PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Bács-Kun Sport

Tartalom: Bácsalmás, Kunbaja Sportja

1998. március 1.,

III. évfolyam 1. szám

Bácsalmáson új elnökséget hozott a Mikulás

Nem ismernek elveszett labdát

Nem elérhetetlen a bennmaradás

Erősítenek a bácsalmási focisták

Egy osztály, egy helyezés, egy gól a különbség

Kunbaja - Bácsalmás 2-3 (1-1)

Egyesületen kívüliként?

Árpás: cél a műlökés egyéni bajnoki cím

Folcz Tóbiás Labdarúgó Emléktorna II.

Bíróverés a bácsalmási teremtornán

Előkészületi mérkőzés 2.

Bácsalmás - Kunbaja 4-2 (2-1)

Csondrád megyében is jók...

Folcz Tóbiás Labdarúgó Emléktorna III.

Ismét Kunbaja végzett az élen

Tompa volt a vendégcsapat...

Foci Játékvezetők Egyesülete Bácsalmás Mennyiségben és minőségben is fejlődtek

Tavasz a labdarúgópályákon

Szilveszter Kupa Teremtorna

Játékvezetők kupából itták a pezsgőt

Az 1997-98-as bajnokság állása a tavaszi fordulók előtt

Bozóky Imre dr. az elnökségben

Kovács Attila az MLSZ új elnöke

Rudics János a Focisuli legjobb góllövője

PVSE, az MTK és a BVSC mögött, harmadik

Bács-Kun Sport III./1. 1998.03.01. Bács-Kun Sport III./2. 1998.03.29.
Bács-Kun Sport III./3. 1998.04.03. Bács-Kun Sport III./4. 1998.05.01.
Bács-Kun Sport III./5. 1998.05.10. Bács-Kun Sport III./6. 1998.05.17.
Bács-Kun Sport III./7. 1998.05.22. Bács-Kun Sport III./8. 1998.05.27.
Bács-Kun Sport III./9. 1998.06.01. Bács-Kun Sport III./10. 1998.06.23.
Bács-Kun Sport III./11. 1998.06.30. Bács-Kun Sport III./12. 1998.07.31.
Bács-Kun Sport III./13. 1998.08.15. Bács-Kun Sport III./14. 1998.08.20.
Bács-Kun Sport III./15. 1998.08.27. Bács-Kun Sport III./16. 1998.09.04.
Bács-Kun Sport III./17. 1998.09.10. Bács-Kun Sport III./18. 1998.09.16.
Bács-Kun Sport III./19. 1998.09.23. Bács-Kun Sport III./20. 1998.09.30.
Bács-Kun Sport III./21. 1998.10.15. Bács-Kun Sport III./22. 1998.10.23.
Bács-Kun Sport III./23. 1998.10.28. Bács-Kun Sport III./24. 1998.11.04.
Bács-Kun Sport III./25. 1998.11.11. Bács-Kun Sport III./26. 1998.11.18.
Bács-Kun Sport III./27. 1998.11.25. Bács-Kun Sport III./28. 1998.12.10.
Bács-Kun Sport III./29. 1998.12.13. Bács-Kun Sport III./30. 1998.12.15.

Bácsalmáson új elnökséget hozott a Mikulás

Nem ismernek elveszett labdát

A Bácsalmási Petőfi VSE elnöksége, a tavaly december hatodikára összehívott közgyűlésen a végzett munkáról, eredményekről szóló beszámoló után lemondott mandátumáról. Ennek az a különlegessége, hogy 1990-ben az akkor kurtán-furcsán lemondott elnökségtől ideiglenesen, 6 hónapra vette át a marsallbotot, ám Kerényi Béla, Zátonyi Sándor és Schütz István vállalkozó személyek hiányában, közel nyolc évig munkálkodott a település nagy múltú egyesületének élén. 

Nos, a tavalyi év végén a PVSE tagsága egyhangúlag szavazott bizalmat az új tisztségviselőkre. Ennek megfelelően: a PVSE elnöke, Kovács István, helyettese Tenyér István. Az elnökség további tagjai: Honti Zoltán a kézilabda, Varga András a labdarúgó szakosztály vezetője.

- Az új elnökség idén január elsején kezdte meg a munkát. Vezérlő elvünk, hogy a szűkös anyagi keretből a két szakosztály működéséhez egyenlő feltételeket biztosítsunk. Ennek szellemében, mindkét szakosztály vezetőivel, játékosaival felmértük helyzetünket. - vázolja Bácsalmás sportjának jelenét és várhatóan szebb jövőjét Tenyér István a PVSE elnökhelyettese - A kézilabdásoknál különösebb probléma nem merült fel. A megbeszélések alapján a nőknél az NB II-be kerülés, a férfiaknál a harmadik-negyedik helyezés elérése a cél a megyei bajnokságban. A labdarúgóknál azonban gyökeres változásokat terveztünk és ezen is munkálkodunk. Ennek szellemében a célunk az, hogy a felnőtt csapat gerince helyi fiatalokból kerüljön ki. Ami nem azt jelenti természetesen, hogy egy-két rutinos, vidéki játékos nem szerepel majd az almási csapatban. Rövidtávú cél a focistáknál a bennmaradás kiharcolása a megyei I. Osztályban, illetve egy olyan csapat kialakítása, amely az esetleges kiesés esetén megalapozottan pályázhasson, az egyévi megyei II. Osztálybeli szereplés után, a visszakerülésre.  Hosszabbtávon a meglévő igen jó utánpótlásbázisból kikerülő játékosokkal, egy olyan ütőképes csapat kialakítása a cél, amely a megyei első osztály szintjén, legalább a középmezőnyhöz tartozik. Az egyesület vezetése bízik abban, hogy a kitűzött céljainkat sikerül megvalósítani, mivel mindkét szakosztály csapatainak felkészülése a tervek szerint és megfelelő lelkesedéssel, jó hozzáállással zajlik.

- Eddig, következetesen két szakosztályról beszéltél, mintha az eddig a PVSE kötelékében működő cselgáncs, biliárd és újabban a sakk szakosztályok már nem léteznének. Velük mi a helyzet?

- Legjobb tudomásom szerint, a biliárdosok csak „névhasználatként" szerepeltek az egyesület keretében. A cselgáncsozókkal és a sakkozókkal ez idáig érdemben nem tudtunk tárgyalni. Ám, amennyiben ezek a szakosztályok a tagságra jogot formálnak, ez ellen nem zárkózunk el - válaszolt a feltett kérdésekre Tenyér István bizakodóan. *****A dokumentum teteje

Nem elérhetetlen a benntmaradás

Erősítenek a bácsalmási focisták

Bácsalmáson heti négy edzéssel és hét előkészületi mérkőzéssel készülnek a labdarúgók a tavaszi idényre. Narancsik Máté, a megyei első osztályban utolsó helyezett csapat edzője optimista, reméli, hogy tavasszal sikerül elkerülniük a 18. helyről.

- Egyetlen játékosunk távozott eddig, Hebők visszatért Kunbajára. Persze erősítünk is.  A Bácskában jól ismert Káli és Váits Bácsalmáson folytatja pályafutását, Szigeti Kiskunfélegyházáról érkezett hozzánk, s újra csatasorba álltak az őszi idényt kihagyó fiatalok Borcsik, Mohácsi és B. Tóth. Február elején kapcsolódik be a munkába a tehetséges kapus Varga János. Az őszhöz képest úgy érzem, hogy nemcsak mennyiségben, de minőségben is sokat javult a játékosállományunk. A felkészülés eddigi szakaszát figyelembe véve, örömteli a játékosok hozzáállása. Ez reményt adhat a sikeresebb tavaszi szereplésre. *****A dokumentum teteje 


Teremben már jól megy...

Bajnoki címre tör a Kunbaja

A megyei II. Osztályban az élen álló Kunbaja labdarúgó együttese két hete kezdte meg a felkészülést a tavaszi szezonra, az első helyezés megtartása reményében. A programban hetente két szabadtéri és egy teremben zajló erőfejlesztő edzés szerepelt eddig.

- Megvolt a játékos értekezlet, ahol egyértelművé tettük célunkat, a bajnoki cím megszerzését. Ezt, az igazi csapattá kovácsolódott játékosokkal szeretnénk elérni. Bár Hebőköt visszaigazoltuk Bácsalmásról, az igazi erősítést az jelenti, hogy az őszi sikercsapatot sikerült együtttartani. A cél elérése érdekében nagy az összefogás az egyesületben és a munkánkat támogatók körében is. A játékosok edzéslátogatottsága 99 %-os. A hétvégétől kezdve a futó és erősítő edzések mellett már mérkőzéseket is játszunk szabadtéren és teremben egyaránt. Szabadtéren elsőként a Bácsalmást fogadjuk, abban a reményben, hogy a két szomszéd település sportegyesülete „egymásra talál", amelynek nyomán mindkét fél számára gyümölcsöző kapcsolat alakul ki. Mint a kupa védői hétvégeken részt veszünk Bácsalmáson a Folcz Tóbiás teremtornán, amely február 8-án fejeződik be. Közben azonban már szabadtéren is több mérkőzést játszunk a ma még nem véglegesített tavaszi rajtig a már említett Bácsalmás csapatán kívül Kistelekkel, Nemesnádudvarral, Tompával és a bajnokság kezdési időpontjától függően esetleg Dusnokkal, oda-visszavágós alapon.

Gálfi Imre nyilatkozata óta, a Kunbaja együttese több „fronton" is bemutatkozott, amely, felemásra sikeredett. Szabadtéren Kunbaja-Bácsalmás 2-3, de a teremtornán a lupavédőhöz méltóan szerepeltek. Átütő siker született azonban a zöldasztal mellett, ahol a PVSE vezetőivel elásták a csatabárdot és kölcsönös előnyökön nyugvó együttműködésben, állapodtak meg.*****A dokumentum teteje

Egy osztály, egy helyezés, egy gól a különbség

Kunbaja - Bácsalmás 2-3 (1-1)

Kunbaja, 100 néző. Vezette: Kárász- Vörös, Balázs

Kunbaja: Hebők - Sáfár, Popov, Kálmán, Simon, Wettstein, Kiss L., Agócs, Varga (Kiss R.), Révész, Zámbó (Csipak). Edző: Gálfi Imre. Bácsalmás: Takács (B. Tóth) - Borcsik, Futó, Káli, Csincsák, Váits, Majoros (Száhl), Köves, Schneider (Mándity), Balla (Szigeti), Mohácsi. Edző: Narancsik Máté.

A két szomszédos település csapatának összecsapása a jó kapcsolatok megteremtésének jegyében zajlott. A több év, sőt évtized „gyakorlatával" szemben, valóban végig sportszerű keretek között. A tavaszi szezon első mérkőzése úgymond más „csemegét" is tartogatott. Bár igaz, hogy két különböző osztályban szerepelnek a csapatok, ennek ellenére a helyezéseket nézve mégis csak egy a különbség. A Kunbaja a megyei II. Osztályban listavezető, míg a Bácsalmás az I. Osztályban az utolsó. 

20. Perc: Wettstein 20 méterről lövésre szánta el magát. A labda az ötösön álló Takács felett a felsőlécről vágódott a gólvonalon túlra: 1-0

27. Perc: Balla a jobb összekötő helyéről, 14 méterről éles szögből lőtte kapura a labdát, ezt Hebők még hárította ugyan, de az öklözése nyomán a játékszer az üresen álló Mohácsi elékerült, aki higgadtan a kapuba gurította. 1-1.

47. Perc: A 16-oson belül Mándity ellen szabálytalankodott Kálmán. A büntetőt Káli végezte el, ám a jobb alsó sarokra helyezett labdát Hebők szép vetődéssel fogta.

63. Perc: B. Tóth, a baloldalról beívelt labda alá futott és az üresen maradt Révész a kapuba pofozta a pöttyöst: 2-1.

70. Perc: Mándity a baloldalon vezette fel a labdát, majd néhány jó csellel kapura tört és a kapu bal alsó sarkába vágta az egyenlítő gólt: 2-2.

85. Perc: Szigeti ugrott ki a védők közül, majd a kifutó Hebők mellett kapura gurította a labdát, ám biztos, ami biztos alapon, végül Balla bombázta a kapuba. 2-3. *****A dokumentum teteje

Folcz Tóbiás Labdarúgó Emléktorna 

Kunbaja, Tataháza és a Játékvezetők még veretlenek

(I.) Bácsalmáson, január 24-én indult útjára a már hagyományos teremlabdarúgó bajnokság, a Folcz Tóbiás Emléktorna. A 12 csapat két csoportban küzd a díszes serlegért. Mivel több alacsonyabb osztályban szereplő együttes is tagja a mezőnynek, a torna jó szolgálatot tesz a szabadtéri bajnokságra való felkészülésben is.

Az első játéknapok eredményei: A-csoport. Csikéria-Tornádó 2-1, PVSE ifj. - Tornádó 11-3, Tataháza - Tornádó 3-0, Csikéria - Játékvezetők 5-8, PVSE ifj. - Játékvezetők 5-6, Tataháza - Határőrség 14-2, Csikéria - Határőrség 15-3, PVSE - Határőrség 14-4. A csoport állása: 1. PVSE ifj. 3 mérkőzés/6 pont (30-13), 2. Tataháza 2/6 pont (17-2), 3. Csikéria 3/6 pont (22-12), 4. Játékvezetők 2/6 (14-10), 5. Tornádó 3/0 (4-16), 6. Határőrség 3/0 pont (9-43)

B-csoport: Devils FC -Alvég FC 9-1, Jusifa - Kunbaja 2-16, Felsőszentiván - BFC 4-3, Devils FC - Kunbaja 4-13, Jusifa - BFC 5-6, Felsőszentiván - Alvég 3-1, Devils FC - BFC 22-3, Jusifa - Alvég 4 -1.  A csoport állása: 1. Devils FC 3 mérkőzés/6 pont (35-17), 2. Kunbaja 2/6 pont (29-6), 3. Felsőszentiván 2/6 pont (7-4), 4. Jusifa 3/3 pont (11-23), 5. BFC 3/3 pont (12-31), 6. Alvég FC 3/0 pont (3-16). *****A dokumentum teteje

Egyesületen kívüliként?

Cél a műlökés egyéni bajnoki cím

Árpás István a Bácsalmási Petőfi VSE versenyzője, mint már hosszú évek óta, az 1996/97. Évi bajnoki idényben is, a szakág legjobbjai között végzett a karambolbiliárdban. Az új bajnoki év félidejében vele beszélgettünk a helyi biliárd klubban.

- Az elmúlt évi eredményekre nem panaszkodhatunk, hiszen a karambol szakág egyes válfajaiban számtalan jó helyezést értek el a PVSE versenyzői, amit az idei évadban nehéz lesz felülmúlni. A két csoportban zajló NB I-es csapatbajnokságban az őszi mérkőzések alapján listavezetőként várjuk a tavaszi folytatást, és reményünk van a döntőbe kerülésre ismét. A tavaszi fordulókra Budapesten a Gold Crown Biliárd Centerben kerül sor február 21-22-én. Ekkor dől el, hogy rájátszásban, május 17-én, a bajnoki címért, vagy „csak" a bronzéremért állhatunk asztalhoz. A Renkus, Győri, Rovó, Árpás összetételű csapattal arra készülünk, hogy májusban a döntő résztvevői lehessünk, már csak a hagyomány tisztelet miatt is. Ezen kívül a karambol szakág egyes válfajaiban, egyéni bajnokságokon is indulunk. Én magam már csak a műlökésben az ugyancsak májusban sorra kerülő magyar bajnokságra készülök, mint címvédő.

- A versenyeken való részvételünknek már az anyagi lehetőségeink is határt szabnak. Az asztalok fenntartása a posztó állandó cseréje is rengeteg pénzt emészt fel és az utazási költségek is óriási kiadásokkal járnak. Ezért szeretnénk, ha a jövőben nemcsak a nevében tartoznánk a Petőfi VSE kötelékébe. Szeretnénk, ha a támogatottságunk is nagyobb lenne.

Anyagilag. *****A dokumentum teteje

Folcz Tóbiás Labdarúgó Emléktorna

Bíróverés a bácsalmási teremtornán

(II.) Újabb két játéknap után Bácsalmáson a Folcz Tóbiás Labdarúgó Emléktornán, a csoportmérkőzéseken eldőlt, hogy mely csapatok játszhatnak február 8-án a hatosdöntőben a díszes serlegért. A rendezőknek köszönhetően a többi csapatnak sem ért véget a teremtorna.  Viszont ők február 7-én már "csak" a sport öröméért, a 7-12. helyezések sorsának eldöntéséért léphetnek pályára újabb három mérkőzésen. (Három, mert a csoportmérkőzésen elért eredményeket magukkal viszik a csapatok).

A csoportmérkőzéseken Kunbaja és Tataháza együttesei nem veszítettek pontot, míg a Játékvezetők és a Devils is csak egy-egy vereséget szenvedtek. A hatosdöntőbe került még: a Petőfi VSE ifjúsági és Felsőszentiván gárdája.

Eredmények

A-csoport: Tataháza-Játékvezetők 9-5, Tornádó-Határőrség 9-6, Csikéria-PVSE ifj. 3-9, Játékvezetők-Határőrség 16-2, Csikéria-Tataháza 2-5, Tornádó-Játékvezetők 4-5, PVSE ifj.-Tataháza 4-6. Az A-csoport végeredménye: 1. Tataháza 5 mérkőzés/15 pont (37-13), 2. Játékvezetők 5/12 pont (40-25), 3. PVSE ifj. 5/9 pont (43-22), 4. Csikéria 5/6 pont (27-26), 5. Tornádó 5/3 pont (16-27), 6. Határőrség 5/0 pont (16-67).

B-csoport: Felsőszentiván-Kunbaja 2-4, BFC-Alvég 6-2, Devils FC-Jusifa 11-5, Kunbaja-Alvég FC 15-2, Devils FC-Felsőszentiván 4-3, BFC-

Kunbaja 2-7, Jusifa-Felsőszentiván 5-16. A B-csoport végeredménye: 1. Kunbaja 5/15 pont (55-12), 2. Devils 5/12 pont (50-25), 3. Felsőszentiván 5/9 pont (28-17, 4. BFC 5/6 pont (20-40), 5. Jusifa 5/3 pont (21-50), 6. Alvég 5/0 pont (7-37). A döntőben a csoportmérkőzéseken lejátszott mérkőzések eredményei alapján a Kunbaja és a Tataháza 6-6 ponttal áll a mezőnyélén, őket követik a Játékvezetők és a Devils csapatai 3-3 ponttal, míg a PVSE ifjúsági valamint a Felsőszentiván együttese a február 8-i döntőben okozhat még meglepetést, azaz gyarapíthatja pontjaik számát.

*****A dokumentum teteje

Csongrád megyében is jók...

Kistelek - Kunbaja 0-4 A Csongrád megyei első osztály középmezőnyéhez tartozó csapat ellen Révész 2, Varga és Kiss Róbert 1-1 góljával magabiztosan győzelmet aratott a megyei II. osztály Déli csoportjában őszi első Kunbaja együttese. Az eredmény láttán óhatatlanul felmerül, a Csongrád - illetve a Bács-Kiskun megyei I. Osztály színvonalának összehasonlítása. Az almási csapat ugye, nincs azon mit szépíteni az utolsó, 18. Helyen végzett az ősszel Bács-Kiskunban és győzött a Kunbaja ellen, míg a Kunbaja meggyőző fölénnyel diadalmaskodott Kistelek, a Csongrád megyei bajnokságban előkelő helyen jegyzett csapata ellen...

*****A dokumentum teteje

Előkészületi mérkőzés 2.

Bácsalmás - Kunbaja 4-2 (2-1)

Bácsalmás, 200 néző. Vezette: Vankó - Torma, Balázs.

Bácsalmás: B Tóth - Borcsik, Futó, Káli, Csincsák, Majoros, Vaits, Köves, Schneider, Balla, Kővári. Edző: Narancsik Máté. Kunbaja: Sólya - Popov, Kiss L., Kálmán I., Sáfár, Simon, Wettstein, Kiss R., Agócs, Varga, Zámbó. Edző: Gálfi Imre.

A mérkőzés krónikája: A mérkőzésen amolyan kézilabdás szabályok szerint cserélve szóhoz jutott még: a hazai csapatban Szőke, Száhl, Kiss Baranyi S., Snyehola, Török illetve a vendégeknél Hebők, Csipak, Pálosi, Kálmán II. A mérkőzés hangulatában már nyoma sem volt a két csapat vezetői által megfogalmazott, a kölcsönös előnyökön nyugvó kapcsolat kiépítésére irányuló törekvésnek. Legalábbis egy-egy keményebb belépő során a játékosok részéről. Az amúgy élvezetes, gólokban gazdag mérkőzésen jól szórakozhatott az a közel 200 néző, aki a két településről kilátogatott erre a verőfényben, ám mégis hűvös időben lejátszott derbire.

5. Perc: A tizenhatos tájékán a kitörő Kálitól szabálytalan szereléssel tudták elvenni a labdát a kunbajai védők, ám a labda Váits elé került, aki a kapuba helyezte. Többen a büntető elmaradása, majd a gól helyett a vendégek javára ítélt szabadrúgás miatt reklamáltak. Vankó László: Először is a 16-on kívül volt az eset, másodszor előnyszabályt adtam, ám a góllövő játékos lesen volt! A további öt perc alatt kétszer is jó beadás szállt a vendégcsapat kapuja elé, ám az érkező játékosok nem tudtak a kapuba találni. Schneidernek például 5 méterről is „sikerült" a kapu fölé lőni...

10. Perc: Balla bal oldali beadása után a labda a védők ügyetlenkedése nyomán került a kapu előterébe, majd a berobbanó Schneider most nem hibázott és a kapuba bombázta: 1-0.

25. Perc: A jobb összekötő helyéről Váits a kapu bal alsó sarkába helyezte a labdát: 2-0.

26. Perc: Kiss Róbert a védők vonalából kiugorva 12 méterről helyezte a labdát a bal alsó sarokba: 2-1. A mérkőzés középső harmadában amolyan mezőnyjátékkal és a folyamatos cserékkel telt el, ám az utolsó „harmadban" ismét potyogtak a gólok. A PVSE egyre nagyobb fölénybe került és jól kihasználták a vendég védők hibáit.

70. Perc: Kővári két védőn áttörve a kifutó kapus mellett 12 méterről lőtt a kapuba: 3-1.

73. Perc: A csereként pályára lépő, eddig védőként serénykedő Száhl elé került a labda, aki igazítás nélkül, egy pattanás után, a jobb felső sarokba ívelte: 4-1!

78. Perc: Kálmán jobb oldali beadása után Zámbó állította be a végeredményt, amikor a beívelt labdát kapáslövéssel juttatta a bal alsó sarokba: 4-2. *****A dokumentum teteje

Folcz Tóbiás Labdarúgó Emléktorna

Ismét Kunbaja végzett az élen

(III.) Bácsalmáson, Kunbaja sikerével zárult a hagyományos Folcz Tóbiás labdarúgó teremtorna. Az utolsó játéknapon lejátszott mérkőzéseken helyenként kiélezett mérkőzéseken alakult ki a végső sorrend, a helyi Foci Játékvezető Egyesület tagjainak tevékeny részvétele mellett. Ők ugyanis a mérkőzéseken nemcsak a szabályok betartásán őrködtek, de a kupáért is harcba szálltak, bár ezúttal a játékvezetésben nyújtottak jobb teljesítményt. A szomszédos települések úgymond profi csapataival szemben most csak az almási „ördögök" vették fel a versenyt.

Az utolsó játéknapon az alábbi eredmények születtek: Kunbaja-PVSE ifj. 13-1, Kunbaja-Játékvezetők 9-5, Kunbaja-Tataháza 8-3, Tataháza-Felsőszentiván 3-3, Tataháza-Devils 5-1, Devils-Játékvezetők 7-2, Devils-PVSE ifj. 11-5, PVSE ifj.-Felsőszentiván 7-6, Felsőszentiván-Játékvezetők 10-4.

A Folcz Tóbiás Labdarúgó Emléktorna győztese, a kupa védői újabb egy évig: Kunbaja (Hebők, Popov, Kiss L., Kálmán I., Sáfár, Wettstein, Simon, Agócs, Kiss R., Varga, Révész, Zámbó, Kálmán II., Pálosi, Sólya, Csipak) 2. Tataháza, 3. Devils, 4. Felsőszentiván, 5. Játékvezetők, 6. PVSE ifj., 7. Csikéria, 8. BFC, 9. Alvég, 10. Jusifa, 11. Tornádó, 12. Határőrség.

A rendezők különdíjait a legeredményesebb góllövő Sorin Radu (Devils), a legjobb mezőnyjátékos Gergely Gábor (PVSE ifj.), és a legjobb kapus Nincsevics Attila (PVSE ifj.) kapta. A torna zárásaként Tenyér István a helyi Foci Játékvezetők Egyesület elnöke köszönte meg a csapatok sportszerű küzdelmét, abban bízva, hogy a szabadtéri bajnokságra készülő, és a mezőny élén végző csapatok mellett, a többi együttesnek is jó szórakozást nyújtott a torna.

A PVSE labdarúgói Jánoshalmán vettek részt teremtornán, ahol a felnőtt csapat a 7. míg az ifjúsági az előkelő 5. helyezést szerezte meg. *****A dokumentum teteje

Foci Játékvezetők Egyesülete Bácsalmás

Mennyiségben és minőségben is fejlődtek

Bácsalmáson, miként a labdarúgás, úgy az e sportág versenyszerű műveléséhez elengedhetetlen játékvezetés is nagy hagyományokra tekint vissza. Ám ez utóbbi, közel két évtizedes szünet után, csak 1994-ben éledt újjá. Már legalább is a helyi játékvezetőket tömörítő testület, Foci Játékvezetők Egyesülete néven. Az egyesület elnöke, Tenyér István válaszolt a kérdéseinkre.

- Mint a labdarúgás aktív résztvevői, mi is készülünk a március 8-án, illetve 15-én induló tavaszi fordulókra. A most végetért Folcz Tóbiás teremtornán mi is indítottunk csapatot, és a mérkőzések levezetésében is közreműködtünk, de nincs ez másképpen a környékünkön egymás után zajló előkészületi mérkőzésekkel sem.

- Az alakuláskor jegyzett 18 fővel szemben, napjainkra a létszámunk elérte a 28 főt. Kezdetben csak a megyei III. Osztályban működtünk közre, az idén viszont már hét (7) fő tagja a megyei I., illetve II. Osztály játékvezetői keretének. Az első osztály keretében van Vankó László és Szitarity Sándor, de ebbe a keretbe jelölt Kárász Tamás is. A II. Osztály keretéhez tartozik: Torma János, Prikidánovics Antal, Fábián Mátyás, és Koch Endre. További 3-4 olyan fiatal van a sorainkban, akik a nyáron jó eséllyel pályáznak a magasabb besorolásra.

- Terveink között szerepel, hogy az alapbajnokságban és a már említett keretekben foglalkoztatott játékvezetőink közül, minél többen kerüljenek magasabb „osztályba" illetve tartsák meg az eddig kivívott szintet. Ezt, az elméleti és fizikai képességek állandó javításával szeretnénk elérni, hogy a magasabb elvárásoknak is megfeleljenek játékvezetőink. A labdarúgás népszerűsítése, a szabadidő hasznos eltöltése érdekében tavasszal szeretnénk beindítani a városi kispályás bajnokságot. Májusban a megyei játékvezetők válogatottja vendégszerepel városunkban. Az elmúlt évben tagjaink közül Kárász Tamás és Vörös Gábor is szerepelt ebben a válogatottban.

A visszajelzésekből ítélve, a Foci Játékvezetők Egyesülete két éve jó házigazdának bizonyult a megyei játékvezetők edzőtáborozásának. A gyorsan elröpült négy év eredményeit nézve nem elképzelhetetlen, hogy a helyi játékvezetők közül, valaki hamarosan Turcsányi János teljesítményét is túlszárnyalja, aki az NB I/B-ig jutott a játékvezetés terén, ma pedig az egyesület keretében látja el jó tanáccsal a feltörekvő ifjúságot. *****A dokumentum teteje

Tompa volt a vendégcsapat...

Bácsalmás - Tompa 1-0 (0-0)

Bácsalmás 100 néző. Vezette: Torma.

Bácsalmás: B. Tóth - Kiss B. Cs., Száhl, Káli, Kiss B. S., Schneider, Vaits, Köves, Snyehola, Kővári, Mándity. Edző: Nincsevics Máté. Tompa: Zsemberi - Horváth, Homoki, Ladányi, Barta, Tímár, Jelasity, Kósa, Szabó, Szekeres, Andróczi. Edző: Kószó László.

A hazai csapat jó néhány formás akcióval veszélyeztette a vendégek kapuját, míg az ellen többnyire az állandó reklamálásokkal volt elfoglalva. Bár azt is meg kell jegyezni, Kószó László, a Tompa edzője kénytelen volt nélkülözni 5-6 sérüléssel bajlódó játékosát. A PVSE azonban csak Varga és Takács kapusokat, valamint az ugyancsak sérüléssel küszködő Szigetit nem tudta szerepeltetni, még csereként sem. A cseréket nézve mennyiségi és minőségi fölényben volt a hazai csapat, miután Tompának csak egy játékos állt rendelkezésre, míg nálunk a második félidő elején pályára lépő Mohácsi góllal, sőt győztes góllal mutatkozott be.

47. Perc: Szép, formás támadás végén Mohácsit ugratták ki a védők közül, aki 10 méterről, a kapu bal alsó sarkába lőtte a labdát az elfekvő kapus felett: 1-0. *****A dokumentum teteje

Csak a II. félidőben potyogtak a gólok

Tataháza - Bácsalmás 0-3 (0-0)

Tataháza, 100 néző. Az erős szélben lejátszott mérkőzésen gólnélküli első félidő után, biztosan győzött a PVSE együttese. Góllövők: Majoros, Köves, Váits. * Mándity, Snyehola, és Kővári ezúttal csak a pálya széléről szemlélte az eseményeket, míg Varga János kapus még onnan sem. Így aztán az első félidőben B. Tóth a másodikban Szőke őrizte a PVSE kapuját, bár sok tenni valójuk nem akadt. Az eddig lejátszott mérkőzések bácsalmási góllövői: Vaits és Mohácsi 2-2, Mándity, Balla, Schneider, Kővári, Száhl, Majoros és Köves 1-1, de feliratkozhatott volna a góllistára Káli Lajos is, ám a Kunbaja elleni büntetőjét Hebők meg fogta. A hátralévő két hétben már csak a stabil védelemnek kellene összeállni, benne az első számú kapussal, ám eddig az igazi megoldás még nem szerepelt az előkészületi mérkőzéseken. *****A dokumentum teteje

Szilveszter Kupa Teremtorna

Játékvezetők kupából itták a pezsgőt

A helyi önkormányzat Közművelődési Intézménye és a Foci Játékvetők Egyesülete rendezésében, tavaly december végén bonyolították le a városi sportcsarnokban a Szilveszter Kupa labdarúgótornát hat amatőr csapat részvételével. A bajnokságon igazolt játékosok nem szerepelhettek a csapatokban, ennek megfelelően nem meglepő, hogy a helyi játékvezetők diadalmaskodtak pontveszteség nélkül. A mélykúti Öregfiúk is csak a döntő mérkőzésen, a bírók ellen szenvedtek vereséget. A BFC is bőséges góláradatot zúdított az ellenfelek kapujába, ám legalább ilyen gólképes volt a védelmük is. Az Alvég, a nevével ellentétben a hármas körbeverésnek köszönhetően jobb gólkülönbségével most igen előkelő helyen végzett, őket követi az üzemanyagárak emelésében abszolút első MOL Rt., és az utolsó helyre „hanyatlott" a Hanyatlás együttes.

Eredmények: Játékvezetők-Alvég 5-4, -MOL Rt. 9-3,  -BFC 7-5, -Mélykúti Öregfiúk 5-4, -Hanyatlás 7-2, Mélykúti Öregfiúk-Alvég 4-3, -MOL Rt. 9-3, -BFC 7-5, -Hanyatlás 9-3, BFC-Alvég 7-6, -MOL Rt. 6-4, -Hanyatlás 9-5, Alvég-MOL Rt. 3-4, -Hanyatlás 9-3, MOL Rt.-Hanyatlás 2-4.

A torna végeredménye: Kupagyőztes a Játékvezetők együttese, Vankó László, Prikidánovics Antal, Szitarity Sándor, Kárász Tamás, Farkas Béla, Vankó István, Barta István, Koch Endre, Balázs József összeállításban, 5 mérkőzésen szerzett 15 ponttal, 33-18-as gólkülönbséggel. Második a Mélykúti Öregfiúk 5/12 pont, 33-19, harmadik BFC 5/9 pont, 32-19, negyedik Alvég FC 5/3 pont, 25-23, ötödik MOL Rt. 5/3 pont, 16-31, hatodik Hanyatlás 5/3 pont, 17-36.

A rendezők különdíjait a legeredményesebb góllövő Patocskai Mihály (BFC) - 16 góllal -, a legjobb mezőnyjátékos Farkas Béla, valamint a legjobb kapus Halász Antal (Alvég) kapta.

Bár helyenként elhangzott a klasszikus mondás: szemüveget a bírónak, ám azt senki nem vitatta, hogy megérdemelten győzött a Foci Játékvezetők Egyesületének csapata. A torna jól szolgálta a két ünnep között megnövekedtet szabadidő hasznos eltöltését. Az idén, talán még több csapat verbuválódik és nevez be a tornára. *****A dokumentum teteje


Tavasz a labdarúgópályákon - sorsolások

Bácsalmás PVSE - megyei I.

Kunbaja SE - megyei II. Dél 

március 08.,14,30 

Kecel -

PVSE

március 08.,14,30

Nagybaracska-

Kunbaja

március 15., 14,30

PVSE-

K.kunhalas

március 15., 14,30

Kunbaja -

Kelebia

március 22., 15,00

Soltvadkert-

PVSE

március 21., 15,00

Vaskút-

Kunbaja

március 29., 16,00

PVSE-

Bátya

március 29., 16,00

Kunbaja-

Csávoly

április 05., 16,30

Heténye.h.-

PVSE

április 05., 16,30

Szeremle-

Kunbaja

április 12., 16,30

PVSE-

Helvécia

április 12., 16,30

Kunbaja-

Hercegszántó

április 19., 17,00

Tiszaalpár-

PVSE

április 19., 17,00

Kunbaja-

Jánoshalma

április 26., 17,00

PVSE-

Gara

április 25., 17,00

Kiskunhalas-

Kunbaja

május 03., 17,00

PVSE-

N.nádudvar

május 03., 17,00

Kunbaja-

Szakmár

május 10., 17,00

K.sz.miklós-

PVSE

május 10., 17,00

Császártöltés-

Kunbaja

május 17., 17,00

PVSE-

Izsák

május 17., 17,00

Kunbaja-

Géderlak

május 24., 17,00

Tompa-

PVSE

május 24., 17,00

Dunafalva-

Kunbaja

május 31., 17,00

PVSE-

Dusnok

május 31., 17,00

Kunbaja-

Katymár

június 07., 17,00

Solt-

PVSE

június 07., 17,00

Dunapataj-

Kunbaja

június 14., 17,00

PVSE-

Lakitelek

június 14., 17,00

Kunbaja-

Sükösd

június 21., 17,00

Csengőd-

PVSE

 A felnőtt mérkőzés kezdési időpontja előtt 2 órával kezdődik az ifjúsági mérkőzés

június 28., 17,00

PVSE-

Hajós

Nagy, érdekes, mi több izgalmas mérkőzéseknek néz elébe a két település labdarúgást szerető lakossága. Azt viszont ma még nem lehet tudni, mit hoz a tavasz? Van esély arra, hogy a következő bajnokságban, egy osztályban szerepel a két együttes. De melyikben? 1./ A megyei I., vagy 2./ a  megyei II. osztály Déli csoportjában? Vagy 3./ mindkét csapat marad az „eredeti" osztályban, vagy 4./ osztályt „cserélnek" netán? Ma, még sok mindenre van esély. Ön, mire tippel?

 Június végére minden kiderül. Kövessék nyomon a csapatok sorsának alakulását élőben! Majd irány Franciaország, jöjjön a VB! Addig is tippeljen... Az én tippem: 1?     2?     3?     4?

Bácsalmás: 34 mérkőzés/... pont, ... helyezés. Kunbaja: 30 mérkőzés/... pont, ... helyezés

Bozóky Imre dr. az elnökségben

Kovács Attila az MLSZ új elnöke

Két jelentős esemény történt február 21-én szombaton Bácsalmáson és Budapesten.

A PVSE labdarúgói 1-0-s félidő után 2-0-ra győztek hazai pályán a megyei III. osztályban szereplő Tataháza csapata ellen. Az I. félidő végén Snyehola szerezte meg a vezetést büntetőből, majd a folytatásban Mándity állította be a végeredményt.

A másik esemény Budapesten zajlott, ahol az MLSZ tartotta tisztújító közgyűlését. A nagy előkészületek és előcsatározások után, az ellene folytatott negatív kampány ellenére, Kovács Attila a Soroksári TE elnöke, vállalkozó került az MLSZ élére 58 szavazattal. A jelöltek közül szavazatot kapott még Genzwein Ferenc (38), és Török Ferenc dr. (11). A jelöltekre 109 szavazatot adtak le, amiből kettő érvénytelen volt. Az MLSZ társadalmi elnökévé egyhangúlag Szepesi Györgyöt választották. Megyénket érintő esemény is történt a közgyűlésen. Az új 14 tagú elnökségnek Bozóky Imre dr. a Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke, FIFA-partjelző is tagja lett. *****A dokumentum teteje


Az 1997-98-as bajnokság állása a tavaszi fordulók előtt

Megyei I. osztály

Megyei II. Osztály Déli csoport

Hely

Csapatok

Pont

PVSE-

Hely

Csapatok

Pont

Kunbaja-

1

Kecel

45

0-3

1

Kunbaja

35

*

2

Soltvadkert

38

-

2

Csávoly **

32

 

3

Kiskunhalas

35

0-0

3

Sükösd

31

 

4

Solt

33

 

4

Nagybaracska

31

0-3

5

Tompa

28

 

5

Szakmár

24

 

6

Hetényegyháza

27

 

6

Vaskút **

23

-

7

Kunszentmiklós

26

 

7

Jánoshalma

22

 

8

Bátya

25

-

8

Kiskunhalas

21

 

9

Hajós

24

 

9

Császártöltés

18

 

10

Tiszalpár

23

 

10

Géderlak

18

 

11

Dusnok

23

 

11

Kelebia

16

4-2

12

Lakitelek

22

 

12

Katymár

16

 

13

Csengőd

22

 

13

Hercegszántó

14

 

14

Nemesnádudvar

20

 

14

Dunafalva

12

 

15

Gara

16

 

15

Dunapataj

11

 

16

Izsák

14

 

16

Szeremle

9

 

17

Helvécia

8

 

Bácsalmás és Kunbaja együttesei a 

18

Bácsalmás

2

*

vastagon szedett csapatokat fogadják hazai pályán

** A Csávoly - Vaskút mérkőzés eredménye még nem szerepel a Megyei II. Osztály eredményeinek sorában.

*****A dokumentum teteje

Rudics János a Focisuli legjobb góllövője

A PVSE, az MTK és a BVSC mögött, harmadik

Nemzetközi farsangi kispályás teremtornát rendezett serdülő csapatok részére a kiskunhalasi Focisuli és a Kiskunhalasi Spartacus SE. A PVSE eredményei: PVSE-BVSC 0-2, PVSE-Kiskunhalas 2-2, PVSE-Kecel 3-2. A csoportmérkőzések eredményei alapján az almási fiatalok a harmadik helyért léphettek pályára a Kiskunfélegyháza csapata ellen. PVSE-Kiskunfélegyháza 1-0. A torna végeredménye:1. MTK, 2. BVSC, 3. PVSE, 4. Kiskunfélegyháza 5. Kiskőrös, 6. Kiskunhalas. *****A dokumentum teteje


Hírek

  • Bácsalmáson a helyi önkormányzat képviselő testülete nem régen a kábeltelevíziózás helyi lehetőségéről tárgyalt. Nem elképzelhetetlen, hogy hamarosan egy-egy almási sportesemény izgalmasabb részeit is megtekinthetik a helyi lakosok a képernyőn, ami természetesen nem pótolja a mérkőzések személyes megtekintésének élményét.
  • A sportszerető nézők TV készülékeinek zöméről száműzött sportesemények közvetítésében úgy tűnik március 1-től kezdve változás várható. A tavaszi szezon NB I-es mérkőzéseiből a Duna-TV közvetít hetente egy-két mérkőzést eléggé szűkkörben. A legújabb fejlemények szerint az egyszerűbb vételi lehetőséggel rendelkezők, ha nem is teljes mérkőzéseket láthatnak, de az egyes fordulók gólösszefoglalóit megtekinthetik, a TV-2, és az MLSZ új elnökének, Kovács Attilának jóvoltából. Bár, a közvetítések minden jogával rendelkező Bodnár úr ezt megkérdőjelezi, sőt odáig megy, hogy a népszerű Góóól című műsorból nem lesz semmi, mert a felvételeket készítő forgató csoportok még a stadionok területére sem tehetik be a lábukat. Így valóban nehéz lesz a gólok rögzítése, ám március elsején vasárnap este 10 órakor, a TV 2-n, majd meglátjuk. Vagy valóban nem látjuk továbbra sem az NB I. eseményeit.
  • Kunbaja - Tompa mérkőzések két felvonásban.

Tompa - Kunbaja 5-2 (2-2) Tompa, 300 néző. Kiegyenlített első félidő után diadalmaskodott a megyei első osztályban ősszel az ötödik helyen végzett hazai legénység. A Kunbaja góljait Révész és Wettstein lőtte. Kitűnt: Sólya, Révész, Wettstein.

A visszavágón már végig egyenrangú ellenfélnek bizonyult a második osztályban élenálló Gálfi-legénység: Kunbaja - Tompa 2-2 (0-0) Kunbaja, 200 néző. A hazai gólokat Révész és Varga szerezte. Kitűntek: Hebők, Wettstein, Simon, Popov.

Gálfi Imre edző: - Az első öt mérkőzésen sok minden eldől. Az öt első tavaszi mérkőzésünkön három olyan csapattal játszunk (Csávoly, Vaskút, Nagybaracska) amelyek nagyban befolyásolhatják a bajnokság végső kimenetelét. Bízom abban, hogy az ősszel rendelkezésemre álló, és eredményesen szereplő játékosok a tavaszi szezonban is helytállnak. Mindenkinek szeretném megköszönni a csapat érdekében eddig végzett munkáját. Különösen Nagy István egyesületi elnök és Halla Péter szakosztályvezető háttérmunkáját, valamint Zomborácz Antal tevékenységét, aki kapusedzőként nyújtott segítséget számunkra.

  • A Bács-Kun Sport 6., és 7. Oldalán található sorsolások és táblázatok segítségével Ön is eljátszadozhat a gondolattal és szaporíthatja azok táborát, akik előre megmondják a most még „vélt" végeredményt. Ezt a véleményét a 6. oldalon található lehetőségek egyikének bejelölésével, illetve a kipontozott helyekre beírt Ön által elérhető összes pontszám beírásával teheti meg. Így Ön már most állást foglal, és nem utólag mondja majd, hogy lám én ezt már megmondtam előre.
  • A Bácsalmás csapatával kapcsolatban hat játékos kedvű szurkoló is összegezte a tavasszal begyűjthető pontok számát, amelyből többségében a bennmaradáshoz szükséges pontok számát kalk


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 306
Tegnapi: 160
Heti: 466
Havi: 6 463
Össz.: 2 067 803

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport III./1. 1998.03.01.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »