PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

BÁCS-KUN SPORT

X. évfolyam, 6. szám 2005. augusztus 24.
Bácsalmás, Kunbaja Sportlapja


Megjelent

Az ezredvég sportja

Már elérhető a www.bacskunsport.bacskaisport.hu


Első felvonás

Tizenegy gól Urlauber kapujában

A megyei serdülő bajnokság Déli csoportjának nyitányán a jó nevű játékosokat - úgy, mint Urlaubert, Andróczkit, P. Szabót- soraiban tudó Tompa vendégszerepelt Bácsalmáson. A hazai, a 2004-2005-ös bajnoki évben ezüstérmes csapat, amelynek összetétele két helyen is megváltozott az előző bajnoki évhez képest, - Lázár Viktor kiöregedett, illetve Prikidánovics Milán az UTE színeiben Budapesten folytatja pályafutását - nem esett ezért kétségbe és ott folytatta, ahol az előző bajnokságot befejezte, és ismét harcba száll a bajnoki címért. A Bácsalmás - Tompa párosításban a héten lejátszásra kerülő mérkőzések első felvonásában, tehát a PVSE biztosan győzte le ellenfelét. Folytatás a 3. oldalon...

Második felvonás

Öt gól Szilvási kapujában

Az ünnepi, Bácsalmás - Tompa párosítás, második felvonását Tompán játszották a csapatok, pénteken. A serdülők csütörtöki összecsapását követően a PVSE ifjúsági együttese a győzelem reményében utazott Tompára. Nos, a mérkőzés első fele a csütörtökihez hasonló koreográfia szerint zajlott, ám több szempontból sem úgy folytatódott. Az első félidőben, a serdülőkhöz hasonlóan, a PVSE 4-0-ra elhúzott, ám a folytatásban a gólzápor elmaradt. Nem így, a hidegzuhany, amikor a Csongrád megyéből érkezett bíró előbb sárga lappal díjazta Józsa Patrik egyik belépőjét, majd érthetetlenül, a renitens játékosnak felmutatta a pirosat. Szerinte Józsa Patriknak már a második sárgát osztotta ki! Persze, az ebbéli hite, helytelen. Így lett egy sima győzelemből, dráma. Folytatás a 4. oldalon ...

Harmadik felvonás

Reménykeltő hatvan perc

Az ünnepi, Bácsalmás - Tompa párosítás, harmadik felvonására is Tompán került sor augusztus 19-én, pénteken. A települések labdarúgását teljes keresztmetszetében bemutató összecsapások első két felvonása, mint arról beszámoltunk, Bácsalmás sikerével végződtek. A tompai, megyei első osztályú csapat, mint Kószó László a hazai tréner mondta: „győzelemre készülünk, bár az ilyen szomszédvárak mérkőzésén ez nem lesz egyszerű dolog." Kővári Péter a PVSE játékos-edzője így vélekedett: az elmúlt héten mutatott játékot szeretnénk feledtetni. Folytatás az 5. oldalon...

A hibák felismerése már fél siker

0 0
0 0

A PVSE 2004-2005-ös játékosállománya, az NB II. Délnyugati csoportjában. Állnak balról: Alul, balról:

Bácsalmáson a kézilabdázók is megkezdték a felkészülést, a 2005-2006-os bajnoki évre. A férfi - felnőtt és ifjúsági - csapatok az NB II. Dél-nyugati csoportjában, a női együttes a Bács-Kiskun megyei bajnokságban rajtol az új idényben is. Az NB II-ben második évét kezdő férfi gárda felkészüléséről, a célokról Lázár Zoltán edző nyilatkozott. Mondandójából kiderül: az elmúlt év hibáiból okultak, és eredményesebb évet szeretnének zárni. A hibák felismerése, már fél siker...

- A kézilabda Nemzeti Bajnokság második osztálya, a megyei bajnokságnál magasabb követelményeket támaszt a csapattal szemben. Ez az osztály már profi munkát vár el mind a játékosok, mind a szakmai oldal részéről. Ezzel a magasabb szinttel tavaly még csak ismerkedett a csapat, az idén viszont már a magasabb követelményeknek meg is kíván felelni, s ez által, a remélhetően nagyobb létszámú hazai közönségnek is több örömet szeretne nyújtani.

- Az új bajnokságra kitűzött cél, mindössze a bennmaradás. Az ennél kedvezőbb helyezés már csak hab lenne a tortán. Az előző év tanuló jelleggel bírt, ám a tapasztalatok alapján a csapattól nem áll távol, a cél teljesítésének a lehetősége. A képességeink, és lehetőségeink ismeretében a célunk nem lehet több, de kevesebb sem...

- A következő évtől eredményesebb szereplést várunk, képességeink függvényében, mely tudvalevően egy vegyes korosztályú csapatot jelent, amelynél a képességek fejlesztése az egyik oldalról behatárolt, azonban az utánpótlás vonal és huszonéves mag rejt magában tartalékokat. Az elmúlt bajnokságban elért eredmények elemzéséből kiderült: a lőtt és a kapott gólok különbsége nem mutatott kedvező képet. Ugyanakkor, ha a támadójátékunkat jellemző lőtt gólokat önmagában vizsgáljuk, akkor nem lehetünk elégedetlenek. Viszont a védőjátékunkat jellemző kapott gólok mennyisége sok, amely kijelölte számunkra a felkészülési időszakban elvégzendő munkát is. A védekezésünkre nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk és a célunk megvalósítása, így nem lehetetlen. Ugyanakkor a támadásban szeretnénk, megfelelni a kor kihívásainak a gyorsindítások, lerohanások alkalmazásával, melynek bázisát a felkészülésünk igyekszik megteremteni. A játékosállományunk Kilián Zoltán (Győr), Márfi Ákos (Dunaújváros) és Kiss Attila (Martonvásár) leigazolásával, az előző évhez képest erősödik.

- A szakosztály keretében több mint 50 játékost tartunk nyilván - mondja Osztrogonácz János szakosztályvezető, egyben a női együttes edzője.- A férfi szakág tagjai: Bilinovics Ferenc, Csovcsics Zsolt, Dörmő Attila, Eckert Tibor, Gertner Csaba, Igás Andor, Juhász János, Kogyila Zoltán, Kovács Péter, Németh Balázs, Osztrogonácz János, Róka János, Szente Balázs, Vajda Zoltán, Vida Zoltán, Kilián Zoltán, Márfi Ákos, Kiss Attila, Czégány Norbert, Ispánovity Antal, Fiedler Tibor, Tóth Ferenc, Keller Tamás, Varga Ádám, Taszler Gábor, Kiss Tamás, Róka Andor, Molnár Károly, Ábel Tamás, Kubcsek György, Nahucz Ádám, Keller Péter, Szabó Csaba, Szakola Zoltán, Honti Zoltán. A női csapat tagjai: Halász Csilla, Banász Katalain, Gertner Andrea, Prókai Anett, Máté Tünde, Fenyvesi Éva, Rudics Zsuzsanna, Horváth Adrienn, Bozóki Tímea, Prókai Anna, Kocsis Anett, Szőke Anikó, Lukács Zsuzsanna, Mészárosné Zsoldi Mária.


Első felvonás Bácsalmás - Tompa 11-0 (4-0)

Tizenegy gól Urlauber kapujában

Megyei serdülő bajnokság Déli csoport, 1. forduló. Bácsalmás, 2005. augusztus 18., 100 néző. Vezette: Csovcsics Róbert. Bácsalmás: Prikidánovics Tamás - Paplógó Gergő, Kazi Zorán, Eckert Dávid, Barcsák Gábor, Varga László, Józsa Patrik, Eckert Norbert, Manz Tamás, Novák Dávid, Horváth Zoltán. Edző: Narancsik Máté. Tompa: Urlauber István - Kollár Gábor, Ternyák Zsolt, Kollár Nándor, Marancsik Attila, Andróczki Tamás, Király Dávid, Zvertyel Norbert, Belágyi Mihály, Rónási Attila, P. Szabó Márk. Edző: Fábián Mátyás. Csereként lépett pályára: Gregó Márk, Szemán Csaba, Szappanos Patrik, Paplógó Levente, Bedzsula Márton illetve H. Szabó György, Szabó Flórián, Neszvecskó Roland, Rombola Dávid, Futó János.

PVSE_4ever-nek is tetsző módon Örömteli, és talán PVSE_4ever-nek is tetsző módon, hétköznap ide, hétköznap oda, a lelátón közel száz néző előtt indult a megyei serdülő bajnokság első fordulója. A nézők még a „Ki a király?" rigmust is felvették a szurkolási szokásaik közé, amely kérdésre menetrendszerint érkezett a válasz is: „Mancz Tamás!" Nos, ezen a mérkőzésen többen is rászolgáltak a büszke címre, ám nézzük az eseményeket sorban.

Király fújt riadót Ötperces tapogatózó játék végén még Király Dávid „királykodott", amikor átjátszotta a PVSE védelmét, ám a kapuba tartó labdát, Barcsák Gábor - helyrehozva hibáját - a gólvonalról kivágta a mezőnybe. A tompai majdnem gól, riadót fújt a PVSE játékosainál és átvették a játék irányítását. A 7. perc - Józsa Patrik ballábas 16 méterről elengedett lövése még a kapu fölé szállt, ám ezt követően beindult a henger. 8. perc - Horváth jobbról ívelt be szögletet és a labdára jó ütemben érkező Manz fejesébe még beleért ugyan egy védő, ám a labda a kapu közepébe vágódott: 1-0. 16. perc - Józsa 16 méterről a jobb összekötő helyéről Urlauber kapujának bal felső sarkába bombázta a labdát: 2-0. 18. perc - egy erős lövés után a kapusról kipattanó labdát Horváth helyezte a kapuba: 3-0. Nem rossz kezdés! Bár ezt követően egy kicsit visszavett a tempóból a hazai csapat, az újabb hazai gólra nem sokat kellett várni. 30 perc - Józsa, a változatosság kedvéért, most 18 méterről, és a kapu jobb felső sarkába zúdította a labdát: 4-0.

Hét gól a folytatásban A második félidő első tíz percében újabb három góllal növelte előnyét a PVSE. 42. perc - Novák szemfülesen, a kapusról kipattanó labdát a jobb alsó sarokba helyezte: 5-0. 48. perc - Novák a védők közül kilépve Urlauber mellett, a kapu jobb alsó sarkába lőtte a labdát: 6-0. 50. perc - jobbról, az alapvonal mellől, szabadrúgásból Eckert Norbert ívelte a labdát a kapu elé, és Józsa Patrik a jobb alsó sarokba pofozta: 7-0. 60. perc - Kazi lépett ki a védők közül, majd 11 méterről a balalsó sarokba lőtte a labdát: 8-0. 62. perc - ezúttal Novák Dávid futotta le a tompai védelmet és a labdát a kapu közepébe rúgta: 9-0. 65. perc - a kapusról kipattanó labdát Józsa a léc alá fejelte: 10-0. Aztán ahogy a hazai gólgyártás kezdődött, úgy is végződött. A „Király", azaz Manz 15 méterről bikázta a labdát a léc alá, beállítva ezzel a végeredményt: 11-0.

A vendégek bár derekasan küzdöttek, nem tudtak akadályt gördíteni a jól kombináló jobb játékerőt képviselő PVSE csapata elé.

Holnap, azaz augusztus 19-én, előbb az ifjúsági együttesnek, majd utánuk a felnőtteknek nehezebb dolguk lesz. Jó hír, hogy a fiataloknál már ismét pályára lépnek az STE ellen hiányzók: Barcsák Endre, Barcsák Gábor, Szabó Zsolt és Szabó Tamás. Viszont Páncsics János játékára már valószínűleg nem számíthat Narancsik Máté. Úgy tűnik, Páncsics végleg bejátszotta magát a felnőtt együttesbe. A Tompa - Bácsalmás párosítás harmadik felvonásában pályára lépő csapatok közös gondja, hogy a déli szomszédainktól erősítésként leigazolt játékosok papírjait, az uniónak is tetsző módon a mérkőzés kezdési időpontjáig lerendezzék. Erre, a jelen pillanatban, még pontosan 18 óra áll rendelkezésükre...

Második felvonás Tompa - Bácsalmás 1-5 (0-4)

Öt gól Szilvási kapujában

Megyei ifjúsági bajnokság 2005. augusztus 19., péntek. Tompa, 100 néző. Tompa: Szilvási András - Szőnyi Gábor, László Tamás, László Tamás, Óvári Tamás, Takács Zsolt, Szűcs Attila, P. Szabó Ottó, Pálmai Géza, Baráth Gábor, Horváth Tamás I., Horváth Tamás II. Edző: Kószó László. Bácsalmás: Jaszenovics Zoltán - Szabó Tamás, Barcsák Endre, Gombor Csaba, Bartucz Attila, Eckert Norbert, Józsa Norbert, Csehó Kovács Ferenc, Szabó Zsolt, Józsa Patrik, Barcsák Gábor. Edző: Narancsik Máté. A csapatokban csereként lépett pályára Bálint Norbert, Farkas Tibor, Andróczky Tamás, Ternyák Zsolt, Korbel Zoltán illetve Varga László, Kazi Zorán, Novák Dávid, Lázár Viktor. Sárga lap: Farkas Tibor (7), Andróczky Tamás (15) illetve Barcsák Endre, Eckert Norbert, Józsa Patrik. Kiállítva: a bíró szerint második sárga miatt Józsa Patrik!!!

A hazai csapat az első fordulóban Kalocsán (5-4), míg a PVSE hazai pályán szenvedett vereséget (0-1). Narancsik Máté a Tompa elleni derbin győzelmet várt, annak tudatában, hogy az első mérkőzéssel ellentétben most már a Barcsák és a Szabó testvérek is a csapat rendelkezésére álltak. Az edző annak ellenére bízott a sikerben, hogy a bajnokcsapat egyik legjobbja, Páncsics János valószínűleg már nem játszik többet az ifjúsági együttesben. Páncsics, úgy tűnik, végleg bejátszotta magát a felnőtt együttesbe.

Gyors vendéggólok Az edző győzelembe vetett hitét a csapat hamar igazolta. 2. perc - a lesre játszó védők közül Barcsák Endre lépett ki szélvész gyorsan, majd a balösszekötő helyéről, 16 méterről, a bal alsó sarokba bombázta a labdát: 0-1. 6. perc - Józsa Norbert remek indítással szöktette Szabó Zsoltot, aki Szilvási András kapust is kicselezve a kapu közepébe gurította a labdát: 0-2. 10. perc - Józsa Norbert 20 méterről eleresztett lövését Szilvási remek vetődéssel védte. 11. perc - Józsa Patrik végezhetett el szabadrúgást 17 méterre a kaputól, középről. Remekül megrúgott labda, bombaként vágódott a jobb felső sarokba: 0-3. Eddig tiszta csütörtök! 15. perc - Cs. Kovács kapott remek keresztlabdát a baloldalon. Lekezelte, majd erős lövést engedett meg a jobb alsó sarokra, ám Szilvási bravúrosan mentett. 18. perc - Cs. Kovács cselezte ki a védelmet a baloldalon, ám beadását a védők szögletre mentették. 20. perc - ezúttal Barcsák Gábor kígyózott át a védelmen, ám lehet finom lövését, Szilvási megfogta. Majd Barcsák Endre, a középhátvéd rövid passzok helyett, cselsorozattal akarta kihozni a labdát a védővonalból, ám a harmadik csel már nem sikerült. Akciójának végeredményeként Szabó Tamás hárította el a Jaszenovics kapujára leselkedő veszélyt. 28. perc - CS. Kovács balról remekül adott középre, ahol Szabó Zsolt került helyzetbe, ám lövése nyomán a labda a felsőlécen landolt. Az első félórában zömében, a hazai térfélen zajlott a játék, majd alábbhagyott a vendégek lendülete. A 32. percben Eckert Norbert kapott sárgát, a szabadrúgásból kapura tűzött labdát Jaszenovics Zoltán biztos kézzel fogta. 38. perc - Cs. Kovács Fecó 15 méterről a kapu jobb oldalába zúdította a labdát: 0-4. 43. perc - Ternyák Zsolt kapott remek beadást balról, ám fejesét, Jaszenovics Zoli bravúros vetődéssel szögletre tolta.

Gólzápor helyett, bíróbakik A második félidőben, az eddig csütörtöki koreográfia szerint zajló mérkőzésen további vendéggóloknak kellett volna következni, ám nem így történt. A PVSE könnyed játszadozásba kezdett. 47. perc - Farkas Tibor kapott sárgát. 60. perc - Barcsák Endre kapott sárga lapot. A kaputól 16 méterre megítélt szabadrúgást Horváth Tamás (10) végezte, el eredménytelenül. A 67. perc - Józsa Patrik avatkozott játékba egy sárga lap árán. Ám nem kis meglepetésre, a bíró a könyvelés befejeztével a piros lapot is felmutatta! Józsa Patriknak ez már a második volt - szerinte!  Szerintem meg, hatalmas tévedés! Az emberhátrányba került PVSE azért nem tört le, sőt folyamatos támadásban maradt. 83. perc - A kaputól 18 méterre megítélt szabadrúgásból Józsa Norbert vette be Szilvási kapuját: 0-5. A hazai csapat a 86. percben tizenegyesből szépített: 1-5.

Már láthattuk néhány Csongrád megyei játékvezető, nem éppen dicséretes ténykedését megyénkben, ám a mai a csúcs!

Harmadik felvonás

Reménykeltő hatvan perc

Nos, az edzők véleményét, a látottak igazolták. Teljes hatvan percig... A 2005-2006-os bajnoki évre a csapatoknál alapos változások következtek be: Tompán, az utóbbi évek mélyrepülése után, egy veretesebb helyezés elérésének lehetőségét tűzték ki célul. Ennek érdekében, alaposan megerősítették a játékosállományukat. Bácsalmás, amelyben ma már egy-két kivételtől eltekintve helyi fiatalok játsszák a főszerepet, háromévi szünet után szerepelhet a megyei első osztályban. A csapatok közös gondja, hogy a déli szomszédainktól tervezett erősítések, az uniós szabályok miatt még mindig nem realizálódtak. Aztán az is kiderült: a még megvalósulásra váró új játékosok átigazolásának hiánya, különösen a hajrá perceiben, Bácsalmás csapatán látszott jobban.

Tompa - Bácsalmás 6-2 (2-1) Megyei I. osztály, 2. forduló, 2005. augusztus 19., Tompa, 300 néző. Tompa: Cseh Attila - Bálind Róbert (Pálinkás Zoltán 85. perc), Szakács Ferenc, Horváth Zsolt, Rencsák József, Kiss Róbert, Kósa Nándor (Beszedics Márton 86. perc), Szabó Kornél, Snyehola Balázs (Balla Csaba 80. perc), Fenyvesi Ferenc (Szilvási György 87. perc), Béleczki László. Edző: Kószó László. Bácsalmás: Zsemberi Imre - Juhász Róbert, Rudics János, Párczen Zoltán, Snyehola Ákos (Kubina Krisztián 83. perc), Berényi Krisztián, Kővári Péter (Krix Dániel 75. perc), Páncsics János, Bögre Károly, Tóth Ferenc, Mándity Róbert. Edző: Kővári Péter.

A mérkőzést megelőzően tartott egyperces gyászszünet után, a PVSE kezdte a játékot és Bögréék nem ijedtek meg a sztárhegyektől, bátor támadójátékot nyújtottak, ügyesen állták útját, a kibontakozó hazai támadásoknak. 3. perc - Tóth Ferenc százszázalékos helyzetből, 16 méterről lőhetett kapura, ám a kapuban Tóthot váltó Cseh Attila bravúrosan szögletre tolta a labdát. 9. perc - Tompa végezhetett el szögletet balról. A kapu elé ívelt labdát Zsemberi a mezőnybe öklözte. 11. perc - Juhász szerelése miatt kapott sárga lapot. A szabadrúgásból Szabó gólkirály a sorfalba lőtte a labdát. 13. perc - Fenyvesi műesését nem méltányolta a játékvezető, majd a mérkőzés folyamán gyakran megtette ezt komolyabb eseteknél is. 19. perc - Rencsár pakolt oda a jól játszó Tóthnak, lap nélkül. 26. perc - a Kunbajáról igazolt Kiss Róbert lövése vágódott le a védőkről. 27. perc - Kósa lövését Zsemberi biztosan fogta. 28. perc - Bögre, Mándity összjáték végén, a kapura ívelt labdát Páncsics húzta be majdnem a balalsó sarokba, ám Cseh ismét résen volt. A mérkőzés első harmadában kiegyenlített erőviszonyokat, bátor, nyíltsisakos játékot láthattunk, amikor szöglethez jutott a hazai együttes.

29. perc - Béleczki balról ívelhetett be szögletet és a nagy akarással játszó, most őrizetlenül hagyott Snyehola Balázs berobbanva a labdára, a jobb felső sarokba fejelte: 1-0. 30. perc - Páncsics baloldalon játszotta magát tisztára, majd kapura húzott, ám lövését Cseh védte. A kontratámadás végén Szabó Kornél lövése centikkel kerülte el, - a szögletzászlót. 39. perc - Juhász Róbert 20 méterről leadott lövését követően Cseh ezúttal vetődve fogja a labdát. 40. perc - a szegény embert még az ág is húzza, igazolódott be a mondás, amikor szabadrúgást végezhetett el a Tompa a kapuval szembe, 20 méterről. A labda mögé Szabó és Kósa állt, majd utóbbi ballábas lövését követően a labda a sorfalon megcsúszva a jobb alsó sarokban kötött ki: 2-0. A vendégjátékosok töretlen kedvvel küzdöttek tovább, sikerrel. 43. perc - Párczen jobbról ívelte a hosszú sarokra a labdát, onnan Tóth fejelte vissza középre és a berobbanó Berényi öt méterről a jobb alsó sarokba fejelte: 2-1.  A félidő kiegyenlített erők küzdelmével, a hazai csapat egygólos előnyével ért véget. Az eddig látott játék alapján még nincs lefutva a mérkőzés kimenetele, és a várakozásokat felülmúlva jól helyt állt a PVSE.

A második félidőt a Tompa együttes kezdte, majd három perc múlva a hazai együttes csökkentette ismét, a vendégek pontszerzési esélyeit. 48. perc - Béleczki a jobb oldalon futott el, majd beadását követően Fenyvesi öt méterről vágta a labdát a jobb alsó sarokba: 3-1. A PVSE kétgólos hátrányban továbbra sem adta fel és igyekezetüket siker koronázta ismét. 50. perc - Bögre baloldalról ívelhetett be szögletet. A labda a hosszú oldalon helyezkedő Mándity fejéről került vissza a kapu elé, és a jól helyezkedő Tóth Feri a jobb felső sarokba fejelte: 3-2. 52. perc - Rudics végezhetett el szabadrúgást jobbról, ám a kapu elé lőtt labdát a védők az oldalvonalon túlra rúgták, majd Tóth Feri szorult ápolásra. 58. perc - Bögre baloldalról elvégzett szabadrúgása után a labda centikkel suhant el a jobb felső sarok felett. 63. perc - Snyehola Balázs, 25 méterről, bődületes erővel meglőtt labdáját, Zsemberi szögletre tolta. Eddig remek játékot láthattak a nézők, a pártatlan szurkolók kimondottan jó mérkőzésnek lehettek tanúi - eddig. Ugyanis a vendégcsapatban ezt követően, valami megszakadt, minek következtében a Tompai együttes a továbbiakban szinte már nem tudott hibázni.

65. perc - Jobbról, szögletből Szabó Kornél ívelte a kapu elé a labdát és Kiss Róbert a jobb felső sarokba juttatta: 4-2. 74. perc - a baloldalon négy hazai támadó rohamozott két védővel szemben, amikor Szabó Kornél 16 méterről, a bal összekötő helyéről, a jobb alsó sarokba bombázta a labdát: 5-2. 80. perc - Szabó Kornél Fenyvesit hozta helyzetbe, aki a leálló védőket lefutva egyedül törhetett kapura. Fenyvesi aztán 16 méterről vette célba a kaput, és a labda a baloldali kapufáról a gólvonalon túlra pattant: 6-2.

A tompai együttes, ha a múlt heti pontvesztést még a kapus teljesítményre foghatta, ez ma már múlt idő. Cseh teljesítménye méltó volt a mezőnyjátékosok teljesítményéhez, és akkor még ott vannak azok a játékosok, akik bevetésre várakoznak, valahol, valamely hivatal útvesztőiben. A PVSE csapata már az elmúlt héten, az STE ellen is ügyesen szőtte a támadásokat, ám a rossz helyzet kihasználás miatt, gól és pont nélkül maradtak. Akkor, azt írtuk: ha a helyzet kihasználáson javítani tud a gárda, sok szép eredményt érhet el. Most csak egy óhaj valóra válását kívánhatják Bácsalmáson. A jó és eredményes játék ne csak hatvan percig tartson. A nagy valószínűséggel a bajnoki címért küzdő Tompa elleni mérkőzés egy részében nyújtott teljesítmény így is dicséretes. Ezt a játékot kellene kitolni legalább kilencven percesre, aztán a hosszabbítás perceit már valahogy kibekkelnénk.

A Tompa - Bácsalmás mérkőzésen aztán még a nézők eszébe juthatott a Magyarország - Reál Madrid mérkőzés is. Ezen az összecsapáson a magyarok ellenében, egy világválogatott lépett pályára, amely történetesen Reál Madrid néven fut ki a pályára hétről-hétre. Így aztán, azoknak a véleményével, akik a magyarok vereségén fanyalognak, hogy már egy klubcsapattól is vereséget szenvedünk, nagyon nem értek egyet. A tompai mérkőzéssel analóg aztán már a Tisztelt Olvasók döntsék el, hogy a pénteki mérkőzésen mely csapat volt a „magyar" és melyik a „Reál Madrid, azaz a világ válogatott"!

Szent István-napi Kupa

Bódénál balra - az első, Bács-Kun Sport második

Már, mint Bácsalmáson, a Szent István Napok keretében lezajlott kispályás labdarúgó-torna győztese, a „Bódénál balra" névvel illetett szupercsapat. Augusztus 21-én délelőtt, a hajnalba torkoló tegnapi események ellenére, reggel 9 órakor már 200-300 ember téblábolt az ünnepi események helyszínén, a PVSE pályán. Majd a délelőtt további részében, zeneszó helyett, a labdarúgó és a kézilabda pályán zajló mérkőzéseken felhangzó, játékvezetői sípszó törte meg a belváros csendjét. E napon, a kispályás labdarúgás mellett, a PVSE NB II-es kézilabdásai Csávollyal meccseltek. Az ifjúsági kézisek pedig, az egyhetes edzőtáboruk lezárásaként, a PVSE női csapatával játszottak gyakorló mérkőzést. A stadionban lévők többsége azonban csak nézőként élvezte az eseményeket, de jól szórakoztak.

Szent István Napi kispályás labdarúgó-torna A zöldgyepen lebonyolított torna négyes döntőjének, egyik csapata a Bács-Kun Sport volt, amely nemcsak papol a sport fontosságáról, de abban aktívan részt is vesz, és mint az alábbiakból kiderül, még mást is tett. A körmérkőzéseken az alábbi eredmények születtek, amely eredmények alapján eldőlt, hogy a Bódénál balra birtokába került a díszes serleg.

Bács-Kun Sport - Young Stars 5-4 Bács-Kun Sport: Géczi János - Majoros Zsolt, Schneider István, Mohácsi Attila, Kővári Ákos, Kővári Péter, Prókai Károly. Young Stars: Prikidánovics Tamás - Prikidánovics Milán, Szalai Zoltán, Novák Dávid, Manz Tamás. A rutin diadalmaskodott, a fiatalos lendület felett.

PVSE ifi - Bódénál balra 0-3 PVSE ifi: Lázár Viktor - Gombor Csaba, Barcsák Endre, Csehó Kovács Ferenc, Bartucz Attila, Bartucz Zsolt. Bódénál balra: Rudics János - Bögre Károly, Snyehola Ákos, Molnár Márió, Juhász Róbert, Tubity Pedrág, Szlavisa Sztojánovics. Meglátszott a játék képén, hogy az ifik még érettségi előtt állnak. Van még mit tanulni, a labdarúgás tudományából...

Bács-Kun Sport - PVSE ifi 6-0 A rutin és az érettségi esete állt elő, amely viszonylatban elért újabb győzelmével a Bács-Kun Sport csapata, már karitatív tevékenységre is gondolhatott.

Young Stars - Bódénál balra 1-5 A fiatal csillagok ügyesen szőtték a támadásokat, viszont a Bódénál balra még jobban megy a játék

Bács-Kun Sport - Bódénál balra 0-6 Az első két bajnoki mérkőzésen tapasztaltak alapján nem volt nehéz kitalálni, hogyan lehetne segíteni a megyei első osztályban a kapu előtt elég sokat hibázó PVSE labdarúgókon. Nos, a Bács-Kun Sport gárdájának nem maradt más feladata ezen a téren, mint olyan helyzetek kialakítása, amelyben a Bódénál balra játékosainak már csak a kapuba kellett helyezni a labdát. Nos, a Bács-Kun Sport játékosai maradék nélkül teljesítették vállalt feladatukat. Különösen jól élt ezekkel a felkínált lehetőségekkel Szlavisa Sztojánovics, aki remélhetőleg a Kalocsa ellen már valóban pályára léphet, a PVSE színeiben, és egyre kevesebbet „játszik" a bódétól balra.

Young Stars - PVSE ifi 3-3 A két csapat nem bírt egymással, de ez nem véletlen, hisz valójában egy csapatban játszanak, már aki éppen nem UTE, nem írom le, hogy lila színű mezében fut ki újabban a pályára...

A torna végén Prikidánovics Antal köszöntötte a játékosokat, majd eredményt hirdetett, átnyújtva a helyezésről szóló okleveleket és a tornagyőztes csapatnak a Szent István Napi Kupát. A nemes vetélkedésben a Bódénál balra hódította el a díszes serleget, második a Bács-Kun Sport (lásd: oklevél lent), míg a harmadik helyen, holtversenyben, a Young Stars és a PVSE ifi végzett. A vasárnap délelőtti esemény, a Sárga Csikó vendéglő összes sátrában zárult, egy finom ebéd, és korsó hiányában pohárból leöntött néhány sör elfogyasztásával, a rendezők jóvoltából. Köszönjük!

A Bács-Kun Sport alakuló csapata, pedig ha egy kicsit iszik, mindjárt játszani akar. Így vetődött fel, hogy elsőként a Petőfi Népe bajai szerkesztőségének csapatával, persze szigorúan lapzárta után, amely párosításban lejátszott mérkőzésnek ráadásul már hagyománya is van... A gyors választ a „szerkesztőségbe" várjuk, mert ha nem - akkor más ellenfelet keresünk!

Az esélyesek - kivéve Bokod - továbbjutottak

Magyar Kupa 2005-2006. I. Forduló. 2005. augusztus 24. A 2005-2006-os bajnoki év őszi idényében, az első két bajnoki fordulót követően a kupáért is beindult a versenyfutás. Bácsalmás együttese Jánoshalmán készült a Kalocsa elleni bajnokira, Mélykúton a Kunbaja vértezte fel magát a Bácsbokod elleni bajnoki győzelemre. Bajaszentistván Csávolyon aratott győzelmet. A bácskai csapatok közül meglepetésre Bácsbokod Felsőszentiván csapatától vereséget szenvedett. Az első fordulót további két selejtező forduló követi még az ősz folyamán.

Az első fordulóból továbbjutottak: a győztes, illetve a vastagon szedett csapatok. Három mérkőzést augusztus 31-én játszanak.                                        

Borota - Bácsborsód 1-4, Dunafalva - Nagybaracska 1-4, Csávoly - Bajaszentistván 0-5, Dávod - Gara 0-5, Felsőszentiván - Bácsbokod 4-3, Jánoshalma - Bácsalmás 2-7, Kisszállás - Kelebia 1-4, Mélykút - Kunbaja 0-1, Rém - Katymár 2-7, Csengőd - Tabdi VIII. 31-én, Fülöpjakab - Kunszállás 1-14, Harkakötöny - Kiskunhalasi Spartacus 3-3.                                                                                                                    

Jászszentlászló - Kiskunmajsa 1-2, Kaskantyú -Akasztó játék nélkül, Kecel Senior - Császártöltés 1-2, K.k.f.házi Vasutas - Pálmonostora 0-2, Orgovány - Jakabszállás 1-0, Öregcsertő - Kecel FC játék nélkül, Szank - Csólyospálos 0-2, Tázlár  - <b> Soltvadkert játék nélkül, Vadkert FC- Kiskőrös játék nélkül, Bátya- Fajsz 2-2, Dunaszentbenedek - Harta 1-9, Fülöpszállás - Dunatetétlen 2-3.                            

Foktő -Dusnok játék nélkül, Homokmégy - Szakmár 1-4, Kalocsai Méhecskék - Solti FC 0-4, Miske - Nemesnádudvar 1-0, Dunaegyháza -Ordas játék nélkül, Uszód - Géderlak 5-1, Újtelek - Kalocsai FC 0-5, Érsekcsanád - Szeremle 4-1, Vaskút - Sükösd 4-1, Kunfehértó - Hajós 0-5, Ágasegyháza -Bugac játék nélkül, Ballószögi Vállalkozók - Tiszaalpár 2-1.                                                                                   

Fülöpháza - Izsák 0-4, Helvéciai Vállalkozók - Nyárlőrinc 4-2, Hetényegyháza - Lakitelek 1-3, Kolon FC Izsák - Helvécia SE 1-4, Kunadacs - Szabadszállás 4-6, Kunbaracs - Kerekegyháza VIII. 31, Kunszentmiklós GYFE -Ladánybene játék nélkül, Soltszentimre - Ballószögi KSK 2-1, Tass - Kecskeméti LC VIII. 31., Tiszaug -Tiszakécske játék nélkül, Apostag - Dunavecse 2-8, Városföld - Kiskunfélegyházi HTK 2-5.  Szabadnapos: Tompa

Erős kerettel érkeznek az argentinok

www.mlsz.hu Hírlevél Az MTK Budapest válogatott középhátvédje a Lothar Matthäus vezette nemzeti együttes következő ellenfelével kapcsolatban, elmondta: Argentína a világ legjobb csapata jelenleg. Igaz kikaptak a braziloktól a Konföderációs Kupa döntőjében, de szerintem egységesebbek, mint a brazilok, és a vb-selejtezőn ezt bizonyították is. Náluk most nem igen lehetne nehezebb ellenfelet találni, hiszen nem csak egyénileg jók, hanem csapatként is meggyőzőek.

Európa és dél-Amerika csillagai egy csapatban Az Argentin Labdarúgó-szövetség (AFA) honlapján megjelent információ szerint - a várakozásoknak megfelelően - roppant erős kerettel érkezik Budapestre a José Pekerman vezette dél-amerikai csapat. Az új csillag, a nemrég Hollandiában lezajlott U20-as vb-n remekelő, amúgy a spanyol bajnokcsapat, az FC Barcelona alkalmazásában álló Lionel Messi, Diego Maradonához hasonlóan a mieink ellen debütálhat. Mellette két sztár érkezik a Premier League sztárcsapataiból: Hernan Crespo és Gabriel Heinze; és jó néhányan a spanyol együttesekből: Ayala, Coloccini, Sorín és Riquelme. A francia Monacóban futballozó Lucas Bernardi és a Bayern Münchent erősítő Martín Demichelis is pályára léphet augusztus 17-én a Puskás Ferenc Stadionban.

A nem hivatalos argentin válogatott keret Leonardo Franco, Luciano Galletti, Maximiliano Rodríguez (mindhárman Atlético Madrid); Roberto Ayala (Valencia); Gabriel Heinze (Manchester United); Martín Demichelis (Bayer Munich); Gabriel Milito (Zaragoza); Fabricio Coloccini (Deportivo La Coruńa); Pablo Zabaleta (Espanyol); Javier Mascherano (Corinthians); Lucas Bernardi (Monaco); Juan Pablo Sorín, Juan Román Riquelme (Villarreal); Luis González, Lisandro López (FC Porto); César Delgado (Cruz Azul); Mario Santana (Palermo); Lionel Messi (FC Barcelona), Hernán Crespo (Chelsea FC).

www.mlsz.hu

Nagy meccsre készül Pekerman

www.mlsz.hu Hírlevél Magyarország - Argentína Mint korábban beszámoltunk róla, az argentin delegáció korábbi álláspontján változtatva nem a szokásoknak megfelelően a mérkőzés előestéjén, hanem egy nappal korábban rendezett nyilvános edzést a Puskás Ferenc Stadionban. José Pekerman szövetségi kapitány hétfőn 18 órai kezdettel vezényelt edzést az argentin játékosoknak. Az edzésen részt vettek a sztárjátékosok: Ayala, Crespo, Sorin vagy éppen a Konföderációs-kupa felfedezettje, Figueroa.

Crespo volt a kedvenc Mivel a megváltozott edzési időpont híre - az idő rövidsége miatt - nem jutott el mindenkihez, és az időjárás sem fogadta kegyeibe az ingyenes tréningre érkezőket, hiszen végig esett az eső, így csak mintegy kétezer szurkoló nézte végig a dél-amerikaiak bő egyórás edzését. A lelkes rajongók megtapsoltak minden szebb jelenetet, és többen Hernan Crespo nevét kántálták, amikor a Cheslea csatára bevonult az öltözőbe.

Csak sérülés miatt hiányoznak néhányan A gyakorlatok végeztével a sajtó képviselői (akik igen nagy számban jelentek meg az edzésen) interjúkat készíthettek az argentin csillagokkal, majd a Puskás Stadion Iharos termében tartott sajtótájékoztatót José Pekerman. A szakember elmondta, mindkét ország nagy futballhagyományokkal rendelkezik, és ezért színvonalas mérkőzésre számít. „Argentínában nagy elismeréssel emlegetik az utóbbi évtizedek magyar-argentin összecsapásait, és ez nem véletlen, hiszen a két csapat minden esetben nagy meccseket játszott." A keret összetételével kapcsolatos újságírói kérdésre a szakember elmondta: „egy 25-fős bővebb keretben gondolkodom, és a nagy nevek közül azért maradtak ki néhányan, mert sérüléssel bajlódnak. Amúgy mindenki itt van, tehát nem tudnék most ennél ütőképesebb csapatot kiállítani".

Végül simán kikaptunk...

Bács-Kun Sport 2005. augusztus 24.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 206
Tegnapi: 160
Heti: 366
Havi: 6 363
Össz.: 2 067 703

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport X./6. 2005.08.24.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »