PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

III. évfolyam, 13. szám

1998. augusztus 15.

Bács-Kun Sport

Bácsalmás, Kunbaja Sportja

Két kiállítás, két gól: dráma négy percben. 2

Bátya - Bácsalmás 2-0 (0-0) 2

Újoncedző, újonc csapata, győzelemmel kezdett 1

Kunbaja - Soltvadkert 2-0 (0-0) 1

Hírek. 5

A dokumentum teteje

BKS301.htm

BKS302.htm

BKS303.htm

BKS304.htm

BKS305.htm

BKS306.htm

BKS307.htm

BKS308.htm

BKS309.htm

BKS310.htm

BKS311.htm

BKS312.htm

BKS313.htm

BKS314.htm

BKS315.htm

BKS316.htm

BKS317.htm

BKS318.htm

BKS319.htm

BKS320.htm

BKS321.htm

BKS322.htm

BKS323.htm

BKS324.htm

BKS325.htm

BKS326.htm

BKS327.htm

BKS328.htm

BKS329.htm

BKS330.htm

A dokumentum tetej

Az újoncedző, újonc csapata, győzelemmel kezdett

Kunbaja - Soltvadkert 2-0 (0-0)

Megyei I. Osztályú labdarúgó bajnokság. Kunbaja, 1998. Augusztus 9., 500 néző. Vezette: Dr. Magó.

Kunbaja: Sólya - Pálosi, Popov, Kálmán II., Barna, Simon (Kiss L.), Wettstein, Kiss R., Agócs, Varga (Zámbó), Révész. Edző: Papp Mihály.

Soltvadkert: Hatvanyi - Slisszer, Csesznegi, Gilicz, Csővári, Doszpod, Eiler, Smidt, Szlovák, Zéleczky. Edző: Csesznegi Lajos.

Nagy várakozás előzte meg, a megyei I. osztályban újonc Kunbaja együttesének bemutatkozását a magasabb osztályban. Nos, az együttes, valamint a csapat új edzője Papp Mihály, aki egyébként edzői pályafutásának első bajnoki mérkőzését dirigálta, győzelemmel mutatkozott be az előző bajnokság egyik sikercsapata, a Soltvadkert ellen.

A Kunbaja jól összeszokott együttesével, míg a vendég Soltvadkert alaposan, - nem előnyére - megváltozott összetételű csapattal lépett pályára. A hazai győzelem így is nagy meglepetés, ám a látottak alapján teljesen megérdemelt.

Már az első félidőben is fölénybe került a Kunbaja, de az ígéretes támadásokból adódó gólhelyzetek ekkor még rendre kihasználatlanok maradtak.

A második félidőben tovább rohamozott a hazai csapat és erőfeszítéseiket siker koronázta. Egy szép támadás végén előbb Kiss Róbert volt eredményes, majd Révész Gábor. Ez a második gól igen érdekes körülmények között esett. Hatvanyi a tizenhatoson belül lábbal terelgette a labdát, majd előre akarta rúgni, ám a szemfüles Révész a lövésébe belelépett és róla, 16 méterről, bombaként vágódott a Soltvadkert kapujába. A szórványos vendégtámadásokat jól szűrte meg a hazai védelem, vagy ha mégis eljutottak a hazai kapu közelébe Sólya tette ártalmatlanná próbálkozásaikat.

- A vezetőség és a csapattanács döntése alapján több jelölt közül esett rám a választás Gálfi Imre távozása után. - válaszol Papp Mihály a Kunbaja új edzője. - Egy kiváló közösséget alkotó együttest vettem át a nyáron. Célunk a biztos bennmaradás kiharcolása. Ennek érdekében kisebb szerkezeti átalakítást végrehajtva, egészséges önbizalommal vártuk a bajnoki rajtot. Kunbaja mindig arról volt híres, hogy jó értelembe véve: „nem tisztelte" neves ellenfeleit és többnyire siker koronázta erőfeszítéseit. Nos, ezt a hagyományt szeretnénk továbbra is ápolni. Amikor céljaink teljesítésének lehetőségeiről beszélgettünk, úgy láttuk: egy újonc csapat, ha nem akar kiesni, akkor első sorban a hazai mérkőzéseken kell a pontokat begyűjteni, ami természetesen nem azt jelenti, hogy idegenben felemelt kezekkel lépünk pályára. Tehát, lehet, hogy nagyképűen hangzik, de mi, egy „betervezett" győzelemre készültünk, és győztünk. Ezért a játékosokat dicséret illeti.   Mindenki derekasan kivette részét a sikerből, de különösen a kapus Sólya, a hátvédsorban Kálmán II. és a támadójátékban Agócs és Révész. Remélem, hogy a győztes nyitómérkőzés további erőt ad célunk eléréséhez.

A dokumentum teteje


Két kiállítás, két gól: dráma négy percben

Bátya - Bácsalmás 2-0 (0-0)

Labdarúgó megyei I. osztály

1. fordulójának eredményei

Csengőd - Gara 5-0 (3-0)

K.k.halas - Solt  2-3 (1-2)

K.sz.miklós - N.n.udvar 1-1 (1-0)

Tiszaalpár - H. egyháza 0-2 (0-1)

Harta - Izsák 1-1

Dusnok - Tompa 4-2 (0-0)

Lakitelek - Hajós 1-2 (1-0)

Egykor arról volt híres Bácsalmás csapata, hogy gyönyörűen játszott, majd az utolsó félórában kikapott. A tavasszal kevésbé volt szép a játék, ám az utolsó tíz percben elért találatokkal rendre ponto(ka)t értünk el. Reméljük, hogy az új idényben nem indul el, egy új negatív sorozat. >>>

Bátya, 1998. augusztus 9., 200 néző. Vezette: Kriskovics, Rácz, Witman.

Bátya: Szép - Máté B., Jelencsity (Balogh), Máté Cs., Greksa, Matos, Búzai, Balaton, Farkas, István, Tamaskó. Edző: István Zoltán.

Bácsalmás: Takács - Kiss B. Cs., Futó, Páhor (Körmöczi), Száhl, Snyehola, Vaits, Köves, Kővári P., Mohácsi (Balla), Kővári Á. (Szigeti) Edző: Kiss Baranyi Sándor.

A megyei I. osztály állása az

1. forduló után

1

Csengőd

5-0

3

2

Dusnok

4-2

3

3

Kunbaja

2-0

3

 

Bátya

2-0

3

 

Hetényegyháza

2-0

3

6

Solt

3-2

3

7

Hajós

2-1

3

8

Harta

1-1

1

 

Izsák

1-1

1

 

Kunszentmiklós

1-1

1

 

Nemesnádudvar

1-1

1

12

Kiskunhalas

2-3

0

13

Lakitelek

1-2

0

14

Tompa

2-4

0

15

Bácsalmás

0-2

0

 

Tiszaalpár

0-2

0

 

Soltvadkert

0-2

0

18

Gara

0-5

0

Gólszerző: Máté B. (87. perc), Tamaskó (89. perc). Kiállítás: Kővári Péter (86. perc, második sárga), Snyehola (88. perc, piros lap, szöveg)

A tavasszal Bácsalmáson lejátszott mérkőzéshez (0-0) képest a hazai csapat pályára lépő játékosai szinte megegyeztek a tavaszi névsorral, míg a PVSE akkori csapatából most, csupán hatan (6) szerepeltek kezdő vagy cserejátékosként.

A Bátya tavasszal 23, a PVSE 25 pontot gyűjtött, ami valószínűsítette a döntetlen eredményt, amivel a vendég PVSE kiegyezett volna, bár a mérkőzésen látottak, a helyzetek alapján, simán győzni lehetett volna

A PVSE tavaszi erénye az volt, hogy még az utolsó tíz percben is volt energiájuk, az idegileg feszült körülmények ellenére is a hátrány ledolgozására, sőt a mérkőzés eredményének megfordítására. Minek következtében, már-már szállóigévé vált: nem kell izgulni, majd a 86. percben ...

Most sem volt ez másképpen, csak az előjel változott meg. A mérkőzés 86. percéig, kiegyenlített erők küzdelmét láthatták a szemtanúk, ennek megfelelően döntetlenre állt a mérkőzés.

A tavasszal többször bizonyították a PVSE játékosok: helyén van a szívük, ám a nyitó mérkőzésre, ebből semmi nem maradt. Második sárgalapos akciója után a kiállítás sorsára jutott Kővári Péter. Nagy űrt hagyott maga után, mivel a levonulását követően azonnal megszületett a Bátya vezető találata Máté Béla révén. Majd nem sokkal ez után Snyehola mondta a magáét a bírónak, amitől az nem vezetett jobban és az addigi hibáit sem tette jóvá, ám Snyeholának felmutatta a piros lapot. Kiállította. Ezt követően, már-már menetrendszerűen ismét a hazai csapaton volt a sor és Tamaskó, Takács kapujába juttatta a Bátya második gólját.

A tavasszal többen már csak az utolsó tíz percre érkeztek ki a PVSE sporttelepére, mondván: a nagy dolgok, a győzelmet jelentő gólok úgyis csak ebben az időszakban esnek. Bizony többször igazuk volt. A Bátyán lejátszott mérkőzésen, most a végjáték mondott csődöt, a fegyelmezetlenség miatt az egy pont is elúszott. Bár, nincs veszve semmi, még 33 mérkőzés hátra van

A csapatnak még vannak tartalékai, hiszen most nem léphetett pályára Török Tapszi (dolgozott), Majoros (nyaral), Kovács (három sárgát hozott magával Kecelről), - bár azt hangsúlyozni kell, nem az ő hiányuk miatt kapott ki a PVSE., - és a fegyelmezettség terén, a kevesebb szöveg. Ettől ugyan nem rúg több gólt a PVSE, ám sokkal kevesebbszer jut hátrányba sárga lapok, és kiállítások miatt.

Az ifjúsági együttes a tavaszi 9 gól után, most „csak" négyet rúgott, kettő ellenében, ám a krónikához tartozik: azóta született még két fiú a faluban és az akkori kilenccel szemben 11-re szaporodott a hazai játékosaik száma.

A dokumentum teteje


Labdarúgás: forrásban a megyei I. Osztály (II.)

Dusnok 1998.

Csengőd 1998.

Hajós 1998.

Lakitelek 98.

Tavasz

Ősz

Tavasz

Ősz

Tavasz

Ősz

Ősz

Szegfű

Báló J.

Kovács

Kovács G.

Székely

Székely

Kormos

Szabó E.

Rogács

Kiss

Kiss S.

Csíra

Káli

Szilvási

Ottentál

Ottentál

Tóth

Kiss L.

Gombkötő

Pencz

Forgó

Pencz

Báló F.

Vukmanov

Vukmanov

Rácz

Rácz

Tóth

Vitais A.

Vitais A

Czeffer

Geiger F.

Várszegi

Huber

Hősi

Óbéri

Óbéri

Király

Geiger Cs

Hepp

Gyurászovi

Makra

Nagy A.

Facskó

Szt.györgyi

Szt.györgyi

Kákonyi

Nagy

Magyar

Sánta Z.

Sánta Z

Csontos

Szűcs K.

Fuszaneck

Fuszaneck

Ézsiás

Tamási

Laczkó

Bujáki

Kotnecz

Pektinger

Pektinger

Szöllősi

Zalai

Zalai

Szabó

Szabó

Majdanics

Tamási

Szabó

Sánta I.

Sánta I.

Sárközi

Kovács T.

Süveges

Gombkötő

Újvári

Szerencsé

Báló G.

Bereczki

Juhász

Szabó

Pintér

Steinecker

Pintér

Kointecz

Lengyel

Gyurik

Berényi

Nyeslutz

Bakó

Laczkó


Hánzs



Hírt

Bagi

Barákovics

Óbéri A

Kállai I.

Supka S.

Márton

Barákovics

Pusztai

Gara 1998.

Nemesnádudvar 1998.

Kiskunhalas 1998.

Kszmiklós 98.

Tavasz

Ősz

Tavasz

Ősz

Tavasz

Ősz

Ősz

Pál

Domoko

Kovács

Lackner

Dávid

Kiss

Búzási

Györgyfal

Csipak

Jagicza

Jagicza L.

Kollár

Szűcs

Rávai

Nagy

Antal T.

Nébl

Nébl

Szemerédi

Szemerédi

Bebők

Körbl

Körbli

Pusztai

Kabdebó

Kuktis

Kuktis

Bérczes

Babity

Szabó

Budimácz

Jagicza P.

Herman

Herman

Tóth

Farkas Zs

Nagy

Schindler

Schindler

Kiss

Mészáros

Bajnóczi

Miókovics

Bíró

Szűcs

Szűcs

Sz. Kovács

Sz. Kovács

Forró

Farkas T.

László

Simon

Simon

Fejes

Doszpod

Garai

Maresovic

Bakai

Pesti

Pesti

Margineán

Margineán

Erdősi A.

Antal Z.

Antal Z.

Aranyos

Aranyos

Fenyvesi

Fenyvesi

Tóvári

Csobolya

Csoboly

Cvetnics

Szőcs

Ambrus

Maczkó

Boczek

László


Gruber

Szilágyi

Ábrahám

Ábrahám

Zsigmond

Molnár

Molnár

Szabados

Györgyfalvi

Rádi

Rádi

Góré






Tóth


Tóth L.

Francso

Szőcs L.

Szőcs L.

Gulyás

Molnár

Szabó L.

*** Az előző számban a megyei első osztály nyolc együttesének céljairól, a változásokról számoltunk be. Most, tizenkét csapat tavaszi PVSE elleni összeállítás mellett az idei első bajnoki mérkőzésem szerepelt játékosok névsora olvasható. Ebből is kitűnik, egy-két csapattól eltekintve nagy volt a mozgás a játékosállományokban, de ez elmondható az edzőkről is. A most említett tizenkét együttesből csak István Zoltán (Bátya), Pusztai Imre (Lakitelek), és Szőcs Lázár (Nemesnádudvar) őrizte meg posztját. Kilenc helyen váltás volt a kispadon. Így Kunbaja, Soltvadkert, Kiskunhalas, Gara, Dusnok, Csengőd, Hajós, Kunszentmiklós és a Bácsalmás együttesénél.

A csapatok névsorában kövéren szedett betűkkel, a tavasszal, és az őszi első fordulóban is pályára lépő játékosok szerepelnek. A névsor utolsó sorában az edző, elsőben a kapusok neve található, a többi mezőnyjátékos. (Technikai okok miatt Lakitelek és Kunszentmiklós tavaszi összeállítását törölni kellett...)

Legközelebb Tiszaalpár, Hetényegyháza, Solt, Tompa és az újonc Harta hasonló összeállításával jelentkezünk.

Nem különben a második forduló eredményeivel, híreivel.

A dokumentum teteje


Hírek

*** A Bácsalmási Foci-játékvezetők Egyesület élén változás történt. Az egyesület tevékenységének irányítását a jövőben Tenyér István elnök helyett, Prikidánovics Antal végzi.

*** A PVSE elnökségében is történt változás a nyáron. Az előző bajnoki év végén, Varga András a labdarúgók szakosztály vezetője, egyben elnökségi tag, elfoglaltságára hivatkozva lemondott tisztségéről. A helyét Martinovics Mihály vette át.

*** A PVSE női kézilabda együttese arra készül az új idényben, hogy javítsanak az előző bajnokságban elért ötödik helyezésen.

*** A női kézisek helyzetét nehezíti, hogy Patocskai Ilona az NB II-be jutott Bácsbokod együtteséhez igazolt. A Marián Kata, Patocskai Ila balszárny hathatós játékával nem lehetetlen, hogy az újonc csapat kivívja a bennmaradást.

*** A hazai csapat is erősít: ha minden igaz, a maga nemében páratlan játéktudással rendelkező Fenyvesi Éva (Jánoshalma, Szeged Tanárképző) Bácsalmásra igazol, ahol tanári állást kapott.

*** A férfi együttes egy balkezes játékost igazolt a nyáron: madarasi lakos és Kalocsán tanul.

*** A Kunbaja - Soltvadkert mérkőzés előtt, az erőviszonyokat mérlegelve arra a megállapításra jutottunk, hogy a hazai csapatnak áll a mérkőzés. Ezt a fiúk a mérkőzésen igazolták, győztek. Szóba került Bódog Tamás is, aki még az egykori lejtős pályán „hegymenetben" a saját tizenhatosáról indulva kicselezte az ellenfél összes játékosát majd gólt rúgott. Egy mérkőzésen többször is. Ugyan, mi van vele? - tettük fel a költői kérdést, ám a válasz nem sokat váratott magára. Az augusztus 12-én megjelent Nemzeti Sportban terjedelmes írás foglakozik Bódog Tamással és a Németországban légióskodó focistákkal. Lám Kunbaján nincs olyan kérés, óhaj, amely ne teljesüljön. 

*** Tallózó „Négy éve játszom már Ulmban. Pécsett nem találtam meg a számításomat, s kapóra jött ez az ajánlat. Tavaly közel voltam ahhoz, hogy hazajövök, de aztán sikerült feljutnunk, s maradtam. Itt az a szabály, ha egy csapat osztályt vált, akkor mindenkivel új szerződést kell kötni. Az edzőm olyan jókat mondott rólam, hogy nem akartam elhinni. Ki is vágtam a cikkeket az újságból, s elraktam. Aztán a vezetők szóltak, hogy velem kötik először a szerződést. Tudja, milyen nagy szó ez?... Ott játszom, ahová az edzőm állít. Sokáig olyan trénerünk volt, aki csak az erőnlétre figyelt, s utána kétkapus játék volt a program. Ralf Rangnick egészen más, talán Garami Józsefhez tudnám hasonlítani őt. Felkészült, tudatos ember, s a taktikának is nagy szerepet szán. Nem véletlen, hogy jól megy a csapatnak. Azonban nem hiszem, hogy sokáig leszünk elsők. Csütörtökön (13-án) jön a Bielefeld, vasárnap (16-án) pedig megyünk az 1. FC Kölnhöz. Egy hét alatt letudjuk a három Bundesliga egyből kiesett gárdát. Elég kemény"

A Bundesliga II-ben az Ulm áll az élen. Legutóbb Karlsruhéban nyertek. Erről a mérkőzésről a következőket mondta: „Buckwaldot kellet őriznem. Hát, nem fejelt gólt. Egyébként érdekes történetet hallottam vele kapcsolatban, a meccs előtt a Balatonnál nyaralt. Tavaly már vissza akart vonulni, aztán rábeszélték, hogy futballozzon még egy évet. Buchwald beleegyezet ebbe, de a szerződésben kikötötte, ő bizony augusztus elején nyaralni megy a családjával. Aztán jött a telefon, azonnal jöjjön, mert nem megy a csapatnak. Különgépre ült, a meccs előtt megérkezett, játszott - mégpedig jól -, aztán utazott vissza Magyarországra. Hát így is lehet."

 Bódog Tamás egyébként az Ulm elmúlt idényben játszott harminchárom mérkőzéséből, harmincon szerepelt. Hét góllal második volt a házi góllövőlistán, megelőzve az egykori stuttgarti „gólzsákot" Fritz Waltert is.

*** Szent István Napok. Bácsalmáson 1998. augusztus 20-21-22., PVSE sporttelep. A háromnapos műsor kiemelkedő eseményei: 20-án, csütörtökön, 17 óra: PVSE - Dusnok megyei I. osztályú labdarúgó mérkőzés. 21-én, pénteken 13 óra: az Agráripari Rt. rendez játékos, sportos vetélkedőket a dolgozóinak. 22-én, szombaton, este hatalmas tűzijáték világítja meg Bácsalmás légterét, szemet gyönyörködtetően. A tűzoltók valószínűleg nem tartanak „bemutatót" az esemény után

Bács-Kun Sport

Bácsalmás, 1998. augusztus 15.

A dokumentum teteje



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 89
Tegnapi: 160
Heti: 249
Havi: 6 246
Össz.: 2 067 586

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport III./13. 1998.08.15.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »