PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

BÁCS-KUN SPNyelvöltésRT

XIV. évfolyam, 10. szám

Bácsalmás, Kunbaja Sportlapja

2009. augusztus 23.

A lányok hét közben is győzni akarnak

Bácsalmás A Petőfi VSE női kézilabda csapata augusztus 10-én megkezdte a felkészülést a 2009-2010-es megyei bajnokságra.  A csapat az átalakulás időszakát éli, hisz a 2007-2008-as bajnoki évben még a bajnoki címről csak hajszállal lemaradó együttes a 2008-2009-es bajnoki évben a mezőny végére került. Ez nem csoda hisz, a bajnoki címre esélyes együttesből az elmúlt idény előtt, a 'Bokod NB II-es csapatához igazolt trió - Prókai Anna, Prókai Anett, Kiss Betti - továbbá a főiskolai, egyetemi tanulmányait befejező játékosok - Gertner Andrea, Máté Tünde és Szente Kata is csak háromszor - már nem léptek pályára. Bozóki Tímea pedig anyai örömök miatt hagyta ki az elmúlt bajnoki évet.

Az idén már egy évvel idősebbek A 2008-2009-es bajnoki évet egy rendkívül fiatal átlagéletkorú (17,5 év) csapattal játszotta végig és bizony ez meglátszott az elmúlt bajnokságban mutatott teljesítményeken. A játékosállomány az elmúlt évben is népes volt - 19 fő - , ám a 22 bajnoki mérkőzésen csak 11 játékos lépett pályára. Az általuk elért néhány értékes győzelem és néhány játékos ígéretes teljesítménye ellenére a 12. helyen végzett a megyei bajnokságban. Az elmúlt év arra volt jó, hogy a fiatal játékosok hétről-hétre próbára tehették magukat úgy egyénileg, mint létszámát tekintve maréknyi játékos alkotta csapat mire is képes az idősebb, rutinos csapatok ellen. Továbbá arra is jó volt az elmúlt év, hogy kiderüljön kik azok a játékosok, akik áldozatra is képesek a szeretett sportágukért, a csapatért, a játékostársakért. Kik azok a játékosok, akik a közösségi szellem előtérbe helyezésével, a magánérdeket olykor háttérbe tudták helyezni.

Edzőtábor, csapatépítés Nos, augusztus 11-én lezajlott orvosi vizsgálat és csapatgyűlést követően, elkezdődött a felkészülés a 2009-2010-es megyei bajnokságra. Az első héten napi egy ráhangoló edzést követően, a másodikon benne az augusztus 20-i ünneppel, napi két edzésen vett részt a játékosok zöme, majd az augusztus 30-ig zajló harmadik héten már ismét napi egy edzés szerepel az edzéstervben. Az utóbbi hetet már technikai, taktikai elemek gyakorlása is színesíti, majd mérkőzés zárja le a Szekszárd ellen, augusztus 30-án, vasárnap 10 órakor. A várhatóan szeptember 13-án kezdődő bajnokságig további felkészülési mérkőzéseket már csak a szeptember 6-án, vasárnap, Kiskunmajsán lebonyolításra kerülő kézilabdatornán játszik a csapat.

Szia Charlie!

Probléma! Már nem neked, nekem. Mivel a Kanizsai csapat nem megy hozzátok játszani, mert feljebb kerültek egy osztállyal és nekem nagy szükségem lenne a képekre amik nálad vannak, mert az Éliás is valami honlapot (handballnet) készül csinálni és elkérte őket én meg a jövő hétre megígértem, hogy megszerzem a cuccot. A lényeg, hogy a Brigi megy haza ma és meg fog keresni ez ügyben a hétvégén. Bízom benne, hogy megtalál. (Egy telefonszámot igazán kirakhatnál, hátha valaki zaklatni merne.) Remélem ennyi idő alatt, tudtál valamit produkálni, ha nem ígérem, visszajuttatom neked majd őket. Még csak annyit, ha tudod évszámokat, írhatnál a képek hátuljára, ha tudod, hogy melyik mikor készült kb.

Az Öreg jól van a körülményekhez képest. Csá Jolán

Erősítés, erények Az elmúlt időszakban kialakult a PVSE női csapatának játékosállománya: az előző bajnoki évben rendelkezésre álló játékosok mellett remélhetőleg hamarosan bekapcsolódik a felkészülésbe a szülésről visszatérő Bozóki Tímea. Erősítésként említhetjük a három új igazolást, benne két mezőnyjátékossal és egy kapussal. Az elmúlt időszak legnagyobb erénye, hogy az állóképesség és erőfejlesztés hatására a játékosok felfedezték az egyes testrészeiket - már az izomláztól... A napjainkban zajló edzéseket pedig már egyre vidámabb hangulatban küzdik le, az emberpróbáló edzések eredményeként. A második hét, a csapatépítés, a csapatszellem javítása mellett arra is jó volt, hogy két edzés között, az előző bajnokság néhány mérkőzése is elemzésre kerüljön, ezekből a tanulságok levonásra kerüljenek. Aztán a tempóját nézve néhány, más dimenzióban játszott mérkőzés is bekerült a DVD lejátszóba, ez nevezetesen a Bácsbokod játékának az elemzését jelentette. Tanulságosak voltak és a játékosok okultak a látottakból.

Huszonkét csapat a megyei bajnokságban

A Bács-Kiskun megyei Kézilabda Szövetség 2009. augusztus 27-én, Kecskeméten tartotta a 2009-2010-es megyei női és férfi bajnokság sorsolását. A nevezési határidőig 13 női és 9 férfi együttes adta le nevezését. A Hírös Kézilabda Bajnokságban a férfiaknál 9, a női mezőnyben 13 csapat indul. A lebonyolításban érdekesség, hogy a nőknél, két csoportra, Északi - 6 csapat - és Déli - 7 csapat - csoportra osztották az induló együtteseket. A bajnokság őszi idénye szeptember 12-13-án indul, az órára lebontott mérkőzésrendet később közöljük.

A férfi mezőnyben induló csapatok között az idén már nem indul a Delfin KC ifjúsági csapata, továbbá a két megyén kívüli együttes, a tavalyi bajnok Dunaföldvár illetve a sereghajtó Bölcske. A megyei bajnokságban indul viszont a Kiskunhalas, a Kunszentmiklós és a Tiszakécske együttese. A mezőny további csapatai: Bácsalmás, Csávoly és Dávod a bácskai régió képviseletében, továbbá Soltvadkert és Kecskemét Mistrál KC.

A női mezőnyben, a nevezett csapatokat területi elvek alapján Északi és Déli csoportra osztotta be a Versenybizottság. A csoportokon belül oda-visszavágós alapon körmérkőzéseket rendeznek az alapszakaszban, majd helyosztókon dőlnek el a bajnokság végső helyezései. Az elmúlt bajnoki év mezőnyéből az idén nem nevezett a Vaskút együttese. „Újonc" csapatok: Tiszakécske és Kalocsa.

Északi csoport - 6 csapat: Kerekegyháza, Kiskőrös, Kiskunfélegyháza, Kiskunmajsa, Lajosmizse, Tiszakécske.

Déli csoport - 7 csapat: Bácsalmás, Csávoly, Jánoshalma, Kalocsa, Kiskunhalas, Kisszállás, Nemesnádudvar.

Bácsalmás sorsolása, az idegenben lejátszásra kerülő mérkőzések pontos időpontja nélkül, a Déli csoportban. Az már biztos, hogy a PVSE együttese az ősszel három hazai mérkőzés mellett háromszor lép pályára idegenben.

1 forduló: Bácsalmás - Kalocsa 2009. szeptember 13., vasárnap, 10 óra

2. forduló: Bácsalmási búcsú, szabadnap

3. forduló: Bácsalmás - Nemesnádudvar 2009. szeptember 27., vasárnap 10 óra

4. forduló: Kisszállás - Bácsalmás 2009. október 3-4.?

5. forduló: Bácsalmás - Csávoly 2009. október 11., vasárnap 10 óra

6. forduló: Kiskunhalas - Bácsalmás 2009. október 10-11.?

7. forduló: Jánoshalma - Bácsalmás 2009. október 17-18.?

A Férfi és a női pontos sorsolásokkal hamarosan jelentkezünk!

Nyeretlenek és veretlenek egymás ellen

A megyei I. osztályban már a harmadik fordulót rendezik a hét végén. A bácskai csapatok közül Tompa kezdett jobban, amely egy döntetlennel - Kiskunfélegyháza 1-1 - és egy győzelemmel - Bácsalmás 6-2 - nyitott, míg Bácsalmás két vereséggel - Izsák 0-4, Tompa 2-6 - kezdett. A harmadik fordulóban valószínűleg folytatódnak az eddigi sorozatok: Tompa Akasztóra látogat, míg a PVSE a Kiskőröst fogadja.

A Tompa várhatóan megőrzi élmezőnyben elfoglalt helyezését, míg a PVSE számára csak a sereghajtó tizenhatodik helyezés a biztos. A Kiskőrös ellen az egy pont hatalmas siker lenne, hazai győzelemre gondolni utópiának számít.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 230
Tegnapi: 160
Heti: 390
Havi: 6 387
Össz.: 2 067 727

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport XIV./10. 2009.08.23.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »