PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Női Kézilabda NB II. Dél-Nyugat 2011-2012. Őszi idény, 4. forduló

Egy kitűnő, de fegyelmezetlen csapat ellen, remek játékkal győztek a 'bokodi lányok

szeged_-_bacsbokod_2011._majus_22._34-30_17-15.jpg

Bácsbokodi NKSE 2011-2012. A fotón egy-két játékossal több, egy-kettővel kevesebb, mint az őszi, negyedik fordulóban győztes csapat...

A női NB II. Dél-Nyugati csoportjában szombaton már a negyedik

A női NB II. Dél-Nyugati csoportjában szombaton már a negyedik forduló mérkőzéseit játszották a csapatok. Bácsbokodon a csoport két újonca, az egyévi dél-keleti szereplés után ide visszatért Bácsbokod és a regionális bajnokságból feljutó Siklós csapata lépett pályára. Nos, Bácsbokodon, olyan idénykezdés, mint az idei, a közel másfél évtizedes NB II-es szereplés során, még talán az első NB-s évben sem fordult elő. Már az, hogy az első három mérkőzésen ne szerezzen pontot a bácskai alakulat. Az idén először igen: kétszer hazai pályán egyszer idegenben nem sikerült...

 terner_aliz.jpg
Terner Aliz 17/10

A sorsolásnak köszönhetően, a negyedik mérkőzést is hazai pályán játszották Terner Alizék, ahol az újonc Siklóssal meccseltek. A vendégek honlapján, olvasott szervezettséget, támogatottságot látva, nem tűnt egyszerű feladatnak az újonc csapat ellen megszerezni a pontokat, hisz már a siklósi előkészületek sem voltak mindennaposak amelyekkel a mérkőzésre készültek - csapat és szurkolók egyaránt.

 f9_schnabl_zsuzsanna.jpg
Schnábl Zsuzsanna 8

Nos, a mérkőzésen az ismeretlen siklósi csapat ellen, a hazai együttes úgy a védekezésben, mint a támadásban alkalmazott egy-egy variációt, mint kezdetben kiderült, még nem a nyerő taktikát, amely nagyon ízlett a vendégeknek. Ennek köszönhetően az első percekben, szabadon száguldozó siklósi lányok háromgólos vezetésre tettek szert, sőt a 18. percben már ötgólos előnye volt a siklósi csapatnak.

5_illes_kitti.jpg

Illés Kitti 4

A hazai együttes ekkor taktikát váltott, és az első félidő vége előtt öt perccel előbb egyenlített, majd átvette a vezetést. Ezt követően az egygólos hazai előnyöket, a 38. percig még rendre kiegyenlítette a Siklós, ám ezt követően már az egyenlítésre sem volt esélyük... E helyett, edzőjükkel az élen a sportszerűtlenségükkel tűntek ki. Ahogy Baranyában írják a mérkőzésről:" Van úgy, hogy nem a jobban játszó, jobb csapat nyer." Ez a megállapítás roppant nagy igazságtartalommal bír, ám nem a 2011. október 8-án, szombaton lejátszott mérkőzésre vonatkozóan, amelyen:

Bácsbokod - Siklós 40-33 (18-18)

Bácsbokod, 200 néző. Vezette: Kuczik István - Veszelovszki Béla. Versenybíró: Lekrinszki Tivadar. Bácsbokod: Prókai Anna - Fuszkó Fanni, Illés Kitti 4, Terner Aliz 17/10, Tamasi Edit 1, Varga Kitti 5, Schnábl Zsuzsanna 8. Csere: Cifra Anita (k), Bennarik Petra 5, Groll Mónika, Pencz Réka, Terner Zsanett, Balla Eszter. Edző: Romsics Erzsébet. Siklós: Müller Dzsenifer - Tóth Tímea 5, Híld Laura 4, Spán Ildikó 11/9, Balogh Bernadett 6, Miklós Laura 3, Siklósi Dóra 4/1. Csere: Bánfai Edina (k), Sárosi Emese, Bódi Viktória, Szabó Viktória, Pongrácz Aletta, Mikola Flóra. Edző: Varga Csaba.

Eredmény alakulása: 0-1, 1-1, 1-4, 2-5, 3-6, 6-6, 7-7, 7-10, 8-13, 11-14, 14-16, 17-16, 17-17, 18-18. 24-24, 29-24, 34-28, 36-30, 38-31, 40-33. Hétméteres/gól: 11/10 illetve 10/9. Kiállítás: 16 illetve 24 perc. Kizárás: Tamasi Edit illetve Miklós Laura, Tóth Tímea.

Ifjúsági eredmény: Bácsbokod - Siklós 20-30 (11-13)

11.09.17._bacsbokod_nkse_ifjusagi_csapat_2011-2012..jpg
'Bokodi ifisták, bár már győztek az idén, egy ideig még büntiben vannak

A mérkőzés percről, percre később: (az a mérkőzés statisztikája nélkül is egészen bizos, hogy a Nagyatád ellen nyújtott 'bokodi teljesítménnyel szemben, most a kezdeti megingást leszámítva a játék minden elemében felülmúlták, a remek játékosokból álló, edzőjkkel az élen fegyelmezetlen vendégcsapatot)

f3_prokai_anna.jpg
Prókai Anna

1-10. perc: 12 támadás, 12 védekezés: 6-7 (50 % - 58 %) A hazai csapat kezdte a játékot, az első támadása során mindjárt egy eladott labda került a vendégek birtokába, amellyel Miklós Laura egyéni játék végén szerezte meg a mérkőzés első gólját: 0-1. Terner Aliz átlövésből egyenlít: 1-1. Miklós viszont másodszor már a kapu mellé lő. Terner a középen zajló játék közben elveszti a labdát, gyors lerohanás végén ismét Miklós eredményes: 1-2. Zavarban a hazai csapat: a zárt hatos fal előtt most Illés Kitti veszti el a labdát, amellyel Tóth Tímea nyargalhat a hazai kapuig: 1-3. Terner Aliz középről leadott lövését, a kapus védi. A felállt védelem ellen ügyesen és meglehetősen szabadon szövi a támadását a Siklós, a hatoson mélységi mozgás nélkül álldogáló védők fölött Spán Ildikó nyolc méterről átlövésből növeli előnyüket: 1-4. Varga Kitt ellen, gólhelyzetben balszélen elkövetett szabálytalanság miatt megítélt hetest Terner Aliz értékesíti: 2-4. Tóth lő kapu mellé. A kijátszott labdával Aliz indítaná gyorsan Schnábl Zsuzsit, ám a labda messze az induló játékos előtt landol. Spán Ildikó átlövésből eredményes: 2-5. Terner Aliz - Schnábl összjátékból, az utóbbi eredményes beállóból: 3-5. Tóth jobb szélről lövi szét a hálót, amely szinte meg sem rezdült, a rajta áthaladó labdától, de a bírók szeme mindent lát, megadják: 3-6. E közben a hazai edző a játék menetét látva átszervezi a csapatát. Előbb azonban még az Illés ellen elkövetett szabálytalanság miatt megítélt büntetőt Terner értékesíti ismét: 4-6, majd vegyes védekezésre térnek át, Illés Kitti az emberfogó szerepében is maradandót alkotott, ami a vendégek támadásépítését alaposan megzavarta, na meg a Kitti mögötti ötös aktívabb oldalazó és mélységi mozgása. Siklósi Dóra beállósból lő kapu mellé. Tóth Tímea védekezésben is belead apait, anyait, talán túlságosan is, hisz a gólhelyzetben lévő játékost próbálja megállítani, de szabályosan nem sikerül. Neki kettő perc és a megítélt büntetőből Terner Aliz által szerzett gól a büntetés, csapatának: 5-6. Balogh Bernadett átlövéssel próbálkozik, ám a labda már a sáncon erejét veszti. Az ifjúsági csapat oszlopos tagja, a felnőttben most bemutatkozó Illés Kitti az első tíz percben mutatott játékára góllal teszi fel a koronát, egyenlít: 6-6. Balogh egyéni játékkal harcol ki hetest, amit Spán Ildikó értékesít: 6-7.

f11_romsics_erzsebet.jpg
Romsics Erzsébet

11-20. perc: 10 támadás, 10 védekezés 4-7 (40 % - 70 %) A mérkőzés 12. percében a gólhelyzetben lévő Schnábl beállós ellen szabálytalankodtak a vendégek, a hetest Terner biztosan értékesítve egyenlít: 7-7. Balogh az övéinek szerez vezetést bal szélről ismét: 7-8.  Terner Zsanett, az ifjúsági csapat másik nagyígérete lő kapu mellé, míg Balogh pontosabb, de az ő lövését meg a kapus fogja. Illés Kittinek még szokatlan a közeg, olykor még bele-bele hibázik a támadásokba, mint most is eladja a labdát. Nem így a balkezes Híld Laura jobb kettőből: 7-9. Varga Kitti is belövi magát bal szélről, ám a játékvezető szerint a gól érvénytelen. Kitti vonalra lépett. Majd a hazai védelem túlzott vehemenciával hárít el egy gólveszélyt, de csak a gólhelyzetet: a megítélt hetesből Spán Ildikó eredményes: 7-10. A félidő közepére ismét a vendégek tesznek szert háromgólos előnyre, amiből Liza egyéni játékkal farag le egyet: 8-10. Ám ezt követően Miklós Laura ismét háromra növeli a különbséget: 8-11. Sőt miután előbb Illés Kitti, majd Terner Zsani lövését védi a kapus, Tóth és egy gyorsindulás után Híld Laura révén ötgólos előnyre tesznek szert: 8-13. Romsics edző ekkor kéri a játékosait a középen zajló támadás-befejezések erőltetése helyett, az aktívabb szélsőjátékot az övéitől. A még több mélységi mozgással, már a remek átlövések megakadályozásával tegyék nehezebbé a vendégek támadójátékát. A játékosok szót fogadtak: előbb Varga Kitti bal szélről szépít: 9-13. Spán Ildikó átlövését védi az időközben Prókai Annát váltó Cifra Anita. Liza bejátszása nem jut el a beállós Snáblhoz, viszont az ellentámadás végén Spán Ildikó átlövése talál utat a kapuba: 9-14. Ezúttal a címzett Schnábl a végállomás, aki a tizedik hazai gólt szerzi, nem így a siklósi beállós, akinek lövése után, a labda a mindkét kapufát érintve kerül vissza a kapuelőtérbe: 10-14.

f10_varga_kitti.jpg
Varga Kitti

21-30. perc: 11 támadás, 11 védekezés: 8-4 (73 % - 36 %) A félidő utolsó tíz percét, az időközben jobb szélre beküldött, az ifjúsági csapat harmadik, nagy dolgok megoldására képes, ügyes, Bennarik Petra gólja vezeti be: 11-15. Tóth Tímea jobb szélről eredményes: 11-15. Tinik a csúcson: Illés Kitti jobb kettőből eredményes, nem így Tóth akinek lövése után a labda a kapufán csattan: 12-15. Schnábl beállós, nagyon él a siklósi védők között és egy gólra csökkenti hátrányukat: 14-15. Balról Balogh Bernadett eredményes: 14-16. Petra lövését védi a kapus szélről, Miklós Laura átlövését meg Cifra. Varga Kitti mint a Doxa óra, pontosan jár-kel a bal szélen, majd a még pontosabban érkező labdát, a bal felső sarokba vágja: 15-16. Híld Laura átlövése már a sáncon elhal. Illés Kitti is nagyon él a széltől szélig zajló támadásépítésnek köszönhetően, szellősebb védelemmel szemben és jól él a lehetőségeivel. Ismét jobb kettőből eredményes és egyenlít: 16-16. A jó védekezésnek köszönhetően egyre tanácstalanabb a siklósi csapat támadásszervezése, a 26. percben zajló vendégtámadás során volt minden, mint a búcsúban: időkérés, ezt követően passzívjátékba torkollott támadás, majd a csapata helyett, a játékvezetőkkel foglalkozó megjegyzése miatt sárga lapos figyelmeztetés a siklósi edzőnek.. Tamasi Edit harcolt ki hétméterest, amit Aliz értékesít és ezzel a mérkőzés során először, átveszi a vezetést a 'Bokod: 17-16.  Viszonylag nem sokáig. A remek szélső Balogh balról egyenlít: 17-17. A csapat szerkezet átalakításának köszönhetőn, most Terner Aliz bal kettőből, átlövésből eredményes: 18-17. A vendégek is ügyesen hozzák helyzetbe beállósukat, aki beállítja a félidei eredményt, az utolsó percben ugyanis már csak egy-egy sikertelen támadás futott végig a pályán: 18-18.

1-30. perc: 33 támadás, 33 védekezés: 18-18 (55 % - 55 %)

 f1_cifra_anita.jpg
 Cifra Anita

31-40. perc: 12 támadás, 12 védekezés: 6-6 (50 % - 50 %) A szünet után, ismét felpörögtek az események, koncentrált jó játékot láthatott a mérkőzésre kilátogató szép számú közönség. A vendégek kezdték a játékot, ám Spán Ildikó átlövése a kapufán landolt. Majd egy-egy újabb gól nélküli támadás után, Schnábl beállós ismét előnyhöz juttatja csapatát: 19-18. Ezt stílszerűen a siklósi beállós egalizálja: 19-19. Terner Liza egyéni játék végén eredményes: 20-19. Spán büntetőből egyenlít: 20-20. és ez így megy 24-24-ig. A további hét támadás során Bokod kétszer eladja labdát, Bennarik egyszer kapu mellé lövi, míg az ellenoldalon egyszer eladják a labdát, míg Híld átlövését és gyorsindítás után Tóth ziccerét Cifra védte, egy Spán Ildikó által büntetőből elengedett labda a kapufán csattant. Ugyanakkor, Tamasi és Terner által kiharcolt heteseket utóbbi értékesíti, de Varga Kitti szélről, illetve Liza átlövésből elengedet labdájával szemben is tehetetlen volt a vendégkapus, miként Cifra Miklósi Dóra hetesével, Híld gyorsindítás utáni ziccerével, Balogh bal szélről, valamint Miklósi beállósból ellőtt labdájával szemben: 24-24. Egy-egy eladott labda után, Miklósi Dóra kap kétperces büntetést, de nem állja meg szó és legyintés nélkül, aminek egyenes következménye 2+2 perces büntetés. A hazai csapat eladja a labdát, majd az emberelőny alig egy perc múlva kiegyenlítődik: Bennarikot is kiállítják a bírók.

 3_bennarik_petra.jpg
 Bennarik Petra

41-50. perc: 11 támadás, 11 védekezés: 9-3 (82 % - 27 %) Balogh kapufán csattanó lövése vezeti be a félidő középső harmadának eseményeit. Tamasi egyéni játékból ismét megszerzi a 'bokodi csapat részére a vezetést, sőt Sárosi Emese kétperces kiállítást kap: 25-24. Híld lövést fogja Cifra. Varga bal szélről megtáltosodott: 26-24. Tóth Tímea is hasztalan próbálkozik szélről, lövését Cifra védi. Az emberhátrányban lévő Siklós játékosai, ha lehet, még keményebben védekeznek: lehet ezt csinálni, csak ennek további kiállítás a vége. Ezúttal Híld Laura a két perces büntető birtokosa, a Terner büntetőjéből esett gólnak meg a csapata a szenvedő alanya: 27-24.  Balogh átlövés, Cifra védés. Terner Aliz élete legjobb formájában, egyéni játékkal siklik át a vendégek védelmén: 28-24. Bódi Viktória átlövése viszont kapu mellé szállt. Schnábl beállós, mint hal a vízben, lubickol a siklósi védők között, szabadon: 29-24. Nem véletlen, hogy a vendégek a 45. percben időt kérnek, van mit megbeszélni... Spán hetesből szépít: 29-25. Bennarik jobbról a eredményes, sőt Miklós Laura megkapja harmadik két percét és a mellé járó piros lapot, neki végetért a játék mára: 30-25. Tamasi sem kerüli ela sorsát, a két perces büntetést. Tóth Tímea szépít: 30-26. Bennarik eredményes: 31-26. Sárosi Emese kapu mellé. Liza egyéni játékkal próbálkozik, de csak a gólhelyzetig jut. A gólt már büntetőből lövi: 32-26. A vendégek eladják a labdát. Illés Kitti ziccerét védi a kapus, de a siklósi beállós lövését is Cifra. Illés kerül gólhelyzetbe, de a gólt már Terner lőheti hetesből, de a kapus védi a lövését. Viszont Spán hetesével szemben tehetetlen Cifra: 32-27.  Schnábl beállós, pedig mint a hal a vízben...: 33-27.

 banasz_ildiko.jpg
 Banász Ildikó

51-60. perc: 12 támadás, 12 védekezés: 7-6 (58 % - 50 %) Spán Ildikó akciózik, ám a gólt Siklósi Dóra lövi hetesből, mi után a vezetőedzőt két percre kiállítják a bírók, amit természetesen nem ő tölt le, így ismét hátrányba kerül a csapata: 33-28. Terner Aliz a mezőny legjobbja a 16. gólját lövi. Hetediket akcióból, kilencet büntetőből: 34-28. Spán hetesből eredményes: 34-29. Illés Kitti veszi célba kaput. Eredményesen! Telibe találja. A vendégek könnyen szabadulnak a labdától, de a bokodi is. Híld szerez gólt, ráadásul Tamasit két percre kiállítják, ami már harmadik a sorban, így számára végetért a mérkőzés: 34-30. Egy-egy elhibázott támadás után, Illés adja el a jó cseleket, de a gólt már Terner Aliz lövi ismét, sorrendben a tizenhetediket, büntetőből a tizediket: 35-30. A vendégek eladják a labdát. Schnábl beállós, mint hal a vízben...: 36-30. Spán Ildikó átlövésből szépít: 36-31. Bennarik: 38-31. Balogh szélről eredményes: 38-32. Varga elkapta vezérfonalat: 39-32. Spán hetesből farag a hátrányukon: 39-33.  Varga Kitti lövését védi a kapus, Spán lövését a kapufa menti, a végeredményt Bennarik Petra állítja be: 40-33.

31-60. perc: 35 támadás, 35 védekezés: 22-15 (63 % - 43 %)

1-60. perc: 68 támadás, 68 védekezés: 40-33. (59 % - 49 %)

(% = góllal végződött támadások aránya - statisztika hétfőn..)

Összegzés: Az igazán nagyok úgy vélekednek a mai felgyorsult kézilabdázásról, hogy a mai tempó mellett, 4-5 gólos előny, ha nem is pillanatok alatt, de viszonylag gyorsan elolvadhat... Mások úgy vélekednek, hogy a győzelmet nem lehet a mérkőzés elején megnyerni...

pro-sport

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 33
Tegnapi: 649
Heti: 1 228
Havi: 6 662
Össz.: 1 253 714

Látogatottság növelés
Oldal: Egy jó, de fegyelmezetlen csapat ellen győztek a 'bokodi lányok! Az idén először...
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »