PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Szeged - Bácsbokod 34-30 (17-15) (17-15)

Szegeden megtalálták az elvesztett fonál végét

2011. május 22., vasárnap, 13 óra

utban_szegedre_2011.05.22..jpg

Bácsbokod együttese a vendégsikerekkel végződött Szeged - Kistelek és a Szeged - Makó, na meg a Kistelek - Abony mérkőzések ugyancsak nem éppen a várakozásnak megfelelően alakult eredmények miatt, már csak a tisztes helytállás reményében léphetett pályára Szegeden az Etelka sori sportcsarnokban.

bokodi_melegites_2011.05.22..jpg

Bácsbokod (23)

Makó (15)

Bácsbokod (18)

Almási Dóra

Szalma Dóra

Szalma Dóra

Horváth Dorka 3

Horváth Dorka

Horváth Dorka 1

Draxler Orsolya 10

Szalma Nóra

Draxler Orsolya 4

Homoki Regina

Török Bianka 7

Homoki Regina 2

Forgó Nikolett 8/1

Forgó Nikolett 7

Tótváradi Solange 5

Grandjen Gréta

Draxler Dorottya 1

Puhalák Szidónia 6

Miklós Melinda 2

Miklós Melinda

Sebestyén Fanni

 Két fordulóval a felsőházi rájátszás vége előtt, egy olyan mérkőzésen, ahol az eredmény már semmit nem befolyásol. Sem az esetleges győzelem, sem egy vereség nem javít, vagy ront a bácskai lányok helyzetén - történjen bármi, csak az ötödik helyen végezhetnek. Ezt a mérkőzést már csak le kell játszani, azaz minden idegeskedés nélkül, nyugodtan vethetik magukat a játékba, a pontszerzésről sem lemondva, nem győzöm hangsúlyozni, már a sport lényegéből fakadóan is. Bár ez nem tűnt egyszerű feladatnak. Nehezítette a vendégek helyzetét, hogy Banász Ildikó sem lehet a csapatban... Továbbá mint az várható volt, a két Csongrád megyei csapat ellen elvesztett vezérfonalat valószínűleg megtalálja a hazai csapat is. S, valóban így történt, Gera Norbert a 'Bokodon, vagy legutóbb Makó ellen pályára küldött kezdőcsapattal szemben ismét egy új összetételű kezdőcsapattal vette fel a küzdelmet a bácskai alakulattal szemben.

Krónika 2011. május 22., vasárnap, 16 óra

eljen_2011.05.22..jpg

1-15. perc: 15 támadás - védekezés: 10-4. Szeged kezdte a játékot, majd Draxler Orsolya átlövését védte Prókai Anna. Támadó szabálytalanság miatt hiúsult meg a vendégtámadás, de a hazai csapat is eladja labdát, kapura lövés nélkül ér véget a 'bokodi támadás is. Homoki Rgina hétméteresből szerzi a mérkőzés első gólját: 1-0. Jobb szélről Prókai Anett kapu mellé lőtte a labdát. A 3. percben Draxler Orsolya átlövésből eredményes: 2-0. Prókai Anett szélről egy remek ívű ejtéssel veszi be Szalma Dóra kapuját: 2-1. Alakul a játék és ekkor még nagyon senki nem gondolta volna, hogy megismétlődik a legutóbbi, azaz 'Bokodon kialakult játék képe, az álomszerű kezdés, ám most a szegedi csapat szempontjából, pedig így történt: a vendégek játéka nem volt elég koncentrált és az első félidő felére, a sorozatos vendéghibáknak köszönhetően már-már behozhatatlan előnyre tett szert a hazai csapat. Bár előbb még ismét eladják a labdát, ám ezt követően már csak a vendégek hibáznak. A KSZSE viszont kétszer gyorsindításból, kétszer egyéni játékból, egyszer átlövésből zsinórban ötször eredményes Draxler Orsolya, Puhalák Szidónia, Homoki Regina révén: 7-1! Közben a játék menetét a Szűcs sporttárs versenybíró is megszakítja, talán nem győzi a kiosztott sárga lapok könyvelését, mi közben Gera Norbert is megkapja a ma sárgáját. A folytatásban Puhalák Szidónia és Prókai Anett is megszerzi második találatát, csak amíg az előbbi a nyolcadik hazai gólt jelenti, utóbbi a 'bokodi csapatnak is csak a második: 8-2! A félidő közepéhez érve rendeződik a helyzet a vendégeknél is, hisz a szegedi csapathoz hasonlóan három támadásból két gólt szerzenek. Szeged indításból és Draxler Orsolya átlövésből, Terner Liza pedig a vehemens szegedi védekezés miatt javukra megítélt két büntetőből eredményes: 10-4.

taktika_2011.05.22._taktika.jpg

16-30. perc: 19 támadás - védekezés: 7-11. A félidő második felében, az eddig sem kis iramú mérkőzés még nagyobb tempóra váltott, amelyben már a 'bokodi lányok játszottak fölényben. Ezzel együtt Draxler Orsolya növelte hét gólra hazai előnyt átlövésből: 11-4. Amíg a vendégek három következő támadásából Bennarik Petra eredményes jobb szélről, addig a vendégek védekezésében is beállt javulásnak köszönhetően a KSZSE háromszor hibázik: 11-5. A bokodi elhibázott támadást követően gyorsindításból, majd egyéni játékkal lő gólt a szegedi csapat, de ezekre már rendre válaszol a bácskai csapat. Előbb Terner Aliz büntetőből, Prókai Anett átlövésből eredményes. Talán csak az érthetetlen, hogy miért nem így kezdett a vendégcsapat már az első perctől kezdve: 13-7. Sebestyén Fanni lövését védi Gyimesi Nóra, majd a felállt fal ellen Bennarik Petra eredményes: 13-8. A beállós lép vonalra, az ellentámadásnál nem így Bennarik, aki a jól előkészített húzások végén rendre eredményes, így most is: 13-9. Homoki Regina szabadul ki a szoros őrizet alól és egyéni játék után tisztán lőhet: 14-9. Schnábl Zsuzsi beállós eredményes: 14-10. Draxler Orsolya lövése ezúttal a kapufán csattan és a hazaiak csak tetézik a bajt, egy hetest érő szereléssel. Terner Aliz a kapus csere ellenére, biztosan értékesíti a harmadik büntetőjét is: 14-11. Így tesz Puhalák Szidónia is a hetes vonalról, meg Prókai Anett is átlövésből kilenc méterről: 15-12.

5_-_1_vegyesvedekezes_2011.05.22..jpg

Kár azért a laza 'bokodi kezdésért, most a tetemes hátrány lefaragására befektetett többlet energia nagyon kezd hiányozni, ennek köszönhetően a már csak háromgólos hátrány ötre növekszik, miközben a vendégeknél, egy akció kivételével már csak Prókai Anett vállalkozik a támadások befejezésére... A félidő végén lezajlott hét támadásból, előbb a befutó jobb szélső Horvát Dorka eredményes, majd Gyimesi Nóra véd egy lövést, végül Draxler Orsolya átlövésből eredményes, majd a további négy támadást már a Szeged elhibázza. A bokodi támadásokban Prókai Anett pörög még ezerrel, ám előbb belemenést ítélnek ellene a bírók, majd átlövését védi Szalma Dóra, harmadszor meg már lőni sincs esélye a védők ténykedésének köszönhetően fog padlót. A 'bokodi gólhelyzet ismét hárítva, nem így a megítélt büntető, amit Terner Aliz értékesít biztos kézzel negyedszer is: 17-13. Egy szép, legfőképpen hatásos szélső kerülés után Prókai Anett ezúttal bal szélről lőhet és a labda Szalma Dórát „megfésülve" vágódik a léc alá: 17-14. Jobbról Bennarik Petra próbálkozik hasonlóval ezúttal Szalma Dóra védi a lövését, nem így az ismét büntetővel végződött 'bokodi támadás után Terner Aliz ötödik hetesét: 17-15.

bokodi_vegyes_vedekezes2011.05.22..jpg

1-30. perc: 34 támadás - védekezés 17-15. Az első félidőben a játék képe, tökéletesen tükrözte a bemelegítés során látottakat. A hazai csapat már javában, és intenzíven melegített, amikor a vendégek még csak alapjáraton tették a dolgukat. Meg az is nagyon látszott, hogy a KSZSE az előző mérkőzésekkel ellentétben, most nagyon komolyan veszi az utolsó hazai mérkőzést. Ez a bemelegítésből, na meg abból is látszott, hogy Gera Norbert ezúttal egy „viszonylag" teljesen új összetételű csapattal próbálta a KSZSE presztízsén esett csorbát kiköszörülni. A hazai álomszerű kezdéshez, az eredmény ilyen alakulásához azonban a vendégek is alaposan hozzájárultak, több elkerülhető hibát vétve. Negyedórányi játék után lehiggadva, a csapatot is átszervezve, már fölénybe kerültek a vendégek és akár a le is dolgozhatták volna a tetemes hátrányukat, csakhát az első negyed órát követő tempó, a vendégeket is „megfogta"...

bokodi_vegyes_vedekezes_2011.05.22._-_2.jpg

31-40. perc: 11 támadás - védekezés: 6-7. A fáradni látszó hazai csapatot cserékkel frissítette Gera Norbert, ám így is a vendégek játszottak fölényben. A második félidőt a vendégek kezdték, majd Prókai Anett egyéni játékkal zilálta szét a hazai védelmet és egy gólra faragta a hátrányukat: 17-16. Ugyancsak Anett akciózott, amikor egy általa megszerzett labdával próbált gólt elérni, de ennek a támadásnak gólhelyzetben ismét a padló lett a vége. Sajnos a hetest ezúttal nem tudta értékesíteni Terner Aliz - a labda kapufán landolt. A kis Görbe akciózott, ám a nagy igyekezetben kétszer indult és az ellentámadásból a gyors lerohanás végén Prókai Anett a jobb felsőbe zúdította az 'bokodi egyenlítő gólt: 17-17! Török Bianka góljával: 18-17. Terner Aliz egyenlít: 18-18. Szalma Nóra javára ítélnek büntetőt, amit Draxler Dorottya értékesít: 19-18. Varga Kitti nem találja a kapuba vezető vezérfonalat, Szalma Dóra védi a lövését bal szélről, nem így Draxler Dorottya lövését Gyimesi Nóra ugyancsak balról: 20-18. Jobb szélről Bennarik Petra eredményes: 20-19. Egy-egy beállósból elért góllal: 21-20. Draxler hibázik bal szélen, nem így Terner Aliz: 21-21. Egy-egy elhibázott támadás után, Török Bianka eredményes, de nem marad válasz nélkül a hazai gól. Terner Aliz egyéni játék végén egyenlít: 22-22. A hazai csapat vét hibát a beállós poszton, de hibáznak a vendégek is. Török Bianka jobb kettőből szerez ismét előnyt a szegedi együttesnek: 23-22.

bokodi_tamadas_liza_2011.05.22..jpg

41-50. perc: 11 támadás - védekezés: 6-2. A mérkőzés 40. percéig bírta a hatalmas tempót a 'bokodi csapat, míg a hazai együttes friss erők révén még újítani tudott. Prókai Anett átlövését védte a kapus, a gyors ellentámadás végén viszont kapu mellé szállt a labda. Anett próbálkozott most egy pontosabb átlövéssel, de ez meg a kapu mellé csúszott. Draxler Dorottya gyorsindításból eredményes: 24-22. Bennarik Petra lövését védi Szalma Dóra. Forgó Nikoletta gondolkodik, mitévő legyen, csak közben halad és a lehetségesnél többet lép labda leütés, vagy átadás nélkül... Prókai Anett próbálkozik a kaput eltalálni átlövéssel, ezúttal teljes sikerrel - a labda a kapufán csattan. Török Bianka gyorsindítás végén eredményes: 25-22. A további öt támadásból előbb jobb szélről Bennarik lő kapu mellé és ez a következő négy kísérlet során egy kivételtől - Schnábl beállóstól - eltekintve, folytatódik a rossz sorozat, míg Gera edző csapata zsinórban négyszer eredményes gyorsindításokból, átlövésekből: 29-23. A vendégedző Romsics Erzsébet kér időt, hogy megtörjék a hazai csapat lendületét és rendezzék a sorokat, és ez bevált, de előbb Bennarik Petra lövését védi a kapus, majd Terner Aliz hetesből szépít: 29-24. Tovább lehetne faragni a hátrányt, hisz közben a hazai csapat négyszer adja el gyors egymásután a labdát, ebből egyszer gyorsindításban, na meg egyszer Forgó Niki révén, aki nagyon nem érzi most a három lépést, immár másodszor... Viszont Varga Kitti a kaput nem érzi, akinek a góljai ezúttal nagyon hiányoznak a bokodi gólok sorából.

bokodi_tamadas_varga_kitti_2011.05.22..jpg

51-60. perc: 9 támadás - védekezés: 5-6. Az utolsó tíz perc elején Prókai Anett egyéni játék után szépít: 29-25. Varga Kittit alaposan feltérképezte Szalma Dóra, és védi a lövését. Draxler Dorottya viszont elemében van bal szélről, Trener Aliz meg átlövésből: 30-26. Majd hetesekből is utóbbiak eredményesek: 31-27. Gémes Adri az első gólját szerezve szépít: 31-28. Majd a kis Görbicz próbálja helyzetbe hozni Szalma Nórát, ám az átlövéshez a zárás szabálytalan. Bennarik Petra is fárad, hisz mint az előző három kísérletét is már, ezt is Szalma Dóra védi. Török Biankát akadályozzák a 'bokodi védők gólhelyzetben és hetesből, majd akcióból ötgólosra nő a hazai előny: 33-28. Az 58. percben egy gyorsindítás végén Schnábl Zsuzsi robogott az ellen kapujáig és a labdát, ahogy kell, Szalma Dóra kapujába vágta: 33-29. Utóbbi, viszont ahogy nagyon nem kellett volna, a kapuig csúszva érkező, földön fekvő gólszerzőbe rúgott. A játékvezetők egy pillanatig sem tétovázva kiállították a magáról megfeledkező játékost és ekkor a tudatosult bennem, az ítélet láttán felcsattanó taps erejéből, hogy milyen sok bácskai szurkoló volt jelen a szegedi sportcsarnokban. Ezt követően meg már egy-egy gólváltást követően alakult ki a végeredmény: 34-30.

hat_ez_bizony_szegedi_2_perc..._2011.05.22..jpg

41-60. perc: 31 támadás - védekezés: 17-15. Már szigorúan 'bokodi szemszögből, nagy kár, hogy a mérkőzés első tizenöt percében úgy zajlottak a mérkőzés eseményei, ahogy zajlottak. Egy kicsit jobb bemelegítéssel, és az első félidő második felére átszervezett felállással kezdve a mérkőzést, nem kellett volna az eredmény után loholni. A csapat dicséretére legyen mondva: a mérkőzés 40. percére sikerült is ledolgozni a tetemes hátrányt, ám ez olyan plusz energiák mozgósítását vette igénybe, amely különösen a második félidő közepén, de a hajrá perceiben is nagyon jól jött volna. Annál is inkább, hisz a 'bokodinak nem állt rendelkezésére a szegedi csapathoz hasonló cseresor, amikor a hazai játék ritmusa, eredményessége megtört illetve fáradni kezdtek a fiatalokkal tűzdelt, egyébként sem „öreg" játékosok.

szeged_-_bacsbokod_2010._majus_22._34-30_17-15_17-15.jpg

Összegzés: Talán két tényezőt említhetnénk, ami eredményezte a mostani négygólos különbséget a hazai csapat javára: a vendégeknek már a harmadik helyezés lehetősége sem nyújtott kellő motivációt a Szeged elleni utolsó leheletig való küzdelemre, bár ezt megtették Banász Ildiért is hajtva, amíg bírták. Csakhát ebben az a fájó, hogy az esély a harmadik helyezésre, nem a 'bokodi csapat játékán múlott... A másik oka négygólos vereségnek, hogy az előző két fordulóban, a két Csongrád megyei csapat elleni gyalázatos játék, legfőképpen a két vereség miatt, a hazai együttes helyre akarta állítani az említett két mérkőzésen a  róla kialakult képet... Hát nem tudom, sikerült-e?

szeged_-_bacsbokod_2010._majus_22._34-30_17-15.jpg

Szeged - Bácsbokod 34-30 (17-15)

Szeged, 100 néző. Vezette: Bozó Zoltán, Nika István. Szeged: Szalma Dóra - Horváth Dorka 1, Draxler Orsolya 4, Tótváradi Solange 5, Homoki Regina 2, Puhalák Szidónia 6, Sebestyén Fanni. Csere: Almási Dóra, Forgó Nikoletta 1, Kovács Krisztina 1, Draxler Dorottya 7, Török Bianka 5, Szalma Nóra, Szabó Andrea. Edző: Gera Norbert. Bácsbokod: Prókai Anna - Prókai Anett 8, Gémes Adrienn 1, Terner Aliz 11/9, Varga Kitti, Schnábl Zsuzsanna 4, Groll Mónika. Csere: Gyimesi Nóra, Bennarik Petra 6, Terner Zsanett. Edző: Romsics Erzsébet. Az eredmény alakulása: 7-1, 10-4, 13-6, 15-12, 17-12, 17-15, 17-17, 22-22, 26-23, 29-23, 30-27, 33-29, 34-30. Hétméteres/gól: 6/5 illetve 11/9. Kiállítás: 10 illetve 10 perc. Piros lap: Szalma Dóra az 58. percben.

szeged_-_bacsbokod_34-30_17-15_nem_felejtettek_el_jatszani....jpg

kitti_es_kis_gorbe..._2011.05.22.jpg

tamad_a_bokod_2011.05.22..jpg

pro-sport

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 89
Tegnapi: 649
Heti: 1 284
Havi: 6 718
Össz.: 1 253 770

Látogatottság növelés
Oldal: Bácskai kézilabda: kétszer kettő néha egy... III.
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »