PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Megyei II. osztályú asztalitenisz csapatbajnokság, 2. forduló

Kunbaja veresége Kalocsán

- Az első kunbajai győzelem még várat magára a férfi asztalitenisz bajnokságban! - foglalja össze mondandóját Figura Tibor az október hetedikén lejátszott Kalocsa - Kunbaja mérkőzés lényegét. Ez annyit tesz, hogy az első fordulóban Kiskunmajsán elért döntetlen után, a második fordulóban pont nélkül maradt a határ menti együttes, míg az október huszonegyedikére kiírt Baja elleni hazai mérkőzést október huszonnyolcadikára halasztották. - Kalocsával együtt mi is nagyon vártuk a vasárnapi rangadót. Igazi erőfelmérő volt ez a meccs, amelyben nem is találnánk kivethető dolgot, csupán a végeredményt. Nem kell nagy szakmai hozzáértés ahhoz, hogy megállapítsuk: sajnos az egyéniben nevezett kalocsai nagy halak - Pásti, Farkas, Losonczi - jelentették ezúttal a kunbajai pingpongosok vesztét.

- Rangadóra utaztunk Kalocsára, a bajnokság 2. fordulójában. Nagyon fontos lett volna a 3  pont megszerzése, amire minden esélyünk meg is volt. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a hazaiaknál játszottak olyan kaliberű játékosok is, akik a tavalyi szezont még a megyei első osztályú, Kalocsa I-es csapatában kezdték. Így eleve nem mi számítottunk a mérkőzés esélyesének, hisz a kalocsaiaknál asztalhoz állt az NB III-as múlttal a rendelkező Pásti Mihály, valamint az 1990-es években az NB II-t megjárt Losonczi György is.

Kalocsa AC - Kunbaja ATSK  11-7

Kalocsa: Losonczi György  4 mérkőzés/3 győzelem, Farkas Zoltán4/3, Pásti Mihály 3/2, Leiner János 4/2, Péteri Zsolt 1/0, Pásti - Farkas 1/1. Kunbaja: Berghoffer László 4/4, Kern Adrián 4/1, Havasi Sándor 4/1, Kovács Péter 2/0, Figura Tibor 2/0, Kern - Berghoffer 1/1.

Berghoffer László: öt mérkőzés, öt győzelem

berghoffer_laszlo_a_csapat_veeregyenisege.jpg
Szebben talán lehetett volna játszani, ám eredményesebben semmiképpen... Berghoffer László: öt mérkőzés, öt győzelem. Novemberben a TEK-SZOL Kupáért is asztalhoz áll Kunbaja együttese....

- Az első páros mérkőzés megadta az alaphangulatot, amelyen  a Kern - Berghoffer duó nagy csatában 3:2-re legyőzte a Losonczi - Leiner kettőst, míg a Kovács - Havasi párunk nagy csatában veszített a Pásti - Farkas kettős ellen. (1:1) Csapatunkban Berghoffer László kiváló játékkal ezúttal is bebizonyította, hogy fontos találkozókon nagyon össze tudja szedni magát, sallang mentesen játszott mind egyéniben, mind pedig párosban, és  nem talált legyőzőre. Kern Adrián - hiába akart nagyon - két döntő szettes meccset is elveszített, ráadásul előnyből. - Mondja Figura Tibor

Viszont a többiek sem villogtak, ezen a napon. Például Kovács Péternek és Figura Tibornak, akik megosztották egymás közt a négy egyéni mérkőzést, győzelem nélkül kellett beérniük.  

- Többször is nyertesnek vélt mérkőzést rontottunk döntetlenre, nem egyszer játszmalabdákat hagytunk ki!  Nagyon odafigyeltek a hazaiak, már egy-egy játszma győzelemnek is örültünk. Mivel 10:4-nél eldőlt a találkozó, játékosaink elsősorban arra koncentráltak, hogy ne legyen még jobban övön aluli a vereség mértéke, így végül, a menet közbeni cserék hatására az utolsó körben jobb koncentrációval sikerült valamelyest kozmetikázni az eredményen és szorosabbá tenni a végeredményt.

Összegzés: a több támadást felvállaló, ziccereit jobban kihasználó, ezáltal kevesebbet hibázó kalocsaiak megérdemelten zsebelték be a 3 bajnoki pontot.

TEK-SZOL KUPA párosítás

I. forduló

Kiskunmajsa AC  - Kunbaja

Dunaegyháza II. - Soltvadkert III.

Kiskőrös - Kiskunhalas II.

Kerekegyháza - Kiskunmajsa Hunor SE

Dunaegyháza I. - S.vadkert Agrotechnika

Soltvadkert Polifarbe - Cserkeszőlő

Jánoshalma - Kiskunhalas I.

A Baja I. csapata erőnyerő.

 TEK-SZOL KUPA A Kalocsa ellen vívott és az elhalasztott Baja II. elleni mérkőzések közben elkészült, az asztalitenisz TEK-SZOL Kupa első fordulójának párosítása. A Kunbaja csapata a megyei II. osztályú Kiskunmajsa AC együttesét kapta ellenfélnek. Az első találkozót november 11-én, 18 órakor Kiskunmajsán, míg a visszavágót két héttel később, november 25-én,  18 órai kezdettel Kunbaján rendezik.

- Érdekes összecsapás lesz, mivel a bajnokság őszi első fordulójában a két csapat már találkozott egymással. Akkor 9:9-es döntetlen született. Együttesünknek tehát minden esélye megvan arra hogy sikerrel vegye ezt az akadályt, s ne feledjük, két találkozón dől majd el a továbbjutás. Továbblépés esetén a megyei I. osztály favoritja, a Baja I. csapata várna ránk a következő fordulóban! - vélekedik a kupamérkőzés kimenetelét illetően Figura Tibor

pro-sport

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 317
Tegnapi: 393
Heti: 4 199
Havi: 9 633
Össz.: 1 256 685

Látogatottság növelés
Oldal: Vereség Kalocsán, Kiskunmajsa ellen lehet javítani a kupamérkőzésen...
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »