PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Serdülő leány kézilabda 2010.10.08., péntek

Sportbarátság alakult Bácsalmás és Csávoly leány kézisei között

Az idén valami olyan kapcsolat épült ki Bácsalmás és Csávoly leány serdülő csapatai között, amely több mint egy mérkőzésre szóló kapcsolat. A kapcsolat mozgatórugója első sorban az utánpótlás-nevelés és ennek szerves része a Csávolyon és Bácsalmáson idén lejátszott, ma már túlzás nélkül mondhatjuk edzőmérkőzések sorozata.

De része, a PVSE és a CSÁTESZ, a két egyesület rendezvényein való részvétel is. Bácsalmáson a Tanévzáró Kézilabda Torna volt a nyitó esemény júniusban, majd Csávolyon a Falunap keretében rendezett kézilabdás programmal folytatódott júliusban, hogy szeptemberben már ismét Bácsalmáson találkozzanak az egyesületek csapatai immár a Tanévnyitó Kézilabda Torna keretében, a több gyakorló mérkőzés mellett.

A pályán nemes ellenfél, a pályán kívül barát Mint azt már más helyen említettem, a mérkőzések alkalmával a játékosok megismerik egymást, barátságok szövődnek. Hogy mennyire, azt nem tudom pontosan, de azt igen, hogy az 'almási játékosok betéve fújják azon játékosok nevét, akikkel a jó sorsuk az idén lejátszott nem kevés mérkőzésen összehozta. Így a csávolyi játékosok nevét is már-már betéve tudják, sőt egyeseket igen nagyra tartanak, mint kiemelkedő játékost is... Például, a szeptemberi Tanévnyitó Torna előtt, amikor a hazai csapat tagjai meglátták, még helyesebben, nem látták a csávolyi csapatban Krascsenics Csillát, a csapat egyik erősségét, hát igen nagy kő esett le a szívűkről. Ugyanis, az ő vezérletével, a két csapat viszonylatában a szeptemberi tornáig lejátszott mérkőzéseken kisebb, nagyobb különbségekkel, de csak csávolyi győzelmek születtek. Nos, akkor a képzésbe idén komolyan bekapcsolódott bácsalmási lányok le is győzték a képzésben már nagyobb múltra visszatekintő együttest. Aztán, hogy eljussunk végre az október 8-án pénteken Bácsalmáson lejátszott edzőmérkőzésig, amely a fentiekben említetteken túl, a megyei serdülő bajnokságra való felkészülést is hivatott volt szolgálni, a Bácsalmási edzőmérkőzésen nem egy Krascsenics, de mindjárt kettő is pályára lépett. Csilla és Petra...

Szabadtéri pályán készülnek a megyei serdülő terembajnokságra A Bácsalmás - Csávoly serdülő leánymérkőzésen aztán a szabadtéri pálya volt a legkevésbé szokatlan, és zavaró. Ám az új szabályokból eredően, úgy védekezésben, mint támadásban adódtak újdonságok, ami annyit tesz, hogy például a beállós játékos, mit tehet és mit nem, vagy éppenséggel mit szabad, úgymond elkövetni, a már említett beállós ellen védekezésben... A hazai együttesnek viszont a legnagyobb fejtörést a Krascsenics lányok Petra és Csilla továbbá Ádám Rebeka okozta. Viszont a kezdeti bizonytalanság után, egyre jobban magára talált a PVSE csapata is és több szép játékelemet is bemutatott az eddig tanultakból. Mindezzel együtt, a Krascsenics lányok vezérletével a mérkőzés elején megszerzett csávolyi két-háromgólos előnyt már nem tudták ledolgozni, de felnőttek a remek adottságú ügyes csávolyi játékosok mellé. A hazai csapatban Panyik Renáta és Hankószki Fanni nyújtott kiemelkedő teljesítményt a játékszervezésen túl a gólszerzésben is. A PVSE csapatában most mutatkozott be a balkezes Megyesi Éva és Ócsai Nikoletta a két, madarason nevelkedett játékos is. Utóbbi a kapuban is, ahol Balogh Szabina pótlása is vár rá, a jövőben, bár ezt most nem kísérte túl sok szerencse. Viszont néhány közös foglakozás után remekül illeszkedhetnek be a PVSE csapatában. Ugyancsak pályára lépett a már említetteken túl, a „rutinos" játékosnak számító Witzl Laura, Száhl Anett, Panyik Dóra és Horváth Szonja mellett, a pályafutásuk elején járó Potyondi Maja és Agócs Hanna is és jól helytálltak és azt bizonyították érdemes lenne többet foglakozni a kézilabda sporttal. A mérkőzésről összegzésként, elmondható, hogy az jól szolgálta mind a sportszakmai célt, mind a két csapat között kialakult baráti kapcsolatok eémályítését is. Az, hogy a mérkőzésen Csávoly győzött, sebaj... Ez arra kell, hogy ösztönözze a PVSE játékosait is, hogy az eddigieknél is komolyabban készüljenek, de már nemcsak a Csávoly ellen, hanem a novemberben induló megyei serdülő bajnokságra benevezett többi együttes ellen is, meg természetesen azért is, hogy legközelebb már fordított eredmény szülessen:

Bácsalmás - Csávoly 14-16

Bácsalmás, 50 néző. Vezette: Prókai Károly. Bácsalmás: Balogh Szabina - Száhl Anett, Megyesi Éva 2, Hankószki Fanni 4, Ócsai Nikoletta 1, Panyik Renáta 7, Witzl Laura. Csere: Horváth Szonja, Panyik Dóra, Agócs Hanna, Potyondi Maja. Edző: Prókai Károly. Csávoly: Ádám Rebeka 4, Krascsenics Csilla 3, Petrich Alexandra, Teleki Dorina 2, Krascsenics Petra 5, Lakatos Lotti, Bata Elizabet, Ádám Éva, Sándor Cintia 1, Tóth Kitti 1, Vörös Dorina, Bőte Vivien, Simon Michelle. Edző: Tamasi Edit.

Bács-Kun Sport

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 64
Tegnapi: 384
Heti: 2 494
Havi: 9 556
Össz.: 1 275 021

Látogatottság növelés
Oldal: Bácsalmás - Csávoly sportbarátság 2010.
PRO-SPORT - © 2008 - 2019 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »