PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Nyolcvanéves Kunbaja Sportegyesülete

1916-1996.

II. fejezet: Kunbaja bajnok akar lenni...

II./4. Az utolsó bajnoki fordulót követően a Bácsalmáson lejátszott barátságos mérkőzésen a helyi Petőfi VSE ellen, a Kunbaja négy újigazolásként szóba jöhető játékossal felállva, Evanics Zoltán és Szalai Tibor góljaival 2-0-ra nyert. A barátságos mérkőzésről azóta kiderült, hogy az egy megyei első osztályú bajnoki mérkőzés előjátéka volt. A visszavágó tavasszal lesz, de a tét, már a három bajnoki pont.

Rövidebb úton.  Halász István a labdarúgócsapat mecénása, időközben Kunbaja polgármesterévé választott vállalkozó a csapat körüli fejleményekről így nyilatkozott: „Olyan csapatot szeretnénk Kunbajára, amely a község lakosain kívül a környező településen élőknek is jó szórakozást nyújt. A feltételek adottak, szépen fejlődik a gyepszőnyeg az ülőhelyekkel övezett pályán. A csapatépítés is jól halad. Az őszi váratlan pontvesztések miatt a bajnoki cím elérése igen nehéz lett volna, de a Kisszállás együttesével létrejött fúziónak köszönhetően erre már nincs is szükség. Tavasszal a megyei első osztályban a második helyről indulunk harcba az enbé hármas szereplést biztosító első helyezésért.  A régi játékosok közül nem küldünk el senkit, de az eddigi gyakorlattal szemben, már a csapatba kerülésért is meg kell küzdeni. Igazi profi szemléletet akarunk kialakítani, olyan játékosokkal, akik edzésen, mérkőzésen, de a magánéletben is az eredményes játékhoz elengedhetetlen hozzáállást tanúsítanak. Persze nem csak az elvárások magasak... A novemberi, Bácsalmás elleni mérkőzésen már látott játékosok közül Faddy nem, de Evanics Kalocsáról, Éber Bajaszentistvánról, Markovics Jugoszláviából, Vidák a PVSK-tól, Kovacsevics és Csoszics a Kisszállástól érkezik hozzánk, de több nyitott kérdés is van még az átigazolások terén. Szőcs Lázár továbbra is élvezi a bizalmat. Az ő szakértelmére alapozva bízunk a sikerben. Abban, hogy a csapat 1995. őszén a nemzeti bajnokság  harmadik vonalában  fog szerepelni. Ezt elérni könnyebb lehet, mint lett volna a megyei második osztályból feljutni az elsőbe. A tavaszi mérkőzéseket is Bácsalmáson játsszuk. A nagy feladatok megoldására a felkészülést 1995. január 12-én kezdjük Szőcs Lázár irányításával."

* A megyei I. osztályba készülő csapat 1995. tavaszán. Állósor balról: Szőcs Lázár edző, Kovacsevics, Kákonyi, Markovics, Nyúl, Radu, Hebők. Alul balról: Farkas, Popov, Csoszics, Evanics, Szalai, Greksa. Nyolc új játékossal: Sükösd - Kunbaja 0-8!

Ez az út nem járható. Kisszálláson nem fogadta osztatlan öröm a Petőfi Népében is megjelent Halász István nyilatkozatot a két csapat egyesüléséről. Kiderült a „viszontnyilatkozatból", hogy a tényként kezelt fúzióról (amelyre már csak a közgyűléseknek kellet, volna az áldásukat adni) nem éppen az illetékesekkel sikerült megegyezni. Bár az a mai napig nincs eldöntve, hogy ki volt az illetékes. Az a csoport, amely Sörös József polgármesterrel az élen igent mondott, vagy az a társaság, amely Csont László vezetésével, nemmel válaszolt a fúzió ötletére.   

Nyilatkozat: - Meg vagyunk döbbenve - mondta Maczkó László szakosztályvezető, a Halász István féle nyilatkozat megjelenése után. - A vezetőség éppen ülésezik és tárgyalja a cikkben megjelenteket. Felháborodásunk azért is nagy, mert a hír ugyan nem igaz, van, vagy volt valami alapja. A sportkör vezetőségének néhány tagja ugyanis a többiek tudta nélkül tárgyalt a Kunbaja vezetőivel és szponzorával, és feltehetően szóban egyezkedtek. Ehhez azonban semmi jogalapjuk nem volt, s az ilyen próbálkozást a vezetőség többi tagja és azt hiszem, hogy a község valamennyi sportszerető lakója a leghatározottabban visszautasítja. Erről az elnökségi ülésünk nyilatkozatot kíván kiadni, s határozatunkat megküldjük az illetékes sportszervnek és a sajtónak is.

- Tény, hogy az év bizonyos szakaszában - a közvélemény által feltehetően ismert okokból - nem tudtam kellően foglalkozni a csapattal, - mondta Csont László a Kisszállási FC főszponzora. - Ezt használták ki a nyáron és most is ellenfeleim. Ki kell azonban jelentenem, hogy a Kisszállás labdarúgócsapata nem volt és nem lesz eladó sem, a Kunbajának sem másnak. Tudjuk, hogy a fúzió ötlete felmerült, egyesek a hátunk mögött tárgyaltak is, ám ehhez nem volt megbízatásuk. Mi Kunbajával nem tárgyaltunk és nem is fogunk. A magam részéről mindent megteszek a klub támogatására és hiszem, hogy ebben egyetért velem a község minden labdarúgó-szurkolója.

Folyt.köv.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 37
Tegnapi: 384
Heti: 2 467
Havi: 9 529
Össz.: 1 274 994

Látogatottság növelés
Oldal: Kunbaja Sportja: Kunbaja bajnok akar lenni... II. fejezet, 4.
PRO-SPORT - © 2008 - 2019 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »