PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Hat hónappal később: Jánoshalma-Bácsalmás 39-16 (21-10) 0-10!

Tisztalappal... Nem mintha így szerettem volna, ám az Óévvel együtt ma már a Bács-Kun Sport már megismert formátuma is múltidő. Ahogy az Óév szerepét az Új év, a Bács-Kun Sport helyét a PRO-SPORT vette át, úgy a Bácsalmási Petőfi VSE vezetése is megújult. A 2010. december 30-án lezajlott Közgyűlésen, a leköszönő elnökség helyére, új vezetést választott a tagság, többek között: elnök Pálmai Zoltán, alelnök Turcsányi Csaba.

pvse-palya.jpg

A megújulás nem állt meg az egyesület irányításánál, hisz a labdarúgó szakosztályban is nagy változások következtek be. A megyei I. osztályban szereplő és a 2010-2011-es bajnoki év őszi idényében utolsó 16. helyezett csapat edzője Dragan Crnomarkovic távozott tisztségéből és vele együtt Milan Lukac és Zoran Radulovic játékosok is. A távozó edző helyére Soltvadkertről érkezett a régi új edző Florin Nenad és vele is érkeztek új játékosok is. Az új vezetés és a csapat célkitűzése, nem kevesebb, mint megkapaszkodni a megyei I. osztály mezőnyében. Az erőfeszítéseket siker koronázhatja, hisz még nem történt semmi, de a Kerekegyháza visszalépése folytán, már egy helyezéssel közelebb állnak a kitűzött célhoz. Annak ellenére, hogy a tavaszi idényben eddig lejátszott három mérkőzésen még nem sikerült pontot szerezni.

bacsalmas_soproni_2009._junius.jpg

Pedig jól indult a tavaszi idény hazai pályán, Kiskőrös ellen. A 20. és a 40. percben két hazai góllal indult a szezon, ám a félidő utolsó öt percében egyenlítettek a vendégek (2-2), majd az 50. percben a vezetést is megszerezték (2-3), végül a 84. percben bebiztosították győzelmüket Bácsalmás - Kiskőrös 2-4 (2-2). A második - valójában az első - fordulóban Izsákon, 0-0-s félidő után 2-1-es, majd legutóbb a harmadik játéknapon Kiskunhalason 4-1-es vereség következett. Ráadásul, a megelőzendő Baja, 2-1-re legyőzte Nagybaracskát, a Harta - Kiskunfélegyháza mérkőzés 3-2-es hazai győzelemmel végződött, míg Tompán nem született meglepetés Ladánybene simán nyert 3-0-ra és az Izsák is hasonló eredménnyel győzött Akasztó ellen... Legközelebb, ismét hazai pályán szerepel a PVSE, ahol a Kalocsa csapatát fogadja. A mérkőzés ideje: 2011. március 27., vasárnap 16:00 óra.

pvse_2010.09.26..jpg

A PVSE kézilabda csapatait sem hagyták érintetlenül a változások. Bár a férfi együttes továbbra is Bilinovics Ferenc edzővel és az ősszel az alapszakaszban a Felsőházi tagságot kiharcolt játékosállománnyal veszi fel a küzdelmet a megyei I. osztály Rájátszásán. A cél a hatcsapatos mezőnyben az ötödik-hatodik hely valamelyikének megszerzése.

Na, ha a férficsapatnál nincs változás, annál inkább a PVSE női együttesének berkeiben. A megyei bajnokságban szereplő csapat az előző két bajnoki évben mutatott fejlődését látva, az őszi idényben nem a 13 csapatos mezőny utolsó helyén kellett volna zárni az őszi küzdelmeket, mindössze kettő megszerzett ponttal. Nos, az edző, a Baja elleni őszi utolsó bajnoki mérkőzés időpontjában sokallt be, azaz lemondott, a Bács-Kun Sport oldalain már megénekelt okok miatt. Sajnos, az amúgy sem népes játékosállományból Kelle Lilla, Fehér Renáta, Orosvári Teréz és Malesevics Lili is a távozás mellett döntött. Majd Malesevics az első bajnoki mérkőzésen mégis úgy határozott, marad. Az első tavaszi fordulóban március 19-én, már szerepelt a PVSE csapatában Jánoshalmán. A mérkőzés végeredménye? Olyan, amilyen egy nyúlfarknyinak sem nevezhető felkészüléssel lehet. Olyan, amilyet egy utolsó pillanatban összeállt játékosállománnyal egy csapat elérhet. Az új edző, Derűs Gábor csapatának egyelőre az a legnagyobb erénye, hogy a mérkőzés kezdetre, már ami az adminisztrációt illeti, minden a helyére került... Ami még hiányzik, az a kéthavi elmaradt edzés, amelynek köszönhetően, a gyorsaság, az állóképesség és erő a játékosok végtagjaiba kerülhetett volna, ám kesergésre semmi ok. A csapat felkészülését jól szolgálhatják az elkövetkező 3-4 hét alatt, a mezőny első feléhez tartozó csapatokkal vívandó mérkőzések, természetesen, a hétközi kemény edzések mellett. Aztán jönnek a testhezálló csapatok a bajnokság második felében, ráadásul, a Kiskunfélegyháza kivételével, mind-mind hazai pályán. A Jánoshalma elleni első tavaszi mérkőzés rávilágított a hibákra, első sorban a kondicionális, na meg az összeszokottság hiányára. Ez utóbbin pedig sokat lendíthet, ha kialakul a csapat képességeinek legjobban megfelelő játékrend, úgy védekezésben, mint támadásaban. Most viszont még:

Jánoshalma - Bácsalmás 39-16 (21-10)

Jánoshalma, 40 néző. Vezette: Antal Róbert, Fritsch Margit. Jánoshalma: Gyimesi Lászlóné - Ádám Ágnes 7, Dudás Kata 2, Barna Brigitta 10, Rátai Roberta 4, Taskovics Dóra 9, Szemlics Bettina 2. Csere: Harczi Aliz, Vaskiné, Kubicsek Erzsébet 1, Hornyák Nikolett 1, Horváthné 1. Edző: Rátai Róbertné. Bácsalmás: Lengyel Edit - Szűcs Dorina, Torma Mónika, Malesevics Lili 3, Kocsis Anett 10, Kőhalmi Boglárka 3, Rencsárné Derűs Ildikó. Csere: Derűs Csilla, Panyik Renáta 1, Hankószki Fanni, Száhl Anett, Witzl Laura, Panyik Dóra. Edző: Derűs Gábor.

Eredmény alakulása 1-15. perc: 9-5, 16-30.: 12-5, 31-45.: 9-4, 46-60.: 9-2.

Bácsalmás együttese legközelebb 2011. március 27-én, vasárnap 10:00 órakor, a bajnoki címre pályázó Kiskőrös csapatát fogadja.

Utóírat: A jegyzőkönyv beérkezése után derült ki, hogy a Jánoshalma csapatában, egy játékengedéllyel nem rendelkező játékos szerepelt - jogosulatlanul - ezért a versenybizottság a mérkőzésen elért eredményt törölte és a két pontot Bácsalmás csapatának javára igazolta, 10-0-s gólkülönbséggel.

pro-sport





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 319
Tegnapi: 517
Heti: 319
Havi: 5 753
Össz.: 1 252 805

Látogatottság növelés
Oldal: Tisztalappal
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »