PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Abonyban minden változatlan - az írás végére viszont egy újabb sort kellett beszúrni. Csak egy sort...

Bírom az olyan sporttal kapcsolatos írásokat, különösen, ha én vetettem papírra, de ez utóbbi közlés csak egy poén, amelyekben egyszer leírásra kerültek a dolgok, és az ott papírra vetett gondolatok, tények szinte napjainkban is úgyanúgy érvényesek... Mint történtek a fentiek egy portré keretében  egy játékossal kapcsolatban és ezt követően azzal már semmi dolga nincs az embernek. Maximum a bajnoki évek végén a bajnoki címek illetve gólkirálynői rovatokba húzok még egy strigulát... Hely még van...

2012. június 5. - 2013. augusztus 15. - 2014. május 29.

Női Kézilabda NB II. Dél-Kelet 2010-2011. Kövér Judit 307 gól!

Ezerötszáz gól nyomában Kövér Judittal

Névjegy

Név: Lőrinczyné Kövér Judit

Születési név: Kövér Judit

Születési idő: 1982. július 15.

Születés helye: Cegléd

Családi állapot: férjezett, fia Zsombor, 2008. május 31-én született

Sportága: kézilabda

Kedvenc poszt: támasásban a pálya bármely oldala, sőt a beállós poszt is, ha úgy hozza a helyzet, de legfőképpen jobb oldala. Bár még nem próbálta, valószínűleg a kapuban is remekül megállná a helyét..

Egyesületei:

NB II.: Abony, Martfű, Cegléd, Abony,

NB I/B: Cegléd, Abony!

NB I.: Túrkeve

Kitüntetés:

Abony Város Sportolója 2011.

Gólkirálynő 2010-2011., 2011-2012. 2013-2014.

Ellesett beszélgetés Szalma Nórával, a KSZSE egyik kiválóságával az alapszakasz utolsó fordulója előtt, a Bács-Kun Sport oldalon:

"- A 'bokodi lányoknak sem lesz fenékig tejföl az utolsó mérkőzés, hisz Szeghalom lesz az úti-cél december 18-án...  

- Pff, az sem lesz egyszerű, de ők legalább elfáradnak, nem úgy, mint az Abony... Amit náluk Kövér Judit tesz hát, nem semmi...

- Hát igen! A Kövér Judit az egy más dimenzió..."

Még, mindig...!

Ismét frissítve!! Ha az Abony NB II-es női kézilabda csapatát, abban is leginkább Kövér Judit játékát nézi az ember, önkéntelenül is felmerülhet benne a gondolat: talán nem ebben az osztályban lenne a helye. Aztán, ha valaki erre a gondolatra vetemedik, érdeklődik is utána, leginkább az abonyi illetőségű nézők körében: hogy van az, hogy egy ilyen kaliberű játékos „megrekedt" Abonyban? Aztán a válaszokból az derült ki, hogy ott sem ismerik egészen: először is, mert ennek okát nem tudják, bár szerintük, mindig is az Abony csapatában játszott. Mások még azt is tudni vélték, hogy abonyi születésű a kiváló játékos.

Nos, ami biztos: az Abony együttese a legnagyobb favorit a bajnoki címre, a 2010-2011-es Nemzeti Bajnokság II. osztályában, annak is Dél-Keleti csoportjában. A bajnoki címre törő együttes vezéralakja Kövér Judit, de nyugodtan mondhatjuk, a Nemzeti Bajnokság II. osztályának egyik legkiemelkedőbb játékosa. Vele sikerült néhány szót váltani, elég el nem ítélhető módon, Bácsbokodon aBácsbokod - Abony mérkőzés előtt lezajlott bemelegítés közben, március 26-án, a rájátszás második fordulójában.

Az én kérdésem, mi után gratuláltam a március 15-én kapott Abony Város Sportolója kitüntető címéhez, hogy miért nem magasabb osztályban játszik?", hisz a játéka, messze kiemelkedik az ebben az osztályban általánosan tapasztalt színvonalból. Nos, mi előtt válaszolt volna - tisztáztuk az Ikrek révén a 'bokodi csapathoz fűződő kapcsolatomat is - majd tipikus női válaszként visszakérdezett - ettől híztam egy kicsinykét, de én így sem lettem kövér - hogy „Mi történt a Bács-Kun Sport weboldallal, amit az utóbbi időben nem lehet elérni?" Mi után elmondtam, hogy hülye elmebeteg hekkerek szétrombolták és e miatt kölcsönös sajnálkozásunkat, fejeztük ki, elmondta: „Azért nem játszik magasabb osztályban, mert férjhez ment és a gyermekáldás már nem tette lehetővé."

Ez viszont, már az, hogy férjhez ment, a mérkőzés után kért és kapott autogramból is kiderült. Aztán sokat nem trécselhettünk, mert Judit készült a rangadóra. Bár én szívesen láttam volna a mérkőzés ideje alatt inkább a lelátón, mert Nélküle, biztos hazai siker születhetett volna. A kijelentés talán nem túlzó: hisz a hatvanpercnyi játék után, Kövér Judit kiemelkedő játékával is csupán egygólos vendégsiker született...

tamad_az_abony.jpg

Kövér Judit ellen, azt a butaságot nem lehet elkövetni, még szabaddobásnál sem, ha lövésre lendül a keze, a kapus beálljon a sánc  mögé...

A mai internetes világban nem nehéz valakiről hírt „szerezni", hát én is ezúton kerestem ismeretbővítő adatokat a neten és találtam: Kövér Judit, Cegléden született. Ez persze semmit sem magyaráz meg abonyi származását illetően, hisz a bácskai, így értelemszerűen a bácsalmási gyerekek is, az esetek döntő többségében, mind Baján születnek. A születési ideje - 1982. július 15., egy szép csütörtöki nap - viszont ez már valami és azért bátorkodom itt közzétenni, mert a kézis lányok, szépek ugyan, de nem hiúak, talán a korukat sem szégyellik. Tehát az nem biztos, hogy szülővárosa Abony, és Cegléden látta meg a napvilágot, de tovább kutakodva a kézilabdázás világában, az is kiderült, hogy írásos emlékek már 1999-ből származnak. Arról az időről, amikor tizenhétévesen Abonyban pályára lépett. Majd ezt követően, még ebben a bajnoki évben, Martfű színeiben láthatjuk viszont, majd a 2002-2003-as bajnoki évben ismét váltott. Húszévesen, az NB I-es Túrkeve csapatában tette próbára magát az őszi idényben, tizenkét mérkőzés erejéig. Viszont a bajnoki év tavaszi idényében már Cegléd NB I/B-s csapatában szerepel és itt további öt bajnoki évben erősíti a csapatot, de az utóbbi években már az NB II. É-K-i és D-i csoportjában. Majd' tíz év elteltével kerül ismét vissza Abonyba, ahol az NB II-es csapat egy újabb osztály, a D-K-i országrész szépségeivel, kézilabdasportjával ismerteti meg. Az itt töltött harmadik év után, ha továbbra is az Abony együttesében óhajt játszani, akkor bizony osztályt kell váltania és az NB I/B osztályban kamatoztathatja kiváló képességeit, továbbra is az abonyi csapat hasznára...

kover_judit_abony_sportoloja_cimmel_kituntetett_remek_kezillabdazo..jpg

Az abonyi sportért tett nem kevés fáradozásáért, 2011. március 15-én Abony Város Sportolója kitüntető címmel jutalmazták.

Nos, ezt követően megragadva a modern technika adta lehetőségeket, a kiváló játékos pályafutásának „sötét" foltjairól is fellebbentjük a fátylat, minek következtében a feltett kérdésekre adott válaszokból kiderül egy nagyszerű kézilabda játékos portréja. Addig is szeretem azt hinni, hogy az alábbi pályafutását részletező táblázatban említett, nagy idő - 4,5 azaz négy és fél év -  martfűi és túrkevei kötődése alapján, még földimnek is hihetem... Amint az alábbiakban a Kövér Judittal folytatott „beszélgetésből", ami tovább árnyalja a róla a fentiek szerint megtudott ismereteket, kiderül, sajnos nem az... Viszont így is vannak közös szálak életünkben: Ő Nagy Krisztina édesanyjával már együtt játszott, magam meg annak a bácsalmási női kézilabda csapatnak voltam edzője, amely Krisztina édesanyjával felálló abonyi csapattal is viaskodott, az NB II. Déli csoportjában, nem sokkal az előtt, ahogy Judit is bemutatkozott az abonyi csapatban.

- Nos, Kedves Judit! Neked mi jelenti a szülővárost? - Cegléden születtem és valóban csütörtöki nap volt!

- Szülők és a testvéreid is sportolnak?- Információim szerint Általános iskolában apu focizott anyu meg kosarazott de csak iskolai keretek között, nem versenyszerűen! Van egy hét évvel fiatalabb öcsém, ő nem sportol. A családunkban nincs komolyabb sportoló, aki a mai napig űzne valamilyen sportot rendszeresen!

- Mivel foglalkozik a Lőrinczy család, hogyan zajlik a magánélete? -Egerben végeztem, testnevelő tanárként diplomáztam, jelenleg gyesen vagyok május végéig, ugyanisa fiam Zsombor május 31-én lesz hároméves. Férjem is  testnevelő tanár, de ő a TF-en végzett. Csontkovácsolással foglalkozik illetve kick-box edzéseket tart, mivel ő valaha kick-boxolt! Szerencsés vagyok abban a tekintetben, hogy ő hozzám tudja igazítani az idejét, illetve a munkáját! Most jól el vagyok, mert délután ötig Zsomborral lehetek, majd edzés és ezt követően, megint együtt tudunk lenni! Általában heti három edzésen veszek részt, ha időm illetve a család engedi, akkor mind a négyre elmegyek.

- Te, hol ismerkedtél meg a kézilabdázás fortélyaival? Kik egyengették pályafutásodat?. - Általános iskolában ismerkedtem meg a kézilabdával, mint sporttal. Tízéves korom óta kézilabdázok. Az iskolában ez volt a fő labdajáték, amit tanítottak nekünk illetve az atlétika. Atletizáltam is, középtávfutó voltam! Az alapokat Nagy Gábor testnevelőtől tanultam meg. Ő már nem lehet sajnos közöttünk! Sokat tanulhattam tőlük! Szeretek sportolni, főleg ami labdával kapcsolatos!

- Az, MKSZ nyilvántartása szerint, 1999-ben mutatkoztál be Abony csapatában. Hogyan kerültél Martfűre, majd Túrkevére? - Abonyba jártam gimnáziumba és adott volt, hogy a helyi csapatba folytassam kézilabdás pályafutásomat. Itt az edzőm Szigeti Sándor volt, aki nem sokat teketóriázott, bedobott a mélyvízbe. Olyan játékosokkal játszottam együtt, mint a mostani balátlövőnk Nagy Krisztina anyukája, szóval jóval, idősebb játékosokkal!

Martfűre úgy kerültem, hogy az akkori irányítónkat megkeresték a martfűi vezetők, és szóba jöttem én is. Leültünk tárgyalni és elvállaltuk. Akkoriban nem voltam ennyire kimagasló képességű játékos, mint most, de szerintem ez is kellett hozzá, hogy most ilyen szinten tudjam ezt a sportot játszani! Itt Martfűn keresett meg az akkor feljutó túrkevei csapat, mivel a jobbszélsőjük kismama lett, rám gondoltak és én nem sokat gondolkoztam, odaigazoltam. Fél évig tudtam vállalni, mivel nem jöttek a pontok, a szponzor sem támogatta annyira a csapatot. Így lehetett választani: vagy maradok, de szerződésmódosítást vont volna maga után, vagy visszajövök Ceglédre játszani, ahová visszavártak! Így az utóbbit választottam meg a tanulást, mert emiatt halasztanom is kellett a főiskolán! Itt közben főiskolára jártam, mellette dolgoztam.

Hívtak egy pár helyre játszani, de családi és egyéb elfoglaltságaim miatt nem vállaltam ezeket, a felkéréseket! Kivéve, amikor 2008-ban ismét Abonyba igazoltam.

- Hogy a kiváló abonyi csapatról, na meg az előttetek álló két Szeged elleni rangadóról is essék szó: hogyan látod az esélyeket, a Bokod-Abony mérkőzés után? - Remélem már a hátralévő meccseket, megnyerjük, de majd kiderül! Bízom abban, hogy csapatunk veretlenül állhat a dobogó legfelső fokára!:-)

- Hogyan vélekedsz az osztályváltásról? Már a 2010-2011-es bajnoki év után valószínűleg bekövetkező bajnoki címnek köszönhetően, az NB I/B-ről? - Remélem, bajnokok leszünk! Tavaly erről lecsúsztunk, de most, ha a sors is úgy akarja, akkor idén ez a cél valóra válhat! Szerintem, ha minden összejön, akkor a csapat elindul az NBI/B-ben!

- Legyen így! Sikerüljön az idei bajnokság végére meglőni a háromszázadik, ezzel kerüld el a pályafutásod alatt eddig szerzett megközelítőleg ezerötszáz gólodat. Viszont kerüljenek el a sérülésekés és mindazok a nehézségek, amelyek a Te és Csapatod álmainak valóra válását nehezítik.  Azt viszont tudnod kell: Szegeden, Makón, Bácsbokodon, no és még Kisteleken is azért dolgoznak ezerrel, hogy a rájátszás végén, a fent vázolt óhajotok ne következzen be... Na, de a sport már csak ilyen... És ettől szép...!

abony_a_bajnoki_cim_varomanyosa_2010-2011._nb_ii._d-k.jpg

 12.06.02._kover_judit_az_ismet_bajnok.jpg
Kövér Judit kétszeres Bajnok és Gólkirálynő 2012-ben

Összegzés: Remélem, a feltörekvő ifjúság számára is követésre méltó példát állíthattunk. Judit nyilatkozatából az is kiderült, hogy mi-minden egyeztethető össze a sporttal, legfőképpen a kézilabdasporttal, ha azt valaki elkötelezetten fontosnak tartja életében... Aztán az is kiderült, hogy Judit a kézilabda sport mellett atletizált is, és ez is egy kulcs szó: ugyanis aki ebben a szép sportágban kiváló játékos szeretne lenni, annak az atlétika minden szakágában jártasnak kell lenni. A futó, ugró, legfőképpen a dobó képességekben és ügyességben, amely készségekkel egy magára valamit is adó kézilabda játékos sem nélkülözhet... Úgy, mint Kövér Judit! Ja, ha én iskolaigazgató volnék, csak a Judithoz hasonló testnvelő tanárokkal tölteném be ezeket az állásokat... Vele és hozzá hasonlókkal, akik nem foglalkozásnak tekintik e pályát, hanem hivatásnak. Talán előbb, vagy utóbb helyre áll a rend ezen a téren is... Juditnak például (2011.) májusában lejár(t) a gyes...

Kövér Judit pályafutása a számok tükrében...

Év

Csapat

O

M

Sl

2'

Kz

Ög

Ag

L7

G7

7%

99-00

Abony

 

11

1

3

-

74

6,73

64

5,82

16

10

63

99-00

Martfű

 

13

3

2

-

51

3,92

41

3,15

16

10

63

00-01

Martfű

 

24

13

13

-

134

5,58

75

3,13

75

59

79

01-02

Martfű

 

?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

02-03

Túrkeve

NB I. Ősz

12

1

1

-

18

1,50

18

1,50

-

-

-

02-03

Cegléd

NB I/B K T

15

1

4

-

81

5,40

74

4,93

11

7

64

03-04

Cegléd

NB II. D

?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

04-05

Cegléd

NB II. D

?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

05-06

Cegléd

NB II. É-K

11

2

1

-

120

10,91

88

8,00

40

32

80

06-07

Cegléd

NB II. É-K

20

2

2

-

231

11,55

177

8,85

68

54

79

06-07

Cegléd

MK

1

-

-

-

11

11,00

11

11,00

-

-

-

07-08

Cegléd

NB II. É-K

2

-

-

-

11

5,50

11

5,50

-

-

-

08-09

Abony

NB II. D-K

8

1

1

-

60

7,50

51

6,38

10

9

90

09-10

Abony

NB II. D-K

22

7

-

-

251

11,41

196

8,91

61

55

90

10-11

Abony A

NB II. D-K

16

4

4

-

202

12,63

162

10,13

48

40

83

10-11

Abony R

NB II. D-K

8      

105

13,13

 ~   ~    

10-11

Abony

NB II. D-K

24

4

4

-

307

12,79

 ~   ~    

11-12

Abony Ő

NB II. D-K

11

4

-

-

92

8,36

76

6,91

21

16

76

11-12 Abony T  NB II. D-K
11 2 4 - 113 10,27 89 8,09 26 24 92
11-12 Abony Ö NB II. D-K
22 6 4 - 205 9,32 165 7,50 47 40 85
12-13 Abony Ö NB II. D-K 18 5 6 - 185 10,28 150 8,33 42 35 83
13-14 Abony Ö NB II. D 20 7 2 - 195 9,75 149  
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 213
Tegnapi: 538
Heti: 2 650
Havi: 8 084
Össz.: 1 255 136

Látogatottság növelés
Oldal: Ezerötszáz gól nyomában Kövér Judittal...
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »