PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

X. évfolyam 1. szám Bácsalmás, Kunbaja Sportlapja  2005. május 22.

BÁCS-KUN SPKirályRT

Új sportmagazin az Interneten

2005. május 18. Először 1999-ben készült amolyan próbaverzió a Bácsalmás sportjáról beszámoló internetes sportújság. Néhány képpel és rovattal tudatta a helyi eseményeket. Idő hiányában azonban a rendszeres frissítések elmaradtak, majd erre 2000-2001-es években nem is volt annyira szükség. Az említett két évben a Bácska Press kiadvány illetve a www.hiros.index.hu oldalain is helyett kaptak a helyi és városkörnyéki sportesemények. Majd ezek a lehetőségek elmaradtak, vagy inkább magam is úgy álltam hozzá, hogy elmaradjanak. A folytatás, a www.bacsalmas.hu indulásával kezdődött, illetve maga a sport rovat heti rendszerességgel 2004. tavaszától közölt sporthíreket, tudósításokat. Aztán, itt egy kérésemet, (a férfi kézilabdások bajnoki címét fotókkal illusztráló anyag felhelyezését, Út, a Nemzeti Bajnokságig címmel, nem méltányolták. Ekkor, merült fel ismét a saját honlap megvalósításának ötlete, hogy amikor az egyesületről készült könyv - Az ezredvég sportja - megjelenik - 2005. január hónapra ígérték a nyomdában - utána megvalósítjuk, az idén X. évfolyamában járó Bács-Kun Sport elektronikus változatát. Erről Lőrinczi Csaba barátommal, a Petőfi Népe kiváló újságírójával, a modern idők internetes technikájának jeles szakértőjével többször is beszélgettünk. A szavak tettekbe torkollottak, a könyv sem jelent még meg, így 2005. május 18-án néhány ebben a hónapban a www.bacskaisport.hu oldalain már megjelent cikk feltöltésével meg jelent az Interneten a BÁCS-KUN SPORT. Cím: www.bacskunsport.bacskaisport.huTallózás, a www.bacsalmas.hu weboldalain

Miről árulkodik a Vendégkönyv?

Tudomásom szerint, például egy-egy hazai labdarúgó mérkőzésre 300-400 néző látogat ki a PVSE-pályára. A mai internetes világban arról is tudomásom van, hogy sokan csak az újság, jelen esetben a Petőfi Népe napilap tudósításaiból követik nyomon, a helyi sporteseményeket, míg az internetes, elektronikus úton megjelenő híradások olvasóiról csak akkor szerzünk tudomást, ha az ily módon megjelent tudósítások egyszer csak elmaradnak.

Ez történt idén áprilisban. Három hétig nem történt semmi, majd a következő üzenetváltások zajlottak le, a www.bacsalmas.hu Vendégkönyvében.

Küldő: Kulák Van valaki, aki tudja milyen eredményeket ért el az almási focicsapat április 4-e után? Prókai Károly úr szépen beszámolt az előző meccsekről de április 4-e óta semmi sincs írva! Köszönet előre!

Dátum: April 25th 2005, 02:12PM

Küldő: nn Tisztelt Kulák! A PVSE csapata az utóbbi fordulókban a következő eredményeket érte el: Dunaszentbenedek ellen győzött, Bajaszentistvántól vereséget szenvedett. Legutóbb, április 24-én, a Szeremle ellenében, 2-0-s félidő után 3-1-re győzött, és ezzel kétpontos előnnyel listavezető. Örömmel vettem érdeklődését, bizonyítván, hogy ezt a fórumot a személyeskedésekkel ellentétben céljának megfelelően is lehet használni. Egyébként, legjobb tudomásom szerint, a legutóbbi mérkőzésről szóló tudósítást hamarosan olvashatja a sportrovatban. Sporttársi üdvözlettel nn

Dátum: April 26th 2005, 08:06AM

Küldő: Jean Tisztelt NN úr! A bácsalmási focicsapat eredményei sok idegenbe szakadtnak továbbra is érdekes olvasmányt jelentenek! Végre megtudja az ember, hogy s mint áll a helyzet a ma mar ősinek nevezhető klubnál!? Sajnos az utolsó hetekben hiába böngésztem a "Sport Bácsalmáson" rovatot, mert ott az idő április 4-nél megállt... Reméljük, hogy az újabb eredmények rendszeresen felkerülnek oda a folytatásban és egy kis tabellát is jó lenne látni időnként. Biztos vagyok benne, hogy a rovat látogatottsága sokkal nagyobb, mint gondolhatnánk, még ha a régi B-középen nem olyan sokan állnak, mint régen!

Dátum: April 26th 2005, 08:46AM

Küldő: nn Tisztelt Kulák és Jean! Elnézést a közös megszólításért, de egy napon két megjegyzés a bácsalmási sporttal, illetve labdarúgással kapcsolatban mégis csak örömteli és így egyszerűbb válaszolni. Ezek a megjegyzések, jogosak, és tényleg kellene az idegenbeli mérkőzésekről is közölni tudósításokat, no meg az aktuális sorrendet is, meg az egyéb sportokról is többet kellene írni, meg akár az utánpótlás eredményeiről is. Igaza van! Persze, amíg Bácsalmás áll az élen (jelenleg két pont előnnyel vezet a PVSE, a nagy rivális Bácsbokod előtt), addig teljesen mindegy, hogy mely csapat a második és melyik zárja a sort. Folytatás a 2. oldalon

Tallózás, a www.bacsalmas.hu weboldalain

Miről árulkodik a Vendégkönyv?

Folytatás, az 1. oldalról. Ahogy én tudom, az ifjúsági együttes ugyancsak listavezető és a serdülő gárda az, amelyik az őszi első helyezést követően, jelenleg "csak" a második helyen áll, két pont hátránnyal a Mélykút együttese mögött, de ez is lehet még jobb... Viszont nem tudom, hogy az idegenbe szakadt kifejezés, mekkora távolságot jelent Bácsalmástól. De azt tudom, hogy az Ön által Ősinek mondott (gondolom öreg korúra gondol) több mint 90 éves egyesületről hamarosan, úgy kb Pünkösdre, jelenik meg egy könyv, amelyből sok-sok labdarúgással és egyéb sporttal kapcsolatos megemlékezést olvashat majd, napjaink sportja mellett, azokról az időkről is amikor még ezrek állták körül a pályát, sok-sok fotóval illusztrálva a leírtakat. Szerintem... A könyvet majd így keresse: Az ezredvég sportja, avagy 90 év fekete-fehérben. (1913-2003.) Ha viszont, a következő címre ír, ahogy én tudom, a hazai mérkőzésekről szóló tudósításokat, a mérkőzés lefújása után 2-3 órával direktben is megkaphatja. Tehát mondja el véleményét, a prokai_k@freemail.hu címre írott levélben. Üdvüzlettel nn

Dátum: April 26th 2005, 09:47PM

Küldő: PVSE 4ever Ha esetleg valaki egyszerűbben szeretne tájékozódni a bácsalmási csapat eredményeiről, akkor ajánlanám a www.bacskaisport.hu oldalt, ahol heti frissítésekkel megtalálhatóak az aktuális forduló eredményei a tabellával és a többi mérkőzéssel együtt.

Dátum: April 28th 2005, 06:53PM

Küldő: PVSE 4ever S ahogyan NN úr is mondta, az utánpótlás is a helyén van most Almáson, a serdülő csapat most hétvégén játszik hazai pályán a Mélykút Jánoshalma Kistérség FC csapatával, s ha ezt a meccset sikerül hozni, akkor nagyon nagy esély van a bajnokság megnyerésére, mivel 2 ponttal vagyunk lemaradva a JMKFC-től, s így sikerülne behozni őket. Az ifi csapat pedig a bajaszentistváni vereség ellenére is 7 ponttal magabiztosan vezeti a tabellát. A lehetőségek adva vannak, s szeretettel várja a csapat a focit kedvelő szurkolókat, mert néha elszomorító, hogy az utánpótlás mérkőzéseken néha több az ellenfél szurkolója, mint a hazaié...

Dátum: April 28th 2005, 07:05PM

Küldő: Jean Uraim! Köszönöm a tippeket! Teljesen elégedett vagyok. Főleg mikor látom hogyan öntik a gólokat az ifisták! Meg egyébkent is... PS! A fentiek focikérdésekre vonatkoznak...

Dátum: April 29th 2005, 08:24AM

Küldő: nn T. PVSE 4ever Én, az "egyszerűbben" tájékozódásra még egyszerűbb módot javaslok: már, ha valaki elérhető közelségbe lakik Bácsalmáshoz, arról már ne is beszéljünk, ha valaki helyi lakos, hogy tekintse meg a sporteseményeket személyesen. Az utánpótlásról annyit, "az utánpótlás is a helyén van most Almáson" kitételhez, hogy nem most, hanem ismét. Bocs PVSE 4ever, de az elérhetőségek közül kimaradt, a www.petofinepe.hu weboldal is. És akkor még ott van a BÁCS-TV tudósítása a helyi sporteseményekről. Igaz, legtöbbször kétszer kell megnézni, hogy másodszorra már "hangja" is legyen az adásnak... Tovább is van, mondjam még?

Dátum: April 29th 2005, 06:10PM

Küldő: PVSE 4ever T. NN úr! Az igazság az, hogy napjainkban már nem tartozik a legközkedveltebb hétvégi kikapcsolódásokhoz egy focimeccs végig nézése. Az utánpótlás mérkőzéseken sajnos néha csak pár ember akad, aki kíváncsi a fiatalabbakra is, előfordul, hogy két kezemen meg tudom számolni, hány néző van a tribünön. Én örülnék a legjobban, ha megtelne a lelátó ezeken a mérkőzéseken is. Azzal a bizonyos "most" szóval pedig nem céloztam arra, hogy nem volt olyan időszak, amikor nem volt rendben az utánpótlás-nevelés, sőt... Nagyonis volt olyan időszak, a '90-es évek második feléből számos olyan eredményt tudnék sorolni, amit az utánpótlás ért el nem csak itthon, külföldön is... S még sorolhatnám... De a félreértés elkerülésének érdekében ezennel beszúrnám előző monológomba az "ismét" szót. Amúgy a mai JMKFC-PVSE serdülő mérkőzés végeredménye 3:3 lett, s tanúbizonyságot tett a csapat, hogy akaraterőből nincs hiány, hiszen némi szerencsével, a hosszabbításban szerzett 2 góllal értünk el döntetlent. S ez az eredmény azt jelenti, hogy megvan az esély még mindenre... Tovább is van, mondjam még? ;-)

Dátum: April 30th 2005, 08:31PM

Epilógus A fenti diskurzus végkép megérlelte a Bács-Kun Sport internetes változatának beindítását.

2005. május 11. 23,01 SMS Lőrinczi Csabától

http://bacskunsport.bacskaisport.hu a cím, holnap remélem kész lesz minden. Minden előkészítve, indulhat a Bács-Kun Sport, ha tényleg akarod! Beindulunk?

Prókai Károly <prokai_k@freemail.hu > írta:

Az SMS-t az éjjel szerencsésen megkaptam és előre is köszönöm, a fáradozásod. A címet: www.bacskunsport.bacskaisport.hu-t, jónak tartom, mert tényleg kellene valami olyan oldal, amit már régen ígérek a környékbelieknek, meg az innen elszármazottaknak - köztük a tengeren túli sportbarátaimnak, de az egyszerű helyi sport iránt érdeklődőknek is. Most ennyit, és valószínűleg a héten már nem lesz kész a könyv, így csak a jövő héten megyek Bajára, de akkor föltételen benézek hozzád.

Dátum: Wed, 18 May 2005 18:33:21 +0200 (CEST) Feladó: "Lorinczi Csaba" <csabax@freemail.hu> Címzett: "Prókai Károly" <prokai_k@freemail.hu>

Megjöttem Debrecenből, alakulgat a Bács-Kun Sport honlap. Még van egy-két teendő, de tőlem akár már reklámozni is lehet, hogy látogassák. Feltettem pár, májusi cikkedet, hogy lássam, hogyan müxik.

Tömörül a Déli csoport élmezőnye

Bácsalmás - Vaskút 2-1 (1-1)

Labdarúgás, Megyei II. osztály Déli csoport. Bácsalmás, 2005. március 20. 200 néző. Vezette: Farkas, Aradi, Facskó. Bácsalmás: Zsemberi - Sáfár, Kubina (Molnár), Snyehola Á., Kővári Á. (Ámann), Berényi, Majoros (Juhász), Snyehola B., Bögre, Mándity, Tóth. Edző: Kővári Péter. Vaskút: Schmiz D. - Friebert, Takács, Csőzik Zs., (Tamasi), Csőzik I., Horváth, Szabó, Komáromi, Kiss, Császár (Schmiz I.), Vízhányó. Edző: Kubovics Antal. Gólszerzők: Kővári, Tóth illetve Komáromi. Kitűntek: Snyehola B., Mándity, Tóth illetve Schmiz D., Takács, Komáromi. Sárga: Berényi illetve Horváth, Kiss.

Bár eredetileg a tavaszi idény kezdete két héttel előbbre volt tervezve, a csapatok mégis amolyan idény eleji formában játszották le első tavaszi mérkőzésüket. Különösen áll ez, Bácsalmáson, a hazai csapatra, ám ennek ellenére, az élen álló vetélytársaival szemben, győztesen került ki a párharcból. A PVSE győzelmének köszönhetően tovább tömörült, a közvetlen élmezőny melynek köszönhetően, a szurkolók örömére érdekes, izgalmas pontvadászat bontakozhat ki a dobogós helyezéseket illetően.

Bácsalmáson a 9. percben már vezetést szerzett a hazai gárda: a télen visszatért Snyehola Balázs hatalmas bedobása átszállt a védők felett és a jókor érkező Kővári Ákos juttatta a labdát a jobb alsó sarokba: 1-0. A vendégek, a 26. percben, a védők mögé belőtt labdával Komáromi révén egyenlítettek: 1-1. A félidő további részében, nem túl nagy iramban, kiegyenlített játék zajlott a pályán.

A szünetben megtartott eligazítást követően, a folytatásban nagyobb sebességre kapcsolt a PVSE és sorra dolgozta ki helyzeteit. A 49. percben Snyehola Balázs a védők közül kilépve egyedül tört kapura, ám a tizenhatoson belül szabálytalanul szerelték a vendégvédők. A büntetőt Sáfár Csaba végezte el, ám a jobb alsó sarokra helyezett labdát Schmiz kapus megfogta! A kihagyott büntető nem szegte támadókedvét Mándityéknak és a lesgólnak ítélt találatuk mellett, egy minden szempontból hibátlan és korszerű támadás végén, a 63. percben megszületett a hazai csapat, vezető és egyben győztes találata is. Mándity Róbert jobb oldali elfutás után mintaszerűen ívelte be a labdát a kapu előterébe, ahonnan Tóth Ferenc kapásból a bal alsó sarokba vágta: 2-1. Ifjúsági eredmény: Bácsalmás - Vaskút 8-0.

Akadozó játék, de ismét győzelem

Bácsalmás - Dunaszentbenedek 2-1 (1-1)

Labdarúgás, Megyei II. osztály Déli csoport. Bácsalmás, 2005. április 3. 200 néző. Vezette: Tóth, Széchenyi, Hegyi. Bácsalmás: Jaszenovics - Kubina (Varga), Juhász, Snyehola Á., Párczen (Ámann), Snyehola B., Majoros, Bögre (Schneider), Kővári Á., (Marcsó), Tóth, Mándity. Edző: Kővári Péter. Dunaszentbenedek: Virág - Györe, Posztobányi, Kocsis, Nafiz (Máté), Bara, Barta, Cserczkó, Kerekes, Fábri, Balaton. Edző: Kovács László. Gólszerzők: Kővári Ákos, Snyehola Balázs illetve Balaton. Kitűntek: Juhász, Snyehola Ákos, Snyehola Balázs illetve mindenki.

A bácsalmási nézők, az időjárásra, nem panaszkodhattak: a kellemes napsütéses időben, nem fáztak meg. Nem így a hazai együttes, amely az utolsó előtti csapat szervezett védőjátékának köszönhetően majdnem. Az első tíz percben a hazai együttes tartotta nyomás alatt a vendégvédelmet, ám Virág kapuját nem sikerült bevenni. A vendégek, a 10. percben szabadultak ki a kapujuk előteréből, és Balaton révén máris megszerezték a vezetést: 0-1. A 13. percben Snyehola Balázs bedobásból varázsolta a labdát a kapu előterébe, ahol a kapuval szemben Tóth, majd Kővári Ákos sem találta el. A 27. percben Párczen jobb oldali beadását Bögre zúdította kapura, ám a labda egy védőről szögletre vágódott. A hazai csapat támadójátéka döcögött, nem így a védelem, amikor a 33. percben előbb Juhász keresztezett jó ütemben, majd Jaszenovics állította meg bravúrosan a kibontakozó vendégtámadást. A 34. percben egyenlített a PVSE, amikor szabadrúgáshoz jutott. A kaputól 20 méterre, középen letett labdát Kővári Ákos mesterien lőtte a kapu bal felső sarkába: 1-1.

A második félidőben fergeteges iramot diktált a hazai együttes, ám a jobbnál jobb helyzetek rendre kimaradtak. Az 51. percben néhány jó csellel, Mándity játszotta magát tisztára, ám 10 méterről a kapu fölé lőtte a labdát. A 60. percben Párczen adta be remekül a labdát jobbról, ám Mándity fejesét Virág a jobb alsó sarokból öklözte szögletre. Az utolsó félórát váltott labdával játszották le a csapatok. Ugyanis, a vendégek hősies védekezésének köszönhetően, egy-egy felszabadító rúgásukat követően, nem egyszer az Újvárosi lakótelepről kellett a játékszert visszahozni. A hazai rohamok a 89. percben értek góllá: Mándity bedobását Snyehola Balázs fejelte kapura, és a labda egy védőn megcsúszva Virág kapujában kötött ki: 2-1.

A két tartalékos csapat vetélkedéséből megérdemelten került ki győztesen, tavasszal már harmadszor, a hazai együttes, a lelkes, helyezésével szemben jól szervezett Dunaszentbenedek ellenében. Ifjúsági mérkőzés: Bácsalmás - Dunaszentbenedek 19-0!

Döcög a szekér, de halad...

Bácsalmás - Szeremle 3-1 (2-0)

Labdarúgás, megyei II. osztály Déli csoport. Bácsalmás, 2005. április 24. 250 néző. Vezette: Horváth, Süveggyártó, Papp. Bácsalmás: Zsemberi - Molnár (Varga), Sáfár (Majoros), Juhász, Párczen, Snyehola B., Berényi, Kővári Á. (Schneider), Bögre (Ámann), Tóth, Mándity (Kubina). Edző: Kővári Péter. Szeremle: Holka - Varga, Hegyi, Nagy G., Antal, Kiss, Tokodi, Kántor, Tóth (Nasz), Majoros, Nagy Gy. Edző: Barna Zoltán. Gólszerzők: Snyehola Balázs.2 (1 büntetőből), Tóth illetve Nagy Gyula. Kitűntek: Snyehola Balázs, Mándity Róbert illetve mindenki. Sárga lap: Molnár illetve Hegyi.

Bácsalmáson, az már az őszi idény után kiderült, hogy a mezőny második feléhez tartozó csapatok ellen kevésbé nyújtják azt a játékot, amit a szurkolók és nem kevésbé a szakvezetés elvár a labdarúgóktól. Nos, ez igazolódott be a Szeremle elleni mérkőzésen is. A vendégek mit sem törődve azzal a ténnyel, hogy a listavezető otthonában léptek pályára bátran támadtak, ám a gyors hazai ellentámadások után már nem rajtuk múlott, hogy a PVSE nem szerzett 4-5 gólos előnyt az első félidőben.

A 17. percben Snyehola a saját térfelén kapcsolt le egy vendégtámadást, majd a megszerzett labdával remekül szöktette Bögrét, akinek a jobb alsó sarokra tartó lövését Holka bravúros vetődéssel szögletre mentette. Egy perc múlva Snyehola lövését hárította Holka. A 20. percben Mándity, Kővári összjáték után, Tóth fejelhetett tisztán, ám a labda elkerülte a kaput. A 23. percben Mándity 16 méterről megeresztett lövését hatástalanította Holka, majd újabb egy perc múlva már Ő sem remekelt. A jobb oldalon Párczen rázta le néhány csellel őrzőjét, majd beadta a labdát, amit Tóth Ferenc sodort a kapuba: 1-0. A 31. percben Mándity a baloldalon futotta le védőjét, majd az alapvonalról beadta a labdát, amivel az őrizetlenül hagyott Bögre a kapu bal felső „vinklijét" találta telibe. A 43. percben a mezőny legjobbja Snyehola Balázs végezhetett el szabadrúgást a vendégek kapujától 20 méterre. A bal alsó sarokra megeresztett, szó szerint hálószaggató lövése nyomán növelte előnyét a hazai csapat: 2-0. A 44. percben Snyehola fejese a jobb oldali kapufa tövéről vágódott az alapvonalon túlra.

A második félidőben egy „másik" hazai csapat lépett pályára, aminek köszönhetően a Szeremle is több levegőhöz jutott és az 55. percben szépített. Egy bal oldali szabadrúgás után, Nagy György a kapu bal felső sarkába fejelte a labdát: 2-1. Három perccel később a kitörő Mándityot utolsó emberként durva belépővel szerelő Hegyi megúszta egy sárga lappal. A 82. percben, a kapu előtt adogató védőktől Snyehola szerezte meg a labdát és kapura tört, amikor a tizenhatoson belül szabálytalanul szerelték. A büntetőt a sértett végezte el és a kapu bal alsó sarkába bombázta: 3-1.

Bár a mérkőzésen látottak elmaradtak a hazai csapattal szemben támasztott elvárásoktól, a győzelmük megérdemelt, a derekasan küzdő Szeremle ellenében. Ifjúsági mérkőzés: Bácsalmás - Szeremle 12-0.

Az üldöző csapatok is Bácsalmást segítik

Kelebia - Bácsalmás 2-3 (2-0)

Labdarúgás, megyei II. osztály, 22. forduló. Kelebia, 2005. április 30. 200 néző. Vezette: Rácz Béla, Serdült Sándor, Balázs Ákos. Kelebia: Vasúth - Patocskai, Szabó, Pipics, Rencsár, Kollár, Fődi, Andróczky, Dulics, Csamangó, Tartott. Edző: Dulics. Bácsalmás: Zsemberi - Snyehola Á., Juhász, Berényi, Snyehola B., Mándity, Tóth, Majoros (Kővári P.), Varga (Marcsó), Párczen, Ámann Kővári Á.). Edző: Kővári Péter. Gólszerzők: Csamangó, Fődi illetve Majoros Zsolt, Snyehola Balázs, Kővári Ákos. Kitűntek: Csamangó, Fődi illetve a PVSE csapata.

A tavaszi, eddigi, többnyire a mezőny második feléhez tartozó csapatok ellen lejátszott mérkőzéseken, Kővári Péter edző haja többször is az égnek állt, látva a csapat vergődését. Persze, így volt ez az ősszel is. A jobb csapatok ellen aztán olyan helyen is győzött a PVSE, ahol más csapatoknak nem nagyon termett babér. Hát ilyen mérkőzésnek ígérkezett a Kelebia elleni „csúcsrangadó" is. A Kelebia a jobbak, közé tartozik, sőt a dobogó harmadik helyén tanyázott a mérkőzés előtt.

Aztán a mérkőzés nem úgy kezdődött, mint az ilyen mérkőzéseken szokott. Már a PVSE szempontjából. Veszni látszott az eddig őrzött első helyezés. Még szinte kisem mondták, hogy éljen, már vezetett a hazai együttes. A 20. percben Csamangó futott el a baloldalon, majd az alapvonalról középre adta a labdát, amit Fődi lőtt a kapuba: 1-0. Újabb 20 perc elteltével, a középen a védők közül kilépő Csamangó egyedül törhetett kapura, és Zsemberi mellett, 10 méterről, a bal alsó sarokba helyezte a labdát: 2-0. Hát, nem ilyen majálisra számítottak a Kelebiára is ellátogató népes, almásért szurkolók tábora.

A második félidőben aztán ritmust váltott a PVSE és előbb szépített, majd egyenlített, és az utolsó percekben a győztes gólt is Vasúth kapujába helyezte. 48. perc: Ámann jobb oldali beadását Majoros perdítette a kapuba: 2-1. A 73. percben Snyehola középről, 25 méterre a kaputól, végezhetett el szabadrúgást. Lövése nyomán, ha nem is a Szeremle elleni hálószaggató erővel, de bomba gólt lőtt, a kapu jobb alsó sarkába: 2-2. A mindenre elszánt rohamozásnak a 87. percben érett be a gyümölcse. Jobb oldali bedobás Kővári Ákost találta jó helyzetbe, aki a jobb alsó sarokba helyezte a labdát: 2-3! Az első félidőben látottak alapján, nem sokan számítottak erre az eredményre, kivéve a PVSE játékosait, Aztán a mérkőzés végén kiderült, hogy a nagy erőfeszítéssel kivívott győzelemnek, további hozadéka, hogy az eddigi kétpontos előny ötre növekedett. Ugyanis a második Bácsbokod Hajós ellen vereséget szenvedett 3-0-ra, de nem járt jobban a negyedik Fajsz sem, amely csapat Vaskúton kapott ki 2-0-ra.

 A II. osztály élcsoportja

M

GY

D

V

Gk

Pont

Telj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

Bácsalmás

22

14

5

3

56

28

28

47

71

2

Bácsbokod

22

13

3

6

56

33

23

42

64

3

Kelebia

22

12

5

5

41

32

9

41

62

4

Hajós

22

12

4

6

64

27

37

40

61

5

Baja

22

13

1

8

58

41

17

40

63

6

Fajsz

22

12

3

7

55

28

27

39

59

Az első helyezés megőrzésére, a bajnoki cím kivívására reményt adhat, hogy az eddig lejátszott tavaszi mérkőzéseken, hasonlóan az őszi fordulókhoz, a mezőny második feléhez tartozó csapatok ellen bukdácsolt (de többnyire győzött) a PVSE, míg a mezőny első feléhez tartozók ellen már jobb teljesítményt és játékot nyújtott. A további mérkőzéseken (lásd ifjúsági csapatnál) szinte már csak a jobb csapatok ellen játszik a PVSE, és remélhetőleg, az őszihez hasonló jó eredmények születnek. Erre garancia, hogy a csapat tavasszal mindössze egy mérkőzésen nem tudott gól lőni, akkor Baján vereséget szenvedett. Továbbá az is a PVSE malmára hajtja a vizet, hogy az gyakran előfordult a tavasszal, hogy az első félidőben többnyire döntetlenre, vagy vereségre állt a csapat (5-7-es gólkülönbség, 43 %), ám a második félidőt rendre megnyeri (11-1-es gólkülönbség, 86 %). Tehát, ha a játék olykor döcög is az elején, azért végül is PVSE sikerek születnek. Persze úgy könnyű, hogy az állóképességükkel és legfőképpen a küzdőképességükkel semmi probléma nincs, még a 90. percben sem.

Bácsalmási majális Kelebián

Kelebia - Bácsalmás 2-3 (2-0)

Labdarúgás, megyei ifjúsági bajnokság. Kelebia, 2005. április 30. 100 néző. Vezette: Serdült, Balázs. Bácsalmás: Jaszenovics - Lipták (Lázár), Barcsák E., Gombor, Szabó T., Krix, Józsa N., Sáfár T. (Prikidánovics M.), Szabó Zs., Torma, Páncsics. Edző: Narancsik Máté. Gólszerzők: Szapodi 2 illetve Szabó Zsolt 2 Józsa Norbert. Kitűntek: Józsa, Páncsics, Szabó Zs., Szabó T.

0 0
0 0

Az őszi első, jelenleg is listavezető, a bajnoki címre nagy esélyes PVSE nem akármilyen tavaszi eredménysorral látogatott a majálisi hangulatban úszó Kelebiára. A tavasszal lejátszott mérkőzéseinek mérlege: 5 győzelem és csupán csak egy, 2-1-es vereség Baján. Gólkülönbség 53-2! A vendégek hagyománytisztelők, így a remek szereplés folytatására készültek, ám a számításba egy kis hiba csúszott. Kezdetben.

Talán a szokatlan kezdési időpont miatt („déli harangszó" jelezte a kezdést), de igen bágyadtan kezdett a PVSE, aminek az lett a következménye, hogy mire feleszméltek a Kelebia 2-0-ra vezetett. Előbb egy előre vágott labdából, majd egy 18 méterről leadott lövésből kétgólos előnyt értek el a kelebiai fiatalok. A második gól különlegessége, hogy az Jaszenovicson átpattanva jutott a kapunkba. Ennek már fele sem tréfa, gondolták Szabó Zsolték. Ám szépíteni ekkor még nem tudtak.

Nem így a második félidőben, amikor egy harcosabb, mozgékonyabb PVSE kezdte a játékot, a saját játékát és a gólok sem maradtak el.

A 46, percben egy formás jobb oldali támadás végén, a visszagurított labdát Szabó Zsolt 18 méterről bombázta a kapuba: 2-1. Az 58. percben Józsa Norbert lépett ki a védők közül ügyesen, majd a kapus mellett okosan a kapuba gurította a labdát: 2-2. Alig negyedóra alatt ledolgozta hátrányát a PVSE, majd a 83. percben a vezetést, egyben a győzelmet jelentő gólt is a Kelebia kapujába juttatta. Szép baloldali támadás végén Szabó Zsolt a léc alá emelte a labdát: 2-3!

Az ifjúsági csapat, a serdülőkhöz hasonló kiváló második félidei játékkal, küzdőképességből is jelesre vizsgázva, magabiztosan, eddig 86 %-os teljesítménnyel menetel a bajnoki cím felé.

Az ifjúsági együttes további mérkőzései: PVSE - Bátmonostor V. 8. Fajsz - PVSE V. 14. PVSE - Bácsbokod V. 16. PVSE - Sükösd V. 22. Hajós - PVSE V. 28. PVSE - Kunbaja VI. 6. Érsekcsanád - PVSE VI. 13. Nagybaracska - PVSE VI. 20.

A serdülőknek tovább él a remény

Bácsalmás - Mélykút-Jánoshalma 3-3 (1-1)

Labdarúgás. Megyei serdülő bajnokság Déli csoport, 21. forduló. Bácsalmás, 150 néző. Vezette: Kovács. Bácsalmás: Prikidánovics T. - Varga, Lázár, Szemán Cs., Prikidánovics M., Eckert N. (Paplógó), Mancz, Horváth, Józsa P. (Novák), Eckert D. (Kazi Z.), Barcsák G., Edző: Narancsik Máté.

21. forduló

M

Gy

D

V

Ag

Kg

Gk

P

T%

1.M.kút-J.halma

21

17

2

2

111

30

81

53

84

2. Bácsalmás

21

16

3

2

99

24

75

51

81

3. Sükösd

20

15

5

0

76

25

51

50

83

4. N.nádudvar

22

15

2

5

91

33

58

47

71

Gólszerzők: Barcsák G., 2, Kazi Z. illetve Lakatos 2, Lukács. Kitűntek: Barcsák Gábor, Eckert Norbert illetve Lakatos, Lukács.

A szomszédvárak rangadóján nem volt kisebb a tét, mint az, hogy a 21. forduló slágermérkőzését követően ki kerül a csoport élére. Hazai győzelem esetén a PVSE egypontos előnyre tehetett volna szert, míg a vendégek győzelmével 5 pontra növekedett volna hátrányuk. Nos, a mérkőzés nagy csatában, változatos, izgalmas körülmények között, eldöntetlennel ért véget. Ám a mérkőzésre kilátogató népes közönség, elégedett lehet a látottakkal.

 A mérkőzés kezdetén nagy akarattal kezdett a PVSE és a győzelembe vetett hit, jó játékkal párosulva, a vezetést is meghozta. Egy jobb oldali beadást követően Barcsák Gábor lőtte a labdát a hálóba: 1-0. A félidő további részében, már több hazai gól nem esett, ezzel szemben egy védelmi hibát követően, egyenlített a Mélykút-Jánoshalma összevont együttes: 1-1.

A második félidőben sérülés miatt végrehajtott kettős csere átmenetileg kapkodóvá tette, a PVSE győzelemre játszó együttesét és ezt a listavezető jól kihasználta, kétgólos előnyre tett szert. Elúszni látszott már nem a győzelem, de még a pontszerzés is, amikor új erőre kapott a PVSE. A huszáros hajrában aztán, ha a három pontot nem is sikerült itthon tartani, de sikerült egyenlíteni. A 76. percben Barcsák Csikar-szögből, a kapu jobb oldalába nyeste a labdát: 2-3. A 80. perc az egyenlítést is meghozta: a reklamálásért megítélt közvetett szabadrúgás a védőkről lepattant, majd Kazi a kapuba vágta: 3-3.

A PVSE csapata, bár dicséretesen küzdött, a majálisra vasárnapig várni kellett. A bajnoki cím sorsa azonban még nem lefutott ügy, és amint Narancsik Máté edző mondja, bízik abban, hogy a PVSE fiataloknak sikerül az élre ugrani. Az viszont, hogy megőrizték második helyüket a tabellán, az annak köszönhető, hogy a harmadik helyezett Nemesnádudvar vereséget szenvedett az addig negyedik Sükösd együttesétől 4-3-ra.

A PVSE további mérkőzései: Nagybaracska-PVSE V. 8. PVSE-Madaras V. 15. Érsekcsanád-PVSE V. 22. Baja-PVSE V. 29. PVSE-Kelebia VI. 5.

Jánoshalmiak választás előtt

Bácsalmás - Jánoshalma 29 - 10 (15 - 3)

Női kézilabda megyei bajnokság. Bácsalmás, 50 néző. Vezette: Keszi Géza, Kiss Zoltán. Bácsalmás: Halász - Gertner 1, Prókai Anett 10, Máté 1, Fenyvesi 10/5, Bozóki 1, Horváth. Csere: Szente 2, Kocsis 4. Edző Osztrogonácz János. Jánoshalma: Gyimesi - Zoo 1, Adám 5, Kubicsek 1, Harczi 1, Árpásné 2, Csincsák. Edző: Rátai Róbertné. Folytatás a 7. oldalon.

A 6. oldal folytatása. Keszi Géza NB I-es játékvezető sípjelére az évszakhoz képest roppant hidegben, ráadásul esőben vette kezdetét a bácskai rangadó. A vendégek kezdtek jobban, és a körülményekhez képest gyorsan kétgólos előnyre tettek szert, majd a PVSE szépített. A Jánoshalma együttese, amely a búcsúmérkőzését játszotta Bácsalmáson, még 1-3-ra módosította az eredményt, de a továbbiakban már szinte csak egy csapat maradt a pályán. A hazai együttes védekezést váltott, majd a támadások is szervezettebbé váltak. A félidő végéig 14 gólt lőttek a PVSE lányai, miközben egyet sem kaptak.

A szünet után a vendégek is jobban ügyeltek a támadás befejezésekre, ám a pálya adottságaihoz jobban alkalmazkodó PVSE együttesének gólzáporos győzelme elé nem tudtak akadályt gördíteni.

A Jánoshalma azonban sportszerűségből jelesre vizsgázott. Amint az már közismert, a Jánoshalmi Kistérségben egyre kevesebb jut, az elkölthető anyagi forrásokból, a sportra. Ennek jeleként láthatjuk a Jánoshalma - Mélykút „összevont" labdarúgó-együttest a megyei I. osztályban. Azaz, a két település, már csak egy csapatot képes fenntartani. A női kézisek, pedig az ígéretek ellenére sem kapnak támogatást a Jánoshalmi Önkormányzattól. A Jánoshalma együttesében felmerült, az a lehetőség is, hogy a további mérkőzéseiken már nem lépnek pályára, aztán a sportszerűség mellett döntöttek. Így a tavaszi mérkőzéseikkel kapcsolatban felmerülő költségeket, nagyobb részt saját zsebből tették be a közösbe, és Bácsalmáson is pályára léptek. Viszont, ahogy fogalmaztak: a következő bajnoki évben már nem teszik, visszalépnek a bajnoki küzdelmektől. A város vezetői nem méltányolják a lányok, asszonyok sok lemondással járó sporttevékenységét. Szomorú, hogy e patinás kézilabdás múlttal rendelkező településen megszűnik a sok sikert elért együttes. A csapat, az idén a szüneteltetés mellett szavazott. A jövő évi szavazásuk eredményét, már most borítékolni lehet. Persze azt, hogy kire szavaznak, azt nem lehet tudni. Azt viszont igen, hogy kire nem...

Kilenc pont és 28 gól a győzelem napján

Labdarúgás. Bácsalmáson az idén tavasszal nem panaszkodhatnak: hull az eső rendesen, gyakran öntözi zápor a határt. Legalább ilyen gyakorisággal hull az ellenfelekre a sportpályákon gólzápor a PVSE labdarúgó csapatainak jóvoltából.

A legutóbbi fordulóban, a sort a serdülő együttes kezdte szombaton, amikor Nagybaracskán 1-0-s vezetés után 4-1-re diadalmaskodott. A sort az ifjúsági csapat folytatta vasárnap, amikor a Bátmonostor együttesét 9-0-s első félidőt követően, 16-0-ra legyőzte és ezzel már 161 rúgott gólnál tartanak. Május 8-án, a győzelem napján a felnőttek is kitettek magukért ismét: az első játékrész 10. percéig lőtt két góllal fordultak, majd a folytatásban további hét gól volt a termés, egy ellenében. A PVSE nem panaszkodhat: a kilenc pontnak, és a 28 lőtt gólnak köszönhetően, csapatai versenyben állnak a bajnoki címekért.

Megyei serdülő bajnokság Déli csoport

Nagybaracska - Bácsalmás 1-4 (0-1)

Bácsalmás: Prikidánovics T. - Varga, Lázár, Szemán, Prikidánovics M., Eckert N., Mantz, Horváth, Józsa P., Kazi, Novák. Edző: Narancsik Máté. Gólszerzők: Prikidánovics Milán 2, Horváth Zoltán, Kazi Zorán. Kitűntek: Eckert Norbert, Mantz Róbert. A végig mezőnyfölényben játszó PVSE megérdemelt győzelmet aratott.

A mérkőzést megelőzően a PVSE csapata, sajnálatos módon, átmenetileg „csak" a harmadik helyen állt, miután a Sükösd együttese lejátszotta elmaradt mérkőzését, és pontszámban megelőzte a PVSE együttesét. A héten viszont helyreállt a rend, ismét. A Sükösd-Baja mérkőzés ugyanis 0-0-s eredménnyel végződött. Így már két 54 pontos együttes, az ismét második PVSE, és a harmadik Sükösd, még veretlen együttese üldözi a listavezető, 56 pontos Mélykút-Jánoshalma együttesét.

Megyei ifjúsági bajnokság Déli csoport

Bácsalmás - Bátmonostor 16-0 (9-0)

Bácsalmás, 100 néző. Vezette: Harsányi Gábor, Papp Gergely. Bácsalmás: Prikidánovics T. - Szabó T., Barcsák E., Gombor, Eckert N (Mantz), Józsa N., Sáfár T., Barcsák G., Szabó Zs., Torma (Lázár), Páncsics. Edző: Narancsik Máté. Gólszerzők: Páncsics 7, Szabó Zs. 3, Barcsák G. 2, Eckert N., Mantz, Sáfár T., és egy öngól. Kitűntek: Páncsics, Szabó T., Eckert N., Barcsák E., Barcsák G.

A két együttes nem volt egy súlycsoportban, bár a vendégek derekasan küzdöttek, de a labdát többnyire Páncsics Janiék birtokolták. Ennek megfelelően hét fordulóval a bajnokság vége előtt belőtték már a 161-ik góljukat is. Az eddig lejátszott 23 mérkőzésen viszont csak 16 gól került a PVSE kapujába.

Megyei II. osztály Déli csoport

Bácsalmás - Bátmonostor 9-1 (2-0)

Bácsalmás, 200 néző. Vezette: Salamon József, Harsányi Gábor, Papp Gergely. Bácsalmás: Jaszenovics - Kubina (Varga), Snyehola Á. (Kővári P.), Juhász, Marcsó, Berényi, Ámann (Schneider), Kővári Á., Tóth, Mándity (Ótott), Párczen. Edző: Kővári Péter. Bátmonostor: Urbán - Hetyei, Grecs, Kővári R., Imre, Karsa, Jenei, Kertész, Dányi, Koch, Till. Edző: Farkas László. Gólszerzők: Tóth Ferenc 4, Kővári Ákos 2, Ámann, Berényi, Grecs (öngól) illetve Jenei.

Bácsalmás együttesét az őszi idényben két fájó vereség érte. Az egyiket Bátmonostoron szenvedték el, 3-1-re. Fűtötte a visszavágás a hazai együttest, ám érdekes módon a csapat húzó emberei közül Zsemberi Imre, Sáfár Csaba, Majoros Zsolt és Snyehola Balázs e sorok írójával azonos szemszögből nézték végig a mérkőzést. Ennek ellenére kezdetben nem lehetett tartalékosnak nevezni a PVSE együttesét.

A vendég együttest még az ág is húzta. Gondolhatjuk, hogy nem az őszi bravúr megismétlésére készültek Farkas László sikeres kapus pályafutást sajátjának tudó edző tanítványai, ám az kimondottan rosszkor jött számukra, hogy a bemelegítésnél a kezdő kapus lesérült. Ezért Farkas edző, már a mérkőzés előtt pályára küldte az összes cserejátékosát. A kapus elárvult helyét Urbán foglalta el és a cserének jelölt, Bácsalmáson is közismert Till Jani is helyet kapott a kezdőcsapatban.

A mérkőzést a PVSE kezdte, és nem törődve a borús, hideg idővel, azonnal Urbán kapuja előtt termettek. Először csak szöglet lett a vizit vége, ám másodszor, a 2. percben, már gól.

A tizenhatos vonalán adogató védőktől Tóth szerezte meg  a labdát, majd egy csellel lerázta védőjét és 11 méterről a kapu jobb alsó sarkába helyezte: 1-0. A 13. percben növelte előnyét a PVSE. Kővári Ákos 16 méterre a kaputól végezhetett el szabadrúgást. A jobb felső sarokra tartó labda Urbán kezéről pattant a gólvonalon túlra: 2-0.

Ha ez így megy tovább, már mint 10 percenként két gól, 18-ig meg sem állunk, gondoltam és hálát adtam az illetékesnek, hogy a jegyzetfüzet nem maradt otthon. Aztán mintha elvágták volna. A félidő további részében már nem került Urbán kapujába a labda, sőt a 18. percben Till révén már Jaszenovics is kapott munkát, majd a 33. percben Imre kergette őrületbe a hazai védelmet cselsorozatával a tizenhatoson belül, aminek végén Kubinának kellett mentenie a gólvonalról. A 40. percben Till szabadrúgását Jaszenovics bravúros vetődéssel öklözte szögletre a jobb felső sarok előtt.

A folytatásban aztán összeállt a tízpercenkénti két gól. A 46. percben Kővári Ákos jobbról végezhetett el szabadrúgást, aminek nyomán a labda a jobb felső sarokban landolt: 3-0. Az 55. percben Tóth ívelte kapu elé a labdát, ami Mánditytól Ámannhoz került és Krisztián egy jó csel után, 5 méterről a kapu közepébe gurított: 4-0.

Az egyre tetszetősebb hazai játék láttán a fellegek is elszálltak a pálya fölül és a nap is kisütött. Talán ez zavarhatta meg Grecst, a vendégek védőjét, a 66. percben, amikor felszabadító rúgása nyomán a labda bombaként vágódott saját kapujának bal felső sarkába: 5-0. Az öngól sem törte meg 'monostori csapatot, sőt. A 70. percben szépítettek. Egy szögletből belőtt labdát Jenei 5 méterről helyezett Jaszenovics kapujába: 5-1.

A 76. percben Kővári Ákos adott be szögletet jobbról. A remek ívben a kapu elé érkező labdát Tóth a bal alsó sarokba fejelte: 6-1. A 78. percben néhány jó csellel Tóth fektette el a védelmet, majd ballal a bal alsóba lőtt: 7-1. A 81. percben Tóth harcolt ki tizenegyest, majd a büntetőből biztosan helyezte a labdát a bal alsó sarokba: 8-1. A kilenc hazai gól utolsó mintadarabját Berényi a bal összekötő helyéről, a tizenhatoson kívülről bombázta a jobb felső sarokba: 9-1.

A hazai együttes, bár az első félidő nagy részét „ellazsálta", az őszivel szemben, most biztosan aratott győzelmet, a pontjainak (4) hetvenöt százalékát Bácsalmástól beszerző Bátmonostor ellen.

Kettős hátrányban is megmaradt a kétpontos előny

Bácsalmás - Bácsbokod 2-2 (1-0)

Labdarúgás, megyei II. osztály Déli csoport, 2005. május 16. pünkösdhétfő. Bácsalmás, 400 néző. Vezette: Pataki*****, Kávai, Király. Bácsalmás: Zsemberi - Marcsó (Kővári Á.), Sáfár, Snyehola Á. (Varga), Ámann (Jaszenovics), Kővári P. (Bögre), Majoros, Juhász, Berényi, Mándity, Tóth. Edző: Kővári Péter. Bácsbokod: Szőke - Pintér, Morvai, Máder (Simon), Papp, Tóth, Tettinger, Kürtös, Hangya, Hercz (Kulimák, Bervadl), Doszpod (Ercsényi). Edző: Barákovics István. Gólszerzők. 1-0: Marcsó, 1-1: Morvai, 1-2: Hercz (büntetőből), 2-2: Bögre (büntetőből). Kiállítás: Zsemberi, Mándity. Sárga lap: Majoros illetve Szőke, Máder. Folytatás a 9. oldalon.

A 8. oldal folytatása Krónika: A pályára lépő csapatok közül, bármely együttes is végezne a megyei II. osztály Déli csoport második helyén, az „vastagon" teljesítené a csapat elé kitűzött célt. A vendég Bácsbokod, amolyan óvatos duhajként az 1-8. helyezés egyikét, míg Bácsalmás a mezőny első harmadát jelölte meg elérendő célként, a bajnokság végére.

Nos, az őszi idény végén Bácsbokod az élen, Bácsalmás a harmadik helyen tért téli pihenőre. A tavaszi folytatásban aztán, a PVSE vette át a listavezető szerepét, a tavaszi idény elején még mindig téli álmát alvó Bokodtól. Aztán a tavaszi első két forduló elhalasztása miatt, május 14-én (is) mérkőzést játszottak a csapatok: ekkor Bácsalmás 3-0-s vereséget szenvedett Fajszon, a vendégcsapat 2-1-es győzelmével két pontra megközelítette riválisát. Ilyen előzmények után került sor a csoport rangadójára, amelynek győztese, bár még ezen kívül öt mérkőzés hátra van, nagy lépést tehetett volna meg a végső sikerhez vezető úton. A vendégeknél Pencz László és Nagy Albert csak a nézők sorából követhette végig a mérkőzést, de a legjobbnak vélt hazai tizenegyből is hiányzott a csapat tavaszi motorja Snyehola Balázs, de nem szerepelt a kezdőcsapatban Bögre Károly, Kővári Ákos és Párczen Zoltán sem. Majd már Zsemberi Imre és Mándity Róbert sem...

A mérkőzés első harmadában, olyan játékot produkáltak a csapatok, mint amelyek győzelemre játszanak. Ennek megfelelően Berényi, Majoros, Mándity, Marcsó illetve Hangya, Doszpod, Pintér, Kürtösi próbálkozott kapura lövéssel, ám ekkor még nem sok sikerrel. Élénk, változatos játék alakult ki a pályán, amikor a 27. percben Ámann akciózott a baloldalon, majd miután az alapvonal útját állta, beadta a labdát, pontosan az érkező Marcsóhoz, aki egy igazítás után, 13 méterről, Szőke felett a kapu közepébe emelte: 1-0. A gól után közvetlen, előbb Tóth, majd Mándity hibázott ígéretes helyzetben. A félidő utolsó perceiben Hangya 25 méterről eleresztett lövését védte Zsemberi.

A második félidő ismét hazai helyzetekkel indult. Előbb Ámann emelt kapu fölé, majd Tóth, Morvaira vezethette egyedül a labdát, de nem járt sikerrel. Az 50. percben, Bokod jutott szöglethez a jobb oldalon. A beívelt labdát Morvai fejjel a jobb oldali kapufára csúsztatta, ahonnan az a gólvonalon túlra pördűlt: 1-1. A mérkőzés első órája sem szűkölködött eseményekben, ám az egyenlítés után a helyzet, csak „fokozódott". A 62. percben Tóth ügyetlenkedett el egy helyzetet, majd a 66. percben Mándity próbálkozhatott Morvai átjátszásával, ám lövése az oldalhálóban kötött ki. A 67. percben Hangya futott el a baloldalon, de a beadását Juhász Róbert kivágta a kapu előteréből. A 70. percben zajlott le a mérkőzés egyik legnagyobb drámája: a lesgyanús helyzetből induló Hangya egyedül törhetett kapura, már Zsemberit is kicselezte, amikor a PVSE kapusa buktatta. Pataki bíró habozás nélkül a tizenegyes pontra mutatott, majd a vétkes kapusnak felmutatatta a piros lapot. Az elárvult kapusposztot az Ámann Krisztián helyére becserélt Jaszenovics Zoltán foglalta el. A büntetőt Hercz végezte el, és a labdát, a jobbra mozduló Jaszenovics helyén, középen gurította a kapuba: 1-2.

A kapus, majd Mándity Róbert reklamálásért majd sportszerűtlen magatartás miatt begyűjtött második sárga lap miatti kiállításával, a kettős emberhátrányba került PVSE csapatának befellegzett, gondolták többen a nézők soraiban - no meg talán az esetet megelőzően a vendégek kispadján helyet foglaló nem éppen sportszerű magatartásról tanúbizonyságot tevő edző és az elnök is - ám nem ez történt.

A kialakult helyzetet követő néhány perces tanácstalanságot követően, az átszervezett PVSE kezdett rohamozásba. A játék képe úgy festett, mintha a vendégek játszottak volna emberhátrányba, sőt kettős emberhátrányban.

A 79. percben Berényi fújt riadót, amikor 20 méterről eresztett meg egy bődületes nagy lövést Szőke kapujára. A 80. percben Tóth Ferenc játszotta magát tisztára Morvaival szemben, majd nem sokkal de kapu mellé lőtt. A hazai gárda igazi - bár most csonka - csapatként, egymásért is küzdve az utolsó percben is tűz alatt tartotta a vendégek kapuját és a küzdőszellem, a jó állóképesség ismét meghozta gyümölcsét. A 90. percben Sáfár Csaba tört kapura, egyedül vezethette a labdát Szőkére, ám a cselt követően elég reménytelen helyzetben, Szőke szabálytalankodott ellene. Pataki sporttárs ezúttal sem mérlegelt sokat, a büntetőpontra mutatott, továbbá Szőke akcióját sárga lappal honorálta. A büntetőt, a Kővári Péter helyére beállt Bögre Károly végzete el, és a labdát a jobbra vetődő Szőkével ellentétben a kapu baloldalába lőtte, egyenlített: 2-2.

Az egyenlítő gólnak köszönhetően, ha nem is tehetett meg egy óriáslépést a végső siker felé a PVSE, de helyre állt a „rend", megmaradt kétpontos előnye, az angoltempóban lejátszott két mérkőzést követően is. A PVSE már többször bizonyította: ha, olykor a játék akadozik is, vagy porszem kerül a gépezetbe, de az akaraterő, a küzdeni tudás, az mindenképpen a csapat sajátja. Ja. Azt is tudják, hogy egy mérkőzés kilencven percig tart és ezt jól ki is használják. Bácsbokod ellen mindenképpen.

PVSE: három mérkőzés, három győzelem

Bácsalmás - Bácsbokod 8-0 (3-0)

Ifjúsági bajnokság, megyei II. osztály Déli csoport. Bácsalmás, 2005. május 16. pünkösdhétfő. 100 néző. Vezette: Kávai, Király.

Bácsalmás: Jaszenovics - Sáfár Tamás, Barcsák Endre, Józsa Norbert, Páncsics János, Krix Dániel (Józsa Patrik), Szabó Zsolt (Lázár Viktor), Szabó Tamás, Torma Róbert (Ecker Norbert), Csizmadia Kornél (Barcsák Gábor), Fehér Krisztián (Prikidánovics Milán). Edző: Narancsik Máté.

Gólszerzők: Krix Dániel 3, Torma Róbert 2, Páncsics János, Józsa Patrik, Csizmadia Kornél. Kitűnt: a PVSE csapata.

Narancsik Máté: A hazai együttes becsülettel végig küzdötte az angol tempóban lejátszott fordulókat. Az „előmérkőzésen" - május 14-én, szombaton - Érsekcsanádon: Torma 2, Krix 2, Fehér és Szabó Zsolt 1-1 góljával, egy 'csanádi találat ellenében, 6-1-re győzött a PVSE ifjúsági együttese. Ugyancsak szombaton, a serdülő csapat, Madarast győzte le 7-0-ra. Az ifik biztosan őrzik az első helyezésüket, míg a második helyen álló serdülők, lankadatlan szorgalommal üldözik az első Mélykút együttesét. Még nem mondtak le a bajnoki címről...

Bácsalmási ezüst, csávolyi bronz

Kézilabda Május 16-án Kisku



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 416
Tegnapi: 160
Heti: 576
Havi: 6 573
Össz.: 2 067 913

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport X./1. 2005.05.22.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »