PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Bács-Kun Sport

1999. március 15.

IV. évfolyam, 2. szám

Február a hó hava

Madaras hetvenöt

Hangyaszorgalommal készült a PVSE

Fejetlen a magyar labdarúgás

Vaskút - Bácsalmás 0-4

Bácsborsodi TSZ - Kunbaja 1-3

Folcz Tóbiás labdarúgótorna

Madaras SE túl a hetvenötön

Megfogyva bár, de törve nem

Kunbaján bizakodó a hangulat

Hírek Hírek Hírek

Vendégoldal

Bácsbokodon új szelek fújnak

Női kézilabda NB II. Déli csoport: 10.

Bácsalmás előtt, Bácsbokod az NB II-ben

Női kézilabdatorna Bácsbokodon

A hibák is felszínre kerültek

Rossz főpróba, sikeres előadás - tartja a babona

Hírek Hírek Hírek

Bögre vezérletével hetet egy csapásra

BKS401.htm

BKS402.htm

BKS403.htm

BKS404.htm

BKS405.htm

BKS406.htm

BKS407.htm

BKS408.htm

BKS409.htm

BKS410.htm

BKS411.htm

BKS412.htm

BKS413.htm

BKS414.htm

BKS415.htm

BKS416.htm

BKS417.htm

BKS418.htm

BKS419.htm

BKS420.htm

BKS421.htm

BKS422.htm

BKS423.htm

BKS424.htm

 Bács-Kun Sport

Február a hó hava

A bajnoki rendszerből kifolyólag a felkészülés során sok gonddal küzdenek a csapatok. Nyáron rövid idő marad a regenerációra, kevés idő jut az új bajnokságra való alapos felkészülésre, míg télen, bőséges idő áll az együttesek rendelkezésére, ám a fagyos, havas pályákon kevés érdemi munkát lehet végezni, az állóképesség növelésén kívül. A közel egyhónapos alapozó időszakban a csapatok az előbbi, embert próbáló edzések után, februárban már a formábahozó edzések mellett sorozatban játszották a felkészülési mérkőzéseket, egy darabig. Pontosabban február 14-ig, amikor is a lezúduló hatalmas hó mennyiség megbénította az ország életét, így sportéletét is. És nemcsak a szabadtéri sportágakban.

Bácsalmás megyei I. osztályú labdarúgó csapatának elmaradt a Mélykút elleni visszavágó, valamint a Bácsborsód elleni mérkőzése. Kunbaján a Szeremle és a Madaras elleni betervezett két mérkőzés esett kútba. Az, hogy ez nem okoz(?) majd hátrányt a többi csapattal szemben a bajnokság tavaszi fordulóiban, az csak annak köszönhető, hogy a megye többi csapata sem tudott normális edzéseket tartani illetve mérkőzéseket játszani. Bács-Kun Sport

Madaras hetvenöt

Madaras sportegyesülete tavaly ünnepelte alapításának 75. évfordulóját. Most, február 20-án, az egyesület közgyűlésén, Bagócsi Károly elnök helyére, aki Orgoványba költözött, új elnököt választott a tagság.  vagy Bács-Kun Sport

Hangyaszorgalommal készült a PVSE

J

Bácsalmás labdarúgó együttese az őszi teljesítmény feledtetésére készült az 1998-99-es bajnoki év tavaszi idényében. Az ehhez szükséges „kellékek" úgy tűnik rendelkezésre álltak. A játékosállomány erősödött. Jött Hangya László, aki új szint hozott a csapat támadójátékában. Visszajött Varga János kapus Kunbajáról. Vele ismét két jó képességű kapus áll a szakvezetés rendelkezésére. Visszajött Barna Jenő, akivel a védőjáték javulhat sokat. Továbbá maradt a Bajára elpályázó Köves Tamás és Páhor Zsolt sem védi még a hazát a tavasszal. A sérüléssel bajlódó Kővári testvérek is teljes erőbedobással készülnek. Nem utolsó sorban a szakvezetés is erősödött. Illetve a tavaszi szezon végére kiderül: erősödött-e? Mindenesetre az edzőpárosnak kellemes gondot okozhat a bőség zavara. Nem így a nagy mennyiségben lezúdult hó. A csapat felkészülési mérkőzéseiről a 2., a 4. és a 6. oldalon, míg a puding próbájáról, a felkészülést minősítő tavaszi első mérkőzés eredményeiről az utolsó oldalon olvashatnak tudósítást.

Fejetlen a magyar labdarúgás

Kovács Attila kontra Deuts Tamás

L

Közel egy éve arról számoltunk be, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség élére új elnököt és elnökséget választott a hazai labdarúgó társadalom. Alig telt el egy év, a megyei labdarúgó szövetség képviseletében az elnökség soraiba választott dr. Bozóky Imre már decemberben lemondott tisztségéről, mert nem tudott egyetérteni az ott zajló eseményekkel. Az utóbbi hetek történéseit ismerve meg már azt is mondhatnánk, hogy már decemberben sejtette, hogy mire készül az újsütetű sportminiszter Deuts Tamás. A miniszter ugyanis nem régen, úgy ahogy van, az MLSZ teljes vezérkarát felfüggeszttette, tagjait megfosztotta mandátumaiktól. Az elnökség és az elnök Kovács Attila helyére miniszteri biztost nevezett ki, aki csekély két hét alatt rendbe tette az MLSZ szénáját és már azt is megígérték, hogy 12 év múlva a magyar válogatott a világ legjobb 15 csapata közé kerül. Ám lehet, hogy a magyar játékosok ezt még nem tudják. Az ügyben a FIFA és az UEFA is állást foglalt, aminek a lényege tömören: ilyen akció demokráciában nem tartozik a bevett szokások közé.

 Bács-Kun Sport

Magyar Kupa-mérkőzésekkel indult az idény

Vaskút - Bácsalmás 0-4

Bácsborsodi TSZ - Kunbaja 1-3

A közel kéthónapos felkészülés után igazi tavaszi körülmények között ismét elkezdődött a bajnoki pontvadászat. Az első erőpróbát azonban március 7-én a Magyar Kupa-mérkőzések jelentették a csapatok számára, amelynek végeredménye még nem befolyásolja a bajnoki végeredményt, ám sokat elárul, abból mire számíthatnak a tavaszi bajnoki mérkőzéseken.

Bácsalmás - Tataháza 6-1 (2-1)

Hangyaszorgalommal készült a PVSE

Bácsalmás, február 7. 100 néző. Vezette: Prikidánovics Antal, Balázs József

Bácsalmás: Varga - Török, Futó, Száhl, Kiss B. Cs., Snyehola, Váits, Páhor, Kővári P., Hangya, Kővári Á. Csereként jutott szóhoz: Majoros, Berényi.

Tataháza csapatában pályára lépett többek között: Kránicz, Facskó, Pető Z., Németh, Bakos, Pető F., Bűnös, Doszpod.

A hirtelen ismét keményre váltó időjárásnak köszönhetően kemény, fagyos pályán lejátszott mérkőzésen a vendégek lőtték az első gólt, majd Hangya, Váits és a Kővári testvérek vezérletével beindult a gólszüret a volt mélykúti játékosokkal megerősített Tataháza ellen.

0-1. Negyedórányi játék végén Doszpod játszotta át a fél hazai csapatot, beleértve Varga kapust is, majd a kapu bal alsó sarkába lőtte a vendégek első, egyben utolsó gólját.

1-1. Hangya a jobb oldalról ívelte be a labdát. Kővári a védők között szépen átvette, majd kapura lőtte, amibe Snyehola beleért és a labda a kapu közepén került a gólvonalon túlra.

2-1. Kővári Ákos kapott remek labdát a baloldalon, majd az alapvonal közeléből a kapu előtt helyezkedő Hangyához játszotta, aki egy védőt kicselezve a jobb alsó sarokba helyezte a PVSE vezető gólját.

A szünetben Kiss Baranyi Csabát, Majoros majd később Páhor Zsoltot Berényi váltotta fel. Egyre több szélen indított támadással veszélyeztette a vendégek kapuját a hazai csapat.

3-1. A betömörült vendégjátékosok között Hangya birtokolta a labdát, majd szerencsés körülmények között Váits elé tálalta, aki néhány lépés után a kimozduló kapus mellett a kapuba helyezte.

4-1. Kővári Ákos a bal szélen az alapvonal mellől adta be a labdát, ami a kivetődő kapus előtt tovább csúszott és az érkező Hangya a bal alsó sarokba rúgta.

5-1. Kővári Ákos, Kővári Péter volt a labda útja, majd Péter beadta és a labdára érkező Váits Zoltán köténygóllal tette fel az i-re a pontot.

6-1. Az egyre inkább elfáradó Tataháza ellen a második félidőben rendkívül nagy akarással játszott a PVSE, helyenként remek támadójátékot bemutatva. Hangya kiemelkedett a mezőnyből, nem véletlen, hogy ő állította be a végeredményt, harmadik találatát szerezve.

A mai játékkal, már az első perctől kezdve nagyobb koncentrációval, a február 10-én Mélykúton esedékes negyedik edzőmérkőzésen sincs mitől rettegnie a PVSE labdarúgóinak. Csak az örökös szövegelésről tudnának már leszokni végre. Az eddig lejátszott mérkőzésen lőtt 12 gól mellett legalább ennyi a sárga lap!

Bács-Kun Sport

Folcz Tóbiás labdarúgótorna

A kupavédő Kunbaja önmagát zárta ki

Az idei Folcz Tóbiás labdarúgótornán, már az első nap után biztos volt, hogy az utóbbi két évben győztes Kunbaja együttese nem védheti meg első helyezését. No, nem a csapat képességei miatt. A kunbajai gárda önmagát zárta ki a résztvevők közül, hiszen tavaly bejutottak a megyei I. osztályba, és ahogy az a versenykiírásban szerepel, az ebben az osztályban focizó játékosok nem vehettek részt a városi sportcsarnokban zajló eseményen. Az ötcsapatos, kétfordulós tornát egyébként a Foci Játékvezetők Egyesület, a helyi önkormányzat támogatásával bonyolította. Bács-Kun Sport 

Folcz Tóbiás Labdarúgótorna 1999.

Első nap eredményei

FOLCZ-

1

2

3

4

5

Pont

1. Alvég

K U-

5-3

5-3

1-3

3-10

6

2. BFC

3-5

P A

3-0

4-3

3-6

6

3. K.baja

3-5

0-3

1 9

0-3

0-8

0

4. FJE

3-1

3-4

3-0

9 9.

2-6

6

5. T. háza

10-3

6-3

8-0

6-2

1.

12

Második nap eredményei

FOLCZ-

1

2

3

4

5

Pont

1. Alvég

K U-

4-6

4-5

6-10

0-3

0

2. BFC

6-4

P A

0-3

4-7

7-7

4

3. K.baja

5-4

3-0

1 9

1-12

2-3

6

4. FJE

10-6

7-4

12-1

9 9.

2-6

9

5. T. háza

3-0

7-7

3-2

6-2

2.

7

A torna végeredménye

 

Csapat

Pont

Gk.

 

1

Tataháza

22

49-19

 

2

Foci Játékvezetők

15

42-38

 

3

BFC

6

30-35

 

4

Alvég

6

28-43

(9-8)

5

Kunbaja ifi.

6

14-38

(8-9)

Madaras SE túl a hetvenötön

Vendégoldal

Madaras Sportegyesü-lete tavaly, az alkalomhoz illően ünnepelte fennállásának 75. évfordulóját. Az 1923-ban alapított egyesület napjainkban sakk és labdarúgó szakosztályt működtet. A sakkozók 1960-tól szerepelnek az egyesület színeiben, közel 20 igazolt játékossal. Háromszoros megyei bajnokok, míg két éve bejutottak az NB II-be is. A csapat jelenleg a megyei bajnokságban az első három helyezés egyikét szeretné elérni. A labdarúgók, nem rendelkeznek ilyen eredményekkel, ám hazánk további 3200 településéhez hasonlóan, a labdarúgás a legnépszerűbb, amit az egyesület alapítása óta űznek a községben. A focisták a megyei második osztályba kerülésért küzdenek.

-- Az idei bajnokságban célunk valóban a bajnoki cím, azaz a megyei második osztályba kerülés. -- válaszol Vankó István, aki Gulyás Józseffel közösen a csapat edzéseit irányítja társadalmi munkában. -- A csapat az elmúlt ősszel a harmadik helyen végzett a megyei harmadik osztály Bajai csoportjában. Ezért, a Palásti, Rapcsák, Mihálykövi, Piller T., Rákity, Gulyás Cs., Piller I., Gugán, Makai, Zámbó, Gorjanácz, Marcsó, Tóth, Mazács, Molnár, Bizik összetételű játékos állományunkat tovább erősítettük. Hozzánk igazolt Szabó Róbert (Katymár), Varga Zoltán (Kunfehértó) és Kalmár József (Tataháza). Az anyagi háttér a helyi önkormányzatnak és szponzorainknak köszönhetően rendelkezésünkre áll. Ígéreteik szerint, a magasabb osztályban is számíthatunk támogatásukra. Az utánpótlás nevelése az általános iskolában Orosz István által jó színvonalon zajlik. A csapat a heti három edzés mellett, a tavaszra nézve biztató formában, folyamatosan játssza előkészületi mérkőzéseit.

Az tény: Kunbaján csak 3-2-re maradtak alul, míg Bácsalmás megyei ifjúsági bajnokságban listavezető együttesét 6-2-re legyőzték. A látottak biztos madarasi sikert nem garantálnak a tavaszi folytatásban, ám az biztos, hogy a Bátmonostor, Bácsbokod, Madaras vezető hármas között nagy versenyfutás alakulhat ki a bajnoki címért a megyei bajnokság harmadik osztályának Bajai csoportjában.

 Bács-Kun Sport

Megfogyva bár, de törve nem

Kunbaján bizakodó a hangulat

J

Kunbaján a labdarúgó szakosztályban bizakodó a hangulat, mi több, optimistán várják a megyei első osztály tavaszi rajtját. Pedig lenne okuk a kesergésre, hiszen a jelenlegi állás szerint, az ősszel elért 25 pontból csak 10 maradt, amivel a 16. helyre estek vissza a 11-ről. A játékos állomány is gyengült. Barna Jenő és Varga János visszaigazolt Bácsalmásra.

-- A játékosokat nem foglalkoztatja a szövetség által hozott fegyelmi határozat. A játékosok, Wettstein Róbert, Zámbó András, Simon Tibor, Révész Gábor kiemelkedő edzésmunkájával az élen kettőzött szorgalommal készülnek az őszi teljesítmény megismétlésére. A távozók pótlására leigazoltuk a kapus Takács Tamást Bácsalmásról, valamint az ifjúsági keretből átkerült a felnőttekhez Torma Krisztián és Berghoffer László. A tavaszi felkészülésünk a fizikai képesség, valamint a támadójáték további javításának jegyében telik. Heti három edzésből kettő szabadtéren és egy teremben zajlott az állóképesség és erőfejlesztés jegyében. Január 31-től kezdve pedig heti két edzőmérkőzés is szerepel a felkészülés programjában.

A felkészülés eddigi szakaszát még a rendkívüli időjárás sem zavarta meg. A kitűzött munkát elvégezték és csak egy betervezett mérkőzés maradt el a havazás miatt. Az első Madaras ellen vívott mérkőzésen még minimális 3-2-es kunbajai siker született, míg Katymár ellen már 7-1-re, Rém ellen pedig 7-0-ra győzött a Gálfi gárda. Felcsillantva a tavasszal követendő harcmodort.

Bács-Kun Sport

Hírek

* A Folcz Tóbiás teremlabdarúgó tornán a rendezők különdíjait  az alábbi játékosok érdemelték ki: a legjobb mezőnyjátékos, Doszpod József (Tataháza), a legjobb kapus Nincsevics Zsolt (BFC) és a legeredményesebb góllövő Farkas Béla (Játékvezetők).  A legédesebb, legegyliteresebb vörös pezsgőt, Prókai Károly (Egyesületen kívüli) érdemelte ki. No, teljesen érthetetlen módon nem a rendezőktől. Csipak János ajánlotta fel tétnek arra az esetre, ha a Folcz Tóbiás Kupát nem hódítaná el harmadszorra is Kunbaja.

* Madarason február, 20-án búcsúzott a sportegyesület éléről Bagócsi Károly, a helyi Polgármesteri Hivatal jegyzője. A távozásának oka roppantegyszerű: Bagócsi sporttárs Orgoványba tette át székhelyét. Bács-Kun Sport

Bácsbokodon új szelek fújnak

Vendégoldal

Bácsbokodon a negyvenes években olyan labdarúgók kergették a labdát, akik a megyei bajnokság után osztályozót játszhattak az NB III-ba kerülésért. Nos, akkor alulmaradtak, de sokáig a megyei bajnokság egyik legjobb csapataként emlegették a bokodit. Az elmúlt években viszont már csak a megyei harmadik osztályban vitézkedtek a helyi labdarúgók, de nem minden korosztályban. Tavaly februárban új vezetés került a sportegyesület élére. Azóta megmozdult valami Bokodon. A női kézilabdások bejutottak az NB II-be, míg az 1998-99-es bajnoki évre a maguk szintjén a labdarúgók elé is komoly célokat tűztek ki. Az egyesület elnöke Tóth Sándor erről így nyilatkozott.

-- A labdarúgó szakosztálytól, a helyi fiatalokra épülő csapat kialakítása mellett, az első három hely valamelyikének elérését várjuk az idén. A magasabb osztályba törekvésünkben nem a kivagyiság játszik szerepet. Itt, a harmadik osztályban nincs ifjúsági bajnokság és a serdülőkorból kikerülő játékosoknak nem tudtunk játéklehetőséget biztosítani. Öt éve, az akkor kiváló serdülőcsapatunk tagjai is ezért igazoltak el más egyesületekbe. Az idei bajnokságra viszont mindenkit visszaigazoltunk, a csapatépítés velük zajlik. Az egyesület működéséhez szükséges anyagi feltételek biztosítottak, így tavasszal az öltöző építését is elkezdjük. Terveink szerint a labdarúgóink az új bajnoki év előtt már használatba vehetik. Hogy melyik osztályban rajtolnak majd, azt ma még nem tudni, de a csapat őszi második helyezése alapján arra is van esély, hogy a megyei második osztályban.

-- Az elvárásoknak megfelelt Bácsbokod csapata -- értékeli az őszi teljesítményt az edző Berger Ferenc, aki tagja volt annak a bokodi csapatnak, amely a 60-as évek végén, a 70-es évek elején a megyei bajnokságban szerepelt, majd visszavonulása után játékvezetőként is megfordult ebben az osztályban. -- A játékosaink között ma már csak bokodi fiatalok -- Zomborcsevics, Csúcs, Szem, Aladics, Tóth I., Merkler, Györe, Havasi, Papp, Banász, Tóth II.,  Éber I., Éber II., Krascsevics, Czifra, Miklós, Jenei, Uhercsák, Papp II., Tóth S. -- lépnek pályára. Ezért is értékes az őszi első Bátmonostor mögött, négy pont hátránnyal kivívott második helyezés. A tavaszi folytatásra lelkesen készül a csapatom. Jó jelnek tekinthető, a Bokodon rendezett teremtornán Bácsalmás és Tompa együttesei előtt elért első helyezésünk.

Bácsbokodon az alig húszéves átlagéletkorú együttes, a bajnoki címért küzd. Bár úgy mondják: ha most nem sikerül, majd a következő bajnoki évben. Legszimpatikusabb ebben az egészben az, hogy mindezt azért szeretnék elérni a sikerélményen túl, hogy minden korosztály bajnoki szerepléshez, játéklehetőséghez jusson helyben, Bácsbokodon.

Bács-Kun Sport

Női kézilabda NB II. Déli csoport: 10. Bácsbokod 11, 2, 3, 6, 179-235, 7 pont (-56)

Bácsalmást megelőzve, Bácsbokod az NB II-ben

Bácsbokod sportegyesületében, 1994-ben alakult meg a női kézilabda szakosztály, amelynek csapata az 1998-99-es bajnoki évben már az NB II. Déli csoportjában szerepel. A település úgy erkölcsileg, mint anyagilag elismeri a lányok teljesítményét. Egy-egy kézilabdás rendezvény a közérdeklődés középpontjába került. A bajnokság őszi fordulói után, a tabellán 7 ponttal elfoglalt 10. helyezés nem túl rózsás, bár egy újonc csapatnál célként kitűzött biztos bennmaradás kiharcolása még nem reménytelen.

Az NB II-t kiharcoló játékosállomány tavaly nyáron tovább erősödött: leigazolták Patocskai Ilonát (Bácsalmás), Szlanyinka Edinát (Hercegszántó) és Banász Ildikót (Szeged). Bátoríné Karip Anna játékos-edző vezetésével a csapat tíznapos edzőtáborban vett részt Jánoshalmán, majd Bokodon készültek az első NB II-es idényre. A csapat összekovácsolását segítette a bajnokság előtt, NB II-es csapatok részvételével Bokodon lebonyolított teremtorna is. Az edző a felkészülést jónak ítélte. Azzal viszont nem számolt, hogy a csapat kulcsjátékosai sorra lesérülnek. A Tápiószele és a Tököl elleni győzelmeket, ezért nem követték további sikerek. Több mérkőzésen nem szerepelhetett Patocskai, Banász, Szlanyinka és a játékos-edző Bátoriné. Így, a verhető Lajosmizse, Szolnok és a Láng Vasas ellen meg kellett elégedni a döntetlennel, míg a Kiskunmajsától vereséget szenvedtek. Pedig ezzel az elvesztett öt pont plusszal a kiegyenlített mezőny első felében várhatnák a tavaszi folytatást. "Megalázó" vereséget csak Jánoshalmától szenvedtek el, attól a csapattól, amely kiemelkedik a mezőnyből. A 235 kapott gól tekintetében nincs ok a panaszra. A védőjátékban különösen a kapus Csintalan Jánosné dicsérhető, aki végig jó teljesítményt nyújtott. A felkészülés egyik feladata, a védekezés "férfiasabbá" tétele. A nagyobb gond a támadásban rejlik. Különösen a helyzetek kihasználása okozott nehézséget az ősszel. Ennek köszönhető, hogy a csapat csak 176 gólt szerzett. A házi góllista élén Marián Katalin áll 51 góllal, őt követi Banász Ildikó 31 góllal. A jó képességű, ám nagyon rapszodikusan szereplő Patocskai, Szlanyinka, Hunyáné, Tettinger alkotta kvartettől a forma állandósítását, várja az edző.

A tavaszi felkészülést január közepén kezdték a bokodi lányok. A sérültek felépültek. Egy kivétellel mindenki egészséges. A játékos-edző Bátoriné Karip Anna még nem kezdte el az edzéseket. Előfordulhat, hogy a tavasszal már csak edzőként segíti a csapat elé kitűzött cél megvalósítását. Az egyhónapos alapozó időszak után az edzések mellett, már mérkőzések is szerepelnek a programban a környező települések csapatai ellen. Március 7-én pedig tornát rendeznek a bokodi sportcsarnokban NB II-es csapatok részvételével.

-- A község erkölcsileg és anyagilag is a csapat mellé állt, és ezt jó játékkal szeretnénk meghálálni a tavasszal. Reménykedem, hogy tavasszal a legjobb összeállításban tudjuk felvenni a küzdelmet ellenfeleinkkel, és sikerül célkitűzésünket megvalósítani. -- mondta a csapat játékos-edzője Bátoriné Karip Anna.

Bács-Kun Sport

Női kézilabdatorna Bácsbokodon

A hibák is felszínre kerültek

Március 7-én, Bácsbokodon NB II-es csapatok részvételével női kézilabda felkészülési tornát rendeztek a sportcsarnokban. A bácsbokodi lányok mellett, a jó képességű Tököl, a Szekszárd és a Mohács csapatai léptek pályára.

A nagy érdeklődés mellett lezajlott tornán jól szórakozhattak a kézilabdasport szerelmesei a kiegyenlített erők küzdelmein. A szakvezetők is választ kaphattak arra, hol van még javítani való a csapatuk játékában, azaz a hibák is felszínre kerültek. A bokodi lányok szoros, kiegyenlített erők küzdelmei után, bár csak a harmadik helyen végeztek, egészséges önbizalommal várhatják a tavasz rajtot, ha a három mérkőzésen látott erényeiket egy mérkőzésre tudják koncentrálni.

 Eredmények:

Bácsbokod - Szekszárd 17-16 (10-13) (7-3) Bácsbokod: Csintalan Jánosné Monori Teréz - Patocskai Ilona (1), Szlanyinka Edina (2), Tettinger Judit, Banász Ildikó (2), Marián Katalin (10), Czifra Anita (1). Csere: Salamon Adrienn, Tamasi Edit (1), Füstös Nóra, Ispánovics Judit, Babati Dóra, Takács Krisztina, Steiner Dóra. Edző: Bátoriné Karip Anna. Az első félidőben, a gólpárbajban alulmaradt a hazai csapat, ám a folytatásban szigorítva a védekezésen Monori és Marián vezérletével fordítottak.

Tököl - Mohács 23-17 (13-6) (10-11)

Tököl - Szekszárd 16-15 (8-9) (8-6)

Bácsbokod - Mohács 12-14 (7-5) (5-9) Ld: Marián 6, Czifra, Takács 2-2. A feljavult védekezésnek köszönhetően jól kezdett a bokodi együttes, de a második félidőben a vendégek kapuja előtt betliztek. A hazaiak ismét gyenge helyzetkihasználása miatt Mohács föléjük kerekedett.

Szekszárd - Mohács 24-17 (15-7).

Bácsbokod - Tököl 14-15 (6-5) (8-10) Ld: Marián 5, Tettinger 3, Patocskai, Takács 2-2. A hazai együttesnek a tornagyőzelemhez ötgólos győzelem kellett volna, hogy az egymáselleni eredmény javukra billentse a mérlegnyelvét. Bár 2-3 góllal végig vezettek, a remélt ötgólos győzelem nem sikerült. Sőt a mérkőzés befejezése előtt 4 perccel a tököliek előbb büntetőből egyenlítettek, majd a győztes gólt is megszerezték, így veretlenül végeztek az élen. További sorrend: második Mohács, harmadik Bácsbokod, negyedik Szekszárd.

Huszoneggyel Marián Kata a nyerő

A legjobb egyéni teljesítményt nyújtó játékosok a rendezők különdíjait is átvehették: a legjobb kapus Schell Gabriella (Szekszárd), a legjobb szélső Tamás Edina (Szekszárd), a legjobb beállós Püspök Nóra (Mohács), a legtechnikásabb játékos Gáti Zsuzsanna (Tököl). A hazai csapat gólvágója révén részesült elismerésben: a tavaszi rajtra biztató formában lévő Marián Katalin 21 góllal a mezőny legeredményesebb játékosa címet érdemelte ki. Bács-Kun Sport

Hírek

* A PVSE megyei első osztályú labdarúgó együttese lejátszotta a Mélykút elleni előkészületi mérkőzés visszavágóját is. A hazai 3-2-es vereséget Mélykúton 5-0-s kudarc követte. Csávolyt viszont hazai pályán 3-0-ra legyőzték Hangya, Váits és Kővári Ákos góljaival. Február 28-án Tataháza ellen pedig 9-0 volt az eredmény a PVSE javára. Gólszerzők: Kővári Á., Kővári P., Váits 2-2, Hangya, Balla, Páhor.

** Hülyeséget ír a Petőfi Népe. Természetesen a Tataháza együttese nem a mélykúti öregfiúkkal megerősítve nyerte el a Folcz Tóbiás Kupát Bácsalmáson. Abban viszont van valami igazság, hogy az igazolt játékosai között több mélykúti illetőségű játékos szerepel, akik csak az NB III-ból öregedtek ki, azonban a nyugdíjazásuk ebben az évezredben még nem esedékes. Maximum úgy 2000-ben.

*** A PVSE férfi kézilabdásai negyedik helyen zárták az őszi idényt a megyei bajnokságban. A csapat edzője és az egyesület vezetése elégedett a teljesítménnyel. Különösen a listavezető Kecel otthonában elért döntetlent, tartják értékesnek. A játékosok közül Kovács Péter kapus, Róka János, Szalai Zoltán, Honti Zoltán és Prikidánovics János mezőnyjátékosok teljesítményét dicsérte. A feltörekvő ifjúság képviselői közül Csovcsics Zsolt és Németh Balázs játékát emelte ki.

Bács-Kun Sport

Rossz főpróba, sikeres előadás - tartja a babona

JJJJJJJ-LLLLLLLLLLL

Lám, a babona beigazolódott. Ha a bajnoki nyitány előtt lejátszott első tavaszi kupamérkőzést sikeresnek és főpróbának vesszük, akkor azt kell mondani, törvényszerű volt Bácsalmás és Kunbaja megyei első osztályú labdarúgóinak kudarca a tavaszi első bajnoki fordulóban. Bácsalmás hazai pályán kiegyenlített erők mérkőzésén, ha egy szerencsétlen góllal is, de vereséget szenvedett Bátya együttesétől. Nem járt jobban a Kunbaja csapata sem a Soltvadkert ellen, bár ők hat gólt kaptak. Még gombócból is sok.

Bácsalmás - Bátya 0-1 (0-1)

Bácsalmás, 300 néző. Vezette: Kriskovics, Nagy, Keresztes. Bácsalmás: Varga - Barna, Futó, Száhl, Kiss B. Cs., Berényi (Schneider), Kővári Á., Páhor (Balla), Kővári P., Kovács, Hangya. Edző: Kiss Baranyi Sándor, Narancsik Máté. Bátya: Virágh - Turcsik (Petrity), Greksa, Máté, Miskolczi, Matos, Búzai, Farkas G. (Jelencsity), Farkas S., István, Tamaskó. Edző: István Zoltán. Gólszerző: Matos. Kitűnt: Kővári Péter, Hangya illetve Miskolczi, Matos, Tamaskó.

A mérkőzés 19. Percében a PVSE jutott szöglethez a baloldalon. A beívelt labdát Barna Jenő a felsőlécre fejelte. Az ellentámadásból viszont a Bátya megszerezte a vezetést, s mint kiderült egyben a győztes gólt. A jobb oldalon jutottak bedobáshoz a PVSE térfelének közepén. A védelem a labdát bedobó játékossal nézett farkasszemet, míg a mögöttük helyezkedő Matos őrizetlenül maradt, így nem véletlen, hogy a labda hozzá került és jó 25 méterről az ötösön álló, meglepett Varga fölött a kapu jobb felső sarkába ívelte: 0-1.

A hazai csapat a továbbiakban hiába próbálkozott a gólszerzéssel, az egyenlítés sem sikerült. Érdemleges eseményt csak az újabb kapufa és néhány ígéretes támadás után kialakított, ám kihasználatlan helyzet jelentette. Bács-Kun Sport

LLLLLLLLL

Soltvadkert - Kunbaja 6-0 (4-0)

Soltvadkert, 300 néző. Vezette: Wittman, Serdült, Süveggyártó. Soltvadkert: Hatvanyi - Galich, Kovács G. (Csővári), Digner, Kovács P., Schmidt, Doszpod, Szikszai (Csesznegi), Bangó, Bangó, Szlovák, Eiler. Edző: Csesznegi Lajos. Kunbaja: Takács - Kálmán, Kiss L., Popov, Agócs (Pálosi), Simon, Varga (Csipak), Wettstein, Zámbó (Torma), Révész, Berghoffer. Edző: Gálfi Imre. Gólszerző: Doszpod 2 (egyet 11-esből), Szlovák 2, Bangó 2. Kitűnt: Digner, Kovács P., Doszpod, Szikszai, Bangó, Szlovák illetve senki, bár ez az utóbbi játékos nem lépett pályára.

Kunbaján ötöt terveztek, de nem öt kapott gólt, hanem pontot és nem a Soltvadkert ellen, hanem az első három mérkőzésre. Az STE ellen a tervek szerint egy pont is megfelelt volna. A hat gól után, persze még lehetne az ötből akár hat pont is, de a Solt és a Hajós következik, ráadásul idegenben. És akkor még ott van a sok bekapott gól 6ása. Mert talán ennél kevesebb gól is nagy 6ással van az idegekre, a folytatásra. L Bács-Kun Sport

Bögre vezérletével, hetet egy csapásra

Bácsalmás - Bátya 7-1 (2-1) Gólszerző: Bögre 3, Párczen, Farkas, Stefánovics, Csőke.

Bácsalmás listavezető együttese, bár nehezen lendült játékba, az első helyezéshez méltón lehengerelte Bátya együttesét. Érdekesség, hogy Gergely Gábor visszatért Mélykútról. És, ha már Mélykúton vagyunk, megemlítem, hogy Babó Levente pedig onnan, Siófokra igazolt.

Soltvadkert - Kunbaja 3-0. Bács-Kun Sport

Bács-Kun Sport

1998. március 15.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 330
Tegnapi: 160
Heti: 490
Havi: 6 487
Össz.: 2 067 827

Látogatottság növelés
Oldal: Bács-Kun Sport IV./2. 1999.03.15.
PRO-SPORT - © 2008 - 2024 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »