PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

MK 2010-2011. Bácsalmás - Ladánybene 0-0 (6-5)

Bácsalmási kupasiker - 47 év után ismét

Bácsalmáson legutóbb negyvenhét évvel ezelőtt történt meg, hogy akkor MEDOSZ SE néven illetett labdarúgó csapat feljutott az országos főtáblára. A dicséretes menetelésnek akkor, 1964. augusztusában, csak a Budapesti Honvéd parancsolt megállást. Bácsalmás - Budapesti Honvéd 0:8. A mérkőzésen különösen Tichy Lajos volt elemében, de a Nincsevics - Ősz I., Jágity István, Wachtler - Locskai, Cséfalvy - Zellei, Borcsik, Prikidánovics, Ősz II., Kormány összeállítású MEDOSZ SE is dicséretet érdemel az eddig nyújtott kiváló teljesítményért, nem különben, a csapat edzője: Dörner Ferenc.

Legutóbb éppen két évvel ez előtt, a most soros ellenfél Ladánybene ellen majdnem sikerült a nagy haditett: MK: PVSE-L.bene Még egy kör? Miért ne?

Bács megyei Kupa 2010-2011.

5. forduló: 2011. április 20., 17.00

 

Hazai

Vendég

Tipp

Eredmény

1

Bácsalmás

Ladánybene

1

0-0 (6-5)

2

Gara

Kisszállás

1

2-1

3

Akasztó

KTE II.

2

1-3

4

Harta

Solt

2

1-3

Az idei kiírásban viszont új szelek fújnak a ma már PVSE névre hallgató, a megyei I. osztályban nem éppen villámrajtot vett csapat háza táján. Ha eddig a bajnokságban nem is szerepeltek jól a bácsalmási labdarúgók, a kupamérkőzéseken egytől egyig sikerrel jutottak túl. Ennek köszönhetően fogadhatták az elmúlt években zajos sikereket elérő Ladánybene együttesét hazai pályán, nem titkoltan a visszavágás reményében. Nos ez, ha nem is a rendes játékidőben, de sikerült. A gólnélküli döntetlennel végződött mérkőzés után következett az öt-öt büntető, amely ugyancsak nem hozott döntést első neki futásra: egy-egy hiba után még mindig eldöntetlen volt, ki kerül a főtáblára? Aztán a büntetők hetedik körében eldőlt, hogy a 2013-ban az alapítás századik évfordulóját ünneplő, patinás múltú egyesület, az egykori BSC, napjainkban a Bácsalmási Petőfi Városi Sportegyesület csapata, a megyei selejtező 5. fordulójából ugyancsak továbbjutott Gara, Solt és a KTE társaságában, már az országos főtáblán várhatja következő ellenfelét. A mai vesztes Ladánybene előtt is nyitva még az ide vezető út, ám ehhez a négy mérkőzés veszteseit még összesorsolják és e két mérkőzés győztesei ugyancsak a főtáblára, kerülhetnek. A kupamérkőzés pikantériája, hogy Ladánybene május elsején ismét Bácsalmásra látogat, az a mérkőzés viszont már a bajnoki pontokért zajlik...

Bácsalmás - Ladánybene 0-0 (0-0) (6-5)

Magyar Kupa mérkőzés 5. megyei selejtező forduló. Bácsalmás, 50 néző. Névszerint Panyik Renáta, Hankószki Fanni, Száhl Anett és a női kézilabda csapat további tagjai, Derűs Gábor edző és családja, az unokával. Továbbá a PVSE Baráti Köréből Papp Úr, Józsa Apuka, Kövesdi Imre hangosan beszélő, Miki Bá, dr. Párczen Zoltán és Berényi Krisztián a nem rég volt középpályás sorból, utóbbi hazalátogatva Ausztriából, végül a PVSE ifjúsági csapatának azon tagjai, akik nem jutottak szóhoz a Ladánybene ellen és még egy páran, akiket nem ismerek. Valószínűleg tévedésből ültek le a pálya mellé, vagy csak hogy egy jót napozni, de kitartottak, bár a mérkőzés színvonala erősen eltért egy igazi labdarúgó mérkőzéstől, de végül is nem csalódtak, csak az izgalom, egy kicsit későn, a játékidő letelte után kezdődött  A happy end, a boldog vég meg csak a tizenegyes rúgások hetedik körében született meg, már bácsalmási szempontból.

A mérkőzést Gál Gábor vezette, Tóth Csaba és Vörös Gábor asszisztálása mellett. A mérkőzést az alábbi összeállításokban játszották a csapatok.

bacsalmas_soproni_2009._junius.jpg

Bácsalmás: Zsembery Imre -Bögre Károly, Barcsák Endre, Varga László, Rudics János, Prikidánovics Milán, Rothflug Sinisa, Józsa Patrik, Bozóky Róbert, Szalai Zoltán, Anjatovics Alekszandar. Edző: Florin Nenad. Ladánybene: Beke Norbert - Mészáros Róbert, Miskei Csaba, Nagy Norbert, Szécsenyi Attila, Virág András, Ács Krisztián Eke Tamás, Virág Gábor, Balogh András, Sipos Krisztián. Edző: Ozsváth Ferenc.

Percről Percre:

4. LADÁNYBENE 21 11 2 8 46 24 22 35

15. BÁCSALMÁS 23 3 5 15 26 49 -23 14

Igaznak bizonyultak a hírek miszerint a Ladánybene max egy csapatra való játékossal érkezik Bácsalmásra. Hogy csak a nagyokat említsem nem tartott a csapattal Kenesei Zoltán és Hamar István sem. Legutóbb bajnoki meccsen sem szaggatták a hámot, hisz Kalocsán 1-1-es félidő után 3-1-es vereséget szenvedtek. Kenesei Zoltán, csak a második félidőben 1-1-es állásnál lépett pályára ám a 86. percben miután megkapták harmadik kalocsai gólt is, már cserét is kért. Hamar István viszont kezdett és csak 2-1-es hazai vezetés után hagyta el a pályát, a 65. percben. Az edzősporttárs a 80. percben kapcsolódott be a játékba, ám az eredmény már nem változott. Változott viszont a PVSE teljesítménye, amely az utóbbi három tétmeccsen nem szenvedett vereséget. MK-mérkőzés Bácsalmás - Kiskőrös 2-1, Bajnoki: Kiskunfélegyháza - Bácsalmás 0-0, Bácsalmás - Kunszállás 3-2. Nos ezzel az eredménysorral várták a vélhetően nem a legjobb összeállításban pályára lépő vendégeket. Csakhogy a hazai sem a legjobb összetételben tudott felállni, hisz hét közben ez a legritkább esetben jöhet szóba. Hiányzott a ma már kihagyhatatlan Barcsák Gábor, Szűcs Balázs és Eckert Norbert, továbbá az új fiúk közül, a csapatnak fazont adó Pálfi Árpád és Raicevic Nemanja. Az öt alapemberből utóbbi három sérülés miatt. Azaz gond van a PVSE csapatánál is, de nem akkora, még a két csapat bajnoki szereplését illusztráló eredménysorok közötti jelentős különbség ellenére sem, hogy lemondjanak továbbjutási álmaikról.

PVSE kezdett: már a Kunszállás ellen is bemutatott középkezdésre kidolgozott „figura" ismét ült: a 15. másodperben ismét meglepték a vendégeket, de a gólhelyzet kimaradt. Majd a vendégek is vezettek egy kontratámadást, amelynek végén Szécsenyi Attila az ötösről pörgette kapu fölé a labdát. A 10. percben Anjatovic Alekszandar elől ment a kujából kifutó Beke Norbert. 20. percben Szalai fejjel továbbítja a labdát a kapu elé, ám Anjatovic egy hajszállal lekésik róla. A 25. percben áll a mérkőzés: Gál Gábor bíró tart „eligazítást" a csapatok edzőinek - külön-külön, alaposan... 30. perc: Nagy Norbert végezhet el szabadrúgást a kapuval szemben 25 méterről. A lövése a sorfalon elakad. Barcsák Edu sárga lapos figyelmeztetésben részesül.

35. perc: Anjatovicsot ugratják ki a társak a védők közül, ám a kifutó kapusba lövi a labdát. Szalai sárga lapos figyelmeztetés. A 46. percben Bozókyt Gregó Márk váltja, Florin Nenád egy kicsit átformálja csapatát és folytatódik a küzdelem. A mérkőzés legnagyobb lehetősége maradt kihasználatlanul az 55. percben: Bögre vezette fel a labdát jobb szélen zavartalanul, majd középre, Anjatovicshoz játszotta. Alekszandar pedig azonnal visszapörgette Bögre Károly elé, aki a tizenhatos sarkáról a baloldali kapufát találta telibe. Még most hallani vélem a hatalmas csattanást, meg a gólt kiáltó nézők hangját, de nem lett gól. A 60. percben kettős cserét hajtott végre a hazai csapat: Szalai Zoltán helyére Eckert Dávid, Prikidánovics Bombagól Milán helyére Onódi Ferenc került.

A cserék után a játékvezetők borzolták a kedélyeket, amikor egy benei védő óriásit bikázott a labdába felszabadítás gyanánt, ám az, csak centikkel kerülte el a saját kapuját az alapvonalon. A játék, szöglet helyett, kirúgással folytatódhatott, óriási felháborodást kiváltva az egyre szaporodó nézők körében. 65 perc: Onódi Ferenc kap sárga lapos figyelmeztetést. 70. perc: a 'benei csapat is cserére határozza el magát. Pályára lép a vendégek összes cserejátékosa, sőt még az edzője is: Nagy Norbert helyett Ozsváth Ferenc játszik tovább. A 88. percben Ács Krisztián is figyelmeztetésben részesül, majd a további percek említésre méltó esemény nélkül peregtek le, hogy rövid megbeszélés után következzenek a tizenegyesek, mint a továbbjutás sorsát eldönteni hívatott játékelem.

Az edzők a játékosokkal megbeszélve, a rúgások sorrendjét, legfőképpen a személyét a fél pályán felállva várták a kezdést. Előbb azonban sorsoltak, melyik csapat kezdi a rúgást. Nos, a vendégeké volt az elsőbbség.

1. kör: Virág András nem hibázott: a bal felső sarokba bikázta a labdát, a jobbra vetődő Zsemberyvel ellentétben. 0-1. Józsa Patrik lövését Beke Norbert a jobb alsó sarok előtt megfogja: 0-1.

2. kör: Virág Gábor a kapu bal oldalába: 0-2. Rudics János, jobb alsóba lövi a labdát: 1-2.

3. kör: Sipos Krisztián a bal alsó sarokba lövi a labdát a jobbra vetődő Zsemberyvel ellentétben: 1-3. Rothflug Sinisa jobb alsóba lő: 2-3.

4. kör: .... a bal alsóba: 2-4. Anjatovics a bal felső vinklibe: 3-4.

5. kör: Zsembery az eddigiekkel ellentétbe, most balra vetődik és a labda is ide a bal alsóra érkezik, azaz véd: 3-4. Varga László a bal felsőbe varázsolja labdát és egyenlít: 4-4.

6. kör: A benei játékos a kapu közepébe lövi a labdát a jobbra vetődő kapus helyére: 4-5. Bögre Károly, aki kikérte magát az első öt rúgó közül, most kénytelen oda állni és berúgni, máskülönben 'Bene a győztes. Ezt viszont nagyon nem szeretné ő sem, így a jobb alsó sarokba lövi a labdát: 5-5.  

7. kör: Szécsenyi Attila áll a labda mögé, a labda elé meg Zsembery, aki a jobbra vetődés helyett ismét balra vetette magát és a labda menetrendszerint érkezik is, sőt a PVSE kapusával randevúzik: 5-5. Már csak be kell lőni és lehet zuhanyozni. A labda mögé a fiatal évjáratból Onódi Ferenc áll és rutinos játékosokat megszégyenítő ügyességgel, legfőképpen higgadtsággal értékesíti a büntetőt és a tizenegyes párbaj során először, a legjobbkor, vezet a PVSE és ezzel vége is a derbinek: 6-5! Továbbjutott Bácsalmás! Szép volt Fiúk!

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 69
Tegnapi: 649
Heti: 1 264
Havi: 6 698
Össz.: 1 253 750

Látogatottság növelés
Oldal: Újabb bácsalmási kupasiker – 47 év után
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »