PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Bácsbokod - Kis.elek 25-24 (18-15)

A kis.eleki gyereknap halasztva

Női Kézilabda NB II. Dél-Kelet Rájátszás, Felsőház, záró forduló, 2011. május 28., szombat, Bácsbokod.

nb_ii_del-kelet_bacsbokod_2010-2011._05.28_-_kistelek_25-24.jpg

A Bácsbokodi NKSE győzelemmel zárta a 2010-2011-es bajnoki évet. Örömteli módon, a győzelem semmivel sem pótolható érzésével térhetnek jól megérdemelt pihenőre a 'bácskai lányok, sőt az öröm még nagyobb is lehetne, ha a győzelem ellenére, nem vetne árnyékot a végsőhelyezések alakulására a rájátszás visszavágó mérkőzésein néhány váratlan, sőt meglepő eredmény, aminek köszönhetően a 'bokodi csapat csoportjában, „csak" ötödik helyen végzett.

2011.05.28._bokod-kistelek_melegites_anita_es_anett.jpg

Óda vagy Te Sport! A Kistelek csapatával szemben lejátszott mérkőzések alapján is csak az jutna az ember eszébe, hogy a kisteleki sportcsarnok szomszédságában található hotel homlokzatán, talán, mert magántulajdonba került, ez áll fényes nagybetűkkel: Kis.elek Hotel. Aztán tovább lépnék, és azt vettem volna górcső alá, miben hibázott a bácskai alakulat, hogy csak az utolsó fordulóban léphetett fel a dobogóra... Na, de erről, a már említett fordulók lejátszása után, már szó sem lehetett... Bár a bácskai csapat megpróbálta a lehetetlent, igen sportszerűen, Abonyban és Szegeden, de nem sikerült. Sajnos, az ármánykodás, a sportszerűtlenség erősebbnek bizonyult a sportszerű küzdelemnél...

Miközben gratulálunk az élen végzett két csapatnak, a bajnok Abony és a második helyezett Szeged együttesének, a nevük mellett, azért a vereségek számát jelző oszlopaikba, itt a bácskai vidéken a hivatalosnál eggyel illetve akár kettővel is több szerepel - a plusz vereségeket a sportszerűség terén szenvedték el...

1.05.28._bokod-kistelek_25-24_-_anita_zsuzsi_moni_anett_anna_kitti_liza.jpg

Óda vagy Te Sport? A bajnoki év értékelése, legfőképpen az a magasztos kifejezés átértékelése, már az, hogy miért is nem volt óda a sport, itt dél-keleten, a rájátszás visszavágó mérkőzésein, az még várat magára. Most annak örüljünk, hogy a nehézségek ellenére, Romsics Erzsébet csapata ismét győzelemmel igazolt reménnyel lépett pályára - az idei bajnoki évben utoljára - és bizonyította képességét, miközben jó szórakozást nyújtott a 'bokodi sportcsarnokba betérő hazai szurkolóknak és széles e bácskai vidéken az NKSE csapatának eredményeit, sikereit érdeklődve nyomon követők számára.

2011.05.28._bokod-kistelek_ikrek.jpg

Nos, a bajnokság záró mérkőzése nem ígérkezett sétamérkőzésnek - mint, ahogy nem is lett az - hisz a vendégek, ha legalább egy pontot szereznek, akkor ugyanennyivel előzik meg, a Makó csapatát... De nem szereztek: egyet sem. Az Abony és a Szeged elleni, utóbbi ráadásul idegenben elért siker után, elég érthetetlen módon, de megmaradt a Makó és Kistelek viszonylatában a rájátszás végén is a pontazonosság. Ebben a helyzetben megmaradt az egymásellen lejátszott mérkőzéseken szerzett pontazonosság is, így az egymásellen elért gólkülönbség alapján Makó végzett a harmadik helyen, negyedik Kistelek, Bácsbokod pedig győzelme ellenére ötödik.

Krónika

1-10. perc: 10-10 támadás - védekezés: 5-3. Két elhibázott kisteleik támadás közben Prókai Anett egyéni játékkal hozza magát gólhelyzetbe, de a gólt már nem ő lövi. A hetesből Terner Aliz eredményes: 1-0. Áron Andrea átlövése zúg el a kapu mellett. Varga Kitti lövését bal szélről a kapus védi. Ami nem ment átlövésből megy most Áronnak bal szélről: 1-1. Varga kittit már lőni sem engedi a védője, szabálytalankodik, aminek hetes a vége. Terner most sem hibázik: 2-1. Hetesből egyenlít Kistelek: 2-2. Varga balszélről szorongatott helyzetből lő a kapus ismét letakarja a labda útját, míg a vendégek eladják a labdát.  A gyorsindítás végén Schnábl Zsuzsi szerzi meg a vezetést ismét: 3-2. Áron a kisteleki gólzsák most balkettőből is célt téveszt. A labda kapu mellé száll. Nem így Bennarik Petráé jobb szélről: 4-2. A vendégek ismételten nem tudják befejezni a támadást, a nagy terhet magán cipelő Áron áron alul adta el a labdát, amellyel viszont Prókai Anett fut le az ellen kapujáig: 5-2. Jeremiás Kamilla a védekezésben elkövetett hibája miatt részesült kiállításban ezt letöltve, támadásban is hibázik. A gyorsindítás ezúttal hosszú az induló játékosnak, viszont szépít a Kistelek a gólhelyzetben elkövetett szabálytalanság miatt megítélt hetesből: 5-3. Schnábl beállós rossz zárás miatt veszi el a támadás jogát a 'bokodi csapattól.

2011.05.28._bokod-kistelek_tamad_bokod.jpg

11-20. perc: 10-10 támadás-védekezés: 5-5. Áron átlövéseiből jól felkészült a hazai csapat, ezúttal Cifra áll be a lövő folyosóba és véd, mikén a vendégkapus Prókai Anett átlövését. De semmi baj, már szigorúan hazai szempontból, hisz a 'teleki csapat eladja a labdát, de az indítás most meg rövid lesz, és a kontra támadás végén ismét farag a hátrányából a vendég együttes: 5-4. Schnábl eredményes: 6-4. A vendégek eléggé idegesek lehetnek, hisz ismét eladják a labdát, viszont az ezerrel pörgő Schnábl is hibázik. Majd a védekezésben is csak egy hetes árán tudják a hazaiak megállítani vendégek támadását - kétszer is: 6-6. Jól működik viszont Prókai Anett és Schnábl Zsuzsi között az elzárás leválás: 7-6. Áron nem tud egalizálni átlövésből. Terner Aliz egyéni játékkal dolgozza ki a gólhelyzetet, de gólt már csak hetesből lőhetett: 8-6. Két vendég átlövésből egy a kapufán landolt, egyet Cifra védett, közte Prókai Anett gyorsindításból eredményes: 9-6. Schnábl lép vonalra, Pázmány Csilla átlövésből zúdítja a labdát a bal felső sarokba: 9-7. Scnábli beállós elemében van, nem tudják megállítani, csak szabálytalanul, hogy kapura fordulva lőhessen, illetve csak szabálytalanul, a hetest Terner Liza értékesíti, miként hét méterről Áron sem hibázik:10-8. Bennarik lövését védi a kapus jobb szélről.

2011.05.28._bokod-kistelek_tamad_bokod_2.jpg

21-30. perc: 8-8 támadás-védekezés: 3-3. A sáncon erejét vesztett átlövést fogja Cifra Anita. Varga Kitti újra bátorkodik ezúttal a hosszú sarokba beülő kapus helyén, a rövid sarokba lövi a labdát. 11-8. Áronnak még mindig remeg a keze, átlövése a kapufán landolt. Nem tudnak ebből előnyt kovácsolni a bácskai lányok, előbb eladják majd belemenés miatt, vesztik el a labdát, nem így előbb Jeremiás, majd Áron átlövésből eredményes: 11-10. Varga szabadult könnyen a labdától, a gyorsindítás után Áron lövi telibe Cifra Anitát, aki ebből kifolyólag ápolásra szorul. Prókai Anett akcióját ítélik belemenésnek a játékvezetők, majd a kisteleki edző kér időt, ami nem nagyon érte el célját, hisz Áron ismét kapu mellé lövi a labdát. Gémes Adri egyéni játékkal alakít ki gólhelyzetet, de a gólt már Terner Aliz lőheti hetesből: 12-10. Pázmány Csilla átlövését védi Cifra, talán nem véletlen, hogy eddigi 5 gólját hetesből érte el. Prókai Anett, Scnábl Zsuzsi akcióját, mint a cukrot veszi a vendégvédelem: 13-10. A félidő vége előtt nem sokkal Áron átlövésből szépít: 13-11.

2011.05.28._bokod-kistelek_tamad_kistelek.jpg

31-40. perc: 10-10 támadás-védekezés: 6-4. Liza egyéni játékkal alakít ki gólhelyzetet: 14-11. Pázmány hetesből farag a hátrányukon: 14-12. Terner Aliz Schábl összjátékra sem kevésbé vevők a vendégek, de a hazai védelem sem Áron átlövésére: 15-13. Liza rajzolja újra a tankönyvet elzárás - leválásból kifolyólag Snábli Zsuzsival: 16-13. Prókai Anett és Áron Andrea hibázik el egy-egy támadás befejezést, majd Anett javít: 17-13. Sándor Fanni vét támadó szabálytalanságot, nem így jobb szélről Bennarik Patra jobb szélen: 18-13. Áron tartja meccsben a csapatát átlövésből, majd gyorsindításból eredményes: 18-15. A két Áron gól között Terner adja el a labdát, azok után két rossz bejátszás miatt adják át a támadás jogát Kisteleknek, de ők sem becsülik meg jobban a labdát. Előbb a kapufát hasogatják, majd már lövésig sem jutnak el. Liza egyéni játékkal ismét négyre növeli a 'bokodi előnyt, míg Lajos Barbara átlövését védi Prókai Anna: 19-15.

2011.05.28._bokod-kistelek_tamad_kistelek_sandor_fanni_-_jajos_barbara.jpg

41-50. perc: 10-10 támadás-védekezés: 4-3. Prókai Anett Schnábl Zsuzsi, mint a cukrot, sózzák rá a kisteleki védelemre játékukat: 20-15. Áron eladja a labdát, gyorsindításból Prókai Anett eredményes: 21-15 Áron átlövését védi Prókai Anna. Prókai Anett veszi célba a kaput teljes sikerrel: labda a kapufán landol. Jeremiás Kamilla egyéni játékkal kerül a védők mögé, de lőni már nem marad érkezése. A hetest Pázmány értékesíti: 21-16. Terner Aliz bődületes nagy alsó dobással lő gólt: 22-16. Az elhibázott vendégtámadás után Varga lövését védi ismét a kapus. Bennarik lövését védi a kapus jobb szélről, a következő támadás során már kapura sem tud lőni a 'bokodi csapat, eladják a labdát. Nem így Kistelek, amely három támadásból három gólt is lőhetett volna, de nem lőtt, csak kettőt. Pázmány ezúttal nem tudta értékesíteni a hetest: 22-18. Schnábl beállós varázsol újfent: 23-18. A további két-két-két támadás során a hazai csapat passzívjátékba, torkolló támadásépítésbe bonyolódik, amelyek végén, amolyan kényszer átlövésekhez állnak össze Prókai átlövőnek, de az eredmény olyan is, amilyen az előkészítés, az egyik már a sáncon elakad, de a vendégek is belehibáznak mind a két támadásba.

011.05.28._bokod-kistelek_tamad_a_bokod_bokod_-_exedzo_-_racsmany_arpad.jpg

51-60. perc: 7-7 támadás-védekezés: 2-6. Varga Kitti jár túl a kisteleki kapus eszén, bal szélen: 24-18. Sándor Fanni szépít, majd Pázmány faragja tovább a hátrányukat: 24-19. A hosszú lefolyású támadás során ismét passzívjátékot jeleznek a bírók, ám az utolsó pillanatban ellőtt labda még célba ér. 55. perc: 25-19. Az utolsó öt percből kettőt emberhátrányban játszik a hazai csapat, így a játék az idővel maximálisan kihasználásra került, ám még sem a passzívjáték, sajnos nem is kapura lövéssel végződte a támadások, de így sem adtak lehetőséget a gyorsgólok elérésre a kisteleki csapatnak, amely az utolsó négy támadását így is góllal fejezte be, de időrabló támadásépítésekkel, másodpercekkel a játékidő vége előtt tudta egyre csökkenti hátrányát:

Bácsbokod - Kistelek 25-24 (13-11)

Női Kézilabda NB II. Dél-Kelet, utolsó forduló. Bácsbokod, 200 néző. Vezette: Liptai János - Ropoli László. Bácsbokod: Cifra Anita - Bennarik Petra 2, Gémes Adri, Terner Aliz 8/5, Prókai Anett 4, Varga Kitti 2, Schnábl Zsuzsanna 9. Csere: Prókai Anna, Groll Mónika, Aladics Ingrid, Illés Kitti, Fuszkó Fanni. Edző: Romsics Erzsébet. Kistelek góldobói: Áron Andrea 11, Pázmány Csilla 8/7, Sándor Fanni 3, Jeremiás Kornélia 1, Lajos Barbara 1. Hétméteres/gól: 5/5 illetve 8/7. Kiállítás: 6 illetve 6 perc. Az eredmény alakulása: 2-2, 5-2, 5-4, 6-6, 9-6, 11-8, 13-11, 17-13, 18-15, 21-15, 22-16, 23-18, 55. perc: 25-19!

nb_ii_del-kelet_bacsbokod_2010-2011._05.28_-_kistelek_25-24_13-11.jpg

Bácsbokod - Kistelek 23-20 (13-11)

Női Kézilabda NB II. Dél-Kelet, utolsó ifjúsági mérkőzés. Bácsbokod, 200 néző. Vezette: Rácz László - Rácz László junior. Bácsbokod: Róka Diána - Markó Kitti 2, Bennarik Petra 6, Aladics Ingrid 5, Terner Zsanett 3, Illés Kitti 3, Fuszkó Fanni 4. Csere: Serfőző Edina, Molnár Gabriella, Pestality Dominika, Petrity Dia, Csipak Klaudia, Faragó Erzsébet. Edző: Romsics Erzsébet. Kistelek legjobb góldobói: Csányi 3, Kertész Anasztázia 6, Tóth Kamilla 3. Hétméteres/gól: 4/3 illetve 4/4. Kiállítás: 2 illetve 0 perc. Az eredmény alakulása: 2-0, 3-1, 4-2, 5-4, 8-4, 10-7, 10-9, 13-9, 13-11 - 14-12, 15-14, 17-14, 17-16, 18-16, 46. perc: 18-19! 52. perc: 22-19!! 22-20, 23-20.

a_merkozes_es_az_esti_felhomaly_elott_2011.05.22..jpg

pro-sport

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 101
Tegnapi: 649
Heti: 1 296
Havi: 6 730
Össz.: 1 253 782

Látogatottság növelés
Oldal: A kis.eleki gyermeknap egy évvel elhalasztva...
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »