PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Csabák és Bajnokok! Minden földi jót kíván a Bács-Kun Sport

Bács-Kun SpKirályrt 3

1999. július 6.

IV. évfolyam, 17. szám

Győzelem a köbön!

Egér és macska harca

Vámosok nagy fogása Dusnokon

Zámbó három góljával válaszolt...

Pirossarok

Párhuzam

Bajnokhoz méltó győzelem!

Vámosok nagy fogása Dusnokon

Zámbó három góllal búcsúzott és válaszolt: akarják az I. osztályt

BKS401.htm

BKS402.htm

BKS403.htm

BKS404.htm

BKS405.htm

BKS406.htm

BKS407.htm

BKS408.htm

BKS409.htm

BKS410.htm

BKS411.htm

BKS412.htm

BKS413.htm

BKS414.htm

BKS415.htm

BKS416.htm

BKS417.htm

BKS418.htm

BKS419.htm

BKS420.htm

BKS421.htm

BKS422.htm

BKS423.htm

BKS424.htm


Labdarúgás, megyei I. osztály

Felszállt a füst!

Az 1998-99. évi megyei labdarúgó bajnokság véget ért. A pályán lejátszottak minden mérkőzést. A pontok az eredmények alapján a csapatok birtokába kerültek és ezek szerint kialakult a csapatok rangsora. Ám az ősszel tapasztaltak alapján lehet, hogy a most közreadott tabellákon még lesz változás, ha ne adj Isten, a szövetségnek megint kedve támad ellenőrizni. A bajnokság befejezése után nyolc nappal is... Bács-Kun SpJrt 3

A 34. forduló eredményei

Dusnok

Bácsalmás

1-2

Kunbaja

Tompa

4-3

Csengőd

T. alpár

3-1

Harta

Gara

9-2

Lakitelek

N.n.udvar

2-0

Hajós

H. e. háza

1-1

Bátya

Izsák

4-1

K.k.halas

S.vadkert

1-4

Szabadnap

Solt

-

Az 1998/99. évi megyei felnőtt bajnokság végeredménye

1

HAJÓS

64

2

Hetényegyháza

64

3

Izsák

61

4

Solt

60

5

Tompa

55

6

Soltvadkert

52

7

Kiskunhalas

49

8

Bátya

47

9

Dusnok

47

10

Nemesnádudvar

44

11

Harta

44

12

Tiszaalpár

41

13

Bácsalmás

34

14

Csengőd

32

15

Kunbaja

30

16

Lakitelek

30

17

Gara

-

18

Kunszentmiklós

-

Győzelem a köbön!

Dusnok - Bácsalmás 1-3 (1-0)

Egér és macska harca

Ki ne ismerné a macska azon tulajdonságát, hogy a megfogott egeret, nem lakmározza be azonnal. Egy kicsit játszik vele, mi több azt az érzetet kelti benne, hogy akár még a szabadságát is visszanyerheti. Hogy ez jó, vagy rossz tulajdonsága a macskának, azon lehet vitatkozni, ám a Dusnok - Bácsalmás ifjúsági mérkőzés tökéletesen formázta a macska és egér harcát. Amely küzdelemben, nem a PVSE volt az egér. De talán nem is macska, egyenesen tigris. No, még ezek olyanok, hogy előbb kifárasztják, majd könnyűszerrel elejtik áldozatukat. Nos, a mérkőzés is a fentiek szerint zajlott. A PVSE játszadozott az ellenfelével, sőt egy gyermeteg hibának köszönhetően még azt is felcsillantotta a Dusnok előtt, hogy megőrizheti a második helyezést. Így ment ez, több mint egy órán át, majd a Kistigrisek (Tóth Zsolt, Rudics János) és Bögre Tigris büntető lövésével 20 perc alatt elejtették a Tigrisek skalpjára, és mögötte a második helyre áhítozókat.

Klikk ide>>>>> Bajnokhoz méltó győzelem! Majd ide >>>>>> Bajnokság végeredménye, helyezések, pontok.

Dusnok - Bácsalmás 1-2 (1-1)

Vámosok nagy fogása

A kiesés szempontjából teljesen közömbös mérkőzésre készültek a PVSE felnőtt labdarúgói. Persze, már aki készült, illetve készülhetett: Páhor és Snyehola sárga lapok miatt eleve nem játszhatott. Hangya, bár pályára léphetett volna, inkább a modern technika vívmányát, a bunkófont vette a kezébe, majd közölte, hogy a Balaton hűs vizében jobban érzi magát, mint Dusnokon a mérkőzés idején is tikkasztó forróságban. Kokó sérülés miatt nem szerepelt a PVSE csapatában. Szöszi, a csapat ügyeit rendező és közte lévő nagy távolság miatt, hétközben nem tudta megbeszélni az ügyes-bajos dolgait, ezért (?), szintén telefont ragadott a mérkőzés előtt és közölte: „ha nem rendezik a problémáját, meg egyébként is javában zajlik az aratás, nem megy Dusnokra.". Nos, az idézett rész első része kijelentő módba került, ami azt jelentette kapus után (is) kellett nézni.

Szerencsére, a határőrizeti szervek, a vámosokkal az élen, sikerrel akadályozták meg a dusnoki „seftesek" akcióit - kétszer is.

A mérkőzés krónikája itt >>> Vámosok nagy fogása Dusnokon a bajnoki sorrend itt >>>

Kunbaja - Tompa 4-3 (1-3)

Zámbó három góllal válaszolt: akarják!

Az előző számban a körülmények ismeretében úgy mondtam: még a Kunbajának is van esélye a kiesés elkerülésére, ám ahhoz győzni kellene Tompa ellen.: kérdés akarják-e? A választ, a pályafutását már többször, legutóbb éppen a Tompa elleni mérkőzésen befejező Zámbó adta meg, három góllal: a kunbajai legények akarják a megyei első osztályt. Zámbó három góllal búcsúzott és válaszolt:.......

Bács-Kun SpJrt 3


Legfontosabb csapatrész a védelem! A gól pedig a játék sava-borsa!!

Góllövőlista élmezőnye megyei I. osztály

28 gólos: Berki (Hetényegyháza). 27 gólos: Fütyü (Tompa). 22 gólos: László (Solt), Hepp (Hajós). 20 gólos: Révész Gábor (Kunbaja). 19 gólos: Kovács T. (Csengőd). Makra (Lakitelek). 17 gólos: Gombkötő (Hajós), Talárcsik (Tiszaalpár) 16 gólos: Juhász (Izsák), Sánta I. (Dusnok), Szauer (Harta). 14 gólos: Aranyos (Nemesnádudvar), Kirschner (Solt), 13 gólos: Sánta Z. (Dusnok).

Bácsalmás: 5 gólos: Balla Csaba, Váits Zoltán, Kovács Imre, Snyehola Balázs. 4 gólos: Hangya László. 3 gólos: Kővári Péter, Barna Jenő. 2 gólos: Tóth Csaba. 1 gólos: Szőke István, Körmöczi Roland, Száhl Imre, Köves Tamás, Páhor Zsolt Schneideer István. Öngól: Bakai (Gara), Mata (Hetényegyháza), Pusztai (Nemesnádudvar).

Kunbaja: 20 gólos: Révész Gábor. 10 gólos: Kiss Róbert. 9 gólos: Wettstein Róbert. 7 gólos: Zámbó András, 3 gólos: Simon Tibor, Kiss László. 2 gólos: Varga Mihály, Csipak János, Sáfár Csaba, Agócs László, Torma Krisztián. 1 gólos: Berghoffer, Pálosi László, Szekeres öngól (Solt)

Pirossarok

A megyei első osztály csapatainak fegyelmi helyzete, a kiállítások tükrében (piros illetve második sárga lap miatt), a 34. forduló után: I. Bácsalmás 9 kiállítás, II. Kunbaja, Hajós, Kiskunhalas, Gara, Nemesnádudvar 6-6 kiállítás. III. Izsák, Tompa, Soltvadkert, 5-5 kiállítás. IV. Bátya, Solt, Lakitelek, Harta, Tiszaalpár, Kunszentmiklós 4-4 kiállítás. V Hetényegyháza, Csengőd 2-2. kiállítás. VI. Dusnok: 1 kiállítás. Bács-Kun SpJrt 3

Tavaszi forma

Góllövők a tavaszi fordulókban

Bácsalmás, felnőtt csapat (21) : Hangya 4, Barna 3, Váits 3, Kővári P. 2, Balla 2, Páhor 1, Szőke 1, Snyehola 1, Tóth Cs. 1, Kovács 1, Schneider 1, Pusztai öngól (Nemesnádudvar).

Bácsalmás, ifjúsági csapat (88): Csőke 25, Bögre 20, Berényi 12, Körmöczi 7, Farkas 5, Rudics 3, Gergely 2, Szemán 2, Tóth Zs. 2, Stefanovics 1, Párczen 1, Tóth Cs. 1, Jaszenovics 1, Máté 1, Erdősi 1, Snyehola Á. 1.

Bácsalmás, serdülő csapat (67): Rudics 30, Snyehola 14, Berényi 5, Erdősi 4, Farkas 2, Tóth Zs. 4, Cs. Kovács 2, Turcsányi 1, Párczen 1.

Kunbaja, felnőtt csapat (34): Révész 9, Wettstein 7, Kiss R. 5, Zámbó 5, Simon 2, Csipak 1, Torma 1, Agócs 1, Varga 1, Berghoffer.


Dusnok - Bácsalmás 1-3 (1-0)

Bajnokhoz méltó győzelem!

Megyei ifjúsági bajnokság, 34. forduló, 1999. július 4. Dusnok. Vezette: Nagy, Márton.

Bácsalmás: Bodrogi Kornél - Kubina Krisztián, Gergely Gábor, Máté Péter (Rudics János 80.'), Stefanovics Zoltán, Párczen Zoltán, Berényi Krisztián, Bögre Károly, Szemán Attila, Snyehola Ákos (Tóth Zsolt 46'), Csőke Attila. Edző: Kiss Baranyi Sándor.

Tét nélkül A Dusnok előző fordulóban elszenvedett veresége miatt, az Izsák elleni esetleges győzelme estén meg a PVSE év közben összegyűjtött kiváló gólkülönbségének köszönhetően, tét nélkülivé vált a Dusnok - Bácsalmás ifjúsági labdarúgó mérkőzés. Persze, egy olyan csapatnak, mint a PVSE gárdája, nincs ilyen fogalom az eszköztárában. A felnőttekkel kapcsolatban már említett okok miatt „legyengített", Körmöczit nélkülöző ifisek mindennek ellenére biztosan győztek, de egy különleges koreográfia szerint, amely egy bajnokcsapathoz méltó.

Hidegzuhany a kánikulában A nyári nap perzselő tüzében kezdődött a mérkőzés, Csőke remek, távoli lövésekkel veszélyeztette a hazai kaput. Olykor a Dusnok is elmerészkedett a PVSE térfelére ám a kapura veszélytelenül. Az első harminc perc végén mégis vezetést szerzett a második helyre áhítozó és a PVSE legyőzésében reménykedő hazai együttes.

A 31. Percben Gergely szerezte meg a labdát Bodrogi tizenhatosának bal oldalánál. A rátámadó dusnoki fiút egy szép csellel szinte az oldalvonalon kívülre küldte. A labda továbbítása helyett azonban még egy cselre „vetemedett", amivel visszakerült a kiindulás helyre, ahol a közönség soraiból visszatért játékossal találta magát szembe, aki szerelte majd a labdát a középen helyezkedő társához lőtte. A jó beadást pedig már nem volt nehéz fejjel a kapuba juttatni, hiszen a Gergely Gabi segítségére siető Bodroginak még nem volt ideje ismét elfoglalni a legjobb pozíciót és a labda érett gyümölcsként hullott a PVSE kapujába: 1-0!

Hidegzuhany a szünetben A szünetben hidegzuhannyal és cserével frissítette csapatát Kiss Baranyi edző. Snyeholát, Tóth Zsolt váltotta fel, de a kiegyenlített erők küzdelmében különösebb változás nem történt, teljesen a 70. percig. Ekkor ritmust váltott a PVSE és állva hagyta a letört és fáradt hazai együttest és megfordították a mérkőzés állását.

70. perc: Szemán adta be jól a labdát a bal oldalról. Labdája a csereként pályára lépő Tóth Zsoltot találta jó helyzetben, aki egy szép csellel a kapust a bal alsó sarokba fektette, a labdát pedig öt méterről a kapu közepébe vágta: 1-1.

85. Perc: Csőke a jobb oldalról ívelte a labdát a kapu előtt helyezkedő Rudicshoz, aki két védő között kilépve, tíz méterről a jobb alsó sarokba helyezte: 1-2. A serdülő tigrisek két góljával vezetett a PVSE.

90. perc: Párczen és Bögre akciózott a Dusnok kapuja előtt, amikor Bögrét a tizenhatoson belül buktatták. A tizenegyest Bögre, a kapu bal alsó sarkába lőtte: 1-3. Ez volt a 138. PVSE bajnoki gól, valamint az adott és kapott (38) gólok különbségét nézve a 100.

Kunbaja - Tompa 4-3 (1-3)

Zámbó András három góllal válaszolt: a Fiúk akarják a megyei első osztályt!

Megyei I. Osztály 34. Forduló, 1999. Július 4. Kunbaja, 500 néző. Vezette: Kovács, Törőcsik, Kara.

Kunbaja: Sólya Ferenc (Takács Tamás) - Kálmán Attila, Popov Momir, Pálosi László, Berghoffer László (Torma Krisztián), Simon Tibor, Kiss Róbert, Varga Mihály, Csipak János, Révész Gábor, Zámbó András. Edző: Gálfi Imre. Tompa: Urlauber - Andróczki, Mándity Róbert, Kovács, Sulomán, Kósa (Bálind), Fődi, Fütyü Illés, Szalma, Enyedi, P. Szabó (Béleczki). Edző: Kószó László. Gólszerző: Zámbó 3, Révész illetve Fütyü, Szalma, Enyedi. Kitűnt: Zámbó, Takács, Pálosi, Simon, Kiss R., illetve Kószó sporttárs szerint ilyen játékos nem szerepelt csapatában.

A Kunbaja együttese a mínusz 14 pont ellenére is úrrá lett a bajnokság hajrájában kialakult reménytelen helyzetén és a csapatra jellemző kiváló támadójátéknak köszönhetően az utolsó fordulóban az ismét búcsúzó Zámbó András vezérletével legyőzték a jó képességű Tompa együttesét.

Zámbó András, aki a jövőben játékvezetéssel üti majd agyon az időt, mesterhármassal búcsúzott és válaszolt a múlt héten feltett kérdésre: a fiúk akarják a megyei első osztályt, de már nélküle. Ami természetesen nem azt jelenti, hogy Andris már soha többé nem lép pályára Kunbaja színeiben bajnoki mérkőzésen. 


Dusnok - Bácsalmás 1-2 (1-1)

Vámosok nagy fogása Dusnokon

Megyei első osztály 34. Forduló, 1999. Július 4. Dusnok 300 néző. Vezette: Rácz Béla, Nagy, Márton.

Dusnok: Bakula - Kothnecz, Andrin, Varga Z., Báló F., Varga P. (Laczkó), Konkoly, Óbéri, Zalai, Sánta I., Kapitány, (Ottenthál). Edző: Óbéri Antal. Bácsalmás: Bodrogi Kornél - Tóth Csaba, Futó Sándor,  Török László, Barna Jenő, Váits Zoltán, Schneider István (Kiss Baanyi Csaba 70.'), Kővári Péter, Körmöczi Roland, Balla Csaba (Smidt Lajos 84.'), Kővári Ákos Edző: Kiss Baranyi Sándor, Narancsik Máté. Gólszerző: Óbéri illetve Balla, Schneider. Kitűnt: Bakula, Báló illetve kővári Á., Kővári P., Váits, Barna, Futó.

Sárgák és mobilok A címlapon taglalt okok miatt hiányzók (Szőke, Páhor, Snyehola, Kovács, Hangya) további hat amolyan szorgos vízhordóval kiegészítve jó kis csapatot alkotnának. Ők azonban a PVSE csapatából hiányoznak. A szakvezetés azonban nem esett kétségbe. Az első megdöbbenés után azonnal döntöttek: Bodrogi két mérkőzésen védi ezen a napon a kaput. Páhor helyett Török került a kezdőbe, Hangya helyére Körmöczi, a csatársorban kapnak szerepet az ismét kezdőnek jelölt Balla és Schneider. Ugyan mire megy az alapjaiban felforgatott PVSE?

Első harmad: PVSE fölény Miként az ifjúságiaknál nem volt tétje a mérkőzésnek, úgy a felnőttek helyezéseiben sem jelentett jelentős változást a mérkőzés kimenetele. Ennek ellenére és fittyet hányva a neves játékosok hiányára a PVSE játszott fölényben, amit előbb a Kővári testvérek lövései jeleztek és jelentettek veszélyt Bakula kapujára, majd az első harmad végén a gól is megszületett feledtetve a PVSE csapatából hiányzó játékosokat.

31. perc: Barna jobbról ívelte kapu elé a labdát. A jól helyezkedő Balla pedig a jobb oldalra mozduló kapussal ellentétben a kapu bal felső sarkába fejelte: 0-1.

Második harmad: Dusnok egyenlít A gól után a Dusnok is jobban összekapta magát, ám az egyenlítés eléggé sajátos módon sikerült, öt perccel a vendéggól után.

36. perc: Óbéri 18 méterről vállalkozott nem túl erős lövésre. A labda egy védőn megpattant és erejét vesztette, ám jó nagy gellert kapott. Ez aztán alaposan megtréfálta a labdára kimozduló Bodrogit. A labda kipördült Bodrogi Kornél kezéből és mintha zsinóron húzták volna, a bal alsó sarokban kötött ki: 1-1. A mérkőzés középső harmadában kiegyenlített erők küzdelme zajlott.

Harmadik harmad: PVSE győzelem Barna Jenci két szép fejesét hárította már Bakula. Úgy tűnt, hogy erre a sorsra jut Barna harmadik kísérlete is a 65. percben, de Bakula most félmunkát végzett.

Kővári Ákos a baloldalról ívelte a labdát a kapu elé. Barna helyezkedett ismét a legjobban és fejessel próbálkozott bevenni a kaput. Ez, most sem sikerült, ám Bakula most csak kiütni tudta Barna fejesét és a szemfüles Schneider a védőket megelőzve a kapuba helyezte a labdát, a PVSE győzelmét jelentő második gólt: 1-2.

A fináncok tehát alaposan meglepték a tavaly nyáron meggyengült, de inkább megváltozott játékosállományú Dusnok együttesét. Talán mindenki csak a nagy neveket tartotta szemelőtt a PVSE együtteséből és a társbérletben cserekirály Balláról és Schneiderről megfeledkeztek. Öreg hiba volt részükről.

A PVSE kiesés szelétől megérintve, huszáros hajrával biztosította helyét a megyei első osztály következő évi mezőnyében. Így aztán az 1999-2000-es bajnoki évben is lesz Bácsalmás - Kunbaja rangadó. A Bácsalmásban egyre több, a bajnokcsapatból beépített fiatal játékossal főszerepben.

Bajnokcsapatot köszöntötték Bácsalmáson!

A PVSE ifjúsági labdarúgói által 29 év után ismét elhódított megyei bajnoki cím Bácsalmás sporttörténetének dicső lapjaira tartozik. Ennek megfelelően az ünneplés sem marad el. A kiváló teljesítményhez méltóan az utolsó bajnoki mérkőzést követően a szülők rendeztek összejövetelt a játékosok tiszteletére, július 5-én az egykori jégelhárító bázis helyszínén kialakított táborban. Július 6-án Tóth Árpád polgármester adott fogadást a bajnokcsapat tagjainak és a sportvezetők tiszteletére a Sárga Csikó vendéglőben. Az ünnepélyes éremátadás a bajnokság kezdete (augusztus 8.) előtt egy héttel lesz, a Testvérvárosok Tornája keretében (július 31 - augusztus 2.). Az 1999-2000-es bajnoki év kezdete előtt és a már említetteken túl szerepel a programban egy rövid backnangi látogatás, egy kellemes hétvége a Balaton mellett és természetesen a szünet nélküli edzések. A bajnoki címhez a Bács-Kun Sport is csak a jó kívánságait tudja kifejezni, az ebben érdekelt edzőnek, játékosnak egyaránt és az eddigiekhez hasonló eredményes játékot kíván a felnőttek mezőnyében is. 

Bács-Kun Sport 1999. július 6.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 96
Tegnapi: 160
Heti: 256
Havi: 6 253
Össz.: 2 067 593

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport IV./17. 1999.07.06.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »