PRO-SPORT

Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

Nyolcvanéves Kunbaja Sportegyesülete

1916-1996.

II. fejezet: Kunbaja bajnok akar lenni...

1994. augusztus. Talán a magyar labdarúgás színvonala is sokat javulna, ha zömében olyan csapatok futnának ki a pályára hétről hétre, amelyek bármely osztályban is szerepeljenek, a biztos bentmaradás vagy jobb esetben a középmezőny helyett, a bajnoki cím elérését tűznék zászlajukra célként.

Bács-Kiskunban már akadnak olyan együttesek, ahol a sportvezetők követ dobtak az állóvízbe, bár a kijelentéseiket a jobb eredményekre vonatkozóan gyakran megmosolyogják a külső szemlélők.

A Stadler FC például már célba ért. Újabban Kunbaja mutat jó példát, igaz egyelőre kicsiben, ahol mindig híres focisták kergették a labdát, s gyakran neves csapatokat búcsúztattak a kupamérkőzéseken. Ennek ellenére, ki tudja mióta a megyei második osztályban, szerepelnek. Pedig a játékos állomány többször is megérett a magasabb osztályra. Erre viszont csak az 1994-ben bekövetkezett változásoknak köszönhetően gondolhattak. Ettől kezdve viszont nem csak álmodoztak, ennek megfelelően cselekedtek is. Annak érdekében tettek lépéseket, hogy a csapatot kiemeljék a szürkeségből. Kijelentették: cél a bajnoki cím!

Az, hogy erre a Dusnok és a Vaskút együttese is igényt tart, az a fentebb már leírt „óhajt" igazolja. A cél érdekében visszaigazolják a vidéken futballozó kunbajai játékosokat és néhány légióssal is, erősítenek. A község középpontjában található pályát a célokhoz méltóan felújítják. A tereprendezés után új gyepszőnyeget telepítenek és ötszáz személyes lelátót is kialakítanak a pálya mentén. A munkákat 1994-ben, a már eredményes tavaszi szezon után kezdték meg. Ezért, az újabb bajnokság mérkőzéseit Bácsalmáson játsszák. Tehát a Kunbaja bajnok akar lenni...

... és a Dusnok is. A megyei második osztály Déli csoportjában szereplő Dusnok együttese mindössze két ponttal maradt le a bajnok Kisszállás mögött a megyei első osztályba kerülést jelentő első helyezésről az 1993-94-es bajnokságban.

- Kicsit el voltunk keseredve, - mondta Szegedi Ágnes a klub elnöke-, mert nyerni szerettünk volna. A bajnokságot valójában az ősszel buktuk el, hiszen a tavasszal veretlenek maradtunk, két döntetlen mellett minden mérkőzést megnyertünk. Az idén ismét megpróbáljuk, szurkolóink megérdemelnék már, hogy magasabb osztályú mérkőzéseket lássanak. Nagyon népszerű a labdarúgás, egy-egy mérkőzésre 6-700 néző is kilátogat. A csapat Barákovics István edző vezetésével kezdte meg a felkészülést a bajnokságra. Heti négy, öt edzés és általában három előkészületi mérkőzés szerepel a programban. A játékosok közül Jagicza László Fajszra igazolt, Sántha Zoltán pedig külföldön folytatja. Viszont olyan labdarúgókat igazoltunk, akik valamilyen formában kötődnek a településhez. Facskó János Kalocsáról, Hangya László Kecskemétről érkezet vissza, Czizovszki Gábort Kecelről igazoltuk le. Ezen kívül két tehetséges ifjúsági korú játékossal egészült ki a felnőtt keret.

Barákovics István és csapata tehát a bajnoki címre tör az idén is.

Vaskút a sötét ló. Vaskúton, a Bácska SE megyei II. osztályú labdarúgó-együttesnél nagy változások történtek a nyáron. A régi sportvezetők eltávoztak, az új elnökség - dr. Vámos Ferenc Vaskút polgármestere lett a klub elnöke, Molnár Antal a szakosztály-igazgató, - magasra állította a mércét.  Új játékosokkal erősítették meg a csapatot, megteremtették a jó szereplés anyagi feltételeit, és tervbe vették a pálya és környékének korszerűsítését, a távolabbi jövőben pedig a lelátó megépítését.

- A felkészülés jól sikerült, - értékelt Mazugh István edző és Molnár Antal egybehangzóan, - hat előkészületi mérkőzést játszottunk és ötöt megnyertünk. Nagyon együtt van a csapat, a játékosok akarják a sikert. Nagy Ferenc Bátyáról érkezett vissza, a Farkas testvérek Garáról érkeztek. Bárth Antal újra edzésbe állt, Silvia Dima Romániából igazolt hozzánk. A játékosok komolyan veszik az edzéseket, ahová a vezetők is kijárnak, figyelemmel kísérik az együttes munkáját. Az ifjúsági csapatnál egyértelműen a bajnokság megnyerése a cél, de a felnőtt gárdának is a dobogó valamelyik fokán kell végezni a végelszámolásnál.

Valami megmozdult a megyei második osztály Déli csoportjában. Kiegyensúlyozott lett a mezőny, több csapat jelentette be, hogy egyetlen elfogadható eredmény csak a bajnokság megnyerése lehet. Ezek árnyékában, a Vaskút csendben felhajtás nélkül készül a bajnokságra, ám a legnemesebb érem átadásakor nem kizárt, meglepetés éri azokat, akik nem számolnak időben, komolyan velük. Tehát a Vaskút, ha titokban is, de a bajnokság megnyerésében bizakodik. Ez viszont nem is lehet másként, hiszen egy csapat, amely egy kicsit is ad magára erre készül, ezért edz, játszik, hogy a legjobb legyen. És ez az, ami már vagy még nem általános. Az, hogy bajnokságot csak egy csapat nyerhet a nagy erőfeszítések ellenére is, az meg a sport lényegéből fakad.

Visszatérve a Kunbaja együttesére.  A céloknak megfelelő komolysággal kezdték meg a felkészülést és játsszák sorozatban az előkészületi mérkőzéseket. A csapat játéktudásáról annyit: a Mélykút ellen idegenben elért döntetlen (1-1) a hazai csapatra nézve hízelgő, hiszen a Kunbaja, 1-0-s vezetésüknél még egy büntetőt is kiharcoltak, ám ez kimaradt. A visszavágón azonban 11-2-re lelépték a Mélykút együttesét. Ennek viszont csak egy szépséghibája volt, hogy a felnőtt helyett az ifjúsági csapattal viszonozták az edzőmérkőzést. Igaz, a Soltvadkert a megbeszéltek ellenére még azzal sem. Nem veszik őket komolyan. Az első bajnoki mérkőzésről Kelebiáról „pontosan" érkeztek haza.  A jó játék ellenére, a siralmas helyzet kihasználás miatt mégis elégedetlenek voltak. Gyenge vigaszt jelent, hogy mindig az első mérkőzés a legnehezebb. Tehát Kelebia - Kunbaja 0-0. Az új pontszámítás szerint a győzelemért három, a döntetlenért egy pont jár. Így az idény két pont elvesztésével indult, ám ebből még nem lett pánik hangulat a csapat körül, hiszen az ellenlábas együttesek mérkőzésén is pontosztozkodás született. Vaskút - Dusnok 2-2.

Folyt.köv.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 61
Tegnapi: 649
Heti: 1 256
Havi: 6 690
Össz.: 1 253 742

Látogatottság növelés
Oldal: Kunbaja Sportja: Kunbaja bajnok akar lenni... II. fejezet
PRO-SPORT - © 2008 - 2018 - pro-sport.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: www.prosport.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »