PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Labdarúgás Megyei Serdülő Bajnokság Déli Csoport 2010-2011.

A PVSE serdülők visszavágtak...

...ha nem is az ősszel Érsekcsanádon elszenvedett gólzáporos, hétgólos vereséghez hasonló mértékben, de most biztosan győzték le az őszi idényben még dobogós helyezésben is reménykedő vendég együttest. Harnos Zoltán remek góljaival: Bácsalmás - Érsekcsanád 2-0 (1-0).

pvse_palya.jpg

Bögre Károly csapatának győzelme nem éppen a papírformának megfelelő eredmény, ezért is dicséretes, az őszi 7-0-s vereség után, a hazai siker a tavaszi visszavágón. Bár hiányzott Patocskai Patrik, aki Boruzs Balázs és Harnos Zoltán mellett előnyére lett volna csapatának, ám ezúttal a „nagyok" mellé, bár gólt nem lőtt, de agilis, jó játékával felnőtt Schobloher Richárd. Nem beszélve az „aprónépségről", akik most is lelkesen, olykor remek megoldásokkal lepték meg ellenfelüket.

Megyei Serdülő Bajnokság állása

2010. május 14. 11:40

1

Jánoshalma

14

13

0

1

84

12

+72

39

2

Bácsbokod

14

8

3

3

38

22

+16

27

6

Érsekcsanád

14

5

2

7

39

21

+18

17

7

Bácsalmás

14

5

1

8

31

41

-10

16

Amíg Bögre Károly a PVSE megyei I. osztályban szereplő felnőtt együttesben tölti be a jobb oldali „futó" posztot, a vendégcsapat edzője Vidákovics Bertalan teszi mindezt Érsekcsanádon, a megyei II. osztály déli csoportjában, aki - mint mondta, a tavaszi idény közben vette át a csapat irányítását. Nos, az ősszel a vendégek 3 győzelem és két döntetlen mellett három vereséggel közel ötvenszázalékos teljesítménnyel zárták a szezont, míg a PVSE fiataljai, a 2 győzelem mellett hatszor vesztesen hagyták el a pályát, így kerek 25 %-os teljesítménnyel tértek pihenőre. Viszont a csapatok a tavaszi idényben lejátszott hat-hat mérkőzés alapján a PVSE 55, a a vendégek csak 33 %-os teljesítményt értek el, minek következtében Harnos Zoltánék egy pontra megközelítették Érsekcsanád együttesét a tabellán és ha ilyen jól alakulnak az eredmények a két utolsó tavaszi mérkőzésükön is, előbb Nemesnádudvaron, majd Szeremlén is, utóbbi csapatnak lenne is miért visszavágni, akár meg is előzhetik a most legyőzött ellenfelüket.

Bácsalmás - Érsekcsanád 2-0 (1-0)

Bácsalmás, 50 néző. Vezette: Kovács Árpád. Bácsalmás: Rapcsák Balázs - Schobloher Richárd, Koncsok Erik, Mátrai Roland, Borus Balázs, Németh Olivér, Laczkó Gábor, Kerényi Dominik (Pfendler Flórián 46.'), Harnos Zoltán, Figura Ákos (Demeter Dominik 85.'). Edző: Bögre Károly. Érsekcsanád: Farkas Krisztián - Novolcsik Ferenc, Novolcsik Bence, Neszvecskó Dávid, Neszvecskó András, Mikó László, Szöllő Szabolcs, Csopai Roland, Kelle Csaba, Vörös Zoltán, Bertalan Tibor. Edző: Vidákovics Bertalan.

Annak ellenére, hogy a vendégek közül csak hárman öregednek ki a bajnokság végén, azaz eléggé fiatal játékosokkal érkeztek Bácsalmásra, bár nagy mezőnyfölényben játszott a PVSE, csak a 35. percben szerzett vezetést. A tizenhatos jobb oldali sarkáról Harnos vállalkozott nem túl erős lövésre, de a jól helyezett labda a jobb alsó sarokba landolt: 1-0.

A második játékrész egy szép Harnos - Schoblóher akcióval indult, de a befejezés pontatlannak bizonyult, nem így a duó második támadásvezetése, ám a vendégek egyik legjobbja a kapus Farkas Krisztián, lábbal hárította a lövést. Majd Boruzs Balázs szenvedett bokasérülést, amit először még Kovács Sporttárs kézrátétellel orvosolt, ekkor még úgy tűnt sikerrel, ám az ő gyógyereje nem sokáig tartott mert bizony előkellett venni más gyógyeszközöket - lásd szódavíz és fagyasztó - hogy Balázs végig tudja játszani a mérkőzést. A nagy hazai nyomás közepette egy ellentámadás végén szögletet harcoltak ki a vendégek jobbról: a kapu elé rúgott labdát Neszvecskó Dávid az ötösről fejelte kapura, ám az a felső lécről pattant az alapvonalon túlra. Majd ugyancsak ő kért ezt követően engedélyt a játékvezetőtől, hogy elhagyhassa a pályát, mert nem érzi jól magát. Mivel csere nem állt rendelkezésre, jelentős ideig megpihent, majd újra játékra jelentkezett. Egyórányi játék után a hazai csapat jutott szabadrúgáshoz, Farkas kapujától jó 25 méterre, középről: a labda mögé Harnos Zoltán állt és hatalmas lövéssel a bal oldali kapufát találta telibe... Támadásban maradtak a hazaiak, mi közben megérkezett Boruzs ápolására a fagyasztó is. A támadószekció meg elől tartotta labdát, hogy legyen idő az ápolásra, de nemcsak tartogatták: Laczkó Gábor remek labdával ugratta ki Harnos Zolit a védők között, aki 18 méterről ezúttal kapu mellé lőtt. Schoblóher szólózott az ellenfél térfelén, majd 16 méterről a kapu mellé lőtte a labdát. Nem így Harnos. Ő szabadrúgásból vette célba a kaput, attól 25 méterre, az erőből meglőtt labdáját Farkas jó érzékkel mentette szögletre, a jobb alsó sarok előtt. Nem sokkal ezt követően, ismét Harnos Zoli próbálkozhatott balról, amikor az ötössel egy magasságból, szabadrúgásból lőtte a labdát a rövidsarokra, ám Farkas ezt megfogta. A hazai fölény a 82. percben érett góllá ismét. A jobb oldali szabadrúgásból Schoblóher ívelte a labdát a kapu elé, ahol Harnos, aki helyből is kiemelkedik a mezőny tagjai közül, pláne ha még fel is ugrik, mint azt tette, felhőfejessel a jobb alsó sarokba juttatta: 2-0. A mérkőzés további perceiben említésre méltó eseményt már csak a második félidőt átmelegítő Demeter Dominik becserélése jelentette, amikor Figura Ákos helyére lépett, ezzel együtt az eredmény már nem változott.

pvse_serdulok_2011.04.30._pvse-jse_0-6....jpg

Összegzés: Megérdemelt győzelmet aratott a PVSE, s a különbség nagyobb is lehetett volna, ám Farkas Krisztián több gólhelyzetet hárított. A hazai győzelem meg talán még annak is köszönhető, hogy az aprónépség többet tudott segíteni a „nagyoknak", úgy védekezésben, mint a támadásban... Mint fentebb már említésre került, a PVSE csapata győzelemmel búcsúzott a hazai pályától és lelkes közönségétől. A további két mérkőzésen már idegenben lépnek pályára Harnos Zoliék: előbb Nemesnádudvaron, majd Szeremlén a győzelem reményében!

pro-sport

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 318
Tegnapi: 538
Heti: 2 755
Havi: 8 189
Össz.: 1 255 241

Látogatottság növelés
Oldal: Győzelemmel búcsúzott a hazai pályától a PVSE
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »