PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Bácsbokod: Abony után, Szeged előtt

Női Kézilabda NB II. D-K

2010-2011.  Rájátszás 

Felsőház 10/3. forduló

Makó

Szeged

25-26

Abony

Kistelek

37-14

A női kézilabda NB II. Dél-Keleti csoportjában a harmadik fordulót játszották a csapatok a 2010-2011-es bajnoki év alapszakaszát követő Rájátszásban. Bácsbokod együttese szabadnapos volt a Felsőházban, míg az élen állók győzelemmel hagyták el a játékteret. Az első helyezett Abony mint a jég a határt, úgy elverte a Kistelek csapatát, míg a második Szeged, - Bácsbokod legközelebbi, április 9-én esedékes ellenfele - úgy győzte le Makó együttesét, hogy az éppen két pontot érjen.

bokod-kistelek_4.jpg

Abony, 'Bokod után...

Abony (1.) - Kistelek (5.) 37-14 (14-6)

Abony, 150 néző. Vezette: Bajusz Zsuzsanna, Ubornyák Zoltán. Abony: ZANA - Csáki 5, KÖVÉR 14/3, HEGEDŰS 5/1, MOLNÁR K. 3, NAGY K. 4/1, Mertlik M. 4. Csere: Mertlik I. (kapus), Bíró 2, Juhász E., Holló, Válóczi. Edző: Brandt Tamás.
Hétméteresek: 6/5 ill. 4/1. Kiállítás: 6 ill. 8 perc.
Bajnokesélyeshez méltó játékkal kezdte a találkozót az abonyi együttes, amely az első negyedórában bedeszkázta kapuját. A vendégek 15 perc alatt mindössze egyszer tudták feltörni a hazaiak masszív hatos falát, mely mögött Zana kapus kiváló hatásfokkal tette a dolgát (7-1). Aztán magabiztos vezetésük tudatában több akciót elkapkodtak Hegedűs Gabrielláék, valamint technikai hibák is be-becsúsztak, ezáltal három gólra felzárkózott a Kistelek. Hiába, mert az első félidő hajrájában Kövér Judit vezérletével újra felpörögtek az abonyiak, és több mint megnyugtató előnyt szereztek a szünetre.
A fordulást követően sem változott a játék képe, a két csapat között lévő sebességbeli különbség mindkét kapu előtt érvényesült. Alig pár perc telt el a második játékrészből, mikor már tíz góllal tartottak előrébb a házigazdák (18-8). A hitüket vesztett vendégek játéka eztán teljesen szétesett: előkészítés nélkül, egy-két passz után ellőtték a labdákat, amiért sorozatos lerohanásokkal büntette őket a listavezető. A hátralévő időben örömkézilabdát mutatott be az abonyi csapat, amiből minden, pályára lépő hazai játékos kivette részét.
Brandt Tamás:
- Szorosabb mérkőzésre számítottam, bár a heti edzésmunkán érződött, hogy jó formában vannak a lányok. Végig fegyelmezett védekezésünknek köszönhető a nagy különbség. Forrás: www.szoljon.hu

bokod-kistelek_3.jpg

Szeged, 'Bokod előtt...

Makó (3.) - Szeged (2.)  25-26  (10-12)

NB II-es női kézilabda mérkőzés felsőházi rájátszás 3. forduló. Makó, 150 néző. Vezette: Gera Zoltán, Korponai Mihály. Makó: KOZSERÁN K. - Sárkány 4, Erdei 4/1, SZEBEHELYI 4, Kozserán B. 3, Kovács 3, Matyi 4. Csere: Dani - FODOR 3, Práger, Gyenge, Domján, Koczka. Edző: Baunok Bernadett. Szeged: SZALMA Dóra - Horváth 1, Draxler O. 2, HOMOKI 1,  Miklós 1, FORGÓ 8, PUHALÁK 5. Csere: Almási  (kapus),  Grandjean, SZALMA Nóra 7,  Sebestény, Kovács 1. Edző: Gera Norbert. 

Így látták Makón: Nem sikerült megismételni az alapszakaszban elért bravúrt és egy gólos vereséget szenvedett csapatunk a jól felkészült KSZSE ellen. Szégyenkezésre semmi ok végig becsületesen küzdött a csapat.

Így látták Szegeden: Céljaink elérése miatt  győzni mentünk Makóra, mely roppant nehéz feladatnak ígérkezett az utóbbi időben remek formát mutató hazai csapat ellen. A rutinos NB I-es múlttal rendelkező játékosokat felvonultató makóiak mindent elkövettek a győzelemért, azonban kiváló átlövő és kapus teljesítményünkkel  nem tudtak mit kezdeni. Hatosfalas védekezésünk is  össze ált, így néhány játékosunk gyengébb produkciója ellenére is biztosan nyertünk  Makón az NB II-ben először.

Baunok Bernadett (Makó): - Kénytelenek voltunk 72 órán belül lejátszani második bajnoki mérkőzésünket, ez látszott játékunkon. Fáradtan sok hibát vétettünk, amit a jól játszó KSZSE ki tudott használni és megérdemelten győzött. Örömmel tölt el, hogy játékosaimnak végig volt tartása és mindent megpróbáltak, küzdöttek.

Gera Norbert (Szeged): - A hét közben idegenben magabiztos győzelmet arató hazai csapat ellen a múltkori vereség emlékével is megbirkózva kellett pályára lépnünk. Nagyon jó mérkőzésre számítottam, mert a makói csapat rendelkezik az egyik legjobb védőfallal a mezőnyben, csapatomban pedig sok igazán kreatív játékos található. 9-9-ig hol az egyik hol a másik csapat vezetett 1-2 góllal. Utána fokozatosan átvettük a játék irányítását és fegyelmezett védekezésünknek, remek kapusteljesítményünknek és Forgó Niki és Szalma Nóri gólerős játékának köszönhetően végig uralva a mérkőzést megérdemelten nyertünk.

Szalma Dóra (Szeged): - Remegő kezekkel, lábakkal utaztunk a hétvégén Makóra, hiszen még élénken élt bennünk a korábbi makói vereség. A meccs elején nem volt túl magabiztos a játékunk, ez az eredményen is megmutatkozott, fej-fej mellett haladtunk. Egy idő után  megtört a jég, ekkor Forgó Niki és Szalma Nóri elkezdték szórni a gólokat. A hatosfalas védekezésünk nagyon fegyelmezett volt, ami rendkívül hatásos volt az ellenféllel szemben. A második félidő végére már 4-5 gólos előnyünk lett, de a kitartó hazai csapat a végsőkig küzdött, így egy gólra sikerült ledolgozniuk a hátrányukat. Nagy megkönnyebbülés volt, amikor lefújták a mérkőzést, és megérdemelten elvihettük a két pontot.

Női Kézilabda NB II. D-K 2010-2011. Rájátszás

Felsőházi sorrend, 2011. április 3.

H

Név

M

Gy

D

V

Lg

Kg

Gk

Pont

1.

 Abony

10

10

0

0

323

237

+86

20

2.

 Szeged SE

10

7

0

3

272

263

+9

14

3.

 Makó

11

4

0

7

273

279

-6

8

4.

 Bácsbokod

10

3

0

7

262

295

-33

6

5.

 Kistelek

11

2

0

9

254

310

-56

4

Makó - Szeged 16-28  (8-14)

Női Ifjúsági NB II. Dél-Kelet

Makó

Szeged

16-28

Abony

Kistelek

24-33

NB II-es női ifjúsági kézilabda mérkőzés felsőházi rájátszás 3. forduló. Makó. Vezette: Gera Zoltán, Korponai Mihály. Makó: CSEH P. - GYENGE I. 7, DOMJÁN D. 5, Zombori R., Práger Zs., Koczka D., Kiefer G. 1. Csere: Kádár B.1, Zöllei M.1, Pintér F., Kovácsa A., Nagy F., Perjési A., Görbe L. Edző: Nyakas Kamilla. Szeged: MÉSZÁROS - BERNÁTSKY 6, SEBESTÉNY 3, Tótváradi S. 6, Balogh 3, Német 2, KOVÁCS 6. Csere: Almási  (kapus), Homoki, Kis 2, Horváth, Puhalák. Edző: Gera Norbert.

Nyakas Kamilla (Makó): - A jobb erőket képviselő KSZSE volt a vendégünk. Sajnos nem sikerült úgy játszani a Szegedi csapat ellen, mint az alapszakasz itthoni meccsén. Rengeteg eladott labdával, és technikai hibával játszottunk. Ezt az ellenfelünk jól  kihasználva lerohant minket és sorba lőtték be a ziccereket. Sajnálom a vereséget, a két  csapat között nincs ekkora különbség.

Gera Norbert (Szeged): - Az egész mérkőzésen kb. 15 percig játszottunk úgy ahogy egy U15-ös bronzérmes csapathoz illik. Igaz, hogy Puhalák Szidit és Horváth Dorkát pihentettem a felnőtt mérkőzésre, de ettől függetlenül összeszedettebb játékot vártam! A győzelem mértéke lehetett volna nagyobb is, ha végig komolyan veszik a gyerekek a mérkőzést. Nagyon nehezen lendültünk játékba, de a végére kialakult az elfogadható különbség.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 102
Tegnapi: 649
Heti: 1 297
Havi: 6 731
Össz.: 1 253 783

Látogatottság növelés
Oldal: Abony volt, Szeged lesz az ellenfél...
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »