PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

BÁCS-KUN SPNyelvöltésRT

XIV. évfolyam, 11. szám

Bácsalmás, Kunbaja Sportlapja

2009. augusztus 30.

Vasárnap bemutatkoznak a női kézisek

A háromhetes kemény felkészülési időszak végén augusztus 30-án, vasárnap 10 órakor először lép pályára a PVSE női együttese a kiváló játékerőt képviselő Szekszárd csapata ellen. Először adnak számot Horváth Adriék a három hét alatt tanultakról, gyakoroltakról, egy mérkőzés közben. A bajnokság szeptember 13-án kezdődik, tehát most a hibák is felszínre kerülhetnek, amelyek javításán a rajtig lehet, sőt kell még ténykedni, bár az iskolakezdés Bácsalmás és a csapat vonatkozásában ez nem egy örömteli dolog. A játékosok nagy része hét közben szétszéled a szélrózsa minden irányába, már tanulmányaik miatt.

 A Szekszárd elleni mérkőzésen kiderül, hogy a felkészülés alatt elsajátított játékelemek, játéktudás mellett, a jó csapatszellem, mit is jelent? Vajon, a csapatot összetartó erő átsegíti-e majd a kritikus helyzeteken a csapatot? A három hét tapasztalatai alapján a válasz, természetesen csak igen lehet... Erre jó esély van, hisz a 2008-2009. évi csapatból ma már csak azok maradtak, akik örömmel vesznek részt a csapat munkájában, bár azt nem állítom, hogy túl nagy lelkesedéssel végezték el a kirótt emberpróbáló edzésadagokat, de elvégezték, az pedig nem kevés terhet rótt a játékosokra. A „régi" játékosok, (persze az újak is) : Kispál Brigitta, Nagy Renáta, Orosvári Teréz, Szőke Anikó, Fehér Renáta, Szűcs Dorina, Horváth Adrienn, azt nem mondom, hogy tapsoltak egy-egy futóedzésnek, de legjobb képességeik szerint teljesítették az edzéseket. Viszont Rudics Zsuzsanna szülés, Malesevics Lili műtétje miatt nem vehetett részt a felkészülésben, bár utóbbi reméljük hamarosan csatasorba áll. A PVSE az új bajnoki évre öt játékossal erősített: Kelle Lilla kapussal, továbbá négy mezőnyjátékossal. Bozóki Tímea anyai örömök után tér vissza, remélhetőleg hamarosan. Papp Niki, Baranyi Reni és Kőhalmi Bogi a nyáron igazolt a csapathoz. Amíg Bozóki és Kőhalmi a kezdőcsapatban azonnal bevethető, addig Kelle, Baranyi és Papp a jövő reménységei, bár ez a megállapítás szinte a csapat egészére is igaz, hisz zömében 17-18 éves játékosokból áll.

A holnapi mérkőzéssel, majd a két csapat részvételével, az ezt követő baráti piknikezéssel egy régen volt komoly felkészülési időszakot zár le a PVSE csapata. A holnapi mérkőzésen remélhetőleg győzni szeretnének Orosvári Teriék, bár ez egyszer sem biztos, hogy sikerül. Viszont, ha az edzéseken tanultakat, gyakoroltakat viszont láthatjuk a meccsen, a hazai csapat bizakodással nézhet a szeptember közepén kezdődő bajnokság elé. Prókai Károly

Szőke István a meccs hőse - lehetett volna...

A megyei első osztályban lejátszott két mérkőzés eredménye alapján (0-4 és 2-6) az eddig veretlen Kiskőrös ellen, Bácsalmási szemszögből akár 4-8 sem lett volna meglepetés, ám a harmadik fordulóban megszakadt a számtani sorozat. Köszönhető ez annak, hogy a számba jöhető játékosok közül szinte mindenki Barákovics edző rendelkezésére állt, sőt két játékossal bővült a PVSE kerete és velük, az elképzelt játékrend is összeállt a harmadik hétre. E tényezőknek köszönhetően, bár vereséggel végződött a mérkőzés, a mutatott játék biztató a bajnokság további fordulóira.

Az első mérkőzéseken két, méretes zakót kapott a PVSE, a mezőny két, dobogós helyezésért küzdő kiváló együttesétől (Izsák és Tompa). Ilyen tekintetben a soros ellenfél Kiskőrös ellen sem számíthatott sok jóra a PVSE. Szlovák László elmondása szerint az első öt közé várja csapatát, de a dobogós helyezésről sem mondtak le, annak ellenére sem, hogy a csapata a fiatalítás korszakát éli. Az, hogy győzni szerettek volna, természetes. Viszont az, hogy ez csak egygólosra sikeredet, abban nagy szerepe volt, annak, hogy a PVSE csapata már-már ideálisnak mondható összeállításban vehette fel a küzdelmet ellenfelével. Az ideális összeállítást segítette, hogy Hernády és Szőke is helyet kapott a játékos keretben. Előbbi játékos új igazolás míg, utóbbi eddig is együtt dolgozott a csapattal, de mint kapusedző. Géczi János sérülése miatt vált szükségessé a „veterán" kapus aktivizálása. Szőke aztán a mérkőzés hőse lehetett volna látványos vetődésekkel végrehajtott védéseivel, ám ilyen a kapus sors: a mérkőzés egyetlen találata, ennek következményeként a vereség is az ő alakításának köszönhető.  Ugyanis a PVSE csapatának játéka felnőtt a dobogóra igyekvő 'kőrösi csapathoz és a látottak alapján, a döntetlen eredmény igazságosabb lett volna, ám ehhez még meg kell találni az 'almási gólok szerzőjét. Ezt a posztot talán Józsa Patrikkal, aki ugyancsak az utóbbi héten kapcsolódott be a komoly edzésmunkába, Barákovics edző, hamarosan betöltheti...

A mérkőzés ideálisnak mondható időjárási körülmények között került lebonyolításra, aminek köszönhetően jó iramban peregtek az események és az, hogy a félidő első felében nem született gól az a kapusok remek megmozdulásainak köszönhető. 6. perc: a PVSE jutott szabadrúgáshoz, a balösszekötő helyén, 25 méterre a kaputól. A szabadrúgás kétszer is elakadt a sorfalon, majd a másodszor is lepattanó labdát Juhász Róbert lőtte kapásból kapura elemi erővel, aminek hárításához Mlinko minden tudására szükség volt, hogy szögletre mentse. 10. perc: a jobb szélen kibontakozó hazai támadást a tizenhatos magasságában szabálytalanul akadályozták meg Mokrickijék. A szabadrúgásból Reitmann lőtte kapura a labdát, aminek hárítására ugyancsak szükség volt Mlinko összes tudására, hogy szögletre mentse. A mérkőzés elején jól kezdett a hazai együttes, majd a vendégek vezettek néhány ígéretes támadást. 14. perc: Markó úszott meg a jobb oldalon, majd beadását Füleki lőtte kapura, ám most meg Szőke István mentett szögletre remek vetődéssel. A 20. percben ismét Szöszi remekelt, ám a harmadik bravúrja már nem sikerült, sőt a 27. percben hibázott. Ennek köszönhetően, a szemfüles Kovács Gábor az üres kapuba helyezhette a vendégek vezető gólját: 0-1.

35. perc: Szőke Füleki lövését ismét bravúrosan hárította, majd az ismétlés róla került szögletre ismét. 39. perc: Reitmann jobbról, a tizenhatos sarkáról végezhetett el szabadrúgást ismét, ám miként az előzőnél, Mlinko ezúttal is szögletre mentette a balalsó sarokra lőtt labdát. 52. perc: Hernady  a kapuval szemben, 25 méterről vette célba kaput, Mlinko csak másodszorra tudta megfogni a léc alá tartó labdát.

69. perc: Szőke a kiugró Dedák elől ment a tizenhatos vonalánál. A csereként pályára lépő Józsa Patrik kétszer is galibát okozott a vendégvédők soraiban, bár nem akkorát, hogy az egyenlítő gól is megszülessen, bár kétségkívül megszülethetett volna. 70. perc: egy balról belőtt labdát az ötösről, a jobboldali kapufa mellé pörgette. 72. perc: Józsa ezúttal a jobb szélen akciózott, amikor lefordulva védőjéről kapura húzott, ám a védők közbelépésének köszönhetően, a tizenhatoson belül landolt, ám Berki sporttárs és asszisztense szerint mindez a szabálytalanság még a vonalon kívül történt...

A mérkőzésen látottak alapján a döntetlen eredmény igazságosabb lett volna. Sőt a PVSE mutatott játéka alapján Rudicsék megérdemelték volna az egy pontot. Viszont ami mégis a vendégek mellett szól, hogy Mlinko ezen a mérkőzésen fénykorában látott szinten védett, egy hibát sem vétett, míg a visszatérő kollégája is remek teljesítményt nyújtott, ám egyszer hibázott. Ha ez nincs, Szöszi a mérkőzés hőse lehetett volna... Így azonban sajnos: 

Bácsalmás - Kiskőrös 0-1 (0-1) Bácsalmás, 300 néző. Vezette: Berki József, Dr. Barta Gábor, Ártim János. Bácsalmás: Szőke - Varga (Barcsák G.,), Kiss, Barcsák E., Onódi (Józsa), Juhász, Bögre, Gazsi, Reitmann, Rudics, Hernády. Edző: Barákovics István. Kiskőrös: Mlinko - Pál (Aszódi), Mokriczkij, Szentpéteri, Rózsa, Tóth (Pecznyik), Kovács J., Kovács G. (Bodor), Füleki, Marko, Dedák (Schiszler). Edző: Szlovák László. Gól: Kovács Gábor. Kitűntek: Kiss, Juhász, Reitmann, Hernády illetve Mokriczkij, Szentpéteri, Markó, Dedák. Sárga lap: Juhász illetve Kovács J. Ifjúsági mérkőzés: Bácsalmás - Kiskőrös 1-1. A PVSE gólszerzője Eckert Dávid volt. Az 'almási fiatalok eddig két győzelemmel és a most elért döntetlennel a mezőny élcsapatai között foglalnak helyet.

Csak a védőjáték és a tárcsás sültek dicsérhetők...

A PVSE női együttese komoly háromhetes felkészülés lezárása után, augusztus 30-án lejátszotta első felkészülési mérkőzését, a Szekszárd NB II-es ifjúsági bajnokságban szereplő együttese ellen. Nos, a győzelem nem volt cél a barátságos mérkőzésen, ám az eddig gyakorolt játékelemekből vajmi keveset mutattak be a lányok, úgyhogy a bajnoki rajtig még rendelkezésre álló idő alatt, a most hiányzókkal kiegészülve van mit csiszolni a csapat játékán.

Az augusztus 30-án, vasárnap délelőtt lebonyolított mérkőzésen az elmúlt hetekkel ellentétben, most sportolásra inkább megfelelő időjárási körülmények között kezdődött a mérkőzés, amelyen megismerhettük a kiváló kézilabda-iskola egyik csapatát, amely azt bizonyította, hogy méltán tettek szert országos hírnévre. Az első félidő közepéig (3-2, 4-5) jól tartotta magát a PVSE, de a folytatásban, bár védekezésben még csak-csak elfogadható teljesítményt nyújtott a hazai csapat, támadásban sajnos a kiváló vendégkapusok rendre hárították a hazai lövéseket és jelentős előnyre tettek szert a félidő végére. (4-9)

A folytatásban a gyors gólváltások után 7-12-re módosult az eredmény, majd Kispál Brigitta bravúros védései ellenére a hátrány hétgólosra növekedett. Az utolsó tízpercben Kispál mellé felnőttek a mezőnyjátékosok is, de ekkor már csak a hátrányt tudták csökkenteni, így a Pusztainé Farkas Gabriella, Horváthné Keresztes Anikó edzőpáros által dirigált, Szekercés Luca fiatal utódjainak sikerével ért véget a mérkőzés:

PVSE Bácsalmás- UKSE Szekszárd 11-15 (4-9) Bácsalmás: Kispál Brigitta - Szűcs Dorina 1, Orosvári Teréz 3, Horváth Adrienn, Fehér Renáta 3, Kőhalmi Boglárka 2, Szőke Anikó 2, Kelle Lilla, Papp Nikolett. Szekszárd: Rózsa Platina - Tomai Csenge 2, Tomai Fanni 3, Madari Nikolett 2, Scheffer Zsanett 2, Pusztai Petra 1, Lovász Henrietta 3, Horváth Zsófia 2, Tancz Kinga, Tárnai Zsanett.

A mérkőzést követően a két csapat tagjait, vezetőit, a szekszárdi szülőket, a PVSE alelnöke Hajdú Sándor látta vendégül, ahol megjelent Bácsalmás város polgármestere Zalántai Endre és természetesen a PVSE elnöke Páncsics János is. A remek tárcsán sültek mellett a különböző csokis sütemények osztatlan sikert arattak, miközben az egybegyűltek egymás életéből is megtudhattak ezt-azt, a jó kedélyű beszélgetések során.

Prókai Károly

Kis-Gombos Alexandra az élen végzett

A Bácsalmási Sprint SE cselgáncsozói szeptember 6-án Siklóson, a Tenkes Kupa versenyen vettek részt. A kilenctagú 'almási csapatból, Kis-Gombos Alexandra az U-15-ös korosztály 40 kilógrammos súlycsoportjában első helyezést ért el.

Eredmények U-15 leány, 40 kg-os súlycsoport: 1. Kis-Gombos Alexandra U-13 fiú 34 kg-os súlycsoport: 9. Kis-Gombos Roland 38 kg: 7. Szalonnás Bálint, 49 kg: 5. Szalonnás Dániel, 9. Kovács Dániel U-15 fiú 40 kg-os súlycsoport: 7. Gregus Albert

Bács-Kun Sport



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 46
Tegnapi: 160
Heti: 206
Havi: 6 203
Össz.: 2 067 543

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport XIV./11. 2009.08.30.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »