PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Május 9-én átadásra került a megszépült, felújított Székács Elemér Középiskola

Jávor László Sportcsarnok

varga_mihaly_atvagta..._2011._majus_9._javor_laszlo_sportcsarnok.jpg

Kormányzati támogatással az iskola felújítási program részeként 500 millió Ft európai uniós forrásból indult el a fejlesztés 2010. februárjában. A beruházás célja az európai uniós oktatási körülmények megteremtése mellett új, előnyösebb helyzetbe hozni a törökszentmiklósi diákokat és pedagógusokat.

torokszentmiklos_szekacs_elemer_mezogazdasagi_technikum.jpg

A rekonstrukció keretében megújult az intézmény öt épülete (iskolaépület, kollégium épülete, kémia-biológia épülete, könyvtár épülete valamint megújult és jelentősen bővült a tornacsarnok épülete. A rekonstrukció legfontosabb eredményei az energiahatékonysági beruházások - gépészeti megújítás (fűtés, világítás) homlokzati szigetelés, tetőfelújítás, komplex akadálymentesítés és az informatikai hálózat fejlesztése.

a_regi_epulet_felujitott_homlokzata_-_osztalyok_kollegium_.....jpg

Az ünnepélyes átadásra május 9-én került sor, melyet Varga Mihály Miniszterelnökséget vezető államtitkár is megtisztelt. Szólt azokról az oktatást érintő változásokról, melyek aktuálisak, hiszen az egyre csökkenő gyermeklétszám mellett egy új koncepciót kell megvalósítani az oktatásban is. Olyan képzésre, amellyel nem lehet elhelyezkedni a közeljövőben, nincs szükség és nem is engedheti meg az ország magának - mondotta. A vidék legnagyobb lehetősége az agrárkultúrában és az arra épülő feldolgozóiparban rejlik, ezt az adottságot kell kihasználni. A hazai mezőgazdasági gépgyártás több mint felét Szolnok, Törökszentmiklós és a Kisújszállási régió adja. Ezt a komoly hagyományt erősíteni kell.

1._szamu_kep._szekacsos_csajok.jpg

Dr. Juhász Enikő polgármester asszony köszöntőjében hangsúlyozta, hogy mindig szükség van a fejlesztésre, a nemesítésre, mint azt az iskola névadója a neves gabonatermesztő, Székács Elemér is vallotta. Nekünk is az volt a célunk, hogy biztosítsuk a nagymúltra visszatekintő intézmény külső és belső megújulását. Köszönet jár mindazoknak, akik a tervezés és a kivitelezés során a pályázati célokat megvalósították, így Nagy András tervezőnek és a törökszentmiklósi Referencia Építőipari Kft-nek a kivitelezésért.

2._szamu_kep._szekacsos_fiuk.jpg

Az iskola hetven éves, ennél szebb ajándékot nem is kaphattak volna - említette Budai Ferenc igazgató úr. A felújítás mozzanatait megörökítették a diákok „Az Én Unióm" audiovizuális pályázaton. A legjobb pályamunkákat díjazták, melyek ünnepélyes átadására is sor került. A díjazottak Dankó Alexandra, Szendrei Ágnes, Palcsik Attila. Az iskola mindig is híres volt sport szeretetéről, melyet Jávor László tanár úr kitartó munkájának köszönhetett. Pályafutása alatt a Székácsos sportolók 3359 arany, 2750 ezüst, 2509 bronzérmetnyertek megyei, országos és nemzetközi sportrendezvényeken. Vezetésével a diáksportkör 7 alkalommal nyerte el a Szolnok Megye Legjobb Diáksportköre címet. A megyei iskolák közötti atlétikai csapatversenyben megszakítás nélkül 27 éven keresztül lettek az első helyezettek kiváló atlétái. Ilyen eredményt egyetlen középiskola sem ért el Magyarországon. Tiszteletére nyugalmazott testnevelő tanáráról, Jávor Lászlóról nevezték el a Székács tornacsarnokot.

3._szamu_kep._szekacsos_kuldottseg.jpg

Sport programmal zárult a nap, a műfüves pályát labdarugó mérkőzéssel avatták fel. A tornacsarnokban pedig a Claas Törökszentmiklósi Kézilabda Egyesület játszott a Magyar Szenior Válogatottal.

javor_hazaspar_2010..jpg

Szöveg: www.torokszentmiklos.hu

Fotó: pro-sport archívum 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 388
Tegnapi: 517
Heti: 388
Havi: 5 822
Össz.: 1 252 874

Látogatottság növelés
Oldal: Felavatták a Jávor László testnevelőről elnevezett sportcsarnokot
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »