PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

A balesetek miatt, a mentő csak egyszer fordult...

Sajnálatos baleset történt április 2-án a Baja - Szeged útvonalon Tataháza és Mélykút közötti szakaszán egy élesebb balos kanyar után egy kamion, talán a kellő sebességet túllépve, a menetirány szerinti baloldalon az árokban landolt. Az, hogy a kamion az árokba fordult rakományával, abban nagy szerepet játszhatott, a meglehetősen erős, északi szél is.

felegyhaza-pvse_0-0_jozsa_patrik_akciozik_11.04.09..jpg

A Kiskunmajsára igyekvő bácsalmási lányok, reggel nyolckor már csak a baleset tényét látták, na meg a balesetet helyszínelő hivatalos személyeket, intézkedés közben... Az 'almási lányok, az erős, lökésszerű széllel dacolva szerencsésen megérkeztek a Fürdővárosba. A szerencséjük azonban csak a mérkőzés 11. percéig tartott. Ekkor, 3-3-as állásnál védekezést váltott a hazai együttes és megoldhatatlan feladat elé állította a vendégeket...

Kiskunmajsa - Bácsalmás 33-14 (13-6) Bács-Kiskun megyei Női kézilabda bajnokság. Kiskunmajsa, 50 néző. Vezette: Fritsch Margit - Mihók Péter. Kiskunmajsa: Fekete Rita - Fekete Nóra 5, Gerse Viktória 3, Holló Anett 6, Hunyadi Katalin 3, Csikó Szilvia 5, Holló Pera 7. Csere: Nyári Vivien, Harnóczi Petra 4. Edző: Komáromi Tibor. Bácsalmás: Kelle Lilla - Kőhalmi Boglárka 1, Kocsis Anett 2, Szűcs Dorina 1, Torma Mónika 3, Panyik Renáta, Derűs Ildikó 1. Csere: Balogh Szabina, Hankószki Fanni, Witzl Laura, Száhl Anett 4, Nagy Katalain 2, Panyik Dóra. Edző: Derűs Gábor. Eredmény alakulása: 1-2, 2-3, 4-3, 10-3, 10-5... Hétméteres/gól: 3/3 illetve 3/1. Kiállítás: 2 illetve 10 perc.

A bácsalmási lányok, délután egykor, a majsai veréség tudatában egyáltalán nem vidám csapata azt viszont örömmel konstatálta, a mélykúti Gáspár-fagyizó kiváló termékének ízével eltelve, hogy az árokba borult kamion mentésére további segélycsapatok érkeztek, de még nem állták el az utat, hogy talpra állítsák a gépóriást, így viszonylag hamar megérkeztek Bácsalmásra.

0_barcsak_gabor_sivisa_es_bogre_karoly_ugynacsak_jol_jatszott_11.04.09..jpg

Félórával ez után, a bácsbokodi ifjúsági csapat beállós kiválósága, Fuszkó Fanni Mélykútról 'Bokodra igyekezve már nem volt ilyen szerencsés. A balesetet szenvedett kamion mentésére ideérkező, másik gépóriás már keresztbe állt az úton, ám ha némi terelő út beiktatásával is, de időben érkezett a Szeged elleni mérkőzés helyszínére, ahol a szerencséje a mérkőzés első harminc percéig tartott... A meccsről viszont a vereség ellenére is vidáman távozott, hisz ezen a napon töltötte be, vagy legalább is ünneplte a 20. születésnapját, barátai és csapattársai körében, a mélykúti művelődési ház összes termében.

roka_dia_akcioban...._11.04.09..jpg

Bácsbokod - Szeged 32 -36 (19-19) Női Kézilabda NB II. Dél-Keleti csoport. Ifjúsági bajnokság, rájátszás. Bácsbokod, 100 néző. Vezette: Kézsmárki Róbert - Putnoki Atila. Bácsbokod: Róka Diána - Csipak Vitória 4, Illés Kitti 6, Bennarik Petra 6, Balla Eszter 5, Terner Zsanett 10, Fuszkó Fanni 1. Csere: Aladics IngridFaragó Erzsébet, Serfőző Edina, Csincsák Klaudia, Molnár Gabriella, Petrity Diána, Pestality Dominika. Edző: Romsics Erzsébet. Szeged: Almási Dóra - Bervátsky Kamilla 3, Sebestyén Fanni 2, Giricz Laura 1,  Németh Mónika 5, Kovács Karola 1, Tótváradi Solnage 12. Csere: Mészáros Petra, Horváth Dorka, Puhalak Szidónia 7, Kis Franciska 2, Répás Sára 1, Deák Vivien 2. Edző Gera Norbert. Eredmény alakulása: 5.': 4-4. 10.': 8-6. 15.': 12-9! 20.': 13-10! 25.': 16-13!  30.': 19-19! 40.': 24-26. 45.': 26-29. 50.': 29-31! 55.': 31-34. Ezt követően, a mentő kettőt fordult a kórházig oda-vissza, aminek a tanulsága: Mi előtt szikét javasolsz a probléma megoldására, megíratnád a sérülést szenvedő játékossal a pályafutásának történetét, az aktuális sporteseménnyel bezárólag és mi előtt tényleg szikét ragadva a kezedbe, szúrsz, vágsz, még, ha nagyon is fáj a jobb láb bokája és elsőre úgy is tűnik, hogy a lábfej ráadásul még rossz irányba is áll, minden orvosi diagnózis ellenére, előbb nézd meg a bal lábfejének állását is...

Ha az is ugyan úgy áll csak ellenkező irányban, azaz a másikkal szemben, akkor kicsi a baj! Így könnyen kiderülhet, hogy egyszerűen csak születési hibáról van szó, azaz csámpás a delikvens... Az első felindulásból hozott diagnózisok hallatán és a lábfej természetellenes állásán szörnyülködők így később a Bácsbokod - Szeged ifjúsági mérkőzésen elszenvedett vereség ellenére vidáman fogadták, a kórházból már saját lábain visszatért Illés Kittit, a bokodi csapat egyik éljátékosát... 60.': 32-36... Hétméteres/gól: 6/4 illetve: 11/9. Kiállítás: 10 illetve 10 perc. Kizárás: Sebestyén Fanni.

norbert_es_szucs_balazs_kozott_probalkozik_a_hazai_jatekos..._11.04.09..jpg

A Bácsbokod - Szeged összecsapás felnőtt viszonylatában is volt némi riadalom a kamionos baleset miatt, bár a Szeged együttese, ennek már csak az utózöngéitől dermedhetett le egy kicsit. Sőt a fiatalokkal ellentétben a felnőtt együttes tagjai jobban, minek következtében a fiatalok csak 3-0-s, a felnőttek 6-1-es hazai vezetés után tértek magukhoz a kábulatból... Helyesebb azonban úgy fogalmazni, hogy csak a második félidőre, aminek következtében az ifjúsági csapatuk győzött, a felnőtt pedig döntetlent harcolt ki a jó erőből álló hazai csapatok ellen.

Bácsbokod - Szeged 34 -34 (22-17) Női Kézilabda NB II. Dél-Keleti csoport. Felnőtt bajnokság, rájátszás. Bácsbokod, 100 néző. Vezette: Kézsmárki Róbert - Putnoki Atila. Versenybíró: Terbe Ferenc. Bácsbokod: Prókai Anna - Prókai Anett 10, Terner Aliz 8/8, Banász Ildikó 8/2, Varga Kitti 5, Schnábl Zsuzsanna 3, Groll Mónika. Csere: Cifra Anita, Pencz Réka, Terner Zsanett Aladics Ingrid, Bennarik Petra. Edző: Romsics Erzsébet. Szeged: Almási Dóra - Horváth Dorka 3, Forgó Nikolett 8/1, Homoki Regina, Draxler Orsolya 10/1, Grandjen Gréta, Miklós Melinda 2. Csere: Szalma Dóra, Sebestyén Fanni, Puhalak Szidónia 4/3, Kovács Karola, Draxler Dorottya 1, Török Bianka 2, Szalma Nóra 4. Edző: Gera Norbert. Az eredmény alakulása: 3-0, 6-1, 8-2, 12-7, 12-10, 17-10, 19-12, 25. perc: 20-13 (!), 20-16, 22-17, 24-19, 37. perc: 24-24 (!), 28-25, 30-26, 30-28, 32-29, 34-32, 27. perc: 34-34! Hétméteres/gól: 14/10 illetve: 10/7. Kiállítás: 10 illetve 10 perc. Kizárás: Homoki Regina.

Kiskunfélegyháza - Bácsalmás 0-0 Labdarúgás, megyei I. osztály, Kiskunfélegyháza, 120 néző. Vezette: Bosnyák - Balla, Bábel. Kiskunfélegyháza: Tóth - Cseh, Busa, Nemes, Forgó, Fricska (Kerekes), Vidéki (Lénárt), Nádasdi (Horváth), Polgár, Ormándi (Kneiszel), Katona (Kis). Edző: Iványi Mihály. Bácsalmás: Zsembery - Bögre, Rothflug, Eckert, Janjatovic, Pálfi, Barcsák G., Józsa, Szűcs, Barcsák E., Prikidánovics (Szalai). Edző: Florin Nenad. Sárga lap: Cseh, Polgár, illetve Bögre, Pálfi, Zsembery. Kitűnt: Busa, Polgár, Cseh, illetve Barcsák E., Józsa, Pálfi. Ifjúsági eredmény: Kiskunfélegyháza - Bácsalmás 0-1.

Nem született gól a kiesési rangadón címmel számol be Szentirmay Tamás a baon.hu oldalon a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban 2011. április 9-én lejátszott Kiskunfélegyháza - Bácsalmás mérkőzésen történtekről.  „Nem bírt egymással a két csapat a megyei I. osztály kiesési rangadóján. A 14. és 15. helyezett párharcában nem született gól. Mind a két csapatnak égető szüksége lett volna arra, hogy mind a három pontot begyűjtse, és elinduljon felfelé a tabellán. A hazai szurkolók abban reménykedtek, hogy most majd megmutatják kedvenceik, és győzelemmel jönnek le a pályáról. Nem így történt. Az első helyzet a vendégek előtt adódott a 14. percben, amikor is Janjatovic nyolc méterről a jobb alsó kapufa mellé pörgette a beadott labdát. Az első félidő lefújása előtt két perccel a félegyháziak szerezhettek volna gólt, de Polgár fejesét lábbal hárította Zsembery.

A 47. percben jobb oldali szabadrúgás után Vidéki lába elől kaparintotta meg a bácsalmási hálóőr a labdát. Négy perccel később jobb oldali szöglet után Forgó előtt adódott lehetőség, de 11 méterről fölé lőtte a labdát. A 65. percben ismét Forgó előtt adódott lehetőség, lövését Zsembery csak másodszorra tudta ártalmatlanítani. A vendégek részéről Józsa szerezhette volna meg a vezetést, de 25 méteres szabadrúgása a jobb felső léc mellett hagyta el a játékteret. A másik oldalon Horváth annyiban kopírozta le az ellenfél jelenetét, hogy ő is a felső léc mellé lőtt, de 35 méterről.

Ezen a találkozón egyik csapat sem érdemelt volna győzelmet. Addig, míg az első félidőben a bácsalmásiak játszottak mezőnyfölényben, a második játékrészben megfordult a helyzet, és a kiskunfélegyháziak birtokolták többet a játékszert."

Mi után a Tataháza és Mélykút közötti balesetről, sem az MTI, sem a Független Hírügynökség nem adott ki közleményt, így arról hogy helyre állt a rend az említett településeket összekötő útszakaszon, azt abból is gondolhatjuk, ha a késő esti órában is, de a PVSE labdarúgó csapata pontosan érkezhetett meg Bácsalmásra. A tavaszi idényben bajnoki mérkőzésről először...

felegyhaza-pvse_0-0_c-elem_a_tornaportban_az_allo_sparga..._11.04.09..jpg

pro-sport

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 111
Tegnapi: 649
Heti: 1 306
Havi: 6 740
Össz.: 1 253 792

Látogatottság növelés
Oldal: Az MTI helyett, a pro-sport jelenti
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »