PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Bácsalmás is indult

Magyar Diáksport Napja

11.09.30._deak_gyorgy_mdsz_elnok.jpg

2011. szeptember 30. a Magyar Diáksport Napja. Ez, ma volt, ám ennek szervezése már 2011. július 5-én megkezdődött, amikor Deák György a Magyar Diáksport Szövetség elnöke többek között erre is felhívta a figyelmet: "Kedves Kollégák! ... Szeretném külön is felhívni a figyelmüket a 2011. szeptember 30-ára meghirdetett "Magyar Diáksport Napja" kiemelt szabadidősport rendezvényünkre. Kérem Önöket kezdeményezzék tanítás nélküli munkanap keretében való megtartását, "egész napos" diáksport ünnep megszervezését. Az iskolaigazgatókat, nevelőtestületeket pedig tisztelettel kérem törekvésünk támogatására!"

Nos, Bácsalmáson a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában, az elmúlt évvel ellentétben, az idén támogatták a szövetség törekvéseit, az egész napos sportesemény megtartását, amelynek során a benevezett tanulók, felnőttek közösen, két órát aktív mozgással töltöttek.

11.09.30._indul_a_nap.jpg
Zenére, közös bemelegítéssel, előtornászokkal indult a diáksport nap
11.09.30._pakozgi_csata.jpg

Bácsalmáson, a Diáksport Nap reggel a sulirádió zenei szolgáltatása mellett a tanulók, tanárok közös bemelegítésével kezdődött, majd az esemény játékos, sportos ügyességi versenyekkel folytatódott a PVSE sportelepen, remek hangulatban. A sportnap csúcspontjaként, pontban déli tizenkettőkor felhangzó harangszóra indult a Pákozdi csata 160. évfordulójának napján, arra emlékezve, a 2011 méteres futótáv teljesítése.

11.09.30._gocsi_jatszoter.jpg 11.09.30._ropi_szabadteran.jpg
Göcsi játszótér... Szabadtéri röplabda
11.09.30._ugord_at.jpg
Ugord át...

Az események sorából kiemelkedett a 2011 méteres távolság leküzdése, amelynek során, egyesek nem éppen a felkészültségükkel tűntek ki, de dicséretes akaraterejüknek köszönhetően teljesítették a vállalt táv lefutását. Nagy sikert aratott Pálmai Zoltán iskolaigazgató, aki viszont játszva futotta le a sporttelep és a Kossuth park területén kijelölt távolságot.

11.09.30._futas_elott.jpg
A 2011 méteres futás előtti eligazítást hallgatva, harangszóra várva...
11.09.30._pakozgi_csata_2.jpg

A célba érkezéskor Pálmai Zoltán és a nap mozgatórugója Huttererné Engi Erzsébet mondott köszönetet a Diáksport Nap résztvevőinek a helytállásért, amelynek jutalma, ezen a napon maga a mozgás öröme volt, na meg még vissza van a nap sporteseményeinek dokumentálása mellett az értékelés, amelyet viszont már a Magyar Diáksport Szövetség végez a verseny jegyzőkönyveinek beérkezése után, országos viszonylatban.

Az iskolából kiküldött fotóriporterünknek köszönjük az esemény képes megjelenésének a lehetőségét. Legközelebb, az országos szövetség értékelésével, abban remélhetőleg a Bácsalmási Vörösmarty Mihály Általános Iskola előkelő helyezésével jelentkezünk...

11.09.30._megerdemelt_pihenes.jpg
Futás után a célban a jól megérdemelt dicséret szavait hallgatva...

Egy méterrel korábban

Tavaly a megyéből 27 általános iskola nevezett, a bácskai régióból mindössze 8! - Baja 2, Bácsborsod, Borota, Csikéria, Jánoshalma, Kunbaja, Nemesnádudvar, azaz Bácsalmás és további jó néhány iskola nélkül.

Martfű

Jász-Nk-Sz

925

15

Jánoshalma

Bács-Kiskun

710

18

Nyíregyháza

Szabolcs-Sz

630

20

A 2010 méteres táv lefutásában az iskolák közötti rangsorban Jánoshalma a második helyen végzett az indulók alapján - bár az értékelés széljegyzetében megállapítják: „a teljes létszám meghatározása bizonytalan." - az első Jász-Nagykun-Szolnok megyei Martfű mögött, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyíregyháza előtt. Jó kis népes csapatok, a létszámot tekintve a 300-400 induló is a mezőny első harmadában végzett, a tavalyi 126 nevező, végül a sportprogramot teljesítő 86 csapat között. Az elmúlt évben a kedvezőtlen időjárás miatt sok helyen elmaradt a sportnap futó része, esett az eső. Bács-Kiskunban viszont a jelentkező 27 intézményből csak öt nem teljesítette vállalását... Az idén viszont az esőnek se híre, se hamva, inkább túl jó idő volt, a tavalyihoz képest egy méterrel megnövekedett távolság leküzdéséhez... Talán ennek tudható be, hogy egyébként edzésben lévő sportoló kislányok is fogták az oldalukat, ám a teljes mezőny a nagy meleg ellenére is célbaért...

Martfű

Jász-Nk-Sz

925

15

13

1850

138

Várpalota

Veszprém

450

5

7

1450

20

Csongrád

Csongrád

336

21

9

1425

125

A sportprogramok és azok teljesítése alapján Martfű végzett az élen, Várpalota és Csongrád előtt. A legjobb Bács-Kiskun megyei eredmény: 1280 teljesítéssel Kiskunfélegyháza, Nyíregyháza 1210 teljesítéssel.

2011. méteres előzetes

11.09.30._odn_mdsz_plakat_20110930.jpg

MAGYAR DIÁKSPORT NAPJA
2011. SZEPTEMBER 30.

"Szeptember utolsó péntekén került sorra a "Magyar Diáksport Napja" szabadidős rendezvénysorozat. Számos iskola érdeklődött már a programmal kapcsolatban, elsősorban azok, akik részt vettek benne és itt szeretnénk megnyugtatni őket, hogy folyamatosan kapjuk a beszámolókat és a képeket, melyet nagyon köszönünk - nagyszerű dolgokat csináltatok kedves kollegák. Gratulálunk valamennyi résztvevő iskolának!
Az összesítés alapján 334 iskola vett részt a programon, ami egyértelmű siker a tavalyi 126 intézményhez képest. Voltak települések, ahol szinte minden intézmény benevezett és számos kistelepülés is bekapcsolódott a programba.
A szövetség megbízásából a BalaSport forgatócsoportja Dél és Nyugat-Dunántúli helyszíneken forgatott szeptember 30-án és a riportfilm október 22-én lesz látható a Sport Tv programjában a "diákolimpiai magazinban".
Hamarosan bővebb tájékoztatást adunk számokkal, összesítőkkel fűszerezve, addig is néhány kép a sportnapról.
Jó hír még, hogy "Emléklap" készül valamennyi benevezett iskolának, melyet postán juttatunk el és a borítékban lesz még a leggyorsabban jelentkezett valamint a halmozottan hátrányos helyzetű iskoláknak egy kis 'meglepetés'...

Szlatényi György
főtitkár"

pro-sport

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 339
Tegnapi: 517
Heti: 339
Havi: 5 773
Össz.: 1 252 825

Látogatottság növelés
Oldal: Magyar Diáksport Nap 2011.
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »