PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

X. évfolyam, 2. szám
Bácsalmás, Kunbaja Sportlapja 2005. június 20.


BÁCS-KUN SPKirályRT

Új sportmagazin az Interneten

2005. május 18-31.T izennégy napja működik, a www.bacskunsport.bacskaisport.hu

A tizennégy napon, 2500 látogató tekintette meg az oldalt.  Úgy gondolom, ez nem rossz...

A hat rovatban - Arcképcsarnok, Biliárd, Cselgáncs, Kézilabda, Labdarúgás, Diáksport - eddig, 20 frisshír illetve múltidéző írás kapott helyet, azaz naponta több mint egy, olvasmányos cikk látott napvilágot, kezdetként. A további tervek között szerepel egy fotógaléria megnyitása is, ahol a régi fotók mellett a heti események is megörökítésre kerülnének rendszeresen.

Már az eddigi statisztikák is jelzik, a jövőben milyen utat kell követni: először is, naponta csak egy maximum két hírt szabad feltenni. Egyszerre négy-öt már azzal a veszéllyel jár, hogy egyes írások a „süllyesztőbe" kerülnek, azaz a lap lentebbi részébe kerülő cikk kikerül az érdeklődők látószögéből, és nem kerül elolvasásra.

A hétvégi eseményeknek, már vasárnap este, de legkésőbb hétfőn fel kell kerülni az oldalra. Ezt a látogatók naponként eloszlása jelzi, hogy hétfőtől szombatig egyre kevesebb a számuk, majd szombaton ismét emelkedik. Ekkor beharangozók, sportműsorok ismertetése kerülhet terítékre, néhány színes írással.

Érdekesen alakul a nap huszonnégy órájában rögzített látogatottság is. Már hajnali négy órakor jelentkezik az első, frisshírre szomjazó vándor, majd napközben is jelentős az oldalra klikkelő. Érdekes, általában déli 12 és 1 óra között, szinte senki nincs az oldalon. Hiába, nem csak friss sporthírekkel táplálkozik az ember, ekkor ebéd miatt szünetel a szörfözés, majd ebéd után, ismét növekedik. Délután négy órakor markánsan emelkedik a látogatók száma, majd éjfélig lassan lecsendesedik az internetes sztráda. Az emberek pihenni térnek, hogy hajnali négy órakor kezdődhessen a nap, a frisshírek áttekintésével

A leglátogatottabb nap: május 18. 495 klikk A legforgalmasabb óra: 11-12 óra között. V. 21-én volt, 140 látogatóval

Miről árulkodik a Vendégkönyv?

Tudomásom szerint, például egy-egy hazai labdarúgó mérkőzésre 300-400 néző látogat ki a PVSE-pályára. A mai internetes világban arról is tudomásom van, hogy sokan csak az újság, jelen esetben a Petőfi Népe napilap tudósításaiból követik nyomon a helyi sporteseményeket, míg az internetes, elektronikus úton megjelenő híradások olvasóiról csak akkor szerzünk tudomást, ha az ily módon megjelent tudósítások egyszer csak elmaradnak. Ez történt idén áprilisban Bácsalmás honlapjának sportrovatával. Ám azóta is folyamatosan zajlik az élet, a Vendégkönyvében, melynek címe: www.bacsalmas.hu.

Küldő: PVSE 4ever Dátum: May. 29th 2005. 09:20AM. A mai hajósi forduló után a bácsalmási ifjúsági együttes 10 pontos előnyre tett szert, ami azt jelenti, hogy a hátralévő 3 forduló eredményeitől függetlenül bajnok a PVSE! A fiúk bebizonyították, hogy hiányos csapattal, a fiatal serdülős focisták bevetésével, küzdeni akarásból csillagos 5-ösre vizsgáztak! Szép volt fiúk!

Küldő: egyik kézilabdás! Dátum: May 29th 2005, 01:41PM Hali! Tudom, hogy ez nem ide való, de jó lenne, ha a kézilabdával is foglalkozna valaki, mivel nem igazán törődnek vele, és meg lehet nézni, hogy hol van a foci a kézilabdához képest!! Köszönöm és kérem, fontolják meg!   

Küldő: Tanács Attila Dátum: May 29th 2005, 04:58PM Hello egyik kézilabdás! Tudtommal a PVSE-ben 2 szakosztály van: labdarúgás és kézilabda. A megoldást házon belül kell megkeresni, mert kívülről senki sem fog segíteni. Üdv!

Küldő: nn Dátum: May 29th 2005, 09:26PM Ez az Attila küld el Őket, a tudod hova? A címet megadjam, vagy már felfedezted?

Küldő: Tanács Attila Dátum: May 30th 2005, 12:26PM Kedves nn! Engem (minket) nem érint a dolog. Nem küldök senkit sehova, majd keressen megoldást az, akinek érdekében áll. Még a PVSE-s évek alatt telt el úgy 19 hónap (2001. május - 2002. december), hogy a judóra egyetlen forintot sem kaptunk. Ezért kellett új egyesületet alapítanunk. Kellemes sportolást!

Küldő: objektív Dátum: May 30th 2005, 01:26PM Tisztelt "egyik kézilabdás"! Kérlek, írd meg, hogy hol van a kézilabda a labdarúgáshoz képest?! Próbáld meg összehasonlítani a két sportág versenyrendszerét! Ha sikerül, nagy elismerésem!!! Javaslom, hogy az első szempontod az összehasonlításnál az legyen, hogy hány csapat indul a kézilabda ill. a foci bajnokságokban.... .Második szempont az legyen, hogy hasonlítsd össze a bácsalmási kézisek és a focisták alkati tulajdonságait, edzettségi állapotát....

Küldő: nn Dátum: May 30th 2005, 02:02PM Tisztelt Attila! Valószínűleg áthallásos volt a mondandóm, bár én úgy gondoltam, érteni fogod, hová küld, azaz nem el, át, egy másik oldalra, amely többek között az ilyen témák miatt (is) jött létre. Aztán valószínűleg a hétvégi versenyek is lezajlottak rendben és azt ígérted, hogy csokorba szeded az eseményeket. Sejted már, hová kellett, volna küldened a kézilabdást?

Küldő: Tanács Attila Dátum: May 30th 2005, 02:14PM Kapizsgálom, kedves nn:)


Kevés, de szépségdíjas gólok

Bácsalmás - Sükösd 2-1 (2-0)

Labdarúgás, megyei II. osztály Déli csoport. 2005. május 22. Bácsalmás, 300 néző. Vezette: Kővári János *****, Tóth Csaba, Bánfi Zoltán. Bácsalmás: Jaszenovics - Sáfár, Juhász (Szabó T. 84.'), Varga, Kővári Á., Kővári P. (Kubina 88.'), Majoros, Párczen (Ámann 62.'), Berényi, Snyehola B. (Schneider 75.'), Tóth. Edző: Kővári Péter. Sükösd: Sipos - Molnár, Halász T., Zsikó (Kutyka 38.'), Büte, Papp, Halász I., Matity, Reitman, Szabados (Rácz 54.'), Tamás (Evanics 72.'). Edző: Evanics Zoltán. Gólszerzők: 1-0: Berényi Krisztián, kapásból, 16 méterről a jobb alsóba. 2-0: Kővári Ákos, kapásból, 16 méterről, a bal alsóba, 2-1: Reitman Zoltán, védők közül kilépve, Jaszenovics mellett, középre. Kitűntek: Jaszenovics Zoltán, Sáfár Csaba, Snyehola Balázs illetve Halász Tamás, Matity Donát, Tamás Károly. Sárga lap: Snyehola Balázs illetve Zsikó Viktor.

A PVSE, az I. félidőben két parádés kapáslövéssel megszerzett 2 gólos vezetését követően, a vendégek a hosszabbítás utolsó pillanatainak egyikében szépítettek. Így, a Bácsbokod szombati 7-1-es győzelmével, pünkösdi királyságként átvett első helyezést, vasárnap a Bácsalmás együttese visszafoglalta. A PVSE további vetélytársai ugyancsak nagykülönbségű győzelmeket értek el. Szeremle-Kelebia 1-5, Hajós-Bácsborsód 5-1, Baja-Nagybaracska 6-2, míg a szomszédvár Kunbaja csapata, a Babó-legénység Vaskúton, csak 1-0-ra ki kapott.

Krónika: Végre, megjött a jó idő lehetett sütkérezni a remek napsütéses időben. No, a játékosok, már nem örültek ennyire a hirtelen jött felmelegedésnek, amely a mérkőzés iramára is rányomta bélyegét.

A mérkőzés, a PVSE elmúlt héten elhunyt néhai elnökének, Fehér Mihály emléke előtt tisztelegve, egyperces gyászszünettel kezdődött. (Az elhunyt unokája, Fehér Csaba, az UTE válogatott labdarúgója). A vendégek kezdték a játékot, ám a harmadik percben, a PVSE vezetett ígéretes támadást a jobb oldalon, amit a védők szögletre mentettek. A szögletből Kővári Ákos remek ívben küldte kapu elé a labdát, és Berényi a baloldali kapufára fejelte. A 4. percben egy jobb oldali szabadrúgást követően, Tóth Ferenc vehette célba a kaput, ám lövése nyomán a labda, ha centikkel is, de a bal kapufa mellett hagyta el az alapvonalat. A 6. percben egy hátrajátszott labdát szépen akartak megjátszani a hazai védők, ám ez nem sikerült. A labda Reitmann elé került, aki Jaszenovicsot is átjátszotta, majd kapu fölé lőtte. Ezt követően kiegyenlített mezőnyjáték zajlott a pályán, amikor szabadrúgáshoz jutott, a PVSE. 16. perc: a pontrúgásban jeleskedő Kővári Ákos jobbról lőtte be a labdát a kapuelőtérbe. A labda, az ötösről, a kapuval szemben a tizenhatos vonaláig került vissza, és a jókor, jó helyen lévő Berényi, ballal, kapásból, a kapu jobb alsó sarkába bombázta: 1-0.

A gól után, a vendégek is bátrabban kitámadtak, sőt a 19. percben egy gyors ellentámadással négyen, vezethették a labdát, három PVSE játékosra. Végül Büte már Jaszenovicsot is kicselezte, ám a kapus mellett hosszan elgurított labdát, a leshelyzetben lévő társa helyezte a kapuba. Gól helyett, szabadrúgás. Az első félidő közepén, gyors egymásután a vendégek rendeztek tűzijátékot Jaszenovics kapuja előtt, ám előbb Zsikó 25 méterről, a kapu mellé lőtt, majd Reitmann lövését fogta Jaszenovics a bal alsó sarok előtt. A vendégcsapat az 1-0-s hátrány után, átmenetileg emberhátrányba is került. A 26. percben, a játék hevében Zsikó fejbőre felszakadt, és a vérző játékos ápolásra szorult. (Végül, a néhány perces ápolás, és ismét játék után, a sérült játékost Kutyka váltotta, a 38. percben.) A 32. percben újabb hazai védelmi bakit követően az Evanics-legények kerültek helyzetbe. Varga, bár előre is adhatta volna a labdát, sőt a Mártírok útján sem voltak, gólra éhes vendég csatárok, ám Ő arra érzett késztetést, hogy magasan, Jaszenovics felé passzoljon. Szerencsére Varga kollégája, Juhász Róbert megmentette a góltól csapatát. A 37. percben a PVSE jutott szabadrúgáshoz a kapuval szemben, 16 méterről. Snyehola Balázs lövése levágódott a védőkről, pontosan Kővári Ákos elé, aki 16 méterről kapásból a bal alsó sarokba zúdította: 2-0. A félidő végén Jaszenovics volt munkában ismét, amikor egy lövés után a mezőnybe öklözte a labdát.

A második félidő a kétgólos hátrányba került sükösdi csapaté volt, ám a kapuba sehogyan sem sikerült betalálni. Hol Jaszenovics védett nagyokat, hol a hazai védők mentettek az utolsó pillanatban, hol egyszerűen a vendégek ügyetlenkedték el a kínálkozó lehetőségeket. Az 51. percben Papp keverte meg a védelmet, majd akciója szöglettel végződött. Az 54. percben Evanics mester a támadójátékot erősítendő, Szabados helyett, Rácz Fecó lépett pályára. Az 54. és a 62. perc között sorra vezették támadásaikat a vendégek, ám a sziklaszilárd hazai védelem Sáfár Csabával az élen, rendre mentett, vagy mint a 62. perben történt, Reitmann 20 méterről mesze kapu fölé lőtte a labdát. A 63. percben Kővári Péter játékos-edző is a frissítés mellett döntött: Párczen Zolit, Ámann Krisztián váltotta. Ezt követően enyhe hazai fölény alakult ki, ám a 68. percben ismét Sáfár mentett az utolsó pillanatban, a védők közül kilépő Tamás Károly elől. Az ellentámadás során Snyehola Balázs ültette „ringlisbe" a vendégvédőket, majd beadását szögletre mentették Halász Tamásék.

Az utolsó húsz perc elején Evanics Zoltán játékos-edző is pályára lépett, a lesérült Tamás helyét foglalta el. A 72. percben Snyehola Balázs játékon kívül „pöcizte" tovább a kelleténél a játékszert, amiért begyűjtött egy sárga lapot. A 75. percben Halász István tört kapura, majd 16 méterről messze a kapu fölé lőtte a labdát. Az utolsó percek, már a cserék jegyében zajlottak, - Snyehola Balázst, Schneider István, Juhász Robit, Szabó Tamás váltotta - majd a 88. percben, Kővári Péter is a távozás mellett döntött. Helyére Kubina Krisztián állt be. Aztán miközben cserékkel próbálkozott a PVSE javítani a játékon, a Sükösd a mérkőzés utolsó pillanatában, megszerezte a szépítő gólt. Reitmann kapott remek indítást középen és a kimozduló Jaszenovicsa mellett ügyesen a kapuba helyezte a labdát: 2-1.

A középkezdésre szinte már nem is maradt idő, mert a kezdőrúgás elvégzése után, Kővári János játékvezető is elégnek ítélte a játékidőt és lefújta, a nem nagy iramú, ám változatos, izgalmas mérkőzést. A jó erőkből álló Sükösd ellenében, ha nem is a riválisokhoz hasonló gólzáporos győzelemmel, de sikerült a három pontot Bácsalmáson tartani. Így, az átmenetileg, 24 órára, a második helyre „taszított" PVSE visszakerült, a megyei II. osztály Déli csoportjának élére.

Kővári Péter - A vendégek játszottak mezőnyfölényben, ám a védelmünk sziklaszilárdan verte vissza a meg-megújuló sükösdi támadásokat. A góljaink azonban szépségdíjas találatok voltak. Evanics Zoltán - Győzni jöttünk, azonban két távoli lövés megpecsételte sorsunkat. A mezőnyben egyenrangú ellenfelek voltunk, ám egy kivételével, csak helyzetekig jutottunk.

Bácsalmási utánpótlás (is) az élén

Ahhoz, hogy valahol néhány tehetséges labdarúgót kineveljenek, nem feltétlen szükséges a bajnoki címben „gondolkodni", de a siker, nagyban befolyásolhatja a fiatal játékosok további fejlődését, sorsának alakulást.

A megyei II. osztály, Déli csoportjában magabiztosan vezető PVSE ifjúsági gárdájában, sok tehetséges labdarúgó kergeti a labdát, ám igencsak megizzadtak, - nem feltétlen a nagy meleg miatt - a legutóbbi, Sükösd elleni mérkőzésen, de sikerült a győzelmet kicsikarni 1-0-ra. És ez, talán nem is szenzáció, már-már természetes. Ha nem megy a játék, akkor, jön a vérrel és verítékkel kivívott győzelem. Ez a legutóbbi, Sükösd elleni derbi, ilyen volt.

A megyei serdülő bajnokság Déli csoportjában, már az elmúlt hét csütörtökén pályára lépett a PVSE, Érsekcsanádon. A kistérségi csapat (Jánoshalma-Mélykút) megelőzésén fáradozó együttes, ha nem is javított gólkülönbséget, de Kazi Zorán kettő, és Józsa Patrik góljaival 3-2-re győzött. Ennek köszönhetően, mivel a szomszédvárak együttesei elhalasztották az egymás ellen vívandó mérkőzésüket, így a PVSE ugrott az élre. Remélhetőleg, nem átmenetileg. Bácsalmáson nagyon drukkolnak a Kunbaja együttesének. Nagyon megérdemelnének már egy újabb sikert, de legalább egy pontocskát, mondjuk május 25-én, a kistérségi együttes ellen, de a Tompa is, május 26-án Sükösd ellenében...

Az élcsoport állása május 23-án: 1. Bácsalmás 24 mérkőzés/60 pont, 2. Jánoshalma-Mélykút 23/59, 3. Sükösd 23/57.


Orbán-napi vígalom Hajóson

Az üldöző csapatok is Bácsalmást segítik (II.)

Labdarúgás. Megyei II. osztály Déli csoport. Négy fordulóval a bajnokság vége előtt, még mindig nagy a „tülekedés" a dobogós helyezéseket illetően, a megyei II. osztály Déli csoportjában. A 26. forduló előtt, listavezető Bácsalmás és az ötödik Bajaszentistván csapatai között mindössze öt pont volt a különbség. Köztük helyezkedett el a negyedik helyezett Hajós csapata 50, a harmadik Kelebia 51, és a második Bácsbokod 52 ponttal. A rivális csapatok közül Bácsbokodnak és Kelebiának ígérkezett könnyebb mérkőzés. Hazai pályán fogadták a Nagybaracskát, illetve az utolsó előtti Dunszentbenedek együttesét. Ezek a mérkőzések, hazai győzelmeket ígértek, ám nagy meglepetésre Nagybaracska 2-1-re legyőzte Bácsbokodot, míg Kelebián tényleg papírforma eredmény, 8-0-s hazai győzelem született.  Bajaszentistván Fajszra látogatott és ma már tudható: az előző fordulóban lőtt hat góljukat követően, maradt még Ónody Tamás játékosainak lábában, és az ugyancsak előre törekvő hatodik Fajsz ellen is kiszabadult a „szellem" a palackból! Az előzetesen várt iksz helyett, begyűjtötték a három pontot. Fajsz-Bajaszentistván 3-4.

Az Orbán-napi rangadón hatalmas csata volt várható és ez így is történt. A vendéglátók Bácsborsódon egy ötössel hangoltak a mérkőzésre, és most sem adták sokkal alább. A PVSE az Evanics Zoltán dirigálta Sükösd ellen tette próbára az edző idegeit és saját védelmét. Azt a néhány bakit, ha nem követik el ismét, esélyük lehet a pontszerzésre - írtuk a mérkőzés beharangozójában. Nos, a vendég PVSE játékosai, ha lehet még több bakit követtek el a derbin, különösen a félidők első perceiben. Már-már katasztrofális vereség bontakozott ki a pályán, amikor kezdett csapatként játszani a PVSE és a pontszerzés is elérhető közelségbe került, ám ez most nem sikerült. Azért akkora baj még nincs. A fenti eredmények nyomán annyi a változás az élmezőnyben, hogy a pontok alapján, Bácsalmás (54 pont/ gólkülönbség + 33) már csak társbérletben első, Kelebiával (54/+28), harmadik Hajós (53/+51), negyedik Bácsbokod (52/+30), ötödik Bajaszentistván (52/29), hatodik Fajsz (46/+30).

Ezek tükrében, ha az első és ötödik helyezett közötti öt pontos különbséget szorosnak neveztük az előző forduló után, milyen jelzővel illessük a jelenlegi két pontos különbséget. Érdekes mérkőzéseknek lehetünk még tanúi a bajnokság befejező fordulóiban. Teljesen nyílt: ki lesz a bajnok?

Hajós - Bácsalmás 4-3 (1-0)

Hajós, 200 néző. Vezette: Kriskovics, Allaga, Süveggyártó. Hajós: Huber J. - Schindler, Gyöngy, Stoffer, Huber Zs., Gyurászovics, Tamaskó (Scherer 73. perc), Nasz, Pesti, Bényei (Ruff 56. perc), Csúcs. Edző: Ginál Gábor. Bácsalmás: Zsemberi - Sáfár, Juhász (Varga 73. perc), Snyehola Á., Párczen, Kővári P., Majoros, Kővári Á., Ámann, Mándity, Tóth. Edző: Kővári Péter. Gólszerzők: Csúcs Roland 3, Schindler Endre illetve Snyehola Ákos, Ámann Krisztián 2. Kitűntek: Gyurászovics, Csúcs, Bényei illetve Ámann, Snyehola Ákos, Sáfár Csaba. Sárga lap: Schindler 33. perc, Tamaskó 65. perc illetve Majoros 62. perc.

Mérkőzés előtt: A hajósi elnök, Kóbor József háromgólos győzelmet várt a mérkőzéstől. A vendégek, az első helyezésük megtartásában reménykedtek, ami azt jelenti legalább döntetlenre jók lesznek.

A hazai csapatban, Szeiz és Gombkötő csak a pálya mellől követhette a mérkőzést, míg a PVSE csapatából, szinte az egész középpályás sor, Snyehola Balázs, Bögre Károly és Berényi Krisztián hiányzott. Nagy kérdés volt: melyik csapat érzi meg jobban, a hiányzókat?

A válaszra sem sokat kellett várni. A PVSE kezdte a mérkőzést, ám a sikertelen támadást követően néhány másodperccel többet időztek a kelleténél Huber kapuja előtt, miközben Csúcs Roland szabadon nyargalhatott Zsemberi kapujáig és szerezte meg a hajósi vezetést: 1-0. A 7. percben Mándity akciózott a jobb oldalon, de a támadási kísérlet elakadt a védőkön, majd Majoros 20 méterről eleresztett lövését védte Huber. A 11. percben Csúcs adott remek labdát Tamaskónak, akinek lövését Zsemberi védte, majd az ismétlését Snyehola Ákos mentette szögletre. Egy perccel később Snyehola kezezése miatt megítélt szabadrúgásból Tamaskó durrantotta kapu fölé a labdát. A 18. percben Zsemberi pillanatai következtek, amikor gyors egymásután három hazai lövésnek állta útját, remek vetődésekkel. A 21. percben Tamaskó lövését tenyerelte szögletre Zsemberi. A 25. percben Mándity a jobb oldalon játszotta át a védelmet, ám beadás helyett, az oldalhálóba lőtte a labdát. Az ellentámadás során Schindler öröme bizonyult korainak, mert a gólját lesállás előzte meg. A 27. percben Tamaskó elől Sáfár mentett szögletre. A 29. percben Tóth Fejesét védte Huber.

A 32. percben Gyurászovics 30 méterről, szabadrúgásból vette célba a kapu bal alsó sarkát, ám Zsemberi szögletre mentett. A 36. percben Bényei mentett szögletre Mándity elől, a jobb oldalon. Kővári Ákos beívelést Huber a mezőnybe öklözte. Pontosan Párczen elé, célba vette a kaput, majd a védők felszabadító rúgása, centikkel kerülte el a saját kapujukat. A 43. percben Sáfár indította remek labdával a jobb oldalon Párczent, aki remekül játszotta át védőjét, majd beadása centikkel kerülte el a kapu jobb felső sarkánál a pályát. A 45. percben jobb oldali bedobás után Párczenhez került a labda. Remek ívben beadott labdájára Kővári Ákos érkezett jó ütemben, ám fejese, a talajról átpattant a kapun.

A kezdeti álmosságból ébredve a PVSE is egyre gyakoribb és veszélyesebb támadásokat vezetett, sőt a félidő végén már az egyenlítés is benne volt a játékában, a félidő első felében óriási iramot diktáló, ám azt követően fáradni látszó Hajós ellen. Az eddigi gyakorlatnak megfelelően, jobb folytatásban bizakodtak a vendégek, ám ez, a bizakodás szintjén maradt. A Hajós a szünetben rápihenve a folytatásara, ismét tűz alá vette Zsemberi kapuját, és az első félidő végén látottakkal ellentétben ismét támadtak.

A 48. percben Csúcs Roland lépett ki a védők közül - sokak szerint lesgyanús helyzetből indulva - és Zsemberit is kicselezve a kapuba gurította a második hazai gólt: 2-0. Az 50. percben átmenetileg ismét megzavarodott védők asszisztálása mellett egy jobbról belőtt labdát Tamaskó sarokkal tálalt Schindler elé, aki 16 méterről a bal alsó sarokba lőtte: 3-0. Az 56. percben már-már kegyelemdöfésnek beillő módon, Csúcs Roland a kapu jobb alsó sarkába lőtte a labdát: 4-0!

A másodi félidő első tíz perce hazai gólokban gazdag, fergeteges támadásokkal, majd a következő negyedóra már jó néhány, nem a pályára való esemény jegyében zajlott. A 70. perctől aztán ismét a játék kapott főszerepet. Ekkor Tamaskónak köszönhetően, nem tudtak mit kezdeni a létszámfölénnyel. Aztán a hazai együttes itt befejezte a játékot.  Talán a megnyugtató előnyük tudatában, vagy az oxigénhiány miatt, de az, tény: a néhány Redbull elfogyasztását követően, vagy a messze földön híres jobb második félidei teljesítményének, vagy a jobb kondíciójának köszönhetően, szárnyra kapott PVSE egymásután vezethette veszélyesebbnél veszélyesebb támadásait, mi több rúghatta a gólokat. A 71. percben Mándity fejesét Huber a kapufára tolta és az onnan lehulló labdát Snyehola Ákos vágta a kapuba: 4-1. A feléledt PVSE egymásután vezethette támadásait, a betömörülő hazai védelemmel szemben és a 75. percben tovább csökkentette hátrányát. Párczen jobb oldali beadását követően Ámann Krisztián a jobb felsőbe fejelte a labdát: 4-2. Egy perc múlva Mándity lövését még hárította Huber, ám a kipattanó labdát Ámann a jobb alsó sarokba vágta: 4-3. A mérkőzés utolsó perceiben bár a vendégek játékában az egyenlítés is benne volt, ám ez, ezen a napon nem sikerült, a félidők elején kiváló kontrajátékot produkáló hazai együttessel szemben. A fentebb feltett kérdésre tehát a válasz: a PVSE középpályás sorából ezúttal nagyon hiányzott a Snyehola - Berényi - Bögre alkotta trió. Nélkülük „átjáróház" lett a védelem is.

Hajós egygólos győzelme megérdemelt.

Ginál Gábor - A mérkőzés az elképzeléseink szerint alakult. Óriási ziccereket hibáztunk, majd a négy-null után azt hittük megnyertük a mérkőzést. A vendégek ezt követően három gólt is szereztek és az egyenlítés is benne volt a játékban. A mérkőzésre kilátogató nézők jó iramú, színvonalas mérkőzésnek lehettek tanúi. Sok sikert kívánunk a Bácsalmás együttesének. Vankó László - Gólzáporos vereségünk, de a pontszerzés is benne volt a játékunkban.

 Az Orbán-napi sportnap tehát a hazai együttes sikerével ért véget, amelyet követően a hazai együttes ünnepelhetett maradék nélkül. A mérkőzés, az idény legjobb mérkőzésének járó címet joggal birtokolhatná, amelynek szemtanúja volt a megyei szövetség alelnöke Nyerges Ferenc, a szövetség főtitkára Losonczi László, a bajai szövetséget képviselő Szűcs László, és a halasit képviselő Schneider Pál.

A II. osztály Déli csoport

A csoport élmezőnye május 29-én, 1845

M

GY

D

V

Gólkülönbség

Pont

Telj

1

PVSE

27

16

6

5

72

39

33

54

67

2

Kelebia

27

16

6

5

65

37

28

54

67

3

Hajós

27

16

5

6

85

34

51

53

65

4

Bácsbokod

27

16

4

7

71

41

30

52

64

5

Bajaszt.ist.

27

17

1

9

77

48

29

52

64

6

Fajsz

27

14

4

9

67

37

30

46

57

Ismét a pályán: Szabó György, Kardos József, Plotár Gyula, Vincze István...

Hajósi Öregfiúk - Magyar Öregfiúk Válogatott 1-7 (0-6)

Labdarúgás, nosztalgiamérkőzés. Hajós, 50 néző. (30 hajósi, 20 almási). Vezette: Varga Zoltán, Farkas László, Polyák Attila. Hajós: Rockenstein Ferenc - Illés Attila, Rácz Péter, Gázser Zsolt, Hepp János, Follárdt András, Schőn István, Farkas Tibor, Follárdt Zoltán, Várszegi István, Torma János. Csereként pályára lépett: Mendler György, Szabó Zsolt, Hargitai István, Rendes László, Konda István. Edző: Balogh Gyárfás. Magyarország: László László (FTC) - Szabó György (Tatabányai BSC), Wéber Antal (FTC, Csepel), Kardos József (UTE), Hajdú József (FTC, Csepel), Csehi Tibor (Kispest Honvéd), Csehi István (Kispest Honvéd), Plotár Gyula (TBSC), Vincze István (TBSC), Haász Károly (TBSC), Szekér Pál (Győr). Edző: Tusinger Antal (Kispest Honvéd).

A beköszöntő nyári kánikula előre vetítette annak a lehetőségét, hogy a délután háromkor kezdődő mérkőzéssel, a napszúrás ígéretével, nem sokan cserélik fel a hajósi pincék hűsítő klímáját, ám az meglepő volt, hogy a kezdési időre, mindössze 50 néző foglalt helyet a tűző napon a lelátón. A mérkőzésre kilátogatókat, a mérkőző csapatokat Rendes János köszöntötte és mutatta be.

A mérkőzés alkalmat adott ismét, hogy az egykori helyi ászok és az egykori válogatott labdarúgók megmutathassák magukat a játéktéren, ha nem is az egykori tempóban. Így a hazai együttesben például Rockenstein, Rácz, Hepp és Torma illetve a válogatottban Szabó György, Kardos József, a Csehi testvérek, vagy az egykori Kiprich József - Plotár Gyula - Vincze István trióból pályára lépő utóbbi két játékos.

Az iram a várakozásnak megfelelően alakult az első félidőben, amelyben Vincze Istvánék játszották a főszerepet és a válogatott gólok. Bár az első említésre méltó eseményt Follárdt Zoltán mutatta be a 6. percben, amikor a jobbról belőtt labdáját László a kapufára tenyerelte. A kontratámadás végén Vincze lövését fogta Rokenstein.

A 4. percben aztán beindult a válogatott: Haász kapott remek indítást és a kifutó kapus felett emelte a kapuba: 0-1. A 7. percben a védőktől Vinczéhez került a labda, és 7 méterről, jobbról a kapu jobb alsó sarkába helyezte: 0-2. Egy kis szusszanást követően, a 14. percben Csehi István bólintotta a labdát a bal felső sarokba: 0-3. A 20. percben Vincze baloldali beadását Plotár elől, Rockenstein még szögletre tolta. Az ismétlésnél, azonban egy elé lefejelt labdát Plotár a jobb alsó sarokba helyezte: 0-4. A 23. percben Torma követett el egy szabálytalan szerelést hátulról, a kapura törő Vincze ellen a tizenhatoson belül. A büntetőből Csehi Tibor a jobb alsó sarokba helyezte a labdát: 0-5. A hazai együttesnek is voltak próbálkozásai, ám ekkor, már ami a góllövést illeti, nem jártak sikerrel.

A folytatásban ismét a válogatott villant egyet. Az eredmény, pedig a kellemetlen emlékeket idéző állásra alakult, amikor Haász csúsztatott fejese a bal felső sarokban landolt: 0-6. Ezt követően a válogatott szemmel láthatóan visszavett, az amúgy sem nagy iramból és Hepp és társai is többet akciózhattak. A második félidő 5. percében Hepp törhetett kapura, ám a helyzet, csak helyzet maradt. A 16. percben ismét Hepp törhetett kapura, majd Follárdthoz passzolt, akinek lövését a kapufára tolta László, majd a lepattanó labda egy újabb kísérletet követően, a kapusról került szögletre. A 28. percben a felező vonalon ragadt válogatott védők közül Hepp lépett ki a labdával, majd László kapust is elfektetve helyezte a kapuba, feloldva a 0-6 nyomasztó, kellemetlen emlékekeit.

Sajtó két perc A mérkőzésen jelen volt, a Csehi-dinasztia Édesanyja is, aki megjegyezte a ma is sokat futó egyik fiáról: Nem érti, minek szalad a fia még ma is ilyen sokat?

A szünetben néhány egykori kiválóságtól autogramot is begyűjthettek volna a szurkolók, ám nem sokan éltek ezzel a lehetőséggel.





 Szabó György, 510 mérkőzés az NB I-ben Szabó György 510 alkalommal szerepelt az NB I-ben a Tatabányai Bányász színeiben, ám ezzel már „csak" második az örökranglistán. Nem rég Illés Béla (MTK) „letaszította" a trónról.

 - Azért a második helyezés is szép. - Nem panaszként mondom, de amikor elértem az ötszáztízes NB I-es szereplést jelentő rekordot,  én kilencvenperces meccseket játszottam. A rekord, a néhány serlegen kívül, soha semmit nem hozott a konyhára, de az ebben a műfajban elért jelenlegi második helyemnek is örülök. - válaszolt az örökranglistán második, de azért sajnálni nem kell. Korának egyik legjobban fizetett játékosai szerepeltek Tatabányán anno és ez még a kézilabdásokra volt igaz akkor.





- Hol edzősködöl napjainkban - kérdeztem Kardos Józseftől. - Elvégeztem minden iskolát, tanfolyamot, ami a labdarúgással kapcsolatban létezik, ám napjainkban munkát sehol nem kapok - válaszolt az inkább helyezkedéséről, mintsem gyorsaságáról híres exválogatott hátvéd.





- Az egykori tatabányai, Kiprich József - Plotár Gyulaa - Vincze István összetételű álomtrió harmadik, talán a legnagyobb karriert befutó tagja, hol van? - Ne bolondozz, nem szóltunk neki, ide nem férne be - mondja a humorban is jártas Plotár Gyula.






 Vince Pilu István

Bácsalmás: arany vagy ezüst?

A sükösdi iksz reményében: Bácsalmás - Kelebia 6-0 (4-0)

2005. június 4., labdarúgás. A megyei serdülő bajnokság Déli csoportjának utolsó fordulója előtt, egy dolog dőlt el, biztosan: a Bácsalmás, Jánoshalma-Mélykút, Sükösd trió közül bármely együttes az élre kerülhet még és lehet, a 2004-2005. évi bajnokság végső győztese. Viszont a PVSE együttese már sehogy sem végezhet másodiknál rosszabb helyen. Az utolsó forduló érdekessége, hogy a JMKFC Sükösdre látogatott, míg a Bácsalmás, Kelebia együttesét fogadta hazai pályán. Nos, a Bácsalmás - Kelebia mérkőzés 4-0-s félidőt követően 6-0-s hazai győzelemmel végződött. Ennek köszönhetően, a PVSE csapata 11 óra 30 perckor, az élre ugrott. Ekkor még nem mondanám, hogy a bajnokcsapat fürdött pezsgőben, ugyanis a Sükösd-JMKFC mérkőzést a délutáni órákban játszották. A Bácsalmás bajnoki címéhez, a sükösdi derbinek, döntetlen eredménnyel kellene végződni. Ezért a címben feltett kérdésre, adandó válaszra, e mérkőzés lefújásának pillanatáig várni kell. Arany vagy ezüst?

Narancsik Máté edző a Kelebia elleni mérkőzés előtt - Nem fájna a fejem annyira, ha Baján (2-2) nem követünk el számtalan egyéni hibát és a kulcsjátékosok a mutatottnál aktívabbak lettek volna. Aztán még így is mi vezettünk, majd a Baja fordított 2-1-re, végül mi egyenlítettünk. A góljainkat Józsa Patrik és Eckert Norbert lőtte. A Kelebia elleni mérkőzésen remélhetőleg mindenki átérzi a győzelem fontosságát és ennek megfelelően lép pályára, majd délután eldől, hogy a bajnokság végén, mire lesz elég a teljesítményünk, sajnos ez már nem rajtunk múlik.

Bácsalmás - Kelebia 6-0 (4-0)

Bácsalmás, vezette: Balázs „Golyó" József, egyedül is jól. Bácsalmás: Prikidánovics Tamás - Varga László, LÁZÁR VIKTOR, Szemán Zoltán, Prikidánovics Milán (Papplógó), Eckert Norbert, Manz Tamás (Eckert Dávid), Barcsák Endre, Józsa Patrik, Kazi Zorán (Novák), Horváth Zoltán (Besenyei). Edző: Narancsik Máté. Kelebia: Fricbert - Simits, Molnár, Varga (Veé), Kéki, Erdélyi, Oltyán, Virágh (Sulomán), Tokodi (Pipicz), Révész. Berényi. Edző Kószó László.

10,00: A vendégek kezdték a játékot majd a PVSE vette át a játék irányítását. A meg-megújuló támadásvezetések először 10 óra 8 perckor jártak sikerrel, amikor egy baloldali beadást követően Józsa Patrik a bal alsó sarokba helyezte a labdát: 1-0. Egy perccel később, Kazi fejelte a labdát a kapu mellé. 10,13: Prikidánovics Milán fejese már a baloldali kapufán csattant, majd két perc múlva Milán, egy parádés mozdulattal vette be Fricbert kapuját. Baloldali beadás érkezett a kapu előterébe, ahol a félmagas labdát, a levegőben eldőlve kapásból a jobb alsó sarokba bombázta. A szezon legszebb góljával: 2-0.

A gólutáni kezdést követően Prikidánovics Tamás csillogtathatta képességeit. Az egyedül kapura törő Berényi lövését a jobb alsó sarokból tornászta ki, majd az ismétlést követően a labdát a kapu fölé öklözte. A kiegyenlített perceket követően ismét a PVSE vezethetett ígéretes támadásokat.

10,33: az pedig már nem ígéret volt, amikor Prikidánovics Milán a jobb oldalon futotta le a védelmet és lövészserű beadása a kapu jobb felső sarkába vágódott: 3-0. 10,37: Horvát Zoltán cselezgetett a kapu előtt, majd lőtt, és a labda a bal alsó sarokban kötött ki: 4-0.

10,50: A második játékrészben ismét nagy kedvvel vetették játékba magukat a PVSE játékosai, már-már túl nagy igyekezettel. Eckert Norbert balról, 25 méterről szabadrúgásból adta be a labdát és a remek ívben érkező játékszerre Józsa Patrik és Prikidánovics Milán is lecsapott, volna, ám egymást zavarva a földre huppantak, a labda, pedig érintés nélkül hagyta el a játékteret. A második félidő közepén Berényi hagyta faképnél a hazai védelmet a jobb oldalon, majd kapura húzott, ám Prikidánovics Tamás szögletre mentett előle.

11,10: ismét a hazai kapus mentett bravúrosan. Ekkor, a kapura törő Berényit szerelte becsúszva. 11,20: a vendégvédők, Józsa Patrik szögletét még kivágták a kapu előteréből, ám pontosan Barcsák Gábor elé, aki jobbról, a tizenhatos sarkáról, a kapu jobb alsó sarkába bombázta: 5-0. 11,28: Varga László jó 25 méterről bikázta kapura a labdát, amely a felső lécről vágódott a kapuba: 6-0. A mérkőzés további részében már nem forogtak veszélyben a kapuk.

11,30: Balázs „Golyó" József, magasságával fordítottan arányos, nagy játékvezető, elérkezettnek látta az időt, hogy véget vessen a 2004-2005-ös bajnoki évben, jelen párosításban lejátszott utolsó mérkőzésnek. A PVSE csapata megtette, amit megtehetett a mai napon, majd a délután esedékes rivális csapatok mérkőzésének ismeretében kiderül: ez (és a többi) győzelem illetve pontszerzés mire lesz elég? Egy biztos: ezüstnél nem lehet értéktelenebb az a medál, amely a PVSE játékosainak nyakába kerül.

11,33: A játékosok a mérkőzést követően, a rekkenő melegben, búcsúzásként néhány pezsgőt és petárdát eldurrantva ünnepeltek: hogy mit, ekkor még nem tudni: a bajnoki címet, vagy csak az ezüstöt? Majd kiderül...

11,35: Narancsik Máté a mérkőzés után - A győzelmi kényszer okozta nyomást, az első gól feloldotta, és biztosan arattunk győzelmet. A PVSE, Lázár Viktor csapatkapitánnyal az élen, minden dicséretet megérdemel, a most és a bajnokság során nyújtott teljesítményéért, hogy mihez lehet gratulálni, délután kiderül... Folyt köv. 11,40: Kószó László a mérkőzés után - A Bácsalmás egyértelműen jobb volt. Nálunk hiányzott három játékos is. Sajnálom, hogy nem sikerült gólt lőnünk.

11,50: Ekkor, még nem lehet tudni, bár jól körbe határolható, hogy a PVSE serdülő együttese hol végez a bajnokság végén. Ha a PVSE legfiatalabb együttese, „csak" a második helyen végezne, akkor sem lenne nagy tragédia, majd sikerül jövőre. Ugyanis ennek a gárdának az egyik nagy erénye az, hogy csupán csak egy játékos, nevezetesen, perpillanat a söprögetője, Lázár Viktor csapatkapitány távozik. Helyesebben fogalmazva, nem távozik, egyszerűen kiöregedett a gárdából. Amíg az érem mikéntjére fény derül, eddigi pályafutásáról vele és játékos társaival, beszélgettünk, róla.

Megyei serdülő bajnokság Déli csoport  Végeredmény 2005. június 4.

M.S. Dél
Végeredmény 2005. június 4.

M

Gy

D

V

Ag

Kg

Gk

P

T%

 1. JMKFC

26

21

2

3

153

34

119

65

83

2. Bácsalmás

26

20

4

2

121

29

92

64

82

3. Sükösd

26

19

6

1

121

27

94

63

81

Lázár Viktor magánember, amikor nem labdarúgó, a Bácsalmási Hunyadi János Gimnázium 10. évfolyamán folytatja tanulmányait. - Kiss Baranyi Sándornál, a Focisuliban kezdtem a labdarúgással foglalkozni, majd Kővári Péter vette át a csapatot. Rövid átmenetinek is mondható időszak után, Narancsik Máté egyengeti csapattársaim és az én pályafutásom. - Ha jól tudom, kapusként kezdted pályafutásodat, hogyan kerültél a söprögető posztra? - Két kapusa (Prikidánovics Tamás és Lázár Viktor) is volt a csapatnak és saját kérésemre kerültem akkor, a csatársor tengelyébe. A védelembe a szükség vitt, az ezen a poszton szereplő játékos társam lesérült, aztán itt ragadtam. Az ifiben az idei bajnoki évet kapusként kezdtem, majd a tavasszal visszatérő remek képességekkel rendelkező, Jaszenovics Zoltán vette át a kapus kesztyűt, én pedig ahol éppen valami oknál fogva hiány mutatkozik a mezőnyjátékosok frontján, próbálom betölteni az űrt.

Aztán, hogy milyen játékos, legfőképpen milyen ember Lázár Viktor? Arról hallgassuk a játékostársakat:

Prikidánovics Milán, a Hunyadi János Gimnázium, hatosztályos tagozatának 8. évfolyamos, végzős tanulója. Végzős, hisz a következő tanévtől pályafutását Budapesten, az UTE színeiben folyatja, meg a tanulmányait is. - Viktor a csapat hangulatának felelőse. Emberileg, és mint játékost is nagyra értékelem. A serdülő bajnokság mezőnyének egyik legjobb söprögetőjének tartom.

Prikidánovics Tamás kapus, aki a kapuban szeretne „megöregedni", azaz nem vágyik olyan „kalandos" pályafutásra, mint az átmenetileg búcsúzó pályatárs. - Őszinte ember, a véleményét mindig kimondja a játékos társait mindig a legjobb teljesítményre, ösztönzi.

Józsa Patrik, a Józsa labdarúgó-dinasztia legfiatalabb tagja, aki öt éve kezdett a sportággal ismerkedni. - Viktor nagyon lelkiismeretes, a csapatérdekeiért, annak sikeréért mindent megtesz. Ha olykor vereséget is szenvedünk, a javítás lehetőségén gondolkodik és azért sokat is tesz. Sajnálom, hogy kiöregedett, egy színes egyéniség távozik a csapatból, szerencsére csak a serdülő együttesből.

A sportág halhatatlanjai közé, a hivatal szerint Mantz Tamás néven bevonuló (igazolásában ilyen név szerepel) játékostól megtudjuk: ha az ő nevét nemcsak kiejteni akarja valaki helyesen, de leírni is, akkor azt, így tegye: MANZ, aki mellesleg, Viktorral szemben, szeretne megmaradni a középpályán most betöltött posztján. - Egy jó embert ismertem meg Viktorban. A játékban segítőkész, hidegvérű, technikás játékos.

13,00 Ennyi volt a játékostársak véleménye, ennyi volt, amit eddig megtudhattunk Viktorról. Arra, hogy bajnoki címmel, avagy „csak" ezüsttel búcsúzik a serdülő együttestől, arra még egy kicsit várni kell.

18,15: Arany vagy ezüst? A mérkőzés vége előtt, hívom a Bajai Labdarúgó Szövetség egyik jeles képviselőjét, egy kis biztató részeredmény reményében. A vonal végén Szűcs László a szövetség elnöke, aki Sükösdön, élőben követi nyomon a bajnoki cím sorsát eldönteni hívatott mérkőzés alakulását: a kistérségi csapat magabiztosan vezet 2-0-ra és jobban is játszik ellenfelénél - válaszol az elnök.

Ami annyit tesz, hogy a 2004-2005-ös bajnoki évben a megyei serdülő bajnokság Déli csoportjának a bajnoka a Jánoshalma-Mélykút kistérségi együttes, Második Bácsalmás Petőfi VSE, Harmadik Sükösd. A fentiek aztán a címben feltett és a későbbiek során felmerült kérdésekre is megadták a választ: a PVSE ifjúsági együttesének három fordulóval a bajnokság vége előtt elhódított bajnoki címe után, a serdülő együttes, dicséretes helytállással az utolsó pillanatig nyílt küzdelem végén, „csak" a második helyen végzett. Lázár Viktor, pedig ezüsttel a nyakában „cuccolhat át", az ifjúsági együttes öltözőjébe. A többiek előtt, ott a javítás lehetősége, augusztusban új bajnokság indul... Remélhetőleg, összességében az ideihez hasonló, izgalmas, érdekes bajnokság.

18,40: a biztonság kedvéért ismét hívom Szűcs László sporttársat, aki Bácsalmásra nézve semmi biztatóval nem szolgált: maradt a 2-0 a JMKFC javára. Lásd: 18,15!

Rangadó, hazai győzelemmel!

Sorrend: Kelebia, Bácsalmás, Hajós, Bajaszentistván, Bácsbokod

Mondják: a bajnokságot csak a Hajós együttese nyerheti, a megyei II. osztály Déli csoportjában. Kószó László úgy fogalmazott: a Kelebia együttese nagyon megérdemelné már a bajnoki címet. A fentiekhez talán hozzátehetjük: meg a másik három együttes, Bácsalmás, Bácsbokod és a Bajaszentistván legalább annyira. Bár Kelebia a 28. fordulóban, Bátmonostor ellen aratott 12-3-as győzelmével, a gólkülönbségén javítva, három góllal „közelebb" áll a végső sikerhez, ám Kelebia és 'Bokod között mindössze két pont, Kelebia és Bácsalmás között például csak három gól a különbség. A Bajaszentistván és 'Bokod között már a gólkülönbség sem dönt.

Az élmezőny eredményei: Bátmonostor - Kelebia 3-12, Vaskút - Bácsbokod 1-2, Bajaszentistván - Sükösd 2-0, Szakmár - Hajós 1-2.

Bácsalmáson legutoljára egy évvel ezelőtt találkozott a PVSE a Kunbaja együttesével a Magyar Kupa akkori harmadik fordulójában. Az eredmény akkor, 3-0 volt a vendégek javára. Az ősszel már bajnoki mérkőzésen, Kunbaján sikerült visszavágni a kupafiaskóért, de a nézőtéren helyet foglalók úgy gondolták: az igazi visszavágó, majd most, hazai pályán következik, meg a magabiztos győzelem a bajnoki cím elérése miatt sem egy utolsó szempont. A mérkőzéssel kapcsolatban aztán mindenről beszélhettünk, csak a magabiztosságról nem. Végül Berényi megoldotta a problémát, a PVSE győztesen vonulhatott le a pályáról.

Bácsalmás - Kunbaja 2-1 (0-0)

Labdarúgás, megyei II. osztály Déli csoport. Bácsalmás, 2005. június 5.  350 néző. Vezette: Tóth***, Varga, Sólya. Bácsalmás: Zsemberi - Marcsó, Sáfár, Varga, Kővári Á. (Bögre 63. perc), Majoros, Snyehola B. (Berényi 66. perc), Párczen, Ámann (Schneider 88. perc), Tóth (Juhász 72. perc). Edző: Kővári Péter. Kunbaja: Géczi János - Simon Tibor, Kiss L., Kálmán, Kiss I. (Halász 60. perc), Hajdú, Kiss R., Wettstein, Berghoffer, Révész (Varga 73. perc), Torma. Edző: Babó Károly. Gólszerzők: Tóth, a 54. percben, a kapunak háttal, 6 méterről emelte, a léc alá: 1-0, Berényi, a 86. percben, 25 méterről a kapu bal felső sarkába: 2-1 illetve Wettstein, a 64. percben, tizenegyesből, a jobb alsó sarokba: 1-1. Kitűntek: Berényi, Ámann, Varga illetve Kiss L., Kálmán, Wettstein. Sárga lap: Tóth illetve Hajdú. Ifjúsági eredmény: Bácsalmás - Kunbaja 6-2. A bajnoki címet már Hajóson kiharcoló PVSE - Páncsics 2, Fehér, Torma, Krix, Szabó Zsolt góljaival, Tímár 2 találatával szemben - biztos győze



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 47
Tegnapi: 160
Heti: 207
Havi: 6 204
Össz.: 2 067 544

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport X./2. 2005.06.20.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »