PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Bács megyei Kupa 2010-2011. - Szuper Kupa 2011.

Solt? Gara? Vagy a Bács Megyei Kupa és a Szuper Kupa döntője?

A 2011-2012. évi Labdarúgó Magyar Köztársaság Kupa megyei selejtezőinek végéhez közeledve nem árt számba venni a továbbjutott csapatok előtt álló további lehetőségeket.

Mint ismeretes a Bácsalmási Petőfi VSE könnyen felejthető kilencven perc után, annál izgalmasabb tizenegyes párbajban vívta ki az országos főtáblára kerülés jogát - MK: PVSE-L.bene Még egy kör? Miért ne? Ám itt még nem ért véget a nagy menetelés. A magyar kupa megyei „előselejtezője" egyben a Bács Megyei Kupa elhódításáért is zajlik, ezért az 5. selejtező körből továbbjutott négy csapat - Bácsalmás, Gara, KTE II. és Solt - közül, a három nem NB-s együttes szállhat harcba.

A versenykiírás ide vonatkozó szabálya szerint: „ha a KTE II. csapata továbbjut akkor a további három csapat közül egy erőnyerő lesz, azaz további mérkőzés nélkül a megyei kupa döntőjének résztvevője lesz." A döntőbe jutást eldönteni hívatott mérkőzés sorsolásának ideje: 2011. április 27., szerda, 15:00 óra a BKMLSZ székháza. A mérkőzés ideje: 2011. május 11., szerda, 17:00 óra.

Miután Bács-Kiskun megyéből hat csapat kerülhet fel az országos selejtező főtáblára, így az ötödik fordulóban vesztes csapatok - Ladánybene, Kisszállás, Akasztó, Harta - is tovább játszanak. A továbbjutó együttesek viszont már csak az országos főtáblára kerülhetnek.

A Bács Megyei Kupa döntőjére 2011. június 6-án kerül sor Kiskőrösön. Ennek a tétje, a díszes serleg és a dicsőség mellett az, hogy a kupagyőztes csapat a megyei Szuper Kupa keretén belül, megmérkőzhet a 2010-2011-es megyei bajnokkal. Az idei évben meg nagyon könnyen előfordulhat, hogy a két mérkőzés sorozat győztese ugyanaz a csapat lesz, így a Bács Megyei Kupa döntőjében vesztes csapat játszhat a megyei I. osztály bajnokával Városföldön, egy később kijelölendő időpontban...

És akkor a Bácsalmás előtt álló lehetőségek variációk:

  1. A hatodik forduló sorsolásakor, a PVSE erőnyerő lesz, így a Gara - Solt mérkőzés győztesével, valószínűleg Solt csapatával döntőt játszik június 6-án, Kiskőrösön.
  2. Solt lesz az erőnyerő, és a PVSE csapatát Gara együttesével hozza össze a jó sorsa. Előbb Garára látogat a PVSE május 11-én, ahol és amikor valószínűleg továbbjut, majd a döntőben Kiskőrösön mérkőzik meg Solt együttesével június 6-án. Ha Gara jut tovább, a PVSE számára véget ér a megyei küzdelem és legközelebb már csak az országos főtáblán játszik kupamérkőzést...
  3. A lehető legrosszabb variáció szerint, Gara lesz az erőnyerő és Solt együttesét húzzák ki előbb a kalapból, így Solton lesz a döntőbe jutást bitosító mérkőzés... A PVSE számára valószínűleg véget ér a megyei kupamenetelés, hisz Solt együttese ma már több mint bajnokesélyes csapat...
  4. Minden rosszban van valami jó alapon Gara az erőnyerő, de Bácsalmás nevét húzzák ki előbb a sorsolásnál, így Hazai pályán lehet próbát tenni a döntőbe jutásra Solt ellenében... A PVSE számára valószínűleg véget ér a megyei kupamenetelés, hisz Solt együttese ma már több mint bajnokesélyes csapat...Ha az első két pontban leírtak valamelyike lesz a befutó tipp, akkor a PVSE június 6-án Kiskőrösön a Solt együttesével meccsel a kupa elhódításáért...
  5. Ha a PVSE nyer, mint első helyezett csapat oklevél, a játékosoknak 24 darab aranyszínű érem, a csapat edzője pedig plakett díjazásban részesül. A csapat egy évig jogosult a vándorkupát őrizni. A kupasikerének köszönhetően a megyei Szuper Kupa döntő résztvevője lehet egy későbbi időpontban, amelynek helyszíne Városföld. A második Solt oklevél, a játékosok 24 darab ezüstszínű érem, a csapat edzője plakett díjazásban részesül.
  6. Ha Solt nyeri a Bács Megyei Kupát, az előbbi pontban leírtak a mérvadóak, csak fordítva. Annyi különbséggel, ha a Solt nyeri a bajnokságot és így vesz részt a Szuper Kupa döntőjében, akkor az ellenfele ott, a Bács Megyei Kupa döntőjében vesztes második helyezett csapat, azaz Bácsalmás lehet....?

A legutóbbi két pontban leírtak valamelyikének megvalósulása talán nem is olyan Istentől elrugaszkodott elképzelés. Egy kis szerencsével, akár így is történhet.... Nem? Persze április 27-én, szerdán délután meg egészen pontos is lehet a további menetrend... Biztonság kedvéért, a javaslom az 'almási csapat játékosainak, június 6-ra ne csináljanak programot maguknak...


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 22
Tegnapi: 384
Heti: 2 452
Havi: 9 514
Össz.: 1 274 979

Látogatottság növelés
Oldal: Solt? Gara? Vagy a Bács Megyei Kupa döntője?
PRO-SPORT - © 2008 - 2019 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »