PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Megyei Nyílt Serdülő Leány Kézilabda Bajnokság

A déli csoportban továbbra is Bácsbokod áll az élen

MSLKB III. F.

1

2

3

Lg

Kg

Gk

P

H

Bácsbokod

2011.

25-12

22-10

47

22

+25

4

I.

N. nádudvar

12-25

01.

9-11

21

36

-15

0

III.

Csávoly

10-22

11-9

29.

21

31

-10

2

II.

A zömében már a Bács-Kun Sport oldalain is megismert játékosok, alkotta csapatok részvételével, a 2011-es újabb tértre menő összecsapásait Bácsbokodon játszották január 29-én szombaton, a Bács-Kiskun Megyei Serdülő Leány Bajnokság keretében.  A négyfordulós alapszakasz harmadik játéknapján is az előző fordulóban kialakult erősorrendnek megfelelően alakultak az eredmények: Bácsbokod, mindkét ellenfelét legyőzte, míg a Csávoly Nemesnádudvar ellen diadalmaskodott. Ami az előző játéknaphoz hasonlóan alakult, az a szép számú közönség, amely a helyszínen követte nyomon az eseményeket.

Megyei Nyílt Serdülő Leány Bajnokság Sorrend a III. forduló után

H.

Csapat

Gy

D

V

Lg

Kg

Gk

Pont

T%

1.

Bácsbokod

6

0

0

131

58

+73

12

100

2.

Csávoly

3

0

3

69

92

-23

6

50

3.

Nemesnádudvar

0

0

6

59

109

-50

0

0

Eredmények a harmadik játéknapon:

Bácsbokod - Nemesnádudvar 25-12 (13-6) Bácsbokod, 100 néző. Vezette: Papp Tibor. Bácsbokod: Róka Diána - Csipak Viktória, Molnár Gabriella, Bennarik Petra, Petrity Diána, Serfőző Edina, Csincsák Klaudia. Csere: Kremm Zója, Markó Kitti, Pestality Dominika, Csipak Enikő, Kovács Lívia, Schneider Bianka. Edző: Romsics Erzsébet. Nemesnádudvar: Faltum Fanni - Maráz Odett, Szabó Tímea, Késmárki Kinga, Boros Kinga, Szauter Orsolya, Friedrich Fruzsina. Csere: Vinter Márta, Husti Hanna, Vörös Vanda. Edző: Kleinné Simon Zsuzsanna. A sportszerű mérkőzésen, ilyen különbséggel is megérdemelt győzelmet aratott Bácsbokod.

A mérkőzésen azt jártuk körül, hogy a serdülők szintjén milyen játék zajlik a pályán. Nos, mindkét csapat hatosfallal kezdte a védőjátékot, támadásban a 'bokodi kettő, a 'nádudvari egy beállóssal próbálkozott.  A játék során váltottak a csapatok vegyes védekezésre is, ami nem igazán oldotta meg a 'nádudvari problémát, míg a 'bokodi csapat ennek a taktikai felállásnak sem érezte meg hátrányát...

A jó tempójú mérkőzés negyven percében, 51 támadás - védekezés futott a pályán. (Az elsőben 26, nagyon kevesebb a másodikban sem: 25.)

Az 51 támadási lehetőségből 'Bokod 25 (51 %), a Nádudvar 12 gólt lőtt, azaz a támadásainak csak 25 %-a végződött 'bokodi középkezdéssel.  Az 51 lehetőségből, a csapatok nem tudták kapura lövéssel befejezni a támadást, technikai hibák (rossz átadás, lépés, kétszer indulás, támadó szabálytalanság, vonal...) miatt 7 (14 %) illetve 17 (31 %) esetben. A támadások kapura dobással végződtek 44 (86 %) illetve 34 (67 %) alkalommal. A kapura lövésekből 25 (57 %) illetve 12 (36 %) gól született.

A játékidő alatt a 'bokodi lányok mutattak be több, tudatos támadásvezetést. Ennek során általuk jól ismert és végrehajtott figurákkal is meglepték ellenfelüket, és minden posztról veszélyeztették a 'nádudvari kaput: szélről 8 támadást az összes befejezett támadás 18 %-át fejezték be jobbról illetve balról. Ezekből 3 alkalommal, az esetek 38 %-ban gólt értek el. Ugyanez 'nádudvari szemszögből nézve: mindössze 2 (6 %) támadást fejeztek be szélről, amelyekből 1 (50 %) góllal végződött.

BB: átlövésből 14 (32 %) alkalommal próbálkoztak, amiből mindössze 3 (21 %) végződött góllal. NN: a 'nádudvari lányok fő játékelemének az átlövés bizonyult, 28 (82 %) kísérletből 10 (36 %) gólt értek el.

BB: a beállós(oka)t 4 (9 %) alkalommal játszották meg direktben, ezek alkalmával 3 (75 %) gól született, de a beállósok több esetben segítették remek zárásokkal az egyéni játékot. NN: a beállós játékost 2 (6 %) alkalommal játszották meg, amely helyzetből nem született gól (%).

BB: egyéni játékból fejezhették be a támadást 8 (18 %), alkalommal, amelynek végén 6 (75 %) alkalommal jutott a labda a gólvonal mögé. NN: ezzel a csellel összekötött kapura töréssel nem éltek.

BB: mai kor kívánalmainak megfelelően 7 (16 %) alkalommal rohanták le ellenfelüket, vezettek egy-egy 'nádudvari hiba után gyors ellentámadást, amelyekből 5 (71 %) gólt értek el a 'bokodi leányzók. NN: ezzel a könnyű gólt ígérő gyors támadásvezetéssel mindössze 2 (6 %) alkalommal tudott élni a 'nádudvari csapat, amelyből 1 (50%) góllal végződött..

BB: a javukra megítélt 3 (7 %) büntető után mind a 3 (100 %) esetben gólt ítéltek a játékvezetők. NN: a többnyire távoli kapura lövésekre épülő játék nem állította olyan megoldhatatlan feladat elé a 'bokodi védelmet, hogy azt csak az egyik legsúlyosabb büntetés kiszabásának árán tudják elhárítani...

Végül, ahogy a jó csapat receptje kezdődik: végy egy jó kapust... Nos, ebből a szempontból mindkét csapat rendelkezik kiváló kapussal, talán a hazai együttes kapuvédője annyival volt szerencsésebb, minthogy az előtte sorakozó hat társa tudatosabb védőjátékkal segítette a kapus hatékonyságát... A 'Bokod kapuvédője, a kapu hat négyzetméterére tartó 28 lövésből 16 alkalommal (57 %!!!) hárított  - I. félidő: 10/63 %, II. 6/50 % - illetve a nádudvari cerberus hasonló adatai: 14 (36 %) - I. félidő 6/32 %, II. 8/40 %.

Csávoly - Nemesnádudvar 11-9 (8-4) Bácsbokod, 100 néző. Vezette: Papp Tibor. Csávoly: Bata Elizabet - Lakatos Lotti, Krascsenics Petra, Krascsenics Csilla, Petrich Alexandra, Ádám Rebeka, Teleki Dorina. Csere: Simon Michel, Bőte Vivien, Busics Bianka, Sándor Cintia, Tóth Kitti, Dergecz Fanni. Virizlai Klaudia. Edző: Tamasi Edit. Nemesnádudvar: Faltum Fanni - Vinter Márta, Boros Kinga, Késmárki Kinga, Szabó Tímea, Maráz Odett, Friedrich Fruzsina. Csere: Husti Hanna, Vörös Vanda, Szauter Orsolya.  Edző: Kleinné Simon Zsuzsanna.

Bácsbokod - Csávoly 22-10 (10-3) Bácsbokod, 100 néző. Vezette: Papp Tibor. A mérkőzés 21. percében, azaz a II. félidőben kapcsolódtunk be a mérkőzésbe, 10-3-as 'bokodi vezetésnél, de talán ebből is kitűnik a játék minősége és a csapatok játékereje közti különbség és ennek eredője...

A 'bokodi csapat kezdte a játékot, mindjárt két eladott labdával, de a csávolyi támadások sem jutottak a kapuba. Előbb bal szélről, majd átlövésből kapura lőtt labdát védte Róka Diána. Egy szépen begyakorolt figurából szerez gólt 'Bokod: 11-3. a Csávolyi átlövés kapu mellé száll. Gyorsindítás után eredményesek a Bennarik Petráék: 12-3. Bal szélről leadott két lövést véd ismét Róka Dia, közben egyéni játékkal és a beállós által tovább növeli előnyét a hazai csapat,: 14-3. Csak büntetőt érő szabálytalanság árán hárítják a gólveszélyt Serfőző Edináék. A büntetőből szépít Csávoly: 14-4. Majd mindkét csapat eladja a labdát, mi előtt kapura lőhetnének. Bokod egyéni játékból lő két gólt, míg a csávolyi két átlövés közül az első a kapu fölött zúg el, míg a másik ellen már Róka is védtelen: 16-5.  A 'bokodi jobb szélső eredményes, de nem lehet az a második kísérleténél, mivel vonalra lépett, a csávolyi hasonló poszton játszó játékos meg kapu mellé lőtte a labdát: 17-5. Egyéni játékból eredményesek Tamasi Edit tanítványai kétszer is, közben a bokodi bal szélső kiharcolta büntetőt értékesíti Bennarik: 18-7. Két átlövést véd Róka, míg társai előbb eladják a labdát, majd gyorsindítás után eredményesek: 19-7. A további három 'bokodi támadásban előbb kétszer is eladják a labdát, majd egy átlövésüket védi Faltum Fanni. De a Bara-menti lányok sem tudják maradék nélkül értékesíteni helyzeteiket, előbb eladják a labdát, majd átlövésből szépítenek, de nem tudnak tovább faragni hátrányukból a beállós posztról. Az innen eleresztett lövésüket Róka hárítja: 19-8. Újabb három hazai gól következik a sorban: előbb jobb szélről, majd átlövésből, végül a befutó bal szélső kapja jó ütemben a labdát, aki nem kegyelmez Faltumnak. Viszont a vendégek utóbbi három támadása során előbb eladják a labdát, majd a jobb szélről és a bal szélső által kiharcolt büntetőből eredményesek: 22-10.

A Megyei Serdülő Leány Nyílt bajnokság Déli csoportjának utolsó játéknapja 2011. február 19-én zajlik, ugyancsak Bácsbokodon, bár az eddig kialakult sorrendben a végső helyezéseket illetően nagy meglepetések nem várhatók...

Bács-Kun Sport

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 93
Tegnapi: 546
Heti: 639
Havi: 6 073
Össz.: 1 253 125

Látogatottság növelés
Oldal: Bácsbokod, Csávoly, Nemesnádudvar a sorrend...
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »