PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Bácsalmás- Kunszállás 3-2 (1-1)

Bácsalmáson megtört a jég...

De nem most, már április 6-án, szerdán, a Kiskőrös ellen hazai pályán lejátszott kupa-mérkőzésen... Akkor 2-1-re győzött a PVSE. Április 9-én, szombaton, Kiskunfélegyházán gólnélküli döntetlennel a 2010-2011-es megyei bajnokság tavaszi idényében az első pontot is megszerezte. Majd április 17-én, az előkelő helyen tanyázó Kunszállás ellen, fordulatokban, legfőképpen hazai gólokban is, gazdag mérkőzésen megszületett a tavaszi idény első bajnoki győzelme is.

 

PVSE Bácsalmás

zsembery_imre.jpg

Zsembery Imre

 

2011. április 17.

 bogre_karoly.jpg

Bögre Károly

 rothfug_sinisa.jpg

Rothflug Sivisa

 varga_laszlo.jpg

Varga László

rudics_janos.jpg

Rudics János

raicevic_nemanja.jpg

Rajcevic Nemanja

 palfi_arpad.jpg

Pálfi Árpád

 barcsak_gabor.jpg

Barcsák Gábor

 jozsa_patrik.jpg

Józsa Patrik

janjatovic_aleksandar.jpg

Janjatovic Alex

 szucs_balazs.jpg

Szűcs Balázs

 szalai_zoltan.jpg

Szalai Zoltán

 prikidanovics_milan.jpg

Prikidánovics Milán

bozoky_robert.jpg

Bozóky Róbert

nagy_david.jpg

Nagy Dávid

Remek, igazi tavaszias időben kezdte a játékot a két csapat. A hazai dr. Barcsák Endre és Eckert Norbert nélkül. Bár utóbbi a kispadon azért beöltözve a cserék között helyet foglalt, többek között Nagy Dávid és Szalai Zoltán társaságában.

Jól kezdtünk, de 0-0... A tavaszi első hazai mérkőzés, ha jól indult, már arra gondolva, hogy a 40. percben már 2-0 volt a PVSE javára, a Kiskőrös ellen, akkor ez még jobban indulhatott volna, hisz a kezdést követő másodpercekben, Józsa Patrik egyedül törhetett előre, majd vehette célba a kaput, ám Gyenes Tamás a vendégek kapusa messze kifutva kapujából jól zárta a szöget és róla kipattant a labda. Pontosan Pálfi Árpád elé, aki talán nem észlelte az üresen árválkodó kaput és nem a kapura ívelte a labdát, passzolt és közben a védők is betömörültek a kapu elé... Nem telt el harminc másodperc, az első hazai gólhelyzetig... Negyedórányi játék után Barcsák Gabi számította el a labda ívét: a mögéje lehulló labdára Vincze Nándor lecsapott a jobb szélen, majd a tizenhatos sarkáról visszagurította az érkező Kádár Tamás elé, akinek lövését Zsembery Imre szögletre tolta. A jobb oldali szögletből beívelt labdával tűzijátékot rendeztek a vendégek, ám a hazai kapu, igazán nem került veszélybe. Az első félóra további részében Józsa és Pálfi Árpád góllal kecsegtető lövései érdemelnek említést, ám előbbi lövését a kapus fogta, utóbbi kapu fölé lőtte a labdát.

Gólra, gól, de vesztésre állunk: 1-2... 33. perc: Barcsák Gábor marad le emberéről, de a keresztező Rudics János, sem tudta korrigálni a hibát: Vincze Nándor lövését Zsembry Imre menti szögletre. A szögletből beívelt labda átszállt, a kapu előtérben tömörülő játékosok felett, már-már fellélegeztek a hazai védők, amikor a kapu elé visszafejelt labdát Kádár Tamás az ötös vonalról a jobb alsó sarokba helyezte: 0-1. Vezetnek a Kertész-fiúk, de majd' harmincpercnyi játék után, sajnálatos cserét is végre kellett hajtani a hazai edzőnek: Raicevic Nemanja helyére Szalai Zoltán állt be. Ekkor még nem sejthettük, hogy utóbbi nevéhez ezen a mérkőzésen más, nevezetesebb esemény is fűződik majd. Barcsák Gábor, majd nem sokkal ezt követően Koncz Miklós is sárga lapos figyelmeztetésben részesül. Egyre keményebb küzdelem zajlik a pályán, ám a hazai csapat eközben is megőrizte higgadtságát, nem törte le a bekapott gól. Sőt! A 40. percben Szűcs Balázs ugratta ki Anjatovic Alexandar-t, aki a kifutó kapust kicselezve, jobbról, a kapu bal alsó sarkába helyezte a labdát: 1-1.  A szünet után negyedórányi kiegyenlített játékot követően, mint derült égből a villámcsapás, jött a vendégek újabb, elkerülhető gólja, amikor Koncz Miklós az ötösről a kapu jobb oldalába fejelte a labdát: 1-2! Szűcs Balázs helyett Prikidánovics Bombagól Milán lépett pályára és újult erővel kezdett rohamozni a hazai csapat az egyenlítésért.

Gólra, gól, fordítottunk: 2-0...! Újabb óriási hazai gólhelyzet maradt kihasználatlanul, amikor az utolsó félóra elején, Anjatovic a kapuval szemben állva a labdát csúnyán elrúgta a kapu előtt keresztbe. Nagy fölényben játszott a PVSE, amely fölény jó játékkal, a 70. perc után góllá, sőt gólokká érett. Előbb Bögre Károly száguldott el a labdával jobb szélen, majd kapu elé kanyarította, ahol Anjatovic Alexander hat méterről, a kapu baloldalába fejelte: 2-2. Néhány perccel később a felező vonalnál szabálytalankodtak a vendégek. A szabadrúgást Barcsák Gábor végezte el, rúgta a labdát, a tizenhatoson helyezkedő Anjatovic és Szalai felé és a labda pontosan meg is érkezett: Szalai Zoltán lekezelte, majd kapura fordulva, tizennégy méterről a kapu bal alsó sarkába bombázta: 3-2. A 80. percben előre bátorkodtak a vendégek is. Olyannyira, hogy a támadást csak a tizenhatos előtt sikerült megállítani, egy szabadrúgás árán. A középről, tizennyolc méterről leadott lövést azonban Zsembery Imre, bizonyítván, hogy a hárítás a fontos, nem a kapus technika, lábbal vágja ki a mezőnybe. A kitámadó vendégeket, ezt követően is rendre átjátssza a PVSE csapata, akár növelhetné is előnyét, ám előbb Anjatovic - Szalai kettő-egyes szituációban hibázik, majd Józsa Patrik húz egyedül gólt ígérő helyzetben - kapu helyett a szögletzászlóhoz, egy kicsit játszani az idővel. Ez olyannyira jól sikerült, hogy a játékidőt négy perccel meghosszabbító Kovács Péter lefújja végre a mérkőzést, az eredményjelzőn pedig már sorozatban harmadszor, azt láthatták a hazai szurkolók, hogy a rossz tavaszi kezdést követően, harmadszor is veretlen maradt a PVSE csapata: tétmeccsen kétszer győzött, egyszer döntetlent játszott és ez a sorozat, ha ilyen játékkal párosul, akár újabb PVSE sikereket is hozhat.

Bácsalmás - Kunszállás

3-2 (1-1)

Bácsalmás, 200 néző. Vezette: Kovács Péter - Tompai Zoltán, Szalai Szabolcs. Bácsalmás: Zsembery Imre - Bögre Károly, Rothflung Sinisa, Varga László, Anjatovic Alexandar (Nagy Dávid), Pálfi Árpád (Bozóky Róbert), Barcsák Gábor, Józsa Patrik, Raicevic Nemanja (Szalai Zoltán), Rudics János, Szűcs Balázs (Prikidánovics Milán). Edző: Florin Nenad. Kunszállás: Gyenes Tamás - Lapsánszky Tamás, Kertész Imre, Cseke Róbert (Tábi Attila), Rádi Zsolt, Vincze Nándor (Jusztin Szabolcs), Ábel Zsolt, Pöszmet Zsolt, Borbás Endre, Kádár Tamás, Koncz Miklós. Edző: Kertész Gábor. Gól: Anjatovic 2, Szalai illetve Kádár 2. Jók: Rothflug, Anjatovic, Pálfi, Barcsák G., Józsa, Rudics illetve a Kertész család legidősebb tagja megtiltotta az edzőnek, hogy "nyilatkozzon" e tárgyban...(?) Sárga lap: Barcsák, Szűcs, Szalai illetve Borbás, Koncz. Piros lap: Lapsánszky. Ifjúsági mérkőzés: Bácsalmás - Kunszállás 4-3 (2-1) A hazai gólszerzők: Barta Viktor, Györki, Eckert Dávid, Paplógó Levente.

Florin Nenad (Bácsalmás) - Az első bekapott gól és a kényszerű csere után átszervezett csapatom kiváló játékot nyújtva vesztésre álló helyzetből fordította meg a mérkőzés állását - kétszer is. A mutatott játékot, és a csapat küzdőképességét csak dicsérni tudom, annál is inkább, mert ezt a győzelmet egy kiváló, általunk nagyra becsült ellenfél ellen sikerült elérni. Gratulálok a Csapatomnak!

Kertész Gábor (Kunszállás) - A vendégek edzője már-már azon törte a fejét, hogy kit is emeljen ki a jók közé, sőt mondjon néhány keresetlen szót a kunszállási labdarúgás mindennapjairól, legfőképpen a mérkőzésen látottakról, amikor a Kertész család legidősebb tagja, ezt megtiltotta az edző számára...! Sajnáljuk!

A forduló további eredményei: Solt - Akasztó 2-1, Kiskőrös - Nagybaracska 0-3, Kalocsa - Ladánybene 3-1, Tompa - Baja 1-3, Izsák - Harta 1-1, Kiskunhalas - Soltvadkert 1-3, Kerekegyháza - Kiskunfélegyháza 0-3 (játék nélkül)

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 182
Tegnapi: 546
Heti: 728
Havi: 6 162
Össz.: 1 253 214

Látogatottság növelés
Oldal: Bácsalmáson megtört a jég: PVSE-Kunszállás 3-2!
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »