüli közgyűlésén. A plénum határozatképtelenség miatt, dolga végezetlenül távozott...

Mint ismeretes, a város vezetését, a helyi önkormányzatot, 2008. december hónapban Bácsalmás város szavazatra jogosult polgárai újjá választották. Nos, azóta semmi sem jó az egyesületben, sőt az óta felerősödtek azok a hangok is a helyi elektronikus fórumokon, „természetesen" álnevek alatt, amelyek már-már politikai síkra terelik a város sportéletét.

A közgyűlésen megjelent helyi Önkormányzati-képviselők viszont, nyugodtan tárgyalhattak volna nagyhorderejű kérdéseket is, határozatképesek voltak. Az utóbbi húsz évben soha nem voltak ennyien a városi sportegyesület közgyűlésén, mint június 19-én, pénteken. Valószínűleg, nem a sportról alkotott véleményük ismertetése miatt... De erre nem is volt szükség, mert a városi sportegyesületek 2009. évi támogatási kérelmének elbírálása során már tettek néhány gesztust, amiről megállapítható, hogy amíg ez a vezetés van a PVSE élén, ne számítson semmi jóra az önkormányzat részéről. Közismeret, gazdasági nehézségekre hivatkozva, az előző évieknél nagyságrendekkel, kisebb összeggel támogatták a PVSE 2009. évi sporttevékenységét. Ugyanakkor, az így „megtakarított" összeget, más egyesületeknek ítélték oda. Köztük olyan egyesületnek is, amely eddig nem kapott, de most mellbevágóan nagy összeget kaszálhatott - így adóztak a takarékosság oltárán, Bácsalmáson...

Thoodoo a Bács-Kun Sport-ról

"...kicsi elgondolkodni. Rájöhetne, hogy a lopós PVSE vezetés buta szócsöve csak, akit még a mostani női csapatban is útálnak mint edző. Szomoró sors ez egy ilyen nagyarcú embernek..."

Na, most talán az itt, a Bács-Kun Sport oldalán napvilágot látott írásnak (is) köszönhetően - lásd: Hárommillió hatszázezer forint - amely nehezményezte ezt a döntést, a különböző fórumokon olyan bejegyzések kezdtek szaporodni - egy ideig - amelyek a képviselő-testület egyes tagjainak a véleményét tükrözték, „természetesen", álnéven. Az első ilyen témájú bejegyzést Thoodoo, talán az alapszervezetben levelező funkciót betöltő személy, május 4-én, hétfőn írta és keltezte. Ennek egy részét, bár méltatlan a válaszra, már megválaszoltam. Itt a keretes kiemelésben annak a bejegyzésnek a további része olvasható, amelyben hetet-havat összehord, de ami szintén nem marad válasz nélkül.

Bácsalmás Fórum:

PVSE vezetőváltást akarunk!

Milliós lenyúlások - avagy: Mikor lesz már végre rend és rendes sport?

A www.bacsalmás.hu oldalon pedig már külön topicot nyitottak e témában, „PVSE vezetőváltást akarunk!" címmel, amelynek alcíme így hangzik:  „Milliós lenyúlások - avagy Mikor lesz már végre rend és rendes sport?"

Persze, Lancelotti a topic megnyitását követően, május 9-én, szombaton, a vélt helyes választ is megadja: „:) Van rend és rendes sport. Csak másik egyesületben."

Május 10-én, vasárnap, már Lily  folytatja: „Ja, csak ott nem herdálják a város pénzét. A kézilabdásokat hallom ki akarnak lépni hamarosan. Ha kilépnek, akkor fele akkora lesz a klub a sporttevékenységet illetően. Remélem akkor a város már csak az évi 3,6 milliónak is csak a felét adja! Egyszerűen nem értem, hogy egy ilyen klub élére hogyan kerülhettek ilyen vezetők. Kik szavazták őket oda? Szeretném egyszer látni őket és elbeszélgetni velük. De nincs rá esély, mert a vezetőség tűzzel-vassal hadakozik a gyűlés összehozása ellen. Nem tűnik fel senkinek, hogy a többi sportág - úszás(?), kézilabda, tollaslabda(?), teremfoci(?), kézilabda, biliárd, judo, karate, lovasok, atlétika(?) - mind kerülik, őket vagy menekülnek előlük? Külön kínlódnak inkább, csak ne kerüljenek kapcsolatba ezzel a brigáddal? Ha egy lkubként lennének, nagyobb költségvetéssel gazdálkodhatnának és pályázhatnának ezerrel. Talán már új csarnokunk is lehetne... Fel kellene tenni a weblapon szavazásra is a kérdést: mikor mondanak már le?"

Ruzsuzs sem állta meg szó nélkül e sok badarságot és billentyűzetet ragadva, a jól tájékozott beírót felvilágosította néhány evidenciáról: „"Kedves" Lily! Addig lesz Bácsalmáson ilyen színvonalú - megyei első osztályú - labdarúgó csapat, illetve addig lesz egyáltalán kézilabda csapat, amíg a jelenlegi vezetés működik. Ha az elnök megy, elhiheted, hogy az edzőtől az utolsó játékosig mind vele fog tartani. Senki nem fog egy ilyen jól működő csapatot még egyszer összerakni, szeretnek együtt lenni, és ez egy IGAZI CSAPAT! Sajnos az ilyen emberek, mint Te és társiad lassan tönkreteszitek Bácsalmás 95 éve fennálló sportéletét. A hazai játékosok majd biztos szívesen megköszönik Nektek, hogy vidéken kell játszaniuk.
Gratulálok! Tudatlanul könnyű kritizálni! Egyébként a vezetőség már rég felajánlotta lemondását, csak nincs senki, aki elvállalja. Szerinted miért? Talán, azért mert semmire nem elég a város pénze, de nem, azért mert lopják. Meg kellene hallgatni azt az 1-2 normális sportbarát képviselőt, akik értenek hozzá és tudják mennyi plusz pénzt, kell betenni - esetleg saját zsebből is, akár támogatók segítségével. Kérdés esetén keresd fel nyugodtan az egyesület vezetőségét, minden pénteken kint vannak a sportpályán edzésen, úgyhogy van rá esély, hogy lásd őket és elbeszélgess velük!"

Nyári Laci bejegyzése május 11-én kelt, egy az eddigi hozzászólóknál tájékozottabb olvasó véleményére válaszolva: „Ilyen "színvonalú" játékot csinálni ennyi pénzből? Röhely. A megyei I osztályba kerülés szinte csak pénz kérdése. Annak kérdése, hogy melyik önkormányzat dob ki annyi pénzt CSAK focira, hogy a csúsztatások után még utazgatásokra és nevezésekre is maradjon - ami ugye jóval több mint a II vagy III osztályban...  NEM mellesleg ha már utazgatásokról van szó: az utánpótlás csapatok szállítását miért könyvelik el, amikor azokat a szerencsétlen szülők viszik mindenhová saját költségen?! A buszos szállítások adósságait a tavalyi évről nem is kérdezem (mennyi is 1-2 mila?)A majáliskor rendezett 95, 50, 25 éves megemlékezés pedig mindent elárul a hozzáállásokról - semmit nem szervezett a klub, egy fűszálat nem tett keresztbe. A viszonyokról pedig annyit árul el, hogy összesen két kézilabdást láttam aznap kint a pályán. Azért, mert nem szerették volna megmutatni magukat? Nem hiszem. Talán inkább nem szerettek volna összefutni a "vezetőségi" tagokkal... Azokkal az emberekkel, akik egy lyukas garast sem adtak a kézilabdának!
A tudatlan kritizálásról pedig annyit, hogy a város már tele van a klub őrült pénzügyi dolgaival, amiket vezetőség közeli emberek visznek ki. Nem vélettlenül: ők is változást akarnak. Jó irányba... Az elnöki posztra pedig már van néhány jelölt..."

E bejegyzéssel egy napon ismét Lancelot lépett akcióba, bár aki az eddigieket figyelmesen olvasta, ez a személy lehetne, mondjuk:

Thoodoo, Nyári Laci, vagy éppen Lily is. „Hát igen, ahogy mondani szokás: a papír sok mindent elbír. Biztos vagyok benne, hogy az elmúlt 10 évben papíron százezreket költöttek a többi sportra is. De mivel pénztáruk sem volt, nem kellett aláíratni az érintettekkel, hogy átvették az összeget. Azon is csodálkozom, hogy busszal mentek vidékre, és nem minden játékos egyenként külön autóval. Legalábbis papíron. Információm szerint sehol máshol nem kapnak az edzők egy közel minimálbérnek megfelelő fizetést. (Gondolom zsebbe, járulékfizetés nélkül.) Nem elég a város pénze? Talán be kéne szedni a törvény által előírt tagdíjakat. A 140 tag után, ha csak jelképes havi 1.000 Ft-ról is van szó (máshol ez több), akkor éves szinten 1.680.000 Ft-tal több lenne a bevétel. Ha esetleg 1.500 Ft lenne a havi tagdíj (más egyesületekben ez szintén több), akkor bőven meg is lenne az a hiány, amivel a város kevesebbet adott az idén. Folyt. köv."

Nos, a folytatás elmaradt, de az eddigiekből is kiderül, hogy olyan adatokat kezdtek ezekben, a hozzászólásokban idézgetni, amelyeket csak az egyesület vezetése illetve a képviselők ismerhettek az elmúlt évről szóló beszámolókból, illetve amit a képviselő-testület, illetve a pénzügyi támogatást megítélő Pénzügyi és Fejlesztési Bizottság kifogásolt és emlegetett döntésük igazolásaként.

Lancelotti, Lily, Nyári Laci, avagy Thoodoo?   1/ Nagy tévedés az, hogy az álnév ápol és eltakar. Így is tudható, hogy kit takarnak az álnevek, annak ellenére, hogy előszeretettel bújsz tudathasadásos állapotodban anglomán nevek mögé. A véleményedre, egy kétségek között gyötrődő figura utolsó szösszeneteinek egyikére is csak azért válaszolok, hogy költői kérdésem feltegyem: tudod te egyáltalán, hogy miért fekete-fehér a PVSE színe? Ha nem, akkor a legközelebbi, - Backnang várossal, az idén immár 21 éve tartó - testvérvárosi találkozón vesd fel, arra még talán lesz érkezésed, aztán azt is mond el, hogy te és néhány társad, a Kőkorszakba akarjátok száműzni, a városi sportegyesület keretében 96 éve működő sportéletet.

Lancelotti, Lily, Nyári Laci, avagy Thoodoo?   2/ Aztán, más fórumokon annak is adj hangot, hogy én vagyok az egyesület buta szócsöve aki, bár nem bácsalmási születésű, de a rendelkezésre álló szerény eszközeivel, idestova három évtizede állít emléket, a ma már 96 éves múltra visszatekintő egyesület dicső és olykor nem annyira szép időszakának és abban szerepet vállaló sportolóknak, sportvezetőknek.

Lancelotti, Lily, Nyári Laci, avagy Thoodoo?   3/ Viszont, ha neked tényleg az a véleményed, amit írtál, az már a te szegénységi bizonyítványod, mert ezzel azt is bizonyítod, hogy az utóbbi húsz évben se újságot, se más irodalmi művet nem olvastál Bácsalmás sportéletével kapcsolatban, de túl sok városi sporteseményen sem vettél részt, még nézőként sem...

Lancelotti, Lily, Nyári Laci, avagy Thoodoo?   4/ Az, hogy a női csapat edzőjeként engem szeretnek, vagy utálnak, különösebben nem érdekel, meg általában nem ezt tapasztalom. Már, ha egyáltalán rendelkezel ilyen információval, de egy valódi titkot megosztok veled: én viszont nem utálom, de valóban nem kedvelem azokat, akik, bár megtehetnék, de nem járnak rendszeresen edzésre, sőt képesek a születésnapi buliról, vagy csak egyszerűen egy szombat esti diszkóból beszédülni egy mérkőzésre, hasznavehetetlen állapotban. Na, azért vannak olyan vélemények is, amelyek a te vélekedéseddel ellentétesek - ennek is van már irodalma - de nem mondom, hogy olvasd el, mert ez téged, miként a sport általában, igazából nem érdekel. Ezek után, talán nem véletlenül, sokkal inkább izgat engem a település sportélete, benne az ötvenéves múltra visszatekintő kézilabdázás jelene, de legfőképpen a jövője. A te jelened és a jövőd viszont nem izgat különösebben, mert ezekkel kapcsolatban nincs miért izgulni: a jelened vége és a szomorú jövőd egy idő óta, térben és időben jól behatárolhatóan bekövetkeznek...

Lancelot, Lily, Nyári Laci, avagy Thoodoo? 5/A választ egyoldalú és rosszindulatú felvetéseitekre megkaptátok már Ruzsuzs sporttárstól, vagy sporttársnőtől(?). Csak néhány finomságra hívnám fel még a figyelmedet.

Lancelot, Lily, Nyári Laci, avagy Thoodoo? 6/ Egy képviselő, ha vitázik, sőt csak a képviselők által ismert adatokkal dobálózik a különböző fórumokon, akkor azt tegye a saját nevén, amellyel megválasztották képviselőnek és így vállalja az olykor a rágalmazás kategóriáját kimerítő véleményét.

Lancelot, Lily, Nyári Laci, avagy Thoodoo? 7/ Úgy tudja, hogy a helyi kézilabdások ki akarnak lépni az egyesület keretéből. Hangulatkeltésnek nem rossz, magam a mértékadó vélemények ismeretében elmondhatom, hogy egy szó sem igaz a híresztelésedből. Viszont úgy látszik, közületek többen szeretnék, ha ez megvalósulna, mi több egyszerűen megszűnne a szakosztály, így az idei költségvetés másik fele is, mehetne a volt piac-, és vásártérre...

Lancelot, Lily, Nyári Laci, avagy Thoodoo? 8/ Ha nem érted, hogy az egyesület élére kik, és hogyan választanak nem „ilyen", de egyáltalán vezetőket, nos, akkor nagyon érdekelne, hogy most egyszeriben, hogyan, legfőképpen miért fedezted fel magadnak a sportot? Azt bizonygatod, hogy bár nagyon szerettél volna elbeszélgetni az egyesület vezetőivel, ez még egyszer sem sikerült... Talán azért nem, mert az idei tavaszt leszámítva, az elmúlt években még véletlenül sem tévedtél be a városi sporttelepre. Talán csak egyszer, az idén májusi bejegyzéseidre Ruzsuzs által megadott, pénteki napon, május 15-én. Azt, hogy felismerted-e az egyesület vezetőit, nem tudom, miként azt sem, hogy magvas kérdéseidre kaptál-e választ...

Lancelot, Lily, Nyári Laci, avagy Thoodoo? 9/ Na, persze, ha valaki egy közgyűlésen szeretett volna elbeszélgetni az érintett vezetőkkel, arra bizony rendes körülmények között várni kellett volna még 2010-ig, de a sporttelep állandóan nyitva áll és ezzel a lehetőséggel sokan élnek is a helyi sport után érdeklődők közül, akik bizony kérdeznek és a választ is megkapják rendszeresen.

Lancelot, Lily, Nyári Laci, avagy Thoodoo? 10/ Nemcsak a közgyűlésen, amelynek összehívása ellen állítólag tűzzel-vassal tiltakozott a sportvezetés. Tudomásom szerint, a június 19-re összehívott közgyűlésnek már volt korábbi időpontja is, csak az általad említett több jelöltből végül egy sem maradt a már kitűzött időpontra. Majd a valóban összehívott közgyűlés, bár határozatképtelenség miatt maradt el, de a testület által támogatott elnök-jelölt sem volt jelen, bár az a hír járja, hogy már ő is múlt idő... A június 29-re, összehívott újabb közgyűlésen már ismét új jelölt kerül a plénum elé...

Lancelot, Lily, Nyári Laci, avagy Thoodoo? 11/ Veled ellentétben, én úgy gondolom, hogy a Bácsalmás Város Sportjának emléket állító Sportmajális rendezéséből az egyesület, a lehetőségeihez mérten, derekasan kivette a részét ... Azt, már nem is említve, hogy a remek ötlet támogatóit az abszolút nem zavarta, hogy erre az egyesület alapító okirat aláírásának időpontja, június 1., az idén ez pontosan pünkösd hétfőre esett vagy pünkösd vasárnap, amikor még nem hivatalosan, de már pályára lépett az egyesület első labdarúgó együttese Baján, alkalmasabb időpont lehetett volna, mondjuk a művelődési központban az egyesület rangjához méltóbb körülmények között...

Lancelot, Lily, Nyári Laci, avagy Thoodoo? 12/ Kíváncsi vagyok az általad látott két kézilabdásra is. Persze nem várok választ tőled, de jóval többen voltunk... Azt viszont sajnálatos tényként vesszük tudomásul, hogy te mindössze kettőt ismersz közülük. Te, aki a sportvezetésbe törekedsz...

Lancelot, Lily, Nyári Laci, avagy Thoodoo? 13/ Ha te, a közszereplésedért anyagi ellenszolgáltatásban részesülsz, akkor milyen alapon várod el másoktól, hogy ingyen tegyék a dolgukat, szintén a közjó érdekében. Mint például az általad említett edző(k) az egyesületben...

Lancelot, Lily, Nyári Laci, avagy Thoodoo? 14/ Mint leendő sportvezetőnek, jól mutatja tájékozottságodat az a tény is, hogy a PVSE kötelékéből „menekülő" sportágak közé sorolod az úszókat, a teremfocistákat, no meg, ez nagyon jó, az atlétákat! Mely korban élsz te jó ember?

Bács-Kun Sport

Vaskúti Vendégváró Vígasságok

Mérkőzésrend

13:00 Soltvadkert - Bácsalmás A

13:35 Vaskút - Kisszállás B

14:10 Nemesnádudvar - Bácsalmás A

14:45 Lajosmizse - Kisszállás B

15:20 Soltvadkert - Nemesnádudvar A

15:55 Vaskút - Lajosmizse B

Helyosztók:

16:30 A3 - B3

17:05 A2 - B2

17:40 A1 - B1

A vaskúti falunap keretében, 2009. július 4-én, szombaton, a helyi Tempó SK női kézilabda csapatának rendezésében kerül lebonyolításra a Falunapi Hagyományőrző Torna, a Szőlőfürt Kupáért, meghívott csapatok, közte a bácsalmási Petőfi VSE, részvételével.  

A torna fővédnöke: a Felső-Bácskai Önkormányzatok Szövetsége.

A Szőlőfürt Kupa meghívott együttesei: Soltvadkert, Lajosmizse, Nemesnádudvar, Kisszállás, Vaskút és Bácsalmás.

A mérkőzéssorozat 13 órakor kezdődik, eredményhirdetés 19 órakor lesz. A hatcsapatos tornán két csoportban körmérkőzéseket játszanak a csapatok, majd helyosztókra kerül sor.

A-csoport: Soltvadkert, Bácsalmás, Nemesnádudvar. B-csoport: Lajosmizse, Kisszállás, Vaskút. A csapatok 2*15 perces mérkőzésekkel döntik el a Szőlőfürt Kupa sorsát, de különdíjban részesül: a legjobb kapus, a legeredményesebb góllövő és a legtechnikásabb játékos is.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 510
Tegnapi: 160
Heti: 670
Havi: 6 667
Össz.: 2 068 007

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport XIV./6. 2009.06.12.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »