PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Szeged - Bácsbokod

Bácskai kézilabda: kétszer kettő néha egy... II.

A Bács-Kiskun megyei kézilabda bajnokságban szereplő PVSE csapatok ötvenszázalékos teljesítményt értek a hét végén, hazai pályán: a férfiak Dávod ellen győztek, a női mérkőzésen vendégsiker született. A női NB II. Dél-Keleti csoportjában szereplő Bácsbokodi NKSE, bár a csoport nagy dolgai már hetek óta eldőltek, (Abony a bajnok, Szeged a második, harmadik Makó, negyedik Kistelek, ötödik Bácsbokod) Szegeden vendégeskedett, ahol sajnos úgy a felnőtt, mint az ifjúsági együttes vereséget szenvedett.

2011. május 22., vasárnap, 13 óra

Ahogy Gaba látta az Abony - Makó mérkőzést

Tegnap Makó csapata jött hozzánk a rájátszás utolsó előtti fordulójában. Makón igen kemény mérkőzésen sikerült begyűjtenünk a két pontot. Most is igen nagy lendülettel kezdte a mérkőzést mind két csapat, de a jó védekezésünknek köszönhetően nem találtak kapuba a vendégek, hiszen Niki fantasztikusan védett! :) Ezek után kezdtek elbizonytalanodni. A támadó játékunk az elején igen egyoldalúra sikerült, mivel csak Jucinak sikerült a kapuba találni, mi többiek sajnos naggyá tettük az elején a kapusukat. Majd mikor megindult a gólgyártás a többiek részéről is egyre növeltük az előnyt. A félidőben 19-7 volt az állás. ( Itt megjegyezném Kisteleken 18gólt lőttünk összesen...)
A második félidőben is ellenállhatatlanul játszottak a lányok, gyors gólokat lőttek a Makóiak technikai hibáiból. Juci mellett nagyon jól játszott Móni is, aki szép átlövésekből is eredményes volt, de igazából mindenki dicséretet érdemel, hiszen nagyon szép és örömteli győzelmet arattuk a végére igen szétesett vendégekkel szemben. A vége. 35-17.  Az ifi lányok ismét megmutatták az igazi arcukat. Szuper játék mellett, nagyon jó védekezést mutatva, Ildi remek védéseivel. 16-7-es félidő után 28-12-re nyertek.

Mi előtt útnak indultak volna a bácskai lányok Szegedre, talán érthető módon a Pick Szeged bajnoki címért zajló mérkőzésébe is betekintettek. Viszont amikor az MKB Veszprém - Pick Szeged párharcban 2-0-ra vezető veszprémi csapat ellen, még 16-12-re a szegediek vezettek, eljött az indulás ideje. A félbehagyott TV-nézés miatt, az már csak a Tisza-parton az Etelka soron derült ki, hogy Szegeden véget ért a bajnoki szezon: a férfi kézilabda bajnokság döntőjében a Veszprém 3-0-ra nyerte a párharcot a Szeged ellenében, azaz a négygólos szegedi előny ellenére két góllal jobbnak bizonyult a döntő párharc harmadik mérkőzését is...

Férfi vonalon tehát május 22-én ért véget a szezon, a BL- indulást biztosító második helyezéssel, na meg jó pár játékos búcsúzásával.

A női vonalon, például az Etelka sori sportcsarnokban ezen a napon volt az utolsó hazai mérkőzés, már csak az Abony elleni mérkőzés van hátra idegenben és vége...

Viszont valójában, a KSZSE számára, sajnos már akkor véget ért a bajnokság, talán éppen az után, ahogy Bácsbokodon 31-31-re végződött a mérkőzésük, és kiderült: már elsők nem lehetnek, a második helyezésüket meg már senki és semmi nem veszélyezteti...

Na ez utóbbi miatt is, pont a 'bokodi csapat két riválisával szemben, ráadásul hazai pályán elszenvedett két szegedi vereséget fájlalták a bácskai lányok, akik ezzel arra lettek kárhoztatva, hogy elégedjenek meg az ötödik helyezéssel.

De nem kevésbé fáj a bajnokcsapat kisteleki veresége, amely alkalmával, írd és mond 18, azaz tizennyolc gólt lőtt és vereséget szenvedett... Azt nem írom, hogy ennyit tudott lőni, mert amikor Kövér Judit felfújja magát, de nem is kell nagyon, akkor Ő, egyedül is tud ennyi gólt szerezni, történjen vele bármi...

Szóval, már nem a szó fizikai értelmében fájdalmas mérkőzéseken van túl a Bácsbokodi NKSE, amelyeken az került bizonyításra, hogy ebben a csoportban nem rúghat labdába, bár szó szerint a többi csapat sem, de megkell elégednie a felsőház, egyben a bajnokság ötödik helyével.

Azért volt, akit a lelki fájdalmak mellett, fizikai fájdalmak is „gyötörnek"...  Például Banász Ildikó Abonyban nem egyszerűen megsérült, még az is előfordulhat, hogy Abonyban az utolsó mérkőzésén vehetett részt, ott egy súlyos sérülést szenvedve, amire akkor, és ott a játékvezetők csak legyintettek...

Szegeden már nem is kommentálják a mérkőzést, legalább is egyelőre...

„A két csapat utolsó találkozóján döntetlen született, most is izgalmas csatára volt kilátás. Változatos, nagyiramú meccsen biztos győzelmet arattunk utolsó hazai mérkőzésünkön  a bajnokságban.

Kézilabda Szeged SE - Bácsbokodi NKSE 34-30 (17-15)

NB II -es női felnőtt bajnoki mérkőzés, Szeged 100 néző. Vezette: Bozó, Nika KSZSE: Almási D. - Horváth 1, Draxler O. 4, Tótváradi 5, Sebestény, Homoki 2, PUHALÁK 6.  Csere: Szalma D. (kapus), DRAXLER D. 7, Forgó 1, Kovács 1, TÖRÖK 5, Szabó 2, Szalma N.  Edző: Gera Norbert.

Kézilabda Szeged SE - Bácsbokodi NKSE 46-31 (20-17)

Ifjúsági mérkőzés. KSZSE: Almási - Bernátsky 3, HORVÁTH 10,  TÓTVÁRADI S. 6, Sebestény 3,   PUHALÁK 8,  Kis 4. Csere: Mészáros (kapus), Szabó 2, Deák 3, SPETH 3, GIRICZ 4. Edző: Gera Norbert:  

 

Nos, a biztos ötödik helyezés tudatában a győzelmi kényszer közismert negatív hatásától mentesen érkezett meg a 'bokodi csapat a Szeged főhadiszállására az Etelka közi sportcsarnokba. A már említett Banász Ildikó nélkül, aki a csapatban alapembernek számít, azaz nélküle próbálta meg az eddigi három Szeged elleni mérkőzésen eddig lehetetlennek bizonyuló győzelmet kiharcolni. Na nem, azért mert ezzel helyzete egy fokkal is jobb lenne, de ugye a sport lényegéből ez következik...

Villanyoltás Szegeden, az idényzárás előtt Ennek egy szépség hibája volt: az ifjúsági mérkőzés még javában tartott... Szerencsére, itt Szegeden mindig a felnőtt mérkőzést rendezik korábban amelyen: Szeged - Bácsbokod 34-30 (17-15). Az ifjúsági mérkőzésen az esti félhomályban állítólag Sok - Kevés különbséggel hazai győzelem született. A félidőben még 20-17 volt az eredmény, majd a második félidőben a kivilágított csörgő labdával állítólag 46-31 lett a végeredmény. Akár ennyivel is ellehetne ütni a Szeged - Bácsbokod viszonylatban lejátszott két mérkőzést, ám a pro-sport az nem egy olyan fórum, ahol ennyivel lezárulhat egy a Nemzeti Bajnokság II. vonalában lezajlott mérkőzés... Már csak azért is mert erre itt a Bácskában, nekünk a Bácsbokodi NKSE az Audi...

Nos, a felnőttek mérkőzése előtt alkalmam volt néhány szót váltani Szalma Nóra csapatkapitánnyal, de Gera József edzővel is a A Pick-hez hasonló női csapaton dolgoznak... címmel a KSZSE életéről, törekvéseiről leírtakkal, na meg a két váratlan vereséget követően, az edző által is megfogalmazott, hogyan továbbról is.

- Gratulálok az utolsó sikeres vizsgádhoz! - Köszönöm szépen. - mondja Szalma Nóra a szegedi csapat kapitánya - Igen, már csak az államvizsgám van hátra. Addig is a tanulás és a kézilabda mellett a belvárosi fagyizóban végzett munkám tölti ki a napjaimat.

- Szerettem volna, a két utóbbi hazai mérkőzéseteken elért győzelmetekhez is gratulálni, ám ezt nem tehetem, hisz vereséget szenvedtetek, ezzel együtt hogyan tovább, ha végzel a szegedi tanulmányaiddal? - Ne is mond, magam is nagyon sajnálom azt a két elvesztett mérkőzést, viszont a tanulmányaim befejeztével sok minden azon múlik, hogy a végzettségemnek megfelelő állást tudok-e találni, lesz-e lehetőség elhelyezkednem itt Szegeden, vagy itthon Magyarországon, vagy külföldön kell próbálkoznom... Ma még nem tudom, viszont ez a polémia, a sportolói pályafutásomat is erősen befolyásolhatja... - mondja a csapatkapitány Szalma Dóra, akiről mérkőzés után olykor ódákat zeng az edzője, egy-egy  szegedi győzelemben betöltött szerepe révén, majd legközelebb ugyan-úgy, mint addig, a cseresorba „száműzi"... Ugyan mi történik most, a semmit sem befolyásoló Bácsbokod elleni mérkőzésen? Nóra kezd, vagy majd valamikor a mérkőzés folyamán, szóhoz jut Ő is.... (Mint kiderült, majd valamikor a mérkőzés folyamán...) - gondolom én, majd Nóra a szegedi lányokhoz csatlakozik, akik már javában melegítenek, Gera Norbert edző felügyeletével...

Gera Norbert edző, a bemelegítéskor is „mondja a magáét",  bár a lányok e téren otthonosan mozognak az elvégzett gyakorlatokat illetően, így néhány szót válthattunk, már a vele készült beszélgetésről megjelent írásból, na meg az utóbbi két mérkőzésen hazai pályán elszenvedett, a bácskai vidéken némi letargiát okozó két KSZSE vereség kapcsán is - a hogyan továbbról?

- Nos, a KSZSE második helyezéséhez gratulálok! Állja még a néhány héttel ez előtt tett vélekedés, mely szerint, ha a bajnoki címet nem is sikerül megszerezni, de másodikként, ha lehetőség lesz rá, a KSZSE vállalja a magasabb osztályt? - Azóta átértékelődött, a helyzet, különösen a két, hazai pályán, Kistelek és Makó ellen elszenvedett vereség miatt is. Az én értékítéletem szerint, a magasabb osztályt csak úgy szabad vállalni, ha ebben az osztályban, egy csapat, az Abonyhoz hasonló magabiztossággal nyeri meg a bajnokságot, s még akkor is kell erősítés ahhoz, hogy ne egy évre váltson belépőt az NB I/B-be. Ráadásul történt ez az utóbbi két, Kistelek és Makó elleni vereség, amelyen a csapat hozzáállásával sem voltam elégedett.

- A Kistelek elleni vereség után, fogalmaztad meg, hogy a történtek után neked is el kell gondolkodnod, a hogyan továbbon? Ez mit jelentett? - Csupán annyit, hogy miközben én minden idegszálammal a győzelemre törekedek, azt tapasztaltam, hogy mi után biztossá vált a második helyünk, a csapat már nem olyan lendülettel készült a mérkőzésekre, azokon nem a kellő hőfokon pörögött a győzelemért, mint az, az egyesületünkhöz méltó. Ehhez a mentalitáshoz én nem adom a nevem... Már csak azért sem, mert mind ez a szurkolóink előtt, hazai pályán zajlott, továbbá aki a KSZSE kék-sárga mezét magára ölti, annak csak a győzelem lebeghet célként a szeme előtt... Egyelőre ennek tükrében sem vállaljuk a magasabb osztályt már másodikként, és itt az NB II-ben szeretnénk a fiatal, tehetséges játékosainkból kialakítani a magasabb osztály követelményeinek megfelelni képes csapatot, annál is inkább, hisz az egyesület főprofilja mégiscsak az utánpótlásképzés - fejezi be válaszát a KSZSE edzője.

- Talán mégiscsak előtérbe került a két szegedi csapat összevonása egy még magasabb cél érdekében és azért nem „erőlteti" a KSZSE a magasabb osztály elérését, hisz az egyesülés révén, ez helyből meglehet? - Nem szó nincs az egyesülésről, pedig mint azt már mondtam, számos előnye lenne, de ebben nincs egyetértés a két egyesület vezetése részéről... - talán mert akkor már elnökből, alelnökből, meg még ki tudja milyen poszton is csak egy személy kellene, de ezt már csak én gondolom így és az edzőt útjára engedem és bekapcsolódhasson a labdás bemelegítő gyakorlatokba. Azt már nem kérdezem, hogy az elmondottakból eredően mire számíthatunk a 'Bokod elleni negyedik mérkőzésen, hisz az hamarosan kiderül...

Ha már a beszélgetéseknél tartunk: jól eső érzéssel nyugtáztam a szurkolók érdeklődését, sőt már azt is, hogy felismertek, mint a Bács-Kun Sport, jelenleg a pro-sport „szerkesztőjét", s mint mondták, jól eső érzéssel olvassák a tárgyszerű írásokat, amelyben nagyfokú tájékozottságról teszek tanúbizonyságot, hogy most mást már ne is említsek, arcpirulás nélkül. Megismerhettem a feltörekvő szegedi ifjak kézilabdás anyukái közül néhányat, akik óriási lelkesedéssel beszéltek a fiatalokról, játékukról és az elmúlt hetek eseményeiről, így a kis Görbe, Tótváradi Solange anyukája, és mások.

Aztán, hogy már végre a mérkőzésről is essék szó, a számomra nem egy kellemes emlékeket idéző női játékvezetői kar képviseletében Horváthné-vel, is beszélgetésbe elegyedve kiderült: ő a 'Bokodon is jól ismert Fodorné Mányai Máriának (2002 és 2005 között négy évig szerepelt 'Bokodon pk.) a párja. Manyussal csak a Csongrád megyei bajnokságban vezetnek mérkőzést - mint mondja, a magasabb osztályban történő bíráskodásra már későn gondoltak, így előre bocsáthatom, nem ő az, akivel az elmúlt időkben problémája volt a 'bokodi csapatnak. Azt viszont két szó után kapásból vágja, ki volt az, aki szóba jöhet, mint párjával a bácskai kézilabdás híveket letargiába döntő bíró.

Na meg abban is egyetértettünk, túl sokan szaladgálnak a pályán olyan játékvezetők, akiknek magához a sporthoz, már a kézilabdasportághoz, semmi köze nem volt játékosként, csak valami úton, módon levizsgáztak. Többüknek meg ráadásul, tolják is a szekerét, bár minden fizikai tesztet teljesítenek, a szabályokat is ismerik, legalábbis a tesztlapokat rendre hibátlanul kitöltik, csak egyet nem tudnak - a szabályokat alkalmazni...

Hanem a negyedik Szeged - Bácsbokod mérkőzés hamarosan kezdődik... Addig is előbb itt a harmadikról a beszámoló: Gigászi közdelem a 'Bokod-Szeged mérkőzésen

Folyt köv.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 363
Tegnapi: 517
Heti: 363
Havi: 5 797
Össz.: 1 252 849

Látogatottság növelés
Oldal: Bácskai kézilabda: kétszer kettő, néha egy... II.
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »