PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Heti öt foglalkozással készül a PVSE

A Bácsalmási Petőfi VSE megyei I. osztályú labdarúgó csapata július 8-án kezdte meg a felkészülést az előttük álló 2011-2012-es feladatok, célok megvalósítására. Azt nem mondhatnánk, hogy az első edzésen könnyed játszadozás volt, de az óta heti öt foglakozással, gőzerővel készülnek a tavaszi sikerek folytatására, úgy a Magyar Köztársaság Kupában, mint a megyei első osztályú bajnokságban.

Kiderült, hogy a MK országos selejtező első körében, augusztus 7-én, a patinás múlttal rendelkező Pécsi VSK csapatát fogadják, hazai pályán. Az első bajnoki mérkőzésre augusztus 21-én kerül sor Kiskunfélegyházán, majd egy hét múlva az újonc Szeremle látogat Bácsalmásra.

florin_nenad_ste_2010-2011..jpg

Florin Nenad

Florin Nenad edzőnek adva van a feladat, hogy mikorra kell a csapatot összekovácsolni, formába hozni. Nos, az edző jól felépített felkészülési menetrend szerint, heti öt foglalkozást tart a csapatnak, ebből legalább egy gyakorló mérkőzés volt eddig.

Indításként a Tisza Volán csapatával mérték össze erejüket Szegeden: Tisza Volán - PVSE 8-1. Ezen a mérkőzésen a szóba jöhető átigazolások és ifjúsági korú játékosok léptek pályára és az osztálykülönbség, na meg az összeszokottság hiánya nagyon érződött, ennek ellenére a mérkőzés elérte célját.

palfi_arpad.jpg raicevic_nemanja.jpg
nagy_david.jpg eckert_norbert.jpg

A csapat összetételére vonatkozó megállapításhoz még hozzátartozik, hogy Pálfi Árpád és Raicevic Nemanja visszatért Tompára, lejárt a kölcsönadási szerződésük. Kár! Nagy Dávid, már a tavasszal is sérüléssel bajlódott, talán ezért, Eckert Norbert meg ki tudja miért, befejezte a pályafutását. Nagy kár!Az is biztos, hogy Snyehola Ákos visszatért Mélykútról, miként Sukmovic Dejan is...

A változások további felsorolását most nem szorgalmaznám, talán a jövő heti kupamérkőzésre minden összeáll és kiderül, kik is alkotják a PVSE nagy feladatok előtt álló csapatának játékos keretét. Talán még annyit: Prikidánovics Bombagól Milán a Budaörs NB II-es csapatánál járt próbajátékon, hogy megy, vagy marad, még nem dőlt el. A távozására az esély: 50%! Tudják, ez azt jelenti, vagy megy, vagy marad... Az egyik közösségi oldalon elejtett megjegyzéséből ítélve, az utóbbi az igaz...

 suknovic_dejan_ste.jpg  snyehola_akos.jpg
Suknovics Dejan Snyehola Ákos
 prikidanovics_milan.jpg  harnos_3.jpg
Prikidánovics Milán Harnos Zoltán

Az viszont biztos, ha már a távozóknál járunk, hogy a PVSE serdülő korosztály legkiválóbbika, Harnos Zoltán, a Kispest Honvéd csapatát erősíti, azaz az őszi serdülő és ifjúsági mérkőzésen már nem láthatjuk viszont kiváló játékát. Zoli szépen búcsúzott Bácsalmás csapatától: még az előző bajnokság záró fordulójában, Tompa ellen már a felnőtt csapatban is eredményesnek bizonyult: gólt lőtt, a hazai közönség nagy-nagy örömére...

A második felkészülési mérkőzést még az előtt kötötték le, hogy ki derült volna mely csapattal hozza össze a jó sors a csapatot a magyar kupa országos selejtező első fordulójában. Így jött össze a Baranya megyei I. osztályban szereplő Pécsi VSK együttesével egy mérkőzés, Pécsett. Azzal az együttessel, amelynek, a Bácsalmáson is jól ismert, egykor a PVSE csapatában is szereplő Kovács Imre az edzője. Itt képet kaphatnak arról, hogy mi volt a 2008-2009-es bajnoki év félidejében, vagy mi volt a helyzet a bajnokság végén, abban a bajnoki évben, amikor Kovács Imre a PVSE csapatát erősítette... Nos, a mérkőzés lejátszása után derült ki: a pécsi vasutasok ellen vívott összecsapás, a magyar kupa első, „odavágó" ütközete volt. Nos, ezen Rudics Jana juttatta vezetéshez a PVSE csapatát a 38. percben. Sajnos döntetlennel ért véget a tesztmeccs, de bizakodásra is okot adhat a baranyai I. osztályban ötödik helyen végzett csapat elleni eredmény, az augusztus 7-én esedékes „visszavágóra". Tehát PVSK - PVSE 1-1.

A harmadik edzőmérkőzésre Érsekcsanádon került sor és itt a bácsalmási csapat rendezett gólszüretet Rudics Jana, Snyehola Ákos, Bögre Károly és az új fiúk mellett, az ifjúsági korú ugyancsak nagy ígéret, Paplógó Levente is eredményes volt. Érsekcsanád - Bácsalmás 1-7.

A 'csanádi mérkőzés visszavágóján, Bácsalmáson, Snyehola Ákos kettő és Beljetic góljaival: PVSE - Érsekcsanád 3-0.

Az ötödik gyakorló mérkőzést a megyei II. osztály Déli csoportjában bajnoki címet kivívó Császártöltés csapata ellen vezényelte Florin Nenad. Nos, a vendégek bajnoki sikere ellenére sem lesz a meccsnek folytatása a megyei I. osztályban, ugyanis nem vállalták a magasabb osztályt. Viszont nemcsak a 'töltésiek, de a mögöttük végzett további tizenhárom sem. Így fordulhat elő, hogy a 15., azaz tizenötödik Szeremle lehet a PVSE ellenfele az I. osztályú bajnokság második fordulójában. A három pont reméljük nem a szeremlei csapatnak jár de azért, hogy a megyei III. helyett, az I. osztályt választották, a köszönet mindenképpen őket illeti. Kellő számú nevező hiányában ugyanis még az is felmerült, a megyei I. osztály mezőnyének kialakításánál, hogy itt a megyei legfelsőben, csak 12, azaz tizenkettő csapat kerül. Szeremlének köszönhetően, végül is 14-re „duzzadt", a valójában így is tizenhatról tizennégyre redukálódott osztály létszáma... A 12 csapat ugye azt jelentette volna, hogy a PVSE is a Császártöltéssel került volna egy osztályba, és mint tudjuk Császártöltés nem a megyei I. osztályba indul az új bajnoki évben...

Most viszont, július 29-én, a hónap utolsó szombatján: Prikidánovics Antal játékvezetése mellett, meglepően sok, közel 200 néző előtt hazai siker született: PVSE - Császártöltés 3-0 (1-0) Az első hazai gól a 42. percben esett, ám ez már a második is lehetett volna, ha egy lovas esemény miatt kivett kapu az eredeti magasságába került volna vissza a helyére. (A kapu jó 20 centivel mélyebbre került, mint kellett volna. Történt, hogy az első félidő elején egy bődületes erejű lövés után a labda átzúgott a kapus felett és a felső lécen csattant, ami szabályos magassággal rendelkező kapuban hatalmas gól...) A már említett tehetséges Paplógó Levi szerezte a második gólt, a második félidő elején, majd Ifkovics a hazai csapat új játékosa duplázott, gyors egymás után, némi incidenssel a két gól között.  Ifkovics duplájában egy szépséghiba volt, hogy előbb a saját kapuba került róla a labda, amivel szépített a vendégcsapat. Majd a második Ifkovics gól előtt a bajnokcsapat tizenegyesből akár ki is egyenlíthetett volna, ám a jobb alsó sarokra lőtt labdát Géczi János remek vetődéssel szögletre tolta. Ezt követően jött Ifkovics második gólja, de csak az első, aminek a közönség is örült... Meg ezt követően annak is, hogy amikor már zömében az ifjúsági korú játékosok voltak a pályán, bár további gólokat már nem szerezett a PVSE, de nem is kapott.

Alakul a csapat: az ellenfelek és körülmények ismeretében nem szabad az eddig lejátszott mérkőzéseken kialakult statisztikát túlértékelni, de ez már mutat valamit. Az utóbbi időkben ebben az időszakban, már a felkészülési mérkőzések sem voltak túl fényesek. Most öt mérkőzésen, 3 győzelem, 1 döntetlen mellett egy vereség, 15 lőtt gól és 10 kapott gól került a mérleg serpenyőjébe.

Előre haladott állapotban van a pálya felújítása is, így az edzések és a felkészülési mérkőzések is az edzőpályán zajlottak. A szépen zöldellő pálya avatása augusztus 7-én, vasárnap 17 órakor lesz, a Pécsi VSK ellen. A jövő héten már csak edzések lesznek, majd továbbjutás esetén augusztus 14-én újabb kupamérkőzéssel hangol a PVSE csapata a 'félegyházi bajnoki idénynyitóra...

pro-sport


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 297
Tegnapi: 517
Heti: 297
Havi: 5 731
Össz.: 1 252 783

Látogatottság növelés
Oldal: PVSE a Császár -töltés ellen a PVSK előtt
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »