PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

1998. Június 23.

3. Évfolyam, 10. szám

Bács-Kun Sport

Bácsalmás, Kunbaja Sportja

Cél teljesítve: háromszor csengettek Csengődön 11

Bácsalmáson is van bajnokcsapat 6

Siker alapja: nyolc év kitartó, szakszerű munka 7

Négy pont  Csengőd ellen 9

Ők húszan 7

Felszálló ágban ismét 9

A döntőben 8

Szakítva a hagyományokkal 9

Bajnokcsapat összeállítása 8

Meggyőző fölényben 9

Védők az élen 8

Hajósra várva 11

Az edző értékel 9

Májusi eső és a júniusi ezüstérem aranyat ér 4

Bácsbokod indulhat a nemzeti bajnokságban 4

A sikeres év 5

Előbb sportcsarnok, majd csapatépítés 5

A csapat dicsérete 5

Megyei II. Osztály Déli csoport bajnoka: Kunbaja 2

Jöttek, láttak, győztek! 2

Fegyelmezetten, eredményesen 4

Négy év után 3

Kupasikerek 4

Az első arany 3

Az edző búcsúzik 4

Sajáterőből az élen 3

Hogyan tovább? 4

Egységben az erő 3


A CSAPAT 3

Nincs itt mese! Győz, a PVSE!

BKS301.htm

BKS302.htm

BKS303.htm

BKS304.htm

BKS305.htm

BKS306.htm

BKS307.htm

BKS308.htm

BKS309.htm

BKS310.htm

BKS311.htm

BKS312.htm

BKS313.htm

BKS314.htm

BKS315.htm

BKS316.htm

BKS317.htm

BKS318.htm

BKS319.htm

BKS320.htm

BKS321.htm

BKS322.htm

BKS323.htm

BKS324.htm

BKS325.htm

BKS326.htm

BKS327.htm

BKS328.htm

BKS329.htm

BKS330.htm

A dokumentum teteje


Háromszor csengettek Csengődön

Kitűzött cél, teljesítve

A hatos veretlenségi sorozat után elszenvedett három vereség (Tompa, Dusnok, Solt) után, már csak a legoptimistábbak, no és a szakvezetők, a játékosokkal, bíztak abban, hogy a PVSE labdarúgócsapata megelőzi Helvécia együttesét. Bár az előzés nagyobb fegyelemmel már korábban is időszerű lett volna, ám most, a Lakitelek ellen a szokásos koreográfia szerint megszületett győzelemnek köszönhetően, két fordulóval a bajnokság vége előtt bekövetkezett, és a Csengődön aratott győzelemmel (3-2) megerősítették pozíciójukat. Így, a papírforma szerint már több pontra nem is lenne szükség, ám a poén kedvéért és az ínséges őszi szezon emlékén enyhítendő, azért a Hajós együttesét is le kellene győzni. 

A Lakitelek és Csengőd elleni mérkőzésekről szóló tudósítások a 7-8. oldalon találhatók. >>Cél teljesítve: háromszor csengettek Csengődön 11

Bajnoki cím, az alapítás 85. évfordulóján

Siker alapja: nyolc év kitartó, szakszerű munka 

1997-98.

elso_medal.gif

Bácsalmás

Petőfi VSE

Hiába, a fiatalok még adnak a formára, tisztelik a kort. Ennek megfelelően a Petőfi VSE alapításának 85. évfordulóján a serdülő együttes bajnoki címmel köszöntötte a patinás múlttal rendelkező egyesületet.

Természetesen nem egyik napról a másikra döntöttek erről a fiatalok Kiss Baranyi Sándor edző irányításával. A mai bajnoki cím megalapozása 1990-ben kezdődött a Focisuli létrehozásával és folytatódott egészen napjainkig. A nyolc év nevelőmunka által a tehetséges gyerekek egyre több ismeretet tanultak meg a labdarúgás tudományából, és mint csapat is egyre veretesebb eredményeket értek el.

Mást ne említsünk: tavaly a megyei serdülő bajnokság Bajai csoportjában már az élen végeztek, de a megyei bajnoki címért kiírt négyes tornán még nem sikerült győzni. Idén, a Bajai csoportban veretlenül kivívott első helyezés után, a megyei döntőben is veretlenek maradtak.

A bajnoki cím története a 6-7. oldalon található. >>Bácsalmáson is van bajnokcsapat 6, Siker alapja: nyolc év kitartó, szakszerű munka 7


Megyei II. Osztály Déli csoport bajnoka: Kunbaja

Jöttek, láttak, győztek!  

 1997-98.

elso_medal.gif

Kunbaja

1916-1998..

Mármint a megyei háromból jöttek, a második osztályba, ahol nem sokáig nézelődtek és a dobogós helyezés elérését, mint célt, hamarosan a bajnoki cím kivívására módosították, majd sikerrel teljesítették. Ennek ellenére köszönik szépen nem élnek a nagy lehetőséggel, maradnak továbbra is a második osztályban. Ezt viszont a Bácsalmási Petőfi VSE is csak üdvözölni tudja, immár harmadszor! Ez a nézet uralkodott egészen addig a pillanatig, míg alaposabban elolvasták a versenykiírást, amelyben az vagyon írva: nem kötelező az I. Osztályban indulni, de akkor a megyei III-ba lesznek visszasorolva. Akkor már inkább a megyei első osztály, mondták Kunbaján.

Ezek előrebocsátása után, és ezek ellenére, dicséretes a Kunbaja teljesítménye, hiszen négy év után egy valóságos, kézzel fogható aranyéremmel gazdagodtak, szereztek jogot a magasabb osztálybeli szereplésre. 

A Kunbaja bajnoki címe a tavaszi idény kezdetén elúszni látszott a két rivális ellen elszenvedett két vereségnek köszönhetően, ám a csapat erejét mutatja, hogy a sorok rendezése után, ismét csak siker övezte a csapat útját. Így tanult barátom véleménye ellenére, bajnokságot nyertek, amelyben sem az ellenfelek, sem a szövetség nem találhatott kivetni valót. A Kunbaja bajnoki címéről az 1997/98-as bajnoki év történetéről írások a 2-3. oldalon találhatók Megyei II. osztály Déli csoport bajnoka: Kunbaja 3  Jöttek, láttak, győztek! 3 Vagy keressen más témát, lépjen A dokumentum tetejére


Megyei II. osztály Déli csoport bajnoka: Kunbaja

Jöttek, láttak, győztek!

Négy év után

A megyei II. Osztály

Déli csoport végeredménye  

1997. Ősz:1-14 mérkőzés

1. Kunbaja 14-10-2-2, 70-19, 32  76%

1998. Tavasz: 15-28 mérkőzés

1. Kunbaja 14-12-0-2, 39-15, 36  86 %

1997/98-as bajnoki év: 1-28 mérkőzés

1. Kunbaja 28- 22-2-4, 109-34, 68 81 %

Kunbaja három év távollét után érkezett vissza a kiindulási pontjára, a megyei II. Osztály Déli csoportjába. A negyedik évben pedig teljesen megérdemelten, a még 1994-ben kitűzött célt teljesítve bajnoki címet szereztek, amellyel jogot nyertek a megyei I. osztályban való szereplésre. Az, hogy indulnak is a magasabb osztályban, az annak is köszönhető, hogy néhány magasabb fórum félretájékoztatása után, alaposabban elolvasták a versenykiírást...

Az első arany

Még 1994 tavaszán fogalmazódott meg Kunbaján a megyei II. osztály színvonalánál magasabb elvárásoknak is megfelelő helyi csapat kialakításának igénye. Az 1994-95-ös bajnoki évben mindez olyannyira „jól" sikerült, hogy a Kunbaja együttese egy bajnoki évben két osztályt ugrott: 1994 őszén a harmadik helyen végeztek a megyei II. Osztály Déli csoportjában, majd 1995 tavaszán már a megyei I. Osztályban (!), folytatták a küzdelmeket, ahol a kilencedik helyen végeztek. Az 1995/96-os bajnoki évben nem sikerült javítani a 9. Helyezésen, hiszen a csapat ekkor meg az NB III. Alföld-csoportjában indult, de már szinte a helyi labdarúgók nélkül. Nos, ekkor alapozódott meg az 1997/98. évi bajnoki cím. Az NB III-ból „kiszorult" helyi fiatalok Kunbaja II. néven, Gálfi Imre edző irányításával, a megyei III. osztály Bajai csoportjában rajtolhattak, majd a második év után, már utcahosszal végeztek a mezőny előtt, ám a szövetség döntésének értelmében a bajnoki címtől megfosztottan térhettek vissza az 1994. évi kiindulási pontra, a megyei II. osztály Déli csoportjába. Az eddig említett osztályváltások közös jellemzője, hogy a három magasabb osztályba kerülés egyetlen aranyérem nélkül zajlott. Viszont az 1997/98-as bajnoki évben kivívott első helyezés után már sem az ellenfelek, sem a szövetség nem talált kivetni valót, minek következtében Kunbaja együttese szerepelhet az 1998/99. évi megyei I. osztályú bajnokságban.

Sajáterőből az élen

Amikor Kunbaja sikeréről beszélünk legfontosabb tényezőként, azt kell említeni, hogy ezt a bajnoki címet a helyi fiatalok érték el, Gálfi Imre személyében helyi edzővel. Ennek fényében külön elismerés illeti őket, hiszen ma már többnyire nem ez a divat. Bajnokok lettek annak ellenére, hogy a nagy rivális Csávoly és Nagybaracska együttesei ellen nem sikerült pontot szerezni. Viszont az alsóházi ellenfelek ellen szinte minden mérkőzésen Kunbaja győzelmét rögzítették a jegyzőkönyvek. Ősszel a góllövés ment jobban, tavasszal kevesebb gólt értek el, ennek ellenére ekkor 86 %-os teljesítményt értek el. Pedig nagyon rosszul indult a tavasz. Vereség Nagybaracskán és Kunbaján, a Csávoly együttese ellen. A Szeremle visszalépése folytán adódó szabadnap után ismét beindult a henger és már a bajnokság befejezése előtt biztossá vált a Kunbaja bajnoki címe.

Egységben az erő 

Gálfi Imre már a megyei III-ban elért első helyezés, majd az őszi szezon után, amikor az első helyen fordult a csapata, majd most a végeredmény ismerete után is csak annyit mond: a legfontosabb tényező a jó szereplésben, a csapategység. Nem rontja ezt pénz vagy bármi más ígérete. A  játékosok önmaguknak fociznak és ezt már évek óta teszik, így egymás gondolatát is ismerik.

A CSAPAT

A megyei II. Osztályban szereplő játékosok, felsorolásánál csak elő kell venni a III. Osztályban is bajnoki címet nyert csapat összeállítását, hiszen semmiben sem tér el attól: Sólya Ferenc - Pálosi László, Popov Mirko, Agócs Zoltán - Kiss László, Simon Tibor, Wettstein Róbert, Varga Mihály, Kiss Róbert - Révész Gábor, Zámbó András. Szerepeltek még: Csipak János, Sáfár Csaba és a Kálmán testvérek.

Fegyelmezetten, eredményesen

A bajnoki cím nagy fegyvertény az alig kétezer lakossal rendelkező település együttesének. Az külön növeli ennek értékét, hogy a sportszerűségi versenyben is dobogós helyezést értek el. Ebben a kategóriában a harmadik helyen végeztek. Pusztán két kiállításuk volt, második sárga lapok után, és az eredményes játék a szurkolókat is sportszerű buzdításra „nevelte". Bizony ez sem volt így mindig.

Gálfi Imre nem emelt ki senkit a játékosok közül, mint akik különösen jó teljesítményt nyújtottak, hiszen így értékeli a látottakat: mindenki képességeinek maximumát nyújtotta, ám ha ez nem is sikerült mindig, akkor küzdeni tudásból vizsgáztak jelesre. A góllövés azonban különös dolog a fociban, sőt, jól mérhető. Nos ebben a műfajban öt játékos járt az élen és a 109 gól 87 %-át szerezték. Révész Gábor végzett az élen, aki nem csak posztja szerint csatár: ő a házi gólkirály, egyben a csoport legjobb góllövője is 40 góllal. Ezt megelőző két, harmadik osztályban eltöltött bajnoki évben sem volt ez másképpen. Révészt követi Wettstein Róbert 20, Varga Mihály és Csipak 12-12 és Kiss Róbert 11 góllal.

Kupasikerek

Kunbaja csapata hűen a hagyományokhoz az elmúlt években is ahol számukra fellépési lehetőség kínálkozott azt megragadták. Így az idén a magyar kupában négy fordulót „mentek". Túljutva az NB III-as Mélykút együttesén és csak a későbbi megyei győztes, Tompa együttesével szemben maradtak alul. Nos ez utóbbi mérkőzésen már a piros lap is előkerült, és a nézők részéről is volt megmozdulás. Ez utóbbi következménye volt az egy mérkőzésre szóló pályabetiltás is.

Bácsalmáson a Folcz Tóbiás Emléktornán viszont az elmúlt év után ismételtek, de a duplázás már nem sikerült a Megyei Szabadidő Sportszövetség által rendezett megyei döntőn. Az idén „csak" ötödik helyen végeztek.

Az edző búcsúzik

Gálfi Imre miután beszámolt az elmúlt három év, legfőképpen a legutolsó idény bajnoki címének körülményeiről, a hogyan továbbról érdeklődve, kiderült, tud még meglepetést okozni.

- Szép három évet töltöttem el a játékosokkal, vezetőkkel, s mondhatom pályafutásom legszebb évei voltak ezek, de nincs tovább. Mint edző is visszavonultam. A június 18-án esedékes évzáró összejövetelen hivatalosan is búcsúzom a csapattól. Már csak ezért sem tudok érdemben nyilatkozni a csapat további sorsáról. Ezen felül ez a kérdés is az évzárón dől el. Lemondásomnak nincs semmi rendkívüli oka, ezt a szándékomat már korábban jeleztem a vezetőségnek, attól függetlenül, hogy sikerül a bajnoki címet elérni, vagy maradunk a megyei II. osztályban. Június 20-án lesz a bajnokavató sportbál, ahol a megyei szövetség vezetői dr. Bozóky Imre és Czenczik István adják át a bajnoki aranyakat a játékosoknak. Itt már arra is választ kell adni, hogy Kunbaja együttese benevez-e az 1998/99. évi megyei I. osztályú bajnokságra. Egy biztos: Halla Péter a szakosztály vezetője és én már nem vagyunk döntéshozó helyzetben.

 Hogyan tovább? 

A választ már Nagy István, az egyesület elnöke adta meg az évzáró összejövetel után. Előzetesen arról volt szó: felmérik azt, hogy a játékosok közül ki az, akire lehet számítani, egyáltalán vállalná-e a magasabb osztályt? A játékosok válasza nem volt ismeretlen, hiszen a többség a II. osztály mellett tette le a garast, ám az időközben előkerült versenykiírást átböngészve kiderült: a bajnokcsapatnak nem lehet „büntetlenül" visszalépni a magasabb osztálytól. Mert, ha megteszik, a megyei III-ban kell folytatni az 1998/99. évi bajnokságot.

- Bár a játékosok zöme továbbra is a megyei II. Osztályban tudta volna elképzelni a folytatást, a kiírás kitételeinek ismeretében módosították elképzelésüket és továbbra is rendelkezésre állnak, tehát a sikercsapat folytatja a megyei I. osztályban is. Tisztában vagyunk a csapat képességeivel ezért, bár a bennmaradás a célunk, nem kergetünk illúziókat és legalább három játékossal, szeretnénk erősíteni is - válaszolt Nagy István. 

Ezek után sok sikert Kunbaja! De, ne Bácsalmás ellen!

Persze az, hogy ez a rangadó létrejöjjön, ahhoz pontokat kellett szerezni Csengődön és a Hajós elleni mérkőzésen az eredmény már mellékes, bár PVSE siker esetén, ha a Gara nem szerez már több pontot, vagy csak egyet, az utolsó fordulóban még a 16. Garát is megelőzhetik az almásiak, jobb gólkülönbségük révén. No, de június 28-án minden kiderül.

A dokumentum teteje

Májusi eső és a júniusi ezüstérem aranyat ér  

Bácsbokod indulhat a nemzeti bajnokságban

1997-98.

II.

Bácsbokod

Bácsbokodon, még csak három éve alakult meg a női kézilabda szakosztály, ennek ellenére a Kiskunhalas II. mögött kivívott második helyezésnek köszönhetően, a település együttese az 1998/99. évi bajnoki évben már az NB II-ben szerepelhet.

Előbb sportcsarnok, majd csapatépítés

A szép, és sok helyen irigyelt sportcsarnokot 1994. Pünkösdjén avatták fel Bácsbokodon. Az, hogy a csarnok belmérete lehetővé tette egy, a szabályoknak megfelelő, bajnoki mérkőzések lejátszására is alkalmas (40*20 méter), kézilabda pálya felfestését, abban nagy érdeme van Tettinger Mihályné érvelésének. Még alig avatták fel a csodálatos létesítményt, amikor felmérve a helyi sportélet lehetőségeit, egy női kézilabda csapat szervezésébe kezdtek. Az elgondolást megvalósítva beneveztek az 1995/96. évi megyei bajnokság küzdelmeibe, ahol az első évben Babity Mihály vezetésével a kilencedik helyen végeztek. A következő évben már hatodik lett a bokodi együttes, ám a tavaszi idényben már Bátoriné Karip Anna edző irányította a lányokat, játékosként is. A fejlődés újabb állomása volt az idei bajnokság, ahol a feljutás szempontjából „mellékes" Kiskunhalas II. mögött, második helyezést ért el Bácsbokod.

 A sikeres év

A bokodi sikerről, és az előttük álló új osztály által megnövekedett feladatokról beszélgettünk Bátoriné Karip Anna játékos-edzővel, a bajnokság végén.

- A csapat sikere annak köszönhető, hogy a lányok rendszeresen jártak edzésre, aminek köszönhetően valóban hétről, hétre jobb formában léphettünk pályára. Ezt az is bizonyítja, hogy a feljutó tabellán az ősszel még Bácsalmás csapatával holtversenyben álltunk az élen. Tavasszal viszont már semmi kétség nem fért ahhoz, hogy a település történetében először, Bácsbokod kivívja az NB II-es szereplés jogát. - kezdett a sikerév értékelésébe a játékosként is „érdekelt" edző. - A csapat mindössze négyszer szenvedett vereséget, 251 gól kaptunk és 386-ot lőttünk. A plusz 135-ös gólkülönbség a jó kapusteljesítménynek és a csapat jó védőmunkájának köszönhető. A támadásban elért góljaink közel 60 %-a, a két átlövőnk, Marián Katalin (115) és Hunya Józsefné (110) nevéhez fűződik.

 A csapat dicsérete

 - A csapat tagjai: Csintalan Jánosné, Ispánovity Judit, Hunya Józsefné, Bátoriné Karip Anna, Marián Katalin, Cifra Anita, Tettinger Judit, Hambalkóné Juhász Eszter, Tamasi Edit, Takács Krisztina, Dibusz Ildikó, Steiner Dóra, Vajda Szilvia történelmet írtak Bácsbokodon. Az 1998/99. évi NB II-es bajnokságban, már a megye határain túl is öregbíthetik a település hírnevét. 

  - A képességeihez mérten mindenki tudása legjavát nyújtotta, ezért elismerés illeti őket, de közülük is kiemelkedett, kiegyensúlyozott folyamatos jó teljesítményével: Marián Katalin és Hunya Józsefné a két átlövő, Tettinger Judit a beállós, valamint Csintalan Jánosné kapus. (Az edző nem mondja, de aki látta a Bokod mérkőzéseit még hozzá teheti: Bátoriné Karip Anna, az irányító poszton pk.) A szakosztály zavartalan munkájához szükséges anyagi támogatást, a helyi önkormányzat mellett a Péter és társa vállalkozás biztosította, ám a támogatás eddigi mértékénél a jövőben már több kell. Bízunk a település önkormányzatában és az idén, Tóth Sándor elnökkel az élén megújult sportvezetésben, hogy a nagyobb támogatást biztosítani tudják az NB II-s csapatunk számára. Ezt, hogy mást ne említsünk, a Tettinger Judit munkájának köszönhetően rendelkezésre álló utánpótlás csapat versenyeztetési kötelezettség is indokolja. A dokumentum teteje

Bácsalmáson is van bajnokcsapat

 1997-98.

elso_medal.gif

I.

Bácsalmás

Petőfi VSE

Mielőtt valaki a kardjába dőlne a bokodi kézilabdázók és a kunbajai labdarúgók sikereit olvasva, várjon még egy kicsit. Most következnek a bácsalmási győzők, a PVSE serdülő labdarúgói, akik a megyei serdülő bajnokság Bajai csoportjában kivívott aranyérem után, a megye négy körzetének tornáján is az első helyen végeztek és lettek Bács-Kiskun megye serdülő bajnokai az 1997-98-as bajnoki év után.

bsc_focisuli_a_kezdetek....jpg

 Az itt látható fotón a Focisuli első növendékei láthatók 1991 tavaszán.  Az idei megyei bajnoki cím tehát nyolc év munkájának édes gyümölcse...........


Bajnoki cím, a BSC alapításának 85. évfordulóján

Siker alapja: nyolc év kitartó, szívós, szakszerű munka

A sport az a tevékenység, amiben az eredmények nem úgy születnek, hogy na, holnaptól csak győzni fogunk. Bár, valahol mégis elhatározás kérdése. Viszont az eredmények akkor sem egyik napról a másikra születnek futószalagon. Ezt példázza a Bácsalmási Petőfi VSE serdülő csapatának idén kivívott megyei bajnoki címe is. A csapat a megyei bajnokság Bajai csoportjában már az elmúlt évi bajnokságban is az élen végzett, de a megyei döntőben csak az idén tudtak győzni. Az idén viszont már veretlenül hódították el a bajnoki címet. A sikerhez vezető úton azonban nem 1996-ban indultak el a csapat tagjai. A siker megalapozása 1990-ben kezdődött, amikor Kiss Baranyi Sándor életre hívta a Focisulit Básalmáson. Azóta töretlen szorgalommal munkálkodnak edző és a játékosok közösen, hogy egyre több ismeretet elsajátítva a labdarúgás tudományából, a játékosok egyénenként és képzett játékosok alkotta csapat egyre jobb teljesítményt érjen el. A nyolc év kitartó munka nem volt hiábavaló, hiszen ebben az ínséges időben ez az eredmény is bizakodással töltheti el a helyi futballbarátokat, hogy a harmadik évezred elején már a felnőtt mezőnyben is megállják a helyüket és a mainál színvonalasabb eredményeket érnek el. Még akkor is, ha többen az utánpótlás korosztályból kikerülve már nem Bácsalmáson találják meg számításukat. A Focisuliban, majd a PVSE kötelékében zajló folyamatos nevelőmunkának köszönhetően talán itthon is marad elég képzett játékos.

Nincs itt mese!

Győz, a PVSE!

Berényi Krisztián

Bodrogi Kornél

Erdősi Károly

Farkas Zoltán

Fehér Krisztián

Gyalus Krisztián

Jaszenovics Balázs

Jaszenovics Zoltán

Józsa Norbert

Kubina Krisztián

Pálosi Levente

Párczen Zoltán

Rudics János

Snyehola Ákos

Szabó Balázs

Szemán Attila

Tóth Csaba

Tóth Zsolt

Tubity Predrág

Turcsányi Csaba

Edző:Kiss Baranyi Sándor

Ők húszan

 A Bajai csoportban kiharcolt bajnoki cím alkalmából a Bajai Labdarúgó Szövetség elnöke Szűcs László nyújtotta át a bajnoki érmeket a játékosoknak Bácsalmáson, a Testvérvárosok Tornája keretében lebonyolított ünnepségen.

A döntőben

Az alapszakaszban veretlenül kiharcolt első helyezésnek köszönhetően a PVSE együttese bizakodva indult a Kiskunhalason lebonyolított megyei döntőre. A lendületben lévő PVSE kiváló játékkal diadalmaskodott, megérdemelten végeztek az első helyen a megyei döntőben is.

Eredmények

Bácsalmás - Dusnok 4-2 (2-1)

Elődöntő. PVSE: Bodrogi K. (Jaszenovics Z.) - Jaszenovics B., Tóth Cs., Kubina, Turcsányi, Párczen, Tóth Zs. (Erdősi), Farkas, Szemán (Berényi), Snyehola (Tubity), Fehér (Józsa).

Góllövők: Fehér 2, Jaszenovics B., Farkas 1-1.

Bácsalmás - Kiskunmajsa 1-0 (0-0)

Döntő. PVSE: Bodrogi K., - Jaszenovics B., Tóth Cs., Kubina, Szemán, Párczen, Berényi (Tubity), Tóth Zs. (Turcsányi), Farkas, Snyehola (Erdősi), Fehér. Góllövő: Berényi Krisztián.

A döntőben aratott siker okán nem érdektelen felidézni a Molnár József nevelte fiatalok nevét, akik a 80-as évek közepén ebben a korosztályban megyei második helyezést értek el, igaz többen már nem Bácsalmáson kergetik a labdát: Zsemberi Imre, Csincsák Róbert, Nuszpl Zoltán, Barna Jenő, Kővári Péter, Kővári Ákos, Kiss Baranyi Csaba, Mohácsi Attila, Szalai Tibor, Mándity Róbert.

Bajnokcsapat összeállítása 1997-98.





Bodrogi K.













Jaszenovics B.

Tóth Cs.

Kubina K.

Turcsányi Cs.








Párczen Z.

Berényi K.

Farkas Z.

Szemán A.







 

Snyehola Á.

Fehér







A mai játékosok közül nézzük kik a legügyesebbek, már a góllövés területén.

Védők az élen

Dr Jaszenovics Lajos statisztikája a gólszerzők posztja szerint: védők 40, középpályások 34, csatárok 30 góllal részesedtek a 104 gólból. Érdekes, hogy az összes gól 38 %-át a védők szerezték! Bár ez, nem véletlen, hiszen ebben a sorban játszik a gólkirály Tóth Csaba, aki egymaga 32 gólt ért el, olykor hármasával, és mint arról beszámoltunk már fejjel. A középpályások szerezték a gólok 33 %-át Az általuk lőtt gólok közel fele Farkas Zoltán nevéhez fűződik, aki 16 alkalommal volt eredményes, amivel második a góllistán. A csatársor mindössze a gólok 29 %-át érte el. Ebből, a leggyakrabban a csatársorban pályára lépő Snyehola Ákos és Fehér Krisztián 14, illetve 10 góllal a rangsor harmadik és negyedik helyén végeztek. További sorrend: 6 gólos: Párczen, Berényi. 5 gólos: Jaszenovics B., Tóth Zs., 3 gólos: Szemán. 2 gólos: Rudics, Turcsányi. 1 gólos: Bodrogi Kornél (kapus), Szabó, Tubity és a Mélykút egy öngóllal szaporította az almási gólok számát.

Az edző értékel

- Az eredmények önmagukért beszélnek minden további méltatás, csak rontana az összképen - válaszol Kiss Baranyi Sándor edző. - Inkább a jövőről: ez a gárda jövőre is megnyeri a Bajai csoportban a bajnokságot, hiszen csak négyen „öregednek" ki. Ezen túl, bár sok ügyes labdarúgó játszik ebben a korosztályban is, a legnagyobb értéknek azt tartom, amire a sport megtanít, amit az életben is hasznosítani tudnak. Ez a rendszeresség, a kitartás, a fegyelmezettség. A dokumentum teteje

Bács-Kiskun megyei serdülő bajnokság Bajai csoport

Végeredmény

1997. Ősz, 1-10. mérkőzés

1. PVSE 10, 9 - 1 - 0, 57 - 1 = 28 pont, 93%

1998. Tavasz: 11-20. mérkőzés

1. PVSE 10, 9 - 1 - 0, 43 - 1 = 28 pont, 93%

1997-98. Végeredmény

1. PVSE 20, 18 - 2 - 0, 100 - 2 = 56 pont, 93%

Már Helvécia tanyázik az utolsó helyen

Bácsalmás - Lakitelek 2-1 (0-0)

Bácsalmás, 300 néző. Vezette: Horváth, Hegedűs, Kohajda. 

PVSE: Takács - Martinovics (Kővári 30.'- Schneider 78'), Futó, Török, Majoros, Káli, Váits, Snyehola, Köves, Páhor, Szigeti (Balla 60.'). Edző: Narancsik Máté.

4.': egy jobbról, beadásnak szánt labda landolt a Takács felett a kapufán. A 14. percben Futó 18 méterről, szabadrúgásból a jobbösszekötő helyéről a felsőlécre vágta a labdát.

18.' Váits 25 méterről vállalkozott lövésre. A jobb alsó sarokra tartó labda a kapusról kipattant, ám az érkező Majoros magasan a kapu fölé lőtte.

A mérkőzés további részében kiegyenlített játék zajlott a pályán, ám az kiderült, hogy Martinovics nehezen birkózik meg az emberfogó szerepkörével. Ezért a 30. percben, a felnőttek között kezdőjátékosként először bemutatkozó, tehetséges ifjúsági korú Páhor Zsolt vonult hátra. Páhor helyét a baloldalon, a csereként pályára lépő Kővári vette át.

58.': baloldalról szállt be a vendégek beadása, a kapu hosszúsarka elé, ahol a rossz ütemben kimozduló Takács elvétette a labdát. A rövid sarok elé visszafejelt labdát, Magyar a léc alá vágta: 0-1. Sokáig kétséges volt a PVSE sikere, ám miután a vendégek megszerezték a vezetést, többen biztosra vették a hazai sikert, hiszen kiderült: a „szokásos" taktikával játszik a PVSE. S, lőn csoda! A hazai csapat, ha lehet még nagyobb fokozatra kapcsolt és erőfeszítéseket ismét siker koronázta. A 65. percben az alighogy pályára lépő Balla egyenlített (1-1), majd egy szép támadás végén Snyehola buktatásáért megítélt büntetőből Káli a 83. (!) percben megszerezte a vezető, egyben győzelmet jelentő gólt. Ami azt jelenti, hogy a PVSE hosszú hónapok után elkerült az utolsó helyről, megelőzte az ismét vereséget szenvedő Helvéciát. 

Kitűnt: Futó, Káli, Snyehola, Páhor.  A dokumentum teteje


Cél teljesítve: háromszor csengettek Csengődön

Csengőd - Bácsalmás 2-3 (1-1)

Négy pont Csengőd ellen

Csengőd, 300 néző. Vezette: dr. Magó, Lencsés, Pocsai)

Csengőd: Kovács L. - Kiss, Tóth (Bereczki), Vukmanov, Czeffer, Szentgyörgyi, Király, Csontos, Bujáki (Lengyel), Szabó, Sárközi (Hánzs). Edző: Kállai István. PVSE: Takács - Török, Futó, Páhor, Majoros (Martinovics), Káli, Váits, Snyehola, Köves, Szigeti (Balla), Kővári (Schneider). Edző: Narancsik Máté.

Felszálló ágban ismét

A tompai 0-4, a dusnoki 0-2 és a solti 1-3 után, már a Lakitelek elleni hazai mérkőzésen is a tavasszal sikereket hozó formáját mutatta a csapat és aratott újabb sikert 2-1-re. Ám amit a Csengőd ellen teljesítettek minden eddigit felülmúlt. Mindenek előtt megszületett az első idegenben elért győzelem is.

Szakítva a hagyományokkal

A vendég PVSE szakítva a hagyományokkal, már a 15. Percben megszerezte a vezetést: egy kapu elé ívelt labdát Káli Lajos bólintotta a kapuba. 0-1. Sokáig kiegyenlített játék zajlott a pályán majd röviddel a félidő vége előtt Szabó révén egyenlített a Csengőd. 1-1.

Meggyőző fölényben

A második félidő elején ismét a PVSE kezdett jobban és egy kapura lövés után levágódó labdát, Köves vágott a kapuba. 1-2. Nem ültek rá az eredményre a vendégek továbbra is bátran rohamoztak, melynek nyomán tovább növelték előnyüket. Az edző sporttárs ismét jól cserélt, pályára küldte a robbanékony Ballát. A felezővonalnál helyezkedő Balla elé lőtték a labdát, aki befutotta, majd előbb a kapusba rúgta, ám a kipattanó labdát másodszorra is kapura lőhette. Lövése nyomán most a bal kapufáról vágódott a gólvonalon túlra a labda. 1-3! Úgy tűnt, hogy a Csengődnek csengettek, ám a hazai csapat nem adta fel a mérkőzést, de erejükből már csak szépítésre futotta. Gólszerző: a csereként beállt Hánzs 2-3. A győzelem egy pillanatra sem forgott veszélyben, miközben a PVSE további két ígéretes helyzetet is kihagyott, ám kibánja ezeket?

Kitűnt: Vukmanov illetve Török, Páhor, Káli, Balla.

Ifjúsági mérkőzés: Csengőd-Bácsalmás 2-2

Hajósra várva

A Csengőd ellen mutatott játékkal nem reménytelen próbálkozás a Hajós elleni mérkőzés három pontjának begyűjtése sem. Szőke eltiltása lejárt, tehát kellemes gondban van Narancsik Máté. Mindenki egészséges, sárga lapok sem ritkítják a sorokat. A legnagyobb gond: ki maradjon ki a sok jó játékos közül a Hajós ellen? A dokumentum teteje

Nincs itt mese! Győz, a PVSE!

A szép búcsúban reménykedve

Bácsalmás - Hajós

Megyei első osztályú labdarúgó mérkőzés, 34 forduló. Bácsalmás, 1998. Június 28., vasárnap 17 órakor.

Bács-Kun Sport

1998. június 23.

III. évfolyam, 10. szám

A dokumentum tetejére

9. Bács-Kun Sport 1996-2013.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 378
Tegnapi: 160
Heti: 538
Havi: 6 535
Össz.: 2 067 875

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport III./10. 1998.06.23.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »