PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Kiegyenlített erők küzdelmében, igazságos eredmény született

A 2010-2011-es megyei serdülő labdarúgó bajnokság déli csoportjában, április 16-án a tavaszi idény harmadik fordulóját rendezték a bácskai régióban. Bácsalmás csapata Nagybaracska együttesét fogadta hazai pályán. A két együttes játékosai zömében a serdülőkor alsó határát súrolják, így semmi meglepő nincs abban, hogy a kilenccsapatos mezőnyben a vendégek a hetedik (8 mérkőzés, 3 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség, 25-17-es gólkülönbség, 11 pont), a PVSE pedig a nyolcadik (8 mérkőzés, 2 győzelem, 6 vereség, 20-28-as gólkülönbség, 6 pont), helyen zárta az őszi idényt.

Tavaszi mérleg A két csapat eddig lejátszott tavaszi mérkőzésein: Tompa - Nagybaracska 0-0, Bácsbokod - Bácsalmás 1-2. A két csapat összecsapását megelőző fordulóban Bácsalmás szabadnapos volt, míg a 'baracskai együttes úgy maradt mérkőzés nélkül, hogy az erre a fordulóra kisorsolt ellenfele az Érsekcsanád valószínűleg visszalépett a bajnokságtól, azaz nem jelent meg a mérkőzés helyszínén... Az említettekről a távolmaradó együttes mindenkit értesített, kivéve a hazai csapatot, amely hiába várt ellenfelére és a mérkőzés játékvezetőjére...

Nem így történt Bácsalmáson, ahol a mérkőzés lejátszásához minden adott volt. A mérkőzésre kiválóan alkalmas, igazi tavaszias napsütéses időjárás, a teljes létszámban megjelent csapatok, na és Kovács Árpád személyében még egy játékvezető is rendelkezésre állt. Azt meg már a csapatok képviselői tették szóvá, hogy miért lenne szükség még a serdülő mérkőzéseken is legalább egy partjelzőre...

Percről, percre

Helyzetek Az első tíz perc kiegyenlített játékát sajnálatos eseményként Sztanisics Ádám sérülése zavarta meg, mint később elhangzott, nem a túlmelegítés miatt szenvedett komoly húzódást. A 10. percben Kovács László állt a helyére. A 15. percben Harnos Zoltán a kaputól 40 méterre megítélt szabadrúgásból vette célba a kaput, de nem sikerült eltalálni. Azt hitte volna az a maréknyi néző, a pálya mellett, hogy a labda a kapuig sem száll majd, ám Harnos rácáfolt a kétkedőkre: a labda kapu mögötti labdafogó háló felett is átrepült és majd' az öltözőknél landolt. Kicsit később Sallai Mihály viszont sikerrel járt. Óriási helyzetben a jobb oldali kapufát találta telibe...

A 25. percben egy baloldali szögletből beívelt labdát Harnos fejelt kapura, de a védők a gólvonalról mentettek. Harnos Zoli, Borus Balázs és Patocskai Patrik játéka mellett öröm volt nézni az aprónépség Nincsevics Roland, Kerényi Dominik és Figura Ákos játékát is. Utóbbiak a támadójátékban jó néhány ügyes csel mellett, az összjátékban is jó teljesítményt nyújtottak. Ez időtáj hangzott el az ellenfél edzőjétől, hogy „fogjátok már azt a kicsit...". A két fejjel nagyobb ellenfelek sem lehettek biztosak abban, ha egy „kicsit" kicseleztek, ez a trükk a másodiknál is sikerül még., mint gyakorta bebizonyosodot, hogy nem... Ugyanakkor a hazai kispadot „erősítette" a negyedik apróság, Schneider Bence továbbá Schneider Dániel - sajnos civilben, mindketten begipszelt kézzel követték a mérkőzés alakulását. A 27. percben hibáztak a hazai védők és ismét Sallai került jó helyzetbe Rapcsák Balázs kapuja előtt, ám a PVSE kapusáról kipattant a labda, majd az ismétlés során az oldalhálóba bombázta. A 30. percben, szinte a pálya teljes hosszában bonyolított cselsorozata végén Harnos Zoltán a jobb alsó sarokra helyezte a labdát, ám Kovács József bravúrosan szögletre mentett.

A szünet előtti percek említésre méltó eseményeként, a vendégek rendeztek tűzijátékot a hazai kapu előtt, de nem tudták a labdát átlőni a betömörülő védelmen. Amikor meg végre igen, Rapcsák Balázs fogta biztos kézzel.

Harnos Zoltán kiemelkedik a mezőnyből, magasságával és játéktudásával egyaránt. A szünetben a vendégjátékosok, Harnos játékát „elemezték" a verőfényes napsütésben, sőt játékát látva, már-már megkérdőjelezték, a serdülő korát. Szó se róla, Zoli legalább egy fejjel magasabb az ellen játékosinál. Viszont nemcsak magasságával, de a sportági ismeretekkel, képességekkel is vastagon felülmúlja a mezőny tagjait...

harnos_3.jpg

Gólra, gól... A folytatásban alig telt el néhány perc a játékidőből, amikor éppen Harnos Zoli játszotta magát tisztára, majd két védő között ugratta ki Kerényi Dominikot, aki egy kicsit hosszan tolta meg a labdát ígéretes helyzetben és Kovács kapus felszedte előle. Az 50. percben viszont ismét Harnos elől kell mentenie a vendégek kapusának, aki jól együtt él a játékkal, ha éppen arra volt szükség, bátran elhagyta kapuját. Aladics János helyét Farkas Tamás foglalta el az 55. percben. Szorongat a PVSE, amit a helyzetek mellett a szögletek is jeleznek. Egy baloldalról beível labda Kovács kezében landolt az ötösön belül.

A 65. percben a vendégek is átbátorkodtak a hazai együttes térfelére, ám a védők szögletre mentettek. A 75. percben egy gyors ellentámadás végén a kapuját messze elhagyó Kovács védett egy óriásit. Bravúrosan hárított egy hazai lövést - aminek egy szépség hibája volt, hogy a tizenhatoson kívül! Ezért Kovács sárga lapos büntetést, a csapata pedig egy gólt kapott, de ezt már csak utólag: ugyanis 17 méterről Harnos Zolinak nem okozott nehézséget a felállt sorfal mellett a kapu baloldalába helyezni a labdát: 1-0.

Tíz perccel a mérkőzés vége előtt, a 10. percben pályára lépő Kovács László egyenlített, amikor a nagy ívben a kapu jobb felső sarkára tartó lövése után a labda  a gólvonal mögött kötött ki Rapcsák Balázs minden igyekezete ellenére: 1-1. Így alakult ki a két csapat szakvezetője szerint is igazságos eldöntetlen eredmény. Amint hazai részről Bögre Károly, és a 'baracskai együttes trenírozását idén tavasszal átvevő Tamás József szakvezetők mondják nagy egyetértésben: az első félidőben a vendégeknek, a másodikban a hazai csapatnak volt több gólszerzési lehetősége.

Bácsalmás - Nagybaracska

1-1 (0-0)

Labdarúgás, megyei serdülő bajnokság, déli csoport, 2010-2011, tavaszi idény. Bácsalmás, vezette: Kovács Árpád. Bácsalmás: Rapcsák Balázs - Koncsek Erik, Laczkó Gábor, Carmanató Márió, Mátrai Roland (Nagysíró Adrián 55. perc), Borus Balázs, Kerényi Dominik, Patocskai Patrik, Nincsevics Roland, Figura Ákos, Harnos Zoltán. Edző: Bögre Károly. Nagybaracska: Kovács József - Barta Csaba, Fehér Tamás, Aladics József (Farkas Tamás 50. perc) Varga Máté, Németh Roland, Fekete Ádám, Sallai Mihály, Cseh Richárd, Ferenczi Máté, Sztanisics Ádám (Kovács László 10. perc). Edző: Tamás József.

pro-sport

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 387
Tegnapi: 517
Heti: 387
Havi: 5 821
Össz.: 1 252 873

Látogatottság növelés
Oldal: Tavasszal még veretlenek a csapatok...
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »