PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Bajnoki és kupamérkőzések Kunbaján

Tanulságos vereségek az idény végén

sonyi_unnepeket_boldog_sportsikerekben_gazdag_uj_evet_kivan_a_pro-sport.jpg

Asztalitenisz A november 20-án Jánoshalmán győztesen megvívott mérkőzést követően három bajnoki és egy kupamérkőzésen szerepelt a kunbajai asztalitenisz csapat. Azt nem mondhatnánk, hogy sikerszéria övezte az idényzáró játékot, ám több értékes részeredményt könyvelhettek el Kovács Péterék. S, mint Figura Tibor mondja: a vereségek ellenére rengeteg tapasztalattal lettek gazdagabbak, amelyek majd a bajnokságban a riválisok ellen kamatozhatnak - de már csak a tavaszi idényben.

Hét - tizenegy: háromszor

- Soltvadkerten a halasztott meccsen csak abban az esetben lehetne nyerni, ha a négyesünk egyszerre játszana kirobbanó formában - vélekedett Figura Tibor a mérkőzés után. - Kiválóan indult a találkozó, hiszen meg tudtuk nyerni az egyik legfontosabb meccset, a párost. Ezután, az első egyéni körben kellett volna még megerősítenünk a vezetést, ám nem tudtunk élni a lehetőségekkel. A játszmák végjátékait rendre elszúrtuk, így ahelyett, hogy elhúztunk volna, a vendéglátók tették meg ugyan ezt. Egyik legmegbízhatóbb játékosunk - Kovács Péter - is nyert mérkőzés nélkül játszott. Ő sem, és Havasi Sándor sem tudott egyéni mérkőzést nyerni. Egyik játékosunk sem játszott végig egyenletesen jól, de mindegyiküknek voltak jó szériái és felvillanásai. Pedig a hazaiak sem füstöltek, ám minden kulcsszituációból ők jöttek ki jobban.  

11.11.30._berghoffer_-_kern_ketten_7_gyozelem_soltvadkerten.jpg

- Kern Adrián és Berghoffer László viszonylag simán verte három ellenfelét is, viszont a kellemetlen stílusú Bibók Balázson ők sem találtak fogást, így a vadkerti játékos ünnepelhetett ellenük. A 9-6-os hazai vezetés után még megpróbáltunk felállni, ám ismét elúszott egy ki-ki meccs és így vereséggel kellett szembesülnünk a találkozó végén.

Soltvadkert III. - Kunbaja 11-7 Soltvadkert III. : Bibók Balázs 4, Mátécsa Zoltán 2, Bibók László 2, Kárász András 2, Bibók Balázs - Kárász András 1. Kunbaja: Berghoffer László 3, Kern Adrián 3, Havasi Sándor, Kovács Péter, Berghoffer László - Kern Adrián 1.

- Kunbaján, izgalmas mérkőzésen szerezte meg a pontokat a Dunaegyháza is, amely csapat ellen a Kern, Berghoffer, Kovács, Havasi, Figura ötös szerepelt.

11.12.12._jatekos-edzokent_is_a_topon_kovacs_peter.jpg

- A párosok elveszítése után az első két négyes egyéni kör után már 7-3-ra vezettek a Duna partiak. Ekkor nagyon úgy nézett ki, hogy elhúznak a vendégek, ám Kern Adrián és Berghoffer László nagy akarással megfordították meccseiket és a tetemes hátrányt sikerült ledolgozni. Sőt még Kovács Péter is öldöklő, ötjátszmás csatában fektette két vállra a nála jóval esélyesebb, Bujdos Ferencet.

- A vendégeknél az elején Bocs László játéka tűnt ki, aki hibátlan játékával mutatta a többiek számára az utat. Őt végül csak Kern Adrián tudta megállítani. Kiemelkedett még a vendégektől Angyal János, akit csak Berghoffer László tudott legyőzni.

11.12.12._angyal_janos_dunaegyhaza.jpg

- Fontos momentuma volt a meccsnek, hogy mindkét párost hozta a Duna-parti csapat, így végig lépéselőnyben játszhattak. A vendégeknél mind a négy játékos igazi csapatként működött, így megérdemelten vitték el a bajnoki pontokat Kunbajáról.

Kunbaja ATSK - Dunaegyháza I. 7-11 Kunbaja: Kern Adrián 3, Berghoffer László 3, Kovács Péter 1, Havasi Sándor, Kern Adrián - Berghoffer László, Kovács Péter - Figura Tibor. Dunaegyháza: Angyal János 3, Bocs János 3, Petrényi Mátyás 2, Bujdos Ferenc 1, Angyal János - Bocs László 1, Bujdos Ferenc - Petrényi Mátyás 1.

11.11.07._janoshalma_-_kunbaja_5-13_kunbaja_csapata.jpg

- Kiskőrösön játékban nem volt különbség a két csapat között. Együttesünk csak három és fél órás nagy csatában szenvedett vereséget.

- Az idei utolsó mérkőzésünket játszottuk a 'kőrösi oroszlánbarlangban. Ők sem hitték - mi is csak titkon reméltük - hogy lehet esélyünk ellenük. Főleg azok után, hogy a párost megnyerték, és vezetést szereztek. Csakhogy ezek után valamennyi játékosunk kiváló játékot varázsolt az asztalra. Nagy akarással társulva, fokozatosan irányításunk alá vettük a mérkőzést és érződött, hogy meglepetést szerezhetünk. és így ritkán látható színvonalas mérkőzés alakulhatott ki.

11.12.12._kern_adrian_egyre_jobb_formaban....jpg

- Mindenképpen ki kell emelni Kern Adrián három remek skalpját Sebestyén Gábor, Kelemen Sándor, és Matusik Ferenc legyőzésével. Érdekes ütközet volt a Berghoffer László - Matusik Ferenc összecsapás is: amíg a többi játékosunk már a harmadik mérkőzését játszotta, addig ez a két játékos még a legelső meccsét próbálta befejezni. Ami 58 perc alatt sikerült is, Berghoffer László 3-2-es győzelmével. Ezt követően Kovács Péter is megizzasztotta Matusik Ferencet, de a kőrösi játékos a döntő játszmában hálóról lepattanó labdákkal, és csuszákkal megadásra késztette Pétert.

- A küzdelem hevességére mi sem jellemzőbb, hogy az egyéni mérkőzéseken öt is 3-2-es eredménnyel végződött, amelyekből csak kettőt nyertünk mi. Végül is a három és fél óráig tartó mérkőzés és a számszerű végeredmény nem tükrözi hűen a látottakat - hazaiak szerint sem., Minden labdamenet nagy csatában dőlt el, és a végeredmény ellenére csak apró nüánszokon múlott a hazai győzelem.

Kiskőrös AC - Kunbaja 11-7 Kiskőrös: Kelemen Sándor 3, Atkári Árpád 3, Matusik Ferenc 2, Sebestyén Gábor 2, Kelemen Sándor - Sebestyén Gábor 1, Matusik Ferenc - Atkári Árpád. Kunbaja: Kern Adrián 3, Berghoffer László 3, Kovács Péter, Havasi Sándor, Kern Adrián - Berghoffer László 1, Kovács Péter - Havasi Sándor

Asztalitenisz Csapatbajnokság

Megyei II. osztály 2011-2012.

Őszi idény

M

G

D

V

NSz

VSz

Szk

P

T%

1

Kalocsa

7

6

0

1

83

43

+40

18

86

2

Dunaegyháza*

7

5

0

2

72

54

+18

15

71

3

Soltvadkert III.*

7

5

0

2

72

54

+18

15

71

4

Baja II.**

7

3

2

2

73

53

+20

12

57

5

Kiskőrös**

7

4

0

3

69

57

+12

12

57

6

Kunbaja***

7

1

2

4

59

67

-8

6

29

7

Kiskunmajsa***

7

1

2

4

65

61

+4

6

29

8

Jánoshalma

7

0

0

7

11

115

-104

0

0

Azonos pontszámnál az egymáselleni eredmények:

*10-8, **11-7, ***9-9 (36-28 szettarány

A három győzelmet is elért Kern Adrián így vélekedett a mérkőzésről: - Remek küzdelem volt, amelyben sok ki nem kényszerített technikai hibát követtünk el és a hazaiak éltek a lehetőséggel - mondta Adrián a kőrösi mérkőzés után. - Nem vallattunk szégyent, végig tartottuk a lépést neves ellenfelünkkel. Voltak remek periódusaink, a technikai hibáink miatt azonban veszítettünk. Kár érte...

TEK-SZOL Kupa 2. forduló Kiskunmajsa csapatán kettős győzelemmel túljutva a megyei I. osztály egyik legjobbjával, a Baja I. csapatával került szembe Kunbaja a kupa második fordulójában. A Baján lebonyolított első mérkőzésen egy méretes zakóba szaladt bele a határmenti együttes, így a várhatóan december 28-án következő visszavágó pusztán formalitásnak tűnik...

A bajaiak egy pillanatig sem hagyták érvényesülni a becsületesen küzdő kunbajai csapatot. 7-1-es állás után  már csak epizód szerepet engedtek a vendégeknek. Papírforma eredmény született a megye I. osztály bajnokaspiránsa és Kunbaja párviadalában.

11.11.11._slingar_antal_baja_tekszol_kupa.jpg

- Kern Adriánnak most nem feküdt a két legmagasabban jegyzett bajai játékos stílusa. Berghoffer László viszont nagy csatában 3-2-re verte a bajaiak legjobbját, Varga Jánost. Ifj. Katona László viszont már neki is megállj-t parancsolt. A Slingár Antal - Figura Tibor összecsapás is öldöklő mérkőzést hozott: a bajai játékos 2-1-es előnyénél Figura 10-6-os előnyre tett szert és érett a döntő játszma, ám végül ez az előny sem volt elég és Slingár 12-10-re megfordította az állást, ezzel 3-1-re a mérkőzést.

- Az osztálynyi különbség ellenére helytállt a kunbajai legénység. Reméljük, az itt szerzett tapasztalatok a riválisok ellen kamatozódik majd.

Baja I. - Kunbaja ATSK 14 -1 Baja I.: ifj. Katona László 2, Tóth Zoltán 2, Slingár Antal 2, Csongor Tamás 2, Illés György 2, Varga János 1, Ifj. Katona László - Varga János 1, Tóth Zoltán - Slingár Antal 1, Csongor Tamás - Illés György 1. Kunbaja: Berghoffer László 1, Kern Adrián, Kovács Péter, Figura Ákos, Havasi Sándor, T. Kovács Bence.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kíván a Pro-Sport

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 387
Tegnapi: 393
Heti: 4 269
Havi: 9 703
Össz.: 1 256 755

Látogatottság növelés
Oldal: Tanulságos, nagy csaták - vereségekkel...
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »