PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

III. évfolyam, 15. szám

1998. augusztus 27.

Bács-Kun Sport

Bácsalmás, Kunbaja Sportja

A Kunbaja még most sem akar összeszakadni! 3

Augusztus végén, Bácsalmáson ismét kitavaszodott! 3

A büntetőrúgásra Varga is megérkezett 3

Tompa - Kunbaja 2-2. 3

Kővári bombagólját nem követték újabbak. 3

Bácsalmás - Dusnok 1-3  3

A játékmester Wettstein nagyon hiányzott 3

Kunbaja - Nemesnádudvar 1-1. 3

Kétszer csengetett Bácsalmás Csengődön. 3

Csengőd - Bácsalmás 1-2. 3

A büntetőre Varga is „megérkezett"! 5

Tompa - Kunbaja 2-2 (1-1) 5

Egy szép és három „csúnya". 3

Bácsalmás - Dusnok 1-3 (1-1) 3

Wettstein, a játékmester hiányzott 8

Kunbaja - Nemesnádudvar 1-1 (1-1) 8

Tavaszt idéző játék Csengődön. 7

Csengőd - Bácsalmás 1-2 (1-2) 7

Háromból, három Bácsalmás - Dusnok 3-2 (2-1) 4

BKS301.htm

BKS302.htm

BKS303.htm

BKS304.htm

BKS305.htm

BKS306.htm

BKS307.htm

BKS308.htm

BKS309.htm

BKS310.htm

BKS311.htm

BKS312.htm

BKS313.htm

BKS314.htm

BKS315.htm

BKS316.htm

BKS317.htm

BKS318.htm

BKS319.htm

BKS320.htm

BKS321.htm

BKS322.htm

BKS323.htm

BKS324.htm

BKS325.htm

BKS326.htm

BKS327.htm

BKS328.htm

BKS329.htm

BKS330.htm

A dokumentum teteje


A Kunbaja még most sem akar összeszakadni!

Augusztus végén, Bácsalmáson ismét kitavaszodott!


Kővári bombagólját nem követték újabbak

Bácsalmás - Dusnok 1-3

>>>> Egy szép és három „csúnya"


A büntetőrúgásra Varga is megérkezett

Tompa - Kunbaja 2-2

>>>> A büntetőre Varga is „megérkezett"!


A játékmester Wettstein nagyon hiányzott

Kunbaja - Nemesnádudvar 1-1

>>>> Wettstein, a játékmester hiányzott


Kétszer csengetett Bácsalmás Csengődön

Csengőd - Bácsalmás 1-2

>>>> Tavaszt idéző játék Csengődön

A dokumentum teteje


Labdarúgás

Megyei I. Osztály eredményei

3. forduló (17.)

Soltvadkert

Kiskunhalas

0-1

Gara

Harta

1-3

Izsák

Bátya

2-0

H. egyház

Hajós

2-0

Tiszaalpár

Csengőd

 2-0

K.szt.miklós

Solt

0-6

N. nádudvar

Lakitelek

08.26

4. forduló eredményei

Tiszaalpár

Izsák

0-0

Bátya

Soltvadkert

3-0

Harta

Tompa

3-0

Dusnok

Solt

3-2

Kiskunhalas

Hajós

0-2

K.sz.miklós

Lakitelek

2-5

H. egyháza

Gara

9-0

5. forduló sorsolása

1998. Augusztus 30.

Bácsalmás

Tiszaalpár

1

Hajós

Kunbaja

X

K.sz.miklós

H. egyháza

2

Lakitelek

Kiskunhalas

2

N. nádudvar

Dusnok

X

Solt

Bátya

1

Soltvadkert

Harta

2

Tompa

Csengőd

1

Izsák

Gara

1

A játék augusztus 20-án, még a tavalyi őszt idézte!

Egy szép és három „csúnya"

Bácsalmás - Dusnok 1-3 (1-1)

Megyei I. Osztály, 3. forduló, 1998. augusztus 20. Bácsalmás, 500 néző. Vezette: Filus, Berger, ifj. Berger.

Bácsalmás: Szőke - Török, Futó, Száhl, Mohácsi (Balla), Váits, Kővári P., Páhor (Schneider), Köves, Kovács, Kővári Á. (Kiss Baranyi Cs.). Edző: Kiss Baranyi Sándor.

Dusnok: Báló J. - Sánta Z., Andrin, Báló G., Laczkó, Ottentál, Óbéri, Berberovics (Rogács), Facskó (Kothnecz), Zalai, Sánta I. (Kapitány). Edző: Óbéri Antal.

A hazai együttes ragadta magához a kezdeményezést, az átigazolási időszakban jelenetős veszteséget szenvedő Dusnokkal szemben.

A 3. percben Váits kapott remek indítást Kovácstól, majd a tizenhatos előtt egy jó csellel becsapta őrzőjét, ám lövésre már nem maradt ideje. A védő elkaszálta a lábát. A kitörni készülő Váitsal szemben szabálytalankodó védő megúszta lap nélkül. A felejthető szabadrúgás után, az előretörő Sánta Zoltánt Török akasztotta a PVSE térfelének közepén. Most Filus sporttárs, habozás nélkül elővette a sárga lapot. Az 5. percben ismét Sánta Zoltán tört előre, majd lövését Szőke szép vetődéssel hárította. A 7. percben Páhor remek beadásáról késtek le a társak, majd Kővári Péter révén a 10. percben megszerezte a vezetést a PVSE. Egy lepattanó labdát Péter jó 30 méterről ballal úgy rúgott meg, hogy az egy védőn megcsúszott, majd a jobboldali kapufáról, a kapuba vágódott: 1-0. Régen látott jó kezdés után előbb Kovács 18 méterről veszélyeztette Báló József kapuját, majd Kővári Péter a jobb oldalon indította Mohácsit, aki remek ütemben passzolta a labdát Kővári Ákoshoz. Ákost egyedül találta az átadás a kapu előtt, ám a jobb alsó sarokra lőtt labdáját a vendégek kapusa bravúros vetődéssel hárította.

A 32. percben jött a hideg zuhany. Zalai lesen vehette át a labdát. A leálló PVSE védőitől nem zavarva, Szőkét is kicselezve az üres kapuba lőtte az egyenlítő gólt: 1-1. Az egyenlítő gól nem törte le a hazai csapat támadó kedvét, ám Báló előbb Kovács, majd Páhor lövését fogta biztosan. A 39. percben Kővári Ákos, Kővári Péter volt a labda útja, majd Péter Mohácsihoz játszotta. Mohácsi azonban az elfekvő kapus mellett, a kapu mellé lőtte a labdát.

A helyzetek alapján több góllal is vezethetett volna a PVSE, ám a helyzetek kihasználása, mint az előző mérkőzéseken, úgy most sem sikerült.

A második félidőben Mohácsit Balla váltotta fel, akitől az eddigi gyakorlat szerint már-már joggal várhattuk volna az újabb hazai gólt, de most Balla is gólképtelen volt. Nem így a Dusnok együttese, ám ehhez az is kellett, hogy Török elhagyja a pályát, miután megkapta második sárgáját is az 55. percben. Az 57. percben az elfáradó Kővári Ákost, Kiss Baranyi Csaba váltotta fel. Az emberhátrányba került PVSE próbálkozott a győztes gól kicsikarásával, ám ez nem sikerült. Sőt, a 62. percben megszerezte a vezetést a Dusnok együttese. A vendégek edzője, Óbéri a baloldalról ívelte a labdát a kapu elé, ahonnan Zalai a balfeslő sarokba vágta: 1-2! „Mesterkettes".

Már-már mindenki az óráját nézte, amikor az alighogy pályára lépő Kapitány a 87. percben megadta a kegyelemdöfést, amikor egy dusnoki lövést követően még kiöklözte ugyan Szőke a labdát, ám az Kapitányhoz került, aki fejjel a kapuba juttatta: 1-3!

A bajnokság harmadik fordulójában ismét bebizonyosodott, hogy nem elég jó kombinációkkal kialakítani a helyzeteket, azokat, legalább is egy részét, értékesíteni kellene. Már az első félidőben is! Ugyanis a csapat tavaszi küzdőképessége, ami akkor szinte rendszeresen az utolsó percekben hozta meg a sikert, most nem sajátja az együttesnek.

Kitűnt: Szőke, Kővári Péter illetve Sánta Z., Andrin, Báló G., Zalai


Háromból, három

Bácsalmás - Dusnok 3-2 (2-1)

Az első félidőben Bögre és Körmöczi góljaival vezetett a PVSE, majd a folytatásban kiegyenlített a Dusnok együttese. A győztes gólt szép egyéni játék után Körmöczi lőtte.

A dokumentum teteje


A büntetőre Varga is „megérkezett"!

Tompa - Kunbaja 2-2 (1-1)

Megyei I. Osztályú bajnokság, 3. Forduló. Tompa, 500 néző. Vezette: Sánta, Pákolicz, Sólya.

Tompa: Bubori - Andróczki, Horváth, Nagy (Fütyü), Sulomán, Tímár, Enyedi, Volner, Bálind, Béleczki (Szalma), Zsámboki. Edző: Kószó László.

Kunbaja: Sólya (Varga János) - Pálosi, Popov, Barna, Kiss L., Simon (Sáfár), Kiss R., Wettstein, Varga M. (Zámbó), Révész, Agócs. Edző: Papp Mihály.

Kunbaja Tompán még veretlen

Kunbaja utoljára 1995. Május 31-én vendégeskedett Tompán tétmérkőzésen. Akkor a Labdarúgó Bács-Kiskun Kupa döntőjében. Az akkori csapatok az alábbi összeállításban léptek pályára:

Tompa: Ternyák - Kövesdi, Horváth, Rácz, Sulomán (P. Szabó), Tímár, Enyedi (Hermann), Fődi, Kószó, Ritgasszer, Nagy. Edző: Fődi István.

Kunbaja: Szőke - Greksa, Novák, Hebők (Wettstein), Éber (Farkas), Csoszics, Barna, Szalai, Evanics, Révész, Markovics (Radu). Edző: Szőcs Lázár.

Az eredmény Tompa - Kunbaja 2-2 (1-2). Góllövők: Nagy, Fődi illetve Markovics, Barna.

Amint az összeállításokból kiderül alaposan megváltoztak a csapatok. A hazaiaknál, az akkor a megyei II. Osztály Déli csoportjában szereplő csapatból négyen, a vendégeknél ketten maradtak a három éve volt csapatból. Kószó László az óta a Tompa edzője lett és a kunbajai Szalai is a Tompát erősíti már, ám most, nem lépett pályára. 

A jelen

Kunbaja, miként 1995-ben most is, a megyei I. osztály újonc csapataként látogatott Tompára. Az akkori csapatnak csak a győzelem jelenthette volna a sikert, ám a mai együttesnek az akkori döntetlen eredmény is a mennyországot jelentette volna. Bár, a csapat elé tűzött célok alapján erre számítanak is Kunbaján: „egy újonc csapat, ha nem akar kiesni, elsősorban a hazai mérkőzéseken számíthat pontgyűjtésre. Ami természetesen nem azt jelenti, hogy idegenben felemelt kezekkel lépünk pályára."

Nos, a Kunbaja gárdája egészséges önbizalommal telve, nem ijedt meg a saját árnyékától. Bár, Andróczki révén a Tompa szerezte meg a vezetést, a Kunbaja nem esett össze és büntetőből egyenlített. Kiss László ívelte fel a labdát Révészhez, akit a tizenhatoson belül felvágtak. A büntetőt Wettstein értékesítette: 1-1.

A második félidőben előbb Kiss László veszélyeztette a hazai csapat hálóját, ám a labda a kapufán landolt, majd egy védelmi hiba után Fütyü és Tímár maradt üresen és az akcióból Fütyü ismét megszerezte a vezetést Tompának: 2-1. A 70. Percben előbb Révész lövése után, majd Wettstein ismétlésébe is kézzel értek a tompai védők, ám a síp néma maradt. Szerencsére a labda most Kiss László elé pattant és a kimozduló kapuson átemelve juttatta a kapuba az egyenlítő gólt: 2-2.

Varga a tizenegyes ölő

Az emberhátrányban játszó Tompa (Andróczkit a 44. Percben kiállította a bíró) a 83. percben büntetőhöz jutott. Az időközben lesérült Sólya helyett a rég várt Varga János lépett a helyére és a Fütyü által a kapu jobb oldalára helyezett labdát bravúrosan hárította. Nem sokkal ezt követően, a 85. percben Wettstein Róbert is a kiállítás sorsára jutott második sárga lap után. A kiegyenlített létszámokkal zajló hajrában már nem változott az eredmény és igazságos döntetlen született.

Kitűnt: Sulomán illetve Varga János, Kiss László, Révész Gábor.

 Varga visszatért

Már, mint a kapuba. Régen vártak már erre. Előbb Bácsalmáson. Még a téli felkészülési időszakban, majd a bajnoki nyitányon, ám Varga sporttárs nem jelentkezett, így nélküle halmozták a sikereket a tavasszal Bácsalmáson. Az új idényben Kunbajára igazolt, de az érkezése itt is váratott magára, egészen a tompai mérkőzésig, amikor Sólya sajnálatos sérülése után állt a háló elé. A jó képességű kapus aztán a hajrában jó érzékkel hárított egy tizenegyest, amely pontot jelentett a Kunbajának. A dokumentum teteje


Tavaszt idéző játék Csengődön

Csengőd - Bácsalmás 1-2 (1-2)

Megyei I. osztály, 4. forduló. Csengőd, augusztus 23. Vezette: Pákolicz, Rogács, Pocsai.

Csengőd: Kovács G. - Kiss S., Vukmanov, Geiger F., Geiger Cs., Szentgyörgyi, Szűcs K., Szűcs L.(Kothnecz), Kovács L., Kovács T. Edző: Supka Sándor.

Bácsalmás: Szőke - Páhor, Futó, Száhl, Majoros (Schneider), Váits, Kővári P., Köves, Körmöczi (Kiss B. Cs.), Kovács, Balla (Szigeti). Edző: Kiss Baranyi Sándor.

Ősz, vagy tavasz?

Tavasszal Csengődön sikerült az egyetlen győzelmet elérni idegenben. Az idei bajnokságban az első három fordulóban mutatott játék nem azt sugallta, hogy most megismétlődik a siker. Különösen a helyzetkihasználás terén mutatkoztak hiányosságok, ám a negyedik bajnoki mérkőzésre úgy tűnik sikerült rendezni a sorokat és szép sikert ért el a PVSE együttese.

Két érdekesség: kezdőjátékosként mutatkozott be a felnőttek között az előző fordulóban még az ifjúsági együttesben két gólt szerző Körmöczi, valamint az edzéshiánnyal küzdő Balla is, aki eddig, zömében csak csereként kapott lehetőséget.

Huszáros kezdés

Nos, az említett játékosok meghálálták a bizalmat, hiszen Körmöczi és Balla révén már a 10. perc végére kétgólos előnyre tett szert a PVSE. Bár a 35. percben Kovács László szépített, a győzelem nem forgott veszélyben. Köszönhetően a fegyelmezett játéknak a csapatrészek kiváló együttműködésének.

Kitűnt: Geiger Cs. Illetve Szőke, Futó, Váits, Kovács.

A megyei I. osztály állása az

4. forduló után

1

Hetényegyháza

16-0

12

2

Dusnok

11-6

10

3

Solt

15-8

9

4

Hajós

5-3

9

5

Harta

9-3

8

6

Izsák

6-2

8

7

Tiszaalpár

4-2

7

8

Kiskunhalas

6-6

6

9

Bátya

6-7

6

10

Kunbaja

8-7

5

11

Tompa

9-10

4

12

Bácsalmás

4-7

4

13

Csengőd

7-7

3

14

Lakitelek*

6-7

 3

15

Nemesnádudvar*

3-5

2

16

Soltvadkert

1-7

1

17

Kunszentmiklós

3-13

1

18

Gara

1-20

0

*-gal jelölt csapatok egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak

Talán ez a csengődi siker lesz az a mérföldkő, ahonnan indulva az elkövetkező időszakban már csupa nézőcsalogató, eredményesen megvívott mérkőzés következik a PVSE csapatának.

Az ifjúsági együttes Körmöczi nélkül, ha szoros mérkőzésen is, de begyűjtötte a három pontot. Ez azt jelenti, hogy négy forduló után még pontveszteség nélkül állnak. Csengőd - Bácsalmás 2-3.

 A dokumentum teteje


Wettstein, a játékmester hiányzott

Kunbaja - Nemesnádudvar 1-1 (1-1)

Megyei I. Osztály, 4. Forduló. Kunbaja, augusztus 23. Vezette: Suba, Szűcs, Bánfi.

Kunbaja: Varga - Pálosi,  Popov, Barna, Kálmán, Kiss R., Kiss L., Zámbó (Agócs), Simon (Sáfár), Révész, Varga M. Edző: Papp Mihály.

Nemesnádudvar: Lakner - Jagicza L., Nébl, Kreszló, Jagicza P., Schindler, Györgyfalvi (Szilágyi), Simon, Pesti, Aranyos, Szőcs G. (Kosztics). Edző: Szőcs Lázár.

Wettstein a nézőtéren

A mérkőzésen Wettstein Róbert csak nézőként vett részt a tompai kiállítása miatt, ám Agócs is csak a cserék közé volt jelölve. A házi eltiltását töltő Csipak pedig még oda sem. A vendégcsapat amúgy verhető együttese, az egykor Kunbaján is edzősködő Szőcs Lázárral érkezett megvívni a három pontért zajló mérkőzést. Eddig a hazai gárda szerepelt jobban és még tartalékosan is nekik állt a mérkőzés.

A vendégek kezdeményeztek többet a mérkőzés első perceiben, ám a 4. Percben Révész egy szép labdaátvétel után húzhatott kapura. A lövését azonban Lakner hárította. A 20. percben Kiss Robi jó 25 méterről vette célba a kaput ám  Lakner ezúttal is a helyén volt és szögletre mentett. Harmadszor viszont már Lakner is megadta magát az egyre nagyobb fölénybe került kunbajai gárdának. A 23. Percben Barna tankönyvbe való szerelés után Kiss Róberthez játszotta a labdát, aki Révészhez passzolta. Révész pedig higgadtan, 14 méterről a kapu bal alsó sarkába helyezte: 1-0.

A 42. Percben egyenlített a Nádudvar: a védőkről lepattanó labdát Györgyfalvi kezelte le, majd ballal a kapu jobb oldalába helyezte. Varga, ugyan hozzáért még a labdához, ám menteni már nem tudott: 1-1.

A második félidőben, a cserékkel frissített csapatok küzdöttek a győztes gólért, eredménytelenül. Egyetlen említésre méltó esemény a 83. Percben történt: a csereként pályára lépő Szilágyi átemelte a labdát Vargán, ám a labda a kapu jobb oldala mellett hagyta el a pályát.

Kitűnt: Popov, Kálmán, Révész illetve Lakner, Jagicza L., Györgyfalvi.

A dokumentum teteje


+++ A védelem a csapat legfontosabb csapatrésze, a gól pedig a foci sava-borsa. Góllövőlista élmezőnye a megyei I. osztályban: 5 gólos: Zalai (Dusnok), Kirshner (Solt). 4 gólos: Button (Hetényegyháza), László (Solt). 3 gólos: Szentgyörgyi (Csengőd), Salánki, Berki (Hetényegyháza), Gombkötő (Hajós), Margineánu (Kiskunhalas), Lázár (Harta). 2 gólos: Kovács T. (Csengőd), Málik, Mata (Hetényegyháza), Sánta Z. (Dusnok), Zsámboki, Tímár, Fütyü (Tompa), Fink (Solt) Forgó, Szilvási (Lakitelek), Bebők (Kunszentmiklós), Balla (Bácsalmás), Kiss R., Révész (Kunbaja). 1 gólos: Varga M., Simon, Kiss L. Wettstein (Kunbaja), Kővári P., Körmöczi (Bácsalmás) és további közel 50 játékos a többi csapat képviseletében.

+++ Az újonc Kunbaja a bajnokság első négy fordulójában elért eredményeivel azt bizonyították, hogy nem lehet félvállról venni őket. Az első fordulóban viszonylag könnyedén nyertek a Soltvadkert ellen.  A második mérkőzésükön bár 3 gólt is lőttek, három pontrúgás megpecsételte sorsukat. Vereséget szenvedtek az egyik élcsapat ellen. Tompa volt a vízválasztó, idegenben. Nos, ott sem estek kétségbe és pontot raboltak. Most a Nádudvar elleni hazai döntetlen után így mondják: a tompai pontszerzés eredménye, hogy csak egy pont került a birtokukba. Nincs abban az állapotban, a Kunbaja gárdája, hogy nyolc nap alatt 3 mérkőzést is sikerrel vívjon meg. Van ebben valami, ám az valószínűbb, hogy inkább Wettstein hiányát sínylette meg a csapat. Bár az is igaz: a tompai vereség és hazai győzelem a Nádudvar ellen kifizetődőbb lett volna. Nekik is igazuk van, hiszen ez csupán matematika: a két veretlenül lejátszott mérkőzésen csak két pont került a tarsolyba, míg a két mérkőzésből egy győzelem is három pontot jelentett volna. No, de Kunbaján nem latolgatnak: játszanak, a tudásuk legjavát adva és eddig várakozás feletti teljesítményt nyújtva. A négy mérkőzésen elért egy-egy győzelem és vereség mellett begyűjtött két döntetlenért és a 8-7-es gólkülönbségért nincs miért szégyenkezni.

Zámbó András (Kunbaja)

zambo_andras_-_jol_dontottek....jpg

+++ Bácsalmás együttese, a tavaly őszi formában kezdte az idényt. Vereség Bátyán, ráadásul két kiállítással párosulva, majd vereséggel felérő döntetlen hazai pályán az újonc Harta ellen, végül nem az augusztus 20-i ünnep tiszteletére méretes zakó és ismét egy kiállítás jellemezte a csapat játékát. Nem utolsó sorban az, hogy a jobbnál jobb helyzetek rendre kihasználatlanok maradtak, ráadásul a tavasszal oly sok sikert hozó küzdőképesség is hiányzott. Röviden: nem állt össze még a csapat a kurtára sikeredett felkészülési idő alatt és ezt még fegyelmezetlenségek is tetézték.

A fentiek tükrében érdekes a Csengődön aratott győzelem, ahol előnyére legyen mondva, nem lehetett ráismerni a csapatra. Az első perctől kezdve nagy akarással, helyenként jól és fegyelmezetten játszva megérdemelt sikert arattak.

A héten letelik Snyehola Balázs eltiltása is (Töröké talán). A cipőkérdés is megoldódik, így nem lesz annak akadálya, hogy egy, a tavaszi teljesítményét nyújtó Snyehola bekerüljön a csapatba. Annak ellenére, hogy művelt körökben az a tétel uralkodik, hogy győztes csapaton ne változtass! Azonban az is helytálló lehet, hogy jó csapatból még jobbat csinálni szabad. Akkor pedig már csak az lehet a legnagyobb probléma, hogy ki legyen a szertáros, ki mossa ki a győztes mérkőzések után a szerelést, mert itt is észlelhető némi zavar. Ám remélhetőleg a továbbiakban már csak a szertáros kérdés megoldása foglalkoztatja a PVSE vezetését.

Nagy kár lett volna, ha Kunbaja nagy „öregjei", Varga Mihály, Zámbó András (kép) a megyei III., majd a II. osztály bajnokaként valóban visszavonultak volna, úgymond: a csúcson.

Bács-Kun Sport

1998. augusztus 27.

A dokumentum teteje



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 245
Tegnapi: 160
Heti: 405
Havi: 6 402
Össz.: 2 067 742

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport III./15. 1998.08.27.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »