PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Nyolcvanéves Kunbaja Sportegyesülete

1916-1996.

V. fejezet: Kelet? Vagy Nyugat?

V./3. ... Kunbaja - Tótkomlós 2-2 (0-2) Tótkomlós, 1996 május 12., 800 néző. Vezette: Samu. NB III. Alföld-csoport, 24. forduló. Kunbaja: Varga (Tomik)- Pálosi, Novák, Nuszpl, Miskolczi, Csoszics, Evanics, Wettstein, Kákonyi, Tóth, Veres. Edző: Sári András.

5. perc: Bischoff szögletét Fülöp a hosszú sarokba csúsztatta: 0-1. 24. perc: Fülöp beadása után Papp nyolc méterről a rövid sarokba vágta a labdát: 0-2.

61. perc: Egy lefejelt labdára Tóth rajtolt és a rosszul helyezkedő kapus mellett a hálóba gurított: 1-2. 76. perc: Egy bal oldali beadás után Pálosi senkitől sem zavartatva a léc alá fejelte a labdát: 2-2.

A Kunbaja csapata csak a második félidőben, egy kicsit későn „lépett pályára". Ha már az első percektől kezdve „odateszik" magukat akkor a három pont is könnyen begyűjthető lett volna, ám így ismét értékes pontokat veszítettek. A csapatokból Tóth,  Miskolczi, Novák illetve Pásztor, Bakai és Fülöp játéka dicsérhető.

Kunbaja - Mezőberény 1-3 (0-0) Bácsalmás, 1996. május 19., 350 néző. Vezette: Keresztúri. NB III. Alföld-csoport, 25. forduló. Kunbaja: Hebők - Pálosi, Novák (Schindler), Miskolczi, Evanics, Csoszics, Wettstein, Kákonyi, Veres (Sánta), Barna, Nuszpl. Edző: Sári András.

 50. perc: A tizenhatoson belül Nuszplt vágták fel a védők. A büntetőt Kákonyi értékesítette: 1-0. A Kunbaja együttese a vezetés megszerzése után is bátran támadott, a további gólok reményében, ám ez, most megbosszulta magát.

58. perc: Egy jobb oldali szöglet után Krecsmarek középre fejelte a labdát, amit Kelemen három méterről a kapuba lőtt: 1-1.

71. perc: Kelemen bal oldali beadása után, Darócz a kapu jobb oldalába fejelte a labdát: 1-2.

74. perc: Kelemen lövése Hebőkről kipattant és a jókor érkező Liatuszkinak már könnyű dolga volt: 1-3.

A támadó szellemű taktika a gól nélküli döntetlenig érthető volt, ám a vezetés megszerzése után már megfontoltabban kellett volna a támadásokkal bánni. Mert a csapat erősége eddig éppen a stabil védekezésből indított gyors ellentámadás volt. Ezt, már-már elfogadható szinten művelte a csapat. Ezért, talán nem volt szerencsés ilyen kiélezett helyzetben a bajnokság nagy részében alkalmazott taktikát felcserélni egy járatlan variációra. No, és a játékos anyag sem adott ehhez. Az utóbbi két döntetlennel és a mostani vereséggel elhullajtott hét (7!) ponttal már biztosítani lehetett volna a további NB III-as tagságot is. Így azonban nehéz idők jönnek még, hiszen az élcsapatok még csak most következnek. Sorrendben: Gyula (4), Makó (3), Kalocsa (6), Szarvas (14), Kisszállás (5) elleni mérkőzések, amely sorban csak a Szarvas a „kakukktojás", a könnyűnek ígérkező mérkőzés, ám ez meg idegenben lesz. Azt, hogy nehéz lesz eredményesen szerepelni a tavaszi hajrában, azt az őszi fordulókban, az említett csapatok ellen elért eredmények alapján is könnyen beláthatjuk. Az öt mérkőzésből egy győzelem (Szarvas ellen) és négy vereség született a Kunbaja számára. Hét gólt rúgtak, és tizenhetet kaptak! Már egy-egy döntetlen is nagy „durranás" lenne. Biztató lehet, hogy a Kisszállás ellen Bácsalmáson még nem vesztettek mérkőzést (Kunbaja - Kisszállás 2-1)

Kunbaja - Gyula 1-2 (0-0) Gyula, 1996. május 26., 700 néző. Vezette: Serfőző. NB III. Alföld-csoport, 26. forduló. Kunbaja: Varga (Tomik) - Pálosi, Novák, Nuszpl, Miskolczi, Barna, Evanics, Wettstein, Kákonyi, Tóth, Veres (Markovics). Edző: Sári András.

66. perc: Méhes lövése után, a jobb oldali kapufáról Gajdácsihoz pattant a labda és a hálóba fejelte: 0-1 74. perc: Kákonyi 22 méterről elvégzett szabadrúgása után a labda a sorfalról jobbra vágódott és a felfutó Wettstein a hosszú sarokba lőtte: 1-1. 82. perc: Novák a gólvonalról kézzel ütötte ki a labdát. A játékvezető kiállította a vétkest. A büntetőt Tamási a jobb alsó sarokba lőtte: 1-2. 84. perc: Evanics második sárga lapját is megkapta, ő is mehetett zuhanyozni, kiállították.

Az első félidőben szervezetten védekezett a kunbajai legénység, a Gyula együttese nem jelentett veszélyt a kapujukra. A második félidőben azonban nagyobb sebességre kapcsoltak a hazaiak és ez gólokban és a több, ám kihasználatlan gólhelyzet kialakításában is megmutatkozott Kitűntek: Tomik, Tóth illetve Resetár, Burai, Pápa és Gajdácsi.

Kunbaja - Makó 1-0 (1-0) Kunbaja, 1996. június 2., 350 néző. Vezette: Majoros. NB III. Alföld-csoport, 27. forduló. Kunbaja: Varga (Tomik) - Pálosi, Novák, Nuszpl, Miskolczi, Csoszics, Evanics (Szalai), Wettstein, Kákonyi, Tóth, Barna (Markovics). Edző: Sári András.

29. perc: Szalai középen kiugrott, majd a lövése a kapufán csattant. A kipattanó labdát Barna nyolc méterről a kapu jobb felső sarkába lőtte: 1-0.

A gól után többet támadtak a vendégek, ám fölényük csak a labda birtoklásában mutatkozott meg a jól védekező, kontratámadásokkal szórványosan veszélyeztető Kunbaja ellen. A negyedik helyen tanyázó Makó csapata ellen értékes pontokat gyűjtött be a Sári András és Ebedli Ferenc által irányított hazai csapat. Kitűntek: Tomik, Szalai, Miskolczi illetve Ménesi, Kiss, Karsai.

Kunbaja - Kalocsa 0-5 (0-1) Kalocsa, 1996. június 9., 500 néző. Vezette: Samu. NB III. Alföld-csoport, 28. forduló. Kunbaja: Varga (Tomik) - Pálosi, Novák, Nuszpl (Hebők), Miskolczi, Csoszics, Evanics (Markovics), Wettstein, Kákonyi, Tóth, Sánta. Edző: Sári András. Kalocsa: Gojtán - Iván, Aradi, Paletta (Fekete), Balogh, Mácsai, Sári, Farkas (Bolvári), Sztankov (Kiss), dr. Koch, Kovács. Edző: Hayerbacher Ferenc.

15. perc: Dr. Koch, Sári elé gurította a labdát, aki a jobb felső sarokba lőtte: 0-1. 33. perc: Novák utánrúgásért kapott piros lapot.

52. perc: Balogh szép cselekkel betört a tizenhatos területére, ahol Csoszics elkaszálta. A büntetőt Kovács értékesítette: 0-2.

71. perc: Balogh kitűnően indította Sárit, aki a büntető területen belül egy csellel becsapta Nuszplt, majd a kapu bal oldalába helyezte a labdát: 0-3. 77. perc: Feketét ugratták ki a jobb szélen, aki néhány lépés után a kapu jobb alsó sarkába vágta a labdát: 0-4. 80. perc: Dr. Koch remek cselekkel csapta be a védőket. A lövése után a labda a kapufáról visszapattant, de az érkező Mácsai a léc alá fejelte: 0-5.

Az ősszel Kunbaján lejátszott mérkőzés alapján nem sok jóra számíthatott a csapat, ám sokáig, még Novák kiállítását követően is derekasan küzdöttek a játékosok az őszi gólzápor megakadályozása érdekében. Az utolsó húsz percben azonban már gólokban is megmutatkozott az emberhátrány kiegyenlítésére fordított többlet energia hiánya. Ekkor a Kalocsa már tetszés szerint lőtte góljait. Kitűntek: Miskolczi, Csoszics, Tóth illetve Fekete, Mácsai, Sári.

Kunbaja - Szarvas 1-2 (1-0) Szarvas, 1996. június 16., 200 néző. Vezette: Csuka. NB III. Alföld- csoport, 29. forduló. Kunbaja: Varga (Tomik) - Pálosi, Szalai (Hebők), Nuszpl, Miskolczi, Csoszics, Evanics (Veres), Sánta, Kákonyi, Tóth, Barna. Edző: Sári András.

34. perc: Egy jó indítással Nuszpl lépett ki a védők közül, majd 14 méterről a kapu jobb oldalába lőtte a labdát: 1-0.

52. perc: Reklamálásért Tóth kapott sárga lapos figyelmeztetést, de ez nem volt elegendő a játékosnak, aki tovább szövegelt, amiért viszont a sárgát már a piros lap követte. Hát, igen. Nincs elég baj a kiállítás nélkül is Kunbaján? 64. perc: Szarvasi szöglet után Demjén fejelte a labdát a kapuba: 1-1. 67. perc: Újabb szöglet után ezúttal Závoda volt eredményes: 1-2.

A mérkőzés 60. percéig úgy tűnt, hogy a kiesés szempontjából oly fontos pontokat ismét sikerül begyűjteni, ám Tóth kiállítását követően, az emberhátrányba került csapat már nem tudott ellenállni a szintén a tabella alsó harmadát elkerülni igyekvő szarvasi csapat meg-meg újuló támadásainak. Azonban, ha a szögleteknél nagyobb figyelmet fordítanak a helyezkedésre, a vereséget is elkerülhették volna. A Kunbaja ellen megítélt szögletrúgások már-már igazolják azt a szállóigét, amely szerint a szöglet az már egy fél, sőt esetükben egy egész gólt jelent. Az ellenfélnek! Ez legalább olyan gyakran visszatérő dolog mint az, hogy a Kunbaja javára a kapuval szemben megítélt szabadrúgásokat Kákonyi legtöbbször a kapuba vágja. Olykor kétszer is egy mérkőzésen! Ez azonban most elmaradt. Sajnos. Ha győztek volna, most biztosíthatták volna már a további NB III-as tagságot, így azonban nem maradt más lehetőség, mint az, hogy a tavaszi szezon sikercsapata, a harmadik helyezésért küzdő kisszállási Csont FC ellen gyűjtsék be az ehhez szükséges győzelmet. Csak így maradhatnak ebben az osztályban „csont" nélkül. És vereségük ellenére is, ha a kiesésben érdekelt csapatok nem tudnak pontot szerezni, ám ennek kicsi a valószínűsége, ezért győzni kellene. Példa már volt erre, sőt Bácsalmáson még pontot sem vesztettek a Csont FC ellen. Igaz, ott csak egy mérkőzést játszottak, még a megyei első osztályban, 1995 tavaszán. Akkor 2-1-re nyertek. Csakhogy amíg a Kunbaja csapatában számottevő változás nincs, az egy évvel ezelőtti játékos állományhoz képest, addig a Csont FC-ben több NB I-es, sőt válogatott játékos kergeti ebben az időben a labdát. Tehát, már egy döntetlenhez is nagy bravúrra lenne szükség, a győzelem egyenesen csoda számba menne. Ráadásul Bácsalmásról ismét Kunbajára vitték a mérkőzést, mondván a kunbajai közönség megérdemli, hogy az utolsó mérkőzésen a csapat menjen az értük szurkolók helyébe. Így talán még többen mennek ki a mérkőzésre a csapatot buzdítani. A várakozásnak megfelelően sokan kilátogattak a mérkőzésre, ennek ellenére a vendégeket elkísérő „zöldvérű" szurkolójának a trágárságaitól volt hangos a község központja, csak ő hallatta hangját. Majd egy órányi játék után már ő sem, de ne menjünk a dolgok elébe.

Bácskai rangadó Kunbaján. A helyezéseket nézve talán túlzás rangadónak tekinteni a Kunbaja és a kisszállási Csont FC csapatainak összecsapását az NB III. utolsó fordulójában, ám a két szomszédvár hagyományai és a tétek nagysága miatt joggal rászolgált erre a címre.

A Kunbaja csak győzelemmel őrizhette volna meg a biztos bentmaradást jelentő 12. helyezését. A győzelmüket Bácsalmáson is örömmel vették volna, hiszen ha kikapnak, az a megyeiben a 15., utolsó előtti helyen megrekedt PVSE csapatának a búcsúját is jelentené, a megyei első osztálytól. A mérkőzés előtt a nézők többsége biztos volt a hazai sikerben. Ezt a várakozást erősítette az a tény is, hogy a Csont FC-hez hasonlóan a harmadik helyezésért küzdő Makó, azt a Kiskundorozsmát fogadta hazai pályán amely az utolsó forduló mérkőzésének eredményétől függetlenül már megnyerte az NB III Alföld-csoport bajnoki címét. Azaz, nem életbe vágóan fontos számukra a győzelem. Tehát a Makó győz, és a Csont FC hiába viszi el a három pontot, a Makóval továbbra is pontegyenlőség lesz, és a rosszabb gólkülönbségük miatt nem tudják bronzéremmel megkoronázni kiváló tavaszi teljesítményüket. Ezért nem csak a mérkőzés idején, Kunbaján uralkodó fogvacogtató hideg miatt emlegették sokan azt a bizonyos téli ruhadarabot.

- A Dorozsma nem engedheti meg magának, hogy kikapjon, mert előnye két pontra csökkent az őket követő KTK-val szemben.  Ezért győznie kell, mert ellenkező esetben, ha a KTK győz Kalocsán, a KTK a bajnok - mondta Szabó Gábor a Csont FC edzője, és egy soha be nem igazolódott óvás után kialakult helyzetet ismertet, majd így folytatja a mérkőzés előtti esélylatolgatást - Tehát nekünk is van esélyünk a harmadik helyezésre, ha most megszerezzük a három pontot. Ezért győzelemre játszunk, a tavaszi jó sorozatunk folytatására.

- Győzünk! - válaszolt az esélyeket egyáltalán nem latolgatva Halász István, majd meglepő kijelentéssel folytatta - Ám, ha nem sikerül, akkor sem esünk kétségbe. Az ősszel így is, úgy is az NB II-ben folytatjuk! „Felesünk" az NB II-be. Legyen azonban bár mi az eredmény, az biztos: a csapat frissítésre szorul. Terveink szerint erőteljes fiatalítást hajtunk végre. Az alig négy hónapig használt és ismét tönkre ment pályánkat megint felújítjuk, ezért 1996 őszétől ismét Bácsalmáson játsszuk mérkőzéseinket. Igaz, hogy pszichikailag valóban jobb lett volna Bácsalmáson játszani ezt a meccset, ám a közönségünk miatt vállaltuk a rosszabb pályát, annak minden hátrányával.

Ezek után következzék a mérkőzés krónikája.

Kunbaja - Csont FC 1-2 (0-1) Kunbaja, 1996. június 23., 500 néző. Vezette: Sípos Ferenc - Kérdő Bálint, Gera Ferenc. NB III. Alföld-csoport, 30. forduló. Kunbaja: Varga (Tomik) - Pálosi, Markovics, Nuszpl, Miskolczi, Csoszics, Evanics, Wettstein, Kákonyi, Révész, Veres (Hebők). Edző: Sári András. Csont FC: Tüskés - Schuchmann, Kovács I., Balogh, Takó, Sánta (Váczi), Szénási, Kovács J., Szauer, Hánzs (Steiner), Ádám. Edző: Szabó Gábor

A veszteni valót nézve érthetően a Kunbaja kezdett nagyobb lendülettel és a kapujához szegezte a vendég Csont FC-t. A kisszállási csapat mindenre elszánt védekezését jól jellemzi, hogy Szénási harmincpercnyi játék alatt begyűjtötte a két sárga lapját és mehetett zuhanyozni. A nagy kunbajai támadó kedvet azonban egyetlen gyors ellentámadással lehűtötték Kovács Józsefék.

8. perc: Wettstein szép cselekkel került helyzetbe, ám 11 méterről leadott lövését Tüskés, ha nehezen is, de másodszorra megfogta a gólvonal előtt. 14. perc: A saját térfelükről indított támadás után Kovács Józsefet szöktették, aki 16 méterről, a kapu jobb alsó sarkába bombázta a labdát: 0-1.

24. perc: Kákonyi  16 méterről elvégzett szabadrúgását Tüskés hárította. 25. perc: A szögletből beadott labdát Révész az ötösön belülről messze kapu fölé lőtte. Érdekesség Révésszel kapcsolatban, hogy az őszi szezonban eddig a Kunbaja II. csapatával a megyei harmadik osztályban szerepelt. Talán ezért is lepte meg a nagy lehetőség a gólvágó játékost. 33. perc: Szénási a második sárga lapja miatt kénytelen az öltözőbe vonulni. Létszám fölénybe került a Kunbaja együttese. Ugyan tud-e élni vele?

34. perc: Kákonyi 25 méterről elvégzett szabadrúgása a sorfalon halt el. Máskor hasonló szituációkban kettőből legalább egy alkalommal, a kapuban landolt a labda, most Kákonyinak sem megy a góllövés. 36. perc: A Csont FC a jobb összekötő helyén jutott szabadrúgáshoz, a kaputól 17 méterre. Váczi lövése után a labda a sorfalat megkerülve a bal oldali kapufán csattant. Kákonyit idéző lövés volt.

48. perc: Egy jobb oldali kis szöglet után Nuszpl ívelte a kapu elé a labdát, amit Markovics fejelt kapura, de Tüskés jó reflexének köszönhetően még kiöklözött ugyan, de Révész elé. Ő aztán második nagy helyzetét már nem hibázta el. Védhetetlenül a léc alá vágta a labdát: 1-1.

55. perc: Wettstein lövését a léc alól tolta szögletre bravúrosan Tüskés. 60. perc: A kisszállási „keménymag" miatt állt a játék öt percet. A renitenskedő, Fradi színekben tündöklő szurkolót csak a rendőrök tudták eltávolítani a nézőtérről, teljes öt perc erejéig. 61. perc: Nuszpl baloldalról, éles szögből leadott lövése után, a jobb oldali kapufáról vágódott a labda az alapvonalon túlra.

76. perc: A bal összekötő helyéről, 16 méterről végezhetett el szabadrúgást a Csont FC. Váczi lövése után, mint azt Kákonyitól megszoktuk már Kunbaján, a labda a sorfal felett a jobb felső sarokba vágódott: 1-2. Hiába, ez már csak így szokott történni. A kimaradt helyzetek után az ellenfél szokott a kapuba találni, mint most is.

80. perc: A Csont FC cserélt, és két kapussal folytatta a játékot. No, nem Tüskés teljesítménye miatt, mert az, hogy a Kunbaja nem tudott ezen a mérkőzésen győztesen levonulni a pályáról, az annak is köszönhető, egyéb okok mellett, hogy olykor bravúrokra is képes volt. A csereként beállt Steiner az egyszemélyes csatársorban kapott helyet, míg társai hátul roppant egyszerű, célfutballt játszva rúgták a labdát amerre álltak, csak minél messzebb a kaputól jelszóval, hogy őrizni tudják egygólos előnyüket. Ez a taktika őket igazolta.

Az éles, jó iramú mérkőzésen, bár a Kunbaja alakított ki több gólhelyzetet, az emberhátrányban játszó, kevesebbet támadó Csont FC a jobb helyzet kihasználásának köszönhetően megérdemelten aratott győzelmet. Bár ezt többen vitatják. Hogy akkor miért kapott ki a Kunbaja?

Először is azért, mert Kovács Józsefnek egyetlen védelmi hiba is elegendő volt, hogy tizenhat méterről Tomik kapujába találjon, míg Wettstein tizenegyről, sőt Révész még öt méterről sem tudta bevenni Tüskés kapuját.

Másodszor talán azért, mert amíg a vendégek javára a kapu előtti területről megítélt két szabadrúgásból az egyik a kapufán csattant, a másikból gól lett, addig a biztos gólokat jelentő Kákonyi bombák közül az egyiket Tüskés fogta könnyedén, a másik már a sorfalon elakadt.

Harmadszor talán azért nyert a Csont FC, mert amíg Kunbaja a megyei első osztálynak megfelelő képességű játékosokkal erősítetett annak idején, addig a vendégek első osztályú, sőt válogatott játékosokat igazoltak a céljaikhoz.

Negyedszer és talán a legfajsúlyosabb ok, hogy amíg Kisszálláson az őszi idényben csak visszahúzó erőt jelentő játékosoktól megváltak a télen, addig tavasszal a Kunbaján sztrájkoló játékosok helyett, az edző került lapátra.

Ötödször, és ez már nem talán, tény: a Csont FC egyszerűen jobb csapat volt, olyan képességű, enyhe túlzással még Steinerrel a csatársor tengelyében is, amilyent Kunbaja színeiben is szívesen látnának a szurkolók. Hiszen még emberhátrányban is tudatosabban, eredményesebben játszott.

No, de Halász Istvánt és az elképzeléseit ismerve nyugton állíthatjuk, hogy Kunbaján hamarosan valóban egy jobb csapat kovácsolódik. A mai hibákat Sári András is jól látja.

- Nem a mostani vereség miatt estünk ki. - vélekedett az edző a mérkőzés után - Az előző négy fordulóban tapasztalt fegyelmezetlen játék, a négy elkerülhető, felesleges kiállítás vezetett a búcsúhoz. A jövőben, szerepeljen bármely osztályban is a csapat, a jelenlegi játékos állományból maximum négyen-öten maradhatnak. Ami még szomorúbb ennyi volt azoknak a száma is akik rendszeresen jártak edzésre. Ez így, nem mehet tovább! A magam sorsa még rendezetlen, de hamarosan döntés születik ebben az ügyben is.

Ahogy Halász István vélekedik az edzői párosról, elégedett a munkájukkal, tehát Sári Andrással még találkozhatunk Kunbaján (Bácsalmáson) az őszi mérkőzéseken. Hogy melyik osztály meccsein, azt ma még hét öregasszony sem tudná meg mondani. Az még a jövő zenéje, ám nézzük hogyan nyilatkozott a mérkőzés végén a kisszállási sikeredző Szabó Gábor, - aki az újkori kisszállási sikeres labdarúgás életre hívásában elévülhetetlen érdemeket szerzett - a mérkőzésről és arról a híresztelésről, mely szerint a távozás gondolatát fontolgatja.

- A mérkőzés előtti híresztelésekre rácáfolva, ma nem csak egyszerűen a három pontért, de a becsületünkért és a sportszerűségért is küzdöttünk. Úgy érzem mindnek megfeleltünk. A csapat a tavaszi idényben megmutatta igazi értékét, és csak most sajnálhatjuk igazán az ősszel elhullajtott pontokat. A jobb eredményekért dolgozni, küzdeni nem akaró játékosoktól megszabadulva, a tavasszal olyan csapat állt össze, amely már komolyabb célok megvalósítására is képes. Jövőnk a csapat tulajdonosának a kezében van. A távozás gondolatát nem fontolgatom, az viszont tény: több csapat is megkeresett. Azonban, ha Csont úr és a csapat is úgy gondolja, akkor Kisszálláson maradok.

Most ne kérjük számon Szabó Gáboron a nyilatkozatát a jövőről, hiszen még csak június van. Az új bajnokság kezdetéig még legalább nyolc hét van hátra, az alatt még sok érdekes, nem várt, sőt meglepő dolog történhet vele és a most pályára lépett két csapat játékosaival, edzőivel egyaránt.

Hát így ért véget a Nemzeti Bajnokság harmadik vonalának Alföld-csoportjában az 1995-96. évi kiírás utolsó mérkőzése Kunbaján. A hazai várakozással ellentétben vereséggel, egyben ki(fel?)eséssel, de a győztes Csont FC sem elégedett teljes mértékben, hiszen a Makó is győzött, így csak a negyedik helyen végeztek. Azonban nem kizárt, hogy az említettek ellenére az 1996-97-es bajnoki évben mindkét együttest a Nemzeti Bajnokság II. vonalában láthatjuk viszont. És, ha ez így lesz, bár e nélkül is már, ez a történet a Guinness-rekordok között is előkelő helyen kerülhetne bejezésre.  

Folyt.köv: VI. Fejezet

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 356
Tegnapi: 393
Heti: 4 238
Havi: 9 672
Össz.: 1 256 724

Látogatottság növelés
Oldal: Kunbaja Sportja: Kelet vagy Nyugat... V. fejezet, 3.
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »