PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

BÁCS-KUN SPSírósRT

XV. évfolyam, 8. szám

Bácsalmás, Kunbaja Sportlapja

2010. augusztus 31.

Bács-Kun Sport 2010. augusztus Ajánló avagy, miről írt a Bács-Kun Sport 2010. augusztus hónapban? Többek között Bácsalmás sportjáról, na meg a bácskai sportról.  Már ami volt, hisz a hónap elején még javában zajlott Dél-Afrikában a labdarúgó világbajnokság, ám a honi sportpályák elcsendesedtek, majd elkezdődött a felkészülés az új idényre. A Bács-Kun Sport oldalain meg 2009-2010-es bajnoki évben elért teljesítmények értékelése, összefoglalása zajlott. Főként Bácsalmás, de több bácskai csapat teljesítménye is terítékre került, főként labdarúgásban és kézilabdában, de olvashattak az érdeklődők a cselgáncs és asztalitenisz életről is.

Olvashattak írást már a 2010-2011-es bajnoki év előkészületeiről, meg arról is, milyen az a sportközösség, amely összetart és olykor az egyéni érdeket a közösség érdeke alá rendeli... Beszámoltunk az idén újjá választott megyei kézilabda szövetség első üléséről éppúgy, mint a csávolyi falunap eseményeiről...

1 Hétágra süt a nap? Vagy esik az eső? Nincs akadály: szombaton strandkézi Dávodon! 2010. augusztus 3. Ajánló | 49 | Még javában dühöng a kánikulai hőség, ennek ellenére a megyei kézilabda csapatok számára is eljött a felkészülési időszak kezdete. Talán, hogy kellő átmenet legyen a kellemes strandolás és a nem mindig örömmel végzett kemény edzések között, a bácskai csapatok nagyon eredeti módját választották az idénynyitónak.  Hercegszántó képviseletében Gál Géza szervezésében Dávodon Strandkézilabda Bajnokságot rendeznek, a fürdő területén kiépített pályán, augusztus 7-én, szombaton, 9 óra 30 perces kezdettel.

2 Csak Bácsalmás tudta megtörni a szántói hegemóniát 2010. augusztus 8. Kézilabda | 92 | Augusztus 7-én Dávodon került megrendezésre a Bácskai Strandkézilabda Bajnokság. A négy korcsoportban, tizenhárom csapat mérte össze erejét a medencék szomszédságában, remek környezetben kiépített pályán. A nap folyamán négy alkalommal megtartott eredményhirdetés alkalmával Hirtenberg János Dávod polgármestere nyújtotta át a kategóriagyőztes csapatoknak felajánlott díszes serlegeket. A 'szántói hegemóniát csak a Bácsalmás törte meg, a női felnőtt mezőnyben elért első helyezésével.

3 Bácsalmáson új sikerkovács állt a ping-pong asztal mellé 2010. augusztus 9. Cselgáncs | 44 | Nem új keletű dolog, hogy a Bácsalmási Sprint SE Judo Szakosztálya felvételt hirdet hatéves kortól, a „Legalább esni tanulj meg!" szlogennel csábítva a fiatalokat a tatamira. A tavaly nyár egyik helyi sportszenzációját Kovács Péterék szolgáltatták, amikor az egyesület asztalitenisz szakosztálya átcuccolt Kunbajára. Tanács Attila elnök most arról tájékoztat, hogy az egyesület keretében szeptembertől újra indulnak az asztalitenisz edzések, Kovács József, a sportág nagy öregjének vezetésével. A cselgáncsozók pedig folyamatosan képzik magukat. Amint az elnök mondja, úgy az edzők, mint a versenyzők legutóbb Baján vettek részt sport-, illetve edzőtáborozáson.

4 Regisztráljon, tippeljen és nyerjen... 2010. augusztus 14. Pf: 52 | 95 | A Bács-Kun Sport egyik rendszeres Olvasója vetette fel a témát: miért nincs a korábban népszerűnek bizonyult tippjáték meghirdetve a bajnokság kezdete előtt? Hát ezen ne múljon, legyen!  A játék keretében a megyei I., és II. osztály Déli csoportjában lejátszott bajnoki labdarúgó mérkőzésekre lehet tippelni. Nos, hogy ne szenvedjenek hiányt játékos kedvű olvasóink a játékok játékában, ismét közreadjuk a tippszelvényt. Az első fordulóban azonban már csak a vasárnapi mérkőzésekre lehet tippelni.

5 2010. augusztus 14.: a kezdet és a vég... 2010. augusztus 14. Labdarúgás | 101 | A Bácsalmási Petőfi VSE megyei első osztályban szereplő felnőtt és ifjúsági együttese a héten fejezte be a felkészülést a 2010-2011-es bajnoki év őszi idényére. Olyannyira befejezte, hogy augusztus 15-én, vasárnap, már az első bajnoki mérkőzést játsszák Izsák csapatai ellen. Az utánpótlás korosztályok viszont ezen a héten edzőtáborozással nyitották az idényt, amelynek méltó lezárása volt a Határ-menti Települések Ifjúsági Labdarúgó Tornája a PVSE fiatalok mellett Bácsbokod és Tompa csapatainak részvételével.

6 Két gól, két piros, igazságos egyenlő elosztásban... 2010. augusztus 15. Labdarúgás | 69 | A Bácsalmási Petőfi VSE labdarúgói egy hároméves program megvalósítását kezdték meg augusztus 15-én vasárnap, a Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Bajnokság I. osztályában. A cél a bajnoki cím, a labdarúgó szakosztály alapításának századik évfordulójára, amely 2013-ban esedékes. A céloknak megfelelően átalakult a csapat, amelynek trenírozását is új edző látja el, Dragan Crnomarkovic személyében.

7 Bácsbokod: irány Dél-Magyarország... 2010. augusztus 21. Ajánló | 50 | Sorsolás Bácsbokod Női Kézilabda Sportegyesületének felnőtt és ifjúsági csapatai néhány év után ismét új élményekkel gazdagodhatnak: a Nemzeti Bajnokság II. osztályában szereplő együttesek, az új beosztás szerint, az utóbbi évek Dél-nyugati csoportja helyett, a 2010-2011-es bajnoki évre vonatkozóan, már a Dél-keleti csoportban szerepelnek, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-nagykun Szolnok és Pest megyei csapatok ellen.

8 Nemesnádudvaron a kézilabdasport aratott sikert... 2010. augusztus 21. Kézilabda | 86 | Van ahol a szépség-, van ahol a sportversenyekkel színesítették az augusztus huszadiki ünnepi programokat. Nemesnádudvaron például az utóbbi szerepelt az ünnepi műsorban, ahol többek között, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat támogatásával Felkészülési Kézilabdatornát rendeztek hat női csapat, benne megannyi szépséggel soraikban.

9 A kalocsai Méhecskéktől, a 'félegyházi Mókusokon át, a szegedi Boszorkányokig 2010. augusztus 23.. Ajánló | 140 | Női foci Szeptember 4-én szombaton rajtol a Bács-Kiskun Megyei Női Labdarúgó Bajnokság. A 2010-2011-es bajnoki évre 12 csapat nevezett, ebből 2 Csongrád, 1 Pest megyébe való. Ami itt a bácskai tájegységen érdekes lehet: Jánoshalma mellett, néhány évi szünet után ismét az indulók között található Katymár együttese is.

10 Tompai siker háromszázegy nap után... 2010. augusztus 23. Labdarúgás | 26 | 2009. október 25-én nyert utoljára bajnoki mérkőzést a Tompa. Akkor 7-0-ra verte a Dusnok csapatát. Senki sem gondolta, hogy majdnem egy évet, egészen pontosan 301 napot kell várni az újabb győzelemig. Azóta, mint ahogy mondják, sok víz lefolyt a Dunán. A szurkolók megérezték, hogy talán most újra győzelemnek örülhetnek, mert igen szép számmal látogattak ki a tompai sportpályára. Juhász játékvezető mérkőzést kezdő sípszaváig háromszáz néző foglalt helyet a lelátón.

11 Csak tizenhárom perc hiányzott a bravúrhoz... 2010. augusztus 23. Labdarúgás | 43 |Bácsalmás megyei első osztályú csapata Kiskőrösön vendégszerepelt a második fordulóban. A hazai pályán Izsák ellen elért 1-1-es eredmény után, Kőrösön sem volt eleve esélytelen a PVSE, sőt a 77. percig, Zoran Radulovic góljával nyerésre állt...

12 A kézisekkel ellentétben, a ping-pongosok az új bajnoki évre készülnek 2010. augusztus 26. Asztalitenisz | 27 | A Kunbaja asztaliteniszezői szeptember 4-én, szombaton, 17 órai kezdettel Kerekegyházán játsszák második előkészületi mérkőzésüket, ami egyben a visszavágója a júliusban Kunbaján lejátszott összecsapásnak. Kerekegyháza sportjának mindentudója Benkő Sándor azonban még nem ezzel foglalkozik. Sokkal inkább a női kézisekkel, akik az új bajnoki évben kényszerű pihenőt tartanak. A Kerek Kézilabda Szurkolói infók közt tallóztunk...

13 ‘Majsán folytatódik a kézilabdás hagyomány 2010. augusztus 28. Ajánló | 42 | Kiskunmajsa SE Női Kézilabda Szakosztálya idén immár negyedik alkalommal rendezi meg a Városi György Női Kézilabda Emléktornát szeptember 5-én a Majsa Napok keretében, a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség fővédnökségével. A tornára nyolc megyei bajnokságban szereplő együttes nevezett, amelyeknek remek alkalom az erőfelmérésre, az egy hét múlva esedékes 2010-2011-es bajnoki év őszi nyitánya előtt

14 Az ellenfelek és a lebonyolítás rendje már ismert 2010. augusztus 29. Kézilabda | 106 | A mérkőzések lejátszásának időpontjai még egyeztetés alatt állnak. Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség Verseny Bizottsága augusztus 26-án, tartotta a 2010-2011-es bajnoki év sorsolását, mind a női, mind a férfi együttesek számára. Ezek előtt azonban két fontos dolog is ismerté vált: a női mezőny 13 együttese ismét teljes körmérkőzést játszik, míg a férfiaknál a Tolna megyei együttesekkel kiegészült 12 csapatos mezőny, ezúttal két csoportra osztva - Észak, Dél - az alapszakaszt követő rájátszással dönti el a bajnoki cím és a további helyezések sorsát.

15 A bácskai csapatok közül, csak Nagybaracska szerzett pontot... 2010. augusztus 29. Labdarúgás | 32 | A megyei I. osztályban a harmadik fordulót rendezték a hétvégén. A bácskai csapatok közül Tompa Ladánybenén szerepelt, ahol 30 percnyi játék és  3-0-s hazai vezetés után még szépítettek Kószó László tanítványai, ám a végeredmény: Ladánybene - Tompa 4-1. Bácsalmás együttese hazai pályán fogadta Kiskunhalas együttesét, ám az előzetes várakozás ellenére, ha a tavaszinál szorosabb mérkőzésen, de ismét 'halasi siker született. A bácskai rangadón viszont magabiztos sikert ért el az újonc Nagybaracska, Baja ellen és jobb gólkülönbségének köszönhetően három forduló után, három győzelemmel a mezőny élére ugrott...

16 TKT 2010: Tanévnyitó Kézilabda Torna 2010. augusztus 14. Kézilabda | 108 | Még az elmúlt évezredben, a nyolcvanas években, nagy népszerűségnek örvendett a BNR Kupa mellett, a négy alkalmat megélt Nemzetközi Ifjúsági Fiú Kézilabda Torna, röviden az Elit Kupa. Ennek keretében a megye legjobb utánpótlás csapataival, kiegészülve Őrszállás (yu) csapatával versenghettek a hazai tehetséges fiatalokból alkotott csapatok, nagyon eredményesen. A 'nyolcvanas évek közepén megyei bajnoki cím jelezte az utánpótlás színvonalát, majd az Elit Kupa keretében lejátszott közel húsz mérkőzés, amelyeken veretlen maradt a MEDOSZ SE illetve a PVSE együttese.

Bács-Kun Sport



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 160
Heti: 212
Havi: 6 209
Össz.: 2 067 549

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport XV./8. 2010.08.31.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »