PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

BSC - PVSE - Best Off - 2011/2.

Labdarúgás 2011. július-december A Bácsalmási Petőfi VSE Labdarúgó Szakosztályában hosszú évek óta tökéletes az U7, U9, U11, és U13 korosztályokra épülő piramis felépítése. Az U16 - serdülő, U19 - ifjúsági, valamint a felnőtt csapat, a megyei bajnokságban léptek pályára a 2011-2012-es bajnoki évben is. Az őszi idényben miként egy éve is történt, az ifjúsági együttes nyújtotta a legjobb teljesítményt, amely dobogóra is esélyes képességgel rendelkezik - ha mindenki a saját korosztályában kamatoztathatja képességeit, de nem így történt, ezzel együtt is még mindig a legjobb teljesítménnyel zárta az őszi idényt, a felnőttek a 8. helyen, de a várakozással ellentétben a mezőny végén zárta az őszt a serdülő együttes is. A felnőtt csapat 5 veretlenül megvívott mérkőzéssel jól kezdte, a bajnoki évet, majd előbb a Bács Megyei Kupa további selejtezőitől búcsúzott Jánoshalmával szemben, majd a bajnoki veretlensége szakadt meg. A kezdeti élcsapatok között elfoglalt helyezésről a mezőny második felébe csúszott vissza.  

Tizennégy csapat a megyei első osztályban, közte Bácsalmás Kecskemét, 2011. július 20. Az MLSZ Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság Versenybizottsága a beérkezett nevezések alapján elkészítette a megyei bajnokságok I.,  II. és III. osztályok csoportbeosztását.

A megyei első osztályban, miután beérkeztek a nevezések kiderült: a Solt, amint az várható volt, nem él a bajnoki cím adta lehetőséggel és nem indul az NB III-ban. Marad, az elmúl évi sikereinek helyszínén. A Ladánybene viszont sem az NB III-ban, sem a megyei bajnokságok egyik osztályában sem szándékozik indulni, szemben a Kerekegyháza csapatával, amely az őszi idény után lépett vissza a bajnokságból, ám most a megyei III küzdelmeire nevezett és nyert besorolást. Ladánybenén végetért a labdarúgás aranykorszaka... Viszont nincs az első osztályban induló csapatok között a Bajai LSE U19-es együttese sem, a csapat edzőjének tavaszi bácsalmási vélekedése ellenére sem.

A csoport egyetlen újonc együttese a Szeremle, amely a megyei második osztály Déli csoportjából, mint 15. helyezett érkezett, miután sem a bajnok Császártöltés, sem a második és harmadik helyezett Nemesnádudvar és Szakmár sem vállalta magasabb osztályt. A III. osztály északi csoportjából viszont még a 15. helyezett sem élt a megyei első osztály adta lehetőséggel...

Így viszont Bácsalmás is az első osztályban maradhatott. Ott, ahol hosszú idő után először, de helyesebb úgy fogalmazni, a megyei bajnokság történetében először, 14 azaz írd és mond tizennégy csapattal rajtol, - s mint később kiderült csak 13(!) -  augusztus 20-án szombaton illetve 21-én, vasárnap az első fordulóban.

Pécsi VSK a PVSE ellenfele augusztus 7-én... A Bácsalmási Petőfi VSE labdarúgóinak kupaszereplésével kapcsolatban legutóbb ott hagytuk abba, hogy a Ladánybene elleni továbbjutásnak köszönhetően feljutottak a 2011-2012-es Magyar Köztársaság Kupa Országos főtáblájára. Persze ezt követően is történtek érdekes események a csapattal, például: Megyei Kupa Döntő Kiskőrösön a bajnok Solt ellenében, Bácskai rangadó: Bácsalmás - Tompa 3-0 - ám mára kiderült, hogy a MK-ban a megyéből továbbjutott csapatok kivel és hol meccselnek 2011. augusztus 7-én, vasárnap, 17 órás kezdéssel.

PVSE a Császár -töltés ellen a PVSK előtt A Bácsalmási Petőfi VSE megyei I. osztályú labdarúgó csapata július 8-án kezdte meg a felkészülést az előttük álló 2011-2012-es feladatok, célok megvalósítására. Azt nem mondhatnánk, hogy az első edzésen könnyed játszadozás volt, de az óta heti öt foglakozással, gőzerővel készülnek a tavaszi sikerek folytatására, úgy a Magyar Köztársaság Kupában, mint a megyei első osztályú bajnokságban.

Kiderült, hogy a MK országos selejtező első körében, augusztus 7-én, a patinás múlttal rendelkező Pécsi VSK csapatát fogadják, hazai pályán. Az első bajnoki mérkőzésre augusztus 21-én kerül sor Kiskunfélegyházán, majd egy hét múlva az újonc Szeremle látogat Bácsalmásra. Florin Nenad edzőnek adva van a feladat, hogy mikorra kell a csapatot összekovácsolni, formába hozni. Nos, az edző jól felépített felkészülési menetrend szerint, heti öt foglalkozást tart a csapatnak, ebből legalább egy gyakorló mérkőzés volt eddig.

MK-mérkőzés: PVSE-PVSK 3-4 (2-2) A Bácsalmási Petőfi Városi Sportegyesület labdarúgó csapata a 2011-2012-es Magyar Köztársaság Kupa országos selejtező első fordulójában augusztus 7-én a Baranya megyei Pécsi Vasutas Sportkör csapatát fogadta, mintegy kétszáz hazai néző előtt. Az érdeklődés lehetett volna nagyobb is, hisz a PVSE történetében évtizedeket kell visszalapozni, hogy hasonlóra leljünk. Már olyan eredményre, amikor az 'almási csapat megélte az országos selejtező első körét is, a megyei selejtezők utolsó fordulóját is sikerrel vette...

Az idén viszont nem csak megélte, de közben még a Bács-Kiskun Megyei Kupáért is pályára léphetett a bajnok Solt ellen  Kiskőrösön. Nos, a kupaszereplés és a tavaszi idényben, a bajnokságban lejátszott mérkőzéseken mutatott játék, legfőképpen az eredményesség, na meg az új bajnoki év felkészülési mérkőzésein látottak alapján, az alapjaiban megváltozott szerkezetű PVSE csapata joggal számított a továbbjutásra...

Jól indult a szezon Bácsalmáson Bár mondhatnánk, jól folytatódott a PVSE csapatának a 2011-es év. A tavaszi idény első néhány bajnoki mérkőzésén tapasztalt botladozás után, úgy a bajnoki, mint a kupamérkőzéseken, sikert sikerre halmoztak Florin Nenad játékosai.

A tavaszi idény csúcspontjaként, a Megyei Kupa döntőjében csak a büntetőpárbajban maradtak alul, a bajnok Solt együttesével szemben. Ugyanakkor a Megyei Szuper Kupa döntője, ugyancsak Solt ellen még a PVSE előtt áll... (Már nagyon úgy néz ki, hogy ezt nem rendezik meg...)

Az új bajnoki év első tétmérkőzésén a Magyar Kupa Országos selejtező első fordulójában a Pécsi VSK csapatával szemben maradtak alul, egy látványos, gólokban gazdag mérkőzésen, 4-3-ra. A 2011-2012-es megyei I. osztály nyitó fordulójában Kiskunfélegyházán gólnélküli döntetlennel nyitott a PVSE, amire még azt is mondhatjuk: idegenben jó az iksz.... Augusztus utolsó vasárnapján a megyei bajnokság második fordulójában az újonc Szeremle együttese volt a vendég Bácsalmáson.

Jó passzban a bácsalmási labdarúgás... Ígéretes serdülő korosztály bontogatja szárnyit Bácsalmáson a Petőfi VSE Labdarúgó Szakosztályában, ám itt most nem a sportági tudásuk kerül bemutatásra. Az elmúlt évben Figura Ákos, mint ötödik játékvezető működött közre egy NB I-es mérkőzésen. Parolázhatott többek között a legfiatalabb BL-döntőt vezető Kassai Viktor FIFA játékvezetővel, és a többszörös világ legjobb játékvezetőjének választott Phul Sándor FIFA játékvezetővel is, Kecskeméten.

Az idén viszont már a Magyarország - Svédország válogatott mérkőzésre is meghívták Ákost és több játékostársát, köztük Nincsevics Rolandot, Mátrai Rolandot és Schneider Bencét is, a PVSE utánpótlás csapataiból. Azon kevés gyerekjátékos közé, akik bevezethetik a két válogatott csapatot a pályára. A tíz labdarúgó palánta közös tulajdonsága - azon túl, hogy a PVSE csapatának tagjai -  a 140 centiméteres magasságuk... No, ez nem azért lett behatárolva, nehogy kitakarják a játékosokat. Ennél sokkal prózaibb az ok. Saccperkábé, ilyen magasságú gyerekekre jók a mezek...

Egy kis szerencsével, a páratlan 'vadkerti fagyi is finomabb lett volna... A megyei I. osztály 2011-2012-es bajnoki év őszi idényében lejátszották a harmadik forduló mérkőzéseit is. A forduló csúcsrangadóján a vendég Nagybaracska győzött Hartán! A bajnoki cím titkos favoritjának kikiáltott Kunszállás Izsákon szenvedett vereséget! A Solt győzelme Szeremlén várható volt. Míg a gólokban gazdag mérkőzésen a Kiskunhalas győzelme 'Félegyházán meglepetésnek tűnik. A Tompa együttesének nem sikerült kilábalni az idén tavasszal „beindult" sikertelen szériából, most Kalocsán kaptak egy méretes zakót. Bácsalmáson viszont úgy tűnik, helyre kerültek a dolgok...

Negyedik tétmeccsen is veretlen a PVSE A 2011-2012-es Bács-Kiskun Megyei Kupa második fordulóját rendezték szeptember 7-én. Ebben a fordulóban már a megyei I. osztályú csapatok is bekapcsolódtak. Bácsalmás például Kelebián lépett pályára és jutott tovább a harmadik körbe. Azaz négyre növelte a veretlenül megvívott tétmérkőzések számát az új idényben: 2 győzelem, 2 döntetlen, 6-3-as gólkülönbség. Kelebián a gólnélküli félidő után, néhány cserével frissített PVSE három gólt is szerzett, így alakult ki a végeredmény: Kelebia - Bácsalmás 1-2.

Madarason kezd a PVSE serdülő csapata - ma! Noha, egy hete már elkezdődött a 2011-2012-es megyei serdülő bajnokság, a Déli csoportban is, a PVSE fiataljai csak most lépnek először pályára, a Madaras elleni mérkőzésen. Az első fordulóban szabadnappal nyitottak a bácsalmási fiatalok.

A madarasi esélyekről szólva az biztos, hogy az idei bajnokságban már nem szerepel a PVSE csapatában Harnos Zoltán, aki a Budapest Honvéd együtteséhez igazolt a nyáron. Viszont a megmaradt játékos keret tagjai egy évvel idősebbek lettek és az elmúlt évinél Harnos Zoli nélkül is szebb eredményeket érhetnek el Nincsevics Roliék, hogy most a többi aprónépséget ne is említsem.

Madarason szereztünk is egy pontot, meg nem is... Szeptember 8-án, csütörtökön, megkezdte szereplését a bácsalmási serdülő csapat a megyei bajnokság Déli csoportjában. A PVSE a következő összeállításban érte el a dicséretes, 2-2-es döntetlen eredményt: Rapcsák Balázs (Koncsok Ervin) - Szabados Simon, Németh Olivér, Kőhalmi Áron, Mátrai Roland - Figura Ákos, Nincsevics Roland, Koncsok Erik, Schneider Bence - Tandari Martin ( Szénási Bence),  Páncsics Bence (Rapcsák Balázs). Edző: Bögre Károly. A szabály szerint viszont pont nélkül maradtak a 2011-2012-es bajnoki év második fordulójában... Többen túl fiatalnak bizonyultak...?

Déli csapatok az élen: Nagybaracska mögött második a PVSE! A megyei első osztály negyedik fordulójában ismét szombaton, ismét idegenben lépett pályára a PVSE csapata és ismét veretlen maradt, mi több: a bőséges sárga lapos figyelmeztetéssel színesített összecsapáson Suknovic Dejan révén gólt csak a PVSE lőtt. A PVSE sikert talán nem is nevezhetjük váratlannak, hisz a tavasszal Solton lejátszott bajnoki mérkőzésen is közel volt a pontszerzéshez, ezt követően indult a PVSE sikerszériája, amit a Kiskőrösön a Bács Megyei Kupa döntőjében, Solt ellen a rendes játékidőben, elért gól nélküli döntetlen is jól jellemez.

Lévén a Solt elleni mérkőzés szombaton így a PVSE, ha időlegesen is, de a második helyre ugrott a tabellán. Viszont a forduló összes mérkőzésének lejátszása után sem „zuhanhat" jelentősen lentebb és ami még érdekes a PVSE őszi rajtjában: például, a bajnoki címre törő Harta győzhet Tompán akármilyen nagy különbséggel is, az biztos: négy forduló után, talán még az ötödiket követően is a PVSE mögött „szerénykedik". Hogy ez csak átmeneti állapot? Lehet. De most nagyon jó érzés! Jól esik! Mint szombaton a három kézi meccs után a harmattól gyöngyöző Soproni Ászok! A negyedik forduló nyitó napján, Nagybaracska 4-0-ra legyőzte Izsák együttesét, így a tabellán jelenleg két Déli csapat - Nagybaracska és Bácsalmás - áll az élen, sajnos a két sereghajtó is a déli végekről kerül ki: Tompa és Szeremle.

Egy nappal később... A vasárnapi játéknap után viszont a bácskai csapatok helyezését taglaló bejegyzésből csak az utóbbi megállapítás igaz teljes mértékben, ugyanis Bácsalmás, már "csak" a harmadik helyen áll a negyedik forduló után!

Ami ugyancsak figyelemre méltó a 2011-2012-es bajnoki év őszi idényében: az 'almási csapat a négy mérkőzésen háromszor nem kapott gólt és csak egyszer nem tudott gólt elérni. És ez a széria tovább folytatódhat, annak ellenére, hogy a következő mérkőzés a bácsalmási búcsú idején zajlik majd Kiskunhalas ellenében. Bár, a sok éves átlag alapján elmondhatjuk: ez nem a mi napunk szokott lenni. Viszont itt az ideje, hogy a búcsúi sikertelen hazai szereplés mítosza is a feledés homályába vesszen. Ezzel egy új korszakot nyitva az 'almási labdarúgás életében. Az utóbbi években kialakult öt nyeretlenül megvívott nyitó fordulók helyébe az öt veretlenül megvívott bajnoki mérkőzés léphet...

Az ifjúsági csapatok mérkőzésen Stojanovic Marko góljával szerzett vezetést a PVSE, majd a második játékrészben a vendégek áttértek a kétkapus játékra és Stoja meg sem állt a mesternégyesig! Az ötödik vendéggól Barta Viktor házi gólkirály nevéhez fűződik.

Az 'almási búcsú ismét dobta a hibapontot... Pedig a mérkőzés lefújás pillanatáig minden együtt volt, hogy megszakadjon a búcsú idején hazai pályán lejátszott labdarúgó bajnoki mérkőzések sokéves átlag alapján kialakult rossz szereplés sorozata.

Először is a sokéves átlag szerint esős, hűvös idővel ellentétben verőfényes jó időben léphettek pályára a csapatok, nevezetesen a PVSE és a Kiskunhalas. A jó szereplés, a három pont begyűjtés lehetőségét vetítette előre, hogy a bajnokság ötödik fordulójában, öt tétmérkőzésen kialakult veretlenségi sorozattal kezdtek az 'almási játékosok, míg a 'Halas az előző bajnoki évhez képest erősen kicserélődött csapattal érkezett Bácsalmásra.

A megyei I. osztályban szereplő PVSE, ugyan nem szenvedett vereséget, ám a döntetlen egy vereséggel felérő eredménynek is felfoghatjuk, hisz a 250 néző előtt lejátszott nyerhető mérkőzés végén Kiss Péter halasi edző vélekedése szerint pontosztozkodással végződött. A felnőttek mérkőzése előtt a PVSE - Kiskunhalas párosításban lejátszott ifjúsági mérkőzésen, a várakozással ellentétben vendégsiker született, miként szombaton a megyei serdülő bajnokság bácskai csoportjában lejátszott PVSE - Tompa mérkőzésen. Kószó László trenírozta Tompáról kiderült, hogy fizikai képességek terén az idei bajnokságban még a mezőny előtt jár...

A 2010-2011-es kupaszereplés szebben zárult... A Bács Megyei Kupa 2011-2012-es kiírás harmadik fordulójában léptek pályára a megyei labdarúgó bajnokság különböző osztályaiban szereplő csapatok szeptember 21-én, szerdán. Már amelyik sikerrel vette a második fordulót. Bácsalmás együttese ekkor Kelebián szerepelt, ahol három gólt ért el és 2-1-es győzelemmel jutott tovább.

Ami nem is olyan természetes, hisz nem sikerült ez a huszáros tett például Tompának, amely csapat Felsőszentivánon 1-1-es eredményt ért el és kiesett. De nem jutott a harmadik fordulóba további két első osztályú csapat sem: Kiskunfélegyháza csapatának Jászszentlászló (0-0), Kiskunhalasnak Kisszállás (4-0) jelentette a végállomást. Most, a harmadik fordulóban Bácsalmás is csatlakozott a kiesők közé Szeremlével és Izsákkal egyetemben. A bácskai csapatok közül Nagybaracska mellett már csak Bajaszentistván és Gara található a negyedik fordulóba jutott csapatok mezőnyében.

Az elsőben a PVSE, a második félidőben 'Bokod volt a jobb A megyei serdülő bajnokság déli csoportjában, ma szeptember 24-én, már a negyedik fordulót játszották a csapatok. Bácsalmás a szabadnapot követően előbb Madaras, majd Tompa csapatával mérte össze tudását, ám az eddigi eredmények messze elmaradnak a PVSE tradícióktól. Bár Madarason dicséretes játékkal sikerült döntetlenre hozni a mérkőzést, az új szabályok szerint ez mitsem ér, hisz csapatunk fiatalabb(!) volt, az előírtnál... Hazai pályán viszont a Tompa ellen esélyünk sem volt a pontszerzésre (1-4), Bokodon is csak hatvanöt percig. Az eddig remek játékot mutató PVSE, „látványos" összeomlás után vereséget szenvedett...

Idegenben jó az iksz... A 2011-2012-es megyei I. osztály hatodik fordulóját rendezték a szeptemberi utolsó hétvégén. A forduló rangadóján Harta nem bírt a Soltvadkerttel és még mindig csak a hetedik... Nem így Nagybaracska: Kiskunfélegyházát legyőzve továbbra is őrzi makulátlan 100 %-os teljesítményét az élen, a második Soltvadkert és a harmadik Izsák előtt. Bácsalmás Kiskőrösön játszott döntetlent (1-1) és továbbra is veretlenül áll a negyedik helyen holtversenyben Kiskunhalas és Kiskőrös csapataival. A mérkőzésre beküldött tudósítónk szerint egy nyerhető mérkőzésen vesztett pontot a PVSE: az 50. percben Snyehola Ákos révén jutott vezetéshez, amit tíz perccel a játékidő vége előtt egyenlített ki a 'kőrösi csapat... Nem vigasztaló, de a Harta meg a 89. percben kapta az egyenlítő gólt...

Az ifjúsági csapatok mérkőzésén Paplógó Levente a 74. percben egyenlített. A PVSE csapata a nyolcadik helyen várja a következő, Kunszállás elleni mérkőzést, hazai pályán.

Sükösd egy egységgel jobb volt... A megyei serdülő bajnokság déli csoportjában már az ötödik forduló mérkőzéseit játszották a csapatok. Az eddig lejátszott mérkőzéseken körvonalazódtak az erőviszonyok, amelyből kiderült, hogy a Bácsalmás együttese az idén valószínűleg nem nyer bajnokságot, ellenben a bajnoki aranyra jó eséllyel pályázik Tompa és Bácsbokod csapata.

Zajlik az élet a serdülő bajnokságban: Bácsalmás csapata eddig nem szerzett pontot, ami így nem igaz, hisz első mérkőzésén, Madarason 2-2-es eredményt ért el, ám a csapat a megváltozott versenykiírás szellemében túlságosan fiatal játékosokból állt, ezért törölték az eredményt. A Sükösd-Kelbia mérkőzés azért került új időpontra, mert a csapatok útja nem keresztezte egymást az eredeti időpontban. Az egyik délelőtt, a másik délután jelent meg a mérkőzés helyszínén. Állítólag mindkét csapatnak igaza volt...

Nos, október első napján, Bácsalmáson a délelőtt 10 órai kezdésre a mérkőzés minden feltétele adott volt, hogy Kovács Árpád játékvezető közreműködésével lebonyolódjon a Bácsalmás - Sükösd bajnoki összecsapás, még mindig remek nyárias időben. A mérkőzésre kilátogató nézőknek ez volt az egyik okuk az örömre. A másik a PVSE csapatának ötletes támadásvezetése. Viszont ebből nem született annyi gól, mint amennyi lehetőséget kidolgoztak Nincsevics Roliék. A hazai csapatban az idén már nem léphet pályára például Boruzs Balázs, Patocskai Patrik. Kiöregedtek. Nem itt játszik már a nagy tehetség, Harnos Zoltán, aki a nyáron a Budapest Honvéd csapatához igazolt. Viszont utóbbi játékát idézte, a cselsorozataival, bődületes nagy góljaival, sajnos a sükösdi csapat tagjaként Sudár Csaba, aki úgy a sudár termetével, mint a játékával, messze a mezőny fölé nőtt. Őt, ha egységnek vesszük, akkor pontosan egy egységgel kerekedtek felül a vendégek...

Hat veretlenül megvívott bajnoki mérkőzés után nincs folytatás... A megyei első osztály 7. fordulójában az addig veretlen csapatok közül a száz százalékos Nagybaracska Szeremlén megelégedett a biztos győzelemmel, azaz nem törekedett a már így is a mezőny legjobb gólkülönbségének a további javítására. Soltvadkert Kiskunhalas megfiatalított csapatát fogadta, ám az eredmény még nem ismeretes, de nem lehet kétséges a hazai csapat győzelme. (Nyertem!) Az ugyancsak eddig veretlen Bácsalmás csapatának az első hat fordulóban kiharcolt értékes veretlenségi sorozata megszakadt, ráadásul hazai pályán, ahol a jó erőkből álló Kunszállás vendégeskedett. Némiképp meglepő a bajnoki címre pályázó Harta újabb pontvesztése, ráadásul hazai pályán. Tompa pontszerzése viszont 'Félegyházán dicséretes, különösen, hogy jelentős ideig emberhátrányban játszottak, miként a bajnok Solt biztos győzelme Kiskőrös ellen...

Bácsalmáson a jól bevált taktika 1-0-s hazai vezetésnél, a kényszercseréknek köszönhetően felbomlott, át kellett szervezni a csapat játékát. Ennek következményeként pedig a vendégek legjobbja Némedi Norbert is aktivizálta magát, helyesebben ezt követően már ő is aktivizálhatta magát. Ez annyira jól sikerült neki, hogy két góljával eldöntötte a három pont sorsát. A PVSE elvesztette a veretlenségét, a Kunszállás meg az első fordulóban látott botladozása után tovább szárnyalhat, mint a vendégek célként megfogalmazták, akár a dobogóra is...

PVSE-foci: háromból egy... A Bácsalmási Petőfi VSE csapatai a hétvégén idegenben léptek pályára. A megyei serdülő bajnokság Déli csoportjában, szombaton Nemesnádudvar ellen játszottak Figura Ákosék. A 83. percben egy nagyon szép akció végén Demeter Róbert volt eredményes, ennek egy szépséghibája volt: sajnos előtte már tizenegy gólt kaptak... Az ifjúsági és felnőtt együttesek Nagybaracskán próbálkoztak a pontszerzéssel. Az ifjúsági csapatnak, fordulatokban gazadag mérkőzésen sikerült a pontokat megszerezni, a felnőttek vereséget szenvedtek.

Megtört a jég: Bácsalmás - Kelebia 6-2! A bajnokság hetedik fordulójában, október 11-én, hazai pályán Kelebia verhetőnek ígérkező csapatát fogadta, a PVSE. A napfényes, ám igen hűvös időben elkezdett mérkőzésen, a várakozással ellentétben, a vendégek szerezték meg a vezetést, de a félidő végére Figura Ákos vezetésével kétgólos előnyre tett szert a hazai együttes.

Az első félidő kezdetén tapasztalt néhány perces tétovaságnak már nyoma sem volt a második félidőben és Nincsevics Roland és Schneider Bence alakításainak is köszönhetően további három góllal terhelték meg az egyébként jól védő Dusnoki János kapuját, miközben a Schneider Dániel játékával fémjelezett védelem, akkor is inkább a csereként pályára lépő kapus, csak egyszer hibázott.

PVSE-foci: javulunk, háromból kettő... A megyei első osztály kilencedik fordulójában lezajlott mérkőzések végeredményei közül egy sem számít meglepetésnek. Kivéve, a Bácsalmás vereségét a déli rangadón Tompa ellen. Bár aki kint volt a mérkőzésen, a látottak alapján, annak ez az eredmény sem okozott meglepetést... Nem így, az ifjúsági mérkőzésen a PVSE három pontja, amit mérkőzés nélkül könyvelhet el a hazai csapat. Ugyanis a Tompa csapata nem jelent meg a mérkőzésen...

Rossz idők járnak a bácskai vidéken... Ez a hétvége sem kezdődött valami fényesen: ma október 22-én, szombaton délelőtt a dobogó harmadik helyén tanyázó Szeremle látogatott Bácsalmásra a megyei serdülő bajnokság déli csoportjának nyolcadik fordulójában. Az idei bajnokságban várható volt, hogy a PVSE még ebben a korosztályban is nagyon fiatal átlagéletkorú csapattal - bár a játékosok kitűnően képzettek - nem tud lépést tartani a korosztályban lehetséges, zömében náluk idősebb játékosokkal felálló ellenfelekkel szemben, vagy csak nagyon rövid ideig... A mérkőzés meg ugye kilencven percig tart.

Sajnos, de már vasárnap, az idősebb korosztályok kalocsai kirándulása sem végződött győzelemmel...

Szívet melengető győzelem: PVSE-Harta 2-1! A megyei I. osztály 11. fordulója nem szűkölködött meglepetésekben: az élre Nagybaracska veresége kívánkozik, majd ezt követi szorosan az Izsák pontvesztése Szeremlén és a Kunszállás győzelme 'Vadkerten, vagy a tompai gólzáporos siker 'Halason. A Bácsalmás sikere csak azért nem sorolható ide meglepetések sorába, mert a látottak alapján, a győzelem nagyobb különbségű is lehetett volna...

A tizenhárom csapatot tömörítő megyei I. osztály 11. fordulójában nemcsak a remek napsütéses idő, de a PVSE csapata is nyarat varázsolt a mérkőzésre kilátogató bácsalmási nézők szívébe. Viszont itt volt már az ideje, vélekedtek többen... A hat veretlenül megvívott bajnoki mérkőzést, négy vereség követte - az első Kunszállás ellen hazai pályán  - amelynek köszönhetően a csapat a mezőny második felébe csúszott vissza. Ennek ellenére Bácsalmáson nem gondoltak a vereségre, sőt bíztak a sikerben...

A PVSE serdülők már tavaszra hangolnak... Megyei Serdülő Labdarúgó Bajnokság Déli Csoport Nagybaracskán, 2011. október 30-án, már az őszi utolsó fordulóban léptek pályára a PVSE ifjú focistái a Híd SC ellen. Bár a mérkőzés előtt még pontszerzésben is reménykedtek Bögre Károly játékosai, az eredmény: Nagybaracska - Bácsalmás 11-0... Amint arról a csapatba beépített tudósítónk elmondta, a korosztályhoz képest is nagyon fiatal csapat ráadásul még hiányosan is állt fel, legfőképpen a védelem, amelynek köszönhető a nagykülönbségű PVSE vereség...

Viszont a lebonyolításnak köszönhetően, még az idén kezdetét vették az őszi mérkőzések visszavágói, négy tavaszi forduló erejéig. Bácsalmás együttese, az első fordulóban mindjárt szabadnapos, majd Madaras és Bácsbokod elleni hazai mérkőzések között Tompára látogatnak Nincsevics Rolandék.

Gólzáporos PVSE sikerek Izsákon... A megyei I. osztály 12. fordulójában a PVSE csapatai Izsákon szerepeltek. Az ifjúsági együttes győzelemmel, a felnőttek döntetlen eredménnyel zárták a 2011-2012-es bajnoki év őszi idényét. Zárták, ugyanis a 13 csapatot számláló mezőny utolsó záró fordulójában Bácsalmás csapatai szabadnaposak.

Mondhatnánk jól végződött a szezon. Az utolsó mérkőzésekkel kapcsolatos hírekről a győztes csapat két vezérjátékosát kérdeztük rendhagyó módon. Mondom jól végződött az őszi szezon, aztán helyesbítek. Már akinek... Ballai Viktornak felemásra sikeredett a befejezés. Újra a kapuban, ráadásul győztes csapat kapujában állhatott, ám ő maga egy kicsinykét megsínylette a kilencven percet... Derült ki mindez az izsáki események után érdeklődve...

A vér, nem válik vízzé... Némi ellentmondást érezhetnénk így ebben az évszakban, abban a kijelentésben, hogy A PVSE serdülők már a tavaszra hangolnak..., pedig igaz. Ugyanis a megyei serdülő bajnokság őszi fordulóit követően nem ért véget az idény, még a tavaszi fordulókból is lejátszásra kerül négy.

A PVSE például szabadnappal, indította a tavaszi idényt november első hétvégéjén, de nem maradtak mérkőzés, sőt mérkőzések nélkül Bögre Károly tanítványai. Az elmúlt héten, lévén az általános iskolákban szünet, na meg a megyei serdülő bajnokság déli csoportjában a PVSE fiataljainak szabadnap, az edzések mellett, két edzőmérkőzést is lekötöttek Kunbaja hasonló korú, egyelőre alakuló együttese ellen, amely nem szerepel ugyan bajnokságban , de nagyon ügyesek a játékosok. A kunbajai gyerekek pallérozásával az a Pásztor Ferenc foglalkozik, aki közel két évtized után adta a fejét ismét edzősködésre, bizonyítván: a vér nem válik vízzé...

Reváns: Bácsalmás - Madaras 4-1... megyei serdülőbajnokság Déli csoportjában, november 12-én szombaton már a 2011-2012-es bajnoki év tavaszi második fordulójában, amolyan tavaszias, napsütéses időben léptek pályára a csapatok. Mint ismeretes, az „őszi", Madarason lejátszott odavágón magán a mérkőzésen 2-2-es döntetlen eredmény született, ám akkor, tekintettel az új versenykiírásra, a PVSE csapata túl fiatalnak bizonyult, ezért a Madaras kapta a három pontot. Nos, a bajnokság lebonyolítási rendjéből eredően, nem sokat kellett várni a visszavágóra, amely fényes hazai sikert eredményezett, egy a versenykiírásnak is megfelelő összetételű csapattal.

Gólszüret az őszi idényzáró fordulóban A mindössze 13 csapatot számláló megyei első osztályban, november 13-án, végetért a 2011-2012-es bajnoki év őszi idénye. Az utolsó fordulóban a 14 pontos Bácsalmás szabadnapos volt, ám még így is maradt izgulni való. Ugyan sikerül-e megőrizni a 9. helyezést, vagy a mögötte helyezkedő Tompa (13 pont) és Solt (11 pont) megelőzi a PVSE csapatát? Nos, győzelmének köszönhetően ez csak a Soltnak sikerült. A Tompa pedig, bár közel állt hozzá, (0-1, 1-1, 2-1, 3-1, 3-2) Kunszálláson nem szerzett pontot, így Solt pontszámban beérte a PVSE csapatát és több győzelmének köszönhetően meg is előzte. A mérkőzésen Némedi Norbert ismét kétszer villant..

Mérkőzésenként 8! A megyei ifjúsági bajnokságban a PVSE csapata az őszi utolsó fordulót, a negyedik helyen várta szabadnaposként és az utolsó fordulót követően, a hatodik helyen zárta az őszi idényt. Kiskőrös Kalocsával játszott döntetlent, Kiskunhalas pedig Harta ellen ért el gólzáporos győzelmet, amelyeknek köszönhetően a két együttes, ha csak egy-egy ponttal is, de a PVSE elé került.

A megyei serdülő bajnokság Déli csoportjában az előre hozott tavaszi második fordulóban a szomszédvárak rangadóján a listavezető Tompa biztosan győzött Kelebián. Szeremle a második Sükösd ellen szenvedett vereséget 2-0-s vezetésről. Nem tudtak mit kezdeni Sudár Attilával, aki a négy gólja közül kettőt, az utolsó öt percben szerzett. Az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó, így is harmadik helyezett Bácsbokod Nemesnádudvaron szerezte meg a pontokat. Bácsalmás együttese hazai pályán revánsot vett Madaras csapatán

Tompa volt Bácsalmás... ... a mérkőzés utolsó harmadában. Mindezzel együtt, a PVSE az őszi fordulóban, hazai pályán elszenvedett 4-1-es veresége után, a tavaszi visszavágón, november 19-én, szombaton délelőtt, már csak 3-1-es vereséget szenvedett Tompán, a listavezető otthonában. Sőt, a 15. percben Schneider Dániel góljával még a vezetést is megszerezte. Sajnos sokáig nem tartott a vendégek öröme, hisz a 20. percben egyenlített Kószó László csapata és még mindig dicséretes 1-1-es döntetlennel tértek pihenőre a játékosok. A folytatásban még sokáig fej-fej melletti küzdelem zajlott a két együttes között, amely egészen a 67. percig tartott, amikor is a hazai csapat megszerezte a vezető, majd 8 perccel később a végeredményt beállító harmadik tompai gólt.

Már csak tíz perc hiányzik a kilencvenből... A 2011-2012. évi megyei serdülő bajnokság Déli csoportjában az őszi utolsó, pontosabban a bajnokság 12. fordulóját rendezték november 26-án, szombaton délelőtt. Bácsalmás együttese az élmezőnyben tanyázó Bácsbokod csapatát fogadta. Az odavágón, Bácsbokodon látottak alapján, most a visszavágón is nagy csatára volt kilátás, amelynek végén a PVSE pontszerzése sem volt elképzelhetetlen... És ez így is történt...

Egészen a 81. percig! Ekkor Bodor Milán megszerezte a második, majd a 89. percben a 'bokodi csapat harmadik gólját. Azaz, mondhatnánk: a PVSE játékosok hiába lettek több mint két hónappal, egészen pontosan, 63 nappal idősebbek és rutinosabbak, a lábakban, fejekben közel 30 edzésen gyakoroltakkal, több mint 10 mérkőzés tapasztalatival gazdagabbak a záró fordulóra, ezek az erények egyelőre csak annyit jelentettek, hogy a hatvanperces küzdőképesség nyolcvan percre növekedett... Ez viszont még mindig csak az őszi idényben elszenvedett vereségek metodikáját idézik, bár ez sem csekély dolog, hisz egy dobogóra esélyes csapat ellen az eredményes játékhoz szükséges játékidőből már csak tíz perc hiányzik..

PVSE foci a megyei I. osztályban 2011 őszi idény... (I.) Rég volt olyan, hogy a Bács-Kiskun megyei labdarúgó bajnokság I. osztálya a tizenhatos létszámtól kevesebb csapattal rajtoljon. A 2011-2012-es bajnoki évben ezt is megéltük - mi közben a megyében még mindig jelentős a csapatok száma, konkrétan 97 , ám ebből mindössze az előzetesen várt 16 csapattal szemben csak 14 nevezett, majd végül 13 vállalta a megyei I. osztályú szereplést...

A PVSE csapata elég kalandos út végén, igent mondott a lehetőségre. Az előző bajnoki évnél jobb szereplésre számítva, amit az idén tavasszal elért bajnoki és kupamérkőzéseken elért teljesítmények is alátámasztottak... Aztán a november elején befejeződött őszi idény jól indult, majd egy hosszabb hullámvölgy után, mondhatnánk huszáros hajrával jól végződött, bár az idény elején az élmezőnyben elfoglalt helyezések után a 12. befejező mérkőzés után a PVSE a kilencedik helyre csúszott és rivális csapatoknak - Tompa és Solt - még van egy mérkőzése...

Az 1. számú ·  2. számú ·  3. számú táblázatokból a 2011-2012-es bajnoki és kupamérkőzések eredményei kerültek bemutatásra. Lehetőséggel arra, hogy egy-egy mérkőzésről beszámoló tudósításra is visszatekinthessen az érdeklődő, egy-egy klikkeléssel...

PVSE-foci: ifjúsági csapat a legjobb az őszi idényben A PVSE csapata elég kalandos út végén, igent mondott a lehetőségre. Az előző bajnoki évnél jobb szereplésre számítva, amit az idén tavasszal elért bajnoki és kupamérkőzések eredménye is alátámasztottak... Az I. osztályban indulás, azt is magával hozta, hogy a megye egyik legjobb ifjúsági csapata is a megyei I. korosztályos bajnokságában rajtolhatott.

PVSE-foci: ifjúsági csapat a legjobb az őszi idényben... (II.)

PVSE-foci: ifjúsági csapat a legjobb az őszi idényben... (III.)

PVSE-foci: a serdülők a déli csoportban edződnek... A megyei serdülő bajnokság Déli csoportjában szereplő PVSE csapatának számokkal kifejezhető teljesítménye, játékosai mérkőzésenként...

PVSE évzáró a Halász Csárdában (I.) Labdarúgás A 2013-ban az alapítás 100. évfordulójára készülő Petőfi VSE tagsága 2011. december 2-án, pénteken tartotta évértékelő összejövetelét a Halász Csárda vendéglőben. A labdarúgó és kézilabda szakosztályok bajnokságban szereplő csapatainak szakvezetői értékelték az elért eredményeket, kiemelve a csapatok legjobbjainak teljesítményét, akiket példamutató tevékenységükért az egyesület vezetése elismerésben részesített. Az évértékelés a kötetlen beszélgetés közben elfogyasztott vacsorával zárult.

pro-sport



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 263
Tegnapi: 160
Heti: 423
Havi: 6 420
Össz.: 2 067 760

Látogatottság növelés
Oldal: BSC – PVSE - Best Off - 2011./2.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »