PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Asztalitenisz TEK-SZOL Kupa első forduló

Egypontos vereség 'Majsán - majd győzelem

A 2011-2012-es megyei II. osztályú asztalitenisz csapatbajnokság első fordulójában Kiskunmajsán már asztalhoz állt Kunbaja csapata. Az eredmény:  Kiskunmajsa - Kunbaja 9-9. Legutóbb, az oda-, visszavágós rendszerben lejátszandó TEK-SZOL Kupa első fordulójában, továbbjutásra reményt adó 8-7-es vereség született a Kiskunmajsa - Kunbaja mérkőzésen, ám még a híradás előtt kiderült, hogy a kupamérkőzésre leadott csapatnévsor nem tartalmazta két olyan játékos nevét, akik szerepeltek a 'majsai csapatban. Így a szövetség az általuk az erőssorrend 5-6. helyén megszerzett hazai győzelmeket, a jegyzőkönyv beérkezését követően törölte és a vétlen Kunbaja javára igazolta. Ennek megfelelően az eredmény 11-4, Kunbaja javára. Így viszont már a visszavágó vélhetően tényleg pusztán formalitás lesz... Azaz Kunbaja továbbjut a második fordulóba, amikor is a Baja I. csapata lesz az ellenfél...

8-7 helyett... A Bács-Kiskun megyei asztalitenisz szövetség megváltoztatta a 2011. november 12-én lejátszott Kiskunmajsa - Kunbaja férfi TEK-SZOL Kupa végeredményét, és a győzelmet 11:4 arányban a vétlen kunbajai csapat javára igazolta. Mint indoklásában Ambrus Ferenc a szövetség főtitkára elmondta, a mérkőzésen a hazai csapat 5. és 6. számú játékosként olyan játékosokat szerepeltetett, akiket nem is nem nevezett a sorozatra: nevezetesen Busi Lajost és Grezsa Tamást. Ez ellentétes a kupa szabályokkal, mivel abban csak az előre megnevezett erősorrend alapján szerepeltethet egy csapat, játékosokat. Az említett két játékos pedig nem szerepelt a kupaszervezők előre leadott nevezési listáján. Erről mindkét klub tájékoztatva lett - közölte Ambrus Ferenc.

Kiskunmajsa - Kunbaja 8-7 - Nem sikerült nyerni a kunbajai férfi asztalitenisz-csapatnak szombaton, miután a TEK-SZOL Kupa 'majsai odavágóján 8:7-re kikapott a hazai együttestől. De a minimális különbségű vereség minden bizonnyal ledolgozható lesz a november végén rendezendő visszavágón. - mondta Figura Tibor a határmenti együttes játékosa még a szövetség döntése előtt. - November 12-én délelőtt 9 órára tűzték ki a  Kiskunmajsa elleni TEK-SZOL Kupa 1. fordulójának odavágó mérkőzését. Most a visszavágóra való minél jobb eredmény elérése céljából vágtunk neki az ütközetnek. Együttesünk minimális 1 pontos vereséget szenvedett, ezzel minden esélyünk megmaradt arra, hogy a visszavágón kiharcoljuk a továbbjutást.

A DC rendszerben lebonyolított mérkőzésen, a csapatok azonos erőssorrendbe állított játékosai küzdöttek meg egymással, ami azt jelentette, hogy az első és második legerősebb az ellenfél csapatának hasonlóan legerősebbjével találkozott és így tovább: a 3. és 4. legerősebb az ellenfél rangsorában 3. és 4. helyre sorolt játékosával csapott össze. Stb. A mérkőzés végén a 3-3 pár eredményét összevonták, és így jött ki a végeredmény. Döntetlen tehát semmiképpen sem születhetett, hisz legrosszabb esetben háromszor 5-0-s eredménynél ez 15-0-át jelentene.

Asztalról, asztalra

1. kör: 3-2 Az első körben a csapatok két legerősebbnek vélt játékosai álltak asztalhoz. A Kern Adrián - Berghoffer László páros simán nyert a majsaiak legerősebb két játékosa ellen, azután viszont Berghoffer és Kern is 3-1-es vereséget szenvedett ellenfeleiktől. A két utolsó egyéni meccsen aztán Berghoffer nagy csatában verte 3-2-re Tanács Imrét, majd Kern nem tudott ellenállni a szokatlan ütőborítást alkalmazó Molnár András ellen. Így ebben a párosban 3-2-es előnyre tettek szert a hazaiak.

2. kör: 1-4 Az erősorrendben harmadik és negyedik legerősebb játékosok mérkőzésén először a Kovács Péter - Figura Tibor páros állt asztalhoz és viszonylag könnyen hozta a mérkőzést. A páros mérkőzés után Figura az örök mumus, Gémes Tibor ellen levetkőzve gátlásait remek játékkal 3-1-re diadalmaskodott. Kovács Péter állt asztal mögé, és ő is viszonylag minden gond nélkül verte Nagy Bélát. A következő körben ismét Kovács Peti játszott, mégpedig Gémes ellen. Kezdetben nem is volt baj, mert Péter 2-1-re vezetett, de innen ellenfele felállt a padlóról és előbb egyenlített, majd a döntő játszmában 11-9-re nyerte a mérkőzést. Az utolsó egyéni játékban a majsai mérkőzésre remekül felpörgő Figura fejben teljesen összekapta magát, és nem várt de megérdemelt győzelmet aratott Nagy Béla ellen. Így a második kunbajai páros 4-1-es sikerével, a kupamérkőzés állása: 4-6.

3. kör: 4-1 Az utolsó párban a Havasi Sándor - T. Kovács duó sajnos a párosmérkőzés után a következő egyénit is elvesztette, majd Havasi győzött, de mivel T. Kovács nem tudott mérkőzést hozni, és Havasi is vereséggel végzett, így ez a kör 4-1-es majsai győzelmet hozott, így alakult ki a 8-7-es hazai győzelem: Kiskunmajsa - Busi Lajos 2, Molnár András 2, Tanács Imre 1, Gémes Tibor 1, Grezsa Tamás 1, Busi Lajos - Grezsa Tamás 1. Kunbaja - Figura Tibor 2, Berghoffer László1, Kern Adrián 1, Kovács Péter 1, Havasi Sándor 1, Figura Tibor - Kovács Péter 1.

pro-sport


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 383
Tegnapi: 393
Heti: 4 265
Havi: 9 699
Össz.: 1 256 751

Látogatottság növelés
Oldal: TEK-SZOL Kupa: Majsa - Kunbaja 4-11.
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »