PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

BÁCS-KUN SPKirályRT

XIV. évfolyam, 17. szám

Bácsalmás, Kunbaja Sportlapja

2009. november 21.

Reitmann és Rudics góljai nélkül is négyet rúgott a PVSE

A PVSE labdarúgó együttese a megyei I. osztályú bajnokság 13. fordulójában, november 8-án, Hartán szerepelt. A papírforma szerint nyerhető mérkőzésen magabiztos, gólerős játékkal begyűjtötte a három pontot. Az, hogy a mérkőzésen négy gólt is lőtt a PVSE nem meglepetés, hisz a bajnokságban összesen lőtt góllal (35) negyedikek a rangsorban, csak sajnos a kapott gólok (32) tekintetében is negyedik helyen áll a csapat. Amúgy, az összesen megszerzett 14 ponttal a 10. helyre lépett előre a PVSE és a gólkülönbség (35-32) is pozitív előjelűre váltott. Az őszi idény utolsó két mérkőzésén előbb hazai pályán Kunszállás, majd idegenben Kiskunhalas ellen sem reménytelen a maximális pontmennyiség begyűjtése, amivel a PVSE megerősítheti helyét a középmezőnyben és majd a tavasszal az őszinél jobb idénykezdéssel, előrébb léphet a tabellán...

Harta - Bácsalmás 0-4 (0-2) Harta, 2009. november 8. Vezette: Tóth István - Csere Máté, Varga Zoltán. Harta: Zsinka Ottó - Kovács János, Csehi István (Kalló Péter 80.'), Bálint Milán, Ispán Sándor, Csehi István II., Lisztmaier Tamás, Tomolik Tamás, Gojtán Tamás, Kövessdi Gergő, Szauer Tamás (Kertész Ádám 46.'). Bácsalmás: Szőke István - Bögre Károly, Barcsák Endre, Kiss János, Barcsák Gábor (Szűcs Balázs 75.'), Hernády Márk (Dervaderics Donát 75.'), Gazsi János, Eckert Norbert, Rudics János, Józsa Patrik (Bosnyák Krisztián 35.'), Reitmann Zoltán. Edző: Barákovics István.

Gólszerzők: 0-1: Józsa Patrik 5. perc. 0-2: Józsa Patrik 10. perc. 0-3: Gazsi János 52. perc. 0-4: Hernády Márk 60. perc.

10.

 

 

 

BÁCSALMÁS PVSE

 

13

 

 

4

 

 

2

 

 

7

 

 

35

 

 

32

 

 

3

 

 

14

 

 

 

A legjobb góllövők rangsorának élén a 16 gólos Balog Ferenc (Izsák) áll, míg Reitmann Zoltán (PVSE) 12 góllal társbérletben Kiss Lászlóval (Ladánybene) a második. A 7 gólos Rudics János nyolcadmagával a negyedik. A góllövés terén tehát nem áll rosszul a PVSE, már csak a védelmet kellene egy kicsit jobban megszervezni és akkor...

Kiskőrösön az asztaliteniszezők

Az új idényben, új színekben induló, ex-bácsalmási asztaliteniszezők eddig két mérkőzést játszottak, a megyei III. osztályú csapatbajnokság keretében és két győzelmet arattak - Csengőd és Kiskunmajsa ellen - azaz veretlenek. A kunbajai sikercsapat ma, október 8-án 19 órai kezdettel Kiskőrösön szerepel, a győzelmi sorozat folytatása reményében. A csoport további mérkőzéseit október 11-én játsszák a csapatok. A megyei III. osztály, 3. forduló párosítása: Soltvadkert V. - Baja V., Csólyospálos - Kiskunhalas III., Kiskunmajsa - Csengőd II.

A megyei III. osztályú csapatbajnokság harmadik fordulójában Kiskőrösön vendégszerepelt az új idényben, új egyesületben induló kunbajai legénység. A Csengőd és Kiskunmajsa ellen elért sikereket követően, elsöprő fölénnyel győzött a Kovács-csapat 'Kőrösön is.

Látványos játékot bemutató Kovács, Figura, Huber, Figura alkotta kvartett megérdemelten aratott győzelmet ilyen arányban is, amellyel pontveszteség nélkül állnak a mezőny élén. Ahogy az érdekeltek mondják, az igazi vízválasztó azonban a negyedik fordulóban hazai pályán lejátszandó Baja elleni mérkőzés lesz:

Kiskőrös - Kunbaja 0:18 Kunbaja győztes játékosai - páros: Berghoffer - Figura 1, Kovács -  Huber 1. Egyéni: Kovács Péter 4, Figura  Tibor 4, Berghoffer László 4, Huber  Rudolf 4.

PVSE győzelem az idényzárón, Kecskeméten

Kecskemét

Gól

D7

É7

F.

Kp.

Ki.

 Balogh Sz.

11

5

5

0

0

0

 Barna József

2

0

0

0

0

0

 Dudás Ferenc

0

0

0

1

0

0

 Ferenczi Zoltán

4

0

0

1

0

0

 Galamb János

0

0

0

0

0

0

 Kanyó Sándor

0

0

0

0

0

0

 Korsós Miklós

7

1

1

0

1

0

 Liptai Béla

6

0

0

1

0

0

 Nagy András

0

0

0

0

0

0

 Pál Tibor

0

0

0

0

0

0

 Terbe Zsolt

1

0

0

0

0

0

Összesen:

31

6

6

3

1

0

Bácsalmás

Gól

D7

É7

F.

Kp.

Ki.

 Bilinovics F.

2

0

0

1

1

0

 Csovcsics Zs

10

4

3

0

0

0

 Dörmő Attila

4

0

0

1

2

0

 Fiedler Tibor

0

0

0

0

0

0

 Juhász János

0

0

0

0

0

0

 Kilián Zoltán

3

0

0

1

0

0

 Lakatos Gábor

0

0

0

0

0

0

 Németh B.

10

0

0

0

0

0

 Szente Balázs

5

1

1

0

0

0

 Tóth Ferenc

0

0

0

0

0

0

Összesen:

34

5

4

3

3

0

A PVSE Férfi kézilabdázói november 8-án, Kecskeméten a Mistrál KC vendégeiként léptek pályára a bajnokság utolsó mérkőzésén. A Domonics Vince, Sápi Zsombor játékvezetői páros által vezetett mérkőzésen a jobb második félidei teljesítményének köszönhetően vendégsiker született. A hazai együttesben Balogh Szilárd és Korsós Miklós, a vendégeknél Csovcsics Zsolt és Német Balázs nyújtott kiemelkedő, gólerős játékot.

Kecskemét - Bácsalmás 31-34 (15-14)

A Sprint SE élversenyzője: Kis-Gombos Alexandra

Sprint SE elnöke, Tanács Attila, az egyesületben zajló legfrissebb, októberi sporteseményekről számolt be: a judósok Szegeden, regionális versenyen és Bajmokon (Szerbia) meghívásos emlékversenyen vettek részt. A két megmérettetés közös jellemzője, hogy ezeken a legjobb eredményeket Kis-Gombos Alexandra érte el egy első illetve egy harmadik helyezéssel. Az előző bajnoki évben még az egyesület keretében versenyző asztaliteniszezők távozásával sem szűnt meg a szakosztály, amelynek tevékenységét Kovács József irányítja.

A Sprint SE cselgáncsozói október 24-én, Szegeden a Regionális judo versenyen vettek részt. A dél-magyarországi régió negyedik bajnokságán 14 hazai és egy román együttes, Arad képviseltette magát. A nap folyamán 182 versenyző lépett szőnyegre. A bácsalmásiak a versenyzőkön túl, a rendezvény lebonyolításából is kivették részüket: a verseny elnöke Tanács Attila volt, Szabó Xénia bíróként működött közre. A Sprint SE versenyzőinek gardírozása Páncsics Zoltán edzőre hárult. Az értékes eredmények közül a lányoknál Kis-Gombos Alexandra, a fiúknál Szalonnás Dániel teljesítménye nőtt társaik fölé.

Eredmények: Serdülő lány: 44 kg: 1. Kis-Gombos Alexandra Serdülő fiú: 45 kg: 3. Gregus Albert Diák B fiú: 35 kg: 3. Kis-Gombos Roland 50 kg: 3. Kovács Dániel Diák A fiú: 38 kg: 4. Szalonnás Bálint 49 kg: 2. Szalonnás Dániel

Október 25-én, Bácsalmás testvérvárosában Bajmokon (Szerbia), a II. Borenovic meghívásos emlékversenyen szerepeltek a Sprint SE cselgáncsozói. A nemzetközi versenyen 31 szerb, 4 magyar és egy román csapat adta le nevezését, amelyek képviseletében 350 versenyző lépett tatamira. A verseny megnyitóján Tanács Attila emléklapot vehetett át, majd szőnyegbíróként segítette a színvonalas verseny lebonyolítását. A versenyzőket ezúttal is Páncsics Zoltán sportoktató készítette fel, melynek eredményeként a fiúk mezőnyében Gregus Albert, a lányoknál, ma már egyáltalán nem meglepő módon Kis-Gombos Alexandra nyújtotta legjobb teljesítményt az egyesület versenyzői közül.

Eredmények: U15 lány: 44 kg: 3. Kis-Gombos Alexandra, U15 fiú: 42 kg: 2. Gregus Albert U13 fiú: 38 kg: -. Szalonnás Bálint 38 kg: -. Kis-Gombos Roland, 50 kg: 9. Szalonnás Dániel, 50 kg: 9. Kovács Dániel

Szlogen a régi: Legalább esni tanulj meg! A Sprint SE gondot fordít az utánpótlás nevelésre is, hisz folyamatosan várják a szakosztályok munkájába bekapcsolódni szándékozó fiatalokat. Az asztaliteniszezők szerdánként a Rákóczi úti iskola tornacsarnokában tartják (17:30-19:00 óra) az edzéseket Kovács József vezetésével (tel: 06 30 446 0750). A judósoknak a Gyermekotthon tornaterme nyújt ideális helyszint kedden és csütörtökön 17:30-tól, 19:30-ig. - Judo edzéseinkre tagfelvételt hirdetünk 6 éves kortól. „Legalább esni tanulj meg!"

Ötvenéves Bács-Kiskun Megye kézilabda sportja

„Amikor visszatekintesz az életedre és számba veszed a jó dolgokat, amelyek veled történtek, nem az összegyűjtött pénzt vagy az elért rangot fogod látni.

Ilyenkor a legfontosabbnak azok a cselekedetek tűnnek, amelyeket egymásért teszünk."

Stuart és Linda Mecforlane

A Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség 2009. november 27-én, 16 órakor alapításának 50. évfordulója alkalmából ünnepséget rendez. A rendezvénynek Kecskemét, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés nagy előadóterme ad otthont. (Kecskemét, Deák Ferenc tér 3.) Az ünnepségen köszöntőt mond Bányai Gábor, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés elnöke. A szövetség megalakulását Madár Imre a szövetség tiszteletbeli elnöke eleveníti fel. Az 50 év történéseiről Schóber Ottó László a szövetség elnöke emlékezik. Az MKSZ és a megyei szövetség jövőbeni együttműködését Sinka László az MKSZ elnöke vázolja fel. Az elmúlt ötven év kiemelkedő sportági tevékenységeinek méltatásaként, díjak átadására is sor kerül, majd állófogadás zárja az ünnepséget.

Az ünnepi rendezvény programja

16.00  Megnyitó: Kabók József a szövetség főtitkára

16.15 Köszöntő: Bányai Gábor a Bács-Kiskun megyei közgyűlés elnöke

16.20 A szövetség megalakulásának története. Visszaemlékezik: Madár Imre a szövetség tiszteletbeli elnöke

17.00 Sportági jövőkép. Az MKSZ és a megyei szövetség együttműködése. Sinka László az MKSZ elnöke

17.10 Díjak átadása. Schóber Ottó László és Kabók József a szövetség vezetői

18.00  Állófogadás a Képes-teremben. Pohárköszöntőt mond: Kabók József a szövetség főtitkára

A rendezvény fővédnöke: Bányai Gábor Bács-Kiskun megyei Közgyűlés elnöke

A rendezvény védnökei: Dr. Bodóczky László Bács-Kiskun megyei Sportszövetségek Tanácsának elnöke, Sinka László Magyar kézilabda Szövetség elnöke, Eckhardt Balázs Kecskeméti Televízió főszerkesztője

Vendégsiker idényvégi formában

November 15-én, a megyei bajnokság 14. fordulójában, a PVSE együttese Kunszállást fogadta. Az utóbbi hetekben megszaporodott pontszerzések, győzelmek alapján az újabb három pont reményében. Az elmúlt hetekben látott gólokban gazdag játék megismétlésével, joggal várt a publikum újabb három pontot a hazai csapattól, ám ez most elmaradt. A remek, tavaszias időben lebonyolított, a mezőny második felében helyet foglaló csapatok összecsapásán, amolyan idényvégi, azaz alacsony-színvonalú mérkőzésen vendégsiker született.

Hazai szempontból, már a mérkőzés harmadik percében kellemetlen esemény zavarta meg a PVSE csapatát. Kiss János ugyanis megsérült és le kellett cserélni. Helyére Szűcs Balázs került. Az első negyedóra kiegyenlített játékot hozott, majd a 16. percben Reitmann Zoltán 35 méterről, középről vette célba a balalsó sarkot. Házi hárította a labdát, de az kipattant róla, pontosan Józsa Patrik elé, aki kapásból baloldali kapufát találta telibe. A folytatásban, bár széllel szemben támadott a Kunszállás, enyhe fölénybe került, amely szögletekben és a hazai kapu előtt megítélt szabadrúgásokban is megnyilvánult. Egy védelmi hibának köszönhetően, a 35. percben érett góllá a vendégek fölénye. A kapu előtt pattogó labdát bár három hazai védő is a mezőnybe vághatta volna, ám nem tették: így a berobbanó Kásás a kapu jobb alsósarkába perdítette: 0-1.

A második félidőben a PVSE, messze elmaradva az elmúlt hetekben bemutatott játékától, így is vezetett néhány kapura veszélyes támadást, ám a kapura lövéseket Házi biztosan fogta. A legnagyobb gólhelyzet kihasználásától pedig a játékvezető fosztotta meg a PVSE csapatát. Az 53. percben Reitmann tört be a tizenhatoson belülre, amikor egy védő mellett eltolta a labdát, az buktatta. Patyi bíró az eseménnyel egy időben sípját bekapva nagy meglepetésre, a tizenegyes helyett jelezte: szabadrúgás következik a PVSE csapata ellen, majd Reitmann-nak sárga lapot mutatott fel! Óriási bíróbaki!  A mérkőzés további részében pedig már nem sikerült érdemleges gólt ígérő helyzetet kialakítani Házi kapuja előtt, így maradt:

Bácsalmás - Kunszállás 0-1 (0-1) Bácsalmás, 150 néző. Vezette: Patyi Zoltán - Herczegh Tamás, Kohajda Árpád. Bácsalmás: Szőke István - Hernády Márk, Józsa Patrik, Kiss János (Szűcs Balázs 3.'),Bögre Károly, Gazsi János, Reitmann Zoltán, Barcsák Gábor (Mantz Tamás 70.'), Barcsák Endre, Eckert Norbert. Edző: Barákovics István. Kunszállás: Házi - Bertus, Borbás, Cseke, Valkovics, Pöszmet Zs., Fekete, Tábi (Terjék 67.'), Vincze, Pöszmet T. (Kádár 85.'), Kása. Edző: Kertész Gábor. Gólszerző: Kása. Kitűntek: Rudics, Eckert illetve Fekete, Kása. Sárga lap: Gazsi, Reitmann illetve Borbás, Vincze. Ifjúsági eredmény: Bácsalmás - Kunszállás 0-2 (0-0) Bácsalmás: Prikidánovics Tamás - Gregó Márk, Szemán Csaba, Paplógó Gergő, Szappanos Patrik, Farkas Ádám (Pecker Roland), Eckert Dávid, Ónodi Ferenc, Bessenyei Dávid (Novák Dávid), Lengyel Bence, Paplógó Levente. Edző: Bögre Károly. Gólok: Kürtösi, Páhók.

A PVSE együttese a vereségének köszönhetően a 13. helyre csúszott vissza. Most győzelmet arató Kiskunfélegyháza, Kunszállás és a Dusnok is megelőzte.

A góllövő lista élcsoportja: 17 gólos: Balogh Ferenc (Izsák), 13 gólos: Kiss László (Ladánybene), 12 gólos: Reitmann Zoltán (Bácsalmás), 8 gólos: Balla Mihály (Solt), 7 gólos: Rudics János (Bácsalmás)

Kunbaja pontveszteség nélkül őszi első

Gálamérkőzéssel, hibátlanul zárta a megyei III. osztályban szereplő Kunbaja  együttese, a 2009-2010-es bajnoki év őszi idényét. Az idény utolsó fordulójában, hazai pályán remeklő csapat a Kiskunhalas ellen aratott újabb nagykülönbségű győzelmével hibátlanul, pontveszteség nélkül, imponáló szettaránnyal (103:23) zárta az őszt.

Az egyre jobb és eredményesebb játékot bemutató, az őszi szezontól hazai pályán búcsúzó kunbajai csapatnak utolsó mérkőzésén sem volt gyenge pontja. A játszmapontok egy kivételtől eltekintve ezúttal is a kunbajai csapat birtokába kerültek - vélekednek a régi új egyesület honlapján már-már álszerényen, hisz ha nem is az utolsó fordulóban regisztrált arányban, de már az első fordulótól kezdve döntőfölénnyel győztek le ellenfeleiket - megerősítve célkitűzésük alaposságát, már ami a bajnoki címet illeti. Az őszi hét mérkőzésen átlagosan közel 15 játékot nyertek és csak alig több mint hármat vesztettek, azt is csak nagy csatákban. Az utolsó mérkőzés eredménye, pedig minden képzeletet felül múlt:

Kunbaja - Kiskunhalas III. 17:1 Kunbajai győztesek Egyéni: Kovács   Péter 4, Kern  Adrián 4, Berghoffer László 4, Figura  Tibor 3. Páros: Kern  Adrián - Garami József 1, Figura Tibor - Kovács Péter 1.

Bácsbokodi idényzáró, győzelmi esélyekkel

A Női NB II. Dél-Nyugati csoportjában, lévén csak 11 csapat, a bajnokság 10. fordulója, a sorsolás szeszélye folytán, a Bácsbokod együttesének, egyben az utolsó fellépését is jelenti a 2009-2010-es bajnoki év őszidényében. November 21-én, szombaton, 17 órakor hazai pályán, Bácsbokodon a Sportcsarnokban Kaposvár együttesét fogadja a győzelem reményében. A felnőttek mérkőzése előtt, 15 órakor az ifjúsági együttesek lépnek pályára. A 8 ponttal hetedik hazai együttesnek van mit javítani, és Varga Kittiéknek minden esélye megvan sikerre, a 2 pontos tizedik helyezett Kaposvár ellen.

A 10. forduló párosítása

2009. 11. 21. 17:00

Bácsbokod

Kaposvár

2009. 11. 21. 17:00

Szekszárd FG

Tamási KC

2009. 11. 21. 18:00

Siófok KC II.

UKSE Szekszárd II.

2009. 11. 22. 12:00

Szigetszentmiklós

Mohácsi TE

2009. 11. 22. 16:00

Csurgói NKC

Balatonboglár

A felnőttek győzelemre már csak azért is nagyszükség lenne, mert néhány váratlan vereség után jó lenne javítani a csapat őszi mérlegén. A győzelembe vetet hitet, csak erősítheti, hogy a vendégek két ponttal sereghajtók, míg a hazai együttes 7 ponttal, a hetedik helyet foglalja el. A tabellán elfoglalt legalább egyhelyes javításhoz viszont Csurgó csapatának Balatonboglárt kellene legyőzni. Ebben az esetben Banász Ildiék megközelítenék a 10 pontos UKSE Szekszárd csapatát, amely Siófokon lép pályára és a balatoni csapat játékstílusát ismerve valószínűleg a szó mindkét értelmében, alapos verésben részesülnek, mint ahogy azt már a 'bokodi csapat is megtapasztalta...

Somogyország behódolt

A Női NB II. Dél-Nyugati csoportjában, november 21-én Kaposvár csapatait fogadták Bácsbokodon. Az őszi idény zárása jól sikerült: mind az ifjúsági, mind a felnőtt együttes, a papírformának megfelelően, győztesen vonulhatott le a játéktérről. A hazai együtteseknek, a 10. fordulóban lejátszott mérkőzések egyben az őszi idény végét is jelentették, hisz az utolsó játéknapon szabadnaposak lesznek.

Az ifjúsági csapatok összecsapásán született meg nehezebben a győzelem, pedig jól indult a mérkőzés: a bokodi lányok 5-0-ra elhúztak, ám a nagy különbségű győzelmet sejtető kezdést követően, végül 15-9-es félidő után a végeredmény: „csak" 32-26! A felnőttek már biztosabban gyűjtötték be a két pontot, annak ellenére, hogy a mérkőzés elején jól kezdtek a somogyiak. A 6. percben: 5-4! Majd az első félidő végére, 19-11-re, végül 36-18-ra alakult az eredmény.

Az ifjúsági együttesben Varga Kitti, Illés Kitti, Balla Eszter, Gémes Szabina, na meg a kapusok teljesítménye dicsérhető, mert jó néhány hetes és ziccer bravúros hárítása nélkül a siker valószínűleg elmaradt volna...

A felnőttek mérkőzésén, meggyőző fölénnyel érvényesült a két csapat között meglévő nagyobb tudás. A vendégek a mérkőzés első perceiben még úgy-ahogy tartani tudták a lépést a hazai együttessel, ám a mérkőzés előrehaladtával egyre jobban kiütközött, hogy a vendégeknél szinte csak Csönde Zsuzsanna maradt hírmondónak a tavalyi csapatból, akit olykor, ha túlságosan belelendült a játékba, szoros őrizettel sikerült hatástalanítani, úgy a gólszerzésben, mint a játékszervezésében. A különbség pedig úgy is egyre csak nőtt, hogy az előző napi, a sportcsarnokban rendezett nagysikerű Feke Pál koncert miatt a heti utolsó edzés elmaradt... Most, a Kaposvár ellen, a kisebb-nagyobb szüneteket leszámítva már-már megfelelő volt a kapus és a védők közötti együttműködés, így nem is maradt el ennek eredménye:

Bácsbokod - Kaposvár 36-18 (19-11) NB. II. Dél-Nyugati csoport., 10. forduló, 2009. november 21., Bácsbokod. Vezette: Medvegy Péter, Rózsahegyi Éva Bácsbokod: Prókai Anna - Gémes Georgina 6, Gémes Adrienn 3, Terner Aliz 8/5, Banász Ildikó 5, Prókai Anett 11/3, Snabl Zsuzsanna 2. Csere: Csémy Adrienn, Cifra Anita, Varga Kitti 1, Pencz Réka. Hétméteres/gól: 8/8 illetve 3/2.

Krónika

1-10. perc, 12 támadás - 12 védekezés: 7-4. Kaposvár kezdte a játékot és néhány átadást követően Csönde próbálkozott átlövéssel, de Prókai Anna védett, majd a vendég kapus tehetetlen volt Gémes Adri egyéni játéka után: 1-0. Balszélről eredményesek a vendégek, majd ügyes támadásépítés után Snabl Zsuzsi a beállóból szerez gólt: 2-1. Ami nem sikerült elsőre, Csönde második kísérlete már kipókhálózta a hazai kaput: 2-2. A kezdést követően balról Banász Ildi eredményes: 3-2. A somogyi balszélső lövését védi Prókai Anna, majd a gyorsindítást elrontják a hazai játékosok, míg az ellentámadás során, balról átlövésből eredményesek a vendégek: 3-3. Gémes Gina jobb szélről lőtt nagy gólt, ám még mindig vitézkednek a vendégek és átlövésből egyenlítettek: 4-4. Ekkor gondolta úgy az edző Romsics Erzsébet, hogy jó lesz vigyázni a vendégekkel: ha még oly sereghajtók is, eddig úgy tűnik nem hajlandók beletörődni vereségre ítélt sorsukba. Jó lesz az eddigiekkel szemben a kapura törő játékosokra nagyobb figyelmet szentelni, bár ő mindig így gondolja és mondja, ám a játékosai e szükségszerűségről olykor hajlamosak megfeledkezni, ezért szoros őrizet alá vetette a vendégek legjobb játékosát Csönde Zsuzsannát.  Banász szerzett vezetést ismét: 5-4, majd balszélső lövését fogja a kapus Prókai. Gina szélről céloz pontatlanul a labda a kapu mellett zúg el. A kapura törő játékost csak szabálytalanul egy hétméteres árán sikerült meg állítani Prókai Anettnek, aki a játékvezetőktől halmazati büntetésül egy sárga lapot kapott. A labda egyébként a büntetőből a kapufán landolt. Időközben jobb szélen Gémes Gina kért cserét: helyére Prókai Anett került át, balszélen meg Varga Kitti aktivizálta magát, néhány támadás erejéig. Az új felállás indításaként Prókai Anett a kapufát találja telibe, de az ellen sem találja az utat a kapuig: hiányzik a játékmester Csönde, így tanácstalanságukban kétszer is eladják a labdát, de hasonlóan a vendégekhez lányos zavarukban Prókai Anették is hibáznak kétszer, majd balszélről Prókai Anett lövését védi a kapus, de a vendégek most sem jutnak el a labdával lövésig, ismét eladták. A gyorsindításból most már Prókai Anett sem hibázik: 6-4. A Tesó a kapuban tesz egy átlövést ártalmatlanná, majd Gémes Gina szélről eredményes: 7-4.

11-20. perc, 10-10 támadás - védekezés: 8-1! Tízpercnyi játék után kezd bemelegedni a hazai együttes és Csönde kikapcsolásával egyirányúvá, kezd válni a játék és nem a bokodi csapat halad a forgalommal szemben... Balszélre dolgozza ki helyzetét a somogyi csapat, ám a lövést Prókai jó érzékkel védi. Majd Gémes Adri ellen keménykednek a vendégek: a büntetőt Terner Aliz értékesíti: 8-4. A vendégek két eladott labdája között Prókai Anett balszélről lőtt nagy gólt: 9-4. Csönde nélkül nem félkarú, egyenesen kéznélküli óriás a Kaposvár csapata: ismét eladják a labdát, de a gyorsindítás sem sikerül Terneréknek, de az ellentámadás során Prókai Anna véd egy átlövést, majd a balszélről Prókai Anett, szép ejtéssel növeli 'Bokod előnyét: 10-4. Csönde kiszabadulva az őrizet alól szépít: 10-5. Gina lövését védte a kapus, de végeredményét nézve a kaposvári jobb szélső sem járt jobban: a labda kapufán csattant. Nem így Gémes Adri, aki jobb kettőből, betörésből szerez gólt: 11-5. Csönde ismét kihasználva a pillanatnyi szabadságát, lő, de a labda kapu mellé száll, de nem járnak sikerrel társai sem, hisz a további három támadás során Prókai Annának egy átlövést kellett hárítani, míg egyszer eladták a labdát, egyszer pedig támadó szabálytalanságot vétettek. Nem így a hazai csapat, amely négy szeplőtlen támadást vezetett: Prókai Anett büntetőből nyitott, majd gyorsindításból volt eredményes. Gémes Gina pedig szélről mattolta a kapust, Terner Alizhoz pedig hétméteresből: 15-5!

21-30. perc, 13-13 támadás - védekezés: 4-6. Az első félidő utolsó harmadának elején ziccert védett Prókai Anna. A tízgólos előnye birtok



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 45
Tegnapi: 160
Heti: 205
Havi: 6 202
Össz.: 2 067 542

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport XIV./17. 2009.11.21.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »