PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

kezis_figura.png

Bácsalmási Sport Club - Bácsalmási Petőfi Városi Sportegyesület

BSC 1913. június 1. - PVSE 2009. május 1.

95 - 50 - 25

2009. május elsején, a patinás városi sportegyesület nagyszabású ünnepséggel tette emlékezetessé a majálist a városi sporttelepen, amelyre az egykori és mai sportolók, sportvezetők, az egyesület munkáját támogatók kaptak meghívást, egy közös emlékezésre... Mindenek előtt a BSC 95 éves tevékenységére, benne a kézilabda szakosztály alapításának 50., és a Bilárd Klub működésének 25. évfordulójára emlékezve.

6_kiallitas_12.jpg

A sportmajális az egyesület történetét bemutató kiállítás megnyitójával kezdődött. A megnyitó beszédet Szénásiné Harton Edit a bácsalmási helytörténet Nagyasszonya tartotta. A kiállításnak köszönhetően, nemcsak az egyesületről, de a majd évszázados bácsalmási szervezett sportéletről is képet alkothattak a megjelentek, az egykor volt sportolók, sportvezetők és az egyszerű sport iránt érdeklődők is. A kiállítás anyagának nagy része ma is megtekinthető a PVSE sporttelepén, a klubházban. Kiállítás megnyitó képeihez klikk ide

1_emlekezes_4..jpg

A megnyitó után a sporttelep edzőpályáján kialakított helyszínen folytatódott az ünnepség, ahol  karate-, és tornabemutató mellett kulturális program zajlott. A nagypályán, a labdarúgó utánpótlás csapatok részvételével két korosztályban is, a Krisztin Mátyás-emléktorna eseményeit követhették nyomon az érdeklődők.

A megemlékezés előtti kulturális és sportesemények képeihez klikk ide

A Krisztin Mátyás-emléktorna eseményeiről fotók itt találhatók

Mindenek előtt Majoros Zsolt az egyesület elnöke tartott ünnepi beszédet. Mindenek előtt az egyesület mai sportolóinak, vezetőinek dicső elődeire emlékeztek, azokra is méltó módon, akik már nem lehettek az ünneplők között...

5_emlekezes_10.jpg

Az emlékezés  végén, az elmúlt több mint 95 évről, az elmúlt évtizedek legjobb sportolóinak, sportvezetőinek emléklapokkal és emléktárgyakkal, serlegekkel jutalmazták. A díjakat Zalántai Endre polgármester és Manz Ferenc alpolgármester illetve az egyesület részéről Majoros Zsolt és Zsivanov Ferenc alelnök adta át.

A díjak átadásáról itt találhatók képek

12_kiallitas_30.jpg

A remek hangulatú nap kötött progrmja olykor évtizedek óta nem látott sporttársak, egykori barátok meghitt kötetlen beszélgetésévé alakult és ezzel zárult, mi közben mindenki elfogyaszthatta az alkalomhoz felszolgált ebédet és a megható pillanatokat hangulatát csak fokozta, a vidám beszélgetések közben elfogyasztott egy-egy pohár bor...

Nekem különösen jól eső érzés volt Németh Péter kézilabdás barátommal a találkozás, akinek példája azt mutatja a feltörekvő ifjúság számára, hogy ha a tehetség kellő szorgalommal és kitartással párosul, innen Bácsalmásról is egészen magas szintre lehet emelkedni.

A jól sikerült sportmajális eseményeit Sultis László örökítette meg, bőséges terjedelemben...

Bács-Kun Sport



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 407
Tegnapi: 160
Heti: 567
Havi: 6 564
Össz.: 2 067 904

Látogatottság növelés
Oldal: BSC-PVSE 2009. május 1. 95-50-25.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »