PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Tíz másodpercre a bravúros pontszerzéstől...

Női Kézilabda NB II. Dél-Kelet 2011. március 26.

Rájátszás Felsőház 2. forduló

H.

Név

M

Gy

D

V

Lg

Kg

P

1.

 Abony

 9

 9

 0

 0

 286

 223

 18

2.

 Szeged

 9

 6

 0

 3

 246

 238

 12

3.

 Makó

 9

 3

 0

 6

 217

 231

 6

4.

 Bácsbokod

 10

 3

 0

 7

 262

 295

 6

5.

 Kistelek

 9

 2

 0

 7

 218

 242

 4

A női kézilabda NB II. Dél-Keleti csoportjában 2011. március 26-án egy mérkőzést rendeztek Bácsbokodon, ahol a makulátlan teljesítménnyel élen álló Abony vendégeskedett. A szintén a bajnoki címre hajtó Szeged együttese szabadnapos volt, míg a Kistelek - Makó mérkőzést március 30-án játsszák le az érdekeltek.

Nos, a 'bokodi csapat amolyan ide nekem az oroszlánt is hangulatban várta a bajnoki címre pályázó Abony együttesét, bízva a jó felkészítésben, nem kevésbé, a Makó ellen, annak is a második félidejében bemutatott játékban. Azaz kellő önbizalommal felvértezve várták a kezdésre jelt adó sípszó elhangzását a 2010-2011-es bajnoki év bajnoki címére egyik legnagyobb esélyes Abony együttesét

abony_a_bajnoki_cim_varomanyosa_2010-2011._nb_ii._d-k.jpg

http://www.abonyikezilabda.try.hu/

Az abonyi csapat honlapján Gaba 2011. március 23-án így vélekedett az Alapszakaszt követő Rájátszás során, nekik három hét szünet után sorra kerülő 'bokodi vendégszerepléssel kapcsolatban: „Nekünk is megkezdődik a rájátszás, szombaton rendezik a rájátszás második fordulóját. Bácsbokodra utazunk. Februárban már játszottunk ellenük. Igen jó játékot mutatva nyertünk, de ez a mérkőzés más lesz, biztos nehezebb lesz, mint akkor, hiszen 3 hét szünet után játszunk újra tétmérkőzést. Teljes csapattal tudunk kiállni. A fiatalok pedig bizonyíthatnak az ifi mérkőzésen."

Szintén az abonyi honlapon olvashatunk, Anonymous híradásának köszönhetően Szép volt Juci! címmel arról, hogy a csapat legjobbja, Kövér Judit, március 15-én, Abony Város Sportolója kitüntető elismerésben részesült. „... átadták az Abony Város Sportolója díjat, amit Lőrinczyné Kövér Judit kapott meg, két másik személy társaságában! ... Szívből gratulálunk neki, és minden díjazottnak! Nagyon sok jót és szépet mondtak róla, én személy szerint részt vettem az eseményen és jó érzés, hogy együtt örülhettem Jucival, aki megérdemli ezt a megtiszteltetést. Reméljük május 29.-én a bajnoki címet ünnepelhetjük együtt!"

E sorok szerzője pedig, úgy határozott, hogy ez úttal a mérkőzés üres pillanataiban sem jegyzetelget, csak élvezi a remélhetőleg kiváló játékot. Kezdetben tettem ezt az alapszakaszban lejátszott két mérkőzés eredménye alapján, azaz „átmentem" szurkolóba,  azért bízva a 'bokodi lányok tisztes helytállásában...

Aztán, a mérkőzés elején tényleg úgy tűnt, hogy a korábbi mérkőzések koreográfiája szerint zajlik majd a mérkőzés, aztán a 13. percben, Prókai Anett góljával, a hazai csapat vette át a vezetést: 10-9. Na innentől kezdve került jó néhány jegyzet a füzetkémbe. Például az is, hogy a vendégek edzője Brandt Tamás a 15. percben már időt kért, a gondolván talán, hogy a látottaknak fele sem tréfa és új taktikával küldte pályára a csapatát, de nem cselekedett másként Romsics Erzsébet sem, hisz mindketten vegyes védekezésre állították át csapatukat. Prókai Anett felváltva, hol Nagy Krisztinát, hol a március idusán kitüntetett Kövér Juditott vette szoros őrizet alá, a vendégek pedig Banász Ildikó mellé állítottak szoros őrizetet. Nos ezzel együtt is az eredmény a 20. percben még mindig 12-12! Sőt Prókai Anett ismét övéinek szerzett egygólos előnyt: 13-12! A 25. percben Nagy Krisztina egyenlített, sőt újabb vendéggóllal Abony vette át a vezetést: 13-14. Prókai Anett jobb szélről egyenlít: 14-14. Ezt követően Banász kap kétperces kiállítást, az emberelőnyt Nagy Krisztina révén használják ki a vendégek, (14-15),  ám az ellentámadás során Nagy sem kerüli el sorsát a túlzott, heves védekezése miatt, két perc pihi. A 27. percben Prókai Anett kap kétperces pihenőt, ez alatt kettőre növekedik Kövér Juditék előnye: 14-16. A 28. percben Schnábl Zsuzsi előbb szépít, majd egy perccel később, egy Terner Aliz, Schnábl akcióból egyenlített a hazai együttes: 16-16! Az első félidő végén Nagy büntetőből szerezhetett volna előnyt csapatának, ám a sípszó elhangzása után a kapu mellé lőtte a labdát....

Talán az abonyi csapat sem gondolta még szerdán, hogy szombaton este 17:30-kor, harmincpercnyi játék után, még mindig egyenlő lesz az állás. Bár, hogy őszinte legyek magam is csak egy tisztes helytállásban reménykedtem, ám a bokodi lányok alaposan rácáfoltak a kétkedőkre. Mi sem jellemző az első félidőre, hogy a Nagy Krisztina, Hegedűs Gabriella, Kövér Judit, belső hármasból Nagy egyszer, Hegedűs pedig már két kétperces kiállításban részesült, különösen utóbbi játékos járt jó úton ahhoz, hogy a játékidő vége előtt kénytelen legyen elhagyni a pályát. Az első félidő magas színvonalú, ötletes, nagy iramú küzdelmet hozott és a vendégedző mérkőzés után megismert véleményével ellentétben, nem a saját csapata játszott rosszul, ellenben a hazai együttes felnőtt a feladathoz, és ez, mint később kiderült a folytatásra is igaz...

A hazai sikerben érdekeltek körének jól indult a második félidő is: a vendégek kezdték a játékot, de eladták a labdát. Az ellentámadás végén pedig gólhelyzetben szabálytalankodtak. A büntetőből Terner Aliz eredményes: 17-16, de a vezetésnek éppen csak annyi ideig örülhettek, amíg Kövér Abony Város Sportolója Judit és társaik nem érkeztek meg a bokodi kapu előtéréhez: 17-17. Nem csüggednek a hazai játékosok, sőt „cifrázzák" a játékot. Banász Ildikó átlövésből olyan elementáris erővel lőtte meg a labdát, hogy az a kapu jobb felső sarkáról ágyúgolyóként vágódott ki balszélre éppen Varga Kitti kezébe, aki még ágyúgolyóbbként vágta a kapu balalsó sarkába: 18-17. Kövér Gólkirálynő Judit elunva a szoros emberfogást beállóba tette át posztját, de mi előtt a hazai csapat fellélegezhetett volna ettől a ténytől, innen is és nem utoljára, gyorsban bevette Cifra Anita kapuját: 18-18.

35. percben Groll Mónika ellen elkövetett vétség miatt lőhetett büntetőt Terner Aliz, ám most az abonyi kapus remekelt. Az ellentámadás során ismét Abony Város Sportolója eredményes beállóból: 18-19. Banász Ildikó egyéni játékkal veri meg a védőket és egyenlít: 19-19. Prókai Anett 20-19-re módosítja az állást miközben Hegedűs Gabriella a továbbiakban már csak az abonyi B-közepet erősítheti. Megkapja harmadik kétperces kiállítását, majd Kövér Hogyan Játszik Egy Ilyen Játékos Még Mindig Abonyban Judit kettős emberhátrányban is egyenlít: 20-20. A hazai csapat veszti el a labdát, ráadásul Schnábl Zsuzsit kiállítják a bírók, ezt követően Kövér Mindegy Milyen Poszton Játszik Judit, már játszi könnyedséggel juttatja egygólos előnyhöz csapatát: 20-21. A 38. percben Prókai Anett jobb szélről eredményes: 21-21. Túlzott erődemonstráció miatt Terner Aliz kap két perces kiállítást, meg az Abony javára ítélnek büntetőt a bírók halmazatilag, Kövér pedig büntet: 21-22. Varga Kittit terítik le a védők balszélen. Prókai Anett azonban nem vesz elégtételt a vétkesen, kihagyja a megítélt hetest.

40. perc: a vendégek kétgólos előnyre tesznek szert, de csak azért ennyire, mert Kövér Is Emberből Van Így Azért Ha Ritkán Is De Ő Is Hibázik Judit büntetőjét, kivédi Cifra Anita: 21-23. A 43. percben, egy-egy elhibázott támadás után, Kövér Eddig Csak Abonyban Szereplő Klubjához Hű, De Ez A Megállapítás Ma Már Nem Igaz Judit átlövésből vágja a hazai kapuba a labdát: 21-24! Az abonyi háromgólos előnyből Prókai Anett farag jobb szélről: 22-24.  Schnábl Zsuzsi keménykedik, amiért 2 perc a jutalma, ám az abonyi emberelőnyös támadás végén Nagy Krisztina átlövését Cifra Anita védi.

Nem így a 45. percben Kövér Tizenhét Mérkőzésen Közel Kétszáz Gólnál Tartó Judit büntetőjét: 22-25. Terner Aliz egyéni játékkal alakít ki gólhelyzetet, ám a védők plusz feladatot rónak reája. A megítélt hetest, még értékesíteni kell és így történik: 23-25. A 47. percben az abonyi beállós eredményes: 23-26. Egy perccel később ismét Terner Aliz adja el a cseles betörését most még szabálytalanul sem tudnak közbeavatkozni a vendégek: 24-26. A két-háromgólos állandósulni látszó vendégelőny végre egyre csökken, amikor a Prókai Anett ellen gólhelyzetben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Terner Aliz értékesíti: 25-26.

Bácsbokod - Abony 23-23!

Amit pedig az ifjúsági csapat véghez vitt, az már-már szenzáció számba megy. A vendégek nem sok esélyt adva a hazai együttesnek 10-2-es vezetésre tettek szert, ami már-már katasztrofális vereség árnyékát vetítette a hazai nézők elé, amikor egy súlyos szabálytalanságot követően Balla Esztert piros lappal kiállították a játékvezetők. No, ekkor történt meg a csoda: Róka Diána, Terner Zsani, Illés Kitti, Fuszkó Fanni és a többiek úgy védekezésben, mint támadásban egymást múlták felül, minek következtében a mérkőzés utolsó másodpercében az addig vezető abonyiak lőtt góljainak a számát kiegyenlítették: az utolsó hazai gól időn túli hétméteresből született. A piros lapos kiállítást, követő időszakot a 'bokodi lányok 21-13-ra nyerték, a második helyen tanyázó Abony ellen. Szép Volt Lányok!

50. perc: azt nem mondanám, már szigorúan 'bokodi szemszögből nézve, hogy a Hegedűs helyére beállt játékos jó cserének bizonyult. Most ő eredményes: 25-27. Kapusok parádéznak előbb az abonyi védi Varga Kiti lövését balszélről, majd Cifra Kövér Judit átlövését. Az 53. percben viszont Prókai Anett átlövése elzúg a kapu fölött. A rossz cserének bizonyuló abonyi játékos harcol ki hetest, amit Kövér Nem Győzöm Dicsérni Judit, értékesít: 25-28. Csúcsjáték végén balszélről Varga Kitti a szokásos módon varázsolja a labdát a kapuba: 26-28. Kövér Már Csak Kapuban Nem Állt Judit ismét beállóból mattolja a 'bokodi védelmet: 26-29.

55. perc: Varga Kitti, balszél, szokásos módon, egyre jobb formában: 27-29. Nagy Krisztina átlövése után, már a sáncon elhal a labda. Nem így az ellentámadás végén, amelynek végállomása az abonyi kapu hálója: 28-29. Már csak egy gól a hátrány! Jó lenne kivédekezni már egy abonyi támadást, hisz hol vagyunk már a tisztes helytállás reményétől? Még a pontszerzés is benne van a játékban, de ez már úgy tűnik, megmarad álom szintjén. A szigorúan 'bokodi szemszögből nézve rossz cserének bizonyuló játékos ugyanis egyéni játékkal kétgólosra növeli az előnyüket: 28-30. Az 58. percben egy-egy elhibázott támadás után, Schnábl Zsuzsi beállós posztról lőtt góllal gyújt tüzet ismét a hazai szívekben: 29-30. Sajnos nem sikerül kivédekezni az abonyi ellentámadást, most jobb szélről eredményesek: 29-31. Még nincs minden veszve, 'bokodi szempontból sem, hisz majd két perc van még hátra és akkor lőn csoda: az abonyi csapat hibázik támadásban, majd 41,7 másodperccel a mérkőzés vége előtt Varga Kitti balszélről varázsol ismét: 30-31. Abonyi időkérés után a felfokozott hangulatnak köszönhetően, a vendégektől kétszer szerzik meg a labdát a hazaiak, ám nem sikerül az induló játékosokhoz eljuttatni a labdát. Az abonyiak az indító és az induló játékost is letámadták, szabálytalanul akadályozták a labda továbbításában és annak átvételét, ám a bírók sípja néma maradt, így értelemszerűen a játékidő sem állt meg egy pillanatra sem, annak ellenére sem, hogy az utolsó másodpercek eseményeinek következményeként már-már többen fogtak padlót, mint amennyi játékos talpon volt. Így az utolsó másodpercek a vendégeknek kedvezően pereghettek le...! Bosszantó! A 'bokodi lányok, ha a győzelemre nem, az egy pontra mindenképpen rászolgáltak volna, bár a mutatott játékért így is megérdemelnek minden dicséretet! Ezt a formát kellene átmenteni a további fordulókra is, aminek köszönhetően nem lehetetlen a dobogó harmadik fokára felállni a bajnokság végén.

f10_varga_kitti.jpg f1_cifra_anita.jpg f7_prokai_anett.jpg
banasz_ildiko.jpg schnabl_zsuzsanna.jpg f5_terner_aliz.jpg

Összegzés: Nem sok hiányzott ahhoz, hogy az Abony kiváló csapatának várható bajnoki címének ünneplését, annak hogyanjának tárgyalását, egy kicsinykét elodázzák a bokodi lányok, hisz hátra van még a Szeged elleni két mérkőzés is. A kicsik meg egyenesen szenzációsak voltak! És a két teljesítmény, amit szombaton bemutattak a 'bokodi csapatok, már azért is dicséretes, még akkor is, ha csak egy pont is a hazai termés, hisz mint Abonyban mondták, a lehető legjobb játékosok léptek pályára, úgy a felnőtteknél, mint az ifjúsági együttesükben. Kövér Adott Egy Autogramot Amit Köszönök Meg Az Érdeklődését A Bács-Kun Sport Iránt Juditnak meg innen a Bácskából is gratulálunk a kitüntető címéhez!

bacsbokod_ifjusagi_egyuttes_2010-2011._nb_ii._d-k.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 156
Tegnapi: 546
Heti: 702
Havi: 6 136
Össz.: 1 253 188

Látogatottság növelés
Oldal: Tíz másodpercre a 'bokodi bravúrtól..
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »