PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Bács-Kun Spor

2000. április 30.

V. évfolyam, 2. szám

A sport legyen a szenvedélyed!

Szegeden vizsgázik a megyei utánpótlás

Szélesebb alapokra van szükség

Gyermeknap 2000.

Testvérvárosok Tornája

Két sportág, öt csapat, eredményei

Gólzápor helyett hózápor, de ismét PVSE győzelem

BKS501.htm

BKS502.htm

BKS503.htm

BKS504.htm

BKS505.htm

BKS506.htm

BKS507.htm

BKS508.htm

BKS509.htm

BKS601.htm

BKS602.htm

BKS701.htm

BKS702.htm

BKS703.htm

BKS704.htm

BKS801.htm

BKS802.htm

BKS901.htm

BKS902.htm

BKS903.htm

Bács-Kun SpJrt

Gyermeknap 2000

A sport legyen a szenvedélyed!

503.1_sport_legyen_a_szenvedelyed.jpg

E jelszó jegyében zajlik Bácsalmáson, a Rákóczi Úti Általános Iskola rendezésében, május 27-én, szombaton a gyermeknapi program. Az összeállított játékos, sportos műsorszámokba az iskola tanulói mellett, a szülőket is bevonták, ám minden érdeklődő megtalálhatja a számára kedves eseményt. A rendezők szándéka szerint az idei gyermeknap is, a szabadidő hasznos eltöltése, az egészséges életmód kialakítása jegyében zajlik, a szellemi mellett, a testi nevelés fontosságát is előtérbe helyezve. Teszik ezt a személyes példamutatással, a követendő példaképek bácsalmási bemutatásával.

A játékos sportvetélkedő délután félháromkor kezdődődik, amikor a diákok a szülőkkel karöltve mérik össze ügyességüket. Félötkor az iskola tornászbemutatója következik. A nap fénypontját, félhattól a férfi kézilabda NB I. egyik élcsapatának, a nemzetközileg is jegyzett Pick Szeged gárdájának bemutató mérkőzése jelenti, amelyen a helyi PVSE és a meghívott Nagykanizsa csapata lesz a neves együttes ellenfele. A rendezők bíznak abban, hogy az esemény által, egyre többen választják majd a szabadidő hasznos eltöltésében, az egészséges életmód kialakításában fontos szerepet játszó, a sokoldalú képességet, fejlesztő kézilabdázást, egyáltalán a közösségi életre, a fegyelemre, a kitartásra nevelő, az ügyességet fejlesztő sportot

Bács-Kun SpJrt

Szegeden vizsgázik a megyei utánpótlás

Az MLSZ utánpótlás-nevelési osztálya, a Csongrád megyei Labdarúgó Szövetség rendezésében április 18-tól, három napon át Szegeden bonyolítja, az immár hagyományos, a megyei utánpótlás válogatottak egyik, a délkelet-magyarországi tornáját. Újdonság az idei kiírásban, hogy csak a serdülő együttesek mérik össze a tudásukat, azok viszont két korcsoportban.  (1984. január 1.,   illetve 1986. január 1. után született korosztályok.)

502.1_megyei_serdulo_valogatott._szovetsegi_edzo_kiss_baranyi_sandor.jpg
Kiss Baranyi Sándor és válogatott csapata

A több hónapos felkészülés Bácsalmáson zárult, ahol az utolsó simításokat végezték a szakvezetők a helyi fiatalok ellen lejátszott edzőmérkőzések keretében. A foglalkozásokon jelen volt Ádám István a Bács-Kiskun megyei Labdarúgó Szövetség Utánpótlás Bizottságának elnöke is.

- Az előző évekhez képest milyen eredményre számít Szegeden, figyelembe véve a csapatokat alkotó játékosokat és a felkészülést? - Az új lebonyolítási rend miatt nincs összehasonlítási alapom. - válaszol röviden Ádám István, majd hosszabban is kifejti mondandóját. - Az idősebb, tehát az 1984-es korosztályból a közelmúltban több mint tíz nagyon tehetséges fiatal került el a megyéből, akik többnyire ma már a Dunaferr együttesének játékosai. Ez nem lenne gond, ha az átigazolások során a nevelő egyesületek fáradtságos munkáját méltóképpen elismernék az átigazolási díjak. Az új szabályzat már részben kiküszöböli ezt az aránytalanságot és az 1986-os korosztályból, amely még "érintetlen", egy-egy játékos már igazi értékéhez közelítő áron kerülhet a magasabb osztályú egyesületekbe. Ez a nevelő egyesületeket is még több és jobb munkára ösztönözheti.

- A játékosállomány tehát adott és bízom abban, hogy a legjobbakat sikerült kiválogatni. Abban is reménykedem, hogy a játékvezetés végre felül emelkedik az egyes megyék érdekein és egyenlő feltételek mellett zajlik majd a torna, ahol a csapataink jól fognak szerepelni. - válaszolt Ádám István.

02.2_megyei_serdulo_valogatott._szovetsegi_edzok_greczi_gabor_ungor_pal.jpg

Gréczi Gábor és Ungor Pál szövetségi edzők

és Ádám István a megyei UB elnöke

- Kik alkotják a csapatokat és mit várnak a szegedi tornától? - kérdeztük a szövetségi edzőktől is. - Az 1984-es korosztályt képviselő Bács-Kiskun megyei serdülő válogatott jelenleg egy évvel fiatalabb mint az lehetséges volna. Ez nagyban befolyásolhatja majd az eredményességet, ám bízunk abban, hogy a fiúk helyt állnak a tornán - válaszol egybehangzóan Gréczi Gábor és Ungor Pál e korosztály két szövetségi edzője. - A bővebb keretből 18 játékos kapott meghívást: Szentesi Z. (Lakitelek), Szentesi A. (Lakitelek), Somodi (Lakitelek), Császár (Kecel), Pongrácz (Kecel), Szabó I. (Kecel), Szabó G. (Fajsz), Lénárd (Fajsz), Anisity (Fajsz), Csibrák (Fajsz), Dedák (Kiskőrös), Jaksa (Kiskőrös), Nánai (Kiskőrös), Vörös (Baja), Csendes (KTK), Csorba (Izsák), Vancsek (Gara) és Albert (Tiszaalpár).

- Az 1986-os korosztálynál szinte kiszámíthatatlan az eredmény, hiszen ezek a játékosok még nagyon a pályafutásuk elején járnak és még csak egy szűrön mentek át. Az eredményesség a három nap során derül ki. - fogalmazott a kicsik szövetségi edzője Kiss Baranyi Sándor. - A szegedi tornára készülő csapatba a következő játékosok kerültek be: Ocskai (Soltvadkert), Kovács J. (Kiskőrös), Sáfár (Bácsalmás), Rideg (Kiskőrös), Kovács Z. (Harta), Tirpák (Baja), Hernádi (Baja), Palásti (Kiskunfélegyháza), Lázár (Dunatetétlen), Györgye A. (Császártöltés), Tóth Cs. (Soltvadkert). Tóth P. (Bócsa), Petrovszki (Soltvadkert), Smíz (Baja), Sziegl (Baja), Cs. Kovács (Bácsalmás, Györgye Z. (Kecel)

A Bács-Kiskun megyei fiatalok április 18-án Jász-Nagykun-Szolnok, 19-én Csongrád, 20-án Békés megye válogatottja ellen lépnek pályára. -pk-


Bács-Kun SpJrt

Délkelet-Magyarország labdarúgó utánpótlástornája Szeged, 2000. április 18-20.

Még szélesebb alapokra van szükség

Vizsgázik a megyei utánpótlás írtuk a keddi számunkban. Valójában, az MLSZ utánpótlás-nevelési osztálya által több helyszínen rendezett, többek között Szegeden, április 18-ától három napon át lezajlott tornán, csak az NB II-nél alacsonyabb osztályokban szereplő, az úgymond labdarúgó utánpótlás-nevelő egyesületekben folyó képzés színvonala vizsgázott. Bács-Kiskun megyei fiataljai a Délkelet-Magyarország megyéinek 1986. illetve 1984. január 1. után született korosztályaiból összeállított válogatottjai ellen vette fel a küzdelmet az országos döntőbe jutás reményében, bár az előzmények ismeretében ez nem szerepelt az elvárások között. Ennek megfelelően, nem is sikerült. A tornán gyűjtött tapasztalatok rávilágítottak, hogy az egyesületekben még komolyabban kell foglalkozni a labdarúgó utánpótlás képzésével. Mert mégoly szakavatottak is a válogatottak mellett serénykedő edzők, a játékosok nevelése nagyrészt az egyesületekben zajló munka színvonalán múlik és ez nem csak a megyénk, de a magyar labdarúgás felemelkedésének a záloga is. Az új átigazolási szabályzat szerint, úgy hírlik anyagilag is megéri a nem túl látványos, de a játékosok pályafutását, a labdarúgásunk majdani színvonalát meghatározó alapok lerakása. Ezen pedig, ahol a legnagyobb bázisból lehet válogatni, az a fent említett osztályokban játszó csapatok akaratán (is) múlik. Néhány településen, már ráébredtek ennek a tételnek a fontosságára.

Az 1986-os korosztálynak a végső sikerre is volt esélye, bár ehhez győzni kellett volna és a végül 100 %-os teljesítménnyel az élen végzett szolnoki együttesnek a vereségére is szükség lett volna az utolsó napon. A torna gólkirálya viszont Bács-Kiskun megye válogatottjából került ki: Györgyi Zalán 5 góllal végzett az élen. A három mérkőzés alapján Rideg, Sáfár, Hernádi, Palásti, Györgyi Zalán és Kovács József teljesítménye dicsérhető. A mostani második helyezésük dicséretes és reményt ad arra, hogy a felső korhatárhoz érve akár az országos döntőbe is bejutnak. Az 1986-os korcsoport eredményei: Bács-Kiskun megye - Jász-Nagykun-Szolnok megye 0-1 (0-0), Csongrád megye - Békés megye 4-5, Bács-Kiskun megye - Csongrád megye 9-2 (5-1). Bács-Kiskun gólszerzői: Györgyi Zoltán 4, Tirpák 2, Smíz 2, Palásti. Bács-Kiskun megye - Békés megye 3-3 (2-2). Bács-Kiskun gólszerzői: Tirpák, Györgye Z., Palásti. Jász-Nagykun-Szolnok megye - Csongrád megye 4-0.

Az 1986-os korosztály végeredménye: 1. Jász-Nagykun-Szolnok megye 9 pont/8-1-es gólkülönbség, 2. Bács-Kiskun megye 4/12-6, 3. Békés megye 4/9-10, 4. Csongrád megye 0/6-18.

Az 1984-es korcsoport gólokban gazdag mérkőzéseket játszott. A támadójáték Dedák, Lénárd, Szabó Gábor trióval az élen elfogadható szinten volt, ám a védőjátékban még van mit javítani. De azt is meg kell mondani, hogy az igazi ászok a közelmúltban már „elkeltek", tehát már az NB III-nál magasabb osztályok csapataihoz igazoltak.

Az 1984-es korcsoport eredményei: Bács-Kiskun megye - Jász-Nagykun-Szolnok megye 2-3 (2-1), Bács-Kiskun gólszerzői: Dedák, Lénárd. Csongrád megye - Békés megye 4-4, Bács-Kiskun megye - Csongrád megye 3-3 (2-1). Bács-Kiskun gólszerzői: Szabó G. 2, Dedák. Bács-Kiskun megye - Békés megye 1-3 (1-2). Bács-Kiskun gólszerzője: Vörös. Jász-Nagykun-Szolnok megye - Csongrád megye 3-2.

Az 1984-es korosztály végeredménye: 1. Jász-Nagykun-Szolnok megye 9/15-7, 2. kés megye 4/7-14, 3. Csongrád megye 2/9-10, 4. cs-Kiskun megye 1/6-9, 4.

Bács-Kun SpJrt


Bácskai rangadó: Bácsalmás - Jánoshalma 1-0 (0-0)

Gólzápor helyett hózápor, de ismét PVSE győzelem

Hat kieső az I. osztályból? A tavasz első vasárnapján, a megyei első osztályban Bácsalmáson lejátszott idénynyitó mérkőzésen az őszi jánoshalmi gólzápor (JSE-PVSE 3-4) helyett kellemetlen erős északi széllel párosult hózápor fogadta a csapatokat, a mérkőzésre kilátogató szurkolókat. A déli rangadó kezdésére azonban a havazás amilyen hirtelen jött, úgy el is múlt, nem így az erős, hideg szél. A mérkőzés előtt a két szakvezető, Kiss Baranyi Sándor és Szabó Gábor jónak ítélte a téli felkészülésüket. Egészséges önbizalommal várták a mérkőzés kezdetét, amelynek kimenetele már most minősíti az elmúlt hetek munkáját, de egy jó rajt vagy kudarc meghatározhatja az egész tavaszi szereplést is. Nehezményezték viszont a megyei szövetség azon bejelentését, hogy az idei bajnokság végén, a következő bajnoki évre tervezett átszervezések előzményeként legrosszabb esetben akár hat csapat is kieshet a megyei első osztályból. Ennek következtében a bajnokság végére úgy Bácsalmáson, mint Jánoshalmán minimum célként az első tíz közé kerülést jelölték meg célként.

Bácskai fiatalok A megyei bajnokság két legfiatalabb átlagéletkorú csapata az alábbi összeállításokban vette fel a küzdelmet, a lelátón helyet foglaló 300 néző előtt, a közel tíz sárga lapot kiosztó Rácz Béla sípszavára.

Bácsalmás: Szőke - Török, Száhl, Körmöczi (Gergely 46. Perc), Barna, Kiss Baranyi Cs. Bögre, Tóth, Kővári P., Szőcs (Schneider 88. Perc), Kővári Á. (Balla 67. Perc). Edző: Kiss Baranyi Sándor. Jánoshalma: Kiss G. - Szabó L., Mizser, Tóth, Horváth (Sági 67. Perc), Sánta, Szem, Kiss R., Ódor, Szabó K., Renner (Németh). Edző: Szabó Gábor.

Kimaradt helyzetek A mérkőzés előtt már a választásnál előnybe került a PVSE. A szerencse kedvezett és Kővári Péter csapatkapitány kezdés helyett térfelet választott, úgy hogy az első félidőben a hazai csapat támadhatott hátszéllel.

A 15. Percben a tizenhatoson belül Szőcs ellen szabálytalankodtak a vendégek védői. Rácz sporttárs habozás nélkül a tizenegyes pontra mutatott. A labda mögé Kővári Péter állt, majd a kapu baloldalára helyezett lövését Kiss Gábor bravúros vetődéssel hárította.

A kimaradt büntető nem vetetette vissza a PVSE lendületét, ám újabb nagy helyzet csak a 33. percben alakult ki Kiss kapuja előtt. Ekkor Kővári Ákos indította a jobb szélen előretörő Barnát, akinek a jobbösszekötő helyéről leadott bombaerős lövését Kiss szögletre mentette. A beívelt labdát Barna szép mozdulattal, ollózva próbálta a kapuba juttatni, ám eredménytelenül.

A 38. Percben Tóth Csaba középen ugratta ki Kővári Ákost, aki egyedül törhetett kapura, majd a kapust is kicselezte, ám hosszan tette maga elé a labdát, ami így az alapvonalon kívülre került.

Széllel szemben is lehet A szünet után fordult a kocka. A JSE csapatát támogatta az erős szél. Ezért aztán sokan azt várták, hogy most majd a PVSE gárdájának kell végig „bekkelni" a félidőt. Ez azonban csak 10 percig tartott és a vendégek ismét a visszaszorultak a saját kapujuk elé.

Az 53. percben Kővári Ákos erős lövését hárította Kiss kapus, aki már eddig is bizonyította, hogy nevével ellentétben NAGYKAPUS. Az 54. Percben azonban már Ő is tehetetlen volt. Szőcs a jobb oldalon került a védők mögé, majd az alapvonal közeléből beadta a labdát, amit a jó ütemben érkező Kővári Ákos helyezett a kapuba: 1-0.

A 65. Percben Bögre szabadrúgásból ívelte a labdát a kapu elé. A védők közül magasan kiemelkedő Kővári Péter felhőfejese a jobb oldali kapufán csattant.

A mérkőzés további részében is a PVSE vezetett veszélyesebb támadásokat, ám Balla három baloldali ígéretes akciója, a nem igazán beadásra termett bal láb miatt veszett kárba, majd Kővári Péter balösszekötő helyéről, 16 méterről leadott lövését Kiss tette ártalmatlanná ismét, de nem sikerült a kapuját bevenni Szőcsnek sem a 88. percben, amikor a labda centikkel suhant el a már verthelyzetben lévő Kiss kapuja mellett.

Így a mérkőzés krónikájának a végén jogosan vetődik fel a kérdés: a veszélyes JSE támadások miért nem kerültek papírra? Válasz igen egyszerű: ilyen nem volt.

A mérkőzésen fölényben játszó PVSE a mutatott játék és a helyzetek alapján megérdemelt győzelmet aratott a JSE ellen. A vendégek csak a védőjátékban jeleskedtek, bár azt, hogy csak egygólos vereséget szenvedtek, csupán Kiss Gábornak köszönhetik. A bajnokság őszi gólkirálya Szabó Kornél csak árnyéka volt önmagának, de ebben Török László is szerepet játszott, aki nem engedte kibontakozni. A hazai csapatban a védők jól oldották meg kevés feladatukat, a támadójáték is elfogadatható szinten volt, csak a helyzetkihasználással álltak hadilábon, és ebben az ősszel műtéten átesett Kővári Ákos járt az élen. A küzdőképességük, legfőképpen a megszerzett három pont azonban dicséretes. Kitűntek: Száhl, Török, Tóth, Szőcs illetve Kiss Gábor.

Kiss Baranyi Sándor (PVSE): A helyzeteinket, ha jobban kihasználjuk, győzelmünk nagyobb különbségű is lehetett volna. A következő fordulókban nagyobb összpontosításra lesz szükség az eredményes szerepléshez. Szabó Gábor (JSE): A játék színvonalát csak a játékvezetői hármas működése múlta alul.

Ifjúsági mérkőzés: Bácsalmás - Jánoshalma 2-1 (1-1) Gólszerzők: Berényi, Bodrogi T., illetve Ruskó. Az őszi 1-0-s JSE győzelemért revánsot vettek a PVSE fiataljai.

Bács-Kun SpJrt


Két sportág, öt csapat, eredményei

Dusnok - Bácsalmás 1-2 (0-2)

Labdarúgás Megyei I. osztály. 20. Forduló. A PVSE góljait Kővári Péter és Bögre Károly szerezte, Kitűnt: Szőke, Száhl, Török, Bögre

Dusnok - Bácsalmás 0-1 (0-0)

Megyei ifjúsági bajnokság 20. forduló. Gólszerző: Igás. Kitűnt: Berényi, Snyehola, Kubina

Nagybaracska - Bácsalmás 2-6 (1-3)

Megyei serdülő bajnokság Déli csoport 10. forduló. Gólszerzők: Radics, Tóth 2-2, Cs. Kovács, Varga 1-1. Kitűnt: Tóth, Szabó, Sáfár.

Bácsalmás - Dávod 10-0 (4-0)

Megyei serdülő bajnokság 11. forduló. Gólszerző: Tóth 5, Radics 3, Hajdú, Varga 1-1. Kitűnt: Tóth, Radics, Hajdú.

Bácsalmás - Solt 5-1 (1-0)

Megyei I. osztály 21. forduló, április 9. Bácsalmás, 500 néző. Vezette: Sánta. A PVSE góllövői: Bögre 2 (2 büntetőből), Barna, Tóth, Szőcs.A PVSE gárdájában mindenki a tudása legjavát nyújtotta, ám Török, Tóth, Száhl, Körmöczi, Kővári Péter és Bögre teljesítménye a mezőny fölé nőtt. A PVSE győzelmével megerősítette a középmezőnyben elfoglalt 9. Helyezését.

Bácsalmás - Solt 4-0 (1-0)

Megyei ifjúsági bajnokság, 21. forduló. Bácsalmás. Gólszerzők: Páhor 3, Snyehola. Kitűnt: Páhor Zsolt, Bodrogi Tamás, Csőke Attila. Az ifjúsági együttes magabiztosan őrzi harmadik helyezését a táblázaton.

Dávod - Bácsalmás 20-22 (11-12)

Kézilabda Férfi megyei bajnokság, 9. forduló. Dávod, 200 néző. Vezette: Keszi Géza, Hegedűs Gyula.A PVSE összeállítása: Kovács - Csovcsics 1, Németh 1, Gertner, Honti 1, Róka 9, Szente, Györki, Osztrogonácz 3, Szalai 7. A jó képességű Dávod otthonában értékes pontokkal gazdagodott a jól és fegyelmezetten játszó PVSE együttese.

Bácsalmás - Tiszakécske 35-22 (18-14)

Megyei női bajnokság, 10. forduló. Bácsalmás, 50 néző. Vezette: Romsics Erzsébet, Fodorné Mányai Mária. A PVSE összeállítása: Banász - Csőke I. 2, Bozóki, Lukács 4, Fenyvesi 14, Árpád 9, Rudics 3, Máté 1, Gertner, Csőke II., Kerényi, Halász 2. A PVSE 1-5-ös állásról aratott győzelmet Banász, Fenyvesi, Árpád, Halász, Rudics és Lukács kiemelkedő játékának köszönhetően.


Lakitelek - Bácsalmás 3-0 (2-0)

Labdarúgás Megyei I. osztály 22. forduló. Április 16. Lakitelek. Kitűnt: Körmöczi, Barna. Nem sikerült a Tóth Csabát nélkülöző PVSE együttesének pontot rabolni Lakiteleken. A mérkőzés 8. percében már 2-0 volt az eredmény. Bár ezt követően kiegyenlített játék zajlott a pályán, gólt ismét csak a hazai együttes szerzett a mérkőzés utolsó percében.

Lakitelek - Bácsalmás 1-2 (1-1)

Megyei ifjúsági bajnokság 22. forduló. 2000. április 16. Lakitelek. Gólszerző: Snyehola, Igás. Kitűnt: Bodrogi T., Kubina, Párczen, Turcsányi. Kiegyenlített első félidő után a dobogó harmadik helyén tanyázó PVSE, ha nagy küzdelemben is de ismét győzelmet aratott.

Bácsalmás - Bácsbokod 12-1 (3-1)

Megyei serdülő bajnokság Déli csoport 13. forduló. Bácsalmás, 2000. április 15. Góllövők: Tóth 4, Sipos 2, Molnár László 2, Radics, Szabó Zsolt., Hajdú, Urbán. Kitűnt: Tóth, Hajdú, Sipos, Radics, Molnár László. A PVSE 0-1-ről fordított... Különösen a II. félidőben voltak elemében Tóth Zsolték.

Mistrál KC - Bácsalmás 28-30 (10-16)

Kézilabda Férfi megyei bajnokság, 10. forduló, Kecskemét, április 15. Vezette: Domonics, Ambrus. PVSE összeállítása: Kovács - Németh 4, Szalai 2, Szakola 1, Róka 8, Osztrogonácz 2, Csovcsics 8, Honti 5, Györki, Szente, Bilinovics. Zátonyi. Kitűnt: Kovács Péter (k), Csovcsics Zsolt. A PVSE visszavágott az őszi hazai vereségért és folytatja idegenbeli jó szereplését a tavaszi idényben.

Tompa - Bácsalmás 19-19

Női megyei bajnokság, 11. forduló, Tompa, április 15. Vezette: Romsics, Fodorné. PVSE összeállítása: Banász - Lukács 1, Bozóki, Máté 1, Fenyvesi 6, Árpád 11, Rudics, Halász. Kitűnt: Banász (k), Árpád. A listavezető Tompa ellen az utolsó 10 percben, 18-13-as állás után sikerült a második helyezett PVSE együttesének kiegyenlíteni 5 gólos hátrányát.

Bácsalmás - Izsák 0-0

Labdarúgás Megyei I. osztály 23. Forduló. Bácsalmás, 500 néző. 2000. Április 23. Vezette: Pataki, Fazekas, Nagyhegyesi. Kitűnt: Török, Száhl, Körmöczi, Mándity, Kiss Baranyi Cs. Kiállítva: Mándity (2. sárga után) illetve Juhász (mérkőzés után: a bíró megsértéséért). A PVSE nagy taktikai csatában, győzelemmel felérő döntetlent ért el a második helyezett Izsák együttese ellen.

Bácsalmás - Izsák 2-0 (0-0)

Megyei ifjúsági bajnokság 23. Forduló. Bácsalmás, 200 néző. 2000. Április 23. Vezette: Fazekas, Nagyhegyesi. Gólszerzők: Csőke, Molnár. Kitűnt: Tóth Zs., Máté, Csőke. A PVSE tavaly megyei bajnokságot nyert csapata az idén jó eséllyel pályázik a dobogó második helyére.

Vaskút - Bácsalmás 5-2 (2-2)

Megyei serdülő bajnokság 14. Forduló. Vaskút, április 22. A PVSE gólszerzői: Radics, Tóth Zs. Kitűnt: Jaszenovics (k), Szabó Zs., Cs. Kovács, Józsa és URBÁN. A PVSE két erőssége, Sáfár Tamás és Csehó Kovács Ferenc a megyei serdülő válogatott tagjaként vett részt az MLSZ által rendezett utánpótlástornán, Szegeden. A Kiss Baranyi Sándor által irányított megyei csapat második helyen végzett.

Bácsalmás - Csávoly 18-18 (9-8)

Kézilabda Női megyei bajnokság, 12. Forduló április 23. Bácsalmás, 100 néző. Vezette: Vikor, Kiss. A PVSE góldobói: Fenyvesi 10, Árpád 4, Csőke I., Máté, Lukács, Rudics. Kitűnt: Fenyvesi. A csávolyi csapat egy időn túli szabaddobásból egyenlített. A PVSE csapata az elmúlt két bajnoki évben őszi bajnokként kezdte a tavaszi idényt, végül a dobogóról is lecsúszott. Az idei bajnokságban változtattak a taktikán: most a mezőny végéről araszolnak egyre fentebb. Jelenleg, ha társbérletben is, de már az élen állnak.

Bácsalmás - Tiszakécske 22-32 (12-15)

Férfi megyei bajnokság, 11. Forduló, április 23. Bácsalmás, 150 néző. Vezette: Kiss, Vikor. A PVSE góldobói: Szalai 9, Róka 6, Osztrogonácz 2, Csovcsics 2, Németh, Honti, Gertner 1-1. Kitűnt: Kovács (k), Szalai. Szalai Zoltánék csak 40 percig tudták nyílttá tenni a bajnoki címre pályázó Tiszakécske elleni mérkőzés kimenetelét (15-16). A mérkőzés utolsó harmadában a minden tekintetben jobb vendégek megérdemelten arattak, nagykülönbségű győzelmet.

Nemesnádudvar - Bácsalmás 4-2 (0-1)

Labdarúgás Megyei I. osztályú bajnokság, 23. Forduló. Nemesnádudvar, április 30. Gólszerző: Száhl 2. Kitűnt: Száhl, Barna. A PVSE az 50. percben már 2-0-ra vezetett. A megnyugtató előny ellenére sem sikerült a pontszerzés...

Nemesnádudvar - Bácsalmás 0-1 (0-0)

Megyei ifjúsági bajnokság, 23. Forduló. Nemesnádudvar, április 30. Gólszerző: Szemán. Kitűnt: Tóth Zs., Kubina, Turcsányi, Szemán, Párczen. A fiatalok ismét győzelmet arattak, így a május 7-én esedékes Hetényegyháza elleni „ezüstrangadót" kellő önbizalommal várhatják. A Hetény elleni győzelemmel a második helyre ugorhatnak a táblázaton.

Bácsalmás - Gara 2-1 (1-1)

Megyei serdülő bajnokság, Déli csoport. Bácsalmás, 2000. április 29. Gólszerző: Tóth Zs., Varga. Kitűnt: Jaszenovics, Tóth Zs., Varga, Sáfár, Szabó Zs. Kővári Péter edző csapata ismét győzelmet aratott, ám nem olyan fölénnyel, hogy a május elsején esedékes edzést ne tartsa meg Csehó Kovács Fecóéknak.

Jánoshalma - Bácsalmás 27-25 (16-11)

Kézilabda Megyei női bajnokság, 13. forduló, 2000. április 30. Jánoshalma, 100 néző. Vezette: Hegedűs Gyula, Petrovácz Gyula, sok hibával. JSE: Balogh - Simity (4), Horváthné (4), Rátai (15), Harczi, Gémes (3), Lencse, Kovács, Zoo (1), Horváth, Vancsura, Kurucz. Edző: Rátai Róbertné. PVSE: Banász - Csőke I., Fenyvesi (10), Lukács (4), Árpád (8), Rudics (2), Csőke II., Bozóki, Halász, Máté (1), Gertner. Edző: Lukács Zsuzsanna. Kitűnt: Balogh, Rátai, Simity, Horváthné illetve Banász, Fenyvesi, Árpád.

Az I. félidő 18. percében még döntetlen (8-8) volt az eredmény, majd a szünetig a JSE szerzett 5 gólos előnyt. A folytatásban a PVSE került fölénybe. A 48. percben egyenlített, majd két perc múlva a vezetést is átvette: 21-22. A hajrá perceit 24-24-es állás után a JSE, Rátai Roberta vezérletével jobban bírta.


Kecel - Bácsalmás 33-26 (15-14)

Megyei férfi bajnokság, 12. Forduló, 2000. április 29. Kecel, 200 néző. Vezette: Domonics, Ambrus. PVSE: Kovács - Osztrogonácz (1), Szakola, Szalai (5), Róka (8), Györki, Csovcsics (6), Honti, Németh (3), Bilinovics (3), Szente, Zátonyi. Kitűnt: Csovcsics, Bilinovics, Németh.

Az alapszakaszban már bajnoknak tekinthető Kecel ellen 45. percig kiváló teljesítményt nyújtott a PVSE, ám az utolsó 15 percben elhúzott a jó erőkből álló hazai csapat.

Testvérvárosok Labdarúgó Tornája 2000.

Nemzetközi ifjúsági labdarúgó bajnokság. Bácsalmáson, június 17-18-án, immár harmadik alkalommal rendezik meg labdarúgásban az ifjúsági korosztály számára, a Testvérvárosok Tornáját, a PVSE pályán. A vendéglátók, a tavalyi kupagyőztes PVSE ellenfelei ezúttal Backnang (Németország), Bizovác (Horvátország) és a szomszédvár Mélykút ifjúsági együttese lesz.

Június 17-én, szombaton fél kilenckor az ünnepélyes megnyitón Tóth Árpád polgármester köszönti a csapatokat. Az első fordulóban 9 órakor a Backnang - Mélykút, illetve 10,30-kor a Bácsalmás - Bizovác mérkőzéssel kezdődik a torna. Szombat délután 17 órakor Bácsalmás - Mélykút illetve 18,30-kor a Backnang - Bizovác mérkőzéssel zárul az első nap programja.

Vasárnap, június 18-án zárul a torna: 9 órakor Bizovác - Mélykút illetve 10,30-kor Bácsalmás - Backnang párosításban. Az ünnepélyes eredményhirdetés 12 órakor lesz.

Bács-Kun SpJrt

Bács-Kun Sport 2000. április 30.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 444
Tegnapi: 492
Heti: 2 562
Havi: 9 443
Össz.: 2 081 075

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport V./2. 2000.04.30.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »