PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

BÁCS-KUN SPKirályRT

X. évfolyam, 12. szám Bácsalmás, Kunbaja Sportlapja 2005. december 2.

Megjelent : Az ezredvég sportja

Már elérhető a www.bacskunsport.bacskaisport.hu

Bácsalmási siker a rangadón

A megyei serdülő bajnokság Déli csoportjában, a 2005-2006-os bajnoki év őszi szezon, 12. fordulójában a második Bácsalmás a listavezető Baja együttesét fogadta. A slágermérkőzésen, amint az várható volt, nagy küzdelem zajlott, ám a látottak alapján a PVSE sikere teljesen megérdemelt. Folytatás a 2. oldalon...

Sárfehér - Fekete-fehér 2-3!

Egy hölgynek - Edit - nem lehet ellenállni! Jöjjön, aminek jönnie kell! A beígért szakmai beszámoló nélkül. Tehát: e sorok írója, nem mintha babonás lenne, de sokat morfondírozott azon, hogy felszálljon az Izsákra tartó járműre, vagy sem? Aztán, a PVSE sikerének érdekében, mit meg nem tesz az ember, a nem mellett döntött. No, ennek semmi köze a PVSE győzelméhez, annál inkább, azért született vendégsiker, mert a hetek óta a rosszabbik formáját mutató gárda, most némileg átszervezett formációban olyan játékot produkált, az izsáki élcsapat ellen, amelynek a mérkőzés végén nem maradt más tiszte, mint gratulálni, a győzteseknek. Folytatás a 3. oldalon ...

Bácsalmás, a végletek csapata

Az őszi idény utolsó előtti fordulóját játszották a csapatok a megyei első osztály 2005-2006-os bajnoki év őszi idényében. Bácsalmás együttese a hatodik helyen tanyázó Harta együttesét fogadta. Ha azt nézzük, hogy a PVSE, a listavezető Kiskunfélegyháza otthonában döntetlent ért el, a második Izsák és az ötödik Solt ellenében győztesen vonulhatott le a pályáról idegenben, továbbá hazai pályán legyőzték a harmadik Akasztó együttesét is, akkor a „csak" hatodik helyezett Harta ellen jogos reménynek tűnt, a hazai siker. Mindaddig, amíg Madácsi János ma már szegedi illetőségű játékvezető hangos sípszóval nem jelezte a mérkőzés kezdetét. Folytatás az 5. oldalon...

Csávoly - Bácsalmás 23-24

A 2005-2006. évi megyei női kézilabda bajnokság őszi idényének utolsó, a már októberben „megénekelt" mérkőzését ma délelőtt Bácsbokodon játszotta Csávoly és Bácsalmás együttese. A változatos, izgalmas, ám különösen az első félidőben, sok hibával tarkított összecsapás bácsalmási sikerrel zárult. Folytatás az 7. oldalon...


Bácsalmási siker a rangadón

A megyei serdülő bajnokság Déli csoportjában, a 2005-2006-os bajnoki év őszi szezon, 12. fordulójában a második Bácsalmás a listavezető Baja együttesét fogadta. A slágermérkőzésen, amint az várható volt, nagy küzdelem zajlott, ám a látottak alapján a PVSE sikere teljesen megérdemelt.


Bácsalmás - Baja 2-1 (0-0) Bácsalmás, 100 néző. Vezette: Tóth Pál Bácsbokod. Bácsalmás: Prikidánovics Tamás - Paplógó Gergő, Kazi Zorán, Csima László, Barcsák Gábor, Varga László, Józsa Patrik, Eckert Norbert, Manz Tamás, Novák Dávid, Horváth Zoltán. Edző: Narancsik Máté. Baja: Hofbauer András - Vedelek Zoltán, Farkas Péter, Krizsán Milán, Szabó Martin, Gál Andor, Vörös Norbert, Sibalin Zsolt, Tóth Tamás, Schnobl Attila. Edző: Goretich Gábor. Csere: Németh Ákos, Szappanos Patrik, Paplógó Levente, Gregó Márk, Farkas Ádám, Eckert Dávid, Ballai Viktor illetve Molnár Zoltán, Czeller Dániel, Varga Gergő, Vancsura Dániel, Badó Zoltán, Gyurity Dusán, Páncsics Patrik.

2005.11.05._bacsalmas.jpg

A PVSE győztes gárdája, 2005. november 5-én, Bácsalmáson. Pontszámban beérték a Baja együttesét.

2005.11.05._bajai_lse.jpg

A BLSE együttese 2005. november 5-én. Már csak jobb gólkülönbsége révén listavezető.

Labdarúgásra kiválóan alkalmas, kellemes őszi időben, napsütéses körülmények között, a csoport rangadójára „meghirdetett" három játékvezetővel szemben egyedül Tóth sporttárs játékvezetése mellett zajlott le a mérkőzés. Ahogy Rónai Sándor mondta, egy héttel korábban a mérkőzés rangadó jellege miatt a csapatok megérdemelték volna, hogy a mérkőzés ennek megfelelően bonyolódjon le. No, de fátylat rá.

Az eddigi mérkőzéseken remek támadójátékot bemutató együttesek összecsapásán, döntőnek bizonyul, a védelmek játéka. Ennek megfelelően, gyorsan kialakultak a párok. A PVSE csapatában a söprögető poszton Barcsák Gábor, a vendégeknél Farkas Péter szervezte a védők játékát. Paplógó Gergő Sibalin Zsoltot, Eckert Norbert Tóth Tamást, Vedelek Zoltán Kazi Zoránt, Bócsa Bálint Novák Dávidot próbálta kivenni a játékból. Nos az eddig szinte számolatlanul rúgott góloknak búcsút is mondtak a csapatok. Az első félidőre mindenképpen. A védelmek jól látták el a feladatukat, azaz, a csapatok bizonyították: ha ebben kell jeleskedni, akkor, a támadójáték mellett, ebben is otthonosan mozognak.

2005.11.05._barcsak_gabor.jpg

A mérkőzés első perceiben a vendégek támadtak határozottabban, a PVSE kontrákkal próbálkozott, és a csapatok egy-egy ígéretes támadás megakadályozása érdekében a taktikai szabálytalanságoktól sem riadtak vissza.  6. perc - Prikidánovics a 16-os vonalánál két játékossal a nyakában szedte fel a labdát, a kitörő csatár elől. 11. perc - Józsa 25 méterről, szabadrúgásból vehette célba a kaput, ám a labda, centikkel a jobb felső sarok mellett hagyta el a játékteret. 20. perc - szabadrúgásból Szabó sem tudta eltalálni a kaput.

2005.11.05._goretich_gabor.jpg

22. perc - 20 méterre a kaputól, középről, megítélt szabadrúgásból, Gál lövése után a labda szögletre vágódott. 26. perc - Horváth cselezte át magát a bajai védelmen, majd 20 méterről lőtt, Hofbauer azonban biztosan fogta a labdát. Egy perccel később egy cseles bajai szabadrúgást követően Gál és Józsa párharcából utóbbi került ki győztesen. 28. perc - Újabb szabadrúgást végezhettek el a vendégek, balról. Vörös lövését ezúttal is Prikidánovics ölelte magához biztosan. 30. perc - a védők között kiugratott Novák elől ment közösen Hofbauer és Farkas nagy nehezen. 32. perc - Horváth végezhetett el szabadrúgást a bajai kapu elől. Lövését a kapus hárította. 34. perc - Tóth futott el a jobb oldalon, ám Barcsák Gábor remek keresztezéssel szögletre mentett. A jobbról beívelt labda a védőkről a mezőnybe vágódott, ám Vedelek azonnal célba vette a kaput. Szándéka teljes sikerrel járt. A labda a baloldali kapufa tövéről pattan az alapvonalon túlra. Huu.. 37. perc - Paplógó Gergő szereli szögletre a jobb oldalon akciózó Sibalint. 38. perc - Kazi szöktette remek labdával Novákot, ám a védők szerelik. 40. perc - Tóth törhetett kapura, majd 18 méterről vette célba a kaput. Azonban, a rá kimozduló Prikidánovics, bravúrosan szögletre tolta a labdát.

2005.11.05._paplogo_gergo_kazi.jpg

A szünet után tovább folytatódott a nyíltsisakos játék, több hazai kezdeményezéssel, és ez gólokban is megnyilvánult. 42. perc - Eckert Norbert elől tisztáz a bajai kapus. 43. perc - Kazi közelről leadott lövését fogja Hofbauer. A hazai nyomás a 43. percben érett góllá, amikor Eckert ébredt rá a betömörülő védelem ellenszerére. Jó 30 méterről bikázta kapura a labdát, amely a jobb felső sarokban éldegélő pókcsaládot tette hajléktalanná. A labda bombaként vágódott a hálóba: 1-0. A határtalan hazai örömnek Tóth játékvezető egy sárga lappal vetett véget, amikor azt felmutatta a PVSE játékosok alkotta kupac aljáról előkerült, a mezétől megszabadult Eckert Norbertnek.

2005.11.05._schnobl_es_sibalin_blse.jpg

47. perc - a labdát birtokló Csimát Szabó és Gál próbálta „bekeríteni", ám Csima kilépett közülük és a két játékos egymásnak ütközött. Meglepetésre, a bíró úr a Baja javára ítélt szabadrúgást... 52. perc - Vörös egy sárga lap árán állítja meg kíméletlenül a kitörő Horváthot. 54. percben Mancz Király veszi célba a kaput 25 méterről, ám a labda a bal felső sarok mellett hagyja el a pályát. 57. perc - Varga szerelte keményen Vöröst, amiért a jutalom egy sárga lap volt a játékvezető részéről. Ezt követően bajai szabadrúgások, szögletek, bedobások követték egy mást, kapura veszélytelenül. A hazai védelem jól zárt. Sőt, a vendég rohamok után, növelhette volna előnyét a PVSE. 63. perc - Novák Dávid szép akciója végén, a kifutó kapus mellett is elrúgta már a labdát, ám az a jobb oldali kapufa tövéről visszapattanva Hofbauer birtokába került. 64. perc - ha kell, a Király sem riad vissza egy keményebb belépőtől. Mancz sárga lapos akcióval állított meg egy kibontakozó vendégtámadást. 65. perc - Tóth Tamás futott el a baloldalon, majd amikor az alapvonalig ért, egy csellel visszafelé vette az irányt, miközben Varga becsúszva akarta szerelni, a tizenhatoson belül. Ez nem sikerült. A megítélt büntetőt Tóth végezte el és a labdát a jobb felső sarokba lőtte: 1-1.

2005.11.05._jozsa_patrik.jpg

Az egyenlítő gól után ismét a PVSE kezdeményezett többet és a megalkuvást nem ismerő játékukat, végül ismét siker koronázta. Előbb Horváth lövése szállt kapu mellé, majd szabadrúgásból leadott Józsa lövése is elzúgott a kapu mellett, de a 75. percben Józsa beadását is kapu mellé lőtte Mancz. 77. perc - Barcsák szöktette remek labdával Csimát, aki végül kapu fölé lőtt. 78. perc - Józsa Patrik lőtte be a labdát a védők mögé a gyors társak megjátszása érdekében, ám ez nem sikerült... Az indításból közvetlenül gól lett! A kapujából a labdára kifutó Hofbauer ugyanis elcsúszott, és Eckert Norbert díszkíséretében, a labda a bal alsó sarokban kötött ki: 2-1. Ismét PVSE játékosokból kialakított kupac, sőt sztárhegyek a pálya közepén, a letört bajai játékosok között. Talán nem erre készültek. A PVSE csapata dicséretesen helytállt, a játékosok küzdőképességből jelesre vizsgáztak. Külön kiemelést Barcsák Gábor, Józsa Parik és Eckert Norbert érdemel. A vendégeknél Gál, Sibalin és Tóth érdemel dicséretet.

2005.11.05._pvse_klubhaz.jpg

Narancsik Máté edző (PVSE) - Bár nem volt magas színvonalú a játék, nagyon jó mérkőzés volt. A játékosaimnak helyén volt a szívük. Tanulságos mérkőzés volt, hibáinkból tanulhatunk, sőt okulnunk kell, hogy céljaink valóra válhassanak.Rónai Sándor szakágvezető (BLSE) - Egyenlőerők küzdelmében a szerencsésebb csapat győzött.

A vendég Baja edzőjének megnyilvánulása a mérkőzés után, sajnálatos eseményként vonul be a történelembe. Úgy tűnik az edzői pályafutásának első éveiben járó trénernek, a szakmai munka mellett van még mit eltanulni mesterétől, Rónai Sándortól. Az edző úr nem nyilatkozott, mondandóját most inkább nem idézném...

Soltvadkerttől, Izsákig...

Annyi már most tudható, hogy az Izsák - Bácsalmás mérkőzésen a vendégek nyertek 3-2-re. De, hogyan? Kilencvenperces óriási csatában! Herz Zoltán a 4. percben szerzett vezetést a PVSE együttesének, majd Kirschner és Hleba góljaival fordított az Izsák az I. félidő végére. A II. félidő elején Tóth egyenlített, majd az utolsó percben Herz révén a győztes gólt is megszerezte a PVSE gárdája. A mérkőzés értékelése előtt, az izsáki sikerig vezető út rövid krónikáját tesszük közzé.

Bácsalmás - Soltvadkert 0-2 Mérkőzés előtt, Kővári Péter (PVSE) - Még nem állt össze a csapatunk. Ennek ellenére, ha nem akarunk pofozógép lenni, és a bennmaradást biztosítani akarjuk, akkor ezt a mérkőzést nyernünk kell. Mérkőzés után: A mezőnyben egyenrangú ellenfelek voltunk. Sajnos a védelmi hibákat mi nem tudtuk kihasználni, ezzel szemben a vendégek igen.

Tompa - Bácsalmás 6-2 Mérkőzés előtt: Kővári Péter a PVSE játékos-edzője így vélekedett - Az elmúlt héten mutatott játékot szeretnénk feledtetni. Bács-Kun Sport: A PVSE csapata már az elmúlt héten, az STE ellen is ügyesen szőtte a támadásokat, ám a rossz helyzet kihasználás miatt, gól és pont nélkül maradtak. Akkor, azt írtuk: ha a helyzet kihasználáson javítani tud a gárda, sok szép eredményt érhet el. Most csak egy óhaj valóra válását kívánhatják Bácsalmáson. A jó és eredményes játék ne csak hatvan percig tartson. Ezt a játékot kellene kitolni legalább kilencven percesre, aztán a hosszabbítás perceit már valahogy kibekkelnénk.

Bácsalmás - Kalocsa 5-2 (3-2) Bács-Kun Sport: A PVSE szándékát siker koronázta. A játékosok talán belátták: nem a csapatból hiányzó játékosok miatt kell siránkozni, hanem a pályára lépőknek kell a tudásuk legjavát nyújtani és a siker, így sem maradhat el. Nos, ez a harcos, egymásért is küzdeni képes hozzáállás, meghozta az első, és remélhetőleg nem az utolsó győzelmet. Kővári Péter - Kiváló játékerőt képviselő csapatot győztünk le. Ilyen akarattal és koncentrációval szép jövő előtt áll a PVSE együttese.

Bácsalmás - Akasztó 2-1 (1-1)Mérkőzés előtt: Vankó László a hazai együttes szakosztályvezetője. - Győzelmet várunk az egyre jobb teljesítményt nyújtó csapatunktól, bár ez nem lesz egyszerű dolog egy kiváló rajtot vett Akasztó ellen. Zsivanov Ferenc az egyesület alelnöke már egy döntetlennel is elégedett lenne, ám mint mondja a PVSE győzelemre játszik. Rudics János, az elmúlt években inkább a támadójátékban jeleskedő, átmenetileg a hátvédsorba „száműzött", hazai kitűnőség egyszerűen kijelentette: győzünk! Mérkőzés után, Zsivanov Ferenc: - A pontszerzésben reménykedtem, ám örülök, hogy a csapat játékosai nem elégedtek meg az egy ponttal. Mándity Róbert - Győzelmünk záloga a lelkesebb játékunk volt. Van tartása a csapatnak, védelmünk remekül helytállt, innen tudtunk indítani remek támadásokat.

Kiskunfélegyháza - Bácsalmás 2-2 (1-2) Bács-Kun Sport: A PVSE együttese dicséretesen helytállt, a még pontot sem vesztő félelmetes Kiskunfélegyháza otthonában. Az, hogy nem három lett az egy pontból, az a PVSE csapatát hátrányosan érintő, elhamarkodott és szigorú játékvezetői ítéleteknek is köszönhető. A csapat az első kiállítás után, küzdőképességből is jelesre vizsgázott. Még tíz játékossal is olyan játékot nyújtott és olyan eredményt ért el, ami messze felül múlja a szurkolók várakozását. Meg egyébként is: idegenben jó az iksz!?

Bácsalmás - Tiszakécske 0-3 (0-2) Bács-Kun Sport: Bácsalmáson a búcsúban mindig ez történik. Nagy várakozás előzi meg a mérkőzést, aztán csak a ringlispíl marad szórakozásnak. A hazai csapatnak nem megy a játék, míg a vendégek, szárnyakat kapnak. Vidakovic játéka például a mérkőzés előtt dőlt el. Sérülése ellenére, néhány perces átmozgatás után úgy határozott: vállalni tudja a játékot, majd két pontrúgásból elért góljával a pontok sorsáról is döntött... Kővári Péter - Győzelmet vártunk, annak ellenére, hogy több helyen meg kellett változtatni a csapat összetételét. Megérdemelt vereséget szenvedtünk. Sem az első, sem a második félidőben nem tudtuk megvalósítani elképzelésünket. Gratulálok a Tiszakécske együttesének.

Solt-Bácsalmás 1-2 (0-1) Bács-Kun Sport: Hát az előzmények ismeretében nem a legjobb előjelekkel utaztak a PVSE labdarúgói Soltra a megyei első osztály hetedik fordulójában. A Tiszakécske és a Bajaszentistván elleni mérkőzéseken, a csapat messze elmaradva igazi képességétől négy nap alatt, két vereséget is elszenvedett. Nyolc gólt kaptak és csupán csak kettőt lőttek. Nos, a Solt - Bácsalmás mérkőzést megelőző utolsó edzésen Kővári Péter elérkezettnek látta az időt, hogy alaposabban átbeszélje a történteket a játékosokkal. Ez bizony időnként nagyon hasznos lehet, s mint a példa is mutatja, a játékosok fittyet hányva az előzményekre sikerrel vették az újabb akadályt. Kővári Péter edző - Az elmúlt heti két vereségünk után azt reméltem, hogy a pénteki, a játékosokkal való elbeszélgetésnek látható jelei lesznek Solton. Nagyon örülök annak, hogy mind csapategységben, motivációban, mind játékban viszontláttam a megbeszélteket. A fegyelmezett játékhoz gratulálok a csapatnak.

PVSE - Szabadszállás 2-0 (1-0) A Szabadszállás csapata, az idei megyei első osztályú bajnokság legszívesebben látott ellenfele, szerte a megyében. Ennek ellenére Kővári Péter így fogalmazott, a mérkőzés előtt. - Anélkül, hogy lebecsülnénk a Szabadszállás együttesét, a mezőny egyik leggyengébb csapata látogat Bácsalmásra. Éppen ezért talán az egyik legnehezebb mérkőzés lesz, de PVSE sikerrel. Nos, a mérkőzés, a PVSE edzőjét igazolta. A szurkolók nem bánnák, ha Kővári Péter, olykor-olykor tévedésbe esne, de nem, és nem! Olyan volt a mérkőzés, ahogy arról a mérkőzés előtt vélekedett.

Kiskőrös - Bácsalmás 3-0 (0-0) Kővári Péter a mérkőzés előtt: „Sikerült egy igazi csapategységet kialakítani, amelyben a játékosok jól érzik magukat. A keret átlagéletkora, 20-21 év, így a forma még elég ingadozó. A kezdőcsapatban egy-két labdarúgót kivéve csak bácsalmásiak szerepelnek, ami az évek óta tartó, színvonalas utánpótlásképzésnek köszönhető. Nem feltartott kézzel megyünk Kőrösre. Jó mérkőzést szeretnénk játszani, melyben a pontszerzés lehetősége is benne van." Bács-Kun Sport: Bácsalmás kiskőrösi vendégjátéka nem ígért sétagalopp mérkőzést, a megyei első osztály kilencedik fordulójában. A hazai, ugyancsak újonc együttes a harmadik helyen tanyázott, míg a PVSE a hetedik helyezést foglalta el. A helyezésekben megmutatkozó különbség ellenére, az első nyolc fordulóban, idegenben lejátszott mérkőzések eredményei azt sejttették, a PVSE nincs eleve reménytelen helyzetben. Ezt csak erősítette az a tény, hogy az idei bajnokság egyik nagy esélyesének otthonában, 'Félegyházán erős „ellenszélben" is sikerült pontot szerezni, míg Solton három ponttal gazdagodott. A Kiskőrös elleni mérkőzésen hatvan percig gólnélküli döntetlenre állt a mérkőzés, majd ezt követően, talán a válogatott mérkőzésen látottak hatására, amolyan Gyepes Gábor féle megoldáshoz hasonlókkal „szórakoztatták" a csapatot elkísérő népes bácsalmási szurkolótábort. A vendégek pontszerzésbe vetett hite nem volt alaptalan. A kispadon bevetésre készen „ült": Páncsics, Juhász, Krix, Ótott és Kubina. ám a játék utolsó részében, néhány fáradtnak tűnő játékos, csere nélkül végig játszhatta a mérkőzést. Néhány játékos, kapitális hibái után is pályán maradhatott. Igaz, Gyepes Gábor is válogatott játékos még mindig, annak ellenére, hogy rendre az ellenfélnek „kedvez". Azért, nincs ok a kesergésre. Kiskőrösön szabad kikapni, de talán ez elkerülhető lett volna, ha már hét közben is együtt készül(het)ne a csapat. Mert tudják: bár a mérkőzéseket hétvégén játsszák, ám a győzelem vagy vereség sorsa már hét közben eldől, az elvégzett edzésmunka mennyisége és minősége szerint!

Bácsalmás - Nemesnádudvar 1-1 (0-1) Kővári Péter - Nagyon fontos mérkőzésen vagyunk túl. Közvetlen riválisunkat mindenképpen szerettük volna legyőzni, ám az akaratunk mellé mást nem tudtunk csatasorba állítani. Így megérdemelten vittek el egy pontot a vendégek. Amilyen örömteli a sok fiatal játékos a csapatban, ez szeptember óta, legalább olyan nagy gondot is okoz, hisz a vidéken tanuló egyetemistákkal hét közben a szükségesnél kevesebbszer találkozhatok, edzéseken. Erre megoldást kell találni, mert nem elég a mérkőzéseken akarni... Zsivanov Ferenc a PVSE alelnöke: - Egy félidőnyi előnyt adtunk a Nádudvarnak. Az első félidőben ők, a másodikban mi irányítottuk a játékot, ám ez már csak az egyenlítésre volt elegendő, az ekkor már csak a védelemre koncentráló vendégek ellen.

Dusnok - Bácsalmás 2-1 (0-0) Kővári Péter: - Ebben az osztályban, ha egy csapat, szívvel és lélekkel hajt és akar, még közepes technikai és taktikai képzettséggel is eredményes lehet. E nélkül csak vereség lehet a végeredmény. A bajnokság elején szerzett pontjaink akkor érnek valamit, ha a közvetlen riválisainktól pontokat szerzünk, ami ez idáig nem sikerült. Ezért csúszunk a ranglistán lefelé. A további őszi négy fordulóban két hozzánk hasonló együttes ellen lépünk pályára, ahol hibáinkat még jóvátehetjük.

Bácsalmás - Kunszállás 2-3 (1-1) Bács-Kun Sport: Nos, a Kunszállás együttese volt az egyik hasonszőrű együttes, amely ellen a győzelem, valóban nem lett volna lehetetlen. Bár a gyorsan bekapott gól után, egy ideig erre nem sok esély mutatkozott. Majd fordult a kocka, és a PVSE állt győzelemre. Aztán a mérkőzés utolsó harmadában felmerült a nézőtéren, hogy minek ide három játékvezető, ha a vezetőbíró rendre figyelmen kívül hagyja az asszisztensek jelzéseit... Kővári Péter a PVSE edzője - Az előző hetekhez képest, most jobban játszott a csapat, de buta hibákból kaptunk három gólt. A gyorsan bekapott gól után sikerült fordítani, ám ez sok energiánkat felemésztette, és ezt követően a Kunszállás gyors ellentámadásai megpecsételték a sorsunkat.

Izsák - Bácsalmás 2-3 (2-1) A mérkőzés tudósítása, Kővári Péter edző értékelésével együtt, november 9-én olvasható

Izsák: Sárfehér - Fekete-fehér 2-3!

Egy hölgynek - Edit - nem lehet ellenállni! Jöjjön, aminek jönnie kell! A beígért szakmai beszámoló nélkül. Tehát: e sorok írója, nem mintha babonás lenne, de sokat morfondírozott azon, hogy felszálljon az Izsákra tartó járműre, vagy sem? Aztán, a PVSE sikerének érdekében, mit meg nem tesz az ember, a nem mellett döntött. No, ennek semmi köze a PVSE győzelméhez, annál inkább, azért született vendégsiker, mert a hetek óta a rosszabbik formáját mutató gárda, most némileg átszervezett formációban olyan játékot produkált, az izsáki élcsapat ellen, amelynek a mérkőzés végén nem maradt más tiszte, mint gratulálni, a győzteseknek.

A mérkőzés előtt, az izsáki együttes játékosai, nem gondolták volna, hogy ez a kudarc megeshet velük, az elmúlt hetekben gyengébb formát mutató Bácsalmás ellen. Bár azzal valószínűleg tisztábban voltak, hogy a PVSE pontjainak nagyobb részét az élcsapatok ellen szerezte, ráadásul kiváló játékkal. Az Izsák, pedig ugye az egyik élcsapat, és ennél „élcsapatabb", már csak akkor lehetett volna, ha listavezetőként léptek volna pályára, de „csak" második helyen tanyáztak...

A PVSE már kényszer miatt is, egy átszervezett csapattal lépett pályára. Mándity sérülés miatt nem edzett eleget, ezért Herz Zoltán a támadójátékban, sőt a támadás befejezéseknél is nagyobb szerepet kapott, Tóth Ferenc mellett. Míg a védelemben ezúttal Rudics János is pályára léphetett, oldalán Snyehola Ákossal és Varga Róberttel. Nos, úgy a védő, mint a támadójáték kiválóra sikeredett. Nem kevésbé, a remek kapus teljesítménynek és a középpályán szóhoz jutó játékosoknak is köszönhetően. A PVSE játékosai oroszlánként vetették magukat a játékba, aminek gyümölcseként, Hercz Zoltán révén, a vezetést is megszerezték. Az első félidő végére a Hleba vezényelte Izsák ugyan még megszerezte a vezetést, ám ezen a gyönyörű vasárnapon, ez múló állapotnak bizonyult.

A második félidőben ismét a PVSE percei következtek - egészen pontosan 45, plusz az extrahosszabbítás. A kilencvenperces, megalkuvást nem ismerő küzdeni tudás, az akarat, a PVSE szív, a sportszerű küzdelem, a sikert is meghozta. Ennek értékéből még az sem von le semmit, hogy a kapura tartó labdát a tizenhatoson kívül kézzel hárító Házi Imre kapust a játékvezető 2-2-es állásnál kiállította, majd a győztes gólt, a hosszabbítás utolsó pillanataiban szerezte a PVSE, Herz Zoltán második góljával.

Izsák - Bácsalmás 2-3 (2-1) Izsák, 300 néző. Vezette: Sánta (Vén, Polyák) Izsák: Házi - Vincze (Virágh), Jávorka, Márton, Kirchner, Hugyecz, Parti, Pap, Ámann Krisztián (török), Hleba, Gréczi. Edző: Gréczi Gábor. Bácsalmás: Zsemberi - Rudics, Snyehola, Varga, Párczen, Hercz, Berényi, Juhász (Mándity 57. perc), Bögre, Tóth, Kővári. Edző: Kővári Péter. Kitűnt: Márton, Hleba, Ámann illetve Zsemberi, Hercz, Juhász, Tóth. Sárga lap: Snyehola. Kiállítva: Házi (90. perc).

A gólok története A PVSE játékosai nem remegő lábakkal léptek pályára Izsákon. Az elmúlt hetek mélyrepülésével szemben, a csapat jól felépített játékkal lepte meg ellenfelét, amelynek eredményeként gyorsan megoldhatatlan feladat elé állította a második helyezett együttest.   4. perc - szöglet után, az egymásra várakozó kapust és egy védőt megelőzve, Herz Zoltán csapott le a szabadprédaként elé kerülő labdára és a kapuba helyezte: 0-1. A félidő végére, két azonos koreográfia szerint lezajlott akció végén, fordítottak a házigazdák. Előbb Kirchnert ugratták ki a védők között, aki egyedül vezethette a labdát Zsemberi kapujára és nem hibázott: 1-1. Az első félidő vége előtt nem sokkal, Hleba rajzolta le ismét, a Kirchner által bemutatott hazai csodát: 2-1.

A szünet után ismét a sorait rendező PVSE percei következtek. 52. perc - A hazaadott labdával Házi bonyolódott „cselsorozatba", aminek ritkán szokott jó vége lenni. Így történt ez, most is. Tóth Ferenc szerelte, majd a labdát az üres kapuba lőtte: 2-2. A mérkőzés további percei izgalmas, élvezetes játékot hoztak, több hazai helyzettel, ám a PVSE védőjátékának köszönhetően gól nélkül. A védelem teljesítményének élére Zsemberi Imre kapus teljesítménye kívánkozik, aki néhány bravúros védéssel őrizte meg kapuját az izsáki góltól. Azért a PVSE sem bunkerfocit játszott, azaz bátran kitámadtak, ha megszerezték a labdát, ám gólt nem sikerült elérni.

Már-már döntetlennel ért véget a mérkőzés, amikor nem sokkal a 90. perc előtt Tóth Ferencet remek labdával indították a társak. Tóth a kapujából a tizenhatoson kívülre kifutó Házin akarta átemelni a labdát, ám a felette kapura tartó játékszert a kapus kézzel térítette el a kapuba vezető iránytól. A játékvezető habozás nélkül kiállította. A szabadrúgásból szögletre szállt a labda. A jobbról beívelt labda, a hosszú oldalon helyezkedő Rudics Jánoshoz került, aki vissza a feladónak jelszóval, Párczen Zoltánhoz küldte, jobbra. Párczen aztán az eddig, és most is jól bevált csellel lerázta védőjét, majd ismét a kapu elé ívelte a labdát. Hercz Zoltán pedig, ha már ott volt, a labdára kimozduló kapust megelőzve, mellette a kapuba fejelte: 2-3. Középkezdés. Hármas sípszó, játékos kupac a pálya közepén, határtalan öröm, három pont...

Nem lenne, kerek ez a beszámoló, ha az ellentábor véleményét nem írnám ide. A Petőfi Népe izsáki tudósítója, ki lenne más, mint Izsák László, a fentieket így foglalta össze tömören: „A jó iramú változatos, izgalmas mérkőzésen a hazaiak kihagyták a helyzeteik nagy részét, a vendégek viszont pontosak voltak és kihasználták az izsáki védelem hibáit. A Bácsalmás a mérkőzés hosszabbításában, a Házi kapus kiállítása után szerzett góllal nyert Izsákon" Nos, az elmúlt hetekben a PVSE is több, az Izsák sporttárs által vázolt mérkőzést játszott. Remek kombinatív játékot mutatott be, csak a helyzetek maradtak ki, viszont az ellen a védelem gyermeteg hibáit rendre kihasználta. Most, fordult a kocka.

És képzeljék el, hogy nem ez volt az a bizonyos másik mérkőzés, amelyen a PVSE javítani szeretett volna őszi mérlegén. November 13-án, 13 órakor Bácsalmáson, a Harta következik. Ha a PVSE csak az élcsapatok ellen akar győztesen levonulni a pályáról, akkor tessék, itt az újabb élcsapat. Igaz, nem annyira él, mint a listavezető Félegyháza, vagy a második Izsák, vagy a harmadik Akasztó, vagy az ötödik Solt volt. A Harta „csak" a hatodik a 13. forduló után rögzített bajnoki sorrendben. Tehát, vasárnap, 13-án, 13 órai kezdettel, meglehet a huszadik, majd egy hét múlva, a 13. helyezett Kerekegyháza ellen, talán a huszonharmadik pont is. Végül a PVSE jelentősen elmozdul a jelenlegi tabellán elfoglalt 12. helyről - előre.

Csávoly - Bácsalmás 23-24

A 2005-2006. évi megyei női kézilabda bajnokság őszi idényének utolsó, a már októberben „megénekelt" mérkőzését ma délelőtt Bácsbokodon játszotta Csávoly és Bácsalmás együttese. A változatos, izgalmas, ám különösen az első félidőben, sok hibával tarkított összecsapás bácsalmási sikerrel zárult.

Mint az ma már ismeretes, az eredeti időpont azért módosult, csávolyi kérésre, mert a csapatukat azon a hétvégén két házasságkötés tartotta lázban. Nos, az eredetileg Bácsalmásra kisorsolt mérkőzés pályaválasztói jogát felcserélték, így került a mérkőzés Bácsbokodra, ahol külső körülmény nem zavarhatta a játékosokat a teremben. A labda annál inkább, de előbb nézzük a mérkőzés tétjét. Csávoly együttese eddig két győzelmet szerzett és négy ponttal állt az eddig hat pontot begyűjtő Bácsalmás mögött. A PVSE legutóbb, Tiszakécskén, azt a csapatot győzte le, amely addig csak a Kiskunhalastól elszenvedett egy vereséggel, a második helyen tanyázott. Tiszakécske - Bácsalmás 18-19 (11-13). Góldobók: Fenyvesi 6, Máté 4, Gertner 4, Lackó 3, Horváth, Kocsis 1-1. A mérkőzés 43. percére hatgólos előnyt szerzett a PVSE (13-19) majd ezt követően a mérkőzés további részében nem sikerült több gólt lőni. Viszont a remek védekezésnek és a kapusteljesítménynek köszönhetően, a második helyezett Tiszakécske együttese is csak ötször volt eredményes. A nem túl sportszerű 8 pontos ellenfél mögé így zárkózhatott fel a Kiskunmajsa együttese, és zárkózhat fel, a PVSE, ha a négypontos Csávoly elleni mérkőzésen győz. Veresége esetén, viszont a Csávolynak is 6 pontja lesz.

Csávoly - Bácsalmás 23-24 (11-9) Bácsbokod, 50 néző. Vezette: Hartman János, Papp Tibor. Csávoly: Salamon Andrea - Bóna Margit, Mlinkovics Györgyi 8, Fischer Anett 7, Molnár Krisztina 6, Pallagi Eleonóra 2, Nemes Evelin. Csere: Dibusz Ildikó, Hilasi Edina, Germán Zsuzsanna. Bácsalmás: Lukács Zsuzsanna - Gertner Andrea 3, Fenyvesi Éva 8, Máté Tünde 6, Lackó Krisztina, Prókai Anett 4, Horváth Adrienn. Csere: Kocsis Anett 3, Prókai Anna, Szente Katalin. Az eredmény alakulása: 0-1, 1-3, 4-3, 6-4, 7-7, 10-7, 11-9, 11-12, 15-12, 16-16, 18-18, 18-20, 20-21, 20-23, 21-24, 23-24. Kiállítás: 6 perc illetve 14 perc.

Az első félidőben a hazai együttes kezdte a játékot, ám néhány eladott labda és technikai hibát követően Gertner szerezte meg az első gólt, jobb szélről: 0-1. Mlinkovics egyenlített: 1-1. Ismét technikai hibák tarkították a mérkőzést, majd szélről, Gertner ismételt: 1-2. Válaszként, Mlinkovics lövése a kapufán csattant, a gyors lerohanás végén Prókai Anett állította megoldhatatlan feladat elé Salamont: 1-3. Molnár átlövése kapu fölé szállt, viszont az ellentámadásnál Máté passzolja el magát, amelyből indulhatott a csávolyi támadás és átlövésből, Molnár most nem kegyelmezett: 2-3. Horváth beállós lövését Salamon védte. A gyorsindítás végén Lukács mentette meg a csapatot a góltól, ziccert védett. A csapatok keverték a gyors játékot a kapkodással ennek köszönhetően a nehezen megszerzett labdától könnyen megszabadultak. Három oda-vissza gyorsan eladott labda után, Molnár átlövésből egyenlít: 3-3. Újabb kapura lövés nélkül fejezi be a támadást a PVSE, és Molnár átlövésből eredményes ismét: 4-3. Jó játékost követ emberfogással, a PVSE? Ami persze nem kérdés: Fischer Anett jó játékos, csakhát Molnár meg zavartalanul lőheti a gólokat senki nem figyelt rá. Az eddig csak néhány technikai hibát vétő Máté átlövésből egyenlít: 4-4. Ezt követően ismét a kapkodás játszotta a főszerepet, benne Bóna és Fischer átlövési kísérletei illetve kimaradt ziccer, eladott labdák. Ez utóbbiból iramodhatott meg Fischer Lukács kapuja felé és a ziccert könyörtelenül bevarrta: 5-4. Máté átlövése volt eredménytelen, majd védekezésben, Horváth kezében landolt egy eladott labda, amit „nagylelkűen" visszapasszolt a kapuval szemben álló beállósnak, akit a társak már csak szabálytalanul tudtak megállítani a gólszerzésben. A hétméterest Fischer értékesítette: 6-4.

A gyors egymásután lőtt gólokat követően, Fenyvesi kapufáját, illetve újabb Lukács által hárított ziccert leszámítva, ismét kapkodás, és az elkövetett technikai hibák miatt, lövésig sem jutottak el a csapatok. Aztán Fenyvesi átlövésből eredményes: 6-5, de Mlinkovics hasonlóan: 7-5. Prókai Anett cseles betörés végén ziccerből szépít: 7-6. Ezt követően Dibusz ellenfélhez passzolja a labdát és az ellentámadás végén Máté egyenlít: 7-7. Két-két gyorsan eladott labda után ismét Molnár átlövésből eredményes: 8-7. Kocsis vét technikai hibát, majd Fischer a hatosról próbálja a labdát a kapuba paskolni, persze eredménytelenül. Dibusz beállóból lőhetett, ám a labda a két kapufa érintése után a mezőnybe pattant. Pontosan a szabadon álló Pallagi elé: 9-7. Molnár ezúttal ziccerből növelhette a csávolyi előnyt: 10-7. Fenyvesi átlövésből, szépít: 10-8. Bóna kerül kiállításra, ám Fischer szabaddobás után átlövésből szerez gólt: 11-8. Fenyvesi hétméteresből állítja be a félidei eredményt:11-9.

A szünet után, a PVSE szakítva az első félidőben látottakkal, a cselezéssel egybekötött egyéni játékkal, majd többnyire elvesztett labdákkal, a csapatjátékra tért át. Ötletes támadásépítéseknek köszönhetően, remek átlövésekkel és szélső akciókkal, húzásokkal teremtett helyzeteket, ami végül a győzelmét is meghozta. A 31. percben előbb Kocsis balszélről illetve Bóna jobbról nem tudott a kapuba találni. Prókai Anett harcolt ki büntetőt, amit Fenyvesi értékesített: 11-10. Dibusz ismét vonalra lépett, majd Fenyvesi átlövését védi Salamon. Lukács is bemutat egy remek védést, majd Fenyvesi indítja Prókai Anettet, aki egyenlít: 11-11. Fenyvesi ugyancsak gyorsindításból elért góljával fordít a PVSE: 11-12. Sokat nem örülhettek a vezetésnek a vendégek, mert Fischer egyenlített, Prókai Anett kétperces büntetésével egybekötve: 12-12. Lukács ismét ziccert hárít, majd Fischer a beállóst játssza meg nagyszerűen, és Pallagi nem hibáz: 13-12. Nem így Horváth, aki a kapufát találja telibe. Rossz hazai indítás után, Gertner lövését védte Salamon. Nem a PVSE védelmének dicséretére mondom, de Dibuszt nagyszerűen meglehetett játszani a beállósban, ám talán egy számmal nagyobb cipőt vett a lábára és így miként nem először, most is vonalra lépett. Máté átlövését Salamon hárította, a csávolyi gyorsindítási kísérletből Fenyvesi lőhetett zúgó kapufát. Majd Dibusz ellen elkövetett szabálytalanság miatt Fenyvesi pihenhetett két percet, Fischer pedig lőhetett egy büntetőt, amit Lukács védett. A PVSE részére megítélt büntetőt Prókai Anett lőhette, ezt meg Salamon fogta. Molnár változtatva a koreográfián ezúttal bal szélről lőhetett gólt tisztán: 14-12. Prókai Anett ziccerben ejtéssel próbálkozott, nem sok sikerrel. A labda kapu fölé szállt. A lendületes Mlinkovics viszont hatalmas gólt lőtt átlövésből: 15-12. A vendégek harcolnak ki ismét büntetőt, amit Fenyvesi értékesít: 15-13. A könyörtelen védekezés közben elkövetett szabálytalanság miatt ezúttal Máté részsül egy kis pihenőben. Emberelőnyben Fischer balszélről lő kapu mellé.  Viszont Fenyvesi ziccerével illetve Fischer átlövésével szemben már tehetetlenek a kapusok: 16-14.

Egy szép húzás végén balról Kocsis szépít, majd Prókai Anett ziccerben egyenlít: 16-16. Fischer mozgósítja tartalékait és ismét a Csávoly vezet: 17-16. A két bíró egymásnak ellentmondó ítélete borzolja a vendégek idegeit, de ezt követően már mindenki a PVSE malmára hajtja a vizet. Dibusz harcolt ki büntetőt, amiből Mlinkovics a kapufára lőtte a labdát. Máté ziccerből egyenlít: 17-17. Mlinkovics átlövésből ismét a Csávolyt juttatja előnyhöz: 18-17. Majd a mérkőzés első félidejében sokat hibázó Máté Tünde és Kocsis percei következnek. Előbbi egyenlít, Kocsis pedig szélről a vezetést jelentő gól szerzi: 18-19. Máté nagyon feljavult, és ziccerből újabb hatalmas gólt dagaszt Salamon kapujába: 18-20. Mlinkovics küzdőképessége még semmit sem lankadt és átlövésből szépít: 19-20. Erre Fenyvesi válaszolt büntetőből: 19-21.

Molnár már nem, de Mlinkovics még mindig küzd, harcol, és átlövésből könyörtelenül lő a kapuba: 20-21. A lehiggadt PVSE ezúttal ismét Kocsist hozza helyzetbe szélen, aki nem hibáz: 20-22. Lukács is kezd belelendülni előbb Molnár majd Bóna lövését védi jobb szélről, miközben Fenyvesi Éva háromra növeli az előnyt: 20-23. Prókai Anett kiállítása miatt emberhátrányban kezdi a hajrá perceit a PVSE. Fenyvesi átlövése eredménytelen, nem így Mlinkovics aki átlövésből ismét szabadon lőhetett: 21-23. Fenyvesi javított a lőlapján, átlövésből volt eredményes: 21-24. Fenyvesi részesül extrapihenőben, nem a góljáért, hanem a Molnár ellen elkövetett szabálytalanságért. A mérkőzés utolsó perceiben aztán Fischer Anett is villan még kétszer, két ziccerből elért találattal beállítja a végeredményt: 23-24.

A mérkőzésen szerény számítások szerint, egyenként, 66 támadást vezethettek a csapatok, amelyből a mellékelt ábra szerint, 23 csávolyi és 24 bácsalmási gól esett!  A technikai hibák száma csapatonként 20-25 körül alakult. Ez azt jelzi, amikor nem góllal és kapura lövéssel fejeződött be a támadás. Különösen az első félidőt jellemezte a gyorsjátékkal összetévesztett kapkodás. Ekkor mindkét együttes lerohanással szándékozott legyűrni ellenfelét, de ez nem sok sikerrel járt. A második félidőben, amikor talán a nagy rohanásba belefáradtak a csapatok, látványosabb, jobb játékot láthattunk. Sőt játék, csak ekkor volt. Ebben viszont, ha egy góllal is, de jobb volt a Bácsalmás. Szerény véleményem szerint nekem csak ez utóbbi játékrész tetszett, és az ekkor kiharcolt PVSE győzelem. No, és a Herz sporttárs által szervírozott szendvicsek ízlettek, amelyekbe igen jól esett beleharapni egy jó nagyot, a mérkőzés egyes időszakában. Azt, hogy ez most egy pozitív kicsengésű értékelés lenne a részemről, nem tudom. Azt viszont igen, hogy a PVSE számára ismét van esély, a már évek óta birtokolt ezüstmedál kiharcolására, legalább is a második félidőben látottak állandósításával, további javításával. Azt viszont nem is értem, hogy lehet a csávolyi lányoknak csak négy pontja?

A megyei női kézilabda bajnokság őszi végeredménye: 1. Kiskunhalas 12 pont, 2. Bácsalmás, Kiskunmajsa, Tiszakécske 8-8 pont, 5. Csávoly 4 pont, 6. Jánoshalma 2 pont, 7. Vaskút.

Bácsalmás - Baja rangadó utóélete

Amint az ma már közismert 2005. november 5-én játszották a megyei serdülő bajnokság Déli csoportjában a két élcsapat rangadóját, Bácsalmáson. A Bácsalmás - Baja mérkőzés 2-1-es hazai győzelemmel végződött, amelyről akkor részletes beszámolót tettünk közzé, amely már a mérkőzés napján 22 óra 23 perctől olvasható volt. Aztán 22 óra 33 perckor, a vesztesek kék-sárga blogjában az alábbi bejegyzést tették: „Itt van a mai meccs leírása a Bácskaisport(?) oldaláról. Igaz, hogy kicsit kiszínezték, mert az első félidőben a kapuinkig nem jöttek el, és a mi helyzeteinket nem részletezi úgy, de nem baj! Ott, a végén mondja, hogy nem idézné edzőnk, mondandóját, ott ne is idézze, és ne ugasson hogy hogy nyilvánult meg mert szájbaverem"

A mérkőzés leírása azért nem lehet olyan „kiszínezett" mert szó szerint idézik a szerintük a Bácskai Sport, valójában a Bács-Kun Sport oldalán megjelent tudósítást.

Nos, a ne ugasson és a szájbaverem kitételre, talán nem reagálnék. Arra felé ez a beszéd járja, csak az a szomorú, hogy ez a hangnem lesz még durvább is, hiszen még csak a tinédzser éveik közepén járnak. Bár nincs igazuk, ám lássuk, hogyan készült a BLSE serdülő csapata a rangadóra, és hogyan látták ők a mérkőzést. Azért mert az edző, nem olyan nyilatkozós fajta, azért tudható, hogyan hangoltak a bajai labdarúgók a derbire. Következzék, tehát fehéren, feketén, „színezés" nélkül.

BLSE 2005. október 29., szombat, 17:51:57. „A mai meccs végeredménye, BLSE - Vaskút 10-1. .... A mérkőzés elején nem nagyon ment a játék, és nem is nagyon akart sikeredni egy gól se. Az egyik vaskútit a bíró kiállította a 3. percben, jogosan! Három góllal vezettünk a szünetben, aztán a második játékrészben gyorsan rúgtunk kettőt nekik, hogy bebiztosítsuk a győzelmet! Jött a 60. perc környékének egy hullámvölgy, amikor szarok voltunk és kaptunk is egy gólt. Utána még rúgtunk párat és ezzel bemelegítettünk a Bácsalmás ellen."

BLSE 2005. október 29., szombat, 17:56:23. „Itt egy kép a „mesterünkről", aki jó edző szerintem és nagyon szigorú, bár kell is hogy az legyen, mert amúgy, ahogy ő mondaná, „katasztrófa" lenne a csapat. Ebben mondjuk nagyon igaza van! Ja és szakmai tapasztalatokkal Rónai Sándor látja el!"

BKS 2005. október 29., szombat, 22:49:00 A főpróba jól sikerült. „A megyei serdülő bajnokságban, a jövő heti Baja elleni rangadóra készülő PVSE együttese meggyőző fölénnyel győzött az elmúlt héten Gara, most a Jánoshalma együttese ellen. A PVSE bajnokságban szereplő együttesei közül a serdülők csapata az egyetlen, amelynek teljesítményével elégedett lehet a sportvezetés. A Nemesnádudvaron elszenvedett egyetlen vereséget leszámítva, elégedett lehetne Narancsik Máté edző is, ám általában, nem az..."

BLSE 2005. október 30., vasárnap, 21:44:39. „A képen Hofbauer pont nagy védés közben" (A nagy védés: Hoffbauer vetődik, a labda a kapus mögött valószínűleg kapura tart)

BLSE 2005. október 30., vasárnap, 21:47:23. „Itt egy jó kép két csodacsatárunkról. A közelebbi Schnobl Attila, a távolabbi Tóth Tamás"

BLSE 2005. október 30., vasárnap, 21:50:49. „Andor (Gál), aki legalább lát a pályán és odapasszolja a labdákat, ahová kell - bár nem mindig - de azért ő a csapat legjobbja.

BLSE 2005. október 30., vasárnap, 21:53:02. „Krizsán - Marcelinho - aki ha az ember eléáll, akkor ott nehéz elvinni, mert birkózó bajnok is úgyhogy vigyázat."

BLSE 2005. november 02., szerda, 08:57:00. „A képen Vedelek, Czeller and Bócsa látható! Hétvégén nagy rangadó, úgyhogy készülünk, de nagyon!

BLSE 2005. november 04., péntek, 14:05:36. „Na, rakok pár képet még az elmúlt meccsekről, mert most majd jön a meccs holnap, és annyit fényképezünk, hogy alig győzzük majd feltenni."

BLSE 2005. november 04., péntek, 14:08:22. „Itt van a csodakapus Hofbauer, aki reméljük, a hétvégi rangadón nem kap gólt!"

BLSE 2005. november 04., péntek, 14:12:18. „Itt, egy tömegkép, ami szöglet előtt készült!! Nagyon figyelnek, ám mert az a fő, hogy fejben ott legyél a meccsen!"

BKS 2005. november 04., péntek, 20:04:00. Bácsalmás - Baja rangadó „Megyei serdülő bajnokság, Déli csoport. A Baja, Bácsalmás, Sükösd, Nemesnádudvar, Madaras, Jánoshalma, Vaskút, Gara, Nagybaracska-Csátalja, Érsekcsanád, Mélykút, Kelebia, Szeremle és Tompa csapatait felvonultató mezőnyben, november 5-én, 13 órakor, a csoport csúcsrangadóját Bácsalmáson rendezik. A PVSE gárdája, a listavezető Baja együttesét látja vendégül, a bajnokság őszi idényének utolsó előtti, 12. fordulójában. Bácsalmáson úgy látják az esélyeket, hogy a bajai együttes edzője Goretich sporttárs a néhány héttel korábban megesetthez képest, most nem utazik Bácsalmásra - hiába."

BLSE 2005. november 05., szombat, 16:10:07. „Ma volt az őszi elsőséget nagymértékben befolyásoló Bácsalmás - Baja meccs. A meccsről kisebb örömmel távoztunk, mint amennyivel jöttünk, mivel a meccset 2-1-re elveszítettük. A bácsalmásiak 1-0-ra vezettek, mikor Tóth Tamás kiharcolt és berúgott egy büntetőt. Ezzel lett 1-1. Kicsit később, Hofbauer András (a kapusunk) nagyot hibázott, és megszerezték a vezetést. (A bíró meglehetősen szarul vezette a mecset) Itt egy kép a félidei pihenésünkről, amikor kaptunk hideget-meleget egyaránt."

BLSE 2005. november 05., szombat, 19:29:26. „Kissé kész vagyok, mert kikaptunk, pedig nem jobbak nálunk, de hát már csak ilyen a foci L. Na, de most már ezen nem bírunk változtatni! Ja, és szegény Hofit nem kell bántani, mert nem volt sok védeni valója, de megcsúszott és ez van! Majd jön a Bácsalmás még Bajára, és ott kapnak majd remélem! Na ennyit erről a meccsről!

BKS 2005. november 5., 22:23:00 Bácsalmási siker a rangadón „A megyei serdülő bajnokság Déli csoportjában, a 2005-2006-os bajnoki év őszi szezon, 12. fordulójában a második Bácsalmás a listavezető Baja együttesét fogadta. A slágermérkőzésen, amint az várható volt, nagy küzdelem zajlott, ám a látottak alapján a PVSE sikere teljesen megérdemelt."

BLSE 2005. november 05., szombat, 22:33:51. „Itt van a mai meccs leírása a Bácskai Sport(?) oldaláról. Igaz, hogy kicsit kiszínezték, mert az első félidőben a kapuinkig nem jöttek el, és a mi helyzeteinket nem részletezi úgy, de nem baj! Ott, a végén mondja, hogy nem idézné edzőnk, mondandóját, ott ne is idézze, és ne ugasson hogy hogy nyilvánult meg mert szájbaverem!" Majd szó szerint idézik, a 10 perccel korábban megjelent, akkor még a csapatképek nélküli, szerintük, a Bácskai Sport, valójában a Bács-Kun Sport oldalán megjelent tudósítást! Majd később fotókkal bőven illusztrálják a mérkőzést! (A csapatképeket ezúton is megköszönöm Rónai Sándor sporttársnak.)

BLSE 2005. november 06., vasárnap, 08:56:14. „A képen balról, (Csima László), Józsa Patrik, Krizsán (Milán), (Gál) Andor. Krizsán és mögötte Andor. Ott bal oldalt van bordó mezben Józsa Patrik, akit Krizsán kikapcsolt és szinte semmit se bírt csinálni."

BLSE 2005. november 08., kedd, 22:02:11. „Itt egy csapatkép rólunk. A bácsalmási meccs után készült ezért vagyunk a képen kicsit szomorúak. Majd Baján, megkapják a magukét a bácsalmásiak!

Nos, a megyei serdülő bajnokság Déli csoportjában olyan csapatok állnak az élen, amelyek egy-egy vereséget szenvedtek el a lejátszott 13 mérkőzésen. Az egyik csapat, a Bácsalmási Petőfi VSE gárdája, amely egyetlenként a mezőnyben, legyőzte a listavezető BLSE, kiváló, fentebb bemutatott játékosokból álló együttesét.

Prókai Károly Bács-Kun Sport

75 éves a Vörösmarty Mihály Általános Iskola

Bácsalmáson, a város főutcáján álló patinásépületben, egyes források szerint, 1922 óta folyik oktatás. Az évek során helyet kapott itt polgári fiú- és leányiskola, mezőgazdasági szakközépiskola, német nemzetiségi polgári iskola és iparos tanoncoktatás. Nos itt most a Vörösmarty Mihály Általános Iskola működik, amely alapításának 75. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezést rendeznek december 3-án, szombaton 10 órai kezdettel a művelődési házban. Ezt követően iskolatörténeti kiállítás nyílik, majd a déli órákban egykori tanárok, diákok elevenítik fel régi emlékeiket.

Az iskolatörténeti kiállításon remélhetőleg méltó helyet kapnak majd azok is, akik az iskola jó hírét sporteredményeikkel is öregbítették. Ezzel ismét bizonyíthatnák, hogy a testi nevelés ma is hangsúlyosan szerepel a tanrendben, meg a tanórákon kívül is.

A testnevelést szívügyüknek tekintő tanárok közül most csak néhányat említsek: Teleki István, Teleki Gabriella, Molnár József, Únyi Márton, Huttererné Engi Erzsébet.

A labdarúgásban, 1966-ban, az Úttörőolimpián - Fehér Zoltán, Turcsányi József, Fekete Imre, Feodor László, Aradi József, Száhl Zoltán, Bíró István, Bubán László, Nasz János összeállításban - 1967-ben, a Pajtás Kupán - Turcsányi József, Száhl Zoltán, Bíró István, Fekete Imre, Feodor László, Bubán László, Aradi József, Kocsis Csaba, Fehér Zoltán, Rudics János alkotta csapattal - országos első helyezéseket kiharcoló tanulók, vagy az 1968-ban, az Úttörőolimpián negyedik helyezést elért leány kézilabda együttes - Csiszár Kati, Rudics Éva, Schaffer Bora, Földessy Piri, Rádi Rózsa, Feodor Ibolya, Baranyi Zsuzsa, Horváth Anna, Szepesváry Györgyi, Szeidl Anna, Giszinger Györgyi, Prikidánovics Erzsébet összeállításban. Hogy az atléták közül most csak két egyéniséget említsünk: Tenyér István, és Susánszki Ferenc személyét, akik országos viszonylatban is kiváló eredményeket értek el egykor, vagy a tornászokat, de hosszan lehetne még sorolni az iskola, sportban elért sikereit. Most nem tesszük.

Holnap, azaz december 3-án, szombaton családostól elmegyünk az iskola emlékünnepségére, majd az ezt követően megtekinthető iskolatörténeti kiállításra, és sok más, érdekesség mellett a sportoló ifjúságról is képet alkothatunk. A programot, másoknak is figyelmébe ajánlom. Prókai Károly Bács-Kun Sport

Nemzetközi verseny Bácsalmáson

Bácsalmási Lapok decemberi száma beszámolót közöl, a Bácsalmási Bácska Sport Közhasznú Egyesület tevékenységéről, eredményeiről. A biliárdozók több országos bajnokságot nyertek, sőt EB-re készülnek Árpás Istvánék. Mint a hírekből kiderült, jelenleg a bácsalmási cselgáncsozók legnagyobb utazó nagykövete Tanács Attila, aki járja az országot és a világeseményeket, - versenybíróként. Az asztaliteniszezők pedig Jánoshalma csapatával mérték össze erejüket, ahol a végeredmény: Bácsalmás-Jánoshalma 22-20.

Biliárd A biliárdozók az idén egy műlökő OB-t és két amatőr pool házibajnokságot rendeznek a Biliárd Klubban.

A háromfalas és kombinált játékban egyaránt megnyerték az országos csapatbajnokságot, így Árpás István csapata a 2004-2005-ös évad eredményei alapján a 2005-2006-os évadban megrendezésre kerülő EB-n és világbajnokságon indulási jogot szerzett. A csapattagok egyéni bajnokságokon is érmes és pontszerző helyeken végeztek.

A biliárd szakosztály, idén decemberben nemzetközi meghívásos műlökő bajnokságot rendez, melyre holland, német ls osztrák versenyzők is érkeznek Bácsalmásra.

Cselgáncs A 2004-es évben 4 fő szerzett 6. kyu (fehér-citrom) övfokozatot a bácsalmási edzőteremben. Közülük ketten idén októberben megszerezték az 5. kyu (citromsárga) övet is Baján. Nemzetközi versenyen egy bronzérmes helyezést is elértek a judosok.

Tanács Attila versenybíróként 20 napot töltött el a különböző reegionális és országos, valamint világversenyeken.

Egy nagysikerű bemutatót követően novembertől Mélykúton, kihelyezett klub jött létre, közel 20 fő iskoláskorú részvételével. Az edzéseket Piukovics Tamás leendő sportedző és Páncsics Zoltán sportoktató vezeti.

Tiszteld az ellenfelet...

A megyénkben, a labdarúgásban zajló, 2005-2006-os bajnoki év negatív eseményeit nézve talán nem haszontalan oldalunkon is közzé tenni, a FIFA Fair Play irányelveit, tíz pontban összefoglalva, közérthetően. Ezekből ott is okulhatnak, ahol a sportot, jelen esetben a labdarúgást nem ezek szellemében űzték, eddig.

A FIFA FAIR PLAY irányelvei magukban foglalják mindazokat a sportbeli és erkölcsi elveket, amelyeket a FIFA mindig is védelmezett és amelyekért a jövőben is küzdeni fog, bármilyen, ezzel ellentétes befolyás vagy nyomás nehezedjék is rá.

Ez a tíz aranyszabály nemcsak a FIFÁ-nak, mint a futball világszintű vezető testületének hitvallása, hanem kifejezi a futball-világ családjának testvériségét és együttműködését is.

1. Légy sportszerű, játssz tisztán! 

2. Törekedj győzelemre, de méltósággal fogadd a vereséget!

3. Tartsd be a szabályokat!

4. Tiszteld az ellenfelet, játékostársaidat, a vezetőket és a nézőket!

5. Szolgáld a labdarúgás érdekeit!

6. Becsüld meg azokat, akik a labdarúgás jó hírnevét szolgálják!

7. Utasítsd el a korrupciót, a kábítószert, a rasszizmust, az erőszakot és  sportágunk többi kártevőjét!

8. Másokat is segíts ellenállni a korrupciónak! 9. Leplezd le azt, aki le akarja járatni a sportágat!

10. Tedd szebbé a világot a futball révén! FIFA

Bács-Kun Sport 2005. december 2.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 312
Tegnapi: 160
Heti: 472
Havi: 6 469
Össz.: 2 067 809

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport X./12. 2005.11.05.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »