PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Szegény embert még az ág is húzza...

Női megyei bajnokság Déli csoport A 2009-2010-es bajnokság tavaszi idényében ez már a harmadik forduló volt a sorban, ám az 'almási lányok még csak Kalocsán játszották az első bajnoki mérkőzést vasárnap délután. A Kisszálás elleni hazai derbit április másodikán péntekre halasztották, abban a reményben, hogy addigra majd csak kitavaszodik már. A második fordulóban szabadnaposak voltak Orosvári Teriék.

Nos a tavaszi első mérkőzésen annyival voltak jobbak a kalocsai lányok, mint amennyivel már több mérkőzést játszottak illetve játszhattak. Aztán volt még egy erősítés a hazai csapatnál, bár ő nem lépett pályára: a tavasszal a tréneri feladatokat már a női együttesnél is Kólics János mesteredző látja el. Nos, érdemeit nem kisebbítve mégsem ezért született hazai győzelem... A bácsalmási lányok dicséretes lendülettel vetették magukat a játékba, ám ez ezen a napon kevésnek bizonyult.

A vereség okának sorát kezdhetnénk, a hosszú téllel, az ebből a szempontból döntőnek bizonyuló ínséges sportcsarnok használati lehetőséggel kezdve, sok minden mással bezárólag, ám nem folytatom a felsorolást. Talán az a legkifejezőbb, ha azt mondom: „szegény embert még az ág is húzza..."

Ennek illusztrálására most csak egy momentumot említenék: az őszi hazai győzelemmel végződött mérkőzés egyik hősét Orosvári Terust mikor döntse le a vírusos megbetegedés, ha nem a számunkra nagyon fontos mérkőzés előtti napokon. Bár dicséretes módon, lábadozva, edzések kihagyása ellenére is vállalta a játékot! Ám az erőállapota pont annyira volt elegendő, hogy az ellenféllel a mérkőzés elején még elhitesse: Ő bizony az őszi, vagy még annál is nagyobb dolgokra képes, amelynek köszönhetően a Kalocsa szoros őrizet alá vonta... Ez sem lett volna probléma, hisz erre játszottunk, hogy Teri az emberfogásban pihenjen, gyógyítsa magát a Kisszállás elleni bácskai rangadóra.   Működött is a dolog jelentős ideig, hisz Fehér Renáta élete legjobb formájában hetet vágott a hazai kapuba, ám a sorsdöntő, hajrá perceiben a csapat irányítója Horváth Adrienn is kidőlt a sorból... Ráesett a balkezére és a legjobb szándéka ellenére sem tudta folytatni a játékot és ezt már tényleg nem bírta el a PVSE együttese:

Kalocsa - Bácsalmás 22-20 (12-11)

Kalocsa, 200 néző. Vezette: Romsics Erzsébet, Komáromi Henrietta. Kalocsa: Kiss Mónika - Vajda Orsolya 6, Tóth Gabriella 5, Mészáros Veronika 4, Tóth Sarolta 5, Jakab Julianna, Fuszenecker Ágnes 2. Csere: Gubányi Anett, Barna Bianka, Szvétek Krisztina, Kapitány Nikoletta, Perity Viktória, Fekete Dzsenifer. Edző: Kólics János. Bácsalmás: Kelle Lilla - Nagy Renáta, Orosvári Teréz 3, Horváth Adrienn 1, Fehér Renáta 7, Malesevics Lili 4, Szőke Anikó 4/2. Csere: Szűcs Dorina 1, Kardos Bea. Kardosné Ádám Nikolett. Edző: Prókai Károly. Eredmény alakulása: 0-2, 2-2, 3-6, 5-8, 8-8, 8-9, 9-10, 12-10, 12-12, 13-13, 16-14, 17-16, 19-16, 19-18, 20-19... Hétméteres/gól: 11/6 illetve 2/2. Kiállítás: 4 illetve 4 perc.

1-15. perc: 6-8! Orosvári megtette, amit meg kellett tennie... Álomszerűen kezdődött a mérkőzés a PVSE számára, minden úgy alakult, ahogy szerettük volna. Indításként Malesevics Lili megszerezte a vezetést, majd egy kivédekezett ellentámadást követően Orosvári Teri meglőtte azt a tekintély parancsoló bombagólját, ami cselekedetre sarkalta a hazai csapatot is. Teri szinte a következő támadástól kezdve alig kapott levegőt a fent már taglalt okok, no meg a szoros emberfogás miatt - ez utóbbit viszont így szerettük volna... A hazai csapatból a Tóth lányokat, Gabriellát és Saroltát ismertük. A Halas elleni mérkőzésen mutatott teljesítményéből képet alkothattunk Mészáros Veronika képességeiből is, talán csak Vajda Orsolya a nyújtott többet az általunk reméltnél... Nos, Tóth Sarolta két büntetőből elért góllal egyenlített: 2-2. Fehér Reni bődületes lövésével ismét vezetést szerzett a PVSE: 2-3! Fuszanecker Ágnes egalizált: 3-3. A 10. perc végére Fehér átlövésből elért kettő és Horváth Adrienn beállóból lőtt góljaival háromra növekedett a vendégek előnye: 3-6. Jól és legfőképpen eredményesen játszott a PVSE. Tóth Gabriella szépített, de Szőke Anikó is meglőtte első gólját: 4-7. Vajda Orsolya szépít ismét: 5-7. Majd a vendégek előbb támadásban, majd védekezésben hibáznak. Ez utóbbi eredményeként Tóth Sarolta tovább csökkenthetné hátrányukat, ám nem büntet... Nem így Malasevevics Lili akcióból: 5-8! A 15. percben Tóth Gabriella révén az eredmény: 6-8.

16-30. perc: 6-3! Malesevics... A vendégek figyelme egyre lankad, amelynek eredményeként három könnyen megítélt büntetőt végezhetnek el a kalocsai lányok. Tóth Sarolta az elsőt még elhibázza, ám a további kettőt Mészáros Veronika már nem véti el: 8-8. A támadásban és védekezésben elkövetett hibák korrigálása érdekében időt kértek a vendégek: Nagy Renit, Szűcs Dorina váltotta a jobb szélen. Az egyperces pihenő sem jött rosszul, majd a folytatásban Szőke eredményes ismét, de Vajda révén egyenlít Kalocsa. Viszont a 20. perc tájékán Szűcs Dorina ismét vezetést szerez a PVSE csapatának: 9-10. Ezt követően 7-8 perces kapkodásba mentek át a csapatok melynek eredményeként a Kalocsa a 28. percben Vajda révén előbb egyenlített, majd a vezetést is átvették: 11-10. A félidő utolsó perceiben Tóth Sarolta és Fehér Renáta góljai állították be a félidei eredményt: 12-11.

31-45. perc: 5-4! Kelle Lilla a kapuban, Horváth Adri irányítóban... A második félidőt ismét egy hazai büntető nyitotta, de Mészáros Veronika lövését Kelle Lilla ezúttal is hárította, nem így a hazai kapus Fehér Renáta átlövését: 12-12. Tóth Sarolta és Malesevics Lili góljaival a 35. percben: 13-13. Ezt követően úgy a védekezésben, mint támadásban elkövetett fegyelmezetlenség miatt Tóth Gabriella kettő és Vajda egy góljával háromgólos előnyre tett szert Kólics János csapata: 16-13. Ekkor ismét időt kért a PVSE. Az átszervezett vendégcsapat védekezésének köszönhetően a különbség már nem növekedett, igaz nagyon nem is csökkent. A befejezésekbe rendre hiba csúszott, kivéve a 41. percben, amikor egy Orosvári bomba ismét a hazai kapuba vágódott: 16-14. Ezt követően ismét büntetőhöz jutnak a kalocsai lányok, ám Tóth Sarolta ismét elhibázza, de jobban tetszik úgy, hogy Kelle Lilla védte a lövését. De a vendégek támadásából sem született gól, nem így Tóth Gabriella lövéséből: 17-14. Hét hazai büntető után Szőke Anikó a javukra megítélt második heteset is értékesíti, a 45. percben: 17-15.

46-60. perc: 5-5! Fehér élete legjobb formájában... A mérkőzés utolsó negyedóráját Fehér Reni gólja vezeti be: 17-16. A játékban elől, hátul elkövetett hibák után, ismét Mészáros végezhet el három büntetőt is, de csak kétszer eredményes: 19-16.  Friss erők, bevetésével próbálkozik a PVSE: Orosvári csak támad, pihentetése érdekében, Kardos Beáta védekezik helyette, Szűcs Dorina helyét a jobb szélen Ádám Nikoletta váltja. Ismét lendületben a PVSE: jó védekezést követően Szőke és Fehér révén ismét egy gól a különbség: 19-18. A 26. percben Fuszenecker és Szőke révén elért gólokkal: 20-19. A kiélezett küzdelem utolsó perceiben sajnos sérülés miatt Horváth Adrienn is kidőlt a sorból, nem tudott továbbjátszani. Az egyenlítési lehetőségeket sajnos nem tudta kihasználni a PVSE. Vajda előbb akcióból lőhetett egy gólt, de nem sikerült neki hétméteresből: 21-19. Az utolsó percekben Tóth Sarolta és Fehér Renáta egy-egy gólja állította be a mérkőzés végeredményét: 22-20.

Összegzés: a PVSE együttesének nem sikerült pontosan kezdeni a tavaszi idényt és ennek a már említett okok mellett, a védekezés néhány alapvetésének figyelmen kívül hagyása is szerepet játszott, jó néhány támadásban elkövetett taktikai fegyelmezetlenség mellett. Mindent összevetve a mérkőzés nagy részében derekasan helytállt a PVSE csapata, amely az egy pontra így is rászolgált volna, ám a pontokat nem érdem szerint osztják. Mindenesetre a látottak biztatóak az április másodikán 17 órakor Bácsalmáson esedékes Kisszállás elleni bácskai rangadó előtt...


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 407
Tegnapi: 517
Heti: 407
Havi: 5 841
Össz.: 1 252 893

Látogatottság növelés
Oldal: Szegény embert még az ág is húzza
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »